Dodaj do ulubionych

Co warto przywieźć z Bułgarii?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 14:33
Hej,
Jadę po raz pierwszy do Bułgarii, nie znam tego kraju, jego zwyczajów i
kultury. Chciałabym sie dowiedzieć co warto sobie przywieźć jako pamiątki,
rzeczy użyteczne, bądź inne "skarby" :)
dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: konio Re: Co warto przywieźć z Bułgarii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 10:07
      Napewno wspaniałe wspomnienia!ceny po przeliczeniu tak jak w polsce ubrania
      troche tandeta,tanie alkochole,a pamiątek to dostatek!
      • Gość: turysta Re: Co warto przywieźć z Bułgarii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 11:57
        wodke rakija swietna wodka i regionalne piwa
    • avanita Re: Co warto przywieźć z Bułgarii? 21.08.06, 17:03
      Ja byłam tam w zeszłym roku. Przywiozłam sobie trochę ubrań, jakieś koraliki i
      kosmetyki na bazie olejku różanego, pochodzącego z Doliny Róż. Mąż (wtedy
      jeszcze nim nie był) zaopatrzył się w Rakiję i kubek z wizerunkiem miejscowości
      w której byliśmy. Można też kupić np. dżemy figowe domowej roboty, serwetki...
      Zazdroszczę Ci, że tam jedziesz. Głównie ze względu na przepyszne jedzenie.
    • annakrystyna Re: Co warto przywieźć z Bułgarii? 22.08.06, 10:00
      Z tegorocznego pobytu w Bułgarii przywiozłam: miód różany z zatopionymi
      orzechami, konfitury z róży, kremy, olejki i błyszczki różane, rakiję,koniki
      morskie, galaretki obsypane pudrem, dużo tureckich ciuchów (podróbka Disel,
      D&G, Prada). Niestety wzięłam także kraba, przez co mój bagaż śmierdział jakby
      zdechłą rybą. W domu wyrzuciłam ten nietrafiony zakup.
      • Gość: asiunia Re: Co warto przywieźć z Bułgarii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 18:56
        jesli lubicie dobry alkohol to polecam kupic tequile, whisky - sa bardzo tanie
        i dobre. na pamietke mozna kupic mnostwo ciekawych rzeczy w zaleznosci dla
        kogo. ciuchy sa drogie i troche tandetne (moim zdaniem). jest duzo ladnej
        sztucznej bizuterii - jakies koraliki, bransoletki, kolczyki. srebro jest
        drozsze niz u nas wiec nie warto kupowac. bardzo tanie sa zegarki i bardzo
        ladne ale tez zalezy w jakich sklepach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka