mamisia03 22.08.06, 22:24 Witam, poradźcie gdzie jechać na grzybki w okolicy W-wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dingdong Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? IP: *.acn.waw.pl 23.08.06, 01:37 O grzybkach nic nie wiem, ale jak sie leci wylotówka to czasem stoi takie duze ogłoszenie: "sprzedam działke" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kopytko Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 08:17 Gość portalu: dingdong napisał(a): > O grzybkach nic nie wiem, ale jak sie leci wylotówka to czasem stoi takie duze > ogłoszenie: "sprzedam działke" :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
magoo.pl Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? 23.08.06, 08:36 Proponuje okolice Węgrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jabas 1 Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 09:45 Tylko Popowo. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx222 Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? 23.08.06, 21:03 Do Lasu Kabackiego! Blisko, można dojechać metrem... W ostatnich dniach dziesiątki, a może nawet setki ludzi przeczesują las w poszukiwaniu grzybów (i znajdują, patrząc na powracających). Odpowiedz Link Zgłoś
magilaina Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? 24.08.06, 12:41 Puszcza Biała za Wyszkowem. Ludziów jak mrówków, ale tez i grzybów zatrzęsienie. Starczy dla każdego, a jak sie solidnie postarasz to i ludzi zgubisz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonek Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 22:08 same robaczywki tego lata Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? 26.08.06, 18:49 Kabaty to park, buraku! Nie wolno zbierać grzybów, jagód, orzechów, liści, ptasich gniazd, itede, itepe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxio Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 13:35 A czemu to zaraz w okolicy. W samej, samusienkiej Warszawie grzybki na straganach na Polnej, na bazarku zawsze najlepsze sa. Zelowek zdzierac nie trzeba, po lasach tez sie nie tluc, ciuchcia nie trzeba jechac. Nawet salaty nie trzeba u cinkciarzy kupowac, naszymi mozna placic. Tylko trzeba ta nasza kapuste miec. Bo dobre grzybki to moga kosztowac. Odpowiedz Link Zgłoś
margala Sadowne i okolice 26.08.06, 18:19 Wsiądź na Dworcu Wileńskim w pociąg do Małkini i wysiądź po około 1,5 godziny jazdy na stacji Sadowne. Dookoła lasy pełne maślaków, sporo koźlaków i trochę prawdziwków. PozdrawiaM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cazares Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? IP: 80.51.73.* 26.08.06, 21:22 Puszcza Kampinoska - co prawda zbierać tam nie wolno, ale miejscowi zbierają na potęgę. Mandat dla przyjezdnych wynosi 50 PLN, więc może warto zary(d)zykować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.08.06, 21:25 Byłem z żonką tydzien temu na grzybach w Kampinosie (okolice Dąbrowy Leśnej) i znalazłam tylko kilka robaczywków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.08.06, 21:27 "Znalazłem", ech znowu czacha dymi poimprezowo... Odpowiedz Link Zgłoś
piani Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? 27.08.06, 14:24 Z Kampinosu nie wzielabym nic do ust. Za duzo tam ludzi zginelo. Dla mnie to jakby grzyby na cmentarzu zbierac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? IP: *.seka.warszawa / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 12:22 Pod halą Banacha 15 zł. za łubiankę Odpowiedz Link Zgłoś
somianka POPOWO w Gminie Somianka 28.08.06, 15:53 POPOWO w Gminie SOMIANKA somianka.waw.pl/dojazd.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Szanuj przyrodę !! IP: *.aster.pl 28.08.06, 22:32 * w Holandii jest zakaz zbierania grzybów * w Wielkiej Brytanii jesli złapią kogoś na tym, że ma ponad 1 kg zebranych grzybów, to płaci mandat * w Szwecji się nie zbiera, bo to szkodzi przyrodzie, a grzyby sa ciężkostrawne Nam jeszcze daleko do cywilizacji, ludzie spod ziemi wygrzebują nawet maluteńkie grzybki. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Szanuj przyrodę !! 17.09.06, 20:46 Gość portalu: leon napisał(a): > Nam jeszcze daleko do cywilizacji, ludzie spod ziemi wygrzebują nawet > maluteńkie grzybki. Dokładnie. Tam, gdzie ja jeżdżę na grzyby, las jest dosłownie zryty. I nie jest to zasługą leśnej zwierzyny. Znajomy leśniczy powiedział, że to robota ludzi. Ryją po tym lesie, jak dzikie świnie. Nawet ta nazwa pasuje, bo to bydło nie zna umiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? IP: *.devs.futuro.pl 17.09.06, 18:51 Sprawdź sobie na www.grzyby.pl/wystepowanie.htm Polecam zrobić sobie wycieczkę w okolice łódzkiego-świętokrzyskiego, grzybków jest tam od za**** i ciut ciut ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: gdzie na grzybki w okolicy W-wy? 18.09.06, 11:21 Jesli nie jesteś "warszawską fundamentalistką"* :) to polecam Puszczę Białą, lasy między Wyszkowem a Ostrowią Maz. Grzybów coraz mniej (jest dość sucho), ale lasy sa tam bardzo podgrzybkowe i ładne :) * "Warszawscy fundamentaliści" oczywiście nie wyjeżdżają nigdy poza Warszawę, chyba że po to, by robić wiochę ;) Odpowiedz Link Zgłoś