Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

second-handy i tanie sklepy w Londynie

08.09.05, 21:43
    Drogie forumki jestem tu nowa, mam jednak nadzieję że mi pomożecie ;)

Pod koniec października wybieram się po raz pierwszy do Londynu na 4-5 dni
    (czw - pon). Lecę tam raczej pozwiedzać, ale nie byłabym sobą, gdybym nie
    chciała pochodzić po sklepach ;) Kasy raczej za dużo do wydania mieć nie
    będę, bo większośc pójdzie na zwiedzanie, bilety itp.

W zwiazku z tym, mam do was pytanie: Czy są w Londynie sklepy z fajnymi i
    jednocześnie tanimi ciuchami? A macie może jakieś sprawdzone second-handy, w
    których można upolowac ładne rzeczy (niekoniecznie znanych projektantów)?

Byłabym wdzięczna za namiary i orientacyjne ceny (np. jakiś tanich a fajnych
    marek angielskich). I jeszcze jedno: czy te sklepy są czynne w niedzielę?

Dziękuję z góry za wszelkie rady :)
    Obserwuj wątek
      • edavenpo Re: second-handy i tanie sklepy w Londynie 08.09.05, 22:18
        Bylo sporo watkow na temat zakupow w Londynie.

Tu masz jeden:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=26569379&a=26572997
        Co do second-hand'ow to za vintage sie slono tu placi i czesto nowe ciuchy z sieciowek sa tansze. Jak
        chcesz second-handy to polecam Camden Lock i Rockit na Camden High Street. Jesli chcesz zajrzec do
        designerskiego second-hadu to polecam Secondo Mano na Upper Street, na Angel. Wyszperalam tam
        ostatnio dzinsowe rybaczki Marca Jacobsa za 30 funtow.

Jesli chodzi o odpowiednik naszych szmateksow to mozesz poszperac w charity shops czyli sklepikach
        ktore sprzedaja uzywana odziez (i nie tylko) na cele charytatywne. Tez mozna wyszperac skarby za
        kilka funtow. Charity shops sa zazwyczaj na glownych ulicach w danej dzielnicy tzw. High Street. Czyli
        jak pojedziesz na Camden, wysiadz na Mornington Crescent, idz w strone Camden Market wzdluz
        Camden High Street i po prawej masz takie wlasnie dwa takie sklepiki.

Warto sie przejechac do bogatych dzielnic jak Kensigton, Chelsea czy Hampstead bo tam charity shops
        maja zupelnie inne ciuchy, odpowiednio do mieszkancow tych dzielnic, czesto wlasnie designerskie
        fatalaszki ;-)))
        • sumire Re: second-handy i tanie sklepy w Londynie 09.09.05, 10:13
          Uchhh, aleś mi apetytu narobiła, na szczęście jeszcze trzy tygodnie :)
          • edavenpo Re: second-handy i tanie sklepy w Londynie 09.09.05, 10:27
            Sumire, a ja za trzy tygodnie jade do Polski i tez sie nie moge doczekac ;-))
            • sumire Re: second-handy i tanie sklepy w Londynie 09.09.05, 10:32
              Wierzę - fajny kraj :)
              Ale za Kanałem na mnie chłop czeka i przyjaciele. Właściwie to te sklepy jakoś
              mało mnie obchodzą w zestawieniu z resztą...
              • doda1983 Re: second-handy i tanie sklepy w Londynie 09.09.05, 23:01
                Jaaa..... Fajnie :) :) :) :)
                Już się nie mogę doczekać, może cos fajnego znajdę :)

Ps. Mam jeszcze jedno pytanie, wprawdzie OFF ale może ktoś mi odpowie, bo
                zadałam je na jednym forum o Londynie i cisza... :(

Znacie może jakieś bardzo tanie hostele, schroniska młodzieżowe itp.? Warunki
                mogą byc iście harcerskie, nie przeszkadza nam to. Najważniejsza jest niestety
                niska cena, bo nasze studenckie kieszenie raczej pełne nie będą :/ hehe

Gdyby ktoś podał jakiś sprawdzony namiar, będę baaardzo wdzięczna :)
                • edavenpo Re: second-handy i tanie sklepy w Londynie 09.09.05, 23:21

ashleehouse.co.uk/
                  Ashlee House jest OK. Jest zaraz przy King's Cross co oznacza ze masz kilka linii metra i mnostwo
                  abtobusow zaraz za rogiem. A do centrum na West End jest stamtad pol godziny spacerkiem. No i jest
                  tani.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka