Dodaj do ulubionych

Wielki wyciek z IPN

• Gość: inż. Obserwator Re: Wielki wyciek z IPN - niekontrolowany? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:25
      Przecież zbliżają się wybory.......
    • Gość: xyz Re: Wielki wyciek z IPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:33
      Boże jakie to nudne.
    • Gość: KOBRA Re: Wielki wyciek z IPN IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 29.01.05, 12:33
      Jestem w 99,9 procentach przekonany, że to "przeciek" fikcyjny. To jest
      spreparowana lista przeciwników politycznych puszczona w obieg pod fikcyjnym
      parasolem IPN, żeby nadać jej pozory wiarygodności. A kto do tego jest zdolny?
      Przeypomnijcie sobie wiadomości o "egzotycznej" koalicji.
    • Gość: Gael Re: Wielki wyciek z IPN IP: *.aster.pl 29.01.05, 12:35
      "Skopiowanie listy nie było rzeczą prostą (...) Osoba, która to zrobiła, musiała podłączyć się do komputera w czytelni IPN najprawdopodobniej za pomocą tzw. pen drive'a - niewielkiej przenośnej karty pamięci o dużej pojemności". NO RZECZYWIŚCIE, WYMAGA TO FACHOWEJ WIEDZY INFORMATYCZNEJ!
      • Gość: ASD Re: Wielki wyciek z IPN IP: *.kom / *.kom-net.pl 29.01.05, 13:36
        Buahahaha PRAWDZIWY HACKER ;-)
        • Gość: Bacz 240 000 linijek po 40 znaków to 9,6 MB IP: *.pl / 193.24.200.* 29.01.05, 14:06
          Pliki tekstowe bardzo dobrze się pakują,
          zmiejszając objętość o 80 a nawet 90%
          tak że nie było by jakimś problemem
          zrzucić te pliki spakowane na 2 dyskietki
          a może nawet na jedną. Problem pewnie był
          ten że napędu dyskietek nie było...
          a gniazdo USB tak i jeszcze taki pen-drive
          jest "wetknij i graj" - nawet nie wymaga
          restartowania komputera aby zadziałał.
    • Gość: menuet sąsiedzi IP: *.com / *.swiebodzin.net 29.01.05, 12:36
      I tak sie musiało stac. IPN to najbardziej polityczna instytucja w Polsce.
      Jestesmy dziwnym narodem . Jednoczymy się tylko wtedy ,gdy zagraża nam ktoś z
      zewnątrz. Z zewnatrz nie wpuścimy nikogo, bo popsułby nam
      rodzime 'piekiełko'.To nasze zabawki.
      • Gość: kmt GW naginanie faktow IP: *.gdynia.mm.pl 29.01.05, 12:53
        o co skopionowano to inwentarz zasobow IPN (wszystkich, lacznie z aktami
        paszportowymi). To tak jakby skopiowac inwentarz jakiej biblioteki, Archiwum
        Panstwowego lub Archiwum Akt Nowych. To tylko ogolna lista spraw, osob
        przekazanych do IPN przez rozne instytucje. Lista ta pozwala swobodnie poruszac
        sie po ewidencji w poszukiwaniu dokumentow. Poza tym - jesli jest mowa tam o
        osobach, to przy agencie jest mowa o TW (tajny współpracownik), KO (kontakt
        obywatelski-najczesciej czlonek PZPR, ktorego nominalnie nie mozna bylo
        werbowac), KS (kontakt sluzbowy-oficjele, notable). NIEWINNY czlowiek ma tam
        miano "FIGURANTA" - czyli osoby, ktorą rozpracowywano, osoby nad ktora
        pracowano, zbierano wiadomosci i donosy. A wiec sformulowanie GW, iz wyciekla
        lista agentow jest bezpodstawna i wyglada na kolejne dorabianie geby do IPN.
        Dodam zlosliwie, ze GW wpadala w wielki pozytywny amok w czasie powolywania IPN
        i samego Kieresa na prezesa. Czyzby sytuacja z lustracją wymykala sie spod
        kontroli rozowych rycerzy okraglego stolu i Magdalenki?
        • Gość: Kein Re: GW naginanie faktow IP: *.lodz.mm.pl 29.01.05, 17:00
          Wygląda na to że prawda prawda GW to według nomenklatury góralskiej Gó.. prawda.
    • Gość: kajak Abstrahując od meritum, prowokacją jest udost..... IP: *.mtx.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:37
      danych z możliwością kopiowania, ( lepiej są zabezpieczone dane w bibliotekach),
      a stopień technicznego skomplikowania kopiowania na Flashdriva jest tak
      skomlikowane jak na dyskietke tylko trzeba sie wpiąć w USB ( naprawdę szczyt
      techniki do zrealizowania dla rozgrniętego 8latka)
    • Gość: dziki lustrator Re: Wielki wyciek z IPN IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.05, 12:42
      Czytając antylustratorów dochodzę do wniosku iż: 1.jeśli w ogóle SB istniałA to
      zajmowała się fałszowaniem dokumentów na samą siebie. 2.wszyscy jesteśmy
      umoczeni , a Ci którzy nie są to ich wina 3.tylko grupa światłych obywateli z
      UW i GW może decydować co reszta ciemnej,antysemickiej. nietolerancyjnej hołty
      może wiedzieć o sobie i historii swojego kraju. 4.wszyscy zgadzają się , że
      gen.Kiszczak to człowiek honoru 5.ten którego nieistniejąca SB nie złamała to
      frajer (mógł przecież zarobić) 6.ten który do nieistniejącej SB donosił to
      bohater - podobnie jak gen.Jaruzelski kładł podwaliny pod orągły stół itd.itp
      WYBIERZMY PRZYSZŁOŚĆ - WYBIERZMY AMNEZJĘ !!!
      • Gość: lusi Re: Wielki wyciek z IPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:48
        I jeszcze Kwaśniewski wychował się na Paryskiej Kulturze. Janik Miler i reszta
        słuchali tylko Wolnej Europy a idolem ich był śp. Jan Nowak
        • Gość: Cezary Re: Wielki wyciek z IPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:55
          To nie jest zadna lista agentów. To obrzydliwa prowokacja Gazety Wyborczej!
    • Gość: Felicjan a teraz lista TW 1989-2005 i TW Watykanu 1945-2005 IP: 217.153.241.* 29.01.05, 12:46
      i bedzie prawie komplet...
    • Gość: Felicjan ciekawe ile osob liczy lista TW Watykanu 1945-2005 IP: 217.153.241.* 29.01.05, 12:48
      czy to jest mniej, czy tez wiecej anizeli 240.000 osob?
    • Gość: Felicjan watykanskie list nieprzyjmujacych koled 1945-2005 IP: 217.153.241.* 29.01.05, 12:51
      kiedy zostana opublikowane?
    • Gość: Andrzej Re: Wielki wyciek z IPN IP: *.tauzen.net 29.01.05, 12:56
      Nie poraz kolejny w Naszym Kraju jedynie prokuratorzy śpią spokojnym snem
      sprawiedliwego!
    • wojfr WAŻNE PRZECZYTAJCIE TO 29.01.05, 12:58
      strasznie mnie ta lista ciekawi. wiecie może z jakiej strony można ją
      ściągnąć?? gdzie ona jest ??
      dzięki wielkie,

wojtek 22 kraków
      • Gość: czvnzcn Re: WAŻNE PRZECZYTAJCIE TO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 13:06
        a po ci to ??
    • Gość: KAI Re: Wielki wyciek z IPN IP: *.olsztyn.mm.pl 29.01.05, 12:59
      POLSKIE PIEKŁO LUSTRACYJNE.
    • Gość: mściciel Re: Wielki wyciek z IPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 13:01
      czy jest gdzieś w necie na lista? podajcie adres?
    • Gość: Jagnieszka Coś tu nie gra. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 13:03
      Autor napisał:

>>>Od prawie dwóch tygodni lista żyje własnym życiem. Przesyłana jest przez
      internet i kopiowana na płyty CD<<

Pozwolę sobie zauważyć, że od jakiegoś miesiąca niemal codzienie niemal w
      każdej telewizji i gazecie (nie wspominając o najważniejszych tygodnikach)
      poruszany jest tzw. temat teczek, i do dziś NIKT NIGDY NIGDZIE słowa nie pisnął
      o tej sensacyjnej liście.
      Jeśli się mylę, proszę mnie poprawić (i wskazać weryfikowalne źródło).
      • Gość: ASD Re: Coś tu nie gra. IP: *.kom / *.kom-net.pl 29.01.05, 13:44
        Prawda. GW strasznie mnie rozczarowała tym naginaniem prawdy.
    • Gość: Ivan Helguera PEN DRIVE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 13:04
      O bozio bozio co za bzdura! Pend-drive to nie zaden wielki wynalazek, kupuje sie to w kazdym sklepiku - 64 MB to pewnie kilkadziesiat zlotych. Panu redatorowi polecam zreszta - bardzo wygodne urzadzenie...
    • Gość: to ja PRZYSLIJCIE!!!!!! IP: *.nsw.bigpond.net.au 29.01.05, 13:12
      • Gość: ur Co tobie przyslac?...LISTE ?...ZROB JA SAM ? IP: *.79.221.203.acc15-dryb-mel.comindico.com.au 29.01.05, 13:26
        Masz chyba jakichs osobistych wrogow,ludzi , ktorym bys chcial zaszkodzic ?
        • Gość: to ja znalem trzech ubekow, ale fascynuje mnie ilu bylo IP: *.nsw.bigpond.net.au 29.01.05, 13:33
          tajnymi wspopracownikami? W moim otoczeniu oczywiscie. nie mam zamiaru nikomu
          szkodzic, ale chcialbym lepiej zrozumiec tamte czasy i tamtych ludzi. Poza
          wszystkim, opublikowanie takiej listy oczsciloby atmosfere.
    • basia.basia Wielka Manipulacja! 29.01.05, 13:35
      W papierowej gazecie artykuł ten ma wytłuszczony tytuł (powtórzony jeszcze
      większymi literami na drugiej stronie) "Ubecka lista krąży po Polsce". Ponadto
      Paweł Wroński przepytując Dudka i radonia posługuje się określeniem "lista agentów".

Po pierwsze, kiedy Morozowski pytał Wildsteina o tę listę nazwał ją "listą
      Wildsteina" i od razu się dowiedział, że to nie jest żadna lista agentów!

Po drugie, każdy może iść do IPN na ulicę Towarową i się zapoznać z bazą danych IPN.

Po trzecie, nawet Kozłowski w tym samym numerze gazety tłumaczy, że to nie jest
      żadna lista agentów!

Reasumując twierdzę, że gazeta świadomie dezinformuje swoich czytelników
      wmawiając im nieprawdę!
      • kataryna.kataryna Re: Wielka Manipulacja! 29.01.05, 13:46
        basia.basia napisała:

> W papierowej gazecie artykuł ten ma wytłuszczony tytuł (powtórzony jeszcze
        > większymi literami na drugiej stronie) "Ubecka lista krąży po Polsce".

Tak, ten tytuł to mistrzostwo świata :)))

> Paweł Wroński przepytując Dudka i radonia posługuje się określeniem "lista
        agen
        > tów".

Na dodatek oszołom Wroński wmawia Dudkowi, że to jest to co postulował Dudek. I
        w żenujący sposób próbuje wmówić, że cały świat, i wszystkie redakcje,
        potraktowały tę listę jako listę agentów. Tylko jakoś nikt nie robi wokół tej
        listy zamieszania, poza Wyborczą, która histeryzuje jakby rzeczywiście coś się
        działo.

> Po pierwsze, kiedy Morozowski pytał Wildsteina o tę listę nazwał ją "listą
        > Wildsteina" i od razu się dowiedział, że to nie jest żadna lista agentów!

I cały czas tak mówi. Kto tu więc ludziom mąci w głowie?

> Po drugie, każdy może iść do IPN na ulicę Towarową i się zapoznać z bazą
        danych
        > IPN.

Może sobie ją nawet ręcznie przepisać :) Ciekawe czy wtedy by Czuchnowksi z
        Wrońskim też krzyczeli.

> Po trzecie, nawet Kozłowski w tym samym numerze gazety tłumaczy, że to nie
        jest
        > żadna lista agentów!

Wszyscy powtarzają, że to nie jest żadna lista agentów a Gazeta podsumowuje to
        wielkim tytułem "Ubecka lista". To się nazywa rzetelnosć i uczciwośc wobec
        czytelnika.

> Reasumując twierdzę, że gazeta świadomie dezinformuje swoich czytelników
        > wmawiając im nieprawdę!

Oczywiście. Dwie pierwsze strony na coś takiego? Ale sama popatrz po wpisach w
        tym wątku - chyba się opłaciło, ludzie uwierzyli, że to jakaś supertajna lista,
        że jest w internecie, i że ktoś ją do czegoś wykorzystuje. No i że trzeba
        rozwalić IPN.
        • basia.basia Gazeta wyprodukowała fałszywkę! 29.01.05, 13:59
          kataryna.kataryna napisała:

> Ale sama popatrz po wpisach w
          > tym wątku - chyba się opłaciło, ludzie uwierzyli, że to jakaś supertajna lista,
          >
          > że jest w internecie, i że ktoś ją do czegoś wykorzystuje. No i że trzeba
          > rozwalić IPN.

A więc zgodzisz się chyba, że gazeta wyprodukowała fałszywkę?

To jest wstrętne:(

ps
          Kupiłam Przekrój i wiem już co cytowałaś Kasiu. Cały artykuł
          jest niezwykle wymowny i warto go omówić na forum, bo tekst
          w sieci będzie dopiero w piątek (chyba). Niesamowita historia
          z zemdlonym Ostoją-Owsianym!
          • trzecie.dno Re: Gazeta wyprodukowała fałszywkę! 29.01.05, 14:19
            Artykuł jest dostępny w sieci:

wiadomosci.wp.pl/wid,6569707,prasaWiadomosc.html
            Swoją drogą to będzie ciekawe jak media zaragują na tą totalną kompromitacje GW.
            Jutro chyba Wroński znajdzie sojusznik atylko w Trybunie w czasie lozy prasowej
            w TVN24. Może Paradowska?

Może ktoś wytoczy proces GW? Ten wywiad "telefoniczny" Wrońskiego z Dudkiem, to
            skrajne manipulatorstwo.

Fragment artykułu z Przekroju:

"- Będą przypadki ujawniania nazwisk autorytetów, o których ja już wiem, a inni
            się dopiero dowiedzą - mówi Bernadetta Gronek, dyrektor Biura Udostępniania i
            Archiwizacji Dokumentów IPN. - Na początku lat 90. wiedza płynąca z tych
            dokumentów mogłaby zmienić Polskę, a teraz to tylko może wzburzyć ludzi. "

• basia.basia Re: Gazeta wyprodukowała fałszywkę! 29.01.05, 14:25
              trzecie.dno napisał:

> Artykuł jest dostępny w sieci:
              >
              > wiadomosci.wp.pl/wid,6569707,prasaWiadomosc.html

Wielkie dzięki:) Miałam zamiar wklepać trochę i nie muszę:)
              Zaraz zrobię skrót, bo tam jest masa bardzo ważnych informacji!

> Swoją drogą to będzie ciekawe jak media zaragują na tą totalną kompromitacje GW
              > .

Też jestem ciekawa. Wszystko wskazuje na to, że przestali
              się bać nadredaktora:)

> Jutro chyba Wroński znajdzie sojusznik atylko w Trybunie w czasie lozy prasowej
              > w TVN24. Może Paradowska?

Noe przeoczę:) Jest jeszcze śniadanko u Olejnik:)

>
              > Może ktoś wytoczy proces GW? Ten wywiad "telefoniczny" Wrońskiego z Dudkiem, to
              > skrajne manipulatorstwo.
              >
              > Fragment artykułu z Przekroju:
              >
              > "- Będą przypadki ujawniania nazwisk autorytetów, o których ja już wiem, a inni
              > się dopiero dowiedzą - mówi Bernadetta Gronek, dyrektor Biura Udostępniania i
              > Archiwizacji Dokumentów IPN. - Na początku lat 90. wiedza płynąca z tych
              > dokumentów mogłaby zmienić Polskę, a teraz to tylko może wzburzyć ludzi. "
              >
          • kataryna.kataryna Re: Gazeta wyprodukowała fałszywkę! 29.01.05, 14:25
            basia.basia napisała:

> A więc zgodzisz się chyba, że gazeta wyprodukowała fałszywkę?
            >
            > To jest wstrętne:(

Cel uświęca środki :(
            Przecież równie dobrze tę jawną i ogólnie dostępną listę ktoś mógłby przepisać,
            ewentualnie wynotować sobie co smakowitsze nazwiska i publikować jako listę
            agentów. Jaki wniosek można wysnuć na podstawie tego artykułu? Nie wpuszczać
            tam dziennikarzy bo kto wie co rozniosą, a zresztą to takie bezmyślne głupki
            (patrz cytat z Wrońskiego w o tym, że "przynajmniej w kilku redakcjach lista
            została uznana za listę agentów"), że lepiej ich trzymać z daleka.

Przcież równie dobrze dziennikarz mógłby pójść tam, zajrzeć do komputera i
            zapamiętać trzy ważne nazwiska a potem je ogłosić. Nie ma rady - nie wolno
            nikogo dopuszczać do tej listy bo tylko Wroński i Czuchnowksi wiedzą, że to nie
            lista agentów. Reszta dziennikarzy jest głupia i pełna złej woli (to też z
            Wrońskiego).

> ps
            > Kupiłam Przekrój i wiem już co cytowałaś Kasiu. Cały artykuł
            > jest niezwykle wymowny i warto go omówić na forum, bo tekst
            > w sieci będzie dopiero w piątek (chyba). Niesamowita historia
            > z zemdlonym Ostoją-Owsianym!

Ciekawe też są cytaty z Maćka Gawlikowskiego o "Monice".
            • trzecie.dno Re: Gazeta wyprodukowała fałszywkę! 29.01.05, 14:30
              A może to wszystko jest zwiazane z planowaną publikacją wspomień przez
              nadredaktora? Nic nie slyszę o promocji medialnej tego doniosłego wydarzenia w
              najnowszej historii Polski, a to miało być z końcem stycznia?
            • basia.basia Re: Gazeta wyprodukowała fałszywkę! 29.01.05, 14:35
              kataryna.kataryna napisała:

> basia.basia napisała:
              >
              > > A więc zgodzisz się chyba, że gazeta wyprodukowała fałszywkę?
              > >
              > > To jest wstrętne:(
              >
              >
              > Cel uświęca środki :(
              > Przecież równie dobrze tę jawną i ogólnie dostępną listę ktoś mógłby przepisać,
              >
              > ewentualnie wynotować sobie co smakowitsze nazwiska i publikować jako listę
              > agentów. Jaki wniosek można wysnuć na podstawie tego artykułu? Nie wpuszczać
              > tam dziennikarzy bo kto wie co rozniosą, a zresztą to takie bezmyślne głupki
              > (patrz cytat z Wrońskiego w o tym, że "przynajmniej w kilku redakcjach lista
              > została uznana za listę agentów"), że lepiej ich trzymać z daleka.

Myślę, że koledzy z innych redakcji nie odpuszczą tego gazecie.
              Nie powinni.

>
              > Przcież równie dobrze dziennikarz mógłby pójść tam, zajrzeć do komputera i
              > zapamiętać trzy ważne nazwiska a potem je ogłosić. Nie ma rady - nie wolno
              > nikogo dopuszczać do tej listy bo tylko Wroński i Czuchnowksi wiedzą, że to nie
              >
              > lista agentów. Reszta dziennikarzy jest głupia i pełna złej woli (to też z
              > Wrońskiego).

To wszystko jest idiotyczne, bo lista jednak wyciekła i mnóstwo
              ludzi będzie badać wybrane tematy no i co? Co oni zamierzali
              osiągnąć? Poza próbą skompromitowania Wildsteina. A on się
              obroni, bo wziął to dla siebie a potem udostępnił kolegom
              i w ten sposób zaoszczędził im wizyty na Towarowej a poza
              tym dał im narzędzie do ręki i pouczył jak to działa.
              Wszytko to w dobrej wierze. Nie rozumiem o co ten krzyk?!

>
              > > ps
              > > Kupiłam Przekrój i wiem już co cytowałaś Kasiu. Cały artykuł
              > > jest niezwykle wymowny i warto go omówić na forum, bo tekst
              > > w sieci będzie dopiero w piątek (chyba). Niesamowita historia
              > > z zemdlonym Ostoją-Owsianym!
              >
              >
              > Ciekawe też są cytaty z Maćka Gawlikowskiego o "Monice".

Tak! Zaraz zrobię skrót i wypuszczę na forum. Ale sprawdzę,
              bo może Ty już to zrobiłaś:)
              • kataryna.kataryna Re: Gazeta wyprodukowała fałszywkę! 29.01.05, 14:53
                basia.basia napisała:

> Myślę, że koledzy z innych redakcji nie odpuszczą tego gazecie.
                > Nie powinni.

Nie powinni odpuścić bo to co zrobił Czuchnowksi z Wrońskim to jest tak
                naprawdę donos na całe środowisko dziennikarskie! Bo ta lista krąży między
                dziennikarzami (konia z rzędem temu kto ją znajdzie w internecie) -
                sugerowanie, że dziennikarze "kilku przynajmniej redakcji" nie potrafią się
                posługiwać tą listą jest skandalicznym oskarżeniem kolegów po fachu o
                nierzetelność i złą wolę. Tego nie można odpuścić bo przecież dzisiejsza robota
                obu panów to próba podważenia uczciwości innych mediów, oraz pozbawienia ich
                zaufania opinii publicznej. A wszystko bez żadnych dowodów, wyłącznie
                deklaracje Wrońskiego i Czuchnowskiego o tym co się dzieje w innych redakcjach.

Powiedzmy sobie szczerze, Czuchnowski i Wroński naplotkowali o innych
                dziennikarzach, wystarczy się wczytać jaki jest świat dziennikarski namalowany
                dzisiaj przez Cz & W. Naplotkowali obrzydliwie, bo bez nazwisk, bez nazw
                redakcji, bez faktów - a więc nikt nie może się bronić! Wszyscy są podejrzani.
                Nie wiem jak można napisać taki donos, i jak można go puścić w Gazecie. W imię
                walki z lustracją nie zawahali się przed podważeniem zaufania do mediów, a wiec
                podcięli gałąź na której wszyscy siedzą. Ten artykuł to precedens, jeszcze
                nigdy dziennikarz nie doniósł na dziennikarza, że ten nielegalnie coś wydobył.

> >
                > > Przcież równie dobrze dziennikarz mógłby pójść tam, zajrzeć do komputera
                > i
                > > zapamiętać trzy ważne nazwiska a potem je ogłosić. Nie ma rady - nie woln
                > o
                > > nikogo dopuszczać do tej listy bo tylko Wroński i Czuchnowksi wiedzą, że
                > to nie
                > >
                > > lista agentów. Reszta dziennikarzy jest głupia i pełna złej woli (to też
                > z
                > > Wrońskiego).
                >
                > To wszystko jest idiotyczne, bo lista jednak wyciekła i mnóstwo
                > ludzi będzie badać wybrane tematy no i co? Co oni zamierzali
                > osiągnąć? Poza próbą skompromitowania Wildsteina. A on się
                > obroni, bo wziął to dla siebie a potem udostępnił kolegom
                > i w ten sposób zaoszczędził im wizyty na Towarowej a poza
                > tym dał im narzędzie do ręki i pouczył jak to działa.
                > Wszytko to w dobrej wierze. Nie rozumiem o co ten krzyk?!

Trafił się pretekst.

To dopiero początek i już widać, że będzie ostro.

> Tak! Zaraz zrobię skrót i wypuszczę na forum. Ale sprawdzę,
                > bo może Ty już to zrobiłaś:)

Nie zrobiłam, nie wiedziałam, że jest w internecie :)
      • Gość: jack Re: Wielka Manipulacja! IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 29.01.05, 14:01
        RODZINIE wali sie chalupa. Ten artykul znasz o mechanizmach?.
        kiosk.onet.pl/art.html?DB=162&ITEM=1203738&KAT=720
        • basia.basia Re: Wielka Manipulacja! 29.01.05, 14:37
          Gość portalu: jack napisał(a):

> RODZINIE wali sie chalupa. Ten artykul znasz o mechanizmach?.
          > kiosk.onet.pl/art.html?DB=162&ITEM=1203738&KAT=720

Dzięki:) Zapowiada się rewelacyjnie!
    • Gość: czytelniczka Re: Wielki wyciek z IPN IP: *.man.bydgoszcz.pl 29.01.05, 13:39
      To jest chore , jak wszystko w tym panstwie.Oszołomy górą .
    • Gość: norbert Re: Wielki wyciek z IPN IP: *.client.comcast.net 29.01.05, 13:43
      ktos wie gdzie ta lista jest na necie???

• Gość: zibi Re: Wielki wyciek z IPN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 13:47
      Jeżeli Kieres jest człowiekiem honoru , za jakieggo się uwważa, to powinien
      podać się do dymisji.
      • Gość: anuszka No to opublikować i już! IP: *.h3.agh.edu.pl / *.ha3.agh.edu.pl 29.01.05, 13:54
        No to już niech gazety opublikują tę listę, z komentarzem takim, jak w tym
        artykule - ze i tak nie wszyscy to agenci. Lista by sie zdemaskowala i nie
        byloby sensacji.
    • Gość: jarug Jakim hakerem trzeba byc by skopjowac na USB IP: *.genpat.UU.SE 29.01.05, 13:52
      -dysk 2 pliki tekstowe z komputera wyprodukowanego po 2000 roku (od tego czasu
      istanieje IPN z Kieresem na czele). Moja mama to potrafi. Potrafi tez wlaczyc i
      poprawnie wylaczyc Windowsa, nie tam zadnym naciskaniem guzika, a przez panel
      STARTu!! PS: Nie dziwie sie teraz, ze czasami Polakom za granica tlumacza co to
      jest i jak dziala pilot do telewizora.
      • Gość: nimota komputerowy Re: Jakim hakerem trzeba byc by skopjowac na USB IP: *.client.comcast.net 29.01.05, 15:19
        to twoja mama tez jest na tej liscie?wyszkolona jak za nkwd.bye
    • Gość: Zyga Bardzo dobrze IP: 5.1.* / *.kuleuven.ac.be 29.01.05, 14:04
      To pokazuje, że taka instytucja jak IPN to skandal. Największym jednak
      skandalem jest to, że ten cyrk działa sobie za ciężkie pieniądze zciągane z
      podatników. Burdel, który IPN gromadzi na swoich dyskach powinien zostać
      skasowany, to co się stało, musiało się stać wcześniej czy później w takiej
      upolitycznionej instytucji jak IPN. "Weryfikacje", które planowano, byłyby
      również farsą ze względu włąśnie na upolitycznienie i otwarcie prawicowy
      charakter IPN. Może i dobrze, że te dane wypłynęły. Skończy się brudne granie
      teczkami..
    • basia.basia Nie dajcie się wpuszczać w maliny! 29.01.05, 14:07
      Gazeta wyprodukowała fałszywkę i niektórzy z Was
      dają się na to nabrać:(

Ta cała "lista" to jest baza danych IPN. Znajdują się na niej
      nazwiska wszystkich osób, które w taki czy inny sposób otarły
      się o SB. Są tam:

1. Kadra SB;
      2. Zwerbowani agenci (czyli TW);
      3. Kandydaci na agentów, którzy się nie dali zwerbować;
      4. Figuranci (osoby rozpracowywane przez SB czyli pokrzywdzeni);
      5. Konsultanci (osoby, które pisały na zamówienie SB różne analizy);
      6. Kontakty operacyjne i osobowe (to są Ci, którzy słuśbowo musieli
      donosić, jeśli chcieli zachować stołki - np. redaktorzy gazet itp.)
      7. I parę innych kategorii!

Baza zawiera TYLKO nazwisko i sygnaturę akt a nazwiska się powtarzają,
      jest np. do cholery samych Nowaków! Osobie postronnej nic to wszystko
      nie powie a akt mogą zażądać tylko osoby wymienione w ustawie o IPN.

• Gość: janek B R A W O !!!!!!!! IP: 217.153.134.* 29.01.05, 14:07
      Brak słów uznania dla dziennikarza.Nareszcie skończy się to szambo III Rz--tej.
      Teraz te szczury nie przeszkodzą w rozliczeniu się z przeszłością.Ciekawe jak
      się czyje Mazowiecki i spółka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka