Dodaj do ulubionych

portret forumowiczow

IP: *.jazo.org.il 27.01.04, 08:08
taaaak, moi drodzy, mozecie sie sami teraz zobaczyc....

sytuacja israela w swiecie nie jest najlepsza, dzieki fantastycznej wprost,
choc klamliwej, propagandzie generalissimo. w ciagu ostatniego roku nie
widzialam na forum jednego, JEDNEGO, pozytywnego slowa o israelu, o jego
nielatwej sytuacji, o tragedii zamachow, terroru i nie latwego zycia
codziennego w takiej sytuacji. nie mowie tu o postach zydow czy israelczykow,
i o tych niewielu (mozna ich policzyc na palcach jednej reki)nie zydach,
ktorzy uzywaja swojej glowy do myslenia. natomiast nie bylo dnia, zeby nie
bylo pod naszym adresem pretensji, rozkazow natychmiastowego poddania sie,
ogloszen o tym najgorszym na swiecie kraju zlodzieji, okupantow i mordercow.
wszystko wyrazone niewybrednym jezykiem. te pare objektywnych postow bylo
zmanipulowane, przekrecone, w najlepszym wypadku zlekcewazone. i to robia
ludzie, ktorzy podobno chca wymiany zdan, uwazaja sie za inteligentnych,
oczytanych, wiedzacych, znajacych i oczywiscie kulturalnych.

wczoraj zamiescilam tu luzne tlumaczenie artykulu z hebrajskiej gazety
yedioth achronot. spojrzenie na sad miedzynarodowy, ktorego "wyroku"
oczekujemy w najblizszych dniach, sad ktory wogole uwaza, ze ma prawo nas
sadzic. artykul opisujacy dokladnie sytuacje, w ktorej znajduje sie israel,
ale mowa jest o innym kraju, w innej czesci swiata.
oczekiwalam jakiejs reakcji, musze powiedziec. jakiejs. prawde mowiac, bylam
przekonana o nastepnej fali pretensji, przekretow, wysmiania, lekcewazenia.
ale okazalo sie, ze moze byc jeszcze gorzej. mozna po prostu nie zareagowac.
nie zauwazyc. nie zabrac glosu.

pokazaliscie dokladnie sobie i nam, kim jestescie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jasio [...] IP: *.ipt.aol.com 27.01.04, 08:11
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • titus_flavius wszyscy macie krew na rękach 27.01.04, 08:18

Chaire,
      ponosicie bowiem odpowiedzialność za los jaki zgotowaliście Palestyńczykom. To
      morze krwi, tysiące trupów niewinnych, ukradziona ziemia i codzienne
      prześladowania tubylców. Czy to jest przypadek, ze właśnie żydzi postępują w
      taki sposób? POświęcam wiele czasu tutaj, aby przedstawić prawdę o czynach
      Twoich współwyznawców w przeszłości, które prowadzą do wniosku, że to co
      robicie w Izraelu nie jest czymś dla Was nadzwyczajnym, tylko częścią Waszej
      tożsamości kulturowej religijnej.
      Nawet Bóg zauważył Waszą wyjątkowość i posłał Swego Syna, aby Was nakłonił do
      zmiany swego postępowania. I co żeście wtedy zrobili?
      T.

Gość portalu: dana33 napisał(a):

> taaaak, moi drodzy, mozecie sie sami teraz zobaczyc....
      >
      > sytuacja israela w swiecie nie jest najlepsza, dzieki fantastycznej wprost,
      > choc klamliwej, propagandzie generalissimo. w ciagu ostatniego roku nie
      > widzialam na forum jednego, JEDNEGO, pozytywnego slowa o israelu, o jego
      > nielatwej sytuacji, o tragedii zamachow, terroru i nie latwego zycia
      > codziennego w takiej sytuacji. nie mowie tu o postach zydow czy israelczykow,
      > i o tych niewielu (mozna ich policzyc na palcach jednej reki)nie zydach,
      > ktorzy uzywaja swojej glowy do myslenia. natomiast nie bylo dnia, zeby nie
      > bylo pod naszym adresem pretensji, rozkazow natychmiastowego poddania sie,
      > ogloszen o tym najgorszym na swiecie kraju zlodzieji, okupantow i mordercow.
      > wszystko wyrazone niewybrednym jezykiem. te pare objektywnych postow bylo
      > zmanipulowane, przekrecone, w najlepszym wypadku zlekcewazone. i to robia
      > ludzie, ktorzy podobno chca wymiany zdan, uwazaja sie za inteligentnych,
      > oczytanych, wiedzacych, znajacych i oczywiscie kulturalnych.
      >
      > wczoraj zamiescilam tu luzne tlumaczenie artykulu z hebrajskiej gazety
      > yedioth achronot. spojrzenie na sad miedzynarodowy, ktorego "wyroku"
      > oczekujemy w najblizszych dniach, sad ktory wogole uwaza, ze ma prawo nas
      > sadzic. artykul opisujacy dokladnie sytuacje, w ktorej znajduje sie israel,
      > ale mowa jest o innym kraju, w innej czesci swiata.
      > oczekiwalam jakiejs reakcji, musze powiedziec. jakiejs. prawde mowiac, bylam
      > przekonana o nastepnej fali pretensji, przekretow, wysmiania, lekcewazenia.
      > ale okazalo sie, ze moze byc jeszcze gorzej. mozna po prostu nie zareagowac.
      > nie zauwazyc. nie zabrac glosu.
      >
      > pokazaliscie dokladnie sobie i nam, kim jestescie.
      • Gość: OSKAR Re: wszyscy macie krew na rękach IP: *.pop.bezeqint.net 27.01.04, 13:06
        JAK JUZ MOWISZ O KRWI, PSEDOHISTORYKU, DAM CI PARE FRAGMENTOW Z WIEZIENNEGO
        INTERVIEW Z NIEDOSZLA SHAHIDA HAMURI - ZOSTALA ZLAPANA NA DRODZE DO "PRACY" -
        W SOBOTNIEJ GAZECIE "MAARIV".

- NA OGOL JA JESTEM CZULA DZIEWCZYNA.
        - CO TO ZNACZY CZULA?
        - DAM CI PRZYKLAD. MOJA MAMA OPOWIADA ZAWSZE, ZE OD CZASU KIEDY BYLAM MALA,
        MNIEJ WIECEJ GDY MIALAM 3 LATA, STRASZNIE LUBIALAM ZWIERZETA. MAM KOCICE,
        KTORA SIE NAZYWA SAMARA I 4 KOCIATEK. JESTEM WEGETARJANKA DLATEGO, ZE NIE MOGE
        ZNIESC MARTWYCH ZWIERZAT. TO MNIE BOLI. JESTEM NA TO CZULA.
        - NA EKRANACH TELEWIZYJNYCH POKAZUJA TEZ MARTWE NIEMOWLECIA ZYDOWSKIE.
        - W ISLAMIE SA 4 RZECZY, KTORYCH NIE WOLNO ROBIC: WYKORZENIENIE DRZEWA,
        ZABIJANIE DZIECKA, STARUSZKA I KOBIETE. ALE NIEMOWLECIE ZYDOWSKIE, KTORE
        ZOSTALO ZABITE W NASZYCH ATAKACH JUTRO BY UROSLO I STALO SIE ZOLNIERZEM. ON
        ZROBI TO SAMO CO ROBIA WASI ZOLNIERZE: BEDZIE MORDOWAL PALESTYNCZYKOW I
        ZDOBYJE PALESTYNE.
        - MEZCZYZNOM ZAPEWNIAJA 70 DZIEWIC W RAJU. CO CI ZAPEWNILI?
        - POWIEDZIELI, ZE GDY BEDE SHAHIDA TO W RAJU STANE SIE NIBY DZIEWICA MORZA,
        KROLOWA PIEKNOSCI.
        - JAK SIE ROZSTALAS Z RODZINA?
        - WYSZLAM Z DOMU JAKBYM POSZLA JAK ZAWSZE DO UCZELNI ISLAMSKIEJ RELIGII.
        POPATRZYLAM NA MATKE I NA OJCA, NAPELNILAM NIMI DOBRZE MOJE OCZY I ONI NIC NIE
        POCZULI. W SWOIM SERCU POWIEDZIALAM "KAZDY SHAHID, KTORY WCHODZI DO RAJU
        NALEZA MU SIE 70 MIEJSC DLA SWOJEJ RODZINY". MYSLALAM, ZE DZIEKI MNIE BEDA
        MIEJSCA W RAJU DLA CALEJ MOJEJ RODZINY. JA TO ROBIE TEZ DLA NICH.
        - A COBY SIE STALO GDYBY PO TWOIM SAMOBOJSTWIE PRZYSZEDL RYCHLO POKOJ?
        - BEDAC W RAJU, CO MNIE OBCHODZI. POZATYM NIE BEDZIE Z WAMI POKOJU, NIGDY.
        PLOT IZOLACYJNY TO POKOJ? TYLKO GDY POJDZIECIE STAD, Z WSZYSTKICH TERENOW, TEZ
        Z TEL AWIWU, JAFFY, JEROZOLIMY I HAIFY. Z CALEJ ZIEMI. NIE MACIE DOKAD ISC, CO
        MY JESTESMY TEMU WINNI? CALY CZAS JA ROZMAWIAM Z BOGIEM "ZWROC NAM NASZA
        ZIEMIE, WYPEDZ ZYDOW.
        - A DOKAD MAMY ISC?
        - DOPRAWDY NIE WIEM. BYL JEDEN BALFUR PRZEZ KTOREGO JESTESCIE TU. INSHALLA,
        PRZYJDZIE INNY, PODOBNY BALFUR I WAS WYCIAGNIE Z TAD.

BEZ KOMENTARZY...
        • Gość: dana33 Re: wszyscy macie krew na rękach IP: *.jazo.org.il 27.01.04, 13:32
          nic dodac nic ujac, oskarze.
          to dokladnie to samo, nawet te same slowa, jakie uzywaja arabowie i tu na forum
          i na forum arabia. nie chca zadnej dyskusji, tylko "wyniescie sie stad".
          nu, niprzyjemnie kogos rozczarowac, ale my tu zostajemy, prawda? :)
          • koszalekopalek2 :-P 27.01.04, 15:00
            Ale Amos Oz i Josi Bejlin, a może nawet Tomek, wciąż współczują tej dziewicy,
            nie? :-P
            • Gość: dana33 Re: :-P IP: *.jazo.org.il 27.01.04, 15:18
              nu, koszalku, jesli nie chcesz mnie doprowadzic do zawalu serca, to prosze nie
              wspomnaj mi o beilinie i ozie, bo mnie szlag trafia za kazdym razem.
              co do tomka, to mu zal tej dziewczyny dlatego, ze tomek wychodzi z siebie,
              staje obok i widzi nie gierojke hamasowska, tylko malke dzieciom. on umie
              rozlaczyc, ty i ja nie. :)
              • koszalekopalek2 Re: :-P wznawiam rade dla Tomka 27.01.04, 15:26
                Gość portalu: dana33 napisał(a):

> nu, koszalku, jesli nie chcesz mnie doprowadzic do zawalu serca, to prosze
                nie
                > wspomnaj mi o beilinie i ozie, bo mnie szlag trafia za kazdym razem.
                > co do tomka, to mu zal tej dziewczyny dlatego, ze tomek wychodzi z siebie,
                > staje obok i widzi nie gierojke hamasowska, tylko malke dzieciom. on umie
                > rozlaczyc, ty i ja nie. :)

No to ja już mówiłem żeby się na nich wszystkich takich ożenił.
                Może zobaczywszy jego dobroć one też się poprawią :-P

• Gość: Tomek44 Re: :-P wznawiam rade dla Tomka IP: 5.3.1R* / 213.8.97.* 27.01.04, 16:59
                  Moj drogi, alez ja nie chce tej dziewczyny, bo ona sie puszczala z jakimis tam
                  innymi i potem ja wyslali z dynamitem. Po co mi takie lekkie, fruwajace panny.
                  Mam swoja, ktora latawica nie jest i dynamitu nie znosi (do domu rowniez).
                  A niedlugo pofruniemy, ale do Polski.
                  Poszalejemy w Warszawie i Lodzi i Katowicach i troche w Krakowie.
                  Odwiedze kilka kebabowni, aby zobaczyc jak sie Polska przygotowuje do wejscia
                  do Europejskiej Wspolnoty Arabskiej.
                  Pozdrawiam
                  T44
        • titus_flavius żydowska metoda prowadzenia dyskusji 27.01.04, 16:58

Chaire,
          już o tym pisałem. Gdy żydom zarzuca się zbrodnie mówią: może my jesteśmy źli,
          ale inni są nielepsi! Żydzi nie rozumieją, że to, że inni źle postępują nie
          zwalnia ich od odpowiedizlaności za ich zbrodnie.
          Problem leży gdzie indziej. W historię żydów są wpisane immanentnie tego typu
          krwawe zbrodnie, jak w Palestynie. Jest to zjawisko powtarzające się w ich
          dziejach.
          T.

Gość portalu: OSKAR napisał(a):

> JAK JUZ MOWISZ O KRWI, PSEDOHISTORYKU, DAM CI PARE FRAGMENTOW Z WIEZIENNEGO
          > INTERVIEW Z NIEDOSZLA SHAHIDA HAMURI - ZOSTALA ZLAPANA NA DRODZE DO "PRACY" -
          > W SOBOTNIEJ GAZECIE "MAARIV".
          >
          > - NA OGOL JA JESTEM CZULA DZIEWCZYNA.
          > - CO TO ZNACZY CZULA?
          > - DAM CI PRZYKLAD. MOJA MAMA OPOWIADA ZAWSZE, ZE OD CZASU KIEDY BYLAM MALA,
          > MNIEJ WIECEJ GDY MIALAM 3 LATA, STRASZNIE LUBIALAM ZWIERZETA. MAM KOCICE,
          > KTORA SIE NAZYWA SAMARA I 4 KOCIATEK. JESTEM WEGETARJANKA DLATEGO, ZE NIE MOGE
          > ZNIESC MARTWYCH ZWIERZAT. TO MNIE BOLI. JESTEM NA TO CZULA.
          > - NA EKRANACH TELEWIZYJNYCH POKAZUJA TEZ MARTWE NIEMOWLECIA ZYDOWSKIE.
          > - W ISLAMIE SA 4 RZECZY, KTORYCH NIE WOLNO ROBIC: WYKORZENIENIE DRZEWA,
          > ZABIJANIE DZIECKA, STARUSZKA I KOBIETE. ALE NIEMOWLECIE ZYDOWSKIE, KTORE
          > ZOSTALO ZABITE W NASZYCH ATAKACH JUTRO BY UROSLO I STALO SIE ZOLNIERZEM. ON
          > ZROBI TO SAMO CO ROBIA WASI ZOLNIERZE: BEDZIE MORDOWAL PALESTYNCZYKOW I
          > ZDOBYJE PALESTYNE.
          > - MEZCZYZNOM ZAPEWNIAJA 70 DZIEWIC W RAJU. CO CI ZAPEWNILI?
          > - POWIEDZIELI, ZE GDY BEDE SHAHIDA TO W RAJU STANE SIE NIBY DZIEWICA MORZA,
          > KROLOWA PIEKNOSCI.
          > - JAK SIE ROZSTALAS Z RODZINA?
          > - WYSZLAM Z DOMU JAKBYM POSZLA JAK ZAWSZE DO UCZELNI ISLAMSKIEJ RELIGII.
          > POPATRZYLAM NA MATKE I NA OJCA, NAPELNILAM NIMI DOBRZE MOJE OCZY I ONI NIC
          NIE
          > POCZULI. W SWOIM SERCU POWIEDZIALAM "KAZDY SHAHID, KTORY WCHODZI DO RAJU
          > NALEZA MU SIE 70 MIEJSC DLA SWOJEJ RODZINY". MYSLALAM, ZE DZIEKI MNIE BEDA
          > MIEJSCA W RAJU DLA CALEJ MOJEJ RODZINY. JA TO ROBIE TEZ DLA NICH.
          > - A COBY SIE STALO GDYBY PO TWOIM SAMOBOJSTWIE PRZYSZEDL RYCHLO POKOJ?
          > - BEDAC W RAJU, CO MNIE OBCHODZI. POZATYM NIE BEDZIE Z WAMI POKOJU, NIGDY.
          > PLOT IZOLACYJNY TO POKOJ? TYLKO GDY POJDZIECIE STAD, Z WSZYSTKICH TERENOW,
          TEZ
          > Z TEL AWIWU, JAFFY, JEROZOLIMY I HAIFY. Z CALEJ ZIEMI. NIE MACIE DOKAD ISC,
          CO
          > MY JESTESMY TEMU WINNI? CALY CZAS JA ROZMAWIAM Z BOGIEM "ZWROC NAM NASZA
          > ZIEMIE, WYPEDZ ZYDOW.
          > - A DOKAD MAMY ISC?
          > - DOPRAWDY NIE WIEM. BYL JEDEN BALFUR PRZEZ KTOREGO JESTESCIE TU. INSHALLA,
          > PRZYJDZIE INNY, PODOBNY BALFUR I WAS WYCIAGNIE Z TAD.
          >
          > BEZ KOMENTARZY...
          >
      • Gość: Gaal Re: wszyscy macie krew na rękach IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 28.01.04, 16:43
        Tytusie - korzystając z okazji chciałem się ciebie coś zapytać - co ty wiesz o
        Chazarach? Jak myślisz, jak duży wpływ mieli na Aszkenazyczyków? Pytam bo
        jestem ciekaw kto na forum wie coś o nich - oprócz mnie(?).
        • titus_flavius Re: wszyscy macie krew na rękach 28.01.04, 17:04
          Chaire,
          wiem bardzo mało. Tyle, że byli nawróceni na judaizm, stworzyli w Europie
          WSchodniej luźne imperium w VIII/X w, od Bugu do Uralu, zostali pokonani przez
          Światosława w 965r. po czym słuch o nich zaginął. Chazarów było niewielu, a
          podległe im plemiona płaciły daninę. Chzarzy zapewniali z kolei bezpieczeństwo
          wewnętrzne i tworzyło przestrzeń handlową.
          Z pewnością wywarli ogromny wpływ na Słowian Wschodnich, którzy im podlegali -
          ale dlatego właśnie za komuny ograniczone były badania nad nimi.
          T.

Gość portalu: Gaal napisał(a):

> Tytusie - korzystając z okazji chciałem się ciebie coś zapytać - co ty wiesz
          o
          > Chazarach? Jak myślisz, jak duży wpływ mieli na Aszkenazyczyków? Pytam bo
          > jestem ciekaw kto na forum wie coś o nich - oprócz mnie(?).
          • Gość: Gaal Re: wszyscy macie krew na rękach IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 28.01.04, 17:33
            Dzięki za odpowiedz. Jak będę miał wieczorem czas lub jutro to napisze coś co
            cię na pewno zaciekawi. A są to troche "szokujące" rzeczy.
            Pozrowienia
      • Gość: jarek-nudziasz Krew na rekach to macie wy od 1400 lat. IP: *.fastres.net 28.01.04, 20:58
        czyzby nie chcieliscie razem z Hitlerem rozwiazac wspolnie problem hebraiski,
        czyzby nie braliscie czynnie w walce przeciwko sprzymierzonym, jestescie jedynym
        narodem ,ktory dziekujac powsytaniu dwoch blokow politycznych po II WS nie
        zasiadl na lawce w Norymberdze.
        Jestescie jedynym narodem ktory w 1948 roku wbrew resolucji ONZ napadl na
        panstwo przez ONZ uznane w celu wymazania tego panstwa i wymordowania tego
        panstwa ludnosci, jestescie jedynym panstwem na swiecie ,ktory nigdy nie
        zaplacilo za morderstwa dokonane na innych narodach, jestescie jedynym panstwem
        na swiecie ,ktore napadajac na inne udaje ofiare.
        czyzby nauczka z Iraqu niczego was tam nie nauczyla, nawet wasi wspolwyznawcy
        nie chca miec z wami mordercami nic wspolnego.
        Obroncy ucisnionych, moze lepiej nazwiemy was tworcami ucisnionych.
        Nawet dzisiaj rano, sfilmowaliscie wasz atak na IDF (myslac ,ze wam sie on uda)
        i teraz bedziecie udawac ,ze ten film zrobiono w Hollywood., a teraz nazekacie
        ,ze wam zabilto 8 bojownikow Jihadu, czyzby tylko wy macie abonament na
        zabijanie, inni tez moga sie przed waszymi urodzonymi ( bojownikiem Jihadu sie
        rodzi, nim sie nie zostanie) bronic.
    • Gość: Jasio [...] IP: *.ipt.aol.com 27.01.04, 08:19
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • pepita dana sprobuj z innej "beczki" 27.01.04, 14:49
      Wiem i widze ze lubisz jak na forum istniejesz OK.Postaraj sie jednak zmienic
      temat-twoje posty sa monotematyczne ciagle ten Izrael,i GENERALLISIMO to staje
      sie nudne.Prowokujesz ludzi do riposty co od razu oceniasz jako antysemityzm i
      czujesz sie szczesliwa-usatysfakcjonowana,i wiekszosc przyjmuje ze taki jest
      cel Twoich postow.Zmien cos w swojej "tworczosci" skonczysz tak jak fredzio
      przez wszystkich ignorowana.
      Prawda przewaznie znajduje sie gdzies po srodku i kazda strona konfliktu
      powinna pojsc na kompromis-ty tego nie uznajesz...
      • koszalekopalek2 Re: dana sprobuj z innej "beczki" 27.01.04, 15:04
        pepita napisała:

> Wiem i widze ze lubisz jak na forum istniejesz OK.Postaraj sie jednak zmienic
        > temat-twoje posty sa monotematyczne ciagle ten Izrael,i GENERALLISIMO to
        staje
        > sie nudne.Prowokujesz ludzi do riposty co od razu oceniasz jako antysemityzm
        i
        > czujesz sie szczesliwa-usatysfakcjonowana,i wiekszosc przyjmuje ze taki jest
        > cel Twoich postow.Zmien cos w swojej "tworczosci" skonczysz tak jak fredzio
        > przez wszystkich ignorowana.
        > Prawda przewaznie znajduje sie gdzies po srodku i kazda strona konfliktu
        > powinna pojsc na kompromis-ty tego nie uznajesz...

Tak, tak, Dana!
        Na kompromis:
        Tel Awiw – dla żp
        Jerozolime dla mości Arabów
        Hajfę – dla żp
        Ashkelon dla Arabów
        Itd.
        A lasy, wzgórza i doliny – dla krasnoludków! :-P
        Czas zmienić swoją melodię i podzielić się zagrabioną ziemią arabską! :-P

• Gość: dana33 Re: dana sprobuj z innej "beczki" IP: *.jazo.org.il 27.01.04, 15:22
        pepitko, tym razem w zgnilym kolorze zielonym. probowalismy tu wszyscy zmienic
        temat, ale nie wyszlo. a wiesz dlaczego? nie wiesz? nu, to ja ci nie powiem.
    • marcus_crassus jeszcze gorszy antysemityzm,brak reakcji.... :DDD 27.01.04, 15:03
      ratunku,ratunku,ratunku!!!!!!!!!!!!!!ajajajajajajajajajajajajaj.......

czy to takie dziwne ze juz nikt na POLSKIM forum zatytulowanym SWIAT
      NIE CHCE NON STOP,24 H NA DOBE ROZWIJAC WATKOW DOTYCZACYCH

W KOLKO PANIE MACIEJU TEGO SAMEGO:IZRAELA!!!!

LUDZIE,LITOSCI!!!!

ILE IZRAEL ZAJMUJE W WIADOMOSCIACH???5% MIEJSCA???ILE ZAJMUJE W CNN???5-10%
      MIEJSCA????

DLACZEGO NA FORUM MA BYC INACZEJ??

jest masa ciekawych tematow dotyczacych swiata,juz nie mozna tego
      czytac...izrael to,izrael tamto...bla,bla,bla...zadnych nowych faktow,zadnych
      wiekszych wydarzen...walkowanie i maglowanie w kolko tego samego.......

LITOSCI!!!!!!

*******************************************************************************

mam wrazenie ze mrs Dana33 najbardziej lubi sie z mirmilem & company..-> tylko
      oni moga gadac o izraelu i palestyczykach 24 h na dobe na dodatek caly czas
      gadajac o tym o czym gadali dzien wczesniej,dwa dni wczesniej,tydzien
      wczesniej....

to jakas chora mania wymagac od ludzi zainteresowania soba w taki sposob :(((((

ps --> ZNOW JESTEM "ANTYSEMITA" :DDDDDDDDD--> tym razem przejawem mojego
      antysemityzmu jest brak zainteresowania :))))))

grzesze przez zaniechanie

:))
      • koszalekopalek2 Plaga rekinow na Pustyni Gobi! :-P 27.01.04, 15:07
        marcus_crassus napisał:

> ratunku,ratunku,ratunku!!!!!!!!!!!!!!ajajajajajajajajajajajajaj.......
        >
        > czy to takie dziwne ze juz nikt na POLSKIM forum zatytulowanym SWIAT
        > NIE CHCE NON STOP,24 H NA DOBE ROZWIJAC WATKOW DOTYCZACYCH
        >
        > W KOLKO PANIE MACIEJU TEGO SAMEGO:IZRAELA!!!!
        >
        > LUDZIE,LITOSCI!!!!
        >
        > ILE IZRAEL ZAJMUJE W WIADOMOSCIACH???5% MIEJSCA???ILE ZAJMUJE W CNN???5-10%
        > MIEJSCA????
        >
        > DLACZEGO NA FORUM MA BYC INACZEJ??
        >
        > jest masa ciekawych tematow dotyczacych swiata,juz nie mozna tego
        > czytac...izrael to,izrael tamto...bla,bla,bla...zadnych nowych faktow,zadnych
        > wiekszych wydarzen...walkowanie i maglowanie w kolko tego samego.......
        >
        > LITOSCI!!!!!!
        >
        >
        >
        >
        >
        > mam wrazenie ze mrs Dana33 najbardziej lubi sie z mirmilem & company..-> tyl
        > ko
        > oni moga gadac o izraelu i palestyczykach 24 h na dobe na dodatek caly czas
        > gadajac o tym o czym gadali dzien wczesniej,dwa dni wczesniej,tydzien
        > wczesniej....
        >
        >
        > to jakas chora mania wymagac od ludzi zainteresowania soba w taki sposob :
        (((((
        >
        >
        > ps --> ZNOW JESTEM "ANTYSEMITA" :DDDDDDDDD--> tym razem przejawem mojego
        > antysemityzmu jest brak zainteresowania :))))))
        >
        > grzesze przez zaniechanie
        >
        > :))

Zgadzam się!
        Porozmawiajmy o pladze rekinów na Pustyni Gobi.
        Biedni Mongolczycy nie mają gdzie się od nich schować w piasku! :-P

• marcus_crassus o pladze rekinow nic nie slyszalem...jesli tak 27.01.04, 15:52
          to absolutna sensacja bo z tego co wiem to rekiny zyja w wodzie wiec te to
          jakies mutanty...ale jak cos o nich wiesz to napisz bo to absolutny hit sezonu.

a mowiac powaznie ostatnio wydarzyly sie nastepujace rzeczy:

a)coraz gorsze wyniki microsoftu ktorego "windows" zaczyna przegrywac z "open
          software" :))))..czyli inaczej mowiac bill gates w tarapatach :)))))

b)Kerry pnie sie do gory i ogolnie osoba Kerrego --> czy osoba ktora popiera
          polityke Busha moze lubic Kerrego :)))

c)wizyta kwasniewskiego w USA i jak wyglada sojusz PL - US

d)forum w davos - i twarze najwazniejszych postaci tego forum ktore pokazaly
          swiatowe media --> oprocz glow panstw pojawia sie wsrod nich Bill Gates-->
          szef najpotezniejszej korporacji na swiecie :))))...czy to moze symbol ze
          niedlugo ludzie tacy jak Gates w rzeczywistosci stana sie wazniejsi od
          politykow i prezydentow??

ps --> wchodze na REUTERS...i co????ani slowa o Izraelu!!!!Ani slowa!!!!

wchodze na CNN i co???Ani slowa o Izralu,nie ma Sharona,nie ma
          Palestynczykow,nie ma Arafata!!!!!!!!!

jak pieknie :))))))

to forum "swiat" sie nazywa a tematow do rozmow jest jak widac od
          groma....jedyna alternatywa naprawde nie jest Izrael...widze ze niektorzy
          jednak nie moga sie pogodzic z tym ze nie moga walkowac non stop tego samego...

alternatywa niekoniecznie sa rekiny szalejace na pustyniach
          • jezus.h.chrystus Dzieki Bogu! 27.01.04, 16:18
            marcus_crassus napisał:

>
            > ps --> wchodze na REUTERS...i co????ani slowa o Izraelu!!!!Ani slowa!!!!
            >
            > wchodze na CNN i co???Ani slowa o Izralu,nie ma Sharona,nie ma
            > Palestynczykow,nie ma Arafata!!!!!!!!!
            >
            > jak pieknie :))))))
            >
            >

Codziennie dziekuje Panu Bogu kiedy wchodze na CNN i Reuters i nie znajduje
            wiadomosci o Izraelu ;-)
            • piessna Re: Dzieki Bogu! 27.01.04, 16:44
              jezus.h.chrystus napisała:

Bardzo proszę o zmianę nicku.
              Jest niezgodny z regulaminem forum i netykietą.
              W przeciwnym razie będziemy kasowac wszystkie Twoje posty bez względu na treść.
              Szkoda, bo treść w porządku :-)
              pozdrawiam
              • fredzio44 Re: Dzieki Bogu! 29.01.04, 06:15
                piessna napisała:

> jezus.h.chrystus napisała:
                >
                > Bardzo proszę o zmianę nicku.
                > Jest niezgodny z regulaminem forum i netykietą.
                > W przeciwnym razie będziemy kasowac wszystkie Twoje posty bez względu na
                treść.
                > Szkoda, bo treść w porządku :-)
                > pozdrawiam

he he he
                a moj nick nikogo nie denerwuje?, nikomu nie bluzni?
                A skojarzenia z Fredziem 54 nie wystarczy zeby mnie usunac?

JezusMaria!
                • Gość: Gaal Re: Dzieki Bogu! IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 29.01.04, 17:44
                  W twoim wypadku to co mnie razi to cyt. "JezusMaria!". Po co do spraw
                  przyziemnych przywołujesz nadaremnie Imię Pańskie? Myślisz, że jak będziesz to
                  czyni w każdym poście (liście) to zwrócisz na siebie uwagę? Oświeci cię to czy
                  doda tobie splendoru jak będzisz sie popisywał?
      • Gość: OSKAR Re: jeszcze gorszy antysemityzm,brak reakcji.... IP: *.pop.bezeqint.net 27.01.04, 16:08
        JA JUZ DAWNO PROSILEM O LITOSC, TZN. ZEBY ZOSTAWILI NAS W SWIETYM POKOJU I NA
        CODZIENNE PROWOKACJE JUZ PRAWIE PRZESTALEM REAGOWAC, ALE JAK JEDEN TITUS-
        FLAVIUS MOWI "WSZYSCY MACIE KREW NA REKACH" I SAMOBOJCZYNI Z HAMASU, CZULA NA
        MARTWE ZWIERZETA A NIE NA MARTWYCH ZYDOWSKICH DZIECIACH, MOWI ZE MAMY SIE
        WYNIESC Z TEL AWIWU, JEROZOLIMY, JAFFY I HAIFY, KREW CI UDERZA DO GLOWY I NIE
        MOZESZ TYLKO GRZYTAC ZEBAMI...
        • marcus_crassus a co to kogo obchodzi????? 27.01.04, 16:17
          co ma do powiedzenia TF?????jaka ma sile jego poglad??co ma za soba TF???nie
          rozumiem...przeciez to idiotyczne.

nawet 1000 mld postow flaviusa przegrywa w starciu z jednym argumentem tego
          typu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=10393404

to absurd.TF i inni sa zalosni.dlaczego ich posty maja irytowac???dlaczego
          emocjonalna reakcje moze wzbudzac ich bezsilnosc???

ja nie rozumiem.

a tam sie naprawde ostatnio niewiele dzieje wiec sztuczne podtrzymywanie
          tematu w ktorym nie ma zadnych newsow jest bez sensu.
          • Gość: Waldi Milosc to nuaka ustepowania jeden drugiemu IP: *.hicom.poznan.pl / *.hicom.poznan.pl 29.01.04, 17:19
            Kochana Dana 33 ,

Zycie jest umijetnoscia ustepowania , madrzejszy i silniejszy powinien i musi
            ustapic glupszemu i slabszemu .Innej drogi nie ma , zostaje tylko wzajemne
            zniszczenie do konca .Nawet po rozwodzie , po malzenskiej zdradzie itp. ,
            albo maz ,albo zona ,ktores musi codziennie ustapic , bo inaczej ich wlasne
            dzieci zaczna siebie samych lub siebie nawzajem zabijac , od rodziny
            poczynajac, dotyczy to panstw ,narodow i w koncu calego ludzkiego swiata .
            Taki rozum dal mi dmoj dlugi ludzki zywot .

Zacznijcie od bezwzglednego zakazu strzelania do palestynskich dzieci i
            kilkunastoletnich wyrostkow ,nawet jezeli te dzieci rzucaja kamieniami ,
            koktajlami molotowa (chociaz nie slyszalem),pluja ,wyzywaja itp.
            Zobaczycie ,ze po jakims czasie bedzie mniej zamachow kamikadze .
            Wydajcie zakaz ,nawet gdyby przez to mieli zginac przypadkowo wasi zolnierze
            (na przyklad wziety za dziecko ,byl zamachowcem ).
            Innej drogi nie ma .
            Sama widzisz ,ze na Forum masowo odwracaja sie od zydow z Izraela takze zydzi z
            calego swiata , nie tylko z Polski .
            Niech cie Bog Blogoslawi i prowadzi .
            • Gość: jarek-nudzaisz Waldi - jak obrocic kota ogonem IP: *.fastres.net 29.01.04, 20:11
              i go potem zjesc uwazajac go za krolika,doskonaly przyklad...
            • Gość: jarek-nudziasz Co do odwracania sie od Zydow... IP: *.fastres.net 29.01.04, 20:14
              cos ci sie pomylily lata, jestes opozniony o 30 lat, to Araby teraz narzekaja na
              anty-arabizm i na to ze Swiat ich dalej nie kocha( czym go lepiej znasz tym
              mniej go lubisz), czyzby w Polsce, Araby nie byly na pierwszym miejscu w
              Ankiecie o tych ,ktorych Polacy najbardziej mniej lubia.
            • Gość: dana33 Re: Milosc to nuaka ustepowania jeden drugiemu IP: *.adsl.actcom.co.il 30.01.04, 00:13
              kochany waldi,
              "Zycie jest umijetnoscia ustepowania, madrzejszy i silniejszy powinien i musi
              ustapic glupszemu i slabszemu" jest bardzo dobrym i madrym zdaniem. ale nie w
              kazdym przypadku. widzisz, w oriencie, w ktorym ja mieszkam, ustepstwo jest
              rozumiane jako slabosc. a nasz wrog, jak widzi slabego, to go wiecej bije. mamy
              doswiadczenie kilkudziesiecioletnie. za kazdym razem, jak popuszczamy wodzy,
              tzn. jak staramy sie ulatwic zycie arabom palestynskim, jak likwidujemy czesz
              zapor drogowych, jak sprawdzamy mniej albo jak litujemy sie nad biedna kobieta
              z platyna w nodze, nu, to wtedy drogo za to placimy kilkunastoma zabitymi.
              nie ma u nas zadnego rozkazu zabijania dzieci palestynskich. te dzieci sa
              posylane przez swoich rodzicow na linie ognia. moze tak zaczniesz proponowac
              rodzicom dzieci palestynskich zajac dzieci czytaniem ksiazek a nie wojowaniem?
              wojowanie to zabawa dla doroslych. a ci zolnierze, ktorych ty tak szybko
              posylasz na smierc, to to sa nasze dzieci. ci zolnierze maja po 19-20 lat.
              wystarczy, ze musza bronic naszego kraju, nie musza sie jeszcze poswiecac dla
              palestynskich dzieci, bo to nie ich odpowiedzialnosc, tylko rodzicow tych
              dzieci i ich generalissimo, ktory tak ladnie nawoluje zeby te dzieci zostaly
              shahidami. to moze najpierw zwrocisz sie do generalissimo, zeby nie posylal
              dzieci do walki?
              nie bardzo zauwazylam, zeby zydzi z calego swiata odwracali sie od zydow z
              israela. na odwrot, zauwazylam, ze zydzie nie z israela sa bardziej agresywni
              niz zydzi israelscy, chyba sanm widzisz.
              nu, mnie moj bog juz poprowadzil i poblogoslawil, jestesmy narodem wybranym,
              chociaz, jak powiedzial tevje, przyszedl czas, zeby bog popatrzyl ciut w bok i
              wybral sobie inny narod teraz.....

p.s. twoj dlugi ludzki zywot duzo rozumu ci nie dal.
          • j-k hamas, to bandyci, nieptrzebnie lekcewazysz Flavie 29.01.04, 17:41
            Flaviego.
            pisze nam (on) tak znakomite przecie teksty..
            Np. za wszystkie grzechy tego swiata odpowiada... "maczo-met"
            I to przeciez prawda.

Flavi nam sie jeszcze przyda.
            Chlopak pisze bez entuzjazmu
            (gdyz ambasada Arabistanu nieregularnie placi),
            ale zawsze ciekawych pare faktow poda...
            np. to tak to islamuski ("pokojowo"...) rozszerzaly swoje panowanie
            na poludniowym wybrzezu Morza Srodziemnego w 7 wieku n.e.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka