Dodaj do ulubionych

gdzie na grzybki w okolicy W-wy?

22.08.06, 22:24
Witam,
poradźcie gdzie jechać na grzybki w okolicy W-wy?
Obserwuj wątek
    • Gość: dingdong Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? IP: *.acn.waw.pl 23.08.06, 01:37
      O grzybkach nic nie wiem, ale jak sie leci wylotówka to czasem stoi takie duze
      ogłoszenie: "sprzedam działke"
      • Gość: Kopytko Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 08:17
        Gość portalu: dingdong napisał(a):

> O grzybkach nic nie wiem, ale jak sie leci wylotówka to czasem stoi takie duze
        > ogłoszenie: "sprzedam działke"

:-)))
    • magoo.pl Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? 23.08.06, 08:36
      Proponuje okolice Węgrowa.
      • Gość: jabas 1 Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 09:45
        Tylko Popowo.
    • xxx222 Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? 23.08.06, 21:03
      Do Lasu Kabackiego! Blisko, można dojechać metrem... W ostatnich dniach
      dziesiątki, a może nawet setki ludzi przeczesują las w poszukiwaniu grzybów (i
      znajdują, patrząc na powracających).
      • magilaina Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? 24.08.06, 12:41
        Puszcza Biała za Wyszkowem. Ludziów jak mrówków, ale tez i grzybów
        zatrzęsienie. Starczy dla każdego, a jak sie solidnie postarasz to i ludzi
        zgubisz ;)
        • Gość: iwonek Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 22:08
          same robaczywki tego lata
      • nessie-jp Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? 26.08.06, 18:49
        Kabaty to park, buraku! Nie wolno zbierać grzybów, jagód, orzechów, liści,
        ptasich gniazd, itede, itepe.
    • Gość: maxio Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 13:35
      A czemu to zaraz w okolicy. W samej, samusienkiej Warszawie grzybki na
      straganach na Polnej, na bazarku zawsze najlepsze sa. Zelowek zdzierac nie
      trzeba, po lasach tez sie nie tluc, ciuchcia nie trzeba jechac. Nawet salaty nie
      trzeba u cinkciarzy kupowac, naszymi mozna placic. Tylko trzeba ta nasza kapuste
      miec. Bo dobre grzybki to moga kosztowac.
    • margala Sadowne i okolice 26.08.06, 18:19
      Wsiądź na Dworcu Wileńskim w pociąg do Małkini i wysiądź po około 1,5 godziny
      jazdy na stacji Sadowne. Dookoła lasy pełne maślaków, sporo koźlaków i trochę
      prawdziwków.

PozdrawiaM.
    • Gość: Cazares Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? IP: 80.51.73.* 26.08.06, 21:22
      Puszcza Kampinoska - co prawda zbierać tam nie wolno, ale miejscowi zbierają na
      potęgę. Mandat dla przyjezdnych wynosi 50 PLN, więc może warto zary(d)zykować...
      • Gość: warszawianin Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.08.06, 21:25
        Byłem z żonką tydzien temu na grzybach w Kampinosie (okolice Dąbrowy Leśnej) i
        znalazłam tylko kilka robaczywków.
        • Gość: warszawianin Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.08.06, 21:27
          "Znalazłem", ech znowu czacha dymi poimprezowo...
        • piani Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? 27.08.06, 14:24
          Z Kampinosu nie wzielabym nic do ust. Za duzo tam ludzi zginelo. Dla mnie to
          jakby grzyby na cmentarzu zbierac.
    • Gość: kris Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? IP: *.seka.warszawa / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 12:22
      Pod halą Banacha 15 zł. za łubiankę
    • somianka POPOWO w Gminie Somianka 28.08.06, 15:53
      POPOWO w Gminie SOMIANKA somianka.waw.pl/dojazd.htm
    • Gość: leon Szanuj przyrodę !! IP: *.aster.pl 28.08.06, 22:32
      * w Holandii jest zakaz zbierania grzybów

* w Wielkiej Brytanii jesli złapią kogoś na tym,
      że ma ponad 1 kg zebranych grzybów, to płaci mandat

* w Szwecji się nie zbiera, bo to szkodzi przyrodzie, a grzyby sa ciężkostrawne

Nam jeszcze daleko do cywilizacji, ludzie spod ziemi wygrzebują nawet
      maluteńkie grzybki.
      • nessuno Re: Szanuj przyrodę !! 17.09.06, 20:46
        Gość portalu: leon napisał(a):
        > Nam jeszcze daleko do cywilizacji, ludzie spod ziemi wygrzebują nawet
        > maluteńkie grzybki.

Dokładnie. Tam, gdzie ja jeżdżę na grzyby, las jest dosłownie zryty. I nie jest
        to zasługą leśnej zwierzyny. Znajomy leśniczy powiedział, że to robota ludzi.
        Ryją po tym lesie, jak dzikie świnie. Nawet ta nazwa pasuje, bo to bydło nie zna
        umiaru.
    • Gość: aqq Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? IP: *.devs.futuro.pl 17.09.06, 18:51
      Sprawdź sobie na www.grzyby.pl/wystepowanie.htm Polecam zrobić sobie
      wycieczkę w okolice łódzkiego-świętokrzyskiego, grzybków jest tam od za**** i
      ciut ciut ;)
    • kohol Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? 18.09.06, 11:21
      Jesli nie jesteś "warszawską fundamentalistką"* :) to polecam Puszczę Białą,
      lasy między Wyszkowem a Ostrowią Maz. Grzybów coraz mniej (jest dość sucho),
      ale lasy sa tam bardzo podgrzybkowe i ładne :)

* "Warszawscy fundamentaliści" oczywiście nie wyjeżdżają nigdy poza Warszawę,
      chyba że po to, by robić wiochę ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka