Dodaj do ulubionych

Weiderki !!! łamiecie się???!!!

03.02.05, 21:48
Ja dziś zrobiłam 7 dzień. Jestem z siebie dumna!!! A wy???
Obserwuj wątek
    • margarettka Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 03.02.05, 22:38
      23 smile
      • ladycherry Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 03.02.05, 22:58
        a ja zaczynam od jutra...
        mamtylko takie jedno pytanie: widzicie jużjakieś efekty? Ile centymetrów
        utraciłyście w pasie?
        • klemensik2 Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 04.02.05, 09:24
          Ja nie robie pomiarów tylko wagowe, bo wprowadziłam też dietę, ale mąż mówi że
          już cosik widaćsmile))
          • 7malina Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 04.02.05, 09:52
            czesc dziewczyny.Ja robię kolejny dzień 3serie po 20 powtórzeń.przyznam
            szczerze ze juz nie robię ich tak dokładnie jak na poczatku a dwa pierwsze
            cwiczenia zastapiłam,tzn.robie z rekami na karku,bo juz nie mogłam wyrobić
            przez te dwa pierwsze cwiczenia.efekty widac bo mąż sie zachwyca,mówi ze nie ma
            za co złapać.po 6weidera bede cwiczyc zwykłe brzuszki ale nie wiem jeszcze
            ile,też chyba tak ze z kazdym dniem więcej.Pozdrawiam-nie poddawajcie sie
            p.s.wkurza mnie to bo z tego co wiem to kazdy robi je inaczej i juz nie wiadomo
            jak należy, co osoba to interpretacja,np.czy w trzecim cwiczeniu lewa reka do
            lewej nogi i odwrotnie czy naprzemian,bo zdania sa podzielone...
            Ale tak ogólnie to i tak jestem zadowolona z efektów
          • 7malina Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 04.02.05, 09:52
            aha jeszcze dzis mam wyrzuty sumienia po wczorajszych pączkach...smile
            • patsik Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 04.02.05, 14:33
              nie łamiemy się. Mam dziś 30 dzień i też wymiękam przy pierwszym ćwiczeniu(ręce
              nie za głową). Przypuszczam, że coś źle robimy, tylko ciekawe czy ktoś mnie
              oświeci co...? Na razie nie wprowadzam modyfikacji, ale dopuszczam taką
              mozliwość. Efekty są - w ciągu tego miesiąca ubylo mi w pasie 5 cm!!!
              • utalia Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 04.02.05, 19:46
                Jestem prawie pewna, ze w trzecim cwiczeniu nalezy dociagnac obie rece do
                prawej nogi a nastepnie obie do lewej. W opisie na stronie fitnesowej napisane
                jest, ze nalezy lokciami - PRZYTRZYMAĆ kolano. A skoro przytrzymac to nie widze
                innej mozliwosci jak jedna i druga reka. Jak mozna przytrzymac kolano jedna
                reka??? Ja jeszcze nie zaczelam, choc zbieram sie od trzech tygodni ale nie
                moge wyjsc z zatokowej infekcji. Ale od czasu do czasu cwicze sobie w kolko
                pierwszy dzien. I wiecie co? Ku mojemu zdumieniu widze efekty!!!! Inna sprawa,
                ze jesli chodzi o wage to jest oki. Mam ok. 177cm wzrostu a waze mniej wiecej
                59-61 (nie wiem dokladnie bo waga mi sie zepsula). Wiec sadla na brzuchu
                niewiele wiec jak cos sie przecwiczy to od razu widac. Tym niemniej wnioskuje
                po sobie, ze cwiczenia warte sa zachodu. Pozdrawiam dzielne emamusie Utalia
    • krasulas Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 04.02.05, 21:12
      Ja po kontuzji narciarskiej odpuściłam na tydzień i od poniedziałku zaczynam od
      nowa. Ja efekty widzę po spodniach (skończyłam 14tki). Najgorsze jest to - że
      mam przeogromny apetyt!!! Wczoraj 6 pączków, jutro koniec karnawału!!! A we
      wtorek ostatki!!! No i mam nadzieję, że przy niedzielnych narciarkich
      wygibasach znowu czegoś nie nabroję!!! PZDR
    • beti555 Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 07.02.05, 15:53
      Skąd można wziąć dokładny opis tych cudownych ćwiczeń? I jakieś rysunki do tego?
      • ladycherry Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 07.02.05, 16:28
        www.sfd.pl/temat144665/
        • klemensik2 Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 09.02.05, 20:55
          Dzis zrobiłam 14 dzień, dalej jestem dumna i efekty też są . Polecam!!!
    • sylwia-wesola1 Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 10.02.05, 08:51
      Hej smile
      Ja mam dziś 4 dzień (a właściwie MY, bo nie wiem jakim cudem, ale mój ślubny
      osobisty dał sie namówić!). Zbierałam się też baardzo długo, ale już początek
      jest, więc oby do świąt smile
      Pocieszyłyście mnie w tym wątku, że efekty są, szczególnie te -5 cm w pasie! Bo
      mi własnie zależy na mniejszym obwodzie talii, wagę mam ok.
      Tak jak piszecie, można się pogubić w opisach poszczególnych ćwiczeń przez
      poszczególne osoby, więc ćwiczymy tak, jak uważamy, że jest najdokładniej.
      Chociaż mam problem z interpretacją ćwiczenia piątego (szybkie wykonywanie
      skłonów na zmianę do każdego kolana). W opisie jest tak:" wszystkie skrętoskłony
      wykonać w jak najszybszym czasie (tzw. rowerek)" - rozumiem to tak, że klatkę
      piersiową mam cały czas uniesioną, z rękami na karku i tylko przyciągam ją raz
      do jednego, raz do drugiego kolana. Ale przed zacytowanym przeze mnie fragmentem
      jest napisane, że wykonujemy analogocznie do trzeciego, w którym to przecież
      kładziemy się - podnosimy, kładziemy - podnosimy. Więc jak, szybko jak rowerek,
      czy z kładzeniem się?
      Poza tym...
      pozdrawiam wszystkie Weiderki!!!
      Nie poddajemy się!
      Musi się udać!

Sylwia
      • margarettka Grypa :(( 10.02.05, 10:30
        No niestety...a bylo tak pieknie sad Dopadla mnie rasowa grypa i po cwiczeniach.
        Przez 4 dni mialam prawie 40 stopni i nie wstawalam z lozka, teraz musze z
        tydzien poczekac, zeby dojsc do siebie, nabrac sil i zaczynam od poczatku...a
        robilam juz 25 dzien... ehhhhh
        • utalia Re: Grypa :(( 10.02.05, 22:35
          Margerytko, cos wiem o tym. Tez sie przymuierzalam do tych cwiczen a jak sie w
          koncu zdecydowalam to zlozyla mnie choroba. Ale teraz jestem juz po 5 dni!!!!
          Jakos idzie nienajgorzej, choc ze strachem myslre, ze bedzie coraz ciezej i
          dluzej...
          Sylwio wszystko robicie dobrze, bo cwiczenie jest analogiczne do cw. 3, tylko,
          ze wlasnie glowe i odcinek piersiowy sa caly czas w gorze. Reka a raczej
          lokiec na przemian prawy do lewej nogi i odwrotnie ale za to noge "te
          wykorzystana" kladziemy i podnosimy nastepna, stykamy z kolanem i odkladamy.
          Glowa caly czas uniesiona. Wbrew pozorom najminiej meczace. Utalia
    • renik.w Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 14.02.05, 15:22
      Hej
      Zamierzam rozpocząć jutro ćwiczenia - czy możecie mi napisać ile czasu ma trwać
      cały trening ??
      • kordula3 Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 14.02.05, 19:39
        cały trening ma 42 dni. a ja dziś mam dzień 7 smile
        • bodziar Nie łamcie się! 19.02.05, 10:02

Ja mam dziś 29 dzień.Muszę zrobić 3 serie po 18 powtórzeń.Brzuch trochę boli, ale efekty też na razie mierne.Nie mogę doczekać się wiosny-to może zachęci mnie do innego typu wysiłku- rower i dużo spacerów.Pozdrawiam wszystkich wytrwalych.Trzymajcie się dziewczyna.U mnie nadal przy siedzeni jest fałda, ale jak stoję nienajgorzej to wygląda.
          Bodzia
      • renik.w Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 15.02.05, 07:53
        wink nie jasno się wyraziłam - miałam na myśli czasowo jeden trening dziennie ile
        ma trwać wink
        • ps15 Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 15.02.05, 22:20
          ale czadowo,szkoda że nie odkryłam tych ćwiczeń wcześniej.czy na prawdę efekty
          będą aż takie widoczne? Czy któraś ma za sobą cały program? Od jutra się
          przyłączam do was i dotrwam do końca choćby niewiem co! Cel-mniej cm w pasie i
          mniejsza oponka.
          • kordula3 Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 15.02.05, 23:23
            renik - dziennie na początku ćwiczenia zajmują około 15 minut, no a w miarę
            zwiększania ilości powtórzeń czas ten się wydłuża. nie powinien on jednak
            przekroczyć 25 minut.
            • ps15 Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 16.02.05, 16:37
              myślałam że to będzie pestka ale się myliłam Już pierwszy dzień za mną ,niby
              tego niewiele ale czuję brzuch a to nie są moje pierwsze brzuszki bo już od
              dłuższego czasu ćwiczę .Mam pytanie:czy między seriami jest przerwa na
              odpoczynek?
              • patsik Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 16.02.05, 20:49
                no i odpadłamsad
                pod sam koniec - po zakończeniu "22", czyli zostały mi ostatnie 4 dni, jak
                dopadła mnie angina - leżę i kwiczę. Jak wstanę na nogi, zaczynam od początku...
                • utalia Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 17.02.05, 19:52
                  Patsik, lezysz i kwiczysz ale czy z efektownym brzuchem???? W koncu te 4 dni
                  chyba nie moga az tak znaczaco wplywac na efekt koncowy. To dla nas bardzo
                  wazne czy faktycznie te cwiczenia czynia cuda? Utalia
                  • klemensik2 Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 17.02.05, 20:43
                    Hej kochane!!! Ja robiłam dzisiaj 22 dzień czyli ostatni raz po 14 powtórzeń.
                    Za każdym razem myślę że nie dam rady, ale nie oszukuję i robię dalej. Stosuję
                    dietę 1200 kcal średnio więc efekty są. Może i za szybko ale przez miesiąc
                    straciłam ok 5-6 kg. Mam zamiar jeszcze 6-7 stracić. Tak więc do dzieła. Po
                    ubraniach czuję że drgnęła waga, a zmierzę się w pasie i napiszę jutro ile
                    ubyło prze 3 tygodnie ćwiczeń. Pa!!!
                    Kocham Antosia
                  • patsik Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 18.02.05, 11:56
                    tak, Utalia, kwiczę z bardzo efektywnym brzuchemsmile
                    ubyło mi w talii 6 cm a w "brzuchu"(odcinek dla mnie drastyczny: między talią a
                    biodrami) 4 cm.
                    nie ukrywam, że chciałabym drugie tyle, ale ja jestem cierpliwa i uparta - jak
                    tylko stanę na nogi to biorę się za ćwiczenia ogólnobrzuszne wink a od początku
                    marca od nowa "szóstka" - jeszcze żadne ćwiczenia tak szybko na mój brzuch nie
                    podziałały...
                    • ania_f1 Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 18.02.05, 13:35
                      Cześć! Czy ktoś może mnie oświecić - co to za ćwiczenia? Mnie też by się
                      przydało pozbyć brzuszka. Z góry dziękuję za wyjaśnienia.
                      Ania
                      • klemensik2 Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 18.02.05, 14:25
                        To ja założycielka tego pościka proszę bardzo:

Kocham Antosia
                        Aerobiczna "szóstka" Weidera.
                        Jest to zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha wykonywane w celu spalenia tkanki
                        tłuszczowej zalegającej w ich obrębie oraz do znacznego wzmocnienia wszystkich
                        mięśni brzucha.
                        Ćwiczenia "szóstki" wykonuje się jedno po drugim bez żadnych przerw na
                        rozluźnienie mięśni "szóstka" składa się z sześciu ćwiczeń następujących po
                        sobie. Najważniejszym elementem każdego powtórzenia jest moment zatrzymania
                        ruchu w momencie maksymalnego napięcia mięśni na 2-3 sek. Ćwiczenia "szóstki"
                        wykonuje się na płaskim podłożu (materac lub dywan) bez żadnych specjalnych
                        urządzeń i przedmiotów przez sześć tygodni. W końcowy okresie programu (piąty,
                        szósty tydzień) należy zwrócić szczególną uwagę na to by całościowy trening
                        dzienny nie przekroczył 25min. W przypadku takiego zagrożenia należy skracać do
                        minimum ruch w czasie powtórzeń, powtórzeń nie moment zatrzymania 2-3 sek. W
                        momencie napięcia maksymalnego.
                        Cykl ćwiczeniowy obejmuje wykonywanie 6-ciu ćwiczeń jako jednej serii. Jednak
                        ilość serii i powtórzeń w seriach zmienia się w miarę upływu dni realizacji
                        całego programu.
                        I tak :
                        1 dzień - 1 seria po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
                        2,3 dzien - 2 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
                        4,5,6 - dzień - 3 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
                        7,8,9,10 - dzień - 3 serie po 8 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
                        11,12,13,14 - dzień - 3 serie po 10 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
                        15,16,17,18 - dzień -3 serie po 12 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
                        19,20,21,22 -dzień 3 serie po 14 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
                        23,24,25,26 - dzień 3 serie po 16 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
                        27,28,29,30 - dzień 3 serie po 18 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
                        31,32,33,34 - dzień 3 serie po 20 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
                        35,36,37,38 - dzień 3 serie po 22 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
                        39,40,41,42 - dzień 3 serie po 24 powtórzeń w każdym ćwiczeniu

UWAGA!!! Gwarancją całego sukcesu, czyli otrzymanie po sześciu tygodniach
                        wymaganego efektu jest dokładne wykonywanie wszystkich ćwiczeń i bezwzględne
                        ćwiczenie każdego dnia od chwili rozpoczęcia programu. Każdy dzień ma swoją
                        wartość dla motorycznego pobudzenia mięśni brzucha tak, aby nie miały one
                        większej przerwy niż jednodniowa, w innym przypadku zostanie przerwane ich
                        długotrwałe obciążenie, co nie rokuje uzyskania oczekiwanego wyniku końcowego.

Opis ćwiczeń wykonywanych w jednej serii:

1 ćwiczenie. W leżeniu na plecach, ręce wyprostowane wzdłuż tułowia, unosimy
                        klatkę piersiową zginając kręgosłup do przodu w części piersiowej (część
                        lędźwiową pozostaje prosta na podłożu) jednocześnie unosimy jedną nogę w górę
                        zginając część udową w biodrze do konta 90o i kolano również zginamy do kąta
                        90o. W pozycji uniesionej klatki i nogi przytrzymujemy lekko obiema rękami
                        kolano dłońmi i obu stron. Jest to pozycja maksymalnego napięcia, którą
                        utrzymujemy, przez 2-3 sek. Następnie wykonujemy szybkie przejście do leżenia
                        początkowego i powtarzamy ćwiczenie do drugiej nogi, co daje nam pełne jedno
                        powtórzenie.

2.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do pierwszego tą tylko różnicą, że ruch
                        jest wykonywany jednocześnie do obu nóg.

3.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do pierwszego z tą tylko różnicą, że
                        ręce nie leżą w pozycji początkowej na podłożu wzdłuż tułowia, lecz są
                        splecione za karkiem, a przytrzymanie w momencie maksymalnego napięcia
                        następuje nie dłońmi, lecz łokciami.

4.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do drugiego z tą tylko różnicą, że ręce
                        nadal są splecione jak w ćwiczeniu trzecim.

5.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do trzeciego tą tylko różnicą, że nie
                        występuje tutaj zatrzymanie w momencie maksymalnego napięcia mięśni, lecz cały
                        sens polega na tym żeby wszystkie skrętoskłony wykonać w jak najszybszym czasie
                        (tzw. rowerek).

6.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do drugiego z tą tylko różnicą, że nie
                        zginamy nóg w kolanach lecz unosimy nogi do góry całkiem wyprostowane

do dwóch ostatnich ćwiczeń nie rysowałem rysunku bo napweno bedziećie juz
                        wiedziec o co chodzi.

Ćwiczenia pochodzą z jakiejś strony kulturystycznej!!!

• miszka13131 Pomozcie bo sie poglubilam 18.02.05, 16:50
                          Dziewczyny pomozcie bo nie kumam jak mam zrobic cwiczenie nr 5. Nie przypomina
                          mi to cwiczenia rowerek. Coz klania mi sie czytanie ze zrozumieniem smile
                          Pomozcie prosze w imieniu mojego brzucha smile
                          • ps15 Re: Pomozcie bo sie poglubilam 18.02.05, 22:40
                            Ja to rozumiem tak:ręce na karku i na zmianę przyciągasz kolano do łokci raz
                            jedno raz drugie prostując nogę która nie jest przyciągnięta do kolana,a góry
                            nie opuszczasz tylko jest uniesiona i cały czas pracuje raz do jednego kolana
                            raz do drugiego.To faktycznie są skrętoskłony połączone z rowerkiem
                            • miszka13131 Re: Pomozcie bo sie poglubilam 19.02.05, 22:41
                              Dzieki wielkie, teraz juz zrozumialam.
                        • ps15 Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 18.02.05, 22:42
                          A czy ktoś mi odpisze czy robi się przerwy między seriami????
                          • renik.w Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 19.02.05, 08:44
                            no właśnie o to chodzi , że nie ma przerw na rozciąganie sad - boli niestety ...
                            Ja ćwiczę dopiero 5 dzionek więc mam jeszcze duużo do konca - czekam na efekty -
                            narazie z efektów mam ból brzucha smile)
                            • ps15 Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 19.02.05, 21:09
                              To straszne ,że nie można odpocząś ciutkę między seriami .Jak to będie w 5
                              tyg???????????? Może wyrobię a to dopiero 4 dzień
                        • ania_f1 Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 21.02.05, 08:38
                          Dzieki za wyjaśnienia! Muszę się zmobilizować i też poćwiczyć, ale na razie dam
                          sobie spokój bo dopadło mnie choróbsko. Pozdrawiam. Ania
    • mamamisiaczka Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 19.02.05, 13:10
      Cześć dziewczyny !! Ja dzisiaj mam 11 dzień i cud !!!!!!! zmieściłam się w
      spodnie sprzed ciąży !!!!!!!!. Teraz to na pewno wytrwam do końca !!!
      Pozdrawiam Edyta
      • klemensik2 Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 20.02.05, 22:03
        Hej ja dziś zaliczyłam 20 i któryś dzień, nie wiem dokładnie ale jutro kończę
        po 16 powtórzeń. Bardzo ciężko, ale połączone z dietką ubylo mi juz 8 cm w
        pasie!!!
        Kocham Antosia
        • ps15 Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 21.02.05, 08:47
          Ale masz dobrze.gratulacje.Ja mam dopiero 6 dzień i dobre samopoczucie,a na cm
          muszę jeszcze poczekać
          • ps15 Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 25.02.05, 19:09
            Jak lecą wam ćwiczenia,dajecie radę?Ja mam za sobą 9 dzień i 1 cm mniej w pasie
            (dieta czy ćwiczenia?)Byłam na tej stronie orginalnej i tam wyczytałam że może
            być ostatecznie przerwa między seriami nie więcej niż 30 sek.To na wypadek
            gdyby któraś miała już dość.Pozdrawiam serdecznie wszystkie wytrwałe
            • klemensik2 Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 25.02.05, 20:57
              Ja dzis zrobiłam 30 dzień. Z dietą mam 12 cm mniej w pasie!!! Pozdrawiam i
              bądźcie wytrwale!!!
              Kocham Antosia
              • frantiszek GDZIE ZNALEŻĆ OPISY CWICZEŃ? 25.02.05, 22:13
                Uprzejme pytanie jak w tytule? książka? ztrona na necie? kaseta?
                pozdrawiam i dizękuję za odpowieź
                kasia
                • mamamisiaczka Re: GDZIE ZNALEŻĆ OPISY CWICZEŃ? 26.02.05, 09:41
                  www.sfd.pl/temat144665
                  tu są opisy ćwiczen . Pozdrawiam Edyta
              • miszka13131 ufff juz 8 dzien za mna! 25.02.05, 23:36
                Hello! Nie jest tak zle, juz 8 dni za mna,nie mysle ile jeszcze przede mna smile.
                Jestem dobrej mysli. Najgorsze dla mnie jest cwiczenie 3 i 4. Mam wrazenie ze
                nie potrafie go zrobic. Nie jestem w stanie trzymac zgietej nogi i lokciami
                przytrzymywac. U mnie wyglada to tak ze noge przyciagam do lokci.... czy to
                bardzo zle???
                • ps15 Re: ufff juz 8 dzien za mna! 26.02.05, 21:42
                  Ja też nie przytrzymuję nogi kolanem tylko dociągam ile sie da tak żeby był
                  zachowany kąt prosty między tułowiem a udem.Mnie najbardziej męczy ćwiczenie
                  piąte.
              • sylwia-wesola1 Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 26.02.05, 10:57
                Wow, klemensik2!! Gratulacje!! 30 dzień to już nie byle co smile
                A te 12 cm to już wogóle sukces!!!
                Pochwal się jaką dietę stosujesz do tego.
                My z mężem mamy dziś 19 dzień, zaczynamy po 14 powtórzeń. Efekty są! Spodnie na
                mnie "latają" i brzuch jakby bardziej płaski smile))
                Nie wiem tylko co zrobię z tym nadmiarem pomarszczonej skóry, już wczesniej
                trochę było, a jak schudnę to będzie pewnie jeszcze więcej sad
                Ale pomyślę o tym później smile
                Pozdrowienia dla wszystkich ćwiczących i tych mających zamiar smile

Sylwia
    • maciejania Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 26.02.05, 13:15
      Ja też dołączyłam zachęcona waszymi sukcesami.Wczoraj był dzień 7, dziś
      wieczorem zrobię 8. Mam sporo wątpliwości co do tego czy na pewno poprawnie
      wykonuję niektóre ćwiczenia. Ale myślę że zawsze coś tam robię wiec wcześniej
      czy póxniej jakis efekt wystąpi.
      Pozdrawiam
      Ania
      • klemensik2 Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 27.02.05, 20:49
        Wczoraj zrobiłam niechcąco jeden dzień przerwy. Położyłam się z Antkiem żeby
        usnął i obudziłam sie o 1.00 w nocy. Ale myślę że to nie jest grzech. Co do
        doskonalości w wykonywaniu ćwiczeń to jest mi daleko. Nawet nie pamiętam
        dokładnie o co chodzi z tymi kolanami i łokciami. Napinam mocno mięśnie brzucha
        tak żeby mnie piekły prawie i przynajmniej nie boli mnie kark. Pozdrawiam i
        trzymam za Was kciuki. Aha dieta po żreć połowę, nie jem chleba, słodyczy i po
        18.00. Ale schaboszczaka od czasu do czasu nie odmówię.Pa!!!
        Kocham Antosia
        • ps15 Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 01.03.05, 09:09
          brzuch twardy jak deska szkoda, że ciągle pokryty tym zwałem tłuszczu ale do
          końca jeszcze 26dni może coś się zmieni z tym tłuszczem
          • 7malina Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 01.03.05, 15:34
            czesc dziewczyny!Już wcześniej pisałam jak robiłam pierwszy maraton 42dni,po
            nim obiecałam sobie ze bede robić zwykłe brzuszki,ale d..pa...Wogle mi sie nie
            chciało.jak przestałam ćwiczyć to z brzuchem sie zrobiło prawie to samo co
            wczesniejsad((((
            Tak więc zaczełam drugi maraton-od pierwszego dnia czuję sie świetnie tak
            lekko,te cwiczenia sa rewelacyjne, ale tak jak wiekszość wymagaja powtarzania i
            konsekwencji.od poczatku roku -5kg. nie jem po 18-tej-wtedy hektolitry wody i
            herbatek (wkurza mnie to ciągłe latanie siusiu).staram sie nie jesc
            słodyczy,najgorzej powstrzymac sie jak sie gdzies idzie w gości.ale jestem
            dobrej mysli,weszłam w moje jeansy z liceum (troche jeszcze ciasno) a w drugie
            to chyba wejde po zgubieniu kolejnych 5kg.Pozdrawiam Was wszystkie.Zyczę
            wytrwałości!!!
    • maciejania Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 10.03.05, 12:02
      Jakos dawno nikt się nie odzywał. Cwiczycie jeszcze? Ja mam dziś dzień 20, a
      więc 14 powtórzeń. Nie jest lekko ale naprawdę widać efekty. W ogóle to mam
      wrażenie ze niektóre ćwiczenia to dopiero teraz wykonuję poprawnie. Mysle ze dam
      radę, czego i Wam zyczę. A wszystkie "jeszcze nie Weiderki" namawiam zeby się
      przyłączyły.
      Ania
    • kachna.a Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 10.03.05, 21:55
      Czesc,zaczelam trzy dni temu. Nie jest tak ciezko jak myslalam. Mam tylko jedna
      watpliwosc. CZy nie wydaje sie Wam, ze prawie wogle nie pracuja dolne miesnie
      brzucha? Ja ich wogle nie czuję...
    • ps15 Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 11.03.05, 08:07
      dolne mięśnie pracują jak masz poprawnie ustawione nogi czyli jak utrzymujesz
      kąt prosty między udem a tułowiem.Jeżeli chcesz wzmocnić ich pracę to nie
      opuszczaj nóg na podłogę tylko zatrzymuj je tuż nad ziemią.cwiczenie 6 daje
      bardziej czadu jak się podnosi i opuszcza proste nogi.Ja już jestem na 23
      dniu,jakoś leci tylko tych efektów w pasie nie widać.akt .brzuch się zrobił
      twardszy ale co z tego jak nie widać tego pod zalegającym tłuszczykiem
    • sylwia-wesola1 Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 11.03.05, 09:16
      Witajcie!
      Ja mam dziś 31 dzień, zaczynam po 20 powtórzeń.
      Efekty już są, i pozytywne i negatywne. Mniej o prawie 4 cm w pasie, za to
      więcej zwisającej skóry sad Nie miałam za wiele tego tłuszczu na brzuchu,
      chciałam go tylko spłaszczyć, pozbyć sie tej "oponki" dookoła i usyskać wcięcie
      w talii. Prawie się udało i widzę, że jeśli dalej tak będę ćwiczyć to to
      osiągnę. Tylko co ja zrobię z tym nadmiarem skóry??Troche nie ciekawie wygląda
      taka pomarszczona od cienkich rozstępów, choć w jednym kolorze.
      Ale cóż, pomyślę o tym później smile
      Najwyżej pogodzę się z jednoczęściowym strojem, ale za to z płaskim brzuszkiem i
      wąską talią smile))
      Pozdrawiam !
      Nie łamcie się!!!

Sylwia
      • klemensik2 Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 11.03.05, 15:36
        A ja juz skończyłam całą serie i efekty są. Odpoczywam e 3 dni bo mam grype i
        zaczynam od nowa. Pozdrawiam!!!
        • sylwia-wesola1 Re: Weiderki !!! łamiecie się???!!! 12.03.05, 10:03
          GRATULACJE!!!

Sylwia
          • kuba1206 a kiedy po porodzie mozna zaczać? 03.05.05, 10:23
            po porodzie naturalnym?
            jak czytam o waszych sukcesach to aż mi ciepło na sercu,że WAM sise udało
            schudnać.
            ja tez powalczę z tym brzuchem.
            • nchyb Nie łąmiemy się! 04.05.05, 14:23
              Witaj, a jak się po tym porodzie czujesz? Dobrze? Okres połogu (6 tygodni )
              minął? No to ćwicz, możesz przecież z mniejszą ilością powtórzeń i mniej serii
              robić na początek. Ćwicz tyle ile możesz bez nadmiernego przemęczania się.

A ja powoli zaczynam 6 tydzień. Już jestem przy 22 powtórzeniach, przede mną
              jeszcze 2 dni po 22 i 4 dni po 24 powtórzenia. A w perspektywie lato w
              dwuczęściowym stroju kąpielowym - bez wstydu z powodu brzydkiego brzucha!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka