Dodaj do ulubionych

JAK PISZECIE ŻYCIORYSY DO PODAŃ NA UCZELNIE?

23.05.05, 13:10
Zastanawia mnie co trzeba napisać w takim zycciorysie, chyba informacji do
jakiej szkoły podstawowej chodziliśmy nie trzeba zamieszczać no nie? Jeśli tak
to strasznie krótki ten życiorys będzie zwłaszcza jeśli się nie brało udziału
w żadnych olimpiadach którymi możnaby się pochwalić. Bo swój udział w
konkursach też się podaje nie? I jakieś ukończone kursy (po co pytam i tak
żadnego nie ukończyłam). I w ogóle wyliczanie szkół i takich tam ma wyglądać
tak jak na normalnym CV czy piszemy normalny tekst zdanie po zdaniu bez
żadnych wypunktowań? Teraz jedyne co wiem to to że trzeba koniecznie podać
swoje dane osobowe, ale w jakiej formie to też za bardzo się nie orientuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: JAK PISZECIE ŻYCIORYSY DO PODAŃ NA UCZELNIE? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 23.05.05, 13:33
      List motywacyjny napisz; twoje dane, dlaczego wybralas te uczelnie i dlaczego
      taki kierunek. Co do CV, mile bedzie napewno widziany zyciorys w formie
      europejskiego CV. Podalabym ci link jak to wyglada, ale musisz mi napisac jakie
      znasz jezyki, niestety po polsku przykladowego CV nie ma, chociaz urzedy coraz
      czesciej tego wymagaja.
      • ankaone znam dobrze angola, z niemieckim też sobie poradzę 23.05.05, 15:25
        znam dobrze angola, z niemieckim też sobie poradzę jakoś tam, podałabyś mi te
        strony z CV bo nigdzie nie mogę znaleźć niczego konkretnego a nie bardzo wiem
        jak się do tego zabrać (nigdy nie szło mi dobrze na przedsiębiorczości...)
        • Gość: abc Re: znam dobrze angola, z niemieckim też sobie po IP: *.olsztyn.mm.pl 23.05.05, 15:35
          Na mojej uczelni trzeba napisac zyciorys w podaniu. Jest tam troche miejsca na
          to, ale nie duzo, wiec CV odpada (za dlugie, zyciorys pisze sie proza :) a CV
          wyglada jak formularz)...
          • ankaone aaaa 23.05.05, 15:38
            aaaachaaaa a ja cay czas myślałam że życiorys i CV to to samo :D. Człowiek to
            jednak się uczy przez całe życie :D:D:D
            • Gość: wampirek Re: aaaa IP: *.gorzow.mm.pl 23.05.05, 16:11
              czyli powinnam napisac czy mam jakies certyfikaty, moje hobby, zainteresowania
              zwiazane z kierunkiem, co skonczylam (kursy jezykowe, jaki poziom) jesli uwazam
              ze moze to byc moim atutem?
              • Gość: Ania Re: aaaa IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 23.05.05, 17:04
                europa.eu.int/epso/auxiliary/cv_de.htm
                musicie sobie te strone przetlumaczyc, zanim wybierzecie obcje przestawcie w
                prawym gornym rogu na jezyk ktory wam odpowiada. To jest oficjalny format
                europejskiego CV.
                mam nadzieje ze wam pomoglam. POWODZENIA
                • Gość: Ania Re: aaaa IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 23.05.05, 17:08
                  Acha zapomnialam napisac, ze najlepiej korzystac z MS Word Format, wiec na to
                  kliknac.
                  • ankaone dzieki w końcu bede miała jakiś punkt odniesienia 23.05.05, 20:33
                    Ale zanim dojde do tego punktu to nieźle się namęczę (niemiecki)
                    • ankaone heh o znalazłam też po angielsku :) jak dobrze 23.05.05, 20:35
                      tylko że to mi CV przypomina jak nic
                      • Gość: Ania Re: heh o znalazłam też po angielsku :) jak dobr IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 23.05.05, 23:46
                        Takie sa wymogi w UE dotyczace CV, mysle ze bedzie to na uczelniach mile
                        widziane, z pewnoscia nie jest to obowiazkowe, ale mozna troche blysnac.
                        Zycze wam powodzenia.
                        • Gość: dżizas Re: heh o znalazłam też po angielsku :) jak dobr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 00:19
                          ale oni daja w tych gotowych podaniach za malo miejsca na cv, ja mysle, ze
                          chodzi o taki zyciorys ciagniem:/
                          • Gość: anka 57 Re: heh o znalazłam też po angielsku :) jak dobr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 18:15
                            Ja też myślę, że chodzi im o taki życiorys ciągiem;). Chyba specjalnie po to
                            dają tam te wykropkowane miejsca. Tylko z kolei nie mam pojęcia o czym tam
                            pisać. Żadnego certyfikatu nie mam, z kursami też nie za bardzo.Chyba jednak
                            chodzi im o szkoly? co nie?
                            • Gość: alejun Re: heh o znalazłam też po angielsku :) jak dobr IP: *.info / *.info 15.06.05, 13:12
                              a jak ten zyciorys napisaliscie w podaniu. ja mam jeszcze oddzielne miejsce na
                              zainteresowania, i po cholere to, nie uwieze ze ich to interesuje
    • ankaone TU JEST LINK JAK PISAĆ PODANIE!!!! 15.06.05, 13:29
      Ja napisałam według schematu podanego tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=157&w=24526386&a=24544914
    • mootya Re: JAK PISZECIE ŻYCIORYSY DO PODAŃ NA UCZELNIE? 15.06.05, 15:17
      a gdzie wymagaja zyciorysu?
      • Gość: ronkainen Re: JAK PISZECIE ŻYCIORYSY DO PODAŃ NA UCZELNIE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 15:23
        np. na uniwersytecie slaskim
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka