Dodaj do ulubionych

Może Wy to rozgryziecie, bo ja nijak nie mogę ;)

10.05.07, 20:39
To jest strona polskiej firmy Krisline
krisline.com.pl/
Wkliknijcie się w "Big" i zobaczcie zdjęcia (oraz dostępne rozmiary) w modelach
19 i 24 i odpowiedzcie mi, co oni zrobili, żeby sfotografować tę dziewczynę w
majtkach niby xxl (co sugerują przy 19).
A teraz kolejna rzecz - jaki ona ma niby rozmiar?
Bo 19 największy ma 80F. Ale ona nie wygląda na 80 pod biustem, w i tak nie
powinna się w 80F zmieścić.
W 24 największe miseczki to E. A dziewczyna nie wygląda na 90 pod biustem...
I teraz kolejna rzecz - wygląda na to, że ta sama modelka reklamuje też takie
modele, jak 31, 30 i 29.
To teraz to ja już nic nie rozumiem.
I pytanie dnia - jaki ona ma rozmiar?
Obserwuj wątek
    • chocochoco :- 10.05.07, 21:00
      • chocochoco Re: ja też 10.05.07, 21:03
        Wyżej to błąd techniczny. A jeżeli chodzi o modelkę to też się już
        zastanawiałąm nad jej rozmiarem, bo biust ma iście imponujący:-). Przy jej
        biuście mój jest maleńki. Rozmiar stawiałabym 70JJ lub 70K, ale nie wiem skąd
        go wzięła, a za mały nie jest. Chyba specjalnie dla niej uszyli, żeby mogła
        zaprezentowac.
        • zazulla Re: ja też 10.05.07, 22:04
          chocochoco napisała:

> Rozmiar stawiałabym 70JJ lub 70K,

Ja mam Melissy 70L i mam proporcjonalnie podobny biust ale moj przy tej
          wielkosci opada nizej. Ale ogolnie modelka bardzo sie wypina, przy zblizeniu
          Hiacyntu bodajze widac, ze jednak robi jej sie mala buleczka.

Sugestia mojego chlopaka - moze ma mniejszy biust ale miseczki wypelniono czyms,
          zeby wygladal na wiekszy?

> ale nie wiem skąd
          > go wzięła, a za mały nie jest. Chyba specjalnie dla niej uszyli, żeby mogła
          > zaprezentowac.

Skoro Melissa szyje bez problemu indywidualne biustonosze, to do sesji Kris Line
          tez mogl.
          • yaga7 Re: ja też 10.05.07, 22:11
            Ja też się zastanawiałam, jaki ona ma rozmiar i jakim cudem ten Hyacinth, który
            ja mierzyłam, może na niej leżec tak jak na fotce. Absolutnie mi to nie wychodzi ;)
          • chocochoco super:-) 11.05.07, 00:12
            > Ja mam Melissy 70L
            tylko pozazdrościc takiego biustu, a do tego obwód 70, więc musisz byc
            szczupła. pewnie się za Tobą wszystcy na ulicy oglądają: mężczyźni z
            fascynacji, a kobiety za zazdrości:-)
    • annasi23 Re: Może Wy to rozgryziecie, bo ja nijak nie mogę 10.05.07, 21:15
      Też się nad tym zastanawiałam i jak ją zobaczyłam, to pomyślałam że Kris Line
      musi mieć rozmiarówkę najmarniej do H!
      Pewnie jej obwód zmniejszyli.
      I jeszcze jedno mnie zastanawia - czy Brastop przelicza rozmiarówkę Kris Line
      na brytyjską? Bo tam oferują połówki rozmiarów, a największa miska to H. A to
      nijak nie gra z rozmiarówką podawaną na stronie Kris Line.
    • kasica_k Fotoszop 10.05.07, 23:48
      i wszystko jasne? :)
      • yaga7 Re: Fotoszop 11.05.07, 07:50
        Pod się podpisuję - jak wczoraj zobaczyłam, jak fotoszopowo można odchudzić
        kobietę o 50 kg, to juz zwiększanie piersi mi nie straszne ;)
        • boochmenka Re: Fotoszop 11.05.07, 12:38
          Chyba o tym odchudzaniu mówiłaś:
          kozaczek.pl/plotka.php?id=1794
          :)
          • yaga7 Dokładnie! n/t 11.05.07, 12:59
    • veev Re: Może Wy to rozgryziecie, bo ja nijak nie mogę 10.05.07, 23:50
      moim zdaniem, po pierwsze, to piersi tej pani nie do konca sa naturalne - chyba
      nie ma mozliwosci, zeby biust tej wielkosci byl tak, hmm, sterczacy i w kazdym
      staniku mial taki sam, idealnie okragly ksztalt. po drugie, jesli odrzucic
      (calkiem realna) opcje szycia pojedynczych modeli na wymiar, pani moze miec na
      sobie dowolnie duzy rozmiar, a majtki i staniki sa po prostu pospinane z tylu
      (albo zawiazane na kokardke) - o ile wiem, z wieloma ciuchami sie tak do zdjec
      robi. po trzecie i nie wiem czy nie najwazniejsze, sporo w tym photoshopa.

v.
      • maith Re: Może Wy to rozgryziecie, bo ja nijak nie mogę 11.05.07, 01:41
        Ja bym powiedziała, że kształt tej pani zmienia się w zależności od tego, co
        reklamuje. Wygląda jakby miała mniejszy biust (no powiedzmy 70H) reklamując
        staniki do F, a bardzo duży - no powiedzmy 70R, kiedy reklamuje staniki do H.
        To faktycznie może być fotoszop, skoro pani ma na tych zdjęciach biust większy
        niż Zazulla, a oni takich rozmiarów nie proponują.
        • maith Re: Może Wy to rozgryziecie, bo ja nijak nie mogę 11.05.07, 01:43
          Chodzi o to, że nie mają zazullowych rozmiarów, to jak mogą promować to co mają
          na większym biuście niż zazullowy, a pani będąc szczupłą nie ma tego biustu
          wyliczanego od obwodu 95, czyli to by musiał być biust większy ale wyliczony od
          tego samego 70, nie więcej.
          • kasica_k Re: Może Wy to rozgryziecie, bo ja nijak nie mogę 11.05.07, 02:19
            Jak zobaczylam zdjecia Kris Line na Brastopie, to od razu pomyslalam, ze te
            biusty ktos w photoshopie nadmuchal. Bo wygladaja naprawde nienaturalnie. Moze
            to dla niedowiarkow? Ktorzy jak zobacza zwyczajne np. 75G, to nie uwierza i
            pomysla, ze to C? Ale przeciez kobiety chcące kupic G wiedza, jak wyglada G.
            Gdzie tu logika?
          • zazulla Re: Może Wy to rozgryziecie, bo ja nijak nie mogę 11.05.07, 08:30
            Haha, jestem ekstremum tego forum ;P Oczywiscie mi to nie przeszkadza,
            szczegolnie odkad dogadalam sie z Melissa :)

Bede polowac na te Kris Line i jak juz zmierze to sie wypowiem :) Niestety nie
            mam komorki z aparatem, zeby od razu zrobic zdjecie w przymierzalni.
            • yaga7 Re: Może Wy to rozgryziecie, bo ja nijak nie mogę 11.05.07, 08:32
              zazulla napisała:

> Bede polowac na te Kris Line i jak juz zmierze to sie wypowiem :) Niestety nie
              > mam komorki z aparatem, zeby od razu zrobic zdjecie w przymierzalni.

Bardzo mnie interesuje Twoje zdanie po przymierzeniu :)
              Bo ja mierzyłam i to jakieś nieporozumienie dla mnie....
              • ananke666 Re: Może Wy to rozgryziecie, bo ja nijak nie mogę 11.05.07, 09:36
                Yaga, a co konkretnie było nieporozumieniem? Pytam z czystej ciekawości, bo na mnie i tak nic nie mają. No chyba, że mają jakieś wyjątkowo wąskie i nierozciągliwe 70, w co nie bardzo mi się chce wierzyć.
                • yaga7 Re: Może Wy to rozgryziecie, bo ja nijak nie mogę 11.05.07, 09:42
                  Pisałam w wątku KrisLine (kopiuję post):
                  "W swoich wojażach majówkowych natrafiłam na sklep, w którym przymierzyłam dwa
                  modele: Hyacinth (który strasznie mi się podobał) i jeszcze taki podobny
                  niebieski/granatowy. Oba 75E - czyli teoretycznie na granicy moich rozmiarów.

- Hyacinth - masakra. Co z tego, że w miarę ładny, skoro rozciągliwy obwód i
                  ramiączka (strasznie!). Do tego bardzo wycięty pod pachą, krótkie fiszbiny pod
                  pachą - przez to tworzył mi się wielki wałek tłuszczowy. Kształt piersi też
                  nieciekawy.
                  - drugi granatowy z niebieskim haftem - też masakra. Z kolei od początku za duży
                  w obwodzie, musiałabym zmierzyć 70, a do tego miska E na pewno byłaby za mała.

Jednym słowem - w chwili obecnej na pewno nic KrisLine nie kupię. Przeszła mi
                  ochota nawet na gorsety..."

Czyli bardzo rozciągliwe, materiały zupełnie inne niż marek angielskich.
                  W sumie to przypominają mi inne polskie staniki (Ewa Bień, Samanta) pod względem
                  rozciągliwości materiałów - kiedyś (jak nie miałam dostępu do Panache itp) z
                  pewnością by mi się podobały; teraz - o nie ;)
                  • ananke666 Re: Może Wy to rozgryziecie, bo ja nijak nie mogę 11.05.07, 10:00
                    O mamo. Po takim opisie odechciałoby mi się nawet mierzyć.
                    • jaginger Re: Może Wy to rozgryziecie, bo ja nijak nie mogę 11.05.07, 11:42
                      A tu jaki koszmarek!!
                      Jakby jej jedna pierś chciała uciec :D
                      sklep.krisline.com.pl/includes/thumbnailpopup.php?
                      To trochę najbardziej zbliżone do rzeczywistości
                      sklep.krisline.com.pl/includes/thumbnailpopup.php?fileName=../photos/_products/295/bride_big.jpg
                      ----------------------------
                    • jaginger Re: Może Wy to rozgryziecie, bo ja nijak nie mogę 11.05.07, 11:45
                      Coś się fotka nie chce wkleić zdjecie 29
                      --------------------------------
            • maith Re: Może Wy to rozgryziecie, bo ja nijak nie mogę 11.05.07, 20:31
              Nie jesteś żadnym ekstremum, tylko Twoje poszukiwania staników są tu dobrze
              znane, wraz z rozmiarówką, o jakiej firma Kris Line może chwilowo jedynie
              pomarzyć. Ta pani wygląda, jakby jej biust był znacznie większy od Twojego
              znanego nam i wiemy, w co ubieranego, dlatego zgłosiłam Cię na ochotnika do
              oczywistego porównania, że to co oni nam sugerują jest niemożliwe.
              • maith Ale nie gniewasz się Zazu, co? n/t 11.05.07, 20:33
                • zazulla pewnie, ze nie :D 11.05.07, 22:26
                  Dobrze mi sie zyje z moim biustem :) Takie porownania sa jak najbardziej na
                  miejscu, bo wiecie jak wyglada polskie 70L bez PS.
    • zuz-anka Re: Może Wy to rozgryziecie, bo ja nijak nie mogę 11.05.07, 12:25
      Porównajcie zdjęcia 21, 22 i 8 - to na bank jest photoshop! i to we wszystkie
      strony...
    • maith I potem ludzie wierzą, że tak wygląda H czy F 12.05.07, 01:18
      To wkurzające, bo dzięki takim oszukańczym fotkom ludzie wierzą, że w szczupłej
      wersji (w stylu 70 pod biustem)
      -biust H wygląda jak na zdjęciu 21 (tam by przecież chyba liter alfabetu
      zabrakło, uwzględniając nawet z, ź, ż)
      -a F, zwykłe F, jakie wielokrotnie widziałyśmy w galerii jest "ledwie" 2 razy
      większe od oryginału i wygląda, jak na zdjęciu 19.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka