nadiativoli 18.01.05, 12:24 Czy ktos zna Pinokia albo Misia w Nowej Iwicznej. Slyszalam, ze jest tez Mis w Jozefoslawiu? Od wrzesnia do przedzszkola posylam Mala i chcialabym sie zorietowac? pozdrawiam Nadia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
celeste Re: przedszkola w Nowej Iwicznej, Józefoslawiu 18.01.05, 17:12 Ja tez jestem zainteresowana przedszkolami w Nowej Iwicznej i zbieram o nichinformacje. Pinokia w Iwicznej są dwa - mało o nich wiem - o Misiu i kilku innych jest trochę na forum Piaseczno. Wklejam ten wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=234&w=15401194 Odpowiedz Link Zgłoś
nadiativoli Re: przedszkola w Nowej Iwicznej, Józefoslawiu 20.01.05, 14:06 Pinokio jest jeden (jedno), ma dwie filie: w jednej sa maluchy (chyba 3-4 latki) w drugiej dzieci starsze. O Misiu w Nowej Iwicznej nie wiem praktycznie nic, za to czytalam kiedys na forum sporo dobrego o tym w Jozefoslawiu i Piasecznie. Wolalabym jednak poslac corke do ktoregos z przedszkoli w Nowej Iwicznej no bo blizej, a wazac ja do Jozefoslawia musialabym stac rano w ogromnej kolejce na wiazd na Pulawska. Jesli jestes z okolicy to wiesz o czym mowie. Sprobuje zrobic wywiad "srodowiskowy" na osiedlu i jak bede znala jakies szczegoly to dam Ci znac. pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
celeste Re: przedszkola w Nowej Iwicznej, Józefoslawiu 20.01.05, 18:04 Dzięki, chętnie się czegoś dowiem. Nie miałam pojęcia, że te dwa Pinokia to po prostu filie z podziałem wiekowym. O wiele bardziej podoba mi się to przy Przebiśniegów (nie wiem, czy nie mylę nazwy ulicy), w każdym razie to między Szkolną a Różaną, niż to przy Krasickiego. Ja jeszcze mam "chwilę" czasu jeśli chodzi o przedszkole, bo synek ma niewiele ponad 2 lata, ale tez wolałabym, żeby był jak najbliżej domu. Jestem z Iwicznej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nadiativoli Re: przedszkola w Nowej Iwicznej, Józefoslawiu 04.03.05, 12:54 To do Celeste glownie ale moze kogos jeszcze zainteresuje: Mis - czesne 660 zl w tym jest rytmika, angielski, taniec, gimnastyka. Nie bylam tam bo nie cieszy sie dobra opinia ani na forum (regionalne Piaseczno), a spotkana w Pinokio mama okreslila Misia jako "koszmar" (co kolwiek to znaczy) Pinokio - 700 zl (400 zl wpisowego) w tym 3xangielski, 2x rytmika, gimnastyka, bogaty program zajec dodatkowych (platnych oddzielnie)np. glottodydaktyka, taniec, judo, basen, religia. Raz na semestr kontrolne badanie przez logopede, ortopede i psychologa. Raz w miesiacu przyjezdza do przedszkola teatrzyk. opinia o przedszkolu bardzo dobra, zarowno mamy jak i dzieci, baaardzo chwala panie i jedzenie (4 posilki)! Bylam na Niezapominajki i faktycznie fajnie tam jest. Wnetrza estetycznie wykonczone, czysciutko, przestronnie, duzy plac zabaw. I co wazne przedszkole jest kameralne bo grupy niewielkie (12-13 dzieci) a poki co samych grup tez jest malo. Teren przedszkola zamkniety, przy furtce domofon, panie zawsze sprawdzaja kto dziecko odbiera i oddaja je "z reki do reki". Problem jest taki, ze w okolicy mamy teraz spory "wysyp" 3-latków wiec nawet pani dyrektor zdziwiona, ze na Niezapominajki ma juz komplet. Jezeli chcesz zapisac swojego synka od wrzesnia to radze sie pospieszyc. Na Kosciuszki sa miejsca bez problemu ale tam nie bylam. Ja juz corke zapisalam (na Niezapominajki), bylam tam z nia, zeby tez zobaczyla przedzkole i wyrazila swoja opinie. Chodze z nia na zajecia "zielonego domu" do "zielonej Ciuchci" i balam sie ze inne przedszkole jej sie nie spodoba, ale ona byla zachwycona, od razu zaczela sie rozbierac i chciala tam zostac. To tyle co mi przyszlo teraz do glowy. Jesli masz watpliwosci to pytaj, moze bede wiedziala, a od wrzesnia podziele sie swoimi wlasnymi doswiadczeniami. pozdrawiam Nadia Odpowiedz Link Zgłoś
celeste Re: przedszkola w Nowej Iwicznej, Józefoslawiu 04.03.05, 16:16 Bardzo Ci dziękuję za informacje, choć... sama już też zasięgnęłam języka i ... wszystko wskazuje na to, że we wrześniu nasze dzieci spotkają się w Pinokio. Udało mi się zapisać mojego Łukasza (rzeczywiście dobrze, że zainteresowałam się tym wczesniej) i też zaczyna przygodę z przedszkolem. W takim razie do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś