primka 18.02.05, 19:02 Dziewczyny, czy któraś z Was używała tego wózka? Bedę bardzo wdzięczna za opinie Zastanawiam się nad modelem Smart duo combi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plomyk Re: Wózek Emmaljunga - poradźcie 18.02.05, 19:04 Ja mam wozek emmaljungi. Jest doskonaly. To jeden z lepszych zakupow, jesli chodzi o rzeczy spacerowe. Jest lekki, latwo sie sklada, wszedzie sie miesci. Idealnie sie prowadzi po dowolnej powierzchni. Jest swietnie resorowany. Moglabym sie tak zachwycac i zachwycac)) Zdecydowanie polecam mimo, ze jest drozszy niz inne. pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
primka Re: Wózek Emmaljunga - poradźcie 18.02.05, 19:10 Dzięki Jaki masz model? Używałaś też gondoli? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus4 Re: Wózek Emmaljunga - poradźcie 22.02.05, 10:51 ja w 1993 kupiłam emaljunge za 2 i pół pensji pielęgniarki (gondola duża) , obity tworzywem skóropodobnym, srodek wyściełany materiałem takim jak pościel do niego - cudo. Teraz oczekuję drugiego dziecka, poszłam do piwnicy i co??? jest w idelanym stanie, przetarłam szmatką, potem tłustym balsamem (typu oliwka), wtedy chrom na stelażu błyszczał się jak srebro i teraz to samo. Wyczyściłam preparatem do czyszczenia metalu i jest cudny. Tak więc , wg mnie, jeśli planujesz jeszcze jakiś dzidzi to ten wózek to najlepszy zakup będzie. Fakltycznie-bardzo dobrze się prowadzi, jest stabilny-dzieciak za nic nie wypadnie ze spacerówki, duze koła do komfortowego prowadzenia i po piachu i po dziurach w chodniku. No i amortyzacja -ja polecam jakl najbardziej!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ellap Re: Wózek Emmaljunga - poradźcie 22.02.05, 16:18 Ja też mam Emmaliunge. Ale bez gondoli tylko z nosidłem. Jestem bardzo zadowolona i myślę że teraz kupiłabym taki sam wózek Mocny solidmy, dobrze resorowany i niezniszczalny. Duża spacerówka- mojemu wysokiemu prawie 2 letniemu dziecku nie wisza nogi i nie wystaje głowa poza oparcie. Można nim wozić dwoje dzieci - starsze w krzesełku i niemowle w spacerówce. Niestety uczciwie mówiąc ma również wady: -jest cieżki, znieść go ze schodów to prawdziwe wyzwanie -dla wysokich osób niewygodny jest hamulec-mój maż ciagle w niego kopie a mój ojciec chodzi z boku wózka - obaj 190cm wzrostu Mimo wszystko polecam Ela Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Wózek Emmaljunga - poradźcie 22.02.05, 16:47 to jeden z najlepszych wózków, nietylko na polskim, ale i na swiatowym rynku. Jest cięzki, duży, ale wytrzyma bardzo dużo. Jesli tylko stac Cie na ten większy wydatek, nie masz się nad czym zastanawiać. No, i jesli nie musisz dzwigać wózka na 3 pietro. Nie bedziesz zalowac. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_koszalin Re: Wózek Emmaljunga - poradźcie 22.02.05, 16:58 Hej, my kupiliśmy model Duo classic (gondola+spacerówka). Co prawda nasza dzidzia jeszcze jest w brzuszku, ale juz teraz mogę gorąco polecić ten wózek. fakt jest ciężki jak diabli, masywny, szeroki, gondola głęboka, rurki grube - jednym słowem niezniszczalny!!! My mieszkamy na 3 pietrze, ale to nas nie przeraża, bo gondole bedziemy nosić na góre, a dół zostanie w piwnicy. O ile nie zmienie zdania po porodzie to mamy w planie dwójke dzieci i dlatego wybraliśmy ten wózek. Oprócz tego, ze jest śliczny - wszyscy się nim zachwycają - to jest bardzo wygodny w prowadzeniu, zawieszenie super. Jeśli mogłabym Ci podpowiedzieć, choć nie wiem w jakim rejonie mieszkasz - to dystrybutor tej firmy mieści się w miejscowości Skarczewy, koło Gdyni. My włąsnie tam kupiliśmy nasz wóżek i polecam jełśi nie masz zbyt daleko. Dostaliśmy spory rabatna wózek, torbę gratis i zniżke przy zakupie śpiworka do spacerówki, wiec wyjazd się opłacał. W,óżek naprawde godny polecenia i chyba nie znajdziesz na forum negatywnej opinii, jedyna jego wada to waga i rozmiary po złożeniu. Pozdrawiam i udanego zakupu Aga i 37 tyg Miłoszek Odpowiedz Link Zgłoś
kafreen Re: Wózek Emmaljunga - poradźcie 22.02.05, 21:05 Ja też emmaljunga classic duo combi (na podwoziu edge) kupiony w 2004 r. Opiszę najrzetelniej wady i zalety. Plusy: - duże koła, łatwo się prowadzi - jeden z nielicznych wózków, w których nie skrzypi budka przy podnoszeniu/opuszczaniu, - wygodna gondola z płozami pod spodem, po zdjęciu ze stelaża może robić za kołyskę, do tego jest wentylowana - można kupić adaptor i montować na stelażu fotelik samochodowy Minusy: -po jakimś czasie zaczyna diabelnie coś skrzypieć w stelażu. Nie wiem dokładnie jaki to element, ale mój mąż używa na to oliwki z oliwek i na jakiś czas (2-3 mce) jest spokój - jest cięzki - stwierdzam po przeprowadzce z parteru na drugie piętro - jest duży -> nie wchodzi do wszystkich bagażników średniej wielkości aut. Mimo minusów (i ceny) kupiłabym ten wózek drugi raz dla drugiego dzidzia. Na szczęście nie muszę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
primka Re: do kafreen 22.02.05, 22:11 Dzięki za odp. Jeszcze jedno pytanko: czy używasz tego adaptora i fotelika samochodowego jako wózka na jakiś zakupach itp? Czy jest to praktyczne? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kafreen Re: do kafreen 23.02.05, 10:22 Czesc, pewnie, używalam dosyc czesto adaptora do fotelika maxi cosi cabrio. Jezdzilismy tak wlasnie na zakupy, czasem na krotkie spacery latem. Bardzo mi sie przydal, bo Max nie cierpial glebokiego wozka i czasem na spacerach plakal w wozku. Reasumujac: polecam zakup adaptora, jak i powyzszy fotelik. Spisaly sie rewelacyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
karynk Re: do kafreen 08.03.05, 20:29 witam, osmielę sie zapytać, czy dobrze rozumiem, ze monotwałaś fotelik Maxi Cosi na stelażu emmajlungi dzieki adapterowi? jeśli tak (dziwie sie, ze jest mozliwe połaczenie dwóch firm), podpowiedz czyjej firmy był adapter? Odpowiedz Link Zgłoś
uffa1 Adapter do wozka Emmaljunga 08.03.05, 23:38 Ja taki adapter kupilam w sklepie z wozkami Emmaljunga, zaplacilam za niego 70zl. Mozna zalozyc na niego tylko fotelik Maxi-Cosi. Polecam bardzo takie rozwiazanie, bardzo czesto korzystam z fotelika zalozonego na stelaz. Wozek Emmaljunga uzywam juz dla drugiego dziecka. Uwazam ze nie ma lepszego wozka na rynku i tak jak pisala poprzedniczka nie tylko na rynku polskim. W Szwajcarii gdzie go kupowalam nalezy do baaaaardzo cenionych wozkow. Odpowiedz Link Zgłoś
primka Re: Emmaljung 22.02.05, 22:13 Dziewczyny, bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi. To zupełnie co innego usłyszeć pozytywne opinie o wózku od Mam niż od sprzedawcy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika_d_edziecko Re: Wózek Emmaljunga - poradźcie 08.03.05, 20:42 Też jestem posiadaczką tego wózka. Mam zarówno gondolę jaki i spacerówkę. Wózek zakupiony w 2001 roku i mocno eksploatowany przez starszą córkę. Nigdy nie był smarowany, nic w nim nie skrzypi ale moze to kwestia stelazu. Ja mam aluminiowy. Wózek lekki nie jest ale jest dużo lżejszy niż wózki innych firm. Emmaljunga wazy 12 kg a np. Bebecar 17 (rozwazalam jego zakup). Prowadzi sie super nawet po plazy. Teraz bedziemy go uzywac dla drugiej corki ktora urodzi sie w maju. Jedyna rzecz ktora widac po wozku ze byl uzywany to kolor, budka jest jasniejsza (od slonca) niz gondola (ktorej uzywalismy zima) ale to w niczym nie przeszkadza. Bardzo przydaje sie adapter do fotelika, byl przez nas czesto uzywany. My mamy fotelik i adapter (dodaja go do fotelika) emmaljungi ale teraz juz ich w Polsce nie sprzedaja tylko wlasnie firma Maxi-Cosi jest dostosowana do wozkow emmaljunga. Ja polecam jak najbardziej. Teraz dokupilismy do wozka taka specjalna deskorolke (tez firmy emmmaljunga) na ktorej bedzie moga stac i jechac starsza corka. Przyczepia sie ja do podwozia a dziecko stoi za wozka przed raczka i wygodnie sobie jedzie jak nie ma sily chodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
primka Re: Wózek Emmaljunga - poradźcie 08.03.05, 21:55 Dzięki Monika za opinię. Tym przyjemniej się ją czyta, że w ubiegłym tyg. kupiłam już ten wózek, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś