niezapominajka76 26.05.06, 00:04 mam córeczkę Ulę, która za jakiś czas będzie miała rodzestwo, no i zastanawiam się nad imieniem, dla chłopca podoba mi się Tomasz i Dominik, a dla dziewczynki Joanna (niestety chyba znowu nabiera na popularności), a mężowi Lidia, dodam, że mamy nazwisko zaczynające się na literę "r", a w środku występuje "ż". Co myślicie o tych imionach, czy będą pasowały do imienia naszej córki, a może macie inne ciekawe propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: imię dla rodzeństwa Uli 26.05.06, 10:47 Twoje propozycje niezbyt mi sie podobaja. Proponuje Jedrzeja, Kajetana, Juliusza, dla dziewczynki Barbare, Leonie, Ligie. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: imię dla rodzeństwa Uli 26.05.06, 12:55 Z podanych wybieram Lidia lub Dominik. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię dla rodzeństwa Uli 26.05.06, 13:08 I Tomasz, i Dominik są IMO ok, a dla dziewczynki doradzałabym Joannę, a odradzała Lidię (ze względu na zdrobnienie Lidka, Lidzia). Joanna bardzo popularna już była i raczej w najbliższym czasie nie będzie. Zamiast Lidii proponowałabym Ligię. Dla chłopca może Juliusz lub Julian? Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: imię dla rodzeństwa Uli 26.05.06, 15:00 Joanna podoba mi się, może dlatego, że sama mam tak na imię . Popularna już nie jest i na pewno szybko nie będzie. Moim zdaniem to byłby jak najbardziej trafny wybór . Fajnie, gdyby córeczka była nazywama także pełną formą imienia. Lidii nie polecam dokładnie z tych samych powodów co Gaudencja: ze względu na Lidkę i Lidzię. I podobnie jak Gaudencja polecam Ligię, może być również Liwia. Do Urszuli najbardziej chyba pasuje Joanna - również znane, i już nie tak popularne jak wcześniej imię. Tomasz podoba mi się, Dominik mniej. Przyłączam się do polecania Juliana Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: imię dla rodzeństwa Uli 26.05.06, 15:37 Tomasz, Dominik - w porządku, choć bardziej podoba mi się jednak Tomasz. Joanna, Lidia - też w porządku. Dla dziewczynki proponowałabym Hanię, Agnieszkę, Emilię oraz Gabrielę. Dla chłopca proponowałabym Juliusza (chyba dlatego, że pojawia się na tym forum mama, która ma córkę Ulę i syna Julka) i Ignasia. Odpowiedz Link Zgłoś