Dodaj do ulubionych

chcę zmniejszyć wargi sromowe

• Gość: Ania Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: 195.85.229.* 27.10.05, 22:33
      Mam ten sam problem! moje wargi sromowe mniejsze, (obie) są strasznie ogromne
      (ok.7 cm) ;( ;( wstydze sie tego bo jak ide na basen czy na plaże, to widac
      je.. wygladam jakbym penisa miała :| ;( tez bym chciala taka operacje se zrobic
      tylko kurde z kasą cięzko :(
      • Gość: ff Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 22:44
        Ło matko poszukajcie se poniżej- nikt tego za was nie będzie robił. Jest nr
        telefonu i koszt- z tego co pamiętam niewielki.
        • beri20 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 27.10.05, 22:46
          MAGDA podaje namiary na poprzedniej stronie a jak juz zrobicie zabieg to
          piszice jak bylo i ile placiłyscie !!!
          • Gość: sese Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 08:13
            Pod numerem który Magda nikt się nie zgłasz a próbuję juz 3 dni. W Warszawie
            jest dr Łoń który robi takie zabiegi ale u niego kosztuje to ok 2.500 - 3.000 zł
            Szczerze powiedziawszy to chyba lepiej poddać sie chirurgowi plastykowi niż
            jakiemuś dermatologowi z laserem.
            • Gość: ff Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 09:17
              No jeżeli kwestia ceny nie ma znaczenia to obojętne. Ja znam dziewczyny "spod
              rękui" tego dermatologa i raczej nie narzekają. Ważne że nie musisz potem
              jeździć na ściąganie szwó i masz zabieg bez narkozy. A jak szukacie tego
              doktora Borzęckiego to poprostu zadzwońcie na infromację telefoniczną i
              poproście o telefon do gabnetu na ul. Łęczyńskiej 1 w Lublinie ( chyba laser-
              med - przychodnia dermatologiczna) on tam przyjmuje od lat lub do Szpitala
              Dermatologicznego na ul. Radziewiłłowskiej - tam również bywa i w ten sposób go
              odnajdziecie.
              • Gość: beri20 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 15:08
                Dzieki bede próbowala sie dodzwonic
                • Gość: Quna Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 16:45
                  Borzęcki Adam Med Laser NZOZ ul. Łęczyńska 1 tel. 081 7464146
                  Klinika Dermatologii i Wenerologii ul. Radziwiłłowska 13 tel. 081 53449655
                  • Gość: pl Raz jeszcze... IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 29.10.05, 01:43
                    Po paru miesiącach postanowiłem ponownie tu zerknąć; gdzieś na dnie duszy
                    miałem nadzieję, że temat zniknął, a sprawa ucichła. Oczywiście, wykazałem się
                    dużą naiwnością, bowiem największe kretyństwo będzie was nakręcało przez długie
                    tygodnie i miesiące. Nic dziwnego, że u wielu z was 'krucho z kasą', bo i jak
                    ma być jeśli robi się operacje po 2.5-3 tys. pln? A teraz to już was obrażę...
                    to w końcu jak bardzo trzeba nienawidzieć się (świadomie lub nie), żeby poddać
                    się takiemu zabiegowi? i co jeszcze sobie pozmieniacie: nosy, piersi, stopy,
                    ręce, biodra, talie, brody, uszy, o kolorze oczu już nie wspomnę... I ja mam po
                    to zasuwać w trzech różnych miejscach pracy, żeby ubezpieczenie opłacało
                    wam 'zmianę parametrów' warg sromowych?!!! Sorry dziewczyny ale nie! Tak jak
                    nie chciałbym - gdybym był narkomanem, żebyście płaciły na moje leczenie. Po
                    prostu człowiek chyba powinien być bardziej świadomy siebie i odpowiedzialny za
                    siebie, a akurat kształty takich organów może i są istotne tyle, że wyłącznie
                    dla was. Qrde! pojedźcie popatrzeć jakie zęby mają dzieci na wsi, a wy chcecie,
                    żeby wam sponsorować operacje warg sromowych... I co?! takie jesteście
                    wrażliwe, prawda...
                    Pozdrawiam was i mam nadzieję, że pewnie większość obraziła się, ale
                    przynajmniej kilka ochłonie... I nie zapominajcie o ryzyku różnych infekcji
                    przy zabiegu (wirusowe zapalenie wątroby B, żółtaczka wszczepienna, czy jakiś
                    inny hiv); lepiej pomyślcie mózgiem a wargi niech pozostaną do wypowiadania
                    słów miłości, a nie do myślenia...
                    • Gość: @@ Re: Raz jeszcze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 09:10
                      No cóż mimo tego, ze uzywasz pięknych górnolotnych porówniań raz jeszcze proszę
                      nie wypowiadaj się na tematy o którym nie masz pojęcia. Podobnie jak młodzi,
                      bezdziectni panowie z LPR którzy chcą decydować o tym co może zrobić zgwałacona
                      kobieta. Naprawdę mam dosyć tłumaczenia z czym wiąże się defekt w postaci
                      przerośniętych warg sromowych. Z jakim fizycznym bólem i psychicznym
                      cierpieniem trzeba się zmagać. Po drugie mamy XXI wiek. Przestań więc
                      tragizować. Operacje tego typu to norma i nie ma w tym nic złego. Twoich
                      pieniędzy nkt nie chce a dziećmi na wsi i ich zębami tyłka sobie nie podcieraj
                      bo niec nie ma piernik do wiatraka.
                      • Gość: pl chyba mylisz się... IP: *.escom.net.pl 31.10.05, 00:31
                        Witaj,
                        moim zdaniem to jednak mylisz się - a pisząc, że nikt nie chce 'moich
                        pieniędzy' (ostatecznie 30% dochodów, więc wkurzam się) dowodzisz, że nie
                        czytałaś wcześniejszych postów - owszem, panie chcą.
                        Ten psychiczny i fiziyczny ból szybko będziesz musiała zastąpić jakimś innym;
                        nie poczujesz się wolna (od niego) ale pusta, bowiem zorganizowałaś sobie wokół
                        niego życie: świetna wymówka - czego_to_nie_zrobie_bo_mam_wielkie_wargi_S...
                        Ja sobie tyłka nie podcieram problemami innych ludzi, a w kalendarz (XXI
                        wiek...) zaglądam regularnie, ale chciałbym do Was zaapelować, żebyście nie
                        wygłupiały się: przecież równie dobrze na tym forum mogą 'napędzać' sobie
                        klientów lekarze od chirurgii plastycznej - po to, żeby 'uświadomić' wam, jaki
                        to wielki problem i jak łatwo i tanio (za jedyne...) można go usunąć, pomyślcie
                        nad tym.
                        Naprawdę myślicie, że Natura jest taka głupia? Dlaczego nie cieszycie się sobą?
                        Pozdrawiam
                        • kalineczka6 Re: nie sluchajcie frajerow 27.12.05, 16:52
                          mnie moje wargi przeszkadzaly od zawsze, duzo wczesniej niz w ogole
                          dowiedzialam sie, ze na swiecie sa jeszcze takie kobiety jak ja i ze mozna to
                          zoperowac! nnie uwazam zatem, zeby to byl jakis moj "wymysl" albo kogos kto
                          chce na tym zarobic kase!
                  • Gość: Klaudia Zabieg moze byc refundowany z kasy chorych IP: *.gemini.net.pl / 217.153.105.* 10.11.05, 01:37
                    Od ginekologa można dostać skierowanie do panstwowej kliniki.
                    • Gość: ja Re: Zabieg moze byc refundowany z kasy chorych IP: *.stok.xen.pl 10.11.05, 06:12
                      plwidzę ,że świat jeszcze całkiem nie zwariował !
                      Pozdrawiam
                • Gość: Kara Re: chcę powiekszyc wargi sromowe mniejsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 13:58
                  czy jest mozliwa operacja powiekszenia warg sromowych mniejszych,np
                  rozciagniecie tkanki? czy ktos to robil? moje sa bardzo male, zbyt male, to mi
                  przeszkadza psychizcnie czuje sie z tym zle
      • on661 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 23.11.05, 06:48
        prosze nie rób tego..ja jestem facetem co uwielbia takie wargi i zresztą jest
        takich wielu..nawt striona w internecie jest na ten temat tych co lubią
        długie wargi u kobiety..zapewniam

pozdrawiam
        • beri20 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 23.11.05, 10:29
          to daj adres tej strony
          • valkiria1 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 10.12.05, 21:18
            kobietki co sobie robiły
            www.beautywpolsce.com/forum/viewtopic.php?t=180
            • kalineczka6 Re: jutro czeka mnie operacja 27.12.05, 16:45
              Czesc Dziewczyny,
              to niesamowite jak my wszystkie sie rozumiemy, myslę, ze calkiem dobrym
              pomyslem byloby zalozenie stowarzyszenia kobiet takich jak my. Ja jutro mam
              zabieg pomniejszania warg, troche sie bije, ale czekalam na to cale zycie!!!
              Kiedys myslalam, ze nie ma na "to" zadnego sposobu, a dzis wiem, ze jutro
              pozbede sie tego problemu, ktory zamienil moje zycie w koszmar! Mam tylko
              nadzieje, ze wszystko pojdzie ok! Trzymajcie za mnie kciuki!!!
              Kiedys myslalam, ze tylko ja mam ten problem, a teraz widze, ze jest nas wiele.
              Nie sluchajcie zadnych frajerow, ktorzy Wam mowia, ze nalezy siebie
              zaakceptowac! Jak mozna zaakceptowac cos ,co spedza mi sen z oczu, cos co
              sprawia, ze czuje sie jak jakies dziwadlo a nie kobieta! Z tym nie mozna dluzej
              zyc, to kosztuje zbyt wiele nerwow! I niech zaden frajer nie mowi, zeby to
              polubic, mowia to tacy, ktorzy nie maja tego problemu, a ja wiem, jak to moze
              zatruc zycie! Komus moze wydawac sie, ze przewrocilo nam sie w glowie, ale nie
              sluchajcie takich! Ja za dlugo czekalam na ten zabieg, bo 21 lat! 21 lat
              meczarni, myslalam, ze bede dziewica do konca zycia, bo nie odwaze sie rozebrac
              przed zadnym facetem! Kiedy moj pierwszy chlopak zobaczyl mnie nago byl w
              szoku! Nie spodziewal sie cegos takiego w moich majtkach!To bylo straszne,
              wprawdzie potem chcial sie ze mna ozenic,bo bylam "WYJATKOWA", ale ja nie chce
              juz dluzej byc "wyjatkowa", nikt nie reaguje w ten sposob na moje cycki, bo one
              niczym sie nie wyrozniaja i chce, zeby tak samo bylo z moja cipka!
              Apeluje wiec do Was,zebyscie sie nie poddawaly! W koncu znajdzie sie ktos kto
              Wam pomoze. Mnie tez nie byloby stac na taki zabieg w prywatnej klinice, a
              znalazlam kogos, kto go przeprowadzi ZA DARMO,to nie bylo latwe, wierzcie mi!
              Pojawi sie wiele osob, ktorzy WAm beda chcieli to wybic z glowy! O moim zabiegu
              nikt nie wie, zadna moja kolezanka, mama, nikt! Wiem, ze oni by tego nie
              zrozumieli! jeden lekarz, do ktorego poszlam powiedzial mi, ze mi sie chyba
              cos "w glowie poprzewracalo" i ze skoro wargi mi "nie zwisaja do kolan" to po
              co z tym cos robic! To byl idiota! ale nie mozna sie poddawac!! Wierzcie mi, ze
              bez wzgledu na to kto cos WAm bedzie mowil, Wy zawsze bedziecie czuly
              dyskomfort w lozku, nie rozbierzecie sie na plazy nudystow itd. ja juz nie chce
              z tym zyc! mam dosc!!!!
              • Gość: Magda Re: jutro czeka mnie operacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 16:54
                Hejka! Trzymam kciuki ;))) Ja tez mam to już za sobą i szczerze mówiąc już
                dawno zapomniałam o problemie, ale jak wrócę pamięcią do czasów, gdy wydawało
                mi się że jestem jakimś dziwnym stworem, gdy do 24 roku życia nie byłam u
                ginekologa i przechodziłam ostre zapalenie przydatków, gdy bałam się dotyku
                faceta to robi mi się niedobrze. Wiesz dziś siedzłam trochę w necie i znalazłam
                wiele różnych stron z adrsami klinik, które wykonują p[latykę warg sromowych.
                Wprawdzie szukałam chirurga dla znajomej z poparzeniami ale tak przy okazji
                zauważyłam, że naprawdę coraz więcej pisze sie o "naszym" problemie. Daj znać
                jak było! Czy masz zabieg w narkozie?
                • Gość: Olga Do Kalineczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 16:59
                  Czy możesz napisać jakieś szczegóły- proszę....ja wciąż myślę o takim zabiegu,
                  ale mieszkam w małym mieście i nawet nie wiem gdzie zwrócić sie o pomoc. Napisz
                  jak bedzie wykonywany zabieg, w jakim mieście, jak zaczęłaś szukać pomocy.
                  Bardzo Cię proszę - jeżeli to problem to nawet nie musisz podawać nazwiska
                  lekarza ale chciałabym znać szczegóły, że by "poczuć" jak to jest dojrzeć do
                  tej decyzji i jak wyglądają przygotowania.
                  Dziękuję
                  • kalineczka6 Re: Do OLga 27.12.05, 17:26
                    wiesz, ja o tym myslalam cale zycie, juz tyle przeszlam ,ze teraz to tylko
                    postawienie kropki nad i! Prosze Cie, jezeli nie jestes w stanie siebie
                    zaakceptowac, zrob cos z tym! Nikt tego nie rozumie tak jak ja!
                    JA poszlam do ginekologa, jakies 2 lata temu,strazsnie sie balam i wstydzilam o
                    tym powiedziec! Ale powiedzialam, ona miala sie zorientowac czy mozna to
                    wykonac w szpitalu, okazalo sie , ze mam sobie sama szukac ordynatora, ktory
                    sie zdecyduje mnie przyjac na swoj oddzial. Potam sprawa "przycichla", bo nie
                    mialam odwagi sama za tym chodzic. Ale nie przestalam o tym myslec...Zaczelam
                    sama dzwonic po prywatnych klinikach... Az wreszcie trafilam na "MEDICINE" w
                    krakowie-ja jestem z krakowa. Poznalam tam bardzo mila pania doktor, ktora mi
                    pomoze.
                • kalineczka6 Re: do MAGDA 27.12.05, 17:27
                  tak, zabieg ma byc w narkozie
                  opowiedz mi cos o swoim
                  ten zabieg spelnil TWoje oczekiwania???
                  • Gość: Magda Re: do MAGDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 18:42
                    Ja miałam robiony zabieg bez narkozy na żywca laserem operacyjnym- czyli
                    spalanie tkanki. Dostałam zastrzyk do znieczulenia miejscowego. Zastrzyku nie
                    czułam wogóle, sam zabieg trochę bolał dopiero pod koniec, bo
                    zastrzyk 'wypływał" po naruszeniu tkanki razem z krwią, ale trwało to 15 min z
                    czego bólu może 3 min. Goiło się ok 7 dni, bez szwów i innych pierdół. Po
                    tygodniu nie było nawet strupka. Miałam wsparcie mamy a tak poza tym nikomu nie
                    odważyłam się powiedzieć. Najgorsze było znalezienie specjalisty, pierwsza
                    wizyta i mówienie o tym (jak mi sie wydawało "wynaturzeniu") i rozebranie sie
                    przed lekarzem. Teraz już dawno zapomniałam - jest super- naprawdę WARTO BYŁO i
                    żałuję że czekałam tak długo.
                    • Gość: hm Re: dziewczyny.. IP: 80.51.228.* 27.12.05, 18:56
                      A cóż to znaczy duże wargi sromowe ? Przecież wiele kobiet ma różne wargi ,nie
                      wszystkie wyglądaja ja "bułeczki"(przepraszam za określenie).
                      Wargi mniejsze waszym zadniem powinny być całkowicie schowane ,tak?
                      Staram się zrozumieć ,czy coś nienormalnego jest jeśli je widać ,czy wystają na
                      te 0,5cm (?).
                      Głupio to brzmi.. ale pytam?
                      PS.nie chcę nikogo urazić
                      • Gość: www Re: dziewczyny.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 19:14
                        Duże wargi to takie, które przeszkadzają, obcierają, zawstydzają. 0,5 mm na
                        pewno nie jest problemem.
                    • Gość: kalineczka Re: do MAGDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 19:45
                      Zaczynam sie troche bac, nie myslalam o laserze operacyjnym...Moze to lepsze
                      rozwiazanie. Ja mam miec zabieg "tradycyjnymi" metodami, czyli skalpel, potem
                      szwy itd. mam tylko nadzieje, ze nie bede zalowac i ta moja p. doktor wie co
                      robi. Ale czekalam na to tak dlugo...No nic, napisze jutro jak poszlo
                      pozdrawiam
                      • Gość: Magda Re: do MAGDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 21:22
                        Nic sie nie bój. Nie ważne jak liczy sie efekt. Narkoza jest lekka wiec może i
                        lepiej- nie będziesz się denerwowała. PO wszystkim będziesz się cieszyc jak
                        wariatka. Trzymam kciuki- daj znać jak było.
                        • Gość: kalineczka Re: do MAGDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 21:47
                          Wiesz u mnie jest jeszcze taki problem, ze one sa DUZE na calej dlugosci, a w
                          okolicach lechtaczki chyba nic sie z tym nie da zrobic...To tez mnie martwi...
                          ok, zobaczymy
                    • Gość: kalineczka Re: do MAGDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 23:02
                      A moglabys napisac jak u Ciebie to wygladalo, chodzi mi o to ile tkanki ten
                      lekarz Ci usunal i czy na calej dlugosci czy tylko u dolu. Ja sie boje ,ze oni
                      mi wycieli za duzo "na dole" i teraz "gora" bedzie wystawala. Wiem, ze to
                      dopiero drugi dzien po, mysle, ze dopiero za tydzien bedzie mozna cos
                      powiedziec, jak rany sie zagoja. NApisz prosze, to wazna.
                      Boze, jakie to straszne, ze nam sie to przytrafilo, ze inni nie zastanawiaja
                      sie nad takimi rzeczami. Wiem, ze przesadzam i nie powinnam z siebie ofiary, bo
                      kazddy ma jakies problemy. Ale teraz czuje sie zle, bo rana jest swieza i
                      troche boli. MAgda napisz prosze!
                      • Gość: Magda Re: do MAGDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 23:54
                        To tylko tak źle wygląda bo jest pokaleczone i napuchnięte. Naprawdę uwież mi
                        że jak sie zagoi będzie ok. U mnie było inaczej bo bardziej uczestniczyłam w
                        zabiegu i sama prosiłam lekarza, żeby usunął więcej tkanki (bałam sie że po
                        zagojeniu znów będą wystawały). Pamiętam, ze po zabiegu też mi sie wydawało że
                        coś tam krzywo a potem okazało się że ok. Przy laserze lekarzowi trudno było
                        określić czy dobrze operował bo skóra puchła a u Ciebie jak cięli skalpelem to
                        na pewno widzieli gdzie uciąć. Co do szczegółowych Twoich pytań to niestety ja
                        już nie pamiętam jak on to wycinał i też za bardzo sie nie przyglądałam, wiem
                        że wydawało mi sie że za mało wyciął a potem okazało sie że ok. NIe denerwuj
                        się - na pewno lekarze mają wiedzę i umiejętności i zrobili zabieg prawidłowo.
                        Uwierz mi- chwilowy dyskomfory niejak się ma do efektu końcowego. Głowa do góry-
                        zaczynasz nowe życie ;))
                        • Gość: kalineczka Re: do MAGDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 10:54
                          dzieki! Fajnie jest znalezc kogos kto to wszystko tak rozumie.NArazie to
                          wyglada strasznie, bo wszystko jest napuchniete i nierowne...NApisze jak sie
                          wszystko zagoi. Pozdr
              • nozyc Re: jutro czeka mnie operacja 15.02.06, 21:44
                Czytam twoje brednie i słabo mi robi się, że jakaś rozkołysana emocjonalnie
                dziewczynka, której 'nie stać' trafi podatników na absurdalny zabieg. Kiedy
                czytam, że argumentem jest wyjście na plażę nudystów to zastanawiam się tylko
                po co płacę podatki... Boże, żebym choć wiedział, że ludzie z tego zrobią dory
                uczynek...
                Ty zdecydowanie powinnaś być dziewicą! Nie powinnaś karać drugiej osoby takim
                monstrum, jakim jesteś - fizycznym (pomimo normalnych cycków) i psychicznym
                (ten styl myślenia!).
                i właśnie dlatego wcześniej czy później o demokracji będziemy uczuć się tak,
                jak dzisiaj o smokach...
                • Gość: kalineczka Re:do nozyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 22:21
                  "Ty zdecydowanie powinnaś być dziewicą! Nie powinnaś karać drugiej osoby takim
                  monstrum, jakim jesteś" ooo,to mi sie nie podobalo!
    • Gość: 12 15 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 14:07
      Wszystko sie da zrobić skoro udaje się przeszczepić twarz...
      Pamiętaj tylko że świeżo po zabiegu będzie opuchnięte, ale już po tygodniu
      bedzie ok a po dwóch zapomnisz o problemie
      • Gość: kalineczka Re: juz po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 20:13
        wlasnie wrocilam dod omu po zabiegu. czuje sie ok, bylam pod narkoza ponad
        godzine,wiec nic zupelnie nie czulam. Teraz tez w zasadzie nie boli, czasami
        tylko troszke. Zobaczymy jaki bedzie efekt. Teraz "tam" prawie w ogole nie
        zagladam, musze sie skoncentrowac na leczeniu ran, mysle, ze po tygodniu bedzie
        ok. Dam Wam znac czy bylo warto. Choc nigdy nie spotkalam sie z opinia
        dziewczyny, ktora to zrobila, ze zaluje takiej decyzji, wrecz przeciwnie-
        zaluje, ze tak pozno sie zdecydowala. MAm nadzieje, ze ja tez tak powiem.
        Pozdrawiam Was Dziewczyny
        • Gość: Barbara Re: juz po IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 28.12.05, 20:28
          hej :)
          A powiedz ile kosztuje taki zabieg i od ilu lat mozna go wykonywac?
          • Gość: mała Re: juz po IP: 82.210.179.* 28.12.05, 21:00
            ja tez prosze o odp-ile załaciłaś i gdzie robiłaś ten zabieg? marzę o
            zmniejszeniu warg-moje wystają aż na 2 cm :(
            • Gość: Magda Re: juz po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 21:15
              Gratuluję :))) !!!
              Widzisz- odważne decyzje są najlepsze. Teraz tylko krótka rekonwalescencja i
              nowe życie.
            • Gość: kalineczka Re: juz po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 06:50
              ja nic nie zaplacilam, moj zabieg byl refundowany przez NFZ, choc to nie takie
              proste, bo oni takich zabiegow podobno nie refunduja. MOja p.doktor zmienila
              rozpoznanie w diagnozie, tak zebym mogla miec to za darmo. TAkie drobne
              oszustewko. Ale jak Tobie nie uda sie tak zalatwic, to jestem przekonana,ze nie
              musisz wydawac takiej ogromnej sumy jak 3000. Pocztaj wypowiedzi niektorych
              dziewczyn, ktore to juz robily. Powodzenia
              • nozyc Re: juz po 15.02.06, 21:53
                Gość portalu: kalineczka napisał(a):

> ja nic nie zaplacilam, moj zabieg byl refundowany przez NFZ, choc to nie
                takie
                > proste, bo oni takich zabiegow podobno nie refunduja. MOja p.doktor zmienila
                > rozpoznanie w diagnozie, tak zebym mogla miec to za darmo. TAkie drobne
                > oszustewko.

SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                Nie dość, że psychicznie rozkołysana to jeszcze zajmuje się złodziejstwem.
                Majlepiej podeślij tę informację matce, która ma chore na białaczkę dziecko.
                Ale nie zapominasz, że los i tak swoje odbiera, prawda?
                • Gość: kalineczka Re: juz po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 22:12
                  wiesz,w zasadzie to po tym co tu napisales o mnie nie wiem czy powinnam w ogole
                  darzyc Cie jakimkolwiek szacukniem,ale jednak tak jest! Zgadzam sie,to byla
                  moja glupota,caly ten zabieg i to wszystko,ale trudno..stalo sie i nie cofne
                  juz czasu. Ty i tak nie zrozumialbyc tego,bo nie miales takiego problemu,albo
                  inaczej-nie uroiles sobie podobnego problemu! Ja rozumiem te wszystkie
                  dziewczyny,bo myslalam tak samo jak one,teraz wiem,ze to problem w glowie,a nie
                  tam. A jezeli chodzi o nfz,to akurat nie czuje sie "zlodziejka",bardziej oni
                  powinni sie tak czuc,analizujac to co robia. a tak w ogole to dlaczego
                  przyczepiles sie akurat do mnie??
    • Gość: adzik Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 09:19
      przeczytajcie sobie najnowszą książkę waris Dirie "przeałamać tabu" tam jest
      troche na temat takich operacji!!!!!! o skutkach ubocznych
      • Gość: 12 15 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 09:25
        A co np. jest skutkiem ubocznym- możesz napisać?
      • Gość: Magda Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 09:30
        Tu się nie zgodze książka jest o okaleczeniu i torturowaniu ludzi, co nie ma
        nic wspólnego z zabiegiem plastyki warg sromowych, zmniejania nosa czt
        odstajacych uszu.
        "Ze śledztwa przeprowadzonego przez specjalną grupę z autorką na czele, wynika,
        że na naszym kontynencie poddano zabiegom okaleczania genitaliów ponad pół
        miliona kobiet, zarówno w rodzinach emigrantów, jak i mieszanych. Do wielu
        ofiar Dirie dotarła osobiście. Cywilizowana Austria, Francja, Wielka Brytania
        czy Włochy okazały się miejscem praktyk, które nie są kulturą, ale torturą."
        • Gość: mała Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: 82.210.179.* 29.12.05, 16:03
          mam gdzieś skutki uboczne! chcę mieć małe wargi! chcę poczuć się normalnie! :(
          • Gość: 12 15 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 16:30
            Mała TEN WALDEK TO JAKIŚ WYNATURZONY GŁUPOL. jAK CHCESZ MIEĆ NORMALNE WARGI to
            przestudiuj poniższe wątki. Jest kilka sposobów aby zrobić zabieg bezpiecznie,
            bezboleśnie i nawet za friko. Do dzieła
            Pozdrawiam- koeżanka, która już ma to za sobą ;))
            • Gość: zakompleksiona Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: 82.210.179.* 04.01.06, 19:47
              ja trochę z innej beczki-czy któraś z Was wie,skąd to sie bierze? Pytam, bo
              długo myślałam,że jest to uwarunkowane dziedzicznie ale moja mama i siostry
              raczej tego problemu nie mają. Po prostu widać,że w majtkach nic im nie
              odstaje, tak jak mnie :) Płaściutko! a u mnie odznacza się wszystko, wstydze
              się założyć bikini, bo naprawdę widać,że tam coś wystaje :( Wiem,że dla kobiet,
              które mają "bułeczki" takie kompleksy są irracjonalne ale te z "motylkami" mnie
              zrozumieją :) To nie tylko wygląda obrzydliwie ale sprawia też dyskomfort :(
              pozdrawiam
              • Gość: kalineczka Re:do MAGDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:09
                hej,dzis mija tydzien od zabiegu, jeszcze jest troche napuchniete, ale juz nie
                boli. Teraz stosuje specjalna masc, taka, jaka stosuje sie w chirurgii
                plastycznej, zeby nie bylo zadnych blizn. Mysle, ze bedzie ok! To byla
                najlepsza decyzja mojego zycia, choc nie bylo latwo, po pierwsze przelamac
                strach i wstyd, a po drugie znalezc odpowiedniego lekarza i to wszystko
                zalatwic. Rzeczywiscie mialas racje, ze zaczynam nowe zycie! Czuje sie tak
                jakby wszystkie moje kompleksy znikaly, to super uczucie! Na koncowy efekt
                jeszcze musze poczekac z 2 tyg, az wszystko sie dobrze zagoi, ale powinno byc
                dobrze. a czy Twoje wargi sa calkowicie schowane? moje troszke wystaja,
                przynajmniej teraz, kiedy sa napuchniete...Ale to nie ma i tak zadnego
                porownania z tym, co bylo wczesnie.
                • Gość: Magda Re:do MAGDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:15
                  To już naprawde nie ma znaczenia...moze minimalnie wystają a może nie...
                  Sama nie wiem. Wiem tyle jest ok jestem wolna od kompleksów, bólu, wstydu,
                  niepewności. Jestem normalną kobietą, 100% kobietą ;))
                  Cieszę sie z Tobą i zachęcam inne dziewczyny zeby poszły w nasze ślady. Jak
                  spojrzycie w przeszłosc po zabiegu to zobaczycie jak wielkie jesteście gdy
                  pokonacie wstyd, lęk i opory. Pieniądze nie są przeszkodą, wstyd nie jest
                  przeszkodą, ból też nie. Warto wyleczyć sie z kompleksów. Podjąć jedną szaloną
                  decyzję i zmienić swoje życie.
                  • Gość: rita Re:do MAGDA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 19:19
                    Madziu a robilas ten zabieg moze u dr Borzeckiego w Lublinie ??
                    • Gość: kASIA Re:do MAGDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 21:52
                      a Ty RITO robiłąś tam??
                      • Gość: rita Re:do MAGDA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 14:13
                        Nie, ale bardzo chcę !!! I szukam dziewczyn które poddały się temu zabiegowi u
                        wlasnie tego doktora Słyszałam że wykonuje je on laserem przez wypalanie tkanki
                        Chcialabym sobie zmiejszyc jedną warge bo jest dozuo wieksza od drugiej i
                        bardzo mi to przeszkadza bo wciaz sie zaczepia i boli oraz mam otarcia :(
                        • Gość: Olga Re:do MAGDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 21:26
                          Ja tam właśnie wykonałam zabieg. Bardzo polecam. Doktor jest super świetnym
                          człowiekiem. Serdecznym i dobrym fachowcem. Dzwoń i jedź!
                          • Gość: rita Re:do Olga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 14:33
                            Olgo , napisz mi prosze jak ten zabieg wyglądał , ile czasu trwał w jakim
                            znieczuleniu był wykonywany, czy bolało, jak długo się goiło i czy jestes
                            zadowolona z efektów i czy duzo zapłacilaś Bede Ci ogromnie wdzięczna !
                            • Gość: olga Re:do Olga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 21:13
                              Nie bolało, nie pamiętam ile zapłaciłam chyba 100czy 200zł miałam znieczulenie
                              maścią emla i jestem zadowolona z efektów - nie żałuję taki zabieg to po prostu
                              pestka nie wiem nad czy się wogóle zastanawiacie. 20min na stole chirurgicznym
                              i po problemie.
                            • Gość: megi A gdzie w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 01:47
                              Kto zna lekarza, który zajmuje się plastyką warg sromowych w Warszawie?
                              Znalazłam Centrum Damiana, ale oni każą sobie płacić prawie 3000. Może gdzieś
                              da radę taniej?
                              • Gość: maja Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 23:58
                                ja tez wykonalam taki zabieg.CAla ta sprawa kosztowala mnie bardzo wiele
                                nerwow! Juz od urodzenia chyba. Zawsze mi to przeszkadzalo. Wiewm, ze niektorzy
                                faceci lubia takie wargi, ale mi to nie pomagalo!Zawsze czulam sie z tym zle, w
                                lozku tez jakos niekomfortowo. PO prostu od zawsze wmawialam sobie, ze to jest
                                brzydkie. Do niedawna myslalam, ze jestem chyba jedyna dziewczyna na swiecie,
                                ktora "to" ma. Teraz wiem doskonale, ze jest nas mnostwo. To media wykreowaly
                                wizerunek kobiety, ktora"tam" praktycznie nic nie ma i to dlatego czujemy sie z
                                tym zle. JA do tego stopnia, ze tez postanowilam sie poddac temu zabiegowi.
                                Zaraz po operacji, po okolo tygodniu, kiedy rany juz w miare sie zagoily,
                                zaczelam m sie dokladnie przygladac...zastanawialam sie czy bylo warto to
                                robic, zcy to mnie w jakikolwiek sposob zmienilo, mnie jako osobe. NAwet przez
                                jakis czas zalowalam, ze to zrobilam. Moj ostatni facet byl zachwycony tym, jak
                                ja "tam" wygladam. NA szzcescie poczucie straty czegos "wyjatkowego" mi juz
                                przeszlo. Teraz mysle, ze to mimo wszystko byla dobra decyzja. Teraz nie mysle
                                o tym jak moj fecet zareaguje jak zobaczy mnie nago. Do tej pory to byl dla
                                niektorych(bylo ich w ogole dwoch)szok...szok, ale w takim pozytywnym tego
                                slowa znaczeniu. ale ja juz wiecej nie chcialam sie nad tym zastanawiac jaka
                                bedzie reakcja. Ten zabieg dodal mi wiary w siebie. Poza tym moje wargi byly
                                naprawde duuze, teraz po zabiegu wcale nie sa malutkie, nadal wystaja, ale
                                teraz tak ladnie. wiec nadal jestem ta"wyjatkowa", tyle tylko,ze juz mniej
                                szokujaca:)
                                ja nie potrafilam zaakceptowac siebie, wiec troche obludne byloby z mojej
                                strony apelowanie do Was, zebyscie postaraly sie zaakceptowac siebie takimi,
                                jakimi jestescie, ale Jezeli to Wam rzeczywiscie spedza sen z powiek, moze
                                warto cos z tym zrobic. Ja nie zaluje mojej decyzji. Choc po zabiegu ja mialam
                                watpliwosci, nawet wielkie co do tej decyzji. Teraz juz podchodze do tego z
                                dystansem. Ale cale zycie zylam z tymi wargami (to brzmi idiotycznie,
                                prawda?:), widzialam je codziennie,a nagle juz ich nie mam. To dziwne uczucie.
                                Trzeba sie do tego przyzwyczaic.Ale przypomnialam sobie ile nocy przeplakalam
                                myslac, ze jestem jakas dziwna,ile nerwow i przelamywania wstydu,kiedy
                                zalatwialam caly etmn zabieg. Ja nie potrafilam zaakceptowac swojego wygladu.
                                dlatego to byla sluszna decyzja.
                                • Gość: Asia Re: czy ktoras zaluje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 09:46
                                  ja tez zrobilam taki zabieg, zawsze to chcialam zrobic, ale nie moge sie oswoic
                                  z moim nowym wygladem, to dopiero 2 m-ce po zabiegu.czegos mi brakuje, to
                                  dzziwne, bo jak to mialam to chcialam sie tego pozbyc, a teraz nie wiem czy to
                                  bylo sluszne?czy ktoras z Was tez ma takie odczucia?napiszcie prosze!ja sie
                                  drecze myslami, ze niepotrzebnie to zrobilam.MOze to bylo ladne?napiszcie
                                  plisss!
                • Gość: nikol Re: Do magdy IP: *.metrolink.pl / 217.153.160.* 13.01.06, 19:36
                  napiszcie jakie masci na gojenie stosowaliscie po zabiegu ja dostalaam tylko
                  recepte na ketanol.napiszcie czekam bo nie chce miec blizn.
                  anm@buziaczek.pl
                • Gość: nikol Re:do MAGDA IP: *.metrolink.pl / 217.153.160.* 13.01.06, 19:38
                  magda napisz mi co za masc beirzesz jestem po zabiegu 10 dni i oprocz ketanolu
                  nic nie dostalam ,czym to smarujesz blagam odpisz . ja przykladam rywanolem
                  zasypka ale i tak nic nie schodzi.
                  anm@buziaczek.pl
                  • Gość: sonia Re:do nikol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 23:35
                    ja stosowalam "cepan".tegouzywa sie po calkowitym wygojeniu ran. kosztuje ok 20
                    zl. te masc uzywaja w chirurgii plastycznej. POLECAM, bez recepty
      • hemoglobina6 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 31.01.07, 21:49
        dopiero dzis znalazłam to forum...i stoje meidzy mlotem a kowadłem, bo mam
        spuchniete wargi sromwoe dzis, przy infekcji pochwy, ktora ciagle
        wraca...wspołzyje z moim mezczyzna, ale akurat dzis bardzo boli, łechtaczka jest
        nadwrazliwa a wargi opuchniete...to istny ksozmar.pzreczytalam dzis, ze nawroty
        takiej infekcji moga byc spowodowane wlansie ''zbyt duzymi'' wargami
        ''mniejszymi''..i to jets moj problem.prosze, jesli ktoras z Was miala lub ma
        taki problem, piszcie...podniescie mnie na duchu:(
    • kapuczino5 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 07.01.06, 08:10
      Jesli jestes ciekawa mozesz znalezc zdjecia przed i po na anglojezycznych
      stronach. Napisz labiaplasty photos.
      • kaska181 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 07.01.06, 21:22
        www.cosmeticsurgery2.com/cs-female1_labiaplasty.htm
        Ja mam taką jak na drugim photo i chciałabym sobie zmniejszyć.
        • Gość: zakompleksiona Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: 82.210.179.* 09.01.06, 16:38
          moja też jest podobna do tej z 2 zdjęcia, koszmar! :(
          • Gość: 12 15 Do sonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 18:35
            No cóż widać masz większe problemy i powinnaś zasiegnąc porady psychologa. Mi
            tam taki zabiegł pomógł i więcej już nie mam pretensji do siebie samej. Nie
            mówiac o tych stanach zapalnych, które się bez przerwy przyplątywały.
            • Gość: sonia Re: Do sonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 21:03
              ok, jezeli Tobie zabieg pomogl to ok, cisze sie! ja tylko mowie, ze taki zabieg
              nie jest lekarstwem na wszystko! czesto-tak bylo w moim przypadku- to nie
              sprawia, ze czujesz sie lepiej. Sama juz nie wiem. Najwazniejsze, zeby
              zaakceptowac siebie!!!niewarto sie zmieniac!
              • Gość: nikol Re: Do sonia IP: *.metrolink.pl / 217.153.160.* 13.01.06, 19:33
                napiszcie jakie masci na gojenie stosowaliscie po zabiegu ja dostalaam tylko
                recepte na ketanol.napiszcie czekam bo nie chce miec blizn.
                anm@buziaczek.pl
    • Gość: sonia21 Re: zastanówcie się czy to naprawde o to chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 19:55
      ja zrobilam sobie zabieg jakis miesiac temu. Czekalam na to cale zycie,
      wydawalo mi sie, ze jak to zrobie poczuje sie o 100% lepiej, ale nic sie nie
      zmienilo. Wrecz moge powiedziec, ze tego zaluje. Mam teraz male wargi,ale teraz
      mysle, ze te duze sa ladniejsze, to mnie czynilo wyjatkową(choć wtedy czułam
      sie jak dziwadło). Problem polega nie na wielkosci warg, ale siedzi on w mojej
      glowie. Jezeli jestes pewna siebie dziewczyna i tylko "to" ci przeszkadza, zrob
      sobie zabieg, skoro czujesz, ze to zatruwa ci zycie. Ze mna problem polega na
      tym, ze genaralnie mam kompleksy na kazdym punkcie, jestem przewrazliwiona na
      punkcie swojej osoby(choc to nienormalne, bo uchodze za calkiem ladna
      dziewczyne). nie czuje sie pewnie we wlasnym ciele i jezeli jestes taka jak ja
      to zadna operacja ci nie pomoze! Problem tkwi w glowie. Zyjemy w nienormalnym
      swiecie. pomyslcie np. o anorektyczkach. My w jakims stopniu tez jestesmy do
      nich podobne, chcemy byc kims innym, nie doceniamy siebie,zatruwamy sobie same
      zycie. Im odchudzanie zupelnie nie pomoze,tak jak i nam operacje! Po
      zmniejszeniu warg co dalej powiekszaenie piersi? Wazne, zeby zaakceptowac
      siebie! ja nie potrafie, zawsze czuje sie niewystarczajaco dobra! To problem z
      psychika i glupia moda, ktora kreuja media, a ja padlam jej ofiara! chce tylko
      obalic"mit" operacji warg sromowych jako lekarstwa na wszystkie kompleksy. Mnie
      to wcale nie wyleczylo...Ale oczywiscie w twoim przypadku wcale tak nie musie
      byc!
    • Gość: nikol Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.metrolink.pl / 217.153.160.* 13.01.06, 19:20
      dziewczyny pomozcie ,jestem po zabiegu zmniejszenia warg sromowych
      obustronnie ,jedna tak wyglada jakby byla wycieta cala , a 2 wielka i nabrzmila
      i twarda , mam szwy rozpuszczalne , co bralyscie na zmnijeszenie obrzekui jka
      dlugo to sie goji, jestem dzisiaj 10 dni po i boli dalej.
      anm@buziaczek.pl
      • Gość: lili Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.man.bydgoszcz.pl 23.01.06, 15:47
        Jestem już trzy tygodnie po zabiegu i nadal jestem opuchnięta i z rany się goją.
        Mam rozpuszcalne szwy, ale nic sie nie rozpusciły. Moje wargi mniejsze
        parwdopodobnie sa wycięte całe, tzn. prawie do łechtaczki, bo tą część, która je
        okalała, lekarz zostawił. Wygląda to trochę dziwnie, bo koło łechtaczki
        pozostały dwa rogi, podobne do zawiązanych rogów chusteczki, no ale moze to się
        "rozejdzie", jak szwy się rozpuszczą.
        Mimo wszystko jestem zadowolona, już jest ładniej. Gdyby jednak tamte "rogi"
        przy łchtaczce pozostały, zlikwiduję je laserowo.

Pytanie, jakis maści na blizny używać, dziewczyny?
        pzdr-lili
        • Gość: lili Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.man.bydgoszcz.pl 23.01.06, 15:48
          błąd w pierwszym zdaniu, miało być: "rana się goi". No i za literówki, pardon.
          • Gość: qwerty Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.06, 18:18
            ja mam 19 lat i ten sam problem,który jest dla mnie naprawde bardzo
            cięzki..Jestem zdecydowana na taki zabieg,ale wiadomo,ze najlepiej zrobic to w
            szpitalu,gdzie nie trzeba za to płacic.Czy jesli pójde do ginekologa i powiem
            jaki jest problem,fakt faktem ze to nie jest jakies moje"widzimisie" tylko
            ostatnio zauwazyłam ze znacznie sie powiększyły,teraz jeszcze gorzej obcieraja
            sie o bielizne,co powoduje ból.Mam juz tego dosyc.Nie jestem tylko pewna czy
            ginekolog wypisze mi skierowanie do szpitala na taki zabieg.Bardzo prosze o
            rade..jak było w waszym przypadku?Bo to niemozliwe,zeby lekarz mógł odmówic
            skoro to naprawde zdrowotny problem a nie jakies odchylenia kosmetyczne.jak
            myslicie?
            • Gość: 123 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 09:08
              Jesteście histeryczki i jakieś dziwne. Ja robiłąm zabieg 7 lat temu gdy
              naprawdę było to trudne i byłam chyba prekursorką. Tłumaczyłam doktorowi jak ma
              to zrobić i sama wszystko zaaranżowałam. Wogóle nie załuję uważam, ze to była
              najlepsza decyzja w moim zyciu. Nie wiem czemu przejmujecie sie jakimiś rogami
              czy nierównosciami po zabiegu. Fizjologicznie wargi też nie sa równiutkie ważne
              aby nic nie wystawało na zewnątrz. A jak czytam tekst jakiegoś zabłąkanego tu
              faceta typu : "długie wargi są super lubię je ssać" to dostaję dzikiego obłędu.
              Żygać mi sie chce i czuję obrzydzenie do samej siebie. To właśnie tym bardziej
              utwierdza mnie że dobrze zrobiłam. Nie chce być dziwolągiem, któego faceci
              lubią ssac i wmawiać sobie ze jestem "wyjątkowa". Chcę być noramalną
              fizjologicznie kobietą. Dzieki Bogu za moją odwage i mądrosć.
              • Gość: 123 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 09:12
                Do 19-latki. Idź do ginekologa, który pracuje na ginekologii operacyjnej - po
                pierwsze. Po drugie idź do niego PRYWATNIE bo z przychodni raczej nie bedzie
                chciał sie w to bawić. Zapłacisz za wizytę a na zabieg położy cie bezplatnie.
                Po trzecie jak odmówi ci to idź do kolejnego aż wychodzisz swoje. Moze też być
                chirurg tkanek miękkich- najlepiej kobieta lub poszukaj kogoś ktoma laser. Z
                tego co tu czytałam jest jakiś pan w LUblinie który to robi bez problemów. Moze
                lepiej podjechac i zalatwić sprawe. Po czwarte zanim zaczniesz zadawc pyania
                poświęc troche czasu i poczytaj ponizsze wątki- wszystkiego sie dowiesz.
              • Gość: lili Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.man.bydgoszcz.pl 24.01.06, 18:43
                Nie wiem czemu przejmujecie sie jakimiś rogami
                > czy nierównosciami po zabiegu. Fizjologicznie wargi też nie sa równiutkie ważne
                >aby nic nie wystawało na zewnątrz

Kiedy mi właśnie te rogi wystają. I te właśnie planuję usunąć laserem. W
                Lublinie, u dr. Borzęckiego.
                Podaję namiary do niego:

Borzęcki Adam Med Laser NZOZ ul. Łęczyńska 14a tel. 5329090, 509 389994
                Klinika Dermatologii i Wenerologii ul. Radziwiłłowska 13 tel. 081 53449655.

Istotne: usuwa on tylko niewielkie przerosty warg sromowych. Gdy te są za duże,
                umawia na miejscu z chirurgiem plastycznym. Wszystko załatwione od ręki, cena- u
                dr. Borzęckiego ok. 300 zł, u chirurga ok. 750 z badaniem histopatologicznym
                usuniętej tkanki.

Powodzenia. Warto.

• Gość: Olga Do LILI PYTANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 13:51
                  Kochana ja robiłam zabieg u dr Borzęckiego ale baardzo dawno- było to chyba 5-
                  6lat wstecz. Moje wargi sromowe wydawały mi sie dosć duze bo wysatawały ok 4cm
                  na zewnątrz. Mam pytanie czy robiłaś zabieg u niego? Teraz chcę wysłać tam
                  znajomą dlatego pragne dotytać Cię o kilka szczegółow:
                  Czy zabieg robi w szpitalu wojskowym czy w prywatnym gab? Czy znasz nazwisko
                  tego współpracujacego chirurga, czy on zaczął sie jakos specjalizować w tego
                  rodzaju operacjach (bo ja chyba byłam pacjentką-pionierką),
                  Czy robi obie wargi od razu czy najpierw jedna potem drugą.
                  Wiem mogłabym zadzwonic do niego ale wole info od ewentualnej pacjentki.
                  Pozdrowienia z Poznania
                  • Gość: lili Re: Do LILI PYTANIE IP: *.man.bydgoszcz.pl 25.01.06, 19:32
                    Musisz jednak zadzwonić. Wszystkiego się dowiesz u źródła.
                    pzdr.
                    • Gość: ola Re: Do LILI PYTANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 16:01
                      A czemuś ty taka nieżyczliwa?
                      • Gość: lili Re: Do LILI PYTANIE IP: *.man.bydgoszcz.pl 27.01.06, 14:28
                        Olu, nie chodzi o nieżyczliwość, ale o to, że to jest różnie w zależności od
                        sytuacji. A tę najlepiej wyjaśni sam lekarz, bo ja tej wiedzy nie mam. Ale
                        dobrze, coś moze się uda nam tu amatorsko objaśnić.
                        1.Dr. Borzęcki usuwa laserem zmiany bezpieczne wielkościowo ( czyli małe) i pod
                        względem pigmentacji ( jeśli barwa warg jest podejrzana trzeba te zmiany wyciąć
                        i wysłać do badania histopatologicznego. Laser powoduje wyparowanie tkanek,
                        zatem nie byłoby czego dać do badania).
                        2. Wiem, że czasem dr. Borzecki decyduje się usuwać laserem spore przerosty
                        metodą: najpierw jedna warga , potem druga. Ale nie powiem Ci, jak duże, bo nie
                        wiem. To zostaje określone po oględzinach.
                        3. Chirug współpracujący z nim nazywa się Stanisław Lesiak, Lublin, osiedle
                        Chojny, ul. Beskidzka 15, tel. 742-08-38. Komórką do niego dysponuje dr.
                        Borzęcki, a ja nie czuję się upoważniona do podania jej.
                        4. Wiem ( jest to wiedza zdobyta samodzielnie juz po zabiegu), że można to
                        również robić metodą inną niż robi to dr. Lesiak- on tnie wzdłuż długości warg,
                        czyli po sporej linii. Niemcy opracowali metodę wycinania trójkąta w środku warg
                        i zszywania ze sobą pozostałych boków. Blizna jest mniejsza ( krótsza). Może
                        warto poszukać specjalisty chirurga, który zna tę metodę lub podpowiedzieć dr.
                        Lesiakowi.
                        Tyle mojej wiedzy.
                        pzdr
                        • Gość: lili Re: Do LILI PYTANIE IP: *.man.bydgoszcz.pl 27.01.06, 14:35
                          Jeszcze: nie wiem, czy dr. Lesiak się specjalizuje w tym właśnie. Wiem, że jest
                          kriochirurgiem i chirurgiem plastycznym. Wiem natomiast, ze iles tam zabiegów na
                          wargach srowmowych robił- ile, i jakich ( zmniejszanie, wycinanie znamion,
                          modelowanie- nie wiem). Ja zaufałam dr. Borzęckiemu, który go polecał.
                          • Gość: Olga Re: Do LILI PYTANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 14:45
                            Hej- ja podpisuję sie Olga a nie Ola, więc chce zebyś wiedziała ze to JA
                            pytałam i nie odszczekiwałam się. Ja tak jak pisałam mam zabieg za sobą - teraz
                            przyjaciółka prosiła mnie o pomoc. Właściwie nie prosiła bo cierpi i zamkneła
                            sie w sobie ale wiem o problemie. Chcę ją pokierować ale zadawałam te pytania
                            bo sama nie chce juz dzwonić do Borzęckiego. Wstydzę sie i chcę już zapomnieć o
                            tym. Pamietam czasy kiedy samo zadanie pytania": czy pan moze zmniejszyć mi
                            wargi sromowe" wywoływało we mnie drgawki. Juz przez to przeszłam i nie chcę
                            ładowac sie po raz drugi. Chcę dać koleżance konkretne informacje i wtedy moze
                            ona sama zadzwoni i pojedzie do Lublina. Dziekije Ci bardzo. Pomogłas mi.
                            Pozdrawiam
                            • Gość: lili Re: Do LILI PYTANIE IP: *.man.bydgoszcz.pl 27.01.06, 15:49
                              Cieszę się, że moglam pomóc. Niech jedzie (Twoja koleżanka) do niego jak
                              najszybciej. Szkoda się męczyć psychicznie.
                              • Gość: qwerty a w innych miastach....? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.06, 21:49
                                Słyszałam,ze jest dobry specjalista w Lublinie.Ale niestety nie mam takiej
                                mozliwosci,zeby pojechac do drugiego miasta.Są moze jakies strony internetowe
                                gdzie mozna poczytac o tym problemie i o zabiegach w róznych miastach?
                                Najbardziej interesuje mnie Wrocław.Moze któras z Was wie do kogo udac sie we
                                Wrocławiu?
    • Gość: ania Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 13:12
      czy ktoras z was miala moze wycinane cos w okolicach lechtaczki? Ja mialam
      robiony taki zabieg jakis czas temu i tam jest zbyt duzo.wydaje mi sie ze to
      smiesznie wyglada i chcialabym,zeby byly one calkowicie schowane,a tak to nie
      sa. Zastanawiam sie tylko czy tam mozna cokolwiek ruszac,bo nie chce miec
      problemow z orgazmem itp. NApiszcie prosze
      • Gość: rita Re: Ania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 13:56
        Ja tez sie wlasnie zastanawialam nad powiklaniami ewentualnymi czy można przez
        to stracić czucie ? Czy jest taka możliwosc ze laser moze uszkodzic jakies
        nerwy ? Wkońcu wargi wycina sie na całej długosci także przy łechtaczce
        • Gość: kalineczka Re: DO MAGDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:20
          hej,mam do Ciebie prosbe? moglabys sie do mnie odezwac na mojego
          maila :sonia.kar2wp.pl? prosze Cie. nie wiem czy tu w ogole zagladasz,ale ja
          bardzo potrzebuje Twojej pomocy.Musze z kims pogadac. Prosze,napisz cos! Dzieki
          • nozyc oto skutki: nie słuchajcie frajerów!!! 15.02.06, 22:14
            No i co mam napisać? że mam satysfakcję? NIE, NIE MAM. Jest mi żal tej
            dziewczyny, bo była taka pewna swoich racji - jak zatwardziały hazardzista, i
            zgrała się. To zdarza się nam wszystkim, ale w takiej idiotycznej sprawie...
            Czy nie rozumiecie, że to OPERACJA? a lekarze obiecją wam wszystko, bo to
            najbardziej skorumpowana grupa społęczna w Polsce? i co zrobicie? dlaczego
            teraz zwraca się do dziewczyn, a nie do wspaniałej lekarki, która tak fajnie
            fałszowała diagnozę...
            Po prostu zabić się,,,
            • Gość: www Spadaj frajerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 08:50
              A ty znowu tutaj. Naprawdę znamy już twoje racja panie doskonałay i nie chcemy
              ich słuchać. To wątek dla kobiet, któe chcą zmniejszyc wargi sromowe a nie dla
              kobiet z wątpliwościami lub panów-przeciwników. Nie wpisuj już swoich opinii bo
              odsuwasz ważne wpisy. Np ten z adresem do doktora.
              • nozyc tobie przydałby się psychiatra! 19.02.06, 21:18
                W@idać, że w domu rodzice byli (? albo raczej nie byli) zajęci pracą a nie
                wychowaniem córki...
                Nie wiem dlaczego tak bardzo zależy ci na upowiszechaniu adresu lekarza - jak
                ktoś chce to trafi... a może masz z tego kasę?
            • Gość: kalineczka Re:do NOZYC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 22:18
              to moj mail kalineczka634@wp.pl
              odezwij sie do mnie
    • Gość: gusia Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:31
      a po co sie taki zabieg wogóle robi? skąd wiecie, ze macie za duze, skoro tak
      was natura obdarzyła. Ja nie wiem moze tez mam za duzo ale nie wiem jak powinny
      wyglądac normalne, bo u nikogo innego nie widziałam. w czym np to przeszkadza ?
      nie pomyslcie ze to złośliwy komentarz czy cos, tylko poprostu jestem bardzo
      ciekawa o co z tym chodzi, i czemu uważałyście zeby zmniejszyc ze macie za duzo?
      • marripossa Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 08.02.06, 17:18
        Też bym chciala wiedzieć. Oglądalam te na zdjeciach na poprzedniej stronie i
        poza tymi, które jedna mają zdecydowanie dluższą niż drugą, to wszystkie
        wyglądaja normalnie. Te po lewej stronie (przed operacją), bo te po prawej, po
        operacji, to wyglądają jak okaleczone. W zyciu bym nie chciala mieć takich
        krótkich. Pokazalam to mojemu mężczyźnie i byl nieprzyjemnie zdziwiony
        wyglądem tych pooperacyjnych. Z pedofilią mu się skojarzylo.

Myslalam, ze jak ktoś mówi, że ma dlugie/za dlugie, to ze mają tak minimum 5 cm
        a sądząc po tych zdjęciach to tylko kompleksy, nic więcej. Tu trzeba
        psychologa a nie chirurga.
        • Gość: gusia Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 17:47
          nie chce mi sie wszystkich wypowiedzi przeglądac, gdzie sa jakies zdjecia ?
          • marripossa Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 08.02.06, 17:49
            na poprzedniej stronie, ostatni albo przedostatni wpis
            • Gość: gusia Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 18:03
              Dzieki:) No nie wiem, według mnie te po lewej sa normalne, rozumiem jak jedna
              jest krótsza to jeszcze a tak ogólnie to poco? Myslalam ze sa jakies super
              duze, bo ktos pisal ze o jeansy nie obcieraja itd. ale takich to nie rozumiem
              • marripossa Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 08.02.06, 18:04
                No ja tak samo. Mój mężczyzna też się dziwi o co wlaściwie chodzi. Pokazalam
                zdjęcia mamie i też sie tylko popukala w glowę.
                • Gość: gusia Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 18:06
                  No własnie, niektóre tak jak u dzieci z przedszkola:) tak jak ktos chyba nie ma
                  co z kasa robic i głupieje albo z nudów
                  • marripossa Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 08.02.06, 18:23
                    I jeszcze problemy psychologiczne. Ktoś kto ocenia swoją wartość na podstawie
                    swoich warg sromowych jest po prostu chory. Wcześniej ktoś napisal, że dopiero
                    po operacji czuje się stuprocentową kobietą. To wcześniej czym byla? 50%
                    kobiety i 50% zwierzątko jakieś?
                    • Gość: gusia Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 18:51
                      hahahaha no dokładnie, a poza tym to jakieś samookaleczanie się,tzn przez
                      chirurga na własne zyczenie
    • nozyc normalnieje tu... 15.02.06, 22:10
      Widzę dziewczyny, że zaczyna tu być coraz normalniej, czyli, że nie wszystkie
      kobiety zwariowały na swoim punkcie (a raczej tego, co pomiędzy nogami).
      Wypowiadałem się już wcześniej (pl albo nozyc) i nie będę powtarzał się, ale
      naprawdę cieszy mnie, że jest trochę normalnych kobiet! I nawet bardzo mądra
      krakowska kalineczka (to wiele tłumaczy...), która postawiła na swoim (zrobiła
      w konia nfz, czyli jak ktoś to trafi to wyląduje przed prokuratorem) nie do
      końca była 'po' przekonana o trafnej decyzji. Żal mi jej, bo nie życzę nic
      złego (jej już wszystko zło przytrafiło się w postaci konieczości znoszenia
      samej siebie), ale przynajmniej pokazała wam, że to nie takie proste i że ceną
      są też te tygodnie bólu. Nie jesteście dziwadłami. Kiedyś miałem koleżankę,
      która nosiła szkła kontaktowe, żeby zmienić kolor oczu... przecież to żałosne...
      A jeśli chcecie zaakceptować się to dam wam dobrą radę (serio) - PO PROSTU
      TRZEBA BYĆ CZŁOWIEKIEM A NIE BYDLAKIEM I NIE ZACHOWYWAĆ SIĘ JAK EGOISTA,
      zapewniam was, że to działa i pomaga.
      Pozdrawiam NIEzdecydowane i normalne.
      pl
      • nozyc KRYPTOREKLAMA GABINETÓW, UWAŻAJCIE!!! 19.02.06, 21:21
        Dziewczyny, uważajcie, na tym forum lekarze występują jako dziewczyny, które
        niby chcą sobie zrobić taką operację albo takie, co już zrobiły. Nie dajcie się
        podpuścić!!!
        Uważnie sprawdzajcie posty od 'doświadczonych'.
        Powtarzam uważajcie, bo to naciągacze!!!
        • Gość: Paula Przestań bredzić! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 14:01
          Dla kogoś kto ma problem sprawa wyglada troche inaczej niż dla ciebie chłopcze.
          Jeśli kobieta chce zrobic plastyke warg sromowych nawet nie wie gdzie ma sie
          zwrócić. To że dziewczyny, któe przeszły ten zabieg polecaja sobie sprawdzonego
          lekarza nie powinno ci przeszkadzać, bo to nie twój zafajdany interes. Pragne
          cie poinformować, ze na tym forum my kobiety polecamy sobie fryzjerów,
          kosmetyczki, kosmetyki, chirurgów itp. Wydaje mi się ze facet jest ostatnią
          osoba, która ma prawo sie tu wypowiadać. A zaręczam ci że omawiany dr Borzecki,
          którego również byłam pacjentką jest człowiekiem o złotym sercu, doskonałaym
          lekarzem, który ma wciaż kolejki przed gabinetem i jakby chciał pracowac to nie
          wychodziłby z gabinetu tyle osób do niego czeka. Zapisy sa na długo do przodu a
          pieniędze jakie bierze od pacjentek są po prostu śmieszne, więc nie oskarżaj
          dobrych ludzi bo możesz nieświadomie zrobić komus krzywdę. Ostatnio za
          usunięcie laserowe narośli zapłaciłam 80zł podczas gdy w kilku innych klinikach
          cena oscylowała pomiędzy 400 a 600zł. Ten lekarz jest uczciwy a ponadto jest na
          emeryturze i pracy ma już dość. Nie wydaje mi sie aby ten łagodny starszy
          człowiek przesiadywał w internecie podszywając się pod lolę z za długimi
          wargami sromowymi i polecał swoje usługi. Poza tym jest to doskonały dermatolog
          a operacje warg wykonuje dodatkowo.
          • ewaaaa5 Re: Przestań bredzić! 23.02.06, 13:56
            Też jestem pacjentką doktora Borzęckiego. Wprawdzie leczyłam sie u niego na
            schorzenie dermatologiczne, ale wiem, ze jest on dermatologiem wenerologiem i
            podejmuje się różnych przypadków. To dobry, szanowany lekarz i oskarżenia typu
            ze on siedzi w internecie i pisze sam na siebie mnie tak rozśmieszyły, ze mało
            nie spadłam z krzesła. Ludzie czy wyście powariowali!!?? Z całym szacunkiem do
            jego umiejetności lekarskich myśle, ze to pokolenie w internecie moze sie tylko
            zagubić ale doszłam do wniosku, ze zawiść ludzka jest straszna.
            • nozyc czytajcie uważnie a później komentujcie 25.02.06, 19:48
              Nie przypominam sobie, żebym napisał, że ten człowiek siedzi w internecie!
              Widzę, że nie tylko macie problemy z fizis ale i psyche jest w rozsypce. Nie
              przychodzi wam do glowy, że na tym forum MOGĄ pojawić się osoby, które będą
              posyłały sobie pacjentów? Spójrzcie co dzieje się na allegro, gdzie ludzie
              wystawiają sobie pozytywne komentarze a później robią kogoś w konia.
              Nikogo nie oskarżyłem, bo nie mam do tego podstaw po lekturze, ale z niektórych
              postów jasno wynika, że tolerancja może być tylko 'pro' a jeśli ktoś ma
              odrobinę inne zdanie i proponuje zastanowić się nad decyzjami, zaraz jest
              kopany i odsądzany od czczi i wiary. Po prostu przyjmijcie, że możecie być
              piękne z takim ciałem jak dotychczas. Czego bym dalej nie napisał i tak wyjdzie
              na to, że człowiek, który ocenia drugiego po długości warg sromowych nie jest
              nawet debilem, jest po prostu glonem. I tyle chciałem wam przekazać.
              • Gość: kalineczka Re: do nozyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 22:06
                hej,
                wiesz,szkoda,ze nie pogadalam z Toba wczesniej.ja zrobilam taki zabieg i to
                byla glupota,bo teraz jestem okaleczona i wyglada to nieladnie. gdybym mogla
                cofnac czas,majac te wiedze co dzisiaj,na pewno bym tego nie zrobila. teraz
                wiem,ze to byl problem w psychice,a nie w wygladzie fizycznym,ktory byl
                zupelnie normalny. Ja po prostu wyrastalam w poczuciu,ze cos ze mna nie tak,bo
                moj wyglad odbiegal od normy. TAkie przekonanie o dziwactwie ugruntowalo sie
                juz w dziecinstwie,tak juz potem zostalo. Zreszta nie wiem czy ktos bylby w
                stanie zmienic wtedy moj sposob myslenia..ale apeluje do wszystkich
                dziewczyn,ktore chca zrobic taki zabieg-to naprawde nie ma sensu! nie robcie
                tego,bo mozecie bardzo zalowac-wiem co mowie!
                • lolla82 Re: tez niezadowolona z zabiegu 11.08.06, 21:09
                  hej kalineczka, jak widzisz nie jestes sama ja tez jestem po zabiegu i gdy
                  opuchlizna zeszla to doznalam szoku, jedna warge zostala mi prawie ze calkiem
                  wycieta i to wyglada tragicznie z moja duza lechtaczka, natomiast ta druga
                  zostala skrucona, wiec teraz mam wieksza asymetrie niz przed zabiegiem, nie ma
                  pojecia gdzie mial oczy ten "dr. " ktory mnie operowal , najgorsze jest ze
                  zabieg ten jest NIEODWRACALNY !!!!!!!!!! daje dobra rade uwazajcie na klinike
                  ze Swarzedza bo to banda partaczy
                  • kalineczka7 Re: tez niezadowolona z zabiegu 15.08.06, 14:49
                    no coz,zdarza sie,ja tez bylam zalamana po zabiegu,naprawde zalamana!!! ale mi
                    juz troche przeszlo,nie cofne czasu. Zreszta dziewczyny to logiczne,ze jak
                    wszystko jest przerosniete i skroca dol,to lechtaczka bedzie sie
                    odznaczala,prawda? Zabieg jest nieodwracalny,ale wiem,ze mozna pewne rzeczy
                    jeszcze poprawic,wyrownac nieco. Tylko problem z tym wyrownaniem polega na
                    tym,ze u mnei tez jest to zrobione nierowno,tzn. jedna warga jest wieksza od
                    drugiej i jak ta wieksza wyrownaja do mneijeszej,to wtedy ta lechtaczka juz
                    zupelnei bedzie za duza,nieproporcjonalan do reszty.to moze byc problem.Wiem
                    tez,ze istnieje specjalna technika pomniejszania lechtaczki,ale to juz jest
                    skomplikowany bardziej zabieg i zawzse istnieje ryzyko utraty czucia,wiec to
                    bym raczej odradzala. MOja rada dla wszystkich niezadowolonych po zabiegu:
                    chcialyscie to zrobic i koniec!!! Nie podobal wam sie poprzedni wyglad i
                    dlatego sie na to zdecydowalyscie!!! teraz pozostaje jedynie zaakceptowac
                    obecny wyglad,nie ma innej mozliwosci!!! Nie mozna tego zalowac,bo nigdy sie od
                    tego nie uwolnicie,wtedy problem,ze za duze,teraz,ze za male-paranoja
                    jakas,prawda? Tak nie mozna,bo w koncu od tego zwariujemy!!! To byla wada,taki
                    przerost,wada rozwojowa. wygladalo to nieladnie i dlatego chcialysmy to
                    zmienic,wiec nie ma zcego zalowac!!!
    • Gość: Majka Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 22:57
      No oczom normalnie nie wierzę :DD A po co się je zmniejsza???????? Wy naprawqdę
      nie macie chyba większych problemów życiowych. Chyba że te wargi wam wiszą do
      kolan..
      • Gość: :( Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: 82.210.179.* 05.04.06, 19:25
        Majko jeśli nie masz tego problemu, proszę nie krytykuj!!!!!!! Może to nie jest
        problem ale bardzo duży kompleks, który odbiera wielu kobietom radośc z sexu
        powoduje dyskomfort podczas chodzenia,jazdy rowerem a nawet siedzenia! :(
        • Gość: Majka Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 22:12
          Nie wiedziałam :) To faktycznie jakaz anomalia! 1 słyszę o czymś takim.
    • Gość: eweelinka Re: pomniejszanie łechtaczki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 13:37
      czy ktoras z was pomniejszala moze lechtaczke?
      slyszaalyscie o takim zabiegu?
      • takami2 Re: pomniejszanie łechtaczki? 12.06.06, 13:13
        napisz do mnie na maila
        takami@wp.pl
    • 4t5 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 05.04.06, 21:44
      dziewczyny powiedzcie prosze gdzie we wrocławiu można zrobić taki zabieg
      laserowo,dziękuję za wszystkie odpowiedzi
      • julkak85 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 05.02.19, 13:08
        Dr Kupczyńska. Ja robiłam u niej i jestem bardzo zadowolona. A uwierz mi że byłam chyba u 6 lekarzy różnych.
    • Gość: ona18 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 23:18
      JA tez kiedys pomyslalam, ze mam duze wargi. Ale moj chlopak nigdy na to nie
      narzekal. Jak czytam Wasze posty, toaz zaczelamsie martiwc. Jeszcze kompleksow
      sie przez WAs nabawie.NIedlugo sie widze z moim ex i musze go spytac, czy
      zauwazyl, ze cos jest nie tak moimi wargami. Ale mysle , ze przesadzie
      dziewczyny (nie mowie tu o skrajnych przypadkach 5 cm, ale to rzadkosc). 2 czy 3
      cm mozna przezyc. Trzymajcie sie!
      • Gość: ania_s Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 14:34
        ja tez kiedys mialam podobny problem,ktorego sie pozbylam.MOje wargi byly
        naprawde duze-7cm i zawsze byla to przyczyna moich kompleksow,teraz juz ich nie
        mam. Nie wiem co tu robia ci gfaceci,ktorzy akurat o tym nie maja zadnego
        pojecia i sie nasmiewaja z naszej postawy i ja krytykuja. Przeciez jezeli sie z
        tym zle czulam i mi to przeszkadzalo,to dlaczego mialam sie tego nie pozbyc..i
        nie uwazam,ze to byl jakis absurdalny zabieg i wymysl mojej chorej wyobrazni.
        To mi naprawde w wielu sytuacjach bardzo przeszkadzalo! Wiec prosze wszystkich
        ktorzy nie maja takiego problemu,zeby nie probowali tu sie wymadrzac i mowic o
        samoakceptacji. Ja siebie akceptuje,a ta zmiana nei byla spowodowana brakem
        akceptacji samej siebie.to byl brak akceptacji pewnej wady rozwojowej,a wad
        rozwojowych sie nie akceptuje,tylko je koryguje!!!pozdrawiam wszystkie
        dziewczyny. A wy faceci lepiej wypowiadajcie sie na jakims innym forum,nic tu
        po was! Skoro nie macie warg sromowych to co was obchodza nasze wypowiedzi
        tutaj,ja sama nie wypowiadalabym sie na temat meskiej budowy ciala w intymnych
        miejscach a tym bardziej krytykowala postawe tych facetow,ktorzy maja tam
        jakies defekty i chca to zmienic! jezeli Ci cos przeszkadza i nie daje
        spokoju,to po co sie zadreczac!
        • Gość: jane Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.06, 14:17
          Moja jedna warga sromowa jest dłuzsza-wieksza od
          drugiej...przez co obciera sie i powoduje to duzy ból.Wiem,ze nie jest to
          zjawisko "normalne" i ktos mógłby uznac,ze jestem jakas przewrazliwioną
          wariatką która przejmuje sie Bóg wie czym.Jednak prosze o zrozumienie,bo jest
          to dla mnie dosyc bolesny i krępujacy problem.Czytałam duzo o operacji
          zmniejszenia warg.Ale nie wiem gdzie we Wrocławiu mozna to zrobic,czy
          kazdy lekarz zdecyduje sie podjac tego.Jestem troche załamana..bo bardzo
          krepuje sie rozebrac przed moim facetem,nie wiem co mam robic,który zyczliwy
          ginekolog spotkał sie juz z takim przypadkiem i mógłby mi pomóc.Bardzo
          prosze o pomoc i zrozumienie.
          pozdrwiam
          • Gość: jane Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.06, 12:33
            hmm...i nikt nie odpowiada :(
            • beri20 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 20.04.06, 01:29
              W Lublinie to wiem ze mozna zrobic ten zabieg adres byl juz wymieniany w tym
              wątku poszukaj. A we Wroclawiu to nie wiem...poszukaj, podzwon na pewno
              znajdziesz!
            • Gość: Agi Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 01:06
              Jane ja tez jestem z Wroclawia :D zatstanawiam sie na tym lekarzem z Lublina...
              a moze on by polecil kogos... z Wrocka???
              bo jednak dojazd tam jest uciazliwy...
              :/
              a moj chlopak wyjechal na teraz na 3 miechy :/
              mowi zebym nie jechala sama tylko poczekala i bedzie ze mna...
              musze tez powiedziec ze jest bardzo wyrozumialym facetem... :]
              lubi mnie taka... ale tez szanuje deyzje jaka juz podjelam dawno temu :]
              ''wszystko co sobie zyczysz tylko zebys byla szczesliwa'' :)
              i ja nie mam problemu ani z seksem ani z otarciami ani infekcjami...
              jedynie to moze jazda na rowerze :] ale poprostu nienawidze ich i wydaja mi sie
              ochydne oblesne i fuj... dzien w dzien musze je widziec sila rzeczy ;) i za
              kazdym razem gdy je widze mysle o jednym: zabieg aga zabieg!
              ostatnio mialam np propozycje pozowania do aktow
              i pierwsza mysl: a moja cipka?????? zestresowalam sie tylko :] i chociaz pan
              mowil ze to nie polega na pokazywaniu mojej intymnosci to i tak sie nie
              odwaze...:p bo jednak przemknac i zapozowac trzeba ;)
              dzis znalazlam to forum i zajebiscie sie ciesze

przeczytalam od deski do deski :] faceci won :p

nie wasza sprawa i was sie nie tyczy :p sio

aha i jestem tez po korekcie noska i naprawde warto bylo!!!!
              wiec pipke tez robie! :D
              wiec jane mam nadzieje ze zgladniesz niebawem i sie odezwiesz...
              jesli znajde kogos we Wrocku dam ci znac :]
              [i nie jestem zadnym doktorkiem hihihihi]
              • gaba41 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 27.05.06, 09:23
                Czesc Aga,też jestem z Wrocławia i poruszałam ten wątek jakiś czas
                temu.niestety nikt nie podesłał namiarów na lekarza, który robi taki zabieg we
                Wrocławiu.Ja chciałabym laserem,bo potem szybciej sięgoi.jAk się czegoś dowiem
                dam znać,w tak dużym miescie na pewno to robia,pozdrawiam,odezwij sie też ,jak
                będziesz miała jakieś namiary
                • Gość: Aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 12:34
                  Ja po przeczytaniu tego forum to tylko na laser sie zdecyduje :]

gadalam z moja ginekolo oczywiscie ''wszystko w glebokiej normie masz
                  dziewczyno''
                  jak dla mnie to ta norma musi byc bardzo GLEBOKA skoro sie mieszcze :D
                  mam gdzies co ona mowi bo widze ze mi nie pomoze ale...
                  powiedziala jeszcze ze...
                  to raczej problem warg wiekszych... ze sa za male hehe dobre
                  to jej powiedzialam : no to sobie wstrzykne tam tluszcz ktory mi odessa ze
                  wzgorka lonowego heheh

bo takie zabiegi tez sa przeprowadzane ale to w klinice miedzyszynskiej w
                  Warszawie... ale mysle ze znajdzie sie i taki na miejscu co odessie tu a
                  wstrzyknie tam :]

mi narazie wystaczy sam laser :] bo jak bede na plazy to nie bede sie krepowac
                  ze mi sie wargole odznaczaja :D na majtorkach :D a lato sie zbliza :]

jesli nie bede usatysfakcjonowana podejme sie tych kolejnych zabiegow: typu tu
                  oddessij a tam dodaj i bedzie perfekt :] no bo faktycznie wtedy pojelam ze to
                  wargi mniejsze sa jakby za male :p no i te wieksze mogly by byc tez krotsze...

heheh

ja w tej chwili daje sobie 2 tyg i czy sie uda ? hmm nie wiem mam cholerne 2
                  tyg zeby to zrobic.... bo tez wyjezdzam... a pozniej to dopiero we wrzesniu
                  bede mogla... gdy wroce ...:( dlaczego ja tego forum nie znalazlam wczesniej );

buuuuuu
                  • Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 13:00
                    dzwonilam do doktora :D
                    no ale nic sie nie dowiedzialam :p
                    wiem ze sobota hehhe no ale warto probowac bo czasu malo :]

odebrala pani i zapewne doskonale wie o co chodzi no ale ja bidulka chcialam z
                    dr rozmawiac :]
                    bedzie w pon. od 10-13 a pozniej od 15 i nie wiem do ktorejs tam... :D
                    dzownie w pon napisze co sie dowiedzialam :]
                    na necie szukam zeby we wrocku bylo no ale jakos na nic trafic nie moge ...
                    milego weekendu zycze... c ya ! :D
                    • Gość: jane Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.06, 17:32
                      Jej..no dziewczyny spadłyscie mi z nieba!!juz myslałam,ze we Wrocku nie ma
                      nikogo z tym problemem.Ja tez cały czas szukam gdzie mozna by to zrobic,tylko
                      problemem dla mnie jest oczywiscie kasa.Nie stac mnie niestety na operacje w
                      prywatnej klinice :( bede szukac dalej i jak sie tylko czegos dowiem to na
                      pewno napisze,mam nadzieje ze bedziemy mogły utrzymac kontakt miedzy "nami-
                      Wrocławiankami" i pomozemy sobie w szukaniu dobrego lekarza.Pozdrawiam Was
                      ciepło..Nie raz tu jeszcze wpadne :)
                      • Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 17:49
                        czesc jane :] no to znowu forum ruszy z miejsca :D
                        nie ma sensu brac pod uwage prywatnych klinik skoro doktor w Lublinie robi to
                        za 100-200zl i to metoda mysle fajna ze wzgledu na te szwy ktore sa bolesne...
                        no i tyle pochwal tu przeczytalam ze sobie tak mysle ze moze lepiej sie
                        pofatygowac i jechac do niego tym pociagiem :] bo to jakby nie bylo specjalista
                        z ogromnym doswiadczeniem...
                        pozdro
                        swieta trojca z Wrocka :D

• Gość: innainaczej Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 23:15
                          Kobiety, dziewczyny: nie potraficie postawić się choć na chwilę w sytuacji
                          osób, które naprawdę mają problemy, naprawdę cierpią, naprawdę muszą się
                          ratować a wymagacie zrozumienia dla waszych pustych grymasów...
                          Matko! Przecież wy macie zero poczucia własnej wartości, ale na to takie
                          zabiegi i tam nic nie pomogą! Idźcie do psychologa, babci, przyjaciółki, nie
                          wiem! Ale pewnie, lepiej siać popelinę i zajmować się wyłącznie sobą, bo głodne
                          dzieci same się nakarmią a chora matka sama o siebie zadba... Jeny...
                          • Gość: agi Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 01:15
                            Jeny jutro umowilam sie na wizyte u psychologa, pojutrze u przyjaciolki bede
                            sie zwierzac :( mysle ze masz racje juz nie pomysle nigdy wiecej o sobie...
                            wyrzekam sie swego ciala i swych brudnych mysli.. oczyszcze teraz swoj umysl z
                            tych nedznych prostackich plytkich i niewartosciowych glupot jakie mam w
                            glowie.
                            teraz dojrzalam
                            jestem egoistka...
                            nie juz nie jestem !!! dzieki tobie dobra duszo
                            od chwili kiedy przeczytalam twoje madre slowa
                            tak mnie poruszyly..
                            a te dzieci i chore matki... moj boze jak moglam byc tak slepa na cierpienie
                            ktore wokol mnie sie roztacza... i myslec tylko o sobie

smutno mi teraz okropnie smutno
                            i chyba nawet bede plakac
                            tyle lat zyc w takiej nieswiadomosci :(

poprosze o wiecej nauk hipokrytko
    • Gość: johny Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.m.pppool.de 28.05.06, 09:20
      Dziewczyno zastanow sie - duze wargi sromowe to najwiekszy rajc dla chlopa ,czy
      warto z niego rezygnowac!!!Wziac takie soczyste wargi w usta i kosztowac to sama
      przyjemnosc.Moze warto sie troche pomeczyc i dac chlopu troche radosci!!!!
      • Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 10:28
        johny no tak sie zastanawiam.... hmmmm
        no mecze sie juz conajmniej 5 lat...
        aaaaa pomecze sie jeszcze dzien w dzien przez kolejene kilkadziesiat
        bardzo mila perspektywa dla mnie :)

no ale dam radosc dla chlopa zeby sobie mogl possac kosztowac i zeby mial sama
        przyjemnosc.
        najwazniejszy jest facet i jego przyjemnosci...
        dobrze ze sprowadziles mnie zblakana owieczke na prawidlowa droge....
        teraz jestem szczesliwa..
        juz bede tylko myslec o tym zeby zadowolic swojego faceta
        ja jestem zupelnie nieistotna.
        dziekuje jeszcze raz johny..
        depp? hahaha

• Gość: johny Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.m.pppool.de 28.05.06, 12:50
          Depp czy nie ,a nie pomyslalas , ze zadowalajac facia mozesz liczyc na
          wzajemnosc z jego strony wydaje mi sie ze natym polega zwiazek - poza tym
          -nobody is perfect zaakceptuj siebie jaka jestes ,a jezeli twoj facio dostarczy
          Ci takiego orgazmu , ze wzlecisz ponad chmury to wytrzymasz i nawet 100 lat z
          wargami nawet do kolan .
          Cos jeszcze czy widzialas juz ,albo slyszalas o komplikacjach pooperacyjnych ,a
          wiec mozesz sie z tymi wargami wiecej nie meczyc , ale niektore kobiety po
          komplikacjach nie maja juz orgazmu ani lechtaczkowego ani pochwowego
          • Gość: jane Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.06, 13:08
            a postaw sie moze w naszej sytuacji...naprawde to nie jest tak bardzo przyjemne
            kiedy cos masz nie prawidłowo miedzy nogami,ze z tego powodu napadaja Cie rózne
            infekcje,obtarcia...to nie jest moj wymyslony problem!!!Wiele kobiet cierpi z
            tego powodu.Kazda z nas jest dorosła i potrafi sama decydowac co jest dla niej
            własciwe,dobre.wiec skoro nie masz tego problemu to lepiej sie nie
            wypowiadaj,bo nie masz najmniejszego pojecia jak to jest.I nie wazne co
            powiesz..ja i tak zdecyduje sie na ten zabieg,chce to zrobic dla siebie a nie
            dla nikogo innego,chce czuc sie dobrze ze soba,chce byc zdrowa i nie meczyc sie
            non stop z infekcjami.I tyle!!
            • Gość: jane Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.06, 13:17
              Aga,a do jakiego doktora dzwoniłas?Moze ja tez tam spróbuje...A jesli chodzi o
              pofatgowanie sie az do Lublina..hmm..no nie wiem..myslałam juz nad tym,ale
              jednak troche bałabym sie,ze to daleko,ze podróz,ze nie wiadomo jak to wszystko
              sie uda.Wiec wolałabym szukac kogos tu na mejscu we Wrocławiu.Jej..no przeciez
              ktos musi robic takie zabiegi w tak duzym miescie..pozdrawiam Was ciepło..I
              jakbyscie miały jakies namiary,informacje,to prosze dajcie znac..ja tez nie
              omieszkam sie podzielic informacjami jak tylko cos bede wiedziała.
              • Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 13:32
                dzwonilam do doktora z Lublina...
                i powaznie zastanawiam sie nad nim

bo nie chce trafic do partacza.
                zadzwonie do niego w pon i zobaczymy co on powie na moj wyjazd ktory zbliza sie
                wielkimi krokami... jeszcze niecale 2 tyg :/ a podroz dluga a jesli cos bedzie
                nie tak i bede sie czula okropnie
                za granica... byloby nieciekawie... :/
          • Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 13:17
            sluchaj johny

po 1 :
            jestem na tym forum aby rozmawiac z dziewczynami ktore chca zrobic taki zabieg
            albo juz sa po...
            nie wymagam od nikogo wspolczucia ani zrozumienia...
            pouczania tlumaczenia...
            i jestem swiadoma swojej decyzji...

po 2: bez wzgledu na to co robie z moim cialem moge liczyc na mojego
            faceta... ''na wzajemnosc z jego strony''
            jak juz pisalam wczesniej on nie ma nic przeciwko..
            chce mi nawet towarzyszyc wiec mysle nad przesunieciem terminu bo wiem jak mu
            na tym zalezy abym czula sie lepiej bedac z nim...
            i w ciagu tych 3 miesiecy nie zmienie swojej decyzji na pewno! ewentualnie
            poczekam jeszcze troche... :/

po 3: i ''pomyslalam'' ze wzajemnosc z mojej strony moze byc taka ze moze nawet
            sie zgodze na cycki ktore on chce mi zafundowac... -''zadowalajac facia''

po 4: roznimy sie i nie mow mi co robic bo to moje zycie moje!
            i moje cycki i moja cipka i mojego faceta ! :p

wiec uszanuj to ze sobie tu gadam z dziewczynami i sie nie wtracaj ze tak
            niegrzecznie sie wyraze...

narazie panie Johny :p Depp czy nie Deep

• Gość: iza Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.2-0.pl 28.05.06, 18:29
      a wam to przeszkadza? jak duże macie te wargi?
      • Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 18:38
        ja nie bede mierzyc cm
        kurde
        poprostu wystaja a nie sa wewnatrz :p tak jak powinno byc!
        i mi sie tak nie podoba!

tra la la la
        • Gość: jane Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.06, 10:55
          i jak tam poszukiwania we Wrocławiu..?bo u mnie niestety cos słabo idzie :(
          • Gość: jane Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.06, 11:38
            no mam coś,co o tym myslicie(napisałam tam maila):
            Zabiegi:

W Centrum Derma-Puls oferujemy szeroką i różnorodną gamę zabiegów
            z zakresu dermatologii, dermatologii estetycznej, laserowej oraz
            dermatochirurgii. Aby ułatwić Państwu poruszanie się po naszej stronie
            informujemy, że wszelkie problemy dotyczące chorób skóry, włosów i paznokci
            znajdą Państwo w dziale DERMATOLOGIA ;problemy dotyczące nadpotliwości,
            diagnostyki znamion i włosów - dział BADANIA; usuwanie znamion (pieprzyków),
            kaszaków, tłuszczaków, brodawek łojotokowych itp. znajdą Państwo w dziale
            DERMATOCHIRURGIA ; laserowe usuwanie owłosienia, przebarwień, rumienia,
            tatuażu, włókniaków, naczyniaków, zamykanie naczynek znajdą Państwo w dziale
            LASEROTERAPIA/IPL ; usuwanie zmarszczek, blizn, rozstępów, wypełnienia,
            modelowanie ust, fotoodmładzanie, redukcja cellulitu, programy rewitalizacji
            skóry umieściliśmy w dziale DERMA ESTETICA oraz MEZOTERAPIA ; usuwanie blizn
            potrądzikowych, wygładzanie małych zmarszczek, nawilżanie i poprawa kondycji
            skóry znajdują się w działach PEELINGI / MIKRODERMABRAZJA oraz CRYOLIFT ;
            wszystkie zabiegi dotyczące pielęgnacji dłoni są w dziale ZABIEGI NA DŁONIE ;
            masaże, zabiegi na ciało, modelowanie sylwetki, ujędrnianie skóry , redukcja
            cellulitu, redukcja zwiotczenia skóry, redukcja tkanki tłuszczowej - dział
            DERMA SPA.
            Derma-Puls
            Centrum Dermatologii Estetycznej i Laserowej
            50-325 Wrocław, ul. Barycka 1/3 ( wejście od Prusa)
            Tel. + 48 (71) 322 69 09 /+48 71 322 76 42
            gabinet@derma-puls.com.pl

• Gość: jane Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.06, 11:42
              no wydaje mi sie,ze skoro maja tam laser to chyba moga go uzyc tez do tego
              zabiegu...to chyba nie odbiega za bardzo od ich oferty...no cóz..próbowac
              zawsze trzeba.Znalazłam jeszcze cos,gdzie chyba zadzwonie niedługo:
              Centrum Terapii Laserowej
              adres: ul. Jaracza 74 Wrocław
              tel: (0-71) 3303205, 3303113
              fax: (0-71)7889485
              email: ctl@kom-net.pl
              www: www.kom-net.pl

Centrum Terapii Laserowej jest to pierwszy w Polsce ośrodek dermatochirurgii
              kosmetycznej. Lekarze specjaliści posiadają 15 letnie doświadczenie w pracy z
              laserami medycznymi.

Zakres usług–usuwanie i leczenie:
              * znamion barwnikowych, pieprzyków
              * brodawek wirusowych, "kurzajek"
              * odcisków, wrastających paznokci, kłykcin, włókniaków
              * dermatoskopia – bezinwazyjne badanie znamion w kierunku ich złośliwości
              * owłosienia z dowolnej okolicy ciała
              * poszerzonych naczynek krwionośnych na twarzy
              * poszerzonych naczynek na nogach, żylaków
              * zaczerwienień na twarzy, rumieńców
              * pajączków naczyniowych, naczyniaków,
              * tatuaży, przebarwień skóry, piegów, plam starczych,
              * wygładzanie zmarszczek, nierówności na skórze
              * mikrodermabrazja, dermabrazja laserowa
              * zabiegi chirurgiczne w znieczuleniu miejscowym,
              * chirurgia plastyczna, ginekologia, angiologia
              * badania histopatologiczne
              * bezpłatne konsultacje i kwalifikacja do zabiegów

tylko niestety ta strona cos jakas inna :/
              • Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 13:28
                no Jane brzmi niezle..
                teraz tylko trzeba zadzownic ;p i zapytac :]
                ale ja juz podjelam decyzje ze przesuwam na wrzesien... jak wroce i bede z moim
                chlopakiem...
                i w razie jakis ewentualnych problemikow z gojeniem wole byc na miejscu niz
                platac sie po doktorach za granica z ucietymi wargami..
                wtedy to bym sie dopiero wstydzila :D juz nie mowiac o kosztach ... tam

pewnie troche cie to zawiodlo ale nie mam innego wyjscia...
                zaluje naprawde zaluje ze dopiero teraz trafilam na to forum...
                pewnie juz bym dawno byla w Lublinie ....

no ale przecierpie jeszcze te 3 miesiace... :/

i nie oznacza to ze nie bede tu zagladac :]
                moge o tym gadac i gadac :]
                nie ma to jak forum ... anonimowosc i nikt sie z niczym nie czai :]

pozdrawiam cie Jeny...
    • Gość: kesja Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.2-0.pl 29.05.06, 12:10
      czyli one powinny być schowane w środku ajak wystają to jest nieprawidłowe? to
      jest choroba ?
      • Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 13:16
        to nie jest choroba... to popstu roznorodnosc budowy ciala ludzkiego...
        niby jest schemat... a niby nie ma
        ja juz nie wiem

ale jak sobie poszukasz w jakiejs madrej ksiazce ;) to definicja warg
        mniejszych mowi ze one nie wystaja i sa schowane pod wiekszymi...
        wiec? :] tra la la la

• Gość: kesja Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.2-0.pl 29.05.06, 13:47
      ale czy to wczymś może przeszkadzać ? oprócz tego że wystaje? hmmm
      • Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 14:35
        mozesz sie pofatygowac i poczytac forum wstecz to sie dowiesz wiecej :p
        • Gość: jane Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.06, 14:50
          No ok..nic sie takiego nie stało...ja teraz podzwonię,zapytam sie co i jak,moze
          jeszcze któras z dziewczyn tez poda namiary we Wrocławiu i jak juz bede
          wiedziała wszystko to zrobie to.Tak strasznie to tez mi sie nie
          spieszy,pospiech nie jest dobry,wole na poczatku wszystko dobrze
          sprawdzic..pozdrawiam,ja tu bede czesto zagladac,wiec jak cos to piszcie
          Kochane :)
          • Gość: jane Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.06, 15:12
            jeszcze takie cos znalazłam:tylko cennika nie ma na tej stronie :/

Konsultacje we Wrocławiu odbywają się pod adresem ul. Hirszfelda 1, Wrocław 53-
            413, tel. (0-71) 338-00-78.
            Konsultuje Dr Jacek Moralewicz.
            Ginekologia estetyczna jest definiowana jako zespół procedur mających na celu
            poprawę wyglądu i atrakcyjności żeńskich zewnętrznych narządów płciowych oraz
            polepszenie ich funkcji seksualnych. Działania te prowadzą do poprawy poczucia
            własnej atrakcyjności i komfortu psychicznego leczonych kobiet. Ma to również
            niebagatelne znaczenie dla poprawy wizerunku kobiety w oczach jej partnera.
            Kto jest najlepszym kandydatem do zabiegów w zakresie ginekologii estetycznej?
            1. kobiety nie w pełni usatysfakcjonowane wyglądem swoich zewnętrznych
            narządów płciowych
            2. wieloródki po licznych, często traumatycznych porodach
            3. kobiety z obniżonym komfortem seksualnym
            Ginekologia estetyczna polega na przywróceniu lub poprawie wyglądu i funkcji
            kobiecych narządów płciowych.
            Wykonujemy następujące rodzaje operacji:
            1. Plastyka warg sromowych mniejszych i większych (labioplastyka)
            2. Plastyka pochwy i krocza
            a. Odmładzanie i uelastycznianie pochwy
            b. Rekonstrukcja krocza po uszkodzeniach związanych z porodami
            3. Operacje naprawcze związane z obniżeniem narządów płciowych
            4. Rekonstrukcja błony dziewiczej
            Plastyka warg sromowych mniejszych i większych (labioplastyka)
            Wargi sromowe mniejsze
            Plastyka warg sromowych jest procedurą chirurgiczną mającą na celu redukcję lub
            zmianę kształtu warg sromowych mniejszych, czyli fałdów skórnych otaczających
            wejście do pochwy.
            Nadmierna w ocenie pacjentki wielkość lub asymetria warg sromowych może być
            uwarunkowana genetycznie, powstać jako wynik przebytych porodów lub być
            związana z fizjologicznym procesem starzenia się tej okolicy ciała.
            W niektórych przypadkach kobietom z dużymi wargami sromowymi może towarzyszyć
            ból w trakcie stosunków płciowych. Może to powodować również dyskomfort podczas
            codziennej aktywności fizycznej a także utrudniać korzystanie z obcisłej
            bielizny osobistej.
            Część kobiet może czuć się nieatrakcyjna i chcieć poprawić jakość swoich doznań
            seksualnych przez chirurgiczną korekcję niedoskonałości tej intymnej okolicy
            ciała. Ponadto często nadmiernie przerosłe wargi sromowe mogą być źródłem
            zakłopotania i skrępowania w obecności partnera seksualnego.

• Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 15:45
              w srode po godz 15 doktorek (Jacek Moralewicz) bedzie . wiec wtedy tylko mozna
              go zlapac i dowiedziec sie czegos wiecej

spodziewam sie ze to beda szwy koszta i te sprawy...
            • Gość: załamana Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.2-0.pl 29.05.06, 17:49
              po przeczytaniu tego można się tylko powiesić ..... dramat ze to potrafi być
              takie okropne
              • Gość: jane Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.06, 21:30
                dostałam odpowiedz z tego Centrum Derma-"costam"...niestety tam nie
                przeprowadzają takich zabiegów :( no cóz...a Aga,Ty dzwoniłas do tej kliniki?I
                cos konkretnie ci powiedzieli czy trzeba tylko we wtorki dzwonic?
                • motylka3 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 31.05.06, 21:49
                  Czytam to forum od jakiegoś czasu.Zaliczam się również do motylkowatych,
                  okropnie cierpiących z tego powodu.Mieszkam w warszawie i na jutro zapisałam się
                  telefonicznie do dr.Borzęckiego w Lublinie.Nie wiem, czy od razu mi wytnie te
                  motyle, czy będę musiała jechać jeszcze raz.Ale zrobiłam ogromny krok naprzód i
                  cieszę się, że to zrobię.Okropnie się wstydzę, nie wiem, jak mam mu to
                  powiedzieć, ale jakoś to będzie.Pozdrawiam was, napiszę po powrocie.
                  • Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 22:18
                    trzymamy kciuki...
                    na pewno bedzie ok

powiedz mu prosto z mostu...
                    ze chcesz poddac sie zabiegowi skrocenia warg ...
                    a on juz pewnie sie dobrze toba zajmie i nie bedziesz sie krepowala

bardzo sie ciesze ze tam jedziesz jakbym mogla to za ciebie bym pojechala :p
                    ale niestety moj wyjazd 3 miesieczny mi na to nie pozwala :(

powodzenia... :] usmiechnij sie bedzie wsjo super na pewno wrocisz zadowolona
                    po rozmowie z nim :D
                    a kto wie moze i po zabiegu :D
                    3m sie
                • Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 22:14
                  nie dzwonilam bylam w szkole zapomnialam ...
                  poczekajmy az kolezanka wroci od dr :]
                  ja jestem prawie przekonana ze chce jechac do niego wiec nie mam specjalnie
                  checi dzownic z takim pytaniem gdzie popadnie :p
                  • Gość: jane Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.06, 10:43
                    Zastanawiałam sie czy nie pojechac własnie do Lublina,skoro wszyscy twierdzą ze
                    tak jest super i tanio..tylko tak szczerze mówiac to jestem bardzo
                    osamotniona,bo nikomu nie powiedziałam o tym problemie..mam 19 lat i raczej nie
                    powiem rodzinie bo bedzie sie na mnie krzywo patrzyła.Chłopakowi tez nie chce
                    mówic bo sie wkurzy ze chce cos zmieniac jak mu sie podoba..tylko ja juz dłuzej
                    nie wytrzymam z tym problemem..mam juz go dosyc i musze jak najszybciej to
                    zrobic dla siebie :((( tylko tak sie zastanawiam,ze pewnie bede musiała zostac
                    w Lublinie na dłuzej po tym zabiegu,prawda? bo skoro jestem z Wrocławia a to
                    kawał drogi+jeszcze zabieg..to tak min.dwa dni...jak myslicie?bez sensu...czuje
                    sie taka samotna.. :(((
                    • Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 11:26
                      mozemy pojechac razem tylko musisz sie wyluzowac i nie przejmowac ;)
                      i podejsc do tego calkowicie normalnie...
                      jakbysmy jechaly na laserowe usuwanie wasow hehe
                      dopiero bys sie wstydzila bo wasy widac :P
                      i ja dopiero po wakacjach moge...
                      fajnie byloby skolowac samochod i szofera :D
                      napisz co myslisz ..
                      jesli ci sie nie spodoba ten pomysl zrozumiem
                      jesli tak to bedziemy gadac i planowac ;)
                      nie martw sie i usmiechnij sie :D
                      pozdrowionka papa

• Gość: lucia Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.loonar.pl 01.06.06, 11:33
                        ile kosztuje ten zabieg? Ja mam 18 lat i ten sam problem :(
                    • Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 11:28
                      i mysle ze jednak 1 dzien tam wystarczy... :]
                      • Gość: jane Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.06, 11:49
                        jej..bardzo fajnie byłoby pojechac razem...tylko,ze z drugiej strony wolałabym
                        jednak gdzies tu na miejscu to zrobic :/ sama nie wiem..moze uda mi sie
                        porozmawiac z siostra i przkonac ja do mojego pomysłu..czasami to tak bardzo
                        chciałabym sie wygadac z tego problemu komus bliskiemu ale wiem,ze beda sie na
                        mnie krzywo patrzec...wiec bardzo sie ciesze,ze jest to forum,bo tutaj zawsze
                        ktos zyczliwy sie znajdzie :) pomysle jeszcze nad tym kiedy zrobic ten
                        zabieg..czy teraz czy moze troche pózniej.Moze uda mi sie namówic siostre,zeby
                        pojechała ze mna..w sumie siostra powinna zrozumiec..ale dalej bede szukac
                        czegos we wrocławiu :/
                        • Gość: ryba Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.chello.pl 01.06.06, 19:30
                          zrobiłam zabieg!!!Hura!!!
                          • Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 20:21
                            to Ty? z warszawy? no i jak mow co i jak moze pojade tam przed moim wyjazdem...
                            myslisz ze jest to mozliwe?
                            opowiadaj niezierpliwie sie :D
                            • Gość: ryba Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.chello.pl 01.06.06, 20:45
                              tak, to ja.Byłam najpierw u dr.Borzęckiego.Uroczy lekarz.Spytał, czy mam
                              informacje z internetu?!!!(czyżby to czytał?)obejrzał i skierował mnie do
                              chirurga o którym była już wcześniej mowa.Dr.Borzęcki nie robi dużych warg.Tylko
                              małe jakieś do wyrównania.Pojechałam.Zabieg trwał godzinę.Bardzo przemili
                              państwo, chyba małżeństwo.Nie miałam żadnych oporów.Właśnie wróciłam.Trochę
                              boli, ale da się normalnie funkcjonować.Dostałam receptę na maść i
                              przeciwbólowe.Po 10 dniach mają się rozpuścić szwy, a po miesiącu całkowite
                              wygojenie.Ale podobno bardzo żadko bywają komplikacje.Ufff.Mam za sobą.Okropnie
                              się bałam, ale już po wszystkim.Jak pan doktór czyta, to go bardzo gorąco
                              pozdrawiam i dziękuję za życzliwość i że się mną zajął. :)Chętnie opowiem wam o
                              wszystkim, jeśli ktoś chce wiedzieć, wiem, jakie to okropne, gdy się czeka na
                              taki zabieg.Ale warto, naprawdę.Już mi samopoczucie się poleprzyło.
                              • Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 20:52
                                a ile wszystko trwalo? na ktora tam bylas i o ktorej bylo po wszystkim? i
                                myslisz ze zniose podroz pociagiem 8 h? a pozniej czeka mnie znou 7h autobusem
                                i znowu z 8h samolotemm :( co ty myslisz wysiedze? czy trzeba jakos specjalnie
                                dbac o siebie wtedy? bylas sama? pisz pisz prosze

• Gość: ryba Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.chello.pl 01.06.06, 21:21
                                  byłam sama.Spokojnie wysiedzisz ile będziesz chciała.Przecież już nic nie
                                  uwiera!Wszystko jest w środku!Jest taki dyskomfort, ale da się wytrzymać
                                  spokojnie.Teraz normalnie sobie żyję, byłam z psem na spacerze.Do Lublina
                                  przyjechałam koło 10.00, potem o 15.00 miałam zabieg, trwał godzinę.Od razu
                                  wróciłam samochodem do domu.Sama.Naprawę wiara czyni cuda.
                          • Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 20:38
                            rybo obudzilas we mnie znowu nadzieje jestem w stanie rzucic wszystko i tam
                            jechac... nawet pociagiem i nawet jesli podroz trwa 8h! i nawet na ostatnia
                            chwile :D
                            • Gość: ryba Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.chello.pl 01.06.06, 20:46
                              już nie jestem motylkiem! :)
                              • mohito1 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 13.06.06, 13:45
                                hej, mozesz podać namiary na Borzęckiego????
                            • Gość: ryba Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.chello.pl 01.06.06, 20:51
                              aha, zapłaciłam 500zł., jeśli to jest dla kogoś ważne.Pozdrawiam ciepło.
                              • Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 20:53
                                a ile wszystko trwalo? na ktora tam bylas i o ktorej bylo po wszystkim? i
                                myslisz ze zniose podroz pociagiem 8 h? a pozniej czeka mnie znou 7h autobusem
                                i znowu z 8h samolotemm :( co ty myslisz wysiedze? czy trzeba jakos specjalnie
                                dbac o siebie wtedy? bylas sama? pisz pisz prosze
                                • Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 20:58
                                  tak czekam na twoja odpowiedz i lapie dola ze lepiej przelozyc na wrzesien :(
                                  ale ciesze sie ze jestes po i jeden motyl mniej :D i ze bedziesz szczesliwa :D
                                  • Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 21:50
                                    czyli ja moglabym sie wlasnie na 15 umowic ale to od razu mysle ze do tego
                                    drugiego doktora www.cosmeticsurgery2.com/cs-female1_labiaplasty.htm
                                    tyczy sie to warg podobnych jak ze zdjecia nr 1 tyle ze mniejszych niz tamte...
                                    :]
                                    kurcze a normalnie chodzisz? :]
                                    bo oprocz mojego chlopaka to nie chce zeby sie nawet moja najblizsza rodzina
                                    zorientowala ze cos jest nie tak :]
                                    a opatrunek jaki jest?
                                    a widzialas jak wszystko wyglada po zabiegu? i to bylo w koncu laserem czy
                                    skalpelem?

i czy musisz tam jescze wrocic na kontrole?
                                    dzieki za odpowiedzi :] ciesze sie ze jest ktos po :] i moze mi wszystko
                                    powiedziec :D
                                    • Gość: ryba Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.chello.pl 02.06.06, 08:20
                                      dziś chodzę prawie normalnie.Trochę uwiera :(.Nie miałam lasera, tylko
                                      skalpel.Mam po prostu gazik na który nakładam maść.To cały opatrunek.Nie muszę
                                      już się zgłaszać na wizytę, chyba, żeby mi szwy się nie rozpuściły, ale wtedy
                                      też sobie sama pomogę.Mam nożyczki do szwów weterynaryjne :) i wiem, jak to się
                                      robi :) Na wszelki wypadek biorę antybiotyk i nasiadówki z azulanu.Trochę piecze
                                      przy oddawaniu moczu, ale po przemyciu azulanem i po tej maści
                                      przestaje.Powodzenia.Będę Cię wspierać, napiszę, jak dziś zniosłam pierwszy
                                      dzień.Muszę normalnie iść do pracy i też u mnie nikt nic nie wie.Pozdrawiam.
                                      • Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 17:36
                                        mam nadzieje ze dzien minal w miare bezbolesnie... ?
                                        wciaz obmyslam wszystkie sprawy i jednak przesuwam na wrzesien...
                                        taka moja decyzja bo robic to na wariackich papaierach ?
                                        chyba lepiej nie...
                                        a tak to na spokojnie.. teraz mam za wiele przeszkod na drodze...
                                        zwlaszcza ten wyjazd :/
                                        no ale ciesze sie ze jestes ty :] juz po i ze wszysko ok :D
                                        pozdorwienia rypko :D
                                        • Gość: rita Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 19:24
                                          a jak myslicie dr Borzecki zgodzi sie skrócic tylko jednawarge ? (bo jedną mam
                                          większą o jakies 5 mm do 1 cm) rysko czy taką wielkość mozna usunąc laserem czy
                                          bede musiala byc skierowana do tego innego doktora ?
                                          • Gość: rita Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 19:27
                                            sorrki za blędy ale popilam troche :) mialo byc Rybko * Buzki i czekam na odp.
                                      • adsa_21 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 22.01.07, 16:05
                                        a ile placilas??
                                  • Gość: normalna jestem przerazona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 00:13
                                    jestem przerazona postawa niektorych facetow,ktorzy sie tu wypowiadaja (w ogole
                                    zastanawiam sie co oni tutaj robia,bo przeciez to ich nie powinno dotyczyc). Co
                                    ich to obchodzi co dziewczyny sobie "tam" robia! Jezeli im to przeszkadza i zle
                                    sie z tym czuja (bo de facto to nie jest ladne i zupelnie normalne) to co im do
                                    tego! A juz najlepszy argument-"faceci lubia duze wargi"! to mnie naprawde
                                    rozbawilo!!! To dziewczyna,ktora ma taki DEFEKT(!!!) ma sie z tym meczyc i
                                    przezywac przy byle okazji stres i wstyd powinna nic z tym ni erobic (i dalej
                                    sie meczyc) bo jacys ZBOCZENCY lubia te wargi ssac! to jest chore! I co do
                                    cholery maja tu do rzeczy biedne dzieci i samotne matki?! to jest czysta
                                    hipokryzja,ciekawa jestem czy ci,ktorzy tu tak wzruszajaco piszo o potrzebie
                                    niesienia pomocy innym (co nie ma zupelnie zwiazku z nasza sprawa i te dwie
                                    kwestie absolutnie sie nie wykluczaja) rzeczywiscie tak interesuja sie losem
                                    tych biednych,o ktorych tu wspominaja! Naprawde tre wypowiedzi mnie rozbawily!
                                    POzdrawiam wszystkie ODWAZNE i NORMALNE dziewczyny!!! Jezeli wam cos
                                    przeszkadza (tak jak mnie te wargi,ktorych sie juz na szczescie pozbylam) to
                                    warto cos z tym zrobic! To jest defekt,przerost,ktory wam do niczego nie jest
                                    potrzebny!
    • Gość: ciekawa Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.2-0.pl 02.06.06, 20:27
      skąd sie biorą takie wargi? dlaczego jedne dziewczyny maja schowane a drugie
      nie? jaka jest tego przyczyna? co powoduje ze te wargi są spore i wystają? i
      czy ma się to od dziecka?
      • Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 20:32
        ciekawska :p
        • Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 12:51
          Ryba napisz jak sie czujesz cos przycichals a ja wciaz tu zagladam..
          • Gość: ryba Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.chello.pl 04.06.06, 20:35
            trochę boli.Nie rób zabiegu przed wyjazdem, bo to mało czasu.Jednak trzeba się
            oszczędzać.Niby normalnie funkcjonuję, ale trzeba opatrunki zmieniać, i czuję
            ten dyskomfort.Ale jak narazie nie żałuję.Chciałabym, żeby to się już
            zagoiło...ale z tego co wcześniej czytałam to potrwa jeszcze.Jak wezmę
            przeciwbólowy to jest normalnie.Ale to dopiero 3 dzień po.Z każdym dniem lepiej.
            • Gość: jane Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.06, 18:19
              tak sobie mysle czy jesli mam tylko jedna wargę do zmniejszenia to czy nie
              wyszłoby troszke taniej?Bo dziewczyny wypowiadały sie,ze u Doktora w Lublinie
              kosztuje to 100-200 zł.Od czego wiec to zalezy,ze Kolezanka zapłaciła 500?
            • Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 20:32
              no zrobie jak wroce... :]
              zycze szybkiego gojenia...
              i powrotu do komfortu ;)

Jane...
              co do tematu kasa: dla mnie 500 czy 200 nie robi wielkiej roznicy z uwagi na to
              ze sa kliniki ktore licza sobie za ten sam zabieg 3 tys!
    • Gość: michalina Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 06.06.06, 08:52
      tez bym prosila o dobry adres.
      u mnie juz jest extrema,nie moge nosic waskich spodni,moja prawa noga
      wyglada duzo ,duzo grubiej,a jak mam szersze spodnie,to mi sie obija o uda.tez
      nie nalezy do przyjemnosci.
      • redu Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 06.06.06, 22:25
        A jeżeli oprócz wystających małych warg sromowych mam wystającą łechtaczkę -
        to co wtedy, czy taki zabieg pomoże mi to zasłonić? Ja mam tak, jakby w ogole
        nie miała dużych warg, które zasłaniają małe, wszystko mam na wierzchu i
        jeszcze ta duża łechtaczka :(
        • Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 17:34
          ja mam tak samo :/ buuu i nie wiem czy da sie cos na to zaradzic :(
          • Gość: michalina Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 07.06.06, 17:46
            aga,Ty bylas przez rodzicow uwielbiana;)))))
        • lolla82 Re: po operacji i zaluje 11.08.06, 21:00
          hej redu , wlasnie jestem niecale 3 tyg. po takim zabiegu , ile bym dala by
          cofnac czas, mam podobny problem co ty , mianowicie wystajaca lechtaczke , po
          zabiegu wyglada to teraz naprawde smieszniej niz wczesniej , dlatego radzila by
          ci ten zabieg przemyslec!!!!!!!!!!!
      • julkak85 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 05.02.19, 13:09
        Dr Kupczyńska we Wrocławiu. Bardzo polecam.
    • Gość: kaja Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.2-0.pl 07.06.06, 16:22
      kobiety powiedzcie jakie są przyczyny takich warg? że jedne maja schowane a
      drugie nie?
      • Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 17:33
        nie ma przyczyny tak dziala matka natura i tyle :p ze wszystkim tak jest :p
    • Gość: michalina Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 07.06.06, 16:30
      ja mysle,ze rodzice zamiast za noski(bo malutkie)lapia nas za broszeczke,i
      mowia-ty,ty bobasinska.powtarzaja ciagle,dopoki noski nam nie urosna i dlatego
      potem my cierpimy jako dorosle kobiety.
      te ktore maja duze nosy,maja na bank normalne wargi sromowe.te,ktore maja male
      nosy i male wargi sromowe,nie byly kochane przez rodzicow
      • Gość: michalina Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 07.06.06, 16:32
        z tym ciagnieciem za nasz skarb,mialam na mysli zachowanie rodzicow po naszym
        urodzeniu
        • Gość: aga Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 17:31
          ja mam dlugi nosek tez michalina :p zawariowalas?
          • redu Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 07.06.06, 18:25
            Oj nie sprawdza sie to niestety :) Ja mam duży nos i duże wargi sromowe i do
            tego dużą łechtaczkę - skaranie boskie :D wiszą mi te flaczki :(
    • Gość: iza Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe IP: *.2-0.pl 07.06.06, 20:36
      może któraś z was poważnie odpowie jaka jest tego przyczyna? nie rozumiem z
      czego tu sie można cieszyc
      • johanka79 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 10.06.06, 21:45
        żadna przyczyna, a dlaczego jedne kobiety maja duży biust a inne mały? bo tak
        je natura stworzyła i już!!!
    • kaya_1985r Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 10.06.06, 23:25
      gdzieś czytałam, że to może mieć podłoże genetyczne
    • izolda201 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 05.07.06, 19:27
      dziewczyny ja jestem 1 dzien po zabiegu. Ten zabieg jest refundowany przez NFZ,
      normalnie kosztuje nie 2000 zł, nie dajcie sie zwiesc!On kosztuje ok 200 zł. Ale
      po co płacic, jak mozna isc do ginekologa i poprosic o skierowanie do szpitala.
      ja was rozumiem. Mam 20 lat i sama borykalam sie z tym probleme ok 5 lat. To
      było straszne, nie moglam patrzec juz w strone majtek. Wstydziłam sie swojego
      chłopaka, miałam kompleksy. Jak juz napisalam jestem 1 dzien po operacji i
      troche mnie boli, poniewaz mam na sobie szwy i wszystko sie ciagnie, ale gdy
      popatrze teraz i widze nowe wargi to od razu mi lzej. Dziewczyny zróbcie to!
      Dosc już przykrosci na basenie i wstydu przed facetami!:)Pozdrawiam:)
      • lewitka Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 09.07.06, 15:31
        a jak wygląda to wszystko w szpitalu?Długo trzeba czekac na zabieg i czy po
        zakonczeniu mozna od razu sie wypisac?Ja jestem z Wrocławia i zastanawiam sie
        czy takie zabiegi robią w kazdym szpitalu...?
        • izolda201 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 09.07.06, 17:45
          lewitko, chyba w każdym miescie. Ja poszlam to swojego ginekologa i skierował
          mnie do szpitala. To mozna zrobic, ale podejrzewam, że jedynie na oddziale
          ginekologicznym. Na poczatku nalezy natrafic na porzadnego ginekologa, ja mam
          szczescie do kochanej kobiety, bo ona mnie zroumiala, a z tego co słyszalam to
          niektórzy lekarze wogóle nie widza problemu w przerosniętych wargach. Operacja
          jest bardzo krótka. Ja leżałam na stole ok pół godziny pod znieczuleniem
          ogólnym. Poprostu ucinają nadmiar warg i zszywają. Troche boli, ja juz jestem
          pare dni po operacji i jeszcze mnie porządnie boli. Po tyg zdejmują szwy i nadal
          sie to wszystko zrasta do ok 2 tyg. Mysle ze zabieg to nic strasznego, gorsza
          jest rekonwalescencja, ale do przezycia w sumie.Pozdrowienia
    • malinka079 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 19.07.06, 16:42
      Ja również mam JESZCZE ten problem. Odliczam jednak już godziny do zabiegu,
      który mam mieć 25 lipca. Miałam to szczęście, że trafiłam do przesympatycznego
      doktora, który obiecał "pozbycie się" tego problemu za 470 zł. Wcześniej miałam
      propozycje usunięcia tego u innego doktora za 800 zł.
      Już się nie mogę doczekać... Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, które mają podobny
      kompleks. Trzymajcie za mnie kciuki :)
      • izolda201 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 20.07.06, 16:33
        malinka napisz jak bedzie po wszystkim, ponieważ ja jestem już ponad 2 tygodnie
        po zabiegu i narazie jeszcze mam probloemy z dotykaniem tamtych okolic.
        Pozdrawiam i trzymam kciuki:)
        • aplikantka3 Re: komplikacje po zabiegu 22.07.06, 21:55
          Witajcie, mam pewnien problem. Dokonałam zmniejszenia warg sromowych około rok
          temu. Nie było powikłan, wszystko sie zagoiło. Jednak az do teraz nie odzyskałam
          czucia na wargach. To dziwne i bardzo mnie to martwi :( Po stosunku czuje
          szczypanie oraz straciłam ochote na seks. To straszne, ale wydaje mi się , że
          nie odzyskałam czucia, aż do teraz.Czy któras z was tez tak ma? Czy to
          przejściowe? Może nie zaakceptowałam się tak do końca i jakby...wyparłam , po
          zmianie, swoją.... ? Prosze o poradę.. czy któras tak ma po zabiegu?
        • malinka079 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 24.07.06, 09:26
          oczywiście, że napiszę. Mam nadzieję, że jutro o tej godzinie będę już po
          zabiegu :) Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka