Dodaj do ulubionych

Dziś ingres abp. Głodzia w Warszawie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 09:43
Biskup-SMIERC zmienia szatki!

Panie Biskupie: nie uwazam Pana za chrzescianina.
Zaden prawdziwy chrzescijanin nie powiedzialby "tak"
dla okupacji Iraku. A Pan ta okupacje popieral slowem
i czynem.

Obserwuj wątek
    • Gość: z_czego_sięCieszyć MODEL KSIĘDZA CWANIAKA I KONIUNKTURALISTY ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 09:55
    • Gość: co się dzieje Re: Dziś ingres abp. Głodzia w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 11:14
      Ta nominacja JP II jednak
      świadczy,że nie kontroluje już On
      urzedników watykańskich.
      • Gość: uczniowie Jezusa Re: Dziś ingres abp. Głodzia w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 11:29
        Biedni diecezjanie. Zaczyna sie juz od bizantyjskiego ingresu a co dalej.
      • Gość: Pikut Warszawiekom gratulujemy duszpasterza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 12:02
    • Gość: BELIAL Ingres abp. Sławoja Leszka Głodzia w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.04, 11:41
      Wcześniej Flaszka Głódż na moście Sląsko Dabrowskim został pożegnany przez
      kompanię honorową Wojska Polskiego a przejęty został przez strażaków i w
      kolemnie samochodów strażackich powieziony został do katedry.Kro mi pokaże
      podobne panstwo już nie tylko w Europie ale i na Swiecie?Toż to nie mieści sie w
      kanonach żadnego cyrku.
    • Gość: kościół ubogich Umycie nóg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 12:10
      Ciekawe czy na obiad po ingresie nowy nominat zaprosił biednych z diecezji, aby
      się najedli przy takim święcie.
      • Gość: heh Re: Umycie nóg IP: 80.50.28.* 02.10.04, 12:29
        Gość portalu: kościół ubogich napisał(a):

> Ciekawe czy na obiad po ingresie nowy nominat zaprosił biednych z diecezji, aby
        > się najedli przy takim święcie.

Oj, chyba pierwej sam się zaGłódzi, nizli zaprosi głodne owieczki:)
      • Gość: jmk Re: Umycie nóg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 20:19
        ..jeśli już to tylko po to aby wypili wodę z miski po tytułowym obmyciu!!
        • Gość: Marcin Re: Umycie nóg IP: *.tnt9.chi15.da.uu.net 03.10.04, 03:22
          A czy Wy kiedykolwiek zaprosiliscie biednego do siebie na posilek ?? Patrz
          najpierw na swoje czyny a pozniej osadzaj innych !!
    • Gość: Polak KIEDY POLSKA UWOLNI SIE OD EKONOMICZNO- IP: *.telia.com 02.10.04, 12:13
      POLITYCZNEJ MAFII???????????????????W KTOREJ BIORA UDZIAL POLITYCY I KLER.
    • Gość: owieczki A mialo być inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 12:21
      Ks.Jankowski przy abp. Głodziu to mały pikuś.
      Ten to dopiero nam pokaże wystawność
      • Gość: paternoster Re: A mialo być inaczej IP: *.retsat1.com.pl 02.10.04, 12:36
        Lepiej to już było.Dawno temu to było.Tylko Władysław G.potrafł wskazywać
        sukienkowym ich miejsce w szeregu.
    • Gość: Krzysztof Abp Głódź nowym Biskupem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 13:01
      Bardzo się cieszę, że Abp Głódź został naszym Biskupem na Pradze. Ja mieszkam
      na Kijowskiej i należę do Parafii Bazylika NSJ i bardzo fajnie,że tak znana
      osoba duchowna, będzie naszym najważniejszym księdzem w mojej dzielnicy.
      Zapraszam Biskupa Głodzia do naszej Bazyliki na ul. Kawęczyńską 53 na
      inaugurację roku akademickiego Wyższej Szkoły Menedżerskiej SIG w Warszawie.

Krzysztof Rosłoński
    • Gość: jezuita nie znacie ciemnej strony gen.dyw.abp-a szkoda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 13:43
      sugeruję dotrzeć do"ideowego" kapelana wojskowego...
      • Gość: abe mason Re: nie znacie ciemnej strony gen.dyw.abp-a szkod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 13:48
        Jezuita mors tua mea vita
    • kozaczek3 Wart Pac pałaca i pałac Paca!!!! 02.10.04, 13:59
      "W uroczystości uczestniczą m.in. prymas Polski kardynał Józef Glemp, prezydent
      Aleksander Kwaśniewski wraz z małżonką, marszałek Sejmu Józef Oleksy, premier
      Marek Belka, szef MSWiA Ryszard Kalisz, nuncjusz apostolski w Polsce abp Józef
      Kowalczyk, biskupi, duchowieństwo, rodzeństwo arcybiskupa Głodzia"
      Dobrane towarzystwo wzajemnej adoracji.
      Amen.
      • Gość: Ziuta z Rawy A co to jest ingres? IP: 202.67.65.* 02.10.04, 14:08
        Ja stara polska katoliczka z Mazowsza a mianowicie z Rawy Mazowieckiej na
        lekcje religii chodzilam a nie mam zielonego pojecia co to jest ten ingres?
        Czy to jakas orgia w stylu bachanali starorzymskich czy moze jakas strasznie
        dluga msza swieta trzy razy dluzsza od sumy.Czy moze mi jakis szanowny duchowny
        na tym forum wujasnic co oni tam temu panu w czasie tego ingresu robia,to brzmi
        prawie jak jakas operacja?
        • kozaczek3 Uroczyste objęcie władzy-to jest ingres 02.10.04, 17:25
          Objęcie władzy w diecezji z uroczystym wejściem do katedry.
          Poczty sztandarowe, kompanie honorowe i liczna świta tych, którzy będą tej
          władzy służyć i jej pilnować.
          Amen.

• Gość: Henryk ...objęcie władzy-to jest ingres + uzupełnienie:) IP: 82.160.16.* 03.10.04, 12:59
            -"..liczna świta tych, którzy będą tej władzy służyć i jej pilnować."

"..także prezydent Aleksander Kwaśniewski oraz premier Marek Belka."

Wyrywający z kontekstu. Henryk :)
    • Gość: bywalec Re: Podobno ludzkie panisko i wypic lubi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 14:23
      patriota bo tylko czystą i polską
    • Gość: maciej. A kiedy ingres ks. Jankowskiego ? IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 02.10.04, 14:33
      Czy grupa "trzymajaca wladze " juz ustalila kolejnosc operacji. Episkopat
      kolaboruje z przebierancami trzymajacymi wladze.
    • Gość: Podatnik Oto dowód, że: 1. RP to państwo wyznaniowe, 2. IP: *.pl / *.pl 02.10.04, 14:49
      rządzi w nim czerwono-czarna mafia pasożytów, 3. Kościół jest ojcem chrzestnym
      każdej grupy trzymającej władzę, byle mu sypała z naszych podatków, 4. SLD to
      nie jest żadna lewica, 5. przywódcy SLD to ludzie bez poczucia godności i
      honoru.
    • Gość: abc Czy pamietacie feldkurata Otto Katza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 15:10
      To jeden z bohaterow ksiazki Haszka "Przygody
      dobrego wojaka Szwejka" - kapelan armii Cesarza
      Franciszka Jozefa. Ilekroc na ekranie tv pojawia
      sie Bp (o przepraszam: Abp) Leszek Slawoj Glodz,
      przypomina mi sie postac tego feldkurata. Obaj panowie
      wykonywali podobny "zawod". Feldkurat Katz nie
      zrobil tak olsniewajacej "kariery" jak Abp Glodz,
      ale mam dla niego wiecej sympatii niz dla
      "bohatera" dzisiejszego dnia. Bo do konca pozostal
      skromnym czlowiekiem - a to naprawde duzo!

Tymczasem bohater artykulu jest zdeterminowany
      robic kariere w hierarchi koscielnej. Nie wspomne
      juz o tym, ze pelniac posluge kapelana jakos "zapomnial"
      o tym ze Papiez jednoznacznie potepil wojne w Iraku
      (tu wolal sie zdac na opinie Busha, Blaira i
      Kwasniewskiego). On prze naprzod. Teraz okopuje
      sie na Pradze, za jakis czas stanie w kardynalskie
      szranki, no a potem - sami wiecie ...

Dlatego wole skromnego feldkurata Katza. Ot.

A teraz niech admin wycina ten nieprawomyslny post.
    • Gość: jerry [...] IP: *.bredband.skanova.com 02.10.04, 17:14
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: awq Bogu dzięki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 18:29
      DZIĘKI CI BOŻE> ŻOLNIERZE
      • kozaczek3 Bogu dzięki 02.10.04, 23:24
        > DZIĘKI CI BOŻE> ŻOLNIERZE.
        Zołnierze Boże, może dość tej żołnierki.
        Peace.
        Pokój w Iraku i nie tylko.
        Amen
    • Gość: Quark [...] IP: *.union01.nj.comcast.net 02.10.04, 19:42
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: lenin polska "lewica" IP: *.chello.pl 02.10.04, 20:37
        caly kwiat lewicy na ingresie biskupa jednej z warszawskich diecezji!!!

geje, lesbijki, feministki-aborcjonistki!!! 0 - tyle oto znaczycie dla polskiej
        lewicy!!!
    • nowy.oszolom.z.radia.maryja W TVP powiedzieli ze Głodź to konserwatysta 02.10.04, 19:53
      Czyli nie jest on ulubieńcem politycznie poprawnych mediów...to dobrze. To
      oznacza ze diecezja warszawsko praska nadal będzie przychylna radiu Maryja
    • Gość: Przechodzien Abp Głódź objął diecezję warszawsko-praską IP: *.chello.pl 02.10.04, 22:02
      Wszystkie komentarze na wszystkich forach brzmia podobnie.Potepienie, klotnie,
      wzajemne obelgi, raz z prawa raz z lewa. Najwiecej jednak gromow ciskanych jest
      na kosciol i na jego przedstawicieli.I kto to mowi???? nie wierze ze to tylko
      ci, ktorzy unikaja klechow jak zarazy. Bo tak naprawde, kto moze komus nakazac
      chodzenie do kosciola?Kto moze nakazac bieganie do spowiedzi czy sluzenia do
      mszy, czy w ogole wszystkiego co jest otoczka religii?
      Rodzice skarza sie ze dzieci sa bite i molestowane na religii. A tak naprawde,
      po co w takim razie na ta religie posylaja dzieciaki?
      Sluby koscielne? Czy cos zmieni sie w czlowieku po slubie koscielnym, jezeli ma
      ochote zonke bijac raz w tygodniu tak sobie, a wniedziele szczegolnie?
      Pogrzeb z klecha cos zmienia? A czy nieboszczykowi potrzebna jest woda swiecona
      i kasa wydana na niego po smierci, gdy tymczasem bardziej potrzebna mu byla za
      zycia?
      To przeciez z waszych pieniedzy urzadzaja sobie roznie coraz dziwaczniej
      nazywane fety, to dlatego, ze dajecie pozwolenie na rozne wybryki ksiezy, w
      chwilach desperacji powiadamiajac prokurature, wtedy, kiedy juz zlo sie stalo.
      nie chodze do spowiedzi od 16 roku zycia, no coz, ksiadz rozpytujac mnie o
      rozne rzeczy rozne tez rzeczy wyprawial w konfesjonale, sapiąc przy tym
      zapamietale.
      Fakt, ze indokrynacja trwa juz tysiaclecie w Polsce i pranie mozgow, a na sekty
      sie narzeka.
      Narzekajcie dalej, biegajac do kosciola, dajac na tace ostatnie grosze,
      pozwolcie na dalsze ciekawe sprawy, na rzady kleru.Ale wtedy nie narzekajcie,
      zpokora przyjmujcie koscielne decyzje.
      Jestem czlowiekiem wierzacym, ale dokladnie oddzielam instytucje od Boga. a
      modlic moge sie wszedzie, a nie za pomoca Jankowskich, rydzykow, Glodziow czy
      innych takich.
      nie generalizuje, bo znam i takich ksiezy , ktorzy sa kaplanami duzego formatu,
      chociaz nie jezdza mercedesami czy innymi maybachami, a moze i wlasnie dlatego,
      bo sa kaplanami z powolania.ale do kosciolow nie latam, na tace nie daje, ale
      tez i nie psiocze, bo ja na to sie nie zgadzam, co mi kosciol ofiaryje i tego
      tez nie przyjmuje. Dzieci na religie nie posylam, a w kazdym razie nie zmuszam
      do tego jak nie chca, bo akurat w mojej parafii nie ma ksiezy, o ktorych
      wspominam powyzej.
      a po co mam sie denerwowac, ze cos sie wydarzy i bedzie trzeba latac z
      dzieciakiem do psychiatry?
      Wiec jak na to wszystko pozwalacie, to przynajmniej nie narzekajcie. Oni i tak
      nadal beda robili swoje za waszym przyzwoleniem.
      • Gość: Henryk Re: Abp Głódź objął diecezję warszawsko-praską IP: 82.160.16.* 03.10.04, 13:17
        -"Wiec jak na to wszystko pozwalacie, to przynajmniej nie narzekajcie. Oni i tak nadal beda robili swoje za waszym przyzwoleniem."

A co mnie "malutkiemu" mieszkańcowi prowincjonalnego miasteczka pozostaje prócz narzekań ?
        Na tyle jestem już życiowo doświadczony, by wiedzieć, że "indokrynacja trwa juz tysiaclecie w Polsce i pranie mozgow," i nie ma sensu walczyć z wiatrakami tu, że się powtórzę, w prowincjonalnym miasteczku :)
    • Gość: SABAŁA Re: Dziś ingres TSE-TSE, GADASZ GŁUPSTWA IP: *.cg.shawcable.net 02.10.04, 23:29
    • Gość: antek Re: Dziś ingres abp. Głodzia w Warszawie IP: *.sudbury.dyn.personainc.net 02.10.04, 23:55
      No to teraz ochlaj potrwa z tydzien a mnie tam nie ma. Nowe
      stanowisko "Flaszki" to dobra wiadomosc dla podleglego mu duchowienstwa,
      przeciez nowy szef bedzie wyrozumialy, dla kaplanow ciagnacych gorzale,
      jezdzacych na "gazie" i robiacych rozne inne rzeczy po pijaku.Wierni tez na tym
      wyjda OK bo jaka pokute beda zadawac spowiednicy za grzechy czynione w stanie
      upojenia, przeciez chyba zrozumieja nas, co? No ,ale alkoholizm to choroba a
      nie styl zycia, a jak wiadomo, chorych nie wolno dyskryminowac.
      Tez musze sobie nalac.Oczywiscie lekarstwa na chorobe.
      Do-wi-dze-nia.
      • Gość: antek Re: Dziś ingres abp. Głodzia w Warszawie IP: *.sudbury.dyn.personainc.net 03.10.04, 00:01
        Musze przeprosic Papieza, otoz w swojej opinii nt nagrody za odwage polityczna
        dla JPII (patrz dzisiejsze wiadomosci), obsmialem sie ,ze to jeden lepszych
        dowcipow jakie slyszalem; JPII i odwaga polityczna.Ale nie mialem racji. Danie
        wladzy "Flaszce " w Warszawie, to istotnie odwaga polityczna. Moze nawet
        wiecej niz odwaga, ale tego nie nazwe bo jeszcze ktos mnie do sadu zawlecze.
    • Gość: zlo taca na przeszczep watroby... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.04, 03:09
      ... jeszcze nikomu nie udalo sie wypic tyle bez marskosci watroby
    • Gość: Ziuta z Rawy Zjezyly mi sie wlosy IP: 202.67.65.* 03.10.04, 05:03
      Jak przeczytalam ze ten pan wyglosil 50 minutowa homilie toz to prawie jedna
      godzina.widac ze gadac potrafi.
    • Gość: Quark Ciekawe kto dzisiaj cenzurowal teksty na forum GW! IP: *.union01.nj.comcast.net 03.10.04, 07:50
      Panie Michnik, niedawno pisal pan o jezyku i epoce Brezniewa, a dzisiaj
      kochaniutki cenzurujesz pan forum najwierniejszych swoich czytelnikow? Dwa
      teksty slodko poprawne jak u przedszkolaka zostaly mi wymazane z forum. Czyzby
      nazwanie bp. Glodzia pijakiem i dziwkarzem bylo w Polsce ,,nielzja"? Przeciez
      kazdy kto widzi obfita twarz dostojnego purpurata trzymajacego w damskich
      gladkich dloniach srebrny pastoral z drogimi kamieniami obok wizerunku
      wynedznialego Zbawiciela na krzyzu, ten ma o wielebnym Glodziu swoje zdanie.
      Mnie np. na widok wielebnej ekscelencji Glodzia chce sie zwrocic zawartosc
      tresci zoladkowej (czy pisze delikatnie?), szczegolnie, kiedy widze na mszy
      przez niego wykonywanej towarzysza prezydenta wraz z malzonka i jego wiernego
      przydu....(ok nie pisze tego, wiem - za mocne) w kazdym razie tkzw. premiera
      Belke, ktory w imie tysiacletniej historii milionow Polakow okresla kto moze a
      kto nie podawac przestepcow niemieckich do sadu. W Polsce co jakis czas papiez
      mianuje nowego ordynariusza. Ciekawe czym zasluzyl sobie Glodz, ze glowa
      panstwa (no niestety) i szef rzadu (o tempora o mores!) uczestnicza w jakiejs
      mszy jakiegos sufragana z Pragi? Czyzby Glodz mial zostac papiezem? A moze
      Prymasem Iraku?
    • Gość: Zenon Re: Dziś ingres abp. Głodzia w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 11:42
      I niech flaszka bedzie z toba!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka