Gość: asia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:12 Myślałąm,że ściągnie mi filmik (chodzi o ćwiczenia), a tu Plik typu RAR - jak to otworzyć?? CZy da wogóle radę odtworzyć ten filmik?? Z góry dziękuję za pomoc Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: szewciu Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:27 Rar to rozszerzenie plików spakowanych. Pliki pakuje się, aby zajmowały mniej miejsca. Musisz zainstalować program WinRAR (za darmo ze strony producenta) i wypakować film: otwórz plik o rozszerzeniu *.rar i wybierz wypakuj. Link Zgłoś
mbucz Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. 06.07.05, 15:32 Nie mów, że winRAR jest darmowy, bo to nieprawda. Darmowy, to jest np ZipGenius: www.amnezja.org/modules.php?name=News&file=article&sid=4839 Albo IzArc: www.izarc.org/download.html Link Zgłoś
Gość: asia Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:40 dobra spróbuję któryś zainstalować - może mi sie uda, jak nie to się do Was jeszcze odezwę chłopcy. Narazie dzięki. Pozdrawiam Link Zgłoś
darekkr1 Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. 06.07.05, 15:42 Albo 7zip :) www.7-zip.org/pl/ polecam bete 4.24 prdownloads.sourceforge.net/sevenzip/7z424.exe?download Link Zgłoś
Gość: asia Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:49 Kurna nie wiem czy sobie z tym poradzę:):) Już sie zaczynam denerwować, bo mi nie wychodzi - jakie to skomplikowane !~!!!!!!!! Link Zgłoś
mbucz Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. 06.07.05, 16:01 Nic nie kombinuj. Zainstaluj program, wszystko potwierdzaj OK. Jak się zainstaluje, otwórz plik RAR. Pokaże się zawartość, naciśnij "wypakuj" (extract, jak będzie wersja angielska) i ziuuu. Link Zgłoś
Gość: asia Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:11 Słonko, ale napisz mi krok po kroku, co mam zrobić -bardzo Cię proszę, bo teraz to już nie wiem nawet który mam zainstalować?? Link Zgłoś
mbucz Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. 06.07.05, 16:15 Ptysiu złoty, zainstaluj którykolwiek (np 7Zip - kliknij w ten link www.7-zip.org/dl/7z313.exe) A potem otwórz ściągnięty plik. Jak na razie wszystko jasne? Link Zgłoś
mbucz Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. 06.07.05, 16:17 Sorry, zły link, ściągnij stąd: mesh.dl.sourceforge.net/sourceforge/sevenzip/7z424.exe Link Zgłoś
mbucz Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. 06.07.05, 16:20 Ok. Może to wygląda śmiesznie, ale znów nie działa. Kliknij w jakąkolwiek ikonkę pod download z tej strony (teraz na pewno OK:) prdownloads.sourceforge.net/sevenzip/7z424.exe?download Link Zgłoś
Gość: asia Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:20 mesh.dl.sourceforge.net/sourceforge/sevenzip/7z424.exe Słonko, ale ten link nie działa :(:(:( -brrrrrrrrrrrrrrrr Link Zgłoś
Gość: asia Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:26 Wow !!!!!!!!!! Instaluje już się :):) Link Zgłoś
mbucz Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. 06.07.05, 16:32 Po instalacji dajesz finish, Natępnie W menu start zakładka 7zip - otwierasz 7 zip File Manager, Tam załadka tools - options... Zakładka Language - znajdujesz Polish, potem zakładka system zaznaczasz wszystkie kwadraciki. Klikasz OK, wychodzisz z programu. Jak nie skojarzy z danym plikiem od razu, to prawym, otwórz za pomocą i wybierasz 7zip. Link Zgłoś
mbucz Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. 06.07.05, 16:34 Oczywiści prawym tego rar-a. Z okna programu przciągasz go tam, gdzie chcesz zapisać i już. Jasne? Link Zgłoś
Gość: asia Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:33 Ale super !!!!!!!!!!! Udało sie !!!!!!!!!!!! Dziękuję wszytskim z całego serduszka słoneczka !!!!!!!!!!!! Link Zgłoś
darekkr1 Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. 06.07.05, 16:39 Podepne sie :P i koljny zadowolony uzytkownik :D Link Zgłoś
Gość: asia Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:43 mbucz dziękuję szczególnie Tobie, bardzo szczegółowo mi to opisałeś. Bużka Link Zgłoś
mbucz Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. 06.07.05, 16:48 A takie straszne sie wydawało, nie?;) Link Zgłoś
Gość: asia Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:52 nio, ale tu sami eksperci, zawsze można na Was liczyć :) Link Zgłoś
darekkr1 Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. 06.07.05, 16:54 Moze sobie zaloz konto, jak tak czesto tu bywasz. Chociaz login asia pewnie bedzie juz zajety. Link Zgłoś
Gość: asia Re: Jak otworzyć plik RAR ?? Nie wiem co to jest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:58 mam założone, ale nie chciało mi sie logować. Link Zgłoś