Dodaj do ulubionych

wypadanie śluzówki odbytu

IP: *.* 06.03.03, 11:46
Jestem mamą prawie 1,5 rocznej Karolinki. Karolina często miewała zaparcia ale dawaliśmy sobie z tym jakoś rade... do czasu, aż wyszła jej śluzówka odbytu. Na początku myślałam, że może był to efekt dużego zatwardzenia połączonego z późniejszym rozwolnieniem ale niestety, sytuacja się powtórzyła po tygodniu przy prawie normalnej kupie. Czy ktoś miał lub ma taki kłopot z dzieckiem??? Bardzo proszę o informacje i może ewentualny kontakt w Warszawie z dobrym lekarzem... Pozdrawiam Magda
Obserwuj wątek
    • Gość: zwierzozwierzyna Re: wypadanie śluzówki odbytu IP: *.* 07.03.03, 09:47
      Jeszcze nie miałam realnych problemów tego typu (dzidzia w brzuchu) ale jakiś czas temu wspominano nam o tym w szkole rodzenia przy okazji wizyty pediatry. Pani pediatra mianowicie stwierdziła, że to się zdarza całkiem często, denerwować się nie należy a to co wyszło delikatnie wsunąć do środka. Wiem, że łatwo mi mówić...Powodzenia,Kasia.
      • Gość: mkk33 Re: wypadanie śluzówki odbytu IP: *.* 07.03.03, 14:17
        Kasiu !!!!!!!!!!!jak się cieszę, że choć ty coś słyszałaś na ten temat. Ja przyznam szczerze, że nigdy o czymś takim nie słyszałam .... do czasu, aż się z tym problemem sama spotkałam. Dziękuję za informację. Za tydzień mamy wizytę w Centrum Zdrowia Dziecka i zobaczymy jak się to skończy.PozdrawiamMagda
        • Gość: zwierzozwierzyna Re: wypadanie śluzówki odbytu IP: *.* 07.03.03, 16:31
          To koniecznie daj znać. Może mnie też to czeka w niedalekiej przyszłości...K
          • Gość: mkk33 Re: wypadanie śluzówki odbytu IP: *.* 18.03.03, 12:46
            Witam po przerwie....W piątek Pani Doktor wykluczyła wszelkie możliwe powody wypadania u Karoliny odbytu. Nie ma hemoroidów, polipa, zwieracz trzyma mocno i kość krzyżowa jest prawidłowa.Ponieważ nie ma wyraźnego powodu trzeba będzie obserwować i tyle... Podawać soki świeżo wyciśnięte bo tylko takie rozluźniają stolec, kupiłam więc sokowirówkę (która się już zresztą popsuła a miała być taka dobra ;-)) Kupy są luźne ale niestety wbrew zapewnieniom lekarzy, że można sadzać na nocnik ...to wyszło na to, ze jednak nie...odbyt wypadł jej przy luźnej kupie na nocniku. Nie pozostaje nam więc nic innego jak cofnąć się w rozwoju i kazać Karolinie robić do pampersa...Mam nadzieje, ze jak przez lato trochę urośnie i się wyciągnie to i te jelitka jej jakoś się napną... Nie wiem zobaczymy ale pewnie wszystko będzie ok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka