Dodaj do ulubionych

wiza do Kanady-czy muszę dzwonić do ambasady?

IP: *.echostar.pl 05.03.03, 13:17
Chciałabym jak najszybciej uzyskać kanadyjską wizę turystyczną. Czy muszę
najpierw dzwonić do ambasady i umawiać się na "termin wizyty", czy mogę
pojechac w ciemno do Warszawy licząc na szczęście? Dziękuję za informację- na
stronie www.canada.pl nie jest to wyjaśnione.
Obserwuj wątek
    • eli_7 Re: wiza do Kanady-czy muszę dzwonić do ambasady 05.03.03, 14:45
      czesc
      nie musisz dzwonic ani sie umawaic,
      mozesz jechac w ciemno, tylko musisz tam byc przed 8:30
      rano by uzyskac numerek.
      I nie planuj wyjazdu w dzien na ktory przypadaja swieta
      panstwowe Kanady,.
      Good luck
      • Gość: amelie Re: wiza do Kanady-czy muszę dzwonić do ambasady IP: *.echostar.pl 06.03.03, 10:01
        BARDZO,BARDZO dziękuję za informację! Serdecznie pozdrawiam!
        • aswywiadu007 Re: wiza do Kanady-czy muszę dzwonić do ambasady 06.03.03, 22:21
          tylko bądź gotowa na czekanie i to niezbyt krótkie. od 7 do 8 stałem przed
          bramą, potem w ambasadzie do 12 i za mną było jeszcze trochę ludzi... a miejsc
          siedzących nia ma na tyle... nogi i krzyże dają zanać o sobie. na szczęscie ja
          dostałem:)))
          • Gość: amelie Re: wiza do Kanady-czy muszę dzwonić do ambasady IP: *.echostar.pl 07.03.03, 20:38
            Dziękuję za kolejną informację-chyba zabiorę ze soba termos,karimatę i konserwy!
            Gratuluję uzyskania wizy! Czy rozmowa była szczególnie stresująca?Jak wyglądała?
            • aswywiadu007 Re: wiza do Kanady-czy muszę dzwonić do ambasady 07.03.03, 22:18
              termos i konserwy....he he przed bramą stałem od 7 do 8 i zaczęli wpuszczać
              (byłem ok 20), po oddaniu dokumentów i zapłaceniu (dostałem numerek 11 bo
              miałem gotowy wypełniony wniosek bez błędów, to wyprzedziłem parę osób). ale
              potem, przy wzywaniu na rozmowy, to już nie wiem jaka kolejność obowiązuje,
              wzywają nazwiskami, wszedłem przed 12. pytania podstawowe: po co jadę i kim
              jest dla mnie zapraszająca. jaki rodzaj umowy z pracodawcą. co studiuję i na
              którym roku. czy byłem w innych państwach wcześniej. nie było źle, pani nie
              była niemiła, nie traktowała mnie jako potencjalnego "uciekiniera" (miałem
              dobre papiery, indeks...). powiedziała, żebym przyszedł o 14 po decyzję (w
              praktyce po wizę). powodzenia
              ps. znalazła się taka jedna (młoda), która.... pomyliła ambasady... to trzeba
              być... dopiero pani w okieku, która przyjmuje dokumenty powiedziała jej, że z
              tym to po drugiej stronie:)))
              • Gość: amelie Re: wiza do Kanady-czy muszę dzwonić do ambasady IP: *.echostar.pl 08.03.03, 12:58
                Jeszcze raz dziękuję! Będe machać pani indeksem przed nosem żeby wydała mi wizę
                z uwagi na me niezwykłe zanteresowanie Kanadą i pasje kulturoznawcze...
                • Gość: Mimi Re: wiza do Kanady-czy muszę dzwonić do ambasady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.03, 19:18
                  A jesli ja nie studiuje a dostaam zaproszenie do wsplpracy z pewn firma na
                  tydzien to jakie mam szanse dostania wizy w sumie jestem moda i nic mnie tu
                  nie trzyma czy rozmowa jest duga i o co moga pytac?
                  Prosze o info pozdrawiamm.
                  • Gość: Mimi Re: wiza do Kanady-Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 10.04.03, 20:07
                    Bardzo prosze osoby które dostały wize do KAnady o informacje
                    o co pytaja na rozmowie,ile taka rozmowa trwa.
                    CZy lepiej miec stos papierów zaswiadczen ze soba czy lepiej nie...
                    No i kiedy ponownie mozna sie ubiegac o wize jesli sie jej nie dostanie.
                    BArdzo BArdzo prosze o info
                    Pozdrawiam Mimi
                    • Gość: mimi Re: wiza do Kanady-Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 11.04.03, 21:08
                      Podciagam Watek!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • ma.pi Re: wiza do Kanady-Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.04.03, 16:58
                      Gość portalu: Mimi napisał(a):

> Bardzo prosze osoby które dostały wize do KAnady o informacje
                      > o co pytaja na rozmowie,ile taka rozmowa trwa.
                      > CZy lepiej miec stos papierów zaswiadczen ze soba czy lepiej nie...
                      > No i kiedy ponownie mozna sie ubiegac o wize jesli sie jej nie dostanie.
                      > BArdzo BArdzo prosze o info
                      > Pozdrawiam Mimi

Wszystkie documenty nalezy miec ze soba. Np. nie wezmiesz zaswiadczenia z banku
                      o stanie Twojego konta to beda kazali Ci dowiezc, a i tak nie ma gwarancji, ze
                      wize dostaniesz. Takze mozesz jezdzic 3 razy na darmo.
                      Co przydatne:
                      zaswiadczenia o zarobkach swoich i meza/zony (jezeli sie ma takowego)
                      zaswiadczenie z pracy lub uczelni, ze sie dostanie urlop (nawet jak student
                      jedzie na okres wakacji to musi miec papierek z uczelni)
                      akty wlasnosci domu, samochodu i co sie tam posiada

No i tysiac argumentow coby urzednika przekonac, ze jedzie sie naprawde tylko w
                      celech turystycznych i napewno wroci.
                      kopie zeznania podatkowego
    • Gość: pablo Re: wiza do Kanady-czy muszę dzwonić do ambasady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.03, 17:34
      mam pytanko: czy wie ktos ile kosztuje oplata wizowa i czy placi sie w
      zlotowkach czy dolarach kanadyjskich? i gdzie? na miejscu w ambasadzie na
      ul.pieknej?
      • minka001 Re: wiza do Kanady-czy muszę dzwonić do ambasady 27.04.03, 20:08
        75$CAN za turystyczna, jednorazowa; 150$CAN za wielokrotna
        mozna placic zlotowkami, US lub CAN $, ale chyba najlepiej zlotowkami
        na miejscu w ambasadzie na pieknej
        • Gość: pablo Re: wiza do Kanady-czy muszę dzwonić do ambasady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.03, 16:47
          thx za info ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka