Dodaj do ulubionych

zamiast Kamilki bedzie Kacperek....

25.03.04, 15:02
Przewrotnosc ...wczoraj dowiedzialam sie, ze zamiast coreczki(niby
potwierdzonej przez 3 usg) bedzie synek(widzialam ptaszka)!!!!maz w szoku ja
troche mniejszym bo zawsze chcialam synka a w domu czeka na dzidzi pelno
rozowych ubranek i nie tylko...ale coz tam wazne ze zdrowe i kochane przez
rodzicow i cala rodzinke

asia i 36 tyg.....Kacperek(?)
Obserwuj wątek
    • gosia.mama.wojtusia zamiast Oliwki-Mateuszek??? 25.03.04, 15:08
      hihi,u mnie podobnie,mam już jednego synka i tym razem celowaliśmy w
      dziewuszkę,w 11 tyg wyszło na usg ze najprawdopodobniej widac wargi sromowe ale
      lekarz odrazu powiedzial ze to jeszcze nic pewnego bo za wczesnie,jeszcze
      siuraczek moze wyrosnac,no i bylam na usg w poniedzialek(17 tydzien)i wyszło ze
      synek,no cóż,łezkę uronilam na pozegnanie sukienkombo bardzo ,najbardziej na
      swiecie pragnelam córeczki ale co tam ,najwazniejsze ze dzidzia zdrowasmile
      wszystkie dzieci są kochane ,niezależnie od płci a córeczki może się kiedyś
      jeszcze doczekamsmilezresztą sukienek jeszcze nie wyrzucam do nastepnego
      usg,hihi,moze znów się coś zmieni,pozdrawiam cieplutko
    • malika5 Re: zamiast Kamilki bedzie Kacperek.... 25.03.04, 15:20
      Ale numer! Czy to się często zdarza, taka pomyłka na USG? Wydaje mi się, że
      chyba częściej dziewczynki okazują się chłopcami niż odwrotnie. Ja czekam na
      Kubusia i tak już się nastawiłam, że przykro by mi było gdyby okazało się że to
      dziewczynka! Rozmawiam z nim jak z facetem już od 13 tygodni (teraz 35 tyg.)
      Joasik, mam 3-letniego sąsiada Kacperka- śliczny dzieciak i bardzo bystrysmile)
      Toczymy z nim długie dyskusje na balkoniewink Twój też na pewno taki będzie.
      Pozdrowienia
      • joasiiik24 Re: zamiast Kamilki bedzie Kacperek.... 25.03.04, 15:39
        no mam taka nadzieje ma bystrych rodzicow....smile

asia i 36 tyg Kacperek
    • beciaw77 Re: zamiast Kamilki bedzie Kacperek.... 25.03.04, 15:40
      Ojej! Hehe a to niespodzianka! Oby tyklo cały i zdrowy i bezboleśnie dla mamy;-
      )!
      Cos chyba jest z tymi imionami na K...-moda?-może... ja tez mam taki własnie
      zestaw(jeszcze nie wiem kto rozrabia pod moim sercem)na K... Konrad i Kingawink!
      Ściskamy Was serdecznie!
      Becia i 31tyg. Niespodziankawink!
      • joasiiik24 Re: zamiast Kamilki bedzie Kacperek.... 25.03.04, 15:45
        caly i zdrowy to jest...dzis wyszlam ze szpitala po jednio dniowym pobycie,
        maly wazy 2500 wiec dobrze tym bardziej ze mame i tate ma szczuplych wiec
        kolosa nie urodze..oby
    • kasiacs :-) 25.03.04, 18:02
      ... ale checa, pamietam dobrze jak zaczelas pisac o swojej Kamilce i ze to taka
      mala baletnica a tu okazuje sie ze jednak pilkarz. Mam nadzieje ze nie czujecie
      sie zawiedzeni. Kacper to super imie sama bym tak moze nazwala swojego szkraba
      tyle ze mezowi sie nie podoba sad
      Przedewszystkim jednak bardzo bardzo sie ciesze ze Twoj pobyt w szpitalu
      skonczyl sie na strachu i ze z maluchem wszystko ok.
      Gratuluje raz jeszcze i ciesze sie z Wami.
      Pozdrawiam
      Kasia + Bartus 28t3d
      • joasiiik24 Re: :-) 25.03.04, 18:11
        mowi sie trudno...za drugim razem nam sie uda...oby!!!troche szkoda mi tej
        baletnicy ale pilkarz tez moze bycsmile przeciez to nasze oczekiwane dziecko i tak
        kochamy je bez wzgledu na plec

co do szpitala to wszystko sie dobrze skonczylo:podejrzewali zatrucie
        ciazowe:zostalo wykluczone, podejrzewali ze dzidzi slabo przybiera na wadze i
        to tez wykluczylismile
        • kasiacs Re: :-) 25.03.04, 18:32
          Ja na poczatku tez chcialam dziewczynke - miala byc Kaja - niby sie nie
          nastawialismy ale jednak.... Tyle ze u nas od razu w 21 tygodniu wyszlo ze
          chlopak. Dobrze Was rozumiem - sukienki po mnie poszly do pawlacza beda
          czekac smile. Teraz przestawilam sie juz tak diametralnie ze o dziwo zaczynam sie
          obawiac odwrotnej sytuacji. Widze juz same plusy posiadania synka smile
          Poza tym jesli kiedys dorobicie sie parki to lepiej jak chlopak jest starszy.
          Trzymajcie sie cieplutko.
          Kasia + Bartus 28t3d
        • charemska Re: zamiast Kamilki bedzie Kacperek 25.03.04, 18:38
          Witajcie.
          Ja mialam robione usg chyba w 27tc jak dowiedzialam sie ,ze bedziemy mieli
          synka.
          Na ostatnim usg niestety sie zaslonil i nic nie bylo widac wiec nie mam
          potwierdzenia.
          Troche mnie szoklo jak przeczytalam ten watek.
          Nie jest to az tak dla nas wazne zeby byl chlopiec czy dziewczynka,ale gdyby
          sie teraz okazalo ,ze to kobietka,to nie wiem czy umiala bym sie przestawic.
          Od tego usg mowie do brzusia po imieniu(Olafek) i nie bralam pod uwage imienia
          dla dziewczynki.Jakos tak do teraz bylam pewna,za nie bedzie potrzebne.Mam
          jeszcze na wymyslenie imionka tydzien.
          Pozdrawiam.
          Karola i 39tc.
    • pandora_ Re: zamiast Kamilki bedzie Kacperek.... 25.03.04, 18:34
      Dlatego nam w 20 tyg. na usg lekarz powiedzial, ze to moze byc i to i to, bo
      chlopcom pozniej wyksztalcaja sie narzady i zstepuja jaderka. Plec
      potwierdzilismy dopiero teraz - ale ja od poczatku chcialam i wierzylam, ze to
      bedzie maly facecik smile No i jest. A Ty sie tam trzymaj i nie daj, bo to juz
      niedaleko...Poglaskaj Kacpra smile
      • joasiiik24 Re: zamiast Kamilki bedzie Kacperek.... 25.03.04, 18:49
        wiem ze z tym usg to roznie wychodzi...ale same zobaczcie jak czlowiek sie
        nastawia: w 19 tyg powiedziano ze dziewczynka...(radosc nasza byla wielka lecz
        nie do konca bylam przekonana ze to tak musi byc...maz oszalal z radosci mowil
        do brzuszka MALA) w 23 tyg lekarz nie chcial potwierdzic plci bo powiedzial ze
        dzidzi sie zaslonilo(zawachalam sie czy oby to bedzie Kamilka) ponowne usg w 28
        i 32 tyg potwierdzilo plec ze coreczka...maz oszalal, juz ubranka rozowe byly
        kupowane...imie dawno wybrane i ciagle mowienie do brzuszka mala...a tu w 36
        tyg taka niespodziankasmile ja sie ciesze a maz pewnie tez tylko mowi ze wszystko
        w rozu naszykowane, nawet posciel i baldachim.troche go rozumie bo bardzo
        chcial coreczki smileale z synka tez bedzie dumny
    • megi122 Re: zamiast Kamilki bedzie Kacperek.... 26.03.04, 09:03
      Asiu, troszkę mnie nastraszyłaś. Ja oczekuję córeczki, bo tego dowiedzieliśmy
      się na USG w 22tc, choć mąż miał nietęgą minę, bo chciał mieć oczywiście
      pierworodnego. Ja sama też byłam zaskoczona, bo wszyscy nam wróżyli synka, nikt
      nie mówił, że wyglądam na córcię, do tej pory siostra mówi że to na pewno On.
      Teraz przestawiliśmy się na córeczkę oglądam różowe sukienusie i mam imię tylko
      dla Córci. A to tylko jedno USG, chyba pójdę na kolejne i nie bedę czekać na
      ustalone. USG, które robiliśmy, było dobrej jakości a lekarz bez wahania nam
      powiedział, dlatego myślałam, że tak będzie na pewno.
      M i 26tyg.dzidzuś
      • smiala1 Re: zamiast Kamilki bedzie Kacperek.... 26.03.04, 09:16
        Ach dziewczyny....te USG....Ja mialam identyczna sytuacje jak Asia smile
        Caly czas dziewczynka, dziewczynka...sukieneczki (cale szczescie, ze pare tylko
        a reszta ubranek "neutralna"). Maz sie cieszyl i byl dumny bardzo, bo marzyl o
        corci, a tu....
        ...jajeczka urosly smile W szoku bylismy. Wiem, ze zdrowie najwazniejsze, niemniej
        jednak ciezko nam bylo sie przestawic - serio. Ale juz lepiej. O corcie jeszcze
        bedziemy sie starac smile

Patrycja i 38tygodniowy Viktorek
        • joasiiik24 Re: zamiast Kamilki bedzie Kacperek.... 26.03.04, 09:20
          smiala a kiedy dowiedzialas sie,ze synek...w ktorym tyg???
          • nervusmama no to jak to jest???????? 04.04.04, 22:55
            no to jak to jest do ktorego tyg zstepuja te jaderka ja bylam dzisiaj 28/29 tc
            i lekarz powiedzial ze dziewczynka bo jakby nie patrzec to nie widzi worka
            mosznowego... czy to oznacza ze np za 4 tyg okaze sie ze to on a nie ona kiedy
            zdarzaja sie czesciej pomylki z chlopca na dziewczynke czy z dziewczynki na
            chlopca???????????????????????????????
            • martyx Re: no to jak to jest???????? 05.04.04, 09:20
              coś tam czytałam, że w 7 miesiącu zstepują, ale lekarze tacy pewni są co do płci
              juz w 20tyg.
              u mnie dziewczyna potwierdzona 3 razy, przez dwóch lekarzy ale czy wierzyć, w
              tej sytuacji chyba lepiej sie nie nastawiać, teraz jestem w 32 tyg. i jak się
              zmieni to zwariujesmile ja chce Izunie!!!
          • smiala1 Re: zamiast Kamilki bedzie Kacperek.... 05.04.04, 18:01
            Asiu, o tym ze bedzie chlopczyk dowiedzialam sie podczas usg3D w 33tydodniu.

pozdrowko
            Patrycja i juz 40tygodniowy brzuch smile
    • iwszonek Re: zamiast Kamilki bedzie Kacperek.... 05.04.04, 09:20
      U mnie lekarz stwierdził w 13 tc., że będzie chłopiec i wierzę w to, chociaż
      mam wątpliwości czy to trochę nie za wcześnie na rozpoznanie płci skoro
      mówicie, że męskie narządy wykształcają się później. Zawsze wydawało mi się, że
      łatwiej z chłopca zrobić dziewczynkę niż odwrotnie.
      • agaa5 Re: zamiast Kamilki bedzie Kacperek.... 05.04.04, 09:51
        Jeśli to pierwszy dzidziuś to może i lepiej, że chłopiec. Jak piszesz
        najważniejsze by był zdrowy. A za jakiś czas możecie mieć dziewczynek do
        wolismile).
        Co do USG ja też niedowierzałam diagnozom po kolejnych usg, zwłaszcza po tym co
        pisały dziewczyny na forum (np. Jak Amelce urosły jaja...).
        Teraz jednak w 38 tyg gdy 3 kolejne usg potwierdziły płeć żeńska nie mam
        powodów nie wierzyć. Chyba dużo zależy od sprzętu i fachowośći radiologa. Mój
        (słynny Roszkowski) stwierdził w 23 tyg, że na 100% dziewczynka i jak do tej
        pory kolejne usg u innych już lekarzy, na innym sprzęcie to potwierdzają.
        Pozdrawiam Aga
    • elzi Re: zamiast Kamilki bedzie Kacperek.... 05.04.04, 11:21
      hej,
      no wlasnie, to jest to, co ja uwazalam za niepewne....
      Ja jestem w 21 tygodniu i lekarz pytal na ostatnim usg, czy chce wiedziec plec.
      Narazie nie chcialam wiedziec, bo uwazam ze to zbytnio wczesnie. Lekarz w
      swoich odczytach moze sie czesto pomylic, co wlasnie mi udowodnilyscie.
      Dlatego ja chyba nie bede chciala wiedziec plci az do 8 m-ca, zeby byc potem na
      100 % pewna smile
      Albo - moze wytrzymam tyle i poczekam z ta niespodzianka do porodu smile
      Pozdrawiam, Elzi z dzidzia.
      • nervusmama Re: zamiast Kamilki bedzie Kacperek.... 05.04.04, 12:34
        ja niby nie chce sie nastawiac ale juz sie nastawilam tymbardziej ze od
        poczatku chcialam mies dwie coreczki...
        to w koncu do kiedy zstepuja te jadra u facetow czy to mozliwe zeby po 29tc
        jeszcze zstapily???
        • nelka1313 Re: zamiast Kamilki bedzie Kacperek.... 05.04.04, 15:55
          No właśnie jak to jest, czy w 28 tygodniu już wiadomo na 100% czy będzie
          chłopiec czy dziewczynka czy może sie jeszcze cos zmienic? wink)
    • beciaw11 Re: zamiast Kamilki bedzie Kacperek.... 26.04.04, 14:48
      ...nie ukrywam, że czekam na synka...Chociaż byłam dziś na USG 26 tydz i
      wyszło, że to dziewczynka?Mam już córeczkę i drugą będę też mocno kochała,
      ale...Ja od początku tej ciąży czuję chłopca.A może tylko sobie wmówiłam?
      Wiem, że to głupię, przecież najważniejsze jest ZDROWIE!!!
      Buziakismile

Becia i Lilka (2 latka) i ...córeczka?
      • fasolka31 Re: zamiast Kamilki bedzie Kacperek.... 26.04.04, 14:59
        Mi lekarz w 41 tygodniu powiedział: córka. Byłam cała happy bo już mam dwóch
        siostrzeńców w rodzinie, a nastepnego dnia urodziałam syna.
        Byłam ciut rozczarowana, ale za to teraz ma 4 lata i jest najfajniejszym
        chłopakiem pod słońcem ....hihhi..jak dla mnie.

Pozdrówka
        • joasiiik25 Re: zamiast Kamilki bedzie Kacperek.... 26.04.04, 17:15
          Ja juz jestem nastawiona na chłopczyka...ale zobaczymy co sie urodzi,jak na
          razie sie nie spieszy moje dzieciatko...

asia i 41 tyg Kacperek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka