Dodaj do ulubionych

czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc muszom:

07.01.06, 11:56
cytat:
Wir Juden haben die Erfahrung gemacht, daß es sinnvoll ist, unsere Kräfte
nicht zu zersplittern und mit einer Stimme zu reden. Wer nämlich mit einer
Stimme spricht und seine Kräfte bündelt, wird ernster genommen und politisch
anders wahrgenommen, als wenn viele zersplitterte Einzelorganisationen eine
Migrantengruppe vertreten. Wir Juden haben es aber auch nicht immer leicht,
unsere politische Stimme vereint zu halten. Deswegen müssen wir auch immer
wieder sehr hart darum kämpfen, diese Einheit zu erhalten."

Dieter Graumann, Präsidiumsmitglied des Zentralrats der Juden, in einem Radio-
Interview der Deutschen Welle

------------------------------------------------------------------------------
--
Obserwuj wątek
    • szwager_z_laband Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 12:08
      Mosz recht Ramon, ale tyn przikuad moge byc ino czynsciowo porownywalny ze
      Slonzokami - Zydy to przedewszyskim religia kero ich uonczy, reszta to ino
      fasada. Jo by crou wiyncyj przikuad ze np Baskow, Szkotow, Katalonczykow, abo
      nawet Irlandczykow.
    • rico-chorzow Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 15:16
      Czy tylko śląscy patrioci muszą się uczyć?,każdy poczuwający się do śląskiej
      tożsamości powinien dążyć do jedności,czyż dziesiątki lat nauki nie wystarczyły?
      • ramon6 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 15:29
        jak poradzisz widziec na rozmajitych forach, to wyglondou naprawdy na to ze uod
        prawie 90 lot nic sie niy zmiyniouo.
        • rico-chorzow Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 16:00
          Gynau Ramon,niy umiom znojś do - cuzamyn :-(
    • slezan Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 19:17
      Front Jedności Narodu? To już było. Są wartości znacznie cenniejsze niż naród.
      Należą do nich wolność sumienia czy wolnośc słowa.
      • willi2 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 19:21
        A tam Slezan pojencia niy mosz.co za bzdury piszesz !
        Tos tela pisou,ze narod Slonski je najwaznejszy,a teraz
        z jakimis amerykanskimi tanimi haslami wyskakujesz = wolnosc slowa

ty tam z tej wolnosci najwyncej ale korzystosz,jo to co innego.

a co do wolnosci sumienia to chyba mosz na mysli parade klucznioka
        w czopce ze orlem polskim ?
        • slezan Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 22:09
          A co masz na dowodzie osobistym? Śmieszny jesteś.
          • willi2 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 22:12
            Napewno niy mom na glowie czopki z orlym polskim :)
            • ballest Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 22:22
              Willi dzisiej osoby takie jak Slezan som przyczyna tego co sie ze jednosci
              narodu slonskiego stauo!
              Osobiscie uwazom Slezana za Gorola co nie mou najmniejszego pojecia o
              dyplomacji.
              • slezan Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 22:25
                A ja Cie po prostu uważam za ci...la. Nie Ślązaka, nie gorola, nie Niemca, ale
                najzwyklejszego ci...la, jakiego można niestety spotkać pod każdą szerokością
                geograficzną:-).
                • ballest Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 22:30
                  "slezan napisał:

> A ja Cie po prostu uważam za ci...la. Nie Ślązaka, nie gorola, nie Niemca,
                  ale
                  > najzwyklejszego ci...la, jakiego można niestety spotkać pod każdą szerokością
                  > geograficzną:-).

I to nos rozni, bo jou se zachowac umiam i nie uzywom rynsztokowych POLSKICH
                  przymiotnikow, podobnych uzou kedys tysz Wilym.
                  Taka miernota reprezentuje SLONZAKOW
                  WSTYC SIE SLONSKU!
                  • slezan Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 22:33
                    Po pierwsze - to nie przymiotnik, po drugie - nie polski.
                    A Ty się rzeczywiście zachować umiesz - jak w chlewie:-).
                    W tym Ci nikt tu nie dorówna.
                    • willi2 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 22:34
                      ciekawe slezan czamu niygodosz po slonsku ?
                      wstydzisz sie abo jako ?
                      • slezan Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 22:35
                        Przeca sam sie szkryflo a niy godo, pra?
                  • ramon6 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 22:34
                    wyglondou nato, ze bandymy jeszcze trocha musieli szukac, bo na repryzentowanie
                    Slonzoukow to sie uoba dwa niy nadowoucie.

Szkoda bo jusz na to wyglondalo:-(
                    • slezan Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 22:36
                      Kandydatów jest znacznie więcej, ale forum to pewnie nie najlepsze miejsce,
                      żeby ich szukać.
                      • ramon6 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 22:44
                        slezan napisał:

> Kandydatów jest znacznie więcej, ale forum to pewnie nie najlepsze miejsce,
                        > żeby ich szukać.

moze nie najlepsze ale jedno z lepszych, bo szybkie, bez granic i pozwalou na
                        dyskusja, co pszi spotkaniach we wiynkszych grupach jest niykiedy
                        niymozliwoscom.
                        • slezan Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 22:45
                          Dyskusja na temat toczy się z reguły stosunkowo krótko, a pomyj na forach
                          wylewa się więcej niż gdzie indziej.
                          • ramon6 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 22:49
                            i stym cza sie na forum liczyc - komu jou to pisza.
                            Twoj sarkasmus tysz jest meisterhaft.
                            • slezan Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 22:51
                              Gdy się weszło między wrony...:-).
                              Tolerujecie naganne zachowania Ballesta, musicie tolerować je także w wydaniu
                              innych. Chyba, że...
                              • willi2 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 22:54
                                Ja ale Ballest mo 100 punktow u mnie bo nigdy nie zdradzil swoich ideaow !
                                Podobo mi sie jego orginalnosc i godka.Jest chop szczery i napisze od razu co go
                                boli.A Ty Slezan i Arni to zdradziliscie z Kluczniokiem,a Gorzelik kariery
                                patrzy tak jak Arni.I na Slonsku tylko kariera zrobic.zreszta Slezan z wami to
                                nigdy niewiadomo,co tam na gadu gadu knujecie :)))
                                • slezan Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 22:56
                                  Ja nikogo z Kluczniokiem nie zdradzałem. Wiem, że wśród lewicowej młodziezy
                                  niemieckiej takie związki sa trendy, ale ja wolę dziewczyny:-).
                                • ramon6 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 22:57
                                  ciekawa Willi2 - wiyncy detaili;-)
                                  • willi2 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 23:01
                                    Niypowiem :)
                                    to byla brawurowo akcja z mojej strony.
                                    Moj wywiad upod jak mnie nie bylo dwa lata na forum.
                                    moje teczki okazaly sie juz puste = hahahahaha
                          • willi2 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 22:50
                            Mi sie nie podobalo jak takie miejscowosci jak swierklany,ktore za slonzokami sie
                            opowiedzialy zaglosowali za PiS.Poptym mi sie nie spodobalo liberalizm Slezana.
                            Czopka z orlym Klucznioka i cyganstwa Wilyma z albrechtem = wtajemniczeni
                            wiedzom o co chodzi.Nie podobo mi sie antyniemieckosc czlonkow RASu itd.
                            Ja sam pszeprowadzilem kilka operacji i wiem jakie cyganstwa i podszywania szly
                            na forum.
                            • slezan Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 22:52
                              Antyniemieckość cżonków RAŚ, heheeh. Czy to to samo, co czonkowie ROP"Ś"
                              nazywają proniemieckością RAŚ?:-)
                              • ballest Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 22:58
                                Z Proamerykanizmem RASu nigdy, ale naprawde nigdy SLASK Autonomii nie wywalczy,
                                bo do tego potrzebuje pomocy Europy, a Europa nigdy nie poprze pare
                                wczorajszych co nie wiedza jak demokracja wyglada.
                                Dyktatury nikt tu w Europie popierac nie bedzie oprocz paru zwolennikow
                                NOMENKLATURA z zarzadu RAS!
                                • slezan Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 23:00
                                  Tjaaa, ale normalnym Niemcom coś spieszno do tej "dyktatury". Wiem, wiem. Twoim
                                  mistrzem demokracji jest KGB-ista Putin:-).
                                • ramon6 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 23:02
                                  ballest napisał:

> Z Proamerykanizmem RASu nigdy, ale naprawde nigdy SLASK Autonomii nie
                                  wywalczy,
                                  >
                                  > bo do tego potrzebuje pomocy Europy, a Europa nigdy nie poprze pare
                                  > wczorajszych co nie wiedza jak demokracja wyglada.
                                  > Dyktatury nikt tu w Europie popierac nie bedzie oprocz paru zwolennikow
                                  > NOMENKLATURA z zarzadu RAS!
                                  dlomie stawiou sie tukej pytanie, eli by niy czabouo s tom slonskom sprawom na
                                  trocha manszyj baustelli zacznonc.
                                  Momy malo problymow?
                                  • slezan Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 23:03
                                    Zarówno Europa jak i USA mają sprawy śląskie w rzici.
                                    • ramon6 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 23:11
                                      slezan napisał:

> Zarówno Europa jak i USA mają sprawy śląskie w rzici.
                                      ze USA to rozumia, ale we UE mou sie jakes szanse, kere sie powinno wykozystac.

• ballest Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 23:14
                                      Europa ma moze w d.p.e, - ale nie cala!
                                      Niemcy, Czechy i Austria byly by napewno przychylne, ale nie z takim zacofanym
                                      i prymitywnym politycznie zarzadem.
                                      Tu widze u Was brak rudymentarnych zaczatkow dyplomatycznego myslenia.
                                      • slezan Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 23:24
                                        Tjaaa, może zrobimy na śląskich forach plebiscyt na największego prymitywa?
                                        Daję Ci spore szanse na zwycięstwo:-).
                                        • ballest Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 23:56
                                          Slezan, ciesze sie, ze mnie tak szycujesz, ale dlaczego dyskutujesz z
                                          prymitywem!?
                                          Nie wstyd Cie sie z takim prymitywym z Frankfurtu zadawac, ktory nawet nie wie
                                          jak sie demokracja pisze, ale tortury i mordy pietnuje, a madry Slezan nie
                                          tylko, ze ich nie pietnuje, to probuje je USPRAWIEDLIWIAC!!!
                                          • slezan Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 00:08
                                            A pewno, że wstyd. Nawet się nie staram Ci pomóc. Nie wiem, jak będe z tym
                                            żył:-).
                    • ballest Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 22:41

ramon6 napisał:

> wyglondou nato, ze bandymy jeszcze trocha musieli szukac, bo na
                      repryzentowanie
                      >
                      > Slonzoukow to sie uoba dwa niy nadowoucie.
                      >
                      > Szkoda bo jusz na to wyglondalo:-(
                      ;)
                      Ramon, jou se tysz do tego nie cisnam,. jak wesz do strupa, do tego se cisnom
                      inni, co powinni choc troch dyplomatami byc, a czym som?
                      - guliktuchrami!
                      Byc moze nawet uoni takich slowek nie uzywajom, co najmni nie slonskie
                      gulikitauchry, choc tysz se w gownach taczurlajom.
                      • slezan Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 22:42
                        Dyplomata się odezwał, hehehehe. Podciep z Koziej Wólki:-).
                      • ramon6 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 22:47
                        Ballest, Twoje prowokacje tysz niy som nojgorsze.
                        Jo wia ze ty goudosz jak Ci gymba urosua, ale niykej cza i trocha dyplomacji.
                        Niy kouzdy widzi swiat bes twoje uoczy.
                    • sss9 Re:chcesz źle, wybierz dobrze :))) 08.01.06, 10:47
                      ramon6 napisał:

> wyglondou nato, ze bandymy jeszcze trocha musieli szukac, bo na repryzentowanie
                      >
                      > Slonzoukow to sie uoba dwa niy nadowoucie.
                      >
                      > Szkoda bo jusz na to wyglondalo:-(

w połowie genialna myśl ramon.
                      ballest, jako reprezentant śląskiej sprawy to cudowny pomysł, proponuję go forsować.
                      śmiechom i zabawom nie będzie końca, a sam balcio wykona zadanie na sto procent.
                      jeśli ktoś wpadł na pomysł by ośmieszyć i skompromitować dążenia Ślązaków, to ta
                      kandydatura jest idealna, wprost wymarzona.
                      zaskoczeniem dla mnie jest tylko, że to ty ramon na to wpadłeś. chociaż... z
                      drugiej strony...
                      • ballest Re:chcesz źle, wybierz dobrze :))) 08.01.06, 11:02
                        Wpierw podaj propozycje jak sie pozbyc i Was promilli

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=34364751
                        bo ten temat przekracza mozliwosci twej szarej i zblakanej komoreczki
                        • sss9 Re:chcesz źle, wybierz dobrze :))) 08.01.06, 11:25
                          trefiouech tyn gwozdz centralnie we czouo, pra ?
                          bolauo komiku. :)
            • slezan Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 07.01.06, 22:26
              Ale jakos odwagi Ci brakuje, żeby dowodu z tym orłem się pozbyć, co?
              Hipokryta:-).
    • builder Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 01:45
      nie rozumie ani slova sy tyego szfargocenia...,
      godey pou Go`rnos`loonsku,

by,

• builder Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 09.01.06, 01:55
        pacz!!!,=pisze po polsku temat=a potym po niemiecku tekst=jakies` odjazdy!,

by,

builder napisał:

> nie rozumie ani slova sy tyego szfargocenia...,
        > godey pou Go`rnos`loonsku,
        >
        > by,
        >
        >
        >
        • ballest Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 09.01.06, 07:51
          "to powiedz po co na tym plakacie Kluczniok mo tyyn mundur ?aby sie gorolom
          pszypodobac ?"
          No widzam, Willi, ze se bawisz ze Slezanem, tzn. grosz na jedna bramka.
          Tera juz slezan uwazou, ze polski mundur z polskim orlem na plakacie wyborczym
          to powod do DUMY!
          Mnie ale za nazwanie go gorolem ci.lem wazwal, jak sie czasy zmieniaja.
          Albo Slezan nie wie kim jest?

Tera juz richtig myslam ze to byc moze Slezan jest polskim szpiegiem!
          Zreszta dwoch jest w zarzadzie RASu, jeden zawsze podaje propozycje a drugi je
          podpiera!
    • szwager_z_laband Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 06:39
      Ramon i co tera powiysz na to wszysko?

jo wola tego niy komyntowac ....
      • ballest Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 07:17
        Co bys chciopu komentowac, Slezana jest latwo wypunktowac, nie za jego wiedza
        ale za jego poglady, a te sa zguba RASu.
        • sss9 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 13:40
          ballest napisał:

> Co bys chciopu komentowac, Slezana jest latwo wypunktowac, nie za jego wiedza
          > ale za jego poglady, a te sa zguba RASu.

łatwo? jakoś dotąd widać, że ty masz z tym permanentny problem.
          • ramon6 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 13:52
            SSS nie wtracaj sie, to sprawy rodzinne!
            • sss9 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 15:03
              więc jestem u siebie. :)
              • willi2 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 15:06
                sss9 napisał:

> więc jestem u siebie. :)

ty bedziesz u siebie na marsie,gdzie twoja polska powinna lezec !
              • rico-chorzow Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 15:22
                sss9 napisał:

> więc jestem u siebie. :)

Rodziny się nie wybiera.
                • sss9 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 16:29
                  rico-chorzow napisał:

> sss9 napisał:
                  >
                  > > więc jestem u siebie. :)
                  >
                  > Rodziny się nie wybiera.
                  >

to fakt, dlatego tak często wstyd mi za was.
                  • rico-chorzow Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 16:34
                    Wstydzą się czarne owce za rodzinę?
                    • sss9 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 16:37
                      to kwestia punktu widzenia. :)
                      • rico-chorzow Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 16:42
                        Mają przysłowia punkt widzenia?
                        • sss9 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 16:50
                          a gdzie znalazłeś to "przysłowie":
                          "Wstydzą się czarne owce za rodzinę?"
                          :)
                          • rico-chorzow Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 16:58
                            Brak dedukcji?
                            • sss9 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 17:42
                              rico-chorzow napisał:

> Brak dedukcji?

z pewnością, ale powinieneś też zadać sobie kolejne pytania:
                              brak zdolności do zrozumiałego przekazu myśli ?
                              nieumiejętność odpowiedzi na najprostsze pytania ?
                              permanentne zbaczanie z tematu ?

wtedy odpowiem ci: tak rico, to cały ty. :)
                              • rico-chorzow Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 17:48
                                Tak,zauważyłem,Pan jest jedynym,który trzyma się usilnie tematu,i to
                                wszędzie,żeby nie powiedzieć,jest Pan wzorem w tej dziedzinie,abo mi się coś
                                pomyliło.;)
                                • sss9 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 19:50
                                  trochę to trwało, ale wkońcu dotarło. gratuluję. :)
                                  • rico-chorzow Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 19:55
                                    Tak,trwało,czas by był,żeby Pan w końcu przeczytał tytuł tego wątku.:)
                                    • sss9 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 20:00
                                      tobie, na głos ? sam nie rozumiesz i dlatego uporczywie piszesz nie na temat,
                                      jak wszędzie gdzie się pojawisz ? poproś mamę. :)
                                      • rico-chorzow Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 20:10
                                        sss9 napisał:

> tobie, na głos ? sam nie rozumiesz i dlatego uporczywie piszesz nie na temat,
                                        > jak wszędzie gdzie się pojawisz ? poproś mamę. :)

1).w połowie genialna myśl ramon.
                                        ballest, jako reprezentant śląskiej sprawy to cudowny pomysł, proponuję go forsować.
                                        śmiechom i zabawom nie będzie końca, a sam balcio wykona zadanie na sto procent.
                                        jeśli ktoś wpadł na pomysł by ośmieszyć i skompromitować dążenia Ślązaków, to ta
                                        kandydatura jest idealna, wprost wymarzona.
                                        zaskoczeniem dla mnie jest tylko, że to ty ramon na to wpadłeś. chociaż... z
                                        drugiej strony...

1).refiouech tyn gwozdz centralnie we czouo, pra ?
                                        bolauo komiku. :)

2).łatwo? jakoś dotąd widać, że ty masz z tym permanentny problem.

3).więc jestem u siebie. :)

I tak idzie dalej pańskie przywiązanie do tematu,i to w każdym wątku Panie
                                        sss9,gdzie by nie spojrzeć.:)
                                        • sss9 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 20:14
                                          zwrócę ci uwagę ricuś, że tak się dzieje zazwyczaj dzięki tobie. :)
                                          • rico-chorzow Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 20:24
                                            No proszę,jaki wpływ na Pana mam,a Pan mnie chce pouczać.:)
                                            • sss9 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 20:28
                                              nie na mnie ricusiu, tylko na obraz wątków. ja, jako dobrze wychowany, grzecznie
                                              odpowiadam i tłumaczę. niestety, albo nie jestem dobrym pedagogiem, albo ty
                                              jesteś nad wyraz niepojętny. stawiam na to drugie. :)
                                              • rico-chorzow Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 20:35
                                                sss9 napisał:

> nie na mnie ricusiu, tylko na obraz wątków. ja, jako dobrze wychowany, grzeczni
                                                > e
                                                > odpowiadam i tłumaczę. niestety, albo nie jestem dobrym pedagogiem, albo ty
                                                > jesteś nad wyraz niepojętny. stawiam na to drugie. :)

Które Pan pod moim wpływem współkształtuje,dobrze wychowany,grzeczny
                                                pedagogo,jak się znowu pisze to słowo?:)
                                    • willi2 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 20:06
                                      Wg mnie to w RAS niema Slonskich Patriotow.
                                      Bo prawdziwy Slonski Patriota bydzie nosil slonskiego orla ,a niy polskiego
                                      jak Kluczniok.
                                      • slezan Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 20:30
                                        Tjaaa. Straż pożarna na Śląsku na razie używa orła polskiego. I pewnie tak
                                        zostanie, bo nie sądzę, by takie łajzy jak Ty mogły cokolwiek zmienić:-).
                                        • willi2 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 20:47
                                          Slezan wy to juz ale zmieniocie kupa lot !
                                          A kluczniok w mundurze polskiego okupanta to hanba !
                                          Za cos takiego w Irlandii musialby sie bardzo tlumaczyc IRA
                                          • slezan Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 20:49
                                            Bogu dzięki u nas nikt nie strzela zza węga. A pożary gasić trzeba:-).
                                            • willi2 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 20:53
                                              ty bys z amerykanami ostatni naboj polokom spszedou,abo zza wegla w plecy
                                              stszelil.Tam pozary pozarami,pewnie sam tam cos podkopci jak mu sie w strozowce
                                              mierznie...ale chodzi o to ze dal fotke na plakat wyborczy na ktorym polaka
                                              wielkiego z siebie robil ,a nie strazaka !
                                              • slezan Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 21:31
                                                A ja myślałem, że to był mundur strażacki:-).
                                                • willi2 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 21:39
                                                  slezan napisał:

> A ja myślałem, że to był mundur strażacki:-).

Ja z gasnica pianowa na czerwonym tle zamiast orla.
                                                  Slezan strzel se piwo :)abo se tak to na kanapie rasowej tlumacz
                                                  licealistom hahahha
                                                  • slezan Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 21:41
                                                    To nie był mundur srażacki? No to jaki?
                                                  • willi2 Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 21:44
                                                    nieiwem co to bylo,nawet jak to byl mundur strazacki,to sie godo polski mundur
                                                    strazacki.bo to polskie sluzby.polacy tam sluza.polskie dowodctwo.polska
                                                    mowa.polskie orly.itd

to powiedz po co na tym plakacie Kluczniok mo tyyn mundur ?aby sie gorolom
                                                    pszypodobac ?
                                                  • slezan Re: czego slonscy patrioci sie jeszcze nauczyc mu 08.01.06, 23:39
                                                    A to wstyd być w OSP czy raczej powód do dumy?
                                                  • ballest Tylko koryto w oku majom! 09.01.06, 13:55
                                                    powod do dumy!!

Polski mundur z orlem na plakacie wyborczym?

www.wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/KOMITETY/k76_30.html
                                                    raslaska.aremedia.net/pol/dzialalnosc/02b/0210KandydatKrzysztofKluczniok.htm
                                                  • slezan Re: Tylko koryto w oku majom! 09.01.06, 15:05
                                                    Powód do dumy Ballesta - plucie na odległość:-).
                                                  • ballest Re: Tylko koryto w oku majom! 09.01.06, 15:35
                                                    To jest powod do WSTYDU, wielkiego wstydu!
                                                    Jak Wy wasza idea autonomii sprzedac chcecie jesli Orzel Bialy jest Wasza
                                                    GWIAZDA?
                                                  • slezan Re: Tylko koryto w oku majom! 09.01.06, 15:39
                                                    Hehehe. Żałosny jesteś, Balciu. Odpowiedz na pytanie - czy w Bawarii używa się
                                                    niemieckiego godła państwowego? Tak czy nie?
                                                  • szwager_z_laband Re: Tylko koryto w oku majom! 09.01.06, 15:48
                                                    Ballest, sam dowom punkt tym razym Slezanowi:)
                                                  • ballest Re: Tylko koryto w oku majom! 09.01.06, 16:08
                                                    Jasne ze se uzywou, ale zodyn z politykow nie stanie sie pod PRUSKIM ORLYM,
                                                    tylko po niebiesko bialym!
                                                    Slezan, boues kedys w Bawarii, bo widzam ze Laband tam jeszcze nie bou
                                                    ;)
                                                  • slezan Re: Tylko koryto w oku majom! 09.01.06, 16:08
                                                    Zwłaszcza Stoiber jak chciał być kanclerzem:-).
                                                  • ballest Re: Tylko koryto w oku majom! 09.01.06, 16:14
                                                    Tu mocie oficjalnou strona Bayerny, a pokozcie mi tam niemieckie godlo ?

A Laband juz dowej punkty zurück!

www.bayern.de/Bayern/?PHPSESSID=bd1b3bb7b3394dd1462fa0f33e1e2d1a
                                                  • ballest Re: Tylko koryto w oku majom! 09.01.06, 16:27
                                                    No widzam, ze jakos nikt tu dowodu dac nie umiy!
                                                    Tak jest wpierw sprawdzic, a potym cos pyskowac, Slezan!
                                                  • szwager_z_laband Re: Tylko koryto w oku majom! 09.01.06, 17:38
                                                    Ballest, recht mosz w tym ze Bajeroki kaj ino to wyciongajom swoje fany - tego
                                                    niy zaprzeczo sam zodyn, ale slezan mo recht ze i Bajeroki reprezyntujom Niymcy
                                                    pod niymieckim adlerym - nawet te co chcieli by sie oduonczyc :)
                                                  • pistulka2 Re: Tylko koryto w oku majom! 09.01.06, 17:39
                                                    Wychodzisz z zalozenia ze Slazacy to Polacy?
                                                  • szwager_z_laband Re: Tylko koryto w oku majom! 09.01.06, 17:47
                                                    :))

niy, to je chwyt ponizyj pasa - jo wyuaza ze zauozynia ize pod polskim
                                                    szczewikym na czopce strazackyj muszom nosic polskego adlera tak samo jak we
                                                    Niymcach na roztomaitych emblymatach Bajeroki muszom miec niymieckego adlera.
                                                  • ballest Re: Tylko koryto w oku majom! 15.01.06, 22:16
                                                    Na jakich Laband!
                                                    Bou ues w Bajerach? bo jou mieszkom 20 minut autem uot Bawarii!
                                                  • rico-chorzow Re: Tylko koryto w oku majom! 16.01.06, 05:17
                                                    Besto uo auto mos za daleko.
                                                  • ballest Re: Tylko koryto w oku majom! 16.01.06, 07:12
                                                    RAS se blamieruje, nie tylko, ze se dowou fotografowac z polkim godlem na
                                                    czopce, ale politycznie popierou polskou polityka w caly rozcionglosci,
                                                    polityka, kerou w Europia niy mou aprobacji.
                                                    Wlasnie tu mog RAS granica pociongnonc , ale zaprzepasciou szansa.
                                                    No , ja tysz nie mog, bo jak tam Poloki rzondzom, to muszom chopcy robic, co
                                                    warszawa powiy.
                                                  • rico-chorzow Re: Tylko koryto w oku majom! 16.01.06, 09:41
                                                    ballest napisał:

> RAS se blamieruje, nie tylko, ze se dowou fotografowac z polkim godlem na
                                                    > czopce, ale politycznie popierou polskou polityka w caly rozcionglosci,
                                                    > polityka, kerou w Europia niy mou aprobacji.
                                                    > Wlasnie tu mog RAS granica pociongnonc , ale zaprzepasciou szansa.
                                                    > No , ja tysz nie mog, bo jak tam Poloki rzondzom, to muszom chopcy robic, co
                                                    > warszawa powiy.

Tak jak BND w Niemczech?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka