anbull 18.03.05, 08:49 dziewczyny, skąd czerpiecie informacje na temat ciazy, porody oraz pielegnacji i opieki nad dzieckiem? może znacie jakieś książki godne polecenie? z góry dziekuje ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kontoani Re: znacie jakieś ciekawe książki?? 18.03.05, 09:31 Ja czytam rozne gazetki i broszurki (dostalam kilka na szkole rodzenia, kilka od kolezanek, ktore juz sa "po"), szperam w internecie. Z fajnych ksiazek o niemowlakach - moge Ci przeslac elektronicznie "Jezyk niemowlat" Tracy Hogg ("zaklinaczki dzieci" - jakis czas temu jej programy byly w TVP2) oraz "Usnij wreszcie czyli jak pomoc dziecku zasnac". Jak chcesz napisz do mnie na priv: kontoani@gazeta.pl Pozdrawiamy Ania&Hania Odpowiedz Link Zgłoś
elmika Re: znacie jakieś ciekawe książki?? 18.03.05, 10:40 Witaj, Mogę polecić: "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff, Arlene Eisenberg, Sandee Hathaway - w tej książce omawiane są kolejne miesiące ciąży, są też następne tomy tej książki ("Pierwszy rok życia dziecka") "Będziemy rodzicami" Barbara Nees-Delaval - tu jest trochę o ciąży, o porodzie, o pielęgnacji dziecka, jest lista, co trzeba zabrać do szpitala, trochę na temat ubranek dziecięcych, karmienia. "Ciąża 40 kolejnych tygodni" oraz "Ciąża w pytaniach i odpowiedziach" Glade B. Curtis (podobna do "W oczekiwaniu na dziecko") Gdybym miała polecić jedną pozycję, jestem za "Będziemy rodzicami") Pozdrawiam, Elmika Odpowiedz Link Zgłoś
martajakimowicz Re: znacie jakieś ciekawe książki?? 19.03.05, 21:59 Swietna ksiazka to"W oczekiwaniu na dziecko"Heidi Murkoff-wyczerpujace odpowiedzi na wiele pytan. "Matka i Dziecko"vademecum,duzo koloprowych zdjec-jest to poradnik od chwili poczecia do 3 lat.Moim zdaniem bardziej przydatny tatusiom poczatkujacym,zeby mogli se popatrzec,sa tam zdjecia i porady co i jak sie robio z dzieckiem,np;kapanie ,przewijanie,karmienie,choroby rozne. Trzecia ksiazka po angielsku"Your prenancy week by week"swietna tydzien po tygodniu opisany,miedzy innymi jak dziecko wyglada,ile wazy i mierzy,co sie wyksztalcilo,jak sie zmienia twoje cialo i wiele odpowiedzi na rozne pytania,sa w niej tez czarno-biale ilustracje,do 11-go tygodnia sa zdjecia dzidzi w aktualnym rozmiarze,potem to juz strona w ksiazce za mala.Akurat niewiem czy jest polskie wydanie,ale ksiazka jest napisana prostym jezykiem,latwo zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś