Dodaj do ulubionych

znacie jakieś ciekawe książki??

18.03.05, 08:49
dziewczyny, skąd czerpiecie informacje na temat ciazy, porody oraz
pielegnacji i opieki nad dzieckiem? może znacie jakieś książki godne
polecenie? z góry dziekuje ania
Obserwuj wątek
    • kontoani Re: znacie jakieś ciekawe książki?? 18.03.05, 09:31
      Ja czytam rozne gazetki i broszurki (dostalam kilka na szkole rodzenia, kilka
      od kolezanek, ktore juz sa "po"), szperam w internecie. Z fajnych ksiazek o
      niemowlakach - moge Ci przeslac elektronicznie "Jezyk niemowlat" Tracy Hogg
      ("zaklinaczki dzieci" - jakis czas temu jej programy byly w TVP2) oraz "Usnij
      wreszcie czyli jak pomoc dziecku zasnac".
      Jak chcesz napisz do mnie na priv: kontoani@gazeta.pl
      Pozdrawiamy
      Ania&Hania
    • elmika Re: znacie jakieś ciekawe książki?? 18.03.05, 10:40
      Witaj,
      Mogę polecić:
      "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff, Arlene Eisenberg, Sandee Hathaway -
      w tej książce omawiane są kolejne miesiące ciąży, są też następne tomy tej
      książki ("Pierwszy rok życia dziecka")
      "Będziemy rodzicami" Barbara Nees-Delaval - tu jest trochę o ciąży, o
      porodzie, o pielęgnacji dziecka, jest lista, co trzeba zabrać do szpitala,
      trochę na temat ubranek dziecięcych, karmienia.
      "Ciąża 40 kolejnych tygodni" oraz "Ciąża w pytaniach i odpowiedziach" Glade B.
      Curtis (podobna do "W oczekiwaniu na dziecko")
      Gdybym miała polecić jedną pozycję, jestem za "Będziemy rodzicami")
      Pozdrawiam, Elmika
      • martajakimowicz Re: znacie jakieś ciekawe książki?? 19.03.05, 21:59
        Swietna ksiazka to"W oczekiwaniu na dziecko"Heidi Murkoff-wyczerpujace
        odpowiedzi na wiele pytan.
        "Matka i Dziecko"vademecum,duzo koloprowych zdjec-jest to poradnik od chwili
        poczecia do 3 lat.Moim zdaniem bardziej przydatny tatusiom poczatkujacym,zeby
        mogli se popatrzec,sa tam zdjecia i porady co i jak sie robio z
        dzieckiem,np;kapanie ,przewijanie,karmienie,choroby rozne.
        Trzecia ksiazka po angielsku"Your prenancy week by week"swietna tydzien po
        tygodniu opisany,miedzy innymi jak dziecko wyglada,ile wazy i mierzy,co sie
        wyksztalcilo,jak sie zmienia twoje cialo i wiele odpowiedzi na rozne pytania,sa
        w niej tez czarno-biale ilustracje,do 11-go tygodnia sa zdjecia dzidzi w
        aktualnym rozmiarze,potem to juz strona w ksiazce za mala.Akurat niewiem czy
        jest polskie wydanie,ale ksiazka jest napisana prostym jezykiem,latwo zrozumiec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka