Dodaj do ulubionych

błagam nie w brzuch, bo jeszcze sz0ka odratują .

04.05.07, 10:27
polaki gadają dziś o samobójstwie ...
przyjrzyjmy się temu jeszcze raz obiektywnie ...
hipoteza : tak postanowiłem się zabić..jakie są inne alternatywy ..? nic mi
do głowy nie wpada..
Jestem pod wrażeniem mojej decyzji..trochę ryzykowna ale słuszna..ale mam
problem , jak to zrobić ?! właściwie powinienem expertów o radę poprosić...
Na przykład Marilyn Monroe....albo Elvis Presley ... Chociaz właściwie to
nie było samobójstwo , raczej na raty ...Marilyn ? ha , to mógł być mord..
James Dean! Jednoznaczne samobójstwo ... nie , czekaj , to był tylko
film ...oż qrwa ...kto się właściwie sam zabił ?
Hitler ? nie , on mnie mierzi ...to już lepiej Kleopatra..choć nie wiem czy
faktycznie popełniła.. zadzwoniłem teraz do danus1 i ona powiedziała , że też
właściwie nie wie ..
ale ptzy okazji powiedziała mi że chodzą plotki , że oregon137się
rozwodzi ..to by evie8a bardzo pasiło ... ha,ha,ha ..
samobójstwo .. zaraz , o gdzie ja jestem , aha gadamy o samobójstwie
słynnych postaci ..
Janis Joplin! Jestem genialny ! ona na pewno się zabiła ..albo ją
zastrzelono ...
John F. Kennedy został zastrzelony , to wiem ...ale to mi w niczym nie
pomoże...
...
poczekaj chwilkę. Telefon dzwoni .........
tratatatataaaa ....

Obserwuj wątek
    • jaceq Re: błagam nie w brzuch, bo jeszcze sz0ka odratu 04.05.07, 10:54
      ... zastrzelony ,(...) ale to mi w niczym nie pomoże...

... a i zaszkodzić zbytnio nie powinno. W wyliczance pominąłeś np. Nerona z
      jednej strony, a i Arnolda W. (tego spod Sempach) - z drugiej. Jakoś obaj mi
      dziwnie pasują.
      • hasz0 ______________________Brawo JaceQ! 04.05.07, 11:38
        Kordian Juliusza Słowackiego na górze Mont Blanc, porównuje

Polskę do Winkelrieda (Polska Winkelriedem narodów!).

Polska skupiła na sobie uwagę świata w 1980-81 i ZSRR, tym samym umożliwiając
        innym uciśnionym narodom czyny niepodległościowe, sama płacąc za to śmiertelną
        cenę 17 lat chaosu, rozkwitu mafii, korupcji barku dekomunizacji i lustracji!

Brawo Jaceq!

Teraz w rocznicę Konstytucji 3 Maja
        takim Winkelriedem Europy jutra
        bez zboczeń i utraty wiary
        - jest Lech Kaczyński wyrookiem Strassburga.
        • srazak Re: ______________________Brawo JaceQ! 04.05.07, 11:43
          Patrz Kosciuszko na na z nieba,
          raz Polak skandowal.
          I spojrzal Kosciuszko,
          i sie zwymiotowal.
        • jaceq Re: ______________________Brawo JaceQ! 04.05.07, 12:33
          hasz0 napisał:
          > takim Winkelriedem Europy jutra
          > bez zboczeń i utraty wiary
          > - jest Lech Kaczyński wyrookiem Strassburga.

Dobrze wiesz, Haszu, że nie kurduplowatego wyrokowca ze Strassbourga miałem na
          myśli. Porównanie zresztą niezbyt stosowne, nawet jeśli się weźmie pod uwagę
          mąkę w liście do kaczystowskiego pretoriana, trzy muzealne pociski (jeden dla
          niewinnego w końcu kota Alika) i rewelacje kloszarda z Targówka o zamachu
          przygotowywanym przez mafioza od lat gryzącego ziemię. Tego jeszcze brakuje,
          żebyś zrobił Winkelrieda z Jeremiasza Wieprzowiny powieszonego przez c.k. WSI. W
          końcu też przecież Trzeciej Rzepie robił wbrew i pod włos.

Zboczenia i utratę wiary mam tam, gdzie siadam.
    • danus01 Re: błagam nie w brzuch, bo jeszcze sz0ka odratu 04.05.07, 12:08
      rimbalzo napisał:

...
      > poczekaj chwilkę. Telefon dzwoni .........
      > tratatatataaaa ....
      >
      >

to ja oddzwaniam...
      cos jednak wiem smile))
      • hasz0 cóż nikt inny nie chciał prawa dlasprawiedliwości 04.05.07, 12:50
        1993 prezydent Obojga Imion utrącił ustawę odbierającą przywileje
        sb a w 1998 Obojga Nazwisk
        • hasz0 ____________________nie ma chętnych do polemik? 04.05.07, 13:27
          jak tu
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=61798139
          • hasz0 _______________nikogo nie interesuje zła niemoraln 04.05.07, 13:35
            zła, niemoralna, bolszewicka, nazistowska, kaczystowska,
            łąmiąca unijne standardy, zamordystyczna, mściwa ustawa
            która młodych nie obchodzi?

Śednio biorą po 7.500 zł emerytury a im więcej szkodzili Polsce
            tym mają wyższą emeryturę.

Ich ofiary za to biorą od 18 lat w wolnej Polsce po 600 zł.
            Niemcy duzo ostrzej potraktowali funkcjonariuszy Stasi i agenturę
            a u nas większość jakby na Białorusi lub Rosji
            • jaceq Re: _______________nikogo nie interesuje zła niem 04.05.07, 13:36
              > zła, niemoralna, bolszewicka, nazistowska, kaczystowska,
              > łąmiąca unijne standardy, zamordystyczna, mściwa ustawa
              > która młodych nie obchodzi?

Masz na myśli obecną ustawę tzw. lustracyjną?
              • hasz0 Każda jest zła :-( 04.05.07, 13:38
                "Uprzywilejowanie esbeków jest dziś czymś abusrdalnym. Generałowie Służby
                Bezpieczeństwa dostają średnio 7,5 tys. zł emerytury. Obniżenie im świadczeń do
                minimalnych daje rocznie co najmniej 600 mln zł oszczędności, które trafiłyby
                do budżetu. A kombatant, który walczył o wolną Polskę, który podupada często
                przez to dzisiaj na zdrowiu, nie mógł skończyć szkoły, żyje w biedzie, ma 600-
                700 zł świadczeń miesięcznie" - tłumaczy senator Zbigniew Romaszewski.

Dodatkowo, przy wyliczeniu świadczenia nie będą w ogóle brane pod uwagę lata
                działalności w UB, czyli do 1 stycznia 1957 r. "Ci ludzie wyrządzili tak wielką
                krzywdę, prowadzili tak zbrodniczą działalność, że nie może być ona w ogóle
                brana pod uwagę w wyliczeniach" - tłumaczy Romaszewski. Osoby działające
                niegdyś w SB, czyli od 1957 do 1989 r., dostaną świadczenia najniższe z
                możliwych.

Po drugie: byli agenci nie będą mieli prawa pełnienia jakichkolwiek funkcji
                publicznych przez 10 lat. Nie będzie można z tym dyskutować.

Po trzecie, dla wielu agentów najgorsze: ich nazwiska mają zostać ujawnione. To
                oznacza, że wszyscy dowiemy się, kto wspierał aktywnie ustrój
                komunistyczny. "Jeśli mają mundurowe emerytury, to musieli przecież
                udokumentować swą działalność, więc nie będzie zbyt trudne sporządzenie ich
                list. Poza tym agenci mają składać oświadczenia o swej działalności. Jeśli się
                do niej nie przyznają, grozi im grzywna lub więzienie do roku, czyli sankcje
                karne" - wyjaśnia Romaszewski.

• rycho7 krwawy lutek nie zwolnil z tajemnicy 05.05.07, 10:14
                  hasz0 napisał:

> Poza tym agenci mają składać oświadczenia o swej działalności.

Jakis czas temu IPN wystepowal o masowe zwolnienie sbekow z tajemnicy aby IPN
                  mogl ich do woli przesluchiwac. Jakis PISuatowy minister sie nie zgodzil.
                  Ciekawe dlaczego? Hasz bez watpienia nie pojmie.
                • rycho7 odsetki po wyroku w Strasburgu 05.05.07, 10:52
                  hasz0 napisał:

> Uprzywilejowanie

Oczywiscie uprzywilejowanie Hasza w postaci jego emerytury przekracza jego IQ.

Swoja droga wzorowanie sie na Niemcach pozwoli na podniesienie najnizszych
                  emerytur esbekom do 500 euro miesiecznie.

W ogole przy "sredniej" 7,5 da to ponad 8 miliardow oszczednosci. Ciekawe jak
                  PiS rozliczy sie z tego co z tego ukradnie. Bo 8 miliardow do budzetu nie trafi.
                • jaceq Re: Każda jest zła :-( 05.05.07, 12:14
                  hasz0 napisał:
                  > Generałowie Służby
                  > Bezpieczeństwa dostają średnio 7,5 tys. zł emerytury. Obniżenie im świadczeń
                  > do minimalnych daje rocznie co najmniej 600 mln zł oszczędności, które
                  > trafiłyby do budżetu.

Niezły ten Romaszewszczak. Załóżmy, że z tych 7.5 tys. ustawa zostawi im 500
                  złociszy. Czyli czysty zysk na jednym generale to będzie jakieś 7000.

Podzielmy teraz 600 mln na 12 miesięcy i potem na owe 7000. Wychodzi, że
                  Romaszewski wykrył, że żyje jeszcze ponad 7000 sztuk generałów SB. Albo i nawet
                  więcej, bo generałowie SB nie są nieśmiertelni, a budżet - jak wiadomo - ciągle
                  głodny i rok w rok się owych 600 baniaków dopominał będzie.

Romaszewski powiedział był jeszcze: "dowiemy się, kto wspierał aktywnie ustrój
                  komunistyczny". Otóż ciągle się "dowiadujemy", tylko że ciągle są jacyś
                  malkontenci. Jak nie moher (za Wielgusa) to wykształciuchy (za Miodka) albo
                  artychy (za Damięckiego) albo zwykła całodobowa telewizornia (za
                  Wołoszańskiego). Owo "dowiemy" zdaniem Romaszewskiego to będzie wyglądało tak,
                  że jakiś Braun (czyli nikt) dostanie wyciek z rury IPN (albo ch. wie skąd) i
                  napisze, że ten i ten "wspierał aktywnie ustrój komunistyczny", nawet w czasach
                  gdy go już [ustroju] nie było.

Za to właśnie kocham oszołomerię.
                  • andrzejg mnie zastanawia coś innego 05.05.07, 12:26
                    będą karać za aktywne popieranie ustroju komunistycznego , czyli ten ustrój
                    był złem.Był on zbrodniczym systemem i to nalezy napisac w ustawie , a potem
                    będzie już z górki.Do odpowiedzialnosci pociągnie się poszczególnych ludzi
                    wtedy zyjących,rozszerzając odpowiednio pojecie aktywności.Ponadto w tej postaci
                    jak teraz ustawa będzie zaskarżona za pociąganie do odpowiedzialnosci grupowej.
                    Kiedy była taka odpowiedzialność stosowana?Hasz wie?

A.
                    • andrzejg P.S. 05.05.07, 12:28
                      aaa..pisiory stworzą 5-osobową komisję dla wyjęcia z grupy wyjątków działających
                      dla dobra sprawy.

A.
                      • jaceq Re: P.S. 05.05.07, 13:43
                        andrzejg napisał:

> aaa..pisiory stworzą 5-osobową komisję dla wyjęcia z grupy wyjątków
                        > działających dla dobra sprawy.

I dlatego nie będzie odpowiedzialności zbiorowej. Zbiorowość minus jeden
                        Jasiński, jeden Kryże itd. to już nie jest odpowiedzialność zbiorowa.
                        A w komisji zasiądą ci, co zwykle. Oglądnąłem sobie ostatnio jeszcze raz "Psy" i
                        tam była kwestia Franca (do Zapasiewicza): "a pan, to odkąd pamiętam, zawsze
                        jest w jakiejś komisji".
    • rimbalzo Re: błagam nie w brzuch, bo jeszcze sz0ka odratu 05.05.07, 13:04
      Co jeszcze ?! list pożegnalny ... na to nie mam ochoty ...
      Przecie oni wiedzą dlaczego chcę to zrobic .. chociaż pare liter nie mogą
      zaszkodzić..
      Jak by to brzmiało „ spotkamy się znowu w piekle! ?
      Nieeee. Ja nie jestem w piekle ...”ciao idioci .”.! to trochę za ordynarnie ...
      „nie płaczcie za mną , jam tego nie wart !” .. oh , to za bardzo dramatycznie..
      ja potrzebuję coś gładkiego ... „odchodzę bo sam też nie mogłem” ...albo coś
      jeszcze lepszego...
      AH !jak napisać porządny list pożegnalny , gdy ciągle telefon dzwoni ...
      a kto dzwonił ?!

• hasz0 ______________________________mal eńkim umysłkiem 05.05.07, 18:06
        nie potrafię ogarnąć tych Waszych zawiłości:

Jak pojąć zarzut np. "zawłaszczanie" władzy...
        przez partię, która przez wiele miesięcy nakłaniała drugą co do wielkości w
        Sejmie partię do nowych wyborów - w obliczu jej niechęci do współrządzenia w
        koalicji.

Jak to pojąć?

Jak pojąć przewrotkę od krytykowania lustracji do...
        otwarcia archiwów nie tylko tych na swieczniku i na urzędach
        ale wszystkich walczących z okupantem i jego sługusami, by po kilkudziesięciu
        latach wylać nagle na nich wszytskie pomyje ubeckie, wszelkie możliwe
        najohydniejsze donosy z zycia intymnego, prywatnego i osobistego uzyskane
        szantażem, biciem i oszustwem?

A jednoczesnie bronić UBeckich i eSBeckich, jako "przyzwoitych" i
        "uczciwie zapracowanych" przywilejów - przykrywką prawdziwej ich roli
        nazwanej "odpowiedzialnością zbiorową"?

• jaceq Re: ______________________________mal eńkim umysł 05.05.07, 18:23
          hasz0 napisał:
          > Jak pojąć zarzut np. "zawłaszczanie" władzy...
          > przez partię, która przez wiele miesięcy nakłaniała drugą

Tzn. co? Chciałbyś, żeby obie zawłaszczały? Właśnie jedna się na zawłaszczanie
          nie zgodziła, no to sobie PiS przygruchał drugą, która skrupułów nie ma i
          zawłaszcza, co jej "starszy brat w zawłaszczaniu" zostawi, nawet jeśli są już
          tylko KRUSowskie ochłapy do zawłaszczenia.

> Jak pojąć przewrotkę od krytykowania lustracji do...
          > otwarcia archiwów nie tylko tych na swieczniku i na urzędach
          > ale wszystkich walczących z okupantem i jego sługusami, by po kilkudziesięciu
          > latach wylać nagle na nich wszytskie pomyje ubeckie

A dlaczego ci na świeczniku mają być jakoś faworyzowani? Wszyscy to wszyscy to i
          babka rewolucji Sobecka - też. Teraz "pomyje"? Trza było wcześniej pomyśleć i
          zrobić to w sposób choć nieco bardziej konstytucyjny.

Otwieramy archiwa. Skanujemy wszystko jak leci. Publikujemy pod państwowym
          szyldem jako PDF-y, zabezpieczone przed kopiowaniem (czytelnia na miejscu). Na
          dziś, po wysiłkach udupienia lustracji olszewizmu w 92, kaczyzmu w 06/07 to
          jedyny sposób, by lustracja się ostała. Kto będzie sobie chciał wybrać posła -
          donosiciela to sobie wybierze, zapoznawszy się wprzódy z materiałem źródłowym
          IPNu, a nie z tym, co mu IPN (czy jakiś von Braun) do wierzenia podaje. Tak
          będzie godnie i sprawiedliwie, słusznie i zbawiennie.
          • rycho7 Re: ______________________________mal eńkim umys 05.05.07, 18:33
            jaceq napisał:

> będzie godnie i sprawiedliwie, słusznie i zbawiennie.

No i co najwazniejsze znacznie taniej dla putinowcow z FSB. Kadry wyksztalcone,
            doswiadczone na tacy. No i finansowo potrzebowskie. Brac wybierac.
            • jaceq Re: ______________________________mal eńkim umy 05.05.07, 18:53
              > No i co najwazniejsze znacznie taniej dla putinowcow z FSB.

Tak. Abprall powinien być zadowolony.

> Kadry wyksztalcone,

A niech biorą i nie zwracają nawet za wykształcenie, z całym dobrodziejstwem
              inwentarza.
              Chyba albowiem otóż kiepskie to wykształcenie.
              Dowód: komuna jednak padła.
              • hasz0 ____________maleńkim umysłkiem jarzę wielki umyk 05.05.07, 21:39
                od istoty prawa w służbie sprawiedliwości!
              • rycho7 jak inwestycje zostaja na miejscu 06.05.07, 06:36
                jaceq napisał:

> A niech biorą i nie zwracają

To jest jak g przylepione do okretu. A efekty sa przykladowo w postaci Ojca
                Dyrektorow. Czlowiek bez przeszlosci z nadajnikami na Uralu. Agent wplywu o
                ogromnych mozliwosciach destrukcyjnych. O to wlasnie FSB chodzi.

> Dowód: komuna jednak padła.

Czy padla wladza CzeKi? Awantura o pomnik w Estonii pokazuje kto ma wladze.
              • rycho7 haszyzm-kaczyzm sadzi po efektach 06.05.07, 06:40
                jaceq napisał:

> Chyba albowiem otóż kiepskie to wykształcenie.

PiSuary twierdza, ze przejeli gospodarke i realna wladze (jak to real
                socjalisci). Lepsze wyksztalcenie polega juz jedynie na wdzieku modlow. Co
                wyzej oceniasz?
                • haszszachmat ___________________skąd "wykształciuch"? 06.05.07, 22:15
                  R7:
                  > "Lepsze wyksztalcenie polega juz jedynie na wdzieku modlow. Co
                  > wyzej oceniasz?

Rychu7 wpadł w dołki fikcji, które sam wykopał dla mnie.
                  To GW "zawłaszczyła" słowo "wykształciuch" tak je redefiniując, by
                  uderzało w Dorna i cały PiS!

Tą sztuczką wykreowaną w kręgu esbeckich propagandzistów stworzono wrażenie, ze
                  PiS ma nastawienie antyinteligenckie.

Stare chwyty rodem z sowieckiego zasiewu owocują w wolnej Polsce.

Słowo "wykształciuch" stworzył Roman Zimand jako tłumaczenie terminu Aleksandra
                  Sołżenicyna - określenia w pejoratywny sposób ludzi, którzy zastąpili
                  tradycyjną inteligencję po zniszczeniu jej przez władzę bolszewików.

Chodzi więc nie o inteligencje jako taką, ale inteligencję "przyszywaną"!

To jest własnie "niewidoczny" dla wielu poziom manipulacji, która stosuje
                  Wyborcza nieustannie - od początku III RP, dzięki kadrom dziennikarzy wprost z
                  tradycji rodzinnych KPP.

Moralne szmaty!

Geremek manipuluje na podobnym poziomie - oderwane od prawdy mity,
                  podparte "faktem prasowym" powielonym z zaprzyjaźnionych zagranicznych pism lub
                  wypowiedzi polityków tej samej prowieniencji
                  z zakąską ideologii populizmu i chwilowego przypływu moralności
                  dają odwrotną interpretacje rzeczywistości dla niezorientowanych
                  w tym bolszewicko-goebelsowskim mechanizmie.

www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=209&ShowArticleId=42395
                  • rycho7 Doczekalem sie haszystowskiego komplementu 07.05.07, 18:40
                    Hasz0 napisal:
                    > R7:
                    ...
                    > Moralne szmaty!

1. Jest to doskonaly przyklad jak obrazam Hasza swa obecnoscia. On oczywiscie
                    jest wiecznie czysty jak niepokalanie poczety. Kultura jak u wielkiej K z
                    jeszcze wiekszym IQ.
                    2. Gdy haszysta mowi o mojej podlej moralnosci to jak dla mnie jest to
                    komplement. Oznacza to, ze moja moralnosc nie jest haszystowska. A wrecz
                    przeciwnie.
                    3. Jestesmy z roznych swiatow. Hasz uwaza sie za czlowieka WARTOSCI, ja
                    wystarczy, ze bede obiektem zasad. Obiektem bo przeciez dla haszystow nie
                    moglbym byc czlowiekiem.
                    4. Ludzie Wartosci deklaruja sie, ze najwazniejszy jest dla nich cel (dobro
                    ludzkosci - zbawienie). Swym postepowaniem, tak jak Hasz, wykazuja, ze dla nich
                    cel uswieca srodki. Dla "obiektow zasad" srodki sa nie mniej wazne niz cele. A
                    juz na pewno cele nie uzasadniaja zlych (niegodnych) srodkow.
                    5. Swego czasu staralem sie sprawe Haszowi wyjasnic wskazujac kto w przeszlosci
                    stosowal srodki uswiecane przez cele. To Hasz intencjonalnie odebral jako
                    obraze. Coz, latwiej sie obrazic niz myslec i dyskutowac. Serdecznie Hasza
                    przepraszam, ze poslugiwalem sie pamiecia historyczna. Niepotrzebnie bo
                    historia powtarza sie jako farsa. Haszysci imituja katroflanka kawior, lososia
                    i szampana.
                    6. Pretekstem aktualnego starcia jest samobojstwo w obliczu panstwowych srodkow
                    przymusu bezposredniego. Zwiazane z retorycznym pytaniem wzorowanym na
                    ustawicznym haszystowskim belkocie - co Popieluszko mial do ukrycia, ze
                    popelnil samobojstwo w tym bagazniku?
                    7. Hasz rozpoczyna nowe watki rozpaczajac, ze sa jakies ukryte powody
                    zwiekszonej aktywnosci na forum. Sam wlasnie aktywnosc zwiekszajac. Czysta
                    haszystowska pomowieniowosc.
        • rycho7 sluzba cywilna, prywatyzacja, ... 06.05.07, 07:04
          hasz0 napisał:

> Jak pojąć zarzut np. "zawłaszczanie" władzy...

Ty nie masz szans pojac. Od lat odrzucasz od siebie tzw. osiagniecia
          cywilizacji zachodniej. Monopolizujesz dogmat papistowski.

> Jak pojąć przewrotkę od krytykowania lustracji do...
          > otwarcia archiwów

Prawo do informacji rozni sie od monopolu interpretacyjnego Inkwizycji "pamieci
          narodkowej". Dla haszysty nie do wyjasnienia.

> wylać nagle na nich wszytskie pomyje ubeckie

Inkwizycyjne wrozenie z pomyj lepsze?

> najohydniejsze donosy z zycia intymnego

Obraza uczuc religijnych do Jareczka wiecznie dziewicy. Przezabawne. Tajemnica
          poliszynela.

> "uczciwie zapracowanych" przywilejów

Zlikwidowales panstwo? "Praca" dla panstwa nie zmienia sie z ustrojami. To
          najstarszy zawod po prostytutce. Odmozdzony etatyzm haszystow.

> nazwanej "odpowiedzialnością zbiorową"?

Od indywidualizacji sa sady. Goraco popieram indywidualne rozliczanie. Kodeksy
          karne PRL zawieraja dosc paragrafow. PiS musialby cos wiecej niz jedynie olewac.
        • rycho7 spotkanie premierow Danii i Polski 06.05.07, 07:35
          hasz0 napisał:

> najohydniejsze donosy z zycia intymnego

Jak prasa swiatowa mialaby opisac ten sukces intymno-kartoflano-dyplomatyczny?
      • danus01 Re: błagam nie w brzuch, bo jeszcze sz0ka odratu 05.05.07, 21:55
        rimbalzo napisał:

> Co jeszcze ?! list pożegnalny ... na to nie mam ochoty ...

> Jak by to brzmiało „ spotkamy się znowu w piekle! ?

a moze tak- "spotkamy sie jutro z Abim na klifie.za nami wody Aquanetu..."
    • wikul Re: błagam nie w brzuch, bo jeszcze sz0ka odratu 06.05.07, 00:00
      rimbalzo napisał:

> hipoteza : tak postanowiłem się zabić..jakie są inne alternatywy ..?

Alternatywa jest jedna, możliwości może być wiecej.
      • hasz0 ____Ruszyzm frustracyjny groteskowo-absurdalny R7i 06.05.07, 15:34
        A efekty sa przykladowo w postaci Ojca Dyrektorow. Czlowiek bez przeszlosci z
        nadajnikami na Uralu. Agent wplywu o ogromnych mozliwosciach destrukcyjnych. O
        to wlasnie FSB chodzi. Czy padla wladza CzeKi? Awantura o pomnik w Estonii
        pokazuje kto ma wladze.
        • rycho7 samouwielbienie idealu haszystowskiego 06.05.07, 16:11
          hasz0 napisał:

> My w Polsce możemy na takie doniesienia zwracać uwagę o tyle, o ile mamy
          > sobie coś do zarzucenia. Jeśli nie - możemy spokojnie machnąć na nie ręką.

Mnie wystarczy to, ze mowilem. Nie spodziewam sie aby jakikolwiek haszysto-
          kaczysta pojal. Oni nie maja sobie nic do zarzucenia. Poza tym, ze uklad ich
          nie rozumie. Uklad wszechswiatowo-antymurkowy. Wrogow
          obszczymurkow "chrzescianstwa".
          • haszszachmat Re: samouwielbienie idealu haszystowskiego 06.05.07, 21:00
            Niemądryś Rychu prawie tak samo jak zawzięty i zaślepiony.

Polska nie ma dziś rasowego przywódcy, bo nie ma wykształconych przez siebie
            elit, nie ma strategii politycznej i gospodarczej - bo nie ma ośrodka - kuźni
            idei, badań nad gospodarką i polityką, nie ma analizy popełnionych błędów i
            zaniechań,, prognoz przyszłych kierunków, celów i metod, ptób tworzenia
            własnych, oryginalnych polskich dróg, pomysłów wyprzedzających znane już
            rozwiązania.

Nie ma też pozytywnego mechanizmu społecznego takiego, by wyłaniał elitę
            naszego narodu, która zasiliłaby później partie i grona polityków, będacych w
            stanie porwać umysły i wolę całego narodu w takim kierunku - by mogli
            poprowadzic uczciwie kraj do dobrobytu i dobrych stosunków z innymi.

PZPR i służby specjalne podległe KGB niszczyły wszelki zaczyn takiego myslenia
            i kanalizowały w sposób, który nie mógł służyć interesom Polski.
            Stąd te plany Sachsa-Sorosa zwane imieniem Balcerowicza.

Różne gremia cwanych kolesiów z przeróżnych środowisk podpinały się pod
            zdławiony i spenetrowany, narodowy wielki ruch społeczny pod szyldami
            liberalnymi, chrzescijańskimi czy lewicowymi węsząc okazję do ukradzenia 1-go
            miliona i stworzenia dużej partii. Zmieniano zresztą bezwstydnie ich nazwy jak
            rękawiczki po kolejnych demaskacjach oszustw wyborczych.

Większość tych środowisk skażona była grzechem pierworodnym agenturalności
            lub partykularności.
            Takie np. SLD założone za pożyczony przez PZPR-owców z Moskwy i przywieziony
            przez Millera milion $ nie jest żadną lewicą i na samym początku lat 90-tych
            wraz z ze zmienioną karykaturalnie "S" przez Kiszczaka, za zgodą nowego pana
            Polski za oceanem, dostało pozwolenie na działanie w rozkradaniu Polski na
            równi z kapitałem spekulacyjnym zwanym inwestycjami a społeczeństwo było
            karmione bajkami o transformacji. Złodziejstwo SLD jakie było i jest już każdy
            dziś widzi. Przywieczerski, Zemek, Chim, Żagiel, Kuna, Pęczak, Dochnal,
            Sobotka, Jakubowska, Długosz, Blida,...
            Złodziejską partię aferzystow z AWS też już poznaliśmy. Ich spadkobiercami są
            dziś PO wywodzące sie z tej AWS i część PiS-u.

Prywatyzacja najważniejszych dziedzin gospodark zakonczono i nie ma już wiele
            do rozkradzenia. Pozostaje tylko złodziejstwo panstwowe na legalnym w swietle
            prawa okradaniu obywateli jako podatnikow, nieproporcjonalnie wysokie
            wynagrodzenia, milionowe premie, naginanie prawa, przekupstwo i korupcja
            lobbystow wielkiego kapitału.
            Ci kupują u politykow wygodne dla tego kapitału ustawy, które przynoszą
            korporacjom jeszcze wieksze zyski. O to idzie gra Tuska i PO.
            Sepleniący nieborak pokazał już swą kompetencję w pisaniu historii o Gdańsku,
            rodzinie i swoich dziadkach jako historyk a teraz odrzuceniem ugody z Kurskim.
            Jest taki sam zawzięty niemiaszek jak Ty.
            PO tak jak Ty jest mocna ale tylko w krytykowaniu PiS-u:

"haszysto-kaczysta pojal. Oni nie maja sobie nic do zarzucenia. Poza tym, ze
            uklad ich > nie rozumie. Uklad wszechswiatowo-antymurkowy. Wrogow
            > obszczymurkow "chrzescianstwa".

www.youtube.com/watch?v=JchOKFlI-xE&search=Szymon%20Majewski%20show%20Micha%C5%82%20Bajor%20dowcip%20kawa%C5%82%20%C5%9Bmiech%20humor%20%C5%
            • andrzejg Re: samouwielbienie idealu haszystowskiego 07.05.07, 05:30
              haszszachmat napisał:
              > Ci kupują u politykow wygodne dla tego kapitału ustawy, które przynoszą
              > korporacjom jeszcze wieksze zyski. O to idzie gra Tuska i PO.
              > Sepleniący nieborak pokazał już swą kompetencję w pisaniu historii o Gdańsku,
              > rodzinie i swoich dziadkach jako historyk a teraz odrzuceniem ugody z
              > Kurskim.

Alboś głupi ,alboś niemądry smile))

Pisałes wczesniej o zmianie nazw partii...pamiętasz o PC?
              Choć na tyle byłes uczciwy , aby wskazać na część PiS jako spadkobiercę AWS

Co się tyczy zaś Tuska i jego braku chęci do ugody...ciekawym jakbys tłumaczył
              podobne zachowanie kolesia z PiSu.Na pewno znalazłbys jakies wytłumaczenie.
              A w stosunku do Tuska teraz nagla najwazniejsze jest dla ciebie chrzescijańskie
              miłosierdzie...a niby to dlaczego?Tusk ma racje nie popuszczając.Chamom się nie
              odpuszcza.Przecież to tylko kara sądu ziemskiego.Cóz mu się stanie, jak kazdy
              bedzie go mógł nazwać oszczecą i to w świetle prawa?Cóż Tadziu?

A.
              • andrzejg P.S. 07.05.07, 06:45
                Gdyby Tusk poszedł na ugode , to jestem pewien,że cham Kurski ,
                albo inny kaczysta , tłumaczyłby to tak 'coś było na rzeczy'.

A.
              • hasz0 _"alboś głupi alboś niemądry"<----"chamom się nie 07.05.07, 08:55
                odpuszcza"

- no to dlaczego od ponad roku odpuszczasz sobie
                i jeszcze sie nim tu popisujesz?

A co najbardziej zabawne całą resztą tekstu - albo przyznajesz rację
                pomówionemu albo
                stosujesz kolejne pomówienie w dodatku... prognozowane!

Nic Ci się nie stanie po zrozumieniu swego postu?

• andrzejg Re: _"alboś głupi alboś niemądry"<----"chamom 07.05.07, 09:00
                  hasz0 napisał:

> A co najbardziej zabawne całą resztą tekstu - albo przyznajesz rację
                  > pomówionemu albo stosujesz kolejne pomówienie w dodatku... prognozowane!
                  >

Twój sposób rozumowania jest nieziemski, bo inaczej nie jestem w stanie
                  wytłumaczyć sobie braku zrozumienia przez Ciebie prostego tekstu.

Napiszę krócej:
                  Tusk ma rację nie idąc na ugodę, bo znając Kurskiego wie doskonale,że taki
                  krok tenże obróciłby przeciw niemu samemu podkreslając,że cos było na rzeczy
                  w jego pomówieniach, skoro szybciutko wycofał się ze sprawy.

A.
                • andrzejg Re: _"alboś głupi alboś niemądry"<----"chamom 07.05.07, 09:03
                  hasz0 napisał:

> odpuszcza"
                  >
                  > - no to dlaczego od ponad roku odpuszczasz sobie
                  > i jeszcze sie nim tu popisujesz?

Może i jestem chamem w Twoich oczach - lata mi to
                  ale wiedz,że jeżeli tak ,to schamiałem za Twoja przyczyną
                  kulturalny człowieku.

A.
                  • hasz0 _______kolejne pomówienie? jeszcze było za mało?/n 07.05.07, 09:09
                    • andrzejg pomówienie??? 07.05.07, 09:16
                      to nie mozna mieć własnych odczuć?
                      Zastanów sie nad tym.

A.
        • rycho7 Re: ____Ruszyzm czy ryszyzm 06.05.07, 16:14
          Ciekawe czy to literowka czy od-nikowo mialo byc rychizm. Hasz jak zwykle
          szybciej pisze niz mysli.
          • haszszachmat __Ruszyzm czy ryszyzm_________Odpowiem szczerze 06.05.07, 21:14
            rycho7 napisał:

> Ciekawe czy to literowka czy od-nikowo mialo byc rychizm. Hasz jak zwykle
            > szybciej pisze niz mysli.

Zatrzymałam się na 2 sec - ryszyzm, raszyzm ( nie rychizm!!!)
            ale sam Uralem sprowokowałeś "Ruszyzm".

"Dzień dobry państwu, dzień dobry dziennikarzom, dzień dobry policjantom,
            którzy teraz są dziennikarzami..."
            Janusz Kaczmarek, Na konferencji prasowej, 13.02.2007
        • rycho7 Liczę na to, że po wyborach za dwa lata polskie pr 06.05.07, 16:19
          hasz0 napisał:

> Liczę na to, że po wyborach za dwa lata polskie prawo lustracyjne będzie
          poprawione.

Chyba Bartoszewski nie mysli, ze na niezrozumiala modle tzw. cywilizacji
          zachodniej. My som Azja i swych tradycji bedziem bronic jak czestochowskiej.

Bartoszewski liczy na to, ze za dwa lata juz nie bedzie kto mial sie wstydzic
          swoich pogladow. On dojdzie naturalnego kresu, reszta przekroczy granice.
          • haszszachmat ______________________R7: -"Liczę na to, że wymrą" 06.05.07, 21:44
            Takt i wiarygodność godna... prasowych doniesień o Polakach
            awanturnikach, prowokujacych Włochów i próby uzasadniania ich mściwości
            lub propagandy prowadzonej po przez byłych SBeków w szmatławcach pod ich
            kontrolą z udziałem tych tchórzy dziennikarzy, którzy boja sie LUSTRACJI
            - od których uczysz się niezbyt wyszukanych, fonetycznie zbudowanych wyzwisk.

Twój fanatyzm antykatolicki przypomina okres okupacji i politykę
            obu zaborców wobec KK, zakazy nabożeństw w języku polskim oraz "usuwanie"
            księży.

Wulagarne, prawie barbarzyńskie poniżanie inteligencji swego kulturalnego
            polemisty i zohydzanie go oraz prorokowanie smierci w stosunku do osób, z
            którymi się nie zgadzasz, serwowanie "psychuszek" zamiast kontrargumentów, jako
            żywo przywodzi na myśl eksperymenty medyczne, prowadzone w ramach założeń
            eugeniki negatywnej przez hitlerowców i leczenie przez bolszewików dysydentów w
            psychiatrykach.

Niemcy już stosowali w Polsce eutanazję np. w ośrodku doświadczalnym
            Medizinische Kinderheilanstalt w Lublińcu i podobnej placówce w Cieszynie,
            natomiast osoby psychicznie chore lub upośledzone przeznaczone do eksterminacji
            w ramach Akcji T4 wywożono z rejonu Śląska do zamku Sonnenstein w miejscowości
            Pirna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka