Dodaj do ulubionych

Pezda na zielonej trawce...

03.06.04, 15:09
To taka mała przestroga dla wszystkich piszących "obok prawdy".

W zredukowanym zespole GW zabrako miejsca dla tej "wybitnej" dziennikarki.
Nie słyszałem też aby czytelnicy upominali się o tą gwiazdę. A może się mylę ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ragnar Re: Pezda na zielonej trawce... IP: *.gorzow.mm.pl 03.06.04, 15:58
      Czytałem w GW jej artkuły były stronnicze i kłamliwe. dziecina bez odrobiny
      własnej inwencji pisała co kazali lub sama wymyślała aby lepiej brzmiało. mały
      człowiek mała kariera. Nie ma po kim płakać został Bryki, Darek B. no i
      oczywiście Paweł K. Brakuje mi Jurka i Waldka. Ta piątka tworzyła nie zły
      zespół. Chciało się wtedy czytać wyborczą.
      • Gość: Czytelnik Re: Pezda na zielonej trawce... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 16:48
        Jestem pod wrażeniem Twoich koneksji w środowisku... Po imieniu z takimi tuzami
        polskiego dzinnikarstwa!!! No i brak Jurka i Wladka jest wymowny i nie do
        zastąpienia... Łącze sie z Tobą w bólu....
      • Gość: Czytelnik Re: Pezda na zielonej trawce... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 16:53
        P.S.
        No i jak to koneksje nie uzupelniaja braków wykształcenia:
        nie z przymiotnikami piszemy łącznie - niezły - choć polemicznym pozstaje
        kontekst użytego określenia
    • pierwszy Re: Pezda na zielonej trawce... 03.06.04, 16:51
      spy2 napisał:

> To taka mała przestroga dla wszystkich piszących "obok prawdy".
      >
      > W zredukowanym zespole GW zabrako miejsca dla tej "wybitnej" dziennikarki.
      > Nie słyszałem też aby czytelnicy upominali się o tą gwiazdę. A może się mylę ?

Chyba się mylisz, APe pisze w Szczecinie w Wyborczej, a
      gorzowskiemu "ośrodkowi" zagląda w oczy widmo rozwiązania, więc nie wiem, czy
      to degradacja, czy awans...

pierwszy
      • Gość: bebzun Re: Pezda na zielonej trawce... IP: *.gorzow.mm.pl 03.06.04, 17:01
        "dyspozycyjni" w cenie zawsze i wszędzie...
        • pierwszy Re: Pezda na zielonej trawce... 03.06.04, 17:05
          nie oceniam tej pani jak pisze (chociaż sam nie lubię tekstów nie popartych
          faktami), ale stwierdziłem, że po prostu tam pracuje, nie wiem, czy
          przeniesienie do Szczecina to zielona trawka, być może ci co zostali powinni
          zastanawiać się nad swoim losem...

pierwszy
          • Gość: Iga Re: Pezda na zielonej trawce... IP: *.gorzow.mm.pl 03.06.04, 17:44
            Ja z kolei oceniam "Panią jak pisze"...

Red. Pezda ostatnią rzeczą, którą powinna się zajmować to jest dziennikarstwo.
            Nie ma żadnych kwalifikacji zawodowych ani etycznych.
            Szczecinianom współczuję takiego nabytku.
            • Gość: aga Re: Pezda na zielonej trawce... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 18:34
              "...Nie ma żadnych kwalifikacji zawodowych...."

Pogadaj z Krystyną Kamińska - przecież ona szkolona w "Arsenale" i u Irka K.
              Szmidta znakomitej pary dziennikarzy...
      • Gość: czytelnik Re: Pezda na zielonej trawce... IP: *.puszkin.org 03.06.04, 18:28
        Pezda jest najlepsza w Szczecinie :)
        • Gość: Kotas jr. Re: Pezda na zielonej trawce... IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.04, 23:50
          Przepraszam i proszę o wybaczenie.
          A Renatka umyła głowę!
          • Gość: Ciekawski Re: Pezda na zielonej trawce... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 00:34
            Komu? Tobie?
      • Gość: jako11 Re: Pezda na zielonej trawce... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 18:40
        "Gorzowskiemu zespłowi grozi rozwiazanie". Nic się nie stanie jak ich nie
        będzie. Piszą stare wieści. Nie lubią Gorzowa. Niech ich wezmą do Zielonej.
        Przestałem kupować Lubuską z tego powodu, mogę nie czytać środka Wyborczej.
        Byłem w Bydgoszczy tam dodatek bydgosko-toruński stanowi 300% ojętości
        lubuskiego. Chłopaki albo za dużo zarabiacie albo Zielona ma was w d...
      • Gość: czytacz Re: Pezda na zielonej trawce... IP: *.gorzow.mm.pl 04.06.04, 23:12
        Zapalmy świeczki za szczecińskie ofiary rzetelności warsztatu pani Pezdy !
    • pierwszy Szczerze mówiąc powinieneś odszczekać 04.06.04, 08:02
      bo to ty napisałeś nieprawdę...

tak wyszło

pierwszy
      • pierwszy Gdybyś nie dowierzał, link z dzisiejszej wyborczej 04.06.04, 08:11
        miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,2111365.html
        • Gość: bolek Pezda nad morzem IP: *.gorzow.mm.pl 04.06.04, 08:32
          Dzięki za info, też przeczytałem.

Jeśli pisze o służbie zdrowia tzn. że póki co nikt na szczecińskiej policji nie
          chce z nią gadać - nie to co w Gorzówku. Na wierszówkę ciężko przyjdzie jej
          tam pracować.

Swoją drogą wszyscy od Jurczyka zwiewają a tymczasem Pezda zapragnęła morskiej
          bryzy.Ta ją chyba odurzy kompletnie.
          • pierwszy Re: Pezda nad morzem 04.06.04, 08:37
            Bolek,
            gazeta się mocno "restrukturyzuje", ma być mniej oddziałów, mniej pracowników,
            nie lubię pisania APe, ale fakt, że pisze w Szczecinie i to od pierwszego dnia
            o czymś świadczy, może o jej plecach, a może o tym, że niekiedy to, co robiła,
            zostało ocenione jako dobre...

polityczne teksty APe pozostawiam bez komentarza, ale skoro ją tam chcą, czy to
            oby troszkę nie zazdrość z naszej/waszej strony...

pierwszy
            • Gość: bolek Hej, pierwszy mam prośbę ! IP: *.gorzow.mm.pl 04.06.04, 14:54
              Z zazdrością nie wyskakuj!
              Ja jedynie zastanawiam sie głośno nad tym : jak ktoś o tak miernych etycznych
              kwalifikacjach może tak długo lawirować na rynku dziennikarskim.W normalnych
              warunkach juz nie raz powinna trafić do sądu za głupoty, które bezkarnie
              wypisuje . Tymczasem jak piszesz - jest "pierwsza w Szczecinie".
              To jest właściwie prawdziwa draka!
              Środowisko pismaków wymaga oczyszczenia w pierwszym rzędzie, tóż za politykami.
              Może wówczas w kraju bedzie lepiej.
              A Pezda się świetnie nadaje do tego aby od niej zacząć ten proces.
              • pierwszy Re: Hej, pierwszy mam prośbę ! 04.06.04, 15:18
                Jasne, Bolek. Ale nigdzie (ja) nie napisałem, że jest pierwsza w Szczecinie,
                więc też mam prośbę, czytaj uważnie

pierwszy
    • Gość: idar Re: Pezda na zielonej trawce... IP: *.air.net.pl / 80.50.10.* 04.06.04, 08:40
      A ja ją lubię!
    • Gość: GIN Re: Pezda na zielonej trawce... IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 04.06.04, 09:33
      Czy słyszałeś ,aby o którąkolwiek gwiazdę ktoś się upominał . Czy komuś brakuje
      Lisa? Wydawało się , że bez Niego TVN nie jest TVN-em. Czy w Gorzowie o
      kogokolwiek ktoś się upominał , czy komuś brakuje ludzi z lokalnego radia ,
      telewizji, gazet.
      Jeżeli chodzi o Pezdę wcale nie odstaje od pozostałych gorzowskich gwiazd. Któż
      tutaj ma kwalifikacje dziennikarskie ? Nie ośmieszajcie się .

• Gość: open Re: Pezda na zielonej trawce... IP: *.gorzow.mm.pl 04.06.04, 10:47
      Sa tacy w Gorzowie co posiadaja kwalifikacje i posiadaja odpowiednia
      legitymacje Związku Dziennikarzy......
      A mnie sie podoba nazwisko p. Pezdy, oczywiście jak LeTko przekręce
      • Gość: rywinolog Re: Pezda na zielonej trawce... IP: *.gorzow.mm.pl 04.06.04, 23:09
        I tej wersji proponuję sie trzymać !
    • aborys Pezda rulez 04.06.04, 10:49
      • Gość: Widz Re: Pezda rulez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 14:56
        Sukcesy Pezdy w Szczecinie to dużej mierze koneksje szczecińskie Irka K.
        Szmidta... ostatecznie to Jego i Krystyny szkoła... a oni coś tam w
        szczecinie "grzebali"....
        • Gość: Widz Re: Pezda rulez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 14:57
          P.s. A teraz Pezda grzebie w Szczecinie....
    • aborys Re: Pezda na zielonej trawce... 04.06.04, 23:11
      Ola, przypalimy zielonej trawki?
      • Gość: marycha Re: Pezda na zielonej trawce... IP: *.gorzow.mm.pl 05.06.04, 23:39
        To wiele tłumaczy, pisała rzeczywiście jak gdyby była non stop najarana.
    • Gość: czytacz Re: Pezda na zielonej trawce... IP: *.gorzow.mm.pl 04.06.04, 23:15
      • Gość: Zenek Re: Pezda na zielonej trawce... IP: *.gorzow.mm.pl 04.06.04, 23:18
        Zapalmy trawę ża wyjazd tej Pezdy z Gorzowa !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka