breuszek 14.03.06, 20:27 właśnie trwa <a href=www.siedlce.pl/chat/" target="_blank">http://www.siedlce.pl/chat/</a> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzycho1252 Re: czat z Prezydentem Siedlec 14.03.06, 20:56 Ale piękny czat. 20:52] <Prezydent> Sopocka Pracownia Badań Społecznych przeprowadziła badania wśród mieszkańców miasta. #ret# [20:53] <Prezydent> Wyniki tych badań wskazały, że liczba zwolenników i przeciwników hipermarketów jest porwónywalna. [20:53] <Prezydent> Ponadto 80% respondentów pozytywnie oceniło sieć handlową w mieście. [20:54] <DIUN> hipermarket mogłby stać na obrzezach miasta, a lokalna przedsieboiorczość i tak ma konkurencje w stokrotce czy bierdonce, które już niedługo zapewne postawia kolejne sklepy [20:54] <Prezydent> Niewątpliwie małe, rodzinne sklepy dają więcej miejsc pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: czat z Prezydentem Siedlec 14.03.06, 21:28 też zajrzałem. odpowiedzi powalają z nóg:))) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.ws Re: czat z Prezydentem Siedlec 14.03.06, 21:33 powalają Drogi Emilu, powalają :) Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: czat z Prezydentem Siedlec 14.03.06, 21:37 emektb, czy dużo straciłem? bo oglądałem przedstawienie z Wiejskiej. A tak wogóle to nie wiedziałem, że dziś czat z tym "mściwym" prezydentem Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: czat z Prezydentem Siedlec 14.03.06, 21:39 wcale nie tak dużo, ale zabawnie było:) szkoda, że czat moderowany:( Odpowiedz Link Zgłoś
bppieronek Re: czat z Prezydentem Siedlec 14.03.06, 21:39 emil - obiecaj, że jak zluzujesz pana mirka ze stołka - to też bedziesz organizował takie ładne przedstawienia "ku czci" Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: czat z Prezydentem Siedlec 14.03.06, 21:41 będę robił regularne akademie - ku pamięci:) Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: czat z Prezydentem Siedlec 14.03.06, 21:52 I pamietaj,bez moderacji.A tych co beda np.bluzgac sami bedziemy wywalac z czata albo np moderator od spraw wulgaryzmow. Ta moderacja to wiecej przeszkadza jak pomaga,bynajmniej mi sie tak wydaje.Pytania oderwane ,poprzedzielane innymi tematami i nawrot spowrotem.Bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
bppieronek Re: czat z Prezydentem Siedlec 14.03.06, 21:32 ładne :)) ubaw po pachy [21:20] <mieszkaniec> Twoja wiadomość `czy nie obawia się Pan lawiny pozwów sadowych z powodu dziurawych ulic ? kierowcy sa na progu wytrzymałościci` zostałaa dostarczona do moderatora i zostanie sprawdzona. [21:20] <Prezydent> Przepraszamy bardzo czat zqaplanowany był do godziny 21, proszę nie zadawac kolejnych pytań bo chciałbym bardzo odpowiedziec na pytania już zadane a jest ich wiele. [21:21] <beri20> jak Siedlce przygotowały się ( o ile przygotowały) na ewentualną pandemię ptasiej grypy ?? Czy mamy w zapasie leki i wolne łożka w szpitalach ? [21:21] <Prezydent> Mamy wolne łóżka w szpitalach, a nie ma takiej potrzeby gromadzic specjalnych zapasów. [21:21] <Prezydent> Jestesmy przygotowani organizacyjnie do sytuacji kryzysowych. prosimy nie zadawać pytań :)) - czas minął :)) jak za dawnych starych czasów ... Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.ws Re: czat z Prezydentem Siedlec 14.03.06, 21:34 [21:32] <bonzo> ależ pan jesteś zadufany [21:32] <Prezydent> Nie prawda, jestem otwartm człowiekiem, zapraszam na rozmowę być może zmieni Pan zdanie. Zrobilem wielkie oczy...... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: czat z Prezydentem Siedlec 15.03.06, 08:10 krzycho1252 napisał: > Ale piękny czat. Cholernie żałuję, że .... hmm. zapomniałem:( Ale kilka uwag: [20:56] <klaus> Jaki byl powod rezygnacji z debaty w TV Siedlce z p. M.Dobijańskim ? [20:56] <Prezydent> Po pierwsze nie było takiej propozycji, a ponadto obrady Rady Miasta Siedlce są dobrym miejscem do debat publicznych. P. red. H. Ładno po piśmie, który wpłynęło ode mnie i Krzysztofa Tomaszewskiego dwukrotnie próbował zoorganizować ponowne spotkanie, tym razem z udziałem obu stron, ale p.rzecznik nie widziała takiej możliwości. Aaaa już wiem, pewnie p. rzecznik nie reprezentuje p. Prezydenta tylko samą siebie i nie informuje szefa o takich błahostkach jak publiczna debata na temat problemów z przekształceniami prawa użytkowania wieczystego w prawo własności. [20:56] <Prezydent> Radni powinni debatować ze sobą. No pewnie, szczególnie gdy inicjatywa uchwałodawcza należy do Prezydenta. [20:36] <Prezydent> Trwały dyskusje na temat przeznaczenia budynku przy ul. Konarskiego (IV L.O.) i wersji zapisanej w programach rozwoju lokalnego oraz w programie rweitalizacji w budynku tym pozostawiamy funkcje edukacyjne. Trwały dyskusje to chyba pna wyrost powiedziane - po zdecydowanym proteście dyr. IV LO zapis uległ zmianie. Debata na temat przeznaczenie obiektów będących w użytkowaniu ośrodków kultury - wniosek Rady Programowej MOK - jest odsunieta w bliżej nieokreśloną przyszłość, bo p. Prezydent - PODOBNO - jak na razie nie widzi potrzeby opracowywania całościowej koncepcji wykorzystania tych obiektów - sprawę będę wyjaśniał przy najbliższej nadarzającej się okazji. 20:51] <klaus> Czy w sprawie hiper (jak ja nie lubie tego tematu) prowadzone byly jakies analizy wplywu na lokalnych mikroprzedsiebiorcow ? [20:51] <Prezydent> sieci handlowej w mieście. [20:52] <Prezydent> Sopocka Pracownia Badań Społecznych przeprowadziła badania wśród mieszkańców miasta. #ret# [20:53] <Prezydent> Wyniki tych badań wskazały, że liczba zwolenników i przeciwników hipermarketów jest porwónywalna. [20:53] <Prezydent> Ponadto 80% respondentów pozytywnie oceniło sieć handlową w mieście. Badania sopockie dotyczyły stopnia zadowolenia mieszkańców z istniejącej sieci handlowej a nie wpływu hipermarketów na istniejącą sieć handlową. P. Prezydent nie wspomniał o Prognozie Budowy Obiektów Handlowych o Powierzchni Sprzedażowej Powyżej 2000 m.kw. w opracowaniu Jones Lang LaSalle z lipca 2003 r. z których m.in. wynika: Z przeprowadzonych kalkulacji wynika, że miasto Siedlce może wchłonąc następującą ilość m.kw. nowej powierzchni handlowej wg. poszczególnych kategorii detalistów: - sklepy z przewagą art. spożywczych - 14 tyś .m.kw. - sklepy odzieżowe i obuwnicze - 3 tyś. m.kw. Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: czat z Prezydentem Siedlec 15.03.06, 08:17 krzycho1252 napisał: > Ale piękny czat. Cholernie żałuję, że .... hmm. zapomniałem:( Ale kilka uwag: [20:56] <klaus> Jaki byl powod rezygnacji z debaty w TV Siedlce z p. M.Dobijańskim ? [20:56] <Prezydent> Po pierwsze nie było takiej propozycji, a ponadto obrady Rady Miasta Siedlce są dobrym miejscem do debat publicznych. P. red. H. Ładno po piśmie, który wpłynęło ode mnie i Krzysztofa Tomaszewskiego dwukrotnie próbował zoorganizować ponowne spotkanie, tym razem z udziałem obu stron, ale p.rzecznik nie widziała takiej możliwości. Aaaa już wiem, pewnie p. rzecznik nie reprezentuje p. Prezydenta tylko samą siebie i nie informuje szefa o takich błahostkach jak publiczna debata na temat problemów z przekształceniami prawa użytkowania wieczystego w prawo własności. [20:56] <Prezydent> Radni powinni debatować ze sobą. No pewnie, szczególnie gdy inicjatywa uchwałodawcza należy do Prezydenta. [20:36] <Prezydent> Trwały dyskusje na temat przeznaczenia budynku przy ul. Konarskiego (IV L.O.) i wersji zapisanej w programach rozwoju lokalnego oraz w programie rweitalizacji w budynku tym pozostawiamy funkcje edukacyjne. Trwały dyskusje to chyba na wyrost powiedziane - po zdecydowanym proteście dyr. IV LO zapis uległ zmianie. Debata na temat przeznaczenie obiektów będących w użytkowaniu ośrodków kultury - wniosek Rady Programowej MOK - jest odsunieta w bliżej nieokreśloną przyszłość, bo p. Prezydent - PODOBNO - jak na razie nie widzi potrzeby opracowywania całościowej koncepcji wykorzystania tych obiektów - sprawę będę wyjaśniał przy najbliższej nadarzającej się okazji. 20:51] <klaus> Czy w sprawie hiper (jak ja nie lubie tego tematu) prowadzone byly jakies analizy wplywu na lokalnych mikroprzedsiebiorcow ? [20:51] <Prezydent> sieci handlowej w mieście. [20:52] <Prezydent> Sopocka Pracownia Badań Społecznych przeprowadziła badania wśród mieszkańców miasta. #ret# [20:53] <Prezydent> Wyniki tych badań wskazały, że liczba zwolenników i przeciwników hipermarketów jest porwónywalna. [20:53] <Prezydent> Ponadto 80% respondentów pozytywnie oceniło sieć handlową w mieście. Badania sopockie dotyczyły stopnia zadowolenia mieszkańców z istniejącej sieci handlowej a nie wpływu hipermarketów na sieć handlową. P. Prezydent nie wspomniał o Prognozie Budowy Obiektów Handlowych o Powierzchni Sprzedażowej Powyżej 2000 m.kw. w opracowaniu Jones Lang LaSalle z lipca 2003 r. z których m.in. wynika: Z przeprowadzonych kalkulacji wynika, że miasto Siedlce może wchłonąc następującą ilość m.kw. nowej powierzchni handlowej wg. poszczególnych kategorii detalistów: - sklepy z przewagą art. spożywczych - 14 tyś .m.kw. - sklepy odzieżowe i obuwnicze - 3 tyś. m.kw. - obiekty rozrywkowe typu kino - 4 tyś. m.kw. - sklepy z artyk. wyposażenia domu - 6 tyś. m.kw. SUMA - 26 tyś. m.kw. Kwiatków jest więcej, ale te są najciekawsze (dla mnie) Odpowiedz Link Zgłoś
breuszek Re: czat z Prezydentem Siedlec 14.03.06, 21:39 zapis z czatu e-siedlce.pl/czat-2006-03-14/ Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: czat z Prezydentem Siedlec 14.03.06, 23:50 ale dlaszego jest od 20:21. przeczzytałem i sporo się uśmiałem:)) chciałbym początek zobaczyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin Re: czat z Prezydentem Siedlec 15.03.06, 00:07 Moim zdaniem to żenada, ale ksenofobi Jemu nie brak Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.ws Re: czat z Prezydentem Siedlec 15.03.06, 02:35 Strasznie pewny siebie nasz ten doktorek... :| PS. ale forum GW nie czyta... :) /podobno/ Odpowiedz Link Zgłoś
polityks Re: czat z Prezydentem Siedlec 15.03.06, 08:40 tchórzliwy jest i ostrej krytyki się boi, ale jego chłoptasie z promocji czytają pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.ws Re: czat z Prezydentem Siedlec 15.03.06, 09:33 Z pewnoscia czytaja :) Dlatego teraz pozdrawiam caly miejscowy magistrat :))) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: czat z Prezydentem Siedlec 15.03.06, 13:06 Chciałem uprzejmie wyjasnić,że okrzyk -"ale piękny czat"- był wymyślony przez emktb'eka w zeszłym roku,kiedy nie można było się dostać na czat z prezydentem. Dostęp był nie dla wszystkich. Wczorajszy-duży postęp. Odpowiedzi takie same. Odpowiedz Link Zgłoś