Dodaj do ulubionych

Imigran bez recepty w UK..

21.06.06, 19:17
Od niedawna w UK mozna kupic Imigran bez recepty.
Nazywa sie Imigran Recovery i zawiera 50mg sumatriptanu.

Mam linka ale niestety tylko po ang.
ale pisze po prostu co to jest Imigran, jak go zazywac itp.

www.imigranrecovery.com/
Venus
Obserwuj wątek
    • nessie-jp Re: Imigran bez recepty w UK.. 22.06.06, 01:00
      Hm, ciekawe, kiedy u nas - i czy to będzie generyk, bo na Imigran to mnie nie
      stać :( Szkoda, że w malutkiej dawce; no i wygląda na to, że trzeba się nieźle
      namęczyć (ankiety, udowadnianie aptekarzowi, że ci lek potrzebny) żeby to kupić.

A na Słowacji ponoć bez recepty!
    • dzwony1 Re: Imigran bez recepty w UK.. 26.06.06, 22:20
      Ja zazywam Imigran dosc czesto, czy jest on bardzo szkodliwy? Lekarz przepisuje
      lekka reka, ale w Aptece dziwnie sie na mnie patrza?
      Czy ktos wie, czy Imigran moze zaszkodzic?
      • venus22 Re: Imigran bez recepty w UK.. 26.06.06, 22:24
        Ostatnio uwaza sie sie ze nie jest tak szkodliwy jak poczatkowo sadzono, na
        pewno przy chorym sercu nie mozna brac ale poza tym nie stwierdzono jakis
        szczegolnie niebezpiecznych skutkow ubocznych.
        Ludzie juz biora to sporo lat, sa lepsze statystyki.

A w aptece niech sie gapia, jak dostana migrene to beda robic dokladnie to samo-
        lykac Imigran garsciami bo nic lepszego nie ma. Lekarz nie taki glupi, wie co
        robi.

Venus
      • nessie-jp Re: Imigran bez recepty w UK.. 27.06.06, 16:24
        Aptekarze się gapią, bo rzadko kto te leki kupuje, a zwłaszcza w dużych
        ilościach (cena!) Jak przychodzę z receptą na 6 opakowań Sumigry, to w aptece
        jest poruszenie... Zanim zaczęłam tam chodzić, to chyba sprzedawali 1 na rok :/

Po prostu bardzo wielu ludzi w Polsce nie wie, że tryptany są skuteczne w
        migrenach, ba, nie wie nawet, że ma migreny (tylko "znowu cię głowa boli, weź
        się w garść"), no i przede wszystkim, nie może sobie pozwolić na tak drogie leki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka