Gość: Imagine IP: *.unl.edu 14.09.04, 15:07 "Szesciany samotne w potrawie Dowodzil w wielkiej sprawie" ++++++++++++++++ no co to jest ? zrobmy ten dzien weselszy od poprzedniego. Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Imagine Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.unl.edu 14.09.04, 15:11 pudlo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.magtel.net.pl 14.09.04, 15:14 Puł aski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.unl.edu 14.09.04, 15:20 chyba raczej Pool ASCII .... nie azie, dobra proba ale chybiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.magtel.net.pl 14.09.04, 15:24 imagi ino? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.magtel.net.pl 14.09.04, 15:30 > kości...uszko;)) Eee... Gnaty...sofa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.unl.edu 14.09.04, 15:37 az, troche pracy cie czeka w Kalamburzycach ... ale nie przejmuj sie. cos uloze dla Ciebie. Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine do yoosh IP: *.unl.edu 14.09.04, 15:36 BRAAAAAAAAWWWWWWWWWWWWWWWWWOOOOOOOOOOOOOOOO !!!! napisz mi cos o tym jak na to wpadlas .... bylo to trudne, przyszlo nagle czy jakos metodycznie ? Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.magtel.net.pl 14.09.04, 15:36 Litera w sobie samej, Czarna jak atrament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.unl.edu 14.09.04, 15:39 ka-w-ka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.magtel.net.pl 14.09.04, 15:42 Pudło. Znaczy się uszła z życiem. Jo, o nią szło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.unl.edu 14.09.04, 15:48 dobra ta kawka ale postarajmy sie ja przebudowac, na przyklad na: "Litera w literze nie moge zasnac po tej cholerze" - druga linijka jest za bardzo oczywista, wiec szukajmy dalej, na przyklad: "W literze litera sennosc odbiera" - to juz bardziej kompaktowe i w jakis dotykalny sposob pierwsza z druga linijka sie wzajmenie komunikuja. Odpowiedz Link Zgłoś
j_ar Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) 14.09.04, 15:48 hehehe.. nigdy bym nie zgadl:).. ale za rozrywke dla hmm.. to przypomnial mi sie kawal , stary jak swiat, ale..z kalamburem w srodku: w pociagu jedzie dwoch facetow, jeden nazywa sie niwko, drugu: buła. bula tak zagaduje towarzysza z przedzialu: "a wie pan ja to tak lubie kalambury rozwiazywac, kwaly opowiadc i do rymu tez czesto cos smiesznego sobie ukladam, o na przyklad, takie wesole powiedzonko mi teraz wpadlo do glowy - niwko niwko skocz po piwko hahaha".. niwko: "a wie pan, ja tez tak sobie czasem cos do rymu uloze" bula: taak? alez , to prosze, prosze powiedziec niwko: buła, ty chuju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.magtel.net.pl 14.09.04, 15:48 Pory roku zgromadzenie z wysoka ogląda ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.unl.edu 14.09.04, 15:50 lata wiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.magtel.net.pl 14.09.04, 15:53 Pomyśl trochę, a nie od razu odpowiadasz! Oki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine do az IP: *.unl.edu 14.09.04, 16:06 z mysleniem mam problemy, dlatego wole odpowiadac od razu, buaahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az do Imagine'a IP: *.magtel.net.pl 14.09.04, 16:08 To groźne. Bo pewnie strzelasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz_kinowy Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: 5.5R* / *.proxy.lucent.com 14.09.04, 15:52 latawiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.magtel.net.pl 14.09.04, 15:55 Nie. Nie ma już go. Został ustrzelony wcześniej przez Imagine'a. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.unl.edu 14.09.04, 16:04 no to przebudujmy w latawcu co sie tylko da, na przyklad: "biega antyrzadowy na niebie papierowy" - jaka roznica w opisie. "lata" potraktowane jest jako czasownik i zamiast substytutu dla wiecu podano jego ceche, w tym przypadku antyrzadowosc. w drugiej linii zamiast "czasownikowego" spogladania na ziemie uzyto cechy latawca, jego budulca, jakim jest w wiekszosci papier. poza tym zdanie to ma jakis tam sens jako calosc: mozna sobie sobie w koncu wyobrazic, ze cos antyrzadowego, zrobionego z papieru biega po niebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.magtel.net.pl 14.09.04, 16:07 > "biega antyrzadowy > na niebie papierowy" Lepper? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eno. kalam bo´ry--- kalam lasy. :) ntx IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.09.04, 15:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine do eno IP: *.unl.edu 14.09.04, 16:13 nie kalam bory, kalam lasy jENO plonom bory, plonom lasy Odpowiedz Link Zgłoś
f.lora Re: do eno 14.09.04, 18:41 > nie kalam bory, kalam lasy jENO > plonom bory, plonom lasy plon-nie bor plon-nie las :) (no i kalam-bo´r---kalam las:))) ps. zalogowalam sie i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.magtel.net.pl 14.09.04, 15:58 Mruczki z angielskim lwem, przystroją Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz_kinowy Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: 5.5R* / *.proxy.lucent.com 14.09.04, 16:00 kotyliony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.magtel.net.pl 14.09.04, 16:01 Nie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.magtel.net.pl 14.09.04, 16:03 Albo tak :( Mea culpa. Mniało być - przystroi Cię. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz_kinowy Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: 5.5R* / *.proxy.lucent.com 14.09.04, 16:02 l.poj.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.magtel.net.pl 14.09.04, 16:04 Sorry, wyjaśnienie wyżej. Wygrałeś mój uśmiech. Oto nagroda :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.unl.edu 14.09.04, 16:31 "Imion Imiona Zyja w Zakonach" no, a co z tym dictum ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: no to tera ja IP: *.unl.edu 14.09.04, 16:54 a pewnys, ze to kalambur a nie inna zagadka ? Odpowiedz Link Zgłoś
pejsaty Re: no to tera ja 14.09.04, 17:04 glowy nie dam, bo to moj pierwszy raz. :) moze jednak ktos wpadnie i wtedy zobaczymy czy spelnialo wymogi... Odpowiedz Link Zgłoś
pejsaty nowa wersja - mysle ze lepsza 14.09.04, 17:16 zdobedzie mur piramidy gdy cie ukasi masz zwidy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine do pejsatego IP: *.unl.edu 14.09.04, 17:27 cos mi tu nie pasuje. druga linia wskazuje jakby na "ko mary", i mary jako zwidy ale troche to niezrecznie, bo druga linia powinna definiowac w calosci wyraz odgadywany. OK, oto definicja kalambura. kalambur to zagadka slowna, najczesciej i najlepiej jak rymowana, skladajaca sie z dwoch czesci. Pierwsza czesc, zwykle pierwsza linia wierszyka, definiuje odgadywany wyraz poprzez czesci skladowe tego wyrazu. Np, Kosciuszko moze byc "rozebrany" na kosci, uszko. Trzeba wiec zdefiniowac (tu pole do popisu autora)wyrazy budujace caly wyraz odgadywany. Druga linia ma podac pelna definicje (tu rowniez talenta graja duza role)odgadywanego wyrazu. Od talentu atora zalezy polaczenie (lub nie)dwoch linii kalambura w jakas logiczna calosc. A wszystko po to, by zmylic rozwiazywacza. Ok, teraz czas na przebudowanie twojej zagadki. Chcialbym sie mylic i wolalbym zeby twoja zagadka okazala sie kalamburem, ale mam spore watpliwosci. Podaj mi rozwiazanie, jesli chcesz, oczywiscie.. Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
pejsaty imagine to jest kalambur!!! :) 14.09.04, 17:33 druga wersja spelnia podane przez ciebie warunki. mysle, ze jak zobaczysz rozwiazanie (moze sam je znajdziesz?) to przyznasz mi racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: imagine to jest kalambur!!! :) IP: *.unl.edu 14.09.04, 17:35 ok, zamieniam sie w myslenie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: imagine to jest kalambur!!! :) IP: *.unl.edu 14.09.04, 17:49 teraz zmieniam sie w sluchanie. poddaje sie. nie mam najmniejszego pojecia jak to ugryzc. prosze o odpowiedz. Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
pejsaty moze komus uda sie wgryzc w mur :) 14.09.04, 17:55 umowmy sie, ze jezeli do jutra do 18 nikt nie poda prawidlowej odpowiedzi, to ja wtedy jej udziele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: moze komus uda sie wgryzc w mur :) IP: *.unl.edu 14.09.04, 18:08 dobrze. w miedzyczasie bede wloczyl sie po Egipcie i moze cos wymysle. Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
widz_kinowy rozwiązanie piramidy? 15.09.04, 14:24 pejsaty napisał: > zdobedzie mur piramidy > gdy cie ukasi masz zwidy tarantula (?) Odpowiedz Link Zgłoś
pejsaty tak !!! 15.09.04, 14:38 taran - sluzyl do rozbijania murow tula - dawna stolica toltekow z piramidami tarantula - pewien mily pajak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: no to tera ja IP: *.unl.edu 14.09.04, 17:16 ok, pomysle troche, choc to nie moja specjalnosc, buahahahahahahahaha. potem dam ci znac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Do pary. IP: *.unl.edu 14.09.04, 17:34 nie chwytamm czego to ma dotyczyc ? Odpowiedz Link Zgłoś
charmaine Re: Do pary Imagine 14.09.04, 20:04 Przecież kalambur to zabawa słowem, nieprawdaż? Para li tyka? Para li żuje? To tylko zabawa słowem a nie pieprzone kalambury wprost z "Rozrywki", rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
f.lora Re: Para liże (?) ntx 14.09.04, 19:10 a zagadka- we dwoje lody nie wejda na schody moze byc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Para liże (?) ntx IP: *.unl.edu 14.09.04, 19:46 ciesze sie, ze probojesz, ale ... "para lize" nie jest chyba definicja lub chocby wyjasnieniem linijki "nie wejda na schody" , o ile czegos nie gubie po drodze. poza tym slowo "lize" nie jest dobrym okresleniem slowa "lody". mozna sie domyslac, ze jesli "lody" to i w konsekwencji "lizanie" ... najlepszym punktem jest oczywiscie "we dwoje" i ekwiwalent w postaci "para". mam wrazenie ze pejsaty opracowal w sposob podobny swoj kalambur. przyjrzyj sie dokladnie moim kalamburom. Pozdr, Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
f.lora Re: Para liże (?) ntx 14.09.04, 19:49 Paraliż-e para liże we dwoje lody sparaliożwani nie wejda na schody. tak pi razy oko:) Odpowiedz Link Zgłoś
f.lora Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) 14.09.04, 19:32 męczy się na hali nie góry zdobywali .... tez probuje... chyba ...moze byc:) Odpowiedz Link Zgłoś
widz_kinowy Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) 14.09.04, 19:37 Form osobowych "mieć" i "znać" obawia się morska brać. Odpowiedz Link Zgłoś
f.lora Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) 14.09.04, 19:44 > Form osobowych "mieć" i "znać" > obawia się morska brać. nie moge wymyslec :) to powinno byc prostsze:) "Koniec a jeszcze nie skonczony To koniec gdy ugryziony" Odpowiedz Link Zgłoś
f.lora juz wiem: mieli-zna:))))))))))))))))))))) ntx 14.09.04, 19:45 :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
widz_kinowy Re: juz wiem: mieli-zna:))))))))))))))))))))) 14.09.04, 19:46 very good!:) Odpowiedz Link Zgłoś
widz_kinowy Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) 14.09.04, 19:45 Zastrajkuje praczka - ma je paw, ma kaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
f.lora Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) 14.09.04, 19:45 to jest latwe pierze:) (bylo w koziolku matolku:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
widz_kinowy Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) 14.09.04, 19:47 f.lora napisała: > to jest latwe > > pierze:) > > (bylo w koziolku matolku:)))))) nie a gdzie strajk? Odpowiedz Link Zgłoś
widz_kinowy Re: opierze-nie ;-) 14.09.04, 20:00 ok, choć miało być: upierzenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine do widza IP: *.unl.edu 14.09.04, 20:06 Zastrajkuje praczka - ma je paw, ma kaczka. ++++++++++ widzu, cos mi tu nie pasuje. gdzie pierwsza linia definiuje "upierzenie" ? jesli praczka zastrajkuje to raczej odpowiedz powinna byc "nie upierze". Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
f.lora Re: do widza 14.09.04, 20:09 a "upierze?nie" nie moze byc? :) odrobin epoprawie moje kalambury: 1. męczy ją na hali nie góry zdobywali 2. Koniec a jeszcze nie skonczony To koniec gdyś ugryziony chyba lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: do widza IP: *.unl.edu 14.09.04, 20:15 nie. nie moze byc. "zastrajkuje" to " nie upierze" a nie "upierzenie", chyba ze by dodac w nawiasie, ze pierwsza linijke czytamu wspak czy cos w rodzaju anagramowania ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: do widza IP: *.magtel.net.pl 14.09.04, 20:25 Kurna, trudno było połączyć koniec z końcem. No, ale koniec końców mam oba. Znaczy się kalambury. Odpowiedz Link Zgłoś
kamfora eee 14.09.04, 20:09 Przecież wiesz, Imagine, że jak strajk to wszystko nie w takim porządku jak zawsze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: eee IP: *.unl.edu 14.09.04, 20:12 chyba ze taka "licencje" szaradziarska przyjmiemy, jaka proponujesz ... ale obawiam sie, ze bez sztywnych regul kalamburowych bedziemy mieli nie kalambury a zwykle, ludowe zgadywanki (ktore maja swa wlasna wartosc) Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
widz_kinowy Re: do widza 14.09.04, 20:13 Gość portalu: Imagine napisał(a): > Zastrajkuje praczka - > ma je paw, ma kaczka. > ++++++++++ > widzu, cos mi tu nie pasuje. gdzie pierwsza linia definiuje "upierzenie" ? > jesli praczka zastrajkuje to raczej odpowiedz powinna byc "nie upierze". > Imagine. upierze?-nie teraz jest ok? spełnia wymogi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: do widza IP: *.unl.edu 14.09.04, 20:17 juz lepiej, ale jest to troche abstrakcyjne, nie wprost. niemniej lubie to. podales mi nowa idee ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.magtel.net.pl 14.09.04, 19:55 Wiele wyroków z początkiem roku. PS. Uprasza się o nie dawanie odpowiedzi przez miesiąc. Też chcę pomyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.unl.edu 14.09.04, 20:01 hej koles, daj zyc, no co ty, przez miesiac bede tu czekal ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.magtel.net.pl 14.09.04, 20:03 Jak zgadniesz to masz. Jest Twoje. Zostaw zabawę (wysiłek) innym. A kolesi to se na podwórku szukaj. Albo innej prerii... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.unl.edu 14.09.04, 20:06 mamy sie bawic a nie zwalczac azie .... na razie, Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
widz_kinowy rozwiązanie"z poczatkiem roku" - można? 15.09.04, 13:07 Gość portalu: az napisał(a): > Wiele wyroków > z początkiem roku. > > PS. Uprasza się o nie dawanie odpowiedzi przez miesiąc. Też chcę pomyśleć. kar-nawał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tak Re: rozwiązanie"z poczatkiem roku" - można? IP: *.magtel.net.pl 15.09.04, 16:32 Trafiony - zatopiony :) Odpowiedz Link Zgłoś
widz_kinowy Re: rozwiązanie"z poczatkiem roku" - można? 15.09.04, 16:41 Gość portalu: Tak napisał(a): > Trafiony - zatopiony :) a kiedy będzie można poznać rozwiązania kalamburów f.lory, które znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Rozw. kal. f.lory IP: *.magtel.net.pl 15.09.04, 17:01 1. męczy ją na hali nie góry zdobywali wyczyn(?)-owcy 2. Koniec a jeszcze nie skonczony To koniec gdyś ugryziony ż-mija Odpowiedz Link Zgłoś
f.lora Re: Rozw. kal. f.lory 15.09.04, 17:27 > 1. > męczy ją na hali > nie góry zdobywali > > wyczyn(?)-owcy pierwszy - blisko- ale nie to:) drugi - brawo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Rozw. kal. f.lory - kolejna próba IP: *.magtel.net.pl 15.09.04, 17:32 wysokość-owcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az O odpowiadaniu IP: *.magtel.net.pl 15.09.04, 17:39 Jak chcesz. Ale zaznacz w tytule "Odpowiedź - hala", czy owca. Odpowiedz Link Zgłoś
f.lora odpowiadam! 15.09.04, 17:42 krzyz-owcy (biedna owieczka ma na hali bole krzeza; to te wieczne przeciagi:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Thx :) IP: *.magtel.net.pl 15.09.04, 17:45 O matko! W życiu bym na to nie wpadł. Odpowiedz Link Zgłoś
kamfora Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) 14.09.04, 20:06 Zaczyna - przepadam Czasem z nim gadam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.magtel.net.pl 14.09.04, 20:16 komand_dość czy inne wyobrażenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.unl.edu 14.09.04, 20:19 ima-gine ? Odpowiedz Link Zgłoś
kamfora jeszcze jeden 14.09.04, 20:26 Psich domów nie zabierze ale ja w niego nie wierzę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: jeszcze jeden IP: *.unl.edu 14.09.04, 20:27 bud-da (male ale ... nie zabierze nie oznacza, ze da) Odpowiedz Link Zgłoś
f.lora Re: jeszcze jeden 14.09.04, 20:28 tez to mialam na mysli:) a moje wymysliles? Odpowiedz Link Zgłoś
kamfora no jak to???;-) 14.09.04, 20:36 Gość portalu: Imagine napisał(a): > bud-da (male ale ... nie zabierze nie oznacza, ze da) Jeśli "stać w miejscu" znaczy "cofać się" To "nie zabrać" musi znaczyć "dać" ;-) No. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: no jak to???;-) IP: *.unl.edu 14.09.04, 20:40 tys inteligentna bestyjka .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Errata Re: mozna odpowiadac? ntx IP: *.magtel.net.pl 14.09.04, 20:31 Paszli won z odpowiedziami. Załóżcie se na to nowy wątek. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
f.lora Re: mozna odpowiadac? ntx 14.09.04, 20:35 ja caly czas nie mam pomyslu na ten poczatek roku:) to moze jakis termin ustalic? mam kalambur- chociaz tylko tak sobie mi sie podoba- niech bedzei: Nie wolno bylo a jest piekna glowa z nia taki wdziek ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: mozna odpowiadac? ntx IP: *.magtel.net.pl 14.09.04, 20:42 Obojętne. Choć wydaje mi się zabraniem zabawy znalezienie odpowiedzi w kolejnym poście. Hm, mam kłopot z głową ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: mozna odpowiadac? ntx IP: *.magtel.net.pl 14.09.04, 20:37 To byłam ja errata. Co ja pletę...?! az Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: mozna odpowiadac? ntx IP: *.unl.edu 14.09.04, 20:39 to jakis ciezki kalambur ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: jeszcze jeden IP: *.unl.edu 14.09.04, 20:38 ja bym ten kalambur zmodyfikowal jak nastepuje: "psich domow tak po rusku nauczal wiernych po hindusku" Odpowiedz Link Zgłoś
kamfora iii 14.09.04, 20:41 to se ide nie lubie jak mi sie modyfikuje poezje, choćby kalamburowatą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: iii IP: *.unl.edu 14.09.04, 20:42 stoj, albo nie, bo sie cofasz, biegnij ..... ale .... zoastan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.unl.edu 14.09.04, 20:47 helo, ciesze ze taki odzew maja kalambury. jak widzicie, moze to byc calkiem fajna zabawa i chyba troche sztuka ... zalezy jak na to patrzec. Czy ktos rozwiazal poprzedni kalambur. Przypominam: "Imion Imiona Zyja w Zakonach" Postarajcie sie ulozyc szkielet kalambura z 4 tylko wyrazow. 2 w pierszej linii i dwa w drugiej. Dobrej zabawy. Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
f.lora Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) 14.09.04, 20:50 pewnie beda to dominik-anie ale powinno wtedy byc: imie -imiona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.unl.edu 14.09.04, 20:55 jestes bardzo blisko ... chodzi o rodzaj zenski jednak ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) IP: *.magtel.net.pl 14.09.04, 20:55 Jest ok. One - Dominiki też się trafiają. Macie szczęście. Już chciałem krzyczeć, że nikt nie podaje rozwiązania. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: lub ewentualnie IP: *.unl.edu 14.09.04, 21:00 widze, ze nie ma sensu ukrywac rozwiazania. odpowiedz brzmi: URSZUL ANKI (nawet mi go glowy nie wpadlo, ze ELZBIET ANKI moga tez byc prawidlowa odpowiedzia). ciekawe to. Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
widz_kinowy Re: Kalambur (bawmy sie do cholery) 14.09.04, 20:57 f.lora napisała: > pewnie beda to > > dominik-anie > > ale powinno wtedy byc: > imie -imiona jeśli Dominik - to: imię-imiona jeśli Dominika - to: imion -imiona :) > Odpowiedz Link Zgłoś
pejsaty nowy 15.09.04, 10:05 wymyslilem drugi kalambur i wciaz czekam na odpowiedz na pierwszy... lotny zoltodziob zastawil sidlo mistrz stworzyl nowe cud-malowidlo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka_s Re: nowy IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 15.09.04, 10:44 Malowany Ptak Kosińskiego Odpowiedz Link Zgłoś
widz_kinowy wiem!:) 15.09.04, 15:52 pejsaty napisał: > wymyslilem drugi kalambur i wciaz czekam na odpowiedz na pierwszy... > > lotny zoltodziob zastawil sidlo > mistrz stworzyl nowe cud-malowidlo Kos-sak ? Odpowiedz Link Zgłoś
pejsaty aha :) 15.09.04, 16:33 opis chyba pasuje? pan kossak (mowie tu o wojciechu) umial malowac 'arcydziela' seriami, nie za darmo oczywiscie... ps niejeden dzis sie cieszy, ze ma kossaka na scianie, dlatego mozna powiedziec, ze wpadl w sidla cwanego malarza. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
f.lora nowy 15.09.04, 10:27 ladna pogoda zycie ratuje grunt ze dobrze smakuje ps. nie mam pojecia co to jest "piramida", "poczatek roku" i"cud malowidlo"... ps2. propozycja- moznaby odpowiadac i ostrzegac w tytule ze to odpowiedz. kto nie chce jej znac- nie otwiera postu. co wy na to? :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
widz_kinowy Re: nowy 15.09.04, 11:39 f.lora napisała: > > ladna pogoda zycie ratuje > grunt ze dobrze smakuje to "zycie ratuje" jest okresleniem drugiego członu rozwiązania, czy całym rozwiązaniem? > ps. > nie mam pojecia co to jest "piramida", "poczatek roku" i"cud malowidlo"... > ps2. propozycja- moznaby odpowiadac i ostrzegac w tytule ze to odpowiedz. kto > nie chce jej znac- nie otwiera postu. co wy na to? > > :))))))))))) > za Odpowiedz Link Zgłoś
f.lora brawo 15.09.04, 12:31 ale umawiamy sie ze w tytule piszemy tylko: "uwaga odpowiedz", a sama odpowiedz w tresci, zeby nie psuc zabawy. kto chec dalej zgadywac nie otwiera postu, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
pejsaty dobra juz nei bede :) - mam jeszcze jeden 15.09.04, 14:21 tym razem latwiejszy (chyba?): z czuloscia obejmuje mezczyzna kwiat, ktory wzloty i upadki zna Odpowiedz Link Zgłoś
widz_kinowy rozwiązanie 15.09.04, 14:32 pejsaty napisał: > tym razem latwiejszy (chyba?): > > z czuloscia obejmuje mezczyzna > kwiat, ktory wzloty i upadki zna tuli-pan Odpowiedz Link Zgłoś
pejsaty brawo! :))) 15.09.04, 14:40 jeszcze jeden! jeszcze jeden! jeszcze jeden ci zostal. :) Odpowiedz Link Zgłoś
widz_kinowy Re: brawo! :))) 15.09.04, 14:48 pejsaty napisał: > jeszcze jeden! jeszcze jeden! jeszcze jeden ci zostal. :) mała podpowiedź?:) Odpowiedz Link Zgłoś
pejsaty podpowiedz do 2 15.09.04, 14:57 oba wyrazy skladajace sie na wyraz odgadywany to rzeczowniki w l. poj w mianowniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: dla oddechu cos latwego IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 15.09.04, 15:16 zima na rzece, dodatek aby podobac sie kobiecie Odpowiedz Link Zgłoś
widz_kinowy rozwiązanie? 15.09.04, 15:19 Gość portalu: ewa napisał(a): > zima na rzece, > dodatek aby > podobac sie kobiecie krawat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re:trafione IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 15.09.04, 15:34 uuau! oczywiscie TAK Odpowiedz Link Zgłoś
pejsaty jeszcze jeden: 15.09.04, 16:36 wielki bydlak cichutko pomrukuje slyszysz go gdy ulicami sie snujesz Odpowiedz Link Zgłoś
f.lora nowy 15.09.04, 17:33 Zaimek i przymiotnikiem Oj schowa cie pewnikiem :) powinno byc proste:) Odpowiedz Link Zgłoś
f.lora drobna errata 15.09.04, 17:36 Zaimek z przymiotnikiem schowa cie pewnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: drobna errata IP: *.dialup.mindspring.com 15.09.04, 17:38 zaslony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: brawo:) ale bylo proste:) ntx IP: *.dialup.mindspring.com 15.09.04, 17:41 Gdzie tam, chloernie trudne, wszystkie se wlosy wytargalem z brody... Odpowiedz Link Zgłoś
f.lora nowy 15.09.04, 17:39 W srodku imie szampan po brzegi-marzenie :) a to to juz calkiem proste:) spodobal mi sie karnawal. zagadka fajnie ulozona. takie oczywiste a nie wpadlam:) kassak myslalm- tylko mi temn sak z sidlami nie za bradzo pasowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: nowy IP: *.dialup.mindspring.com 15.09.04, 17:45 Kicha i gra ale imie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
f.lora Re: nowy 15.09.04, 17:47 to jest nowy kalambur czy odpowiedz? ja mam kolejna propozycje- zeby nowe kalambury rozpoczynac z "nowego akapitu"- latwiej je znalezc:) a pod nimi podpisywac odpowiedzi lub komentarze Odpowiedz Link Zgłoś
widz_kinowy rozwiązanie? 16.09.04, 10:59 Gość portalu: Luty napisał(a): > Kicha i gra > ale imie ma... katarynka? tylko czemu "imię ma"? to chyba jednak chybione? Odpowiedz Link Zgłoś
widz_kinowy odp.? 16.09.04, 11:06 f.lora napisała: > W srodku imie > szampan po brzegi-marzenie > > :) > > a to to juz calkiem proste:) w-anna? jeśli proste to aż wstyd spudłować... > spodobal mi sie karnawal. zagadka fajnie ulozona. takie oczywiste a nie > wpadlam:) kassak myslalm- tylko mi temn sak z sidlami nie za bradzo pasowal. dla mnie też było zaskoczeniem, że sidło to inaczej sak... Odpowiedz Link Zgłoś
f.lora nowy 15.09.04, 18:02 Garący - mrugający w uchu gdy w ruchu ps. troche "podrasowalam" zeby nie bylo za latwo, przyznaje...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz_kinowy odpowiedź? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 19:12 war-kot? Odpowiedz Link Zgłoś
cztery_litery Re: nowy 15.09.04, 19:21 Blada i siada... a jak ma chimery to litery cztery Odpowiedz Link Zgłoś
widz_kinowy czy to przypadkiem nie.... 16.09.04, 11:12 eh, nie, to by było za proste... jakaś podpowiedź? ;) Odpowiedz Link Zgłoś