Dodaj do ulubionych

kwas salicylowy + siarka a zwezenie porów ????

04.01.07, 20:28
Dermaknel- masc na pryszcze, naczytalam sie o niej troche i planuje
wyprobowac. Czy ktos sie orientuje, jakie dzialanie ma siarka i kwas
salicylowy? poza wysuszeniem, dzialaniem antybakteryjnym, lagodzeniem stanow
zapalnych - chodzi mi o to, czy taka masc zwezi rozszerzone pory?
Obserwuj wątek
    • littlefrog Re: kwas salicylowy + siarka a zwezenie porów ??? 04.01.07, 21:03
      Po moich doświadczeniach z siarka i kwasem mogę powiedzieć że głównie będzie
      wysuszać i złuszczać ale efektem będzie gładsza skóra więc myślę że warto :)
    • justa_79 Re: kwas salicylowy + siarka a zwezenie porów ??? 05.01.07, 09:32
      ja używam kosmetyków z kwasem salicylowym - pory są zwężone, skóra mniej się
      przetłuszcza.
      • woman79 Re: kwas salicylowy + siarka a zwezenie porów ??? 07.02.07, 12:08
        Justa, mozesz podać liste kosmetyków z kwasem salicylowym które wyprobowałas?
        Masz cerę mieszaną?
        Będę wdzięczna...
        • justa_79 Re: kwas salicylowy + siarka a zwezenie porów ??? 07.02.07, 13:17
          właściwie tylko 2, bo są strasznie wydajne i wystarczają mi na ponad pół roku
          (118 ml) - lotion i żel 2% BHA Pauli Begoun. tak, mam cerę mieszaną.
    • o.lunia Re: kwas salicylowy + siarka a zwezenie porów ??? 05.01.07, 16:04
      kupilam dermaknel, a takze mydlo siarkowe- do mydla jestem nastawiona
      sceptycznie, ale sprobowac mozna, jak bedzie tylko wysuszac, a pryszcze beda
      jak byly, to wyrzuce.
      dzieki za opinie na temat skladu.
      • sonyanna Re: kwas salicylowy + siarka a zwezenie porów ??? 05.01.07, 16:25
        Hehe, ale zbieg okoliczności: wczoraj moja kosmetyczka poleciła mi właśnie
        Dermankel, dzisiaj poszłam do apteki kupić, właśnie sobie go nałozyłam, wchodzę
        na forum: a tu wątek o tym! xD Napisane jest, żeby były efekty trzeba dłuugo
        stostować, ale myślę, że na długie stosowanie to trzeba będzie kolejną tubkę
        kupić, bo ta duża nie jest. Na razie trochę mnie swędzi i piecze, zobaczymy co
        z tego wynieknie ;)
        • o.lunia Re: kwas salicylowy + siarka a zwezenie porów ??? 05.01.07, 17:17
          ja sie posmaruje na noc, albo raczej wieczorem, zeby w poduszke wszytskiego nie
          wytrzec;)
          a jaki masz tradzik? grudki, zaskorniki? czy ropne wypryski?
          • sonyanna Re: kwas salicylowy + siarka a zwezenie porów ??? 06.01.07, 01:00
            I grudki, i zaskórniki i też już takie wypryski. Męczę się z tym dobre parę
            lat, a ile nie odwiedziłam dermatologów, a ilu antybiotyków i maści nie
            wypróbowałam...

Sorry, pomyliły mi się nazwy. To co ja mam to Dermoklar, "emulsja do ciała
            zawierająca substancje o działaniu przeciwbakteryjnym i przeciwgrzybiczym i
            przeciwłojotokowym", ma zastępować mydło. I jeszcze też kosmetyczka mi poleciła
            Acne-Derm, krem przeciwtrądzikowy, którym się właśnie wczoraj posmarowałam.
            • sonyanna Re: kwas salicylowy + siarka a zwezenie porów ??? 06.01.07, 01:02
              Oczywiście, to miało brzmieć sakrastycznie, bo rzeczywiście tylu już
              obskoczyłam lekarzy i tyle aptek...
            • o.lunia Re: kwas salicylowy + siarka a zwezenie porów ??? 06.01.07, 12:44
              acne-derm stosuje od dawna, najskuteczniejszy krem jaki znam. delikatny, a
              jednoczesnie naprawde dziala. zweza pory, rozjasnia slady, matuje. moze
              szczypac na poczatku- mozesz stopniowo zwiekszac dawke, tzn.na poczatku
              smarowac co 3 dni, potem co 2, wreszcie codziennie.
              • sonyanna Re: kwas salicylowy + siarka a zwezenie porów ??? 07.01.07, 00:02
                Czy ten acne-derm stosujesz rano przed wyjściem z domu? Nakładasz jakiś
                makijaż na to?
                • o.lunia Re: kwas salicylowy + siarka a zwezenie porów ??? 07.01.07, 11:00
                  przy acne-dermie powinno sie stosowac krem z filtrem. ja mam iwostin. nakladam
                  makijaz.
    • o.lunia Re: kwas salicylowy + siarka a zwezenie porów ??? 06.01.07, 13:06
      jeszcze chcialam napisac,ze dermaknel wygladzil mi buzke juz po 1wszym uzyciu!
      co prawda jest nieprzyjemny - tlusty i troche smierdzi, ale, oby nie zapeszyc,
      dziala:) cera wyraznie gladsza, a wypryski jakby sie schowaly, chociaz 2
      wygladaly, jakby mialy zamiar wylezc w postaci wiekszych pryszczy.
      • marica29 Mam to co Wy i jeszcze brodawki wirusowe na twarzy 06.02.07, 19:16
        Dziewczyny mam takie same wypryski bolące na twarzy co Wy , a do tego jeszcze
        brodawki wirusowe(lub płaskie) na twarzy. Na początku były tylko na brodzie a
        teraz to dziadostwo sie już poroznosiło po całej twarzy. Jestem załamana,
        chodziłam do dermatologa, ale w moim małym mieście jest tylko jeden i nie
        skuteczny, bo jej leczenie nic mi nie pomogło, a nawet jest jeszcze gorzej.
        Jeśli któraś z Was mogłaby mi coś poradzić to będę bardzo wdzięczna. Może ktoś
        zna dobrego dermatologa z południowo-wsch. Polski?
        Z góry dziękuję

Właśnie jestem wysmarowana dermaknelem, poleciła mi go Pani farmaceutka z
        apteki, ale czy pomoże....
    • karolina_maj78 Re: kwas salicylowy + siarka a zwezenie porów ??? 22.06.17, 12:31
      Spróbuj maski glikolowej, ale nie robionej w domu a w gabinecie medycyny estetycznej. Wtedy ma inny lepszy skład, więc i działanie lepsze.
    • synnok Re: kwas salicylowy + siarka a zwezenie porów ??? 17.08.17, 12:49
      na pory polecam jelly mask, przyjemna o zelowej konsystencji z kwasem cytrynowym ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka