Dodaj do ulubionych

Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:12
Myślałąm,że ściągnie mi filmik (chodzi o ćwiczenia), a tu Plik typu RAR - jak
to otworzyć?? CZy da wogóle radę odtworzyć ten filmik??
Z góry dziękuję za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: szewciu Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:27
      Rar to rozszerzenie plików spakowanych. Pliki pakuje się, aby zajmowały mniej miejsca. Musisz zainstalować program WinRAR (za darmo ze strony producenta) i wypakować film: otwórz plik o rozszerzeniu *.rar i wybierz wypakuj.
      • mbucz Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. 06.07.05, 15:32
        Nie mów, że winRAR jest darmowy, bo to nieprawda. Darmowy, to jest np ZipGenius:
        www.amnezja.org/modules.php?name=News&file=article&sid=4839
        Albo IzArc:
        www.izarc.org/download.html
    • Gość: asia Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:40
      dobra spróbuję któryś zainstalować - może mi sie uda, jak nie to się do Was
      jeszcze odezwę chłopcy. Narazie dzięki.
      Pozdrawiam
      • darekkr1 Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. 06.07.05, 15:42
        Albo 7zip :)
        www.7-zip.org/pl/
        polecam bete 4.24
        prdownloads.sourceforge.net/sevenzip/7z424.exe?download
        • Gość: asia Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:49
          Kurna nie wiem czy sobie z tym poradzę:):) Już sie zaczynam denerwować, bo mi
          nie wychodzi - jakie to skomplikowane !~!!!!!!!!
          • mbucz Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. 06.07.05, 15:59
            Ale co?
            • mbucz Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. 06.07.05, 16:01
              Nic nie kombinuj. Zainstaluj program, wszystko potwierdzaj OK. Jak się
              zainstaluje, otwórz plik RAR. Pokaże się zawartość, naciśnij "wypakuj" (extract,
              jak będzie wersja angielska) i ziuuu.
              • Gość: asia Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:11
                Słonko, ale napisz mi krok po kroku, co mam zrobić -bardzo Cię proszę, bo
                teraz to już nie wiem nawet który mam zainstalować??
                • mbucz Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. 06.07.05, 16:15
                  Ptysiu złoty, zainstaluj którykolwiek (np 7Zip - kliknij w ten link
                  www.7-zip.org/dl/7z313.exe)
                  A potem otwórz ściągnięty plik. Jak na razie wszystko jasne?
                  • mbucz Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. 06.07.05, 16:17
                    Sorry, zły link, ściągnij stąd:
                    mesh.dl.sourceforge.net/sourceforge/sevenzip/7z424.exe
                    • mbucz Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. 06.07.05, 16:20
                      Ok. Może to wygląda śmiesznie, ale znów nie działa. Kliknij w jakąkolwiek ikonkę
                      pod download z tej strony (teraz na pewno OK:)
                      prdownloads.sourceforge.net/sevenzip/7z424.exe?download
                    • Gość: asia Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:20
                      mesh.dl.sourceforge.net/sourceforge/sevenzip/7z424.exe
                      Słonko, ale ten link nie działa :(:(:( -brrrrrrrrrrrrrrrr
                      • Gość: asia Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:26
                        Wow !!!!!!!!!! Instaluje już się :):)
                        • mbucz Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. 06.07.05, 16:32
                          Po instalacji dajesz finish, Natępnie W menu start zakładka 7zip - otwierasz 7
                          zip File Manager, Tam załadka tools - options... Zakładka Language - znajdujesz
                          Polish, potem zakładka system zaznaczasz wszystkie kwadraciki. Klikasz OK,
                          wychodzisz z programu. Jak nie skojarzy z danym plikiem od razu, to prawym,
                          otwórz za pomocą i wybierasz 7zip.
                          • mbucz Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. 06.07.05, 16:34
                            Oczywiści prawym tego rar-a. Z okna programu przciągasz go tam, gdzie chcesz
                            zapisać i już. Jasne?
    • Gość: asia Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:33
      Ale super !!!!!!!!!!!

Udało sie !!!!!!!!!!!!

Dziękuję wszytskim z całego serduszka słoneczka !!!!!!!!!!!!
      • darekkr1 Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. 06.07.05, 16:39
        Podepne sie :P
        i koljny zadowolony uzytkownik :D
        • Gość: asia Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:43
          mbucz dziękuję szczególnie Tobie, bardzo szczegółowo mi to opisałeś. Bużka
          • mbucz Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. 06.07.05, 16:48
            A takie straszne sie wydawało, nie?;)
            • Gość: asia Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:52
              nio, ale tu sami eksperci, zawsze można na Was liczyć :)
              • darekkr1 Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. 06.07.05, 16:54
                Moze sobie zaloz konto, jak tak czesto tu bywasz.
                Chociaz login asia pewnie bedzie juz zajety.
                • Gość: asia Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:58
                  mam założone, ale nie chciało mi sie logować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka