Dodaj do ulubionych

kim jest "troll" i "pacynka"?

IP: *.range86-143.btcentralplus.com 12.02.07, 01:07
czy juz z defincji ten, ktory smie krytykowac jakiekolwiek dzialania aesow:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=56788150&a=56822626
czy osobnik, ktory tworzy ciagle nowe nicki (rozmawiajac czasem nawet ze soba)
tylko po to by w przebraniu tym agresywniej atakowac i mnozyc obrazliwe
(czesto wyjatkowo chamskie) posty:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=56579816&a=56584849
(oczywiscie uszlo to uwadze "bystrych" adminow, ze na tym niewielkim watku
khaki3 zminila nick "tylko" 7 razy, mimo ze byla juz mowa o pacynkowaniu na
tym watku:))

bo jesli to pierwsze to moze warto takze oficjalnie zmienic regulamin
forum, "admini".
Obserwuj wątek
    • marcjanna-milicjantka Re: kim jest "troll" i "pacynka"? 12.02.07, 07:54
      o widzę,że dziecko już z ferii ( czytaj: szpitala) wróciło i ols znowu będzie
      miał ręce pełne roboty.
      Nie, bystrzaku braniogłowy nie jestem khaki3, która od miesiąca ma inne nicki
      albo bana. I skończmy z tą dyskusją, głąbia głowo z obsesją.
      • Gość: m.m Re: kim jest "troll" i "pacynka"? IP: *.range86-143.btcentralplus.com 12.02.07, 09:20
        marcjanna-milicjantka napisała:

> [bip] [bip] [bip]
        > nie jestem khaki3, która od miesiąca ma inne nicki
        > albo bana. I skończmy z tą dyskusją,

hehe:) oczywiscie: tak mila, spokojna i uprzejma forumowiczka nigdy w zyciu by
        nie sklamala. a pozstale nicki przechodzily rownie przypadkiem:)
        czy ktos inny chce ZACZAC dyskusje na takim poziomie i z takimi "dowodami"?:)
        • Gość: czempioni Re: kim jest "troll" i "pacynka"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 16:54
          proponuję ci zająć się innym nickiem: dorota0074. to jest właśnie khaki3.
          • Gość: m.m Re: kim jest "troll" i "pacynka"? IP: *.range86-143.btcentralplus.com 16.02.07, 20:19
            proponuje nic mi nie proponowac, nowy ktosiu:)
    • ols Re: kim jest "troll" i "pacynka"? 12.02.07, 13:55
      Z tego co pamiętam używasz chyba ze czterech czy pięciu nicków. Z forum korzystasz wyłącznie w celu obsmarowywania innych użytkowników i administracji.
      Wydaje mi się można, że spokojnie nazwać Cię trollem.

Ten drugi wątek jest bardzo ciekawy, wszyscy jego uczestnicy prowadzą conajmniej podwójne życie na forum. Można śmiało nazwać ich pacynkami.
      • Gość: m.m Re: kim jest "troll" i "pacynka"? IP: *.range86-143.btcentralplus.com 12.02.07, 18:06
        zamiast odpowiedziec na moje pytanie to zaczynasz i konczysz na takach
        personalnych "Wydaje mi się można, że spokojnie nazwać Cię trollem." -
        dokladnie wiec pasuje tutaj to wlasnie zdanie.
        przez chwile potraktuje cie jednak jak czlowieka doroslego dla potrzeb
        wyjasnienia publicznie rzucanych pomowien. skoro "pamietasz", ze uzywam 4 czy 5
        nickow to wymien je prosze. (zakladam, ze mowisz o nickach, z ktorych korzystam
        teraz, a nie np. przed 5 latami czy rokiem - bo zastosowales czas terazniejszy)

Z forum korzyst
        > asz wyłącznie w celu obsmarowywania innych użytkowników i administracji.

to pomowienie. a dyskutowac mozna z tym podobnie jak ze stwierdzeniem, ze
        zostales adminem bo tylko zza wegla i przy pomocy ubeckich metod masz odwage
        sie sprawdzic na kierowniczym stanowisku.

i w jednym i w drugim przypadku chodzi o to tylko by komus dowalic przy pomocy
        krzywdzacych uogolnien. z tym, ze ja piszac tu jako osoba tylko prywatna moge
        sobie na takie "pomylki" pozwolic. ty... pewno jeszcze nosisz tornister, ze nie
        rozumiesz co WYPADA a co NIE WYPADA napisac adminowi.

> Ten drugi wątek jest bardzo ciekawy, wszyscy jego uczestnicy prowadzą
        conajmnie
        > j podwójne życie na forum. Można śmiało nazwać ich pacynkami.

a teraz dla odmiany sugerujesz, ze prowadze "drugie" zycie na forum. mam wiec
        propzycje - jesli nie zdolasz sobie "przypomniec" tych 4 czy 5 moich
        pozostalych nickow, to wymien chociaz jeden nick pod ktorym pacynkuje. ciekawe
        czy masz tak samo jaja by wjasnic rzucane pomowienia co "odwagi" by klamac
        publicznie?

ps.
        tylko prosze nie rob z siebie kretyna wymieniajac "marcin-milicjant" bo to
        chyba oczywiste, ze m.m. jest tylko skrotem, podobnie jak dzejms pisze czasami
        jako "jb".

ps.2
        a na moje pytanie udziles odpowiedzi - chociaz nie zamierzales. stwierdzenie,
        ze jestem trollem bo krytykuje administracje potwierdzilo calkowiecie moje
        przypuszczenia. proponuje teraz rownie otwarcie zmienic regulamin.
        • ols Re: kim jest "troll" i "pacynka"? 12.02.07, 18:36
          Gość portalu: m.m napisał(a):
          > skoro "pamietasz", ze uzywam 4 czy 5 nickow to wymien je prosze.
          Wszyscy bywalcy tego forum je znają i nie ma sensu ich wymieniać. Kilka jest faktycznie "historycznych".

> a teraz dla odmiany sugerujesz, ze prowadze "drugie" zycie na forum.
          Nie odnoś wszystkiego co piszę do siebie. Oczywiście nie jesteś pacynką samej siebie, chodziło mi o pozostałych dyskutantów. Przepraszam za nieścisłe uogólnienie w tym miejscu.
          • Gość: m.m Re: kim jest "troll" i "pacynka"? IP: *.range86-143.btcentralplus.com 12.02.07, 19:03
            > Wszyscy bywalcy tego forum je znają i nie ma sensu ich wymieniać. Kilka jest
            fa
            > ktycznie "historycznych".

jak widac "nie wszyscy" skoro nawet ja (najbardziej zainteresowana osoba)ich
            nie znam. a jesli jednak "historycznych" to czy nie wydaje ci sie powaznym
            bledem publiczne oskarznie kogos o pacynkowanie i trolowanie tylko dlatego, ze
            w ciagu 10 letniego pobytu na forum smial zmienic nick? bo jesli nie to idac
            dalej mozna by wrzucic do jednego worka giwi (ktora czasami pisze tez jako eela
            i wcale sie z tym -od pewnego- czasu nie kryje) jak i khaki3, ktora potrafi
            zmienic nick kilkakrotnie na tym samym watku. a przeciez bywaja bardziej
            uzasadnione powody zmiany nickow, niz przypadek giwi - jak zasieganie rady czy
            szukanie pomocy w jakies bardzo prywatnej sprawie. do czego wiec mialoby takie
            mylenie pojec i zacieranie roznic prowadzic? do wniosku, ze trollem i pacynka
            jest tylko ten, kto krytykuje wasze dzialania, a nie ten ktory mnozy martwe
            byty celem zasmiecania forum? no to powodzenia:P
            • ols Re: kim jest "troll" i "pacynka"? 12.02.07, 19:25
              Trollem jest ktoś, kto notorycznie łamie regulamin/netykietę, bez względu na liczbę nicków.
              Pacynki to loginy używane do robienia sztucznego tłoku i zamieszania (zapraszam na Forum Toruń, tam jest czasem kilkanaście pacynek jednego usera) - eela/giwi czy abstrakt/hiperrealizm nimi na pewno nie są.
              Również życzę powodzenia, nie przerzucajmy się już dziś ciętymi ripostami ;-) Mam mnóstwo pracy...
              • Gość: m.m Re: kim jest "troll" i "pacynka"? IP: *.range86-143.btcentralplus.com 12.02.07, 19:53
                > Trollem jest ktoś, kto notorycznie łamie regulamin/netykietę, bez względu na
                li
                > czbę nicków.

i tej wersji radze sie jednak trzymac.

> Pacynki to loginy używane do robienia sztucznego tłoku i zamieszania
                (zapraszam
                > na Forum Toruń,

nie trzeba po pacynki jezdzic do Torunia. w zalinkowanym przeze mnie watku mamy
                wlasnie do czynienia z takim przypadkiem (moze nie kilkanascie - jednak kilka)
                a jednak nic nie zrobiles. a nawet gorzej - rzuciles sie na mnie z pomowieniami.

> Mam mnóstwo pracy...

rozumiem, ze nie wydaje sie to oczywiste, ale nie mam intencji przeszkadzac
                nikomu w pracy. wrecz przeciwnie.
              • jureek1234 Re: chyba niedzisiejszy jestem 13.02.07, 11:34
                Widzisz Ols, napisałeś w czasie teraźniejszym, że m.m. używa 4 lub pięciu
                nicków, potem dołożyłeś jeszcze, że podobno wszyscy bywalcy znają te nicki. Ja
                ich nie znam, a chyba jestem bywalcem. Wypadałoby więc albo poprzeć konkretami
                te ogólne dywagacje o wielonikowości m.m., albo po prostu przeprosić m.m.
                Pozdrawiam
                Jura
                • pacynka.genovevy Re: chyba niedzisiejszy jestem 13.02.07, 12:22
                  Ha, przebiję Olsa, znam aż 3 bieżące nicki m.m (marcin.milicjant, Gość portalu:
                  marcin-milicjant i m.m) oraz przynajmniej *5* historycznych nicków (o ile nie
                  pozajączkowały mi się numerki :D).
                  A Ty Jurek, czemu pacynkujesz ;)
                  • bartoszcze Re: chyba niedzisiejszy jestem 13.02.07, 18:05
                    Dla każdego średnio inteligentnego szympansa oczywiste jest, że m.m to skrót od
                    marcina-milicjanta. Natomiast używanie niezalogowanej wersji zalogowanego nicka
                    to nie pacynkowanie, niektórzy nawet twierdzą, że niezalogowana wersja podlega
                    podobnej ochronie jak zalogowana (vide casus b.pascal)
                    A historycznie to ja pamietam 1 nick stały w ciągu ostatnich 3 lat i po
                    rezygnacji z niego jeszcze jeden niezalogowany.
                    • pacynka.genovevy Re: chyba niedzisiejszy jestem 13.02.07, 19:02
                      Ja po prostu próbuję się doliczyć tych 4-5 nicków, które jako stała bywalczyni
                      tego forum powinnam znać i nijak mi nie wychodzi. Licząc wszystko z kropeczką,
                      kreseczką, numerkami wychodzi za dużo, z kolei traktując jako jeden nick różne
                      jego warianty, wychodzi za mało.
                      • Gość: m.m Re: chyba niedzisiejszy jestem IP: *.range86-143.btcentralplus.com 13.02.07, 20:42
                        mysle, ze ols nie odrobil lekcji (wbrew pozorm nie mam tu na mysli lekcji
                        matematyki) kiedy tebe przedstawil mu liste "najwiekszych trolli na forum" nie
                        doczytal, ze niektore "trolle" sa tak nazywane tylko dla wygody administracji.
                        widac bylo malymi literkami:P
                        • genoveva Re: chyba niedzisiejszy jestem 14.02.07, 15:06
                          Myślę, że nie odrobił lekcji z komunikacji interpersonalnej.
                  • jureek12345 Re: chyba niedzisiejszy jestem 14.02.07, 09:39
                    pacynka.genovevy napisała:

> A Ty Jurek, czemu pacynkujesz ;)

Skleroza - zapomniałem hasła. Dzisiaj znowu zapomniałem.
                    Jura
        • james_bond007 Re: kim jest "troll" i "pacynka"? 18.02.07, 19:56
          > tylko prosze nie rob z siebie kretyna wymieniajac "marcin-milicjant" bo to
          > chyba oczywiste, ze m.m. jest tylko skrotem, podobnie jak dzejms pisze czasami
          > jako "jb".

Do brumbaka - jak to dał wyraz w innym wątku - w dalszym ciągu to nie dotarło.
          Czy to znaczy, że wg ciebie jest on kretynem?
    • marcjanna-milicjantka Re: kim jest "troll" i "pacynka"? 13.02.07, 18:40
      historczny nick? czy wobec tego m.m to histoire_d_eau czyli lapara?
      • Gość: m.m Re: kim jest "troll" i "pacynka"? IP: *.range86-143.btcentralplus.com 13.02.07, 20:33
        rotfl:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka