Dodaj do ulubionych

Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!!

08.06.07, 12:47
Zawsze polecalam moim znajomym, którzy przyjechali z innych miast i mieli ochotę coś zjeść restaurację Taco, sama też jadałam tam od początków liceum bo i jedzenie dobre, ceny przystępne a obsługa miła. Jadałam, bo moja noga nigdy już w taco nie postanie.
Wczoraj wieczorem postanowiłam pójść ze znajomym zjeść coś do taco, usiedliśmy na zewnątrz, po chwili przychodzi lekko przestraszony chłopaczek z kartami (nowy jakiś, wcześniej go nie widziałam, ja chcę zamówić od razu, bo zawsze biorę to samo, ale chłopaczek nie ma nic do pisania. Zamawiam taco z ostrym sosem i piwo, mój znajomy colę. Napoje przynosi nam dziewczyna, bez słomek, cola bez lodu, ale z cytryną (jak wycisnąć?). Proszę o słomkę (bardzo uprzejmie: sama pracowalam w gastronomii i wiem, że uprzejme traktowanie kelnerki/ra ma SAME plusy:i pomaga w pracy zainteresowanemu i można liczyć na sprawniejszą obsługę), słyszę od panienki, że zaraz otrzymam rurkę, ale ona idzie zbierać zamówienie. Słomki do końca pobytu nie otrzymałam. Natomiast tac, które dostałam, było najgorszym taco jakie w życiu jadłam. Miesa tyle ile kot napłakał, surówka (ta moja ulubiona, z ananasem) przygotowana chyba przed 3 dniami, kapucha pekińska grubo pokrojona...). No ale nic, nie będę robić problemów, 8zł jakoś przeżyję.
obok jacyś ludzie mieli zamówiony stolik (na chrzciny chyba, bo byli z maleńkim dzieckiem), okazało się, że brakuje miejsc. Młody chłopak poszedł pytać kelnerkę (taka wyjątkowo niesympatyczna, grubsza trochę, na imię chyba ma Marzena) gdzie może znaleźć 2 brakujące kiejsca a ona, po krótkiej wymianie zdań, "Nie zawracaj mi głowy, nic ci na to nie poradzę" (:// byli znajomymi, ale ona u diabła była w pracy!!) W końcu zaoferwaliśmy, że mogą wziąć nasze krzesła, bo my się zaraz zbieramy.
Marzena jest chyba jakąś przełożoną, bo PRZY KLIENTACH pozwala sobie w niewybredny sposób zwracać uwagę i poprawiać innych pracowników wówczas, gdy wia leży po jej stronie ("Ten pan nie ma piwa?Wzięłam zamówienie, piwo leży na barze, kazałam wam je zanieść!" na co chłopaczek "Ej, nie mi kazałaś...")
Czułam się jak w barze mlecznym z lat 80tych. Skandal, jeśli taco nie zmieni obsługi (ja rozumiem, że ktoś może mieć gorszy dzień, ale akurat Marzena ma go ilekroć odwiedzam tę restaurację) to naprawdę straci klientów. Jeśli uśmiecham się do kelnerki, to nie jest chyba problemem odpowiedzieć uśmiechem. A, nauczona doświadczeniem, usmiecham się zawsze. Żeby im się lepiej pracowała, a mi lepiej siedziało w danym lokalu. Ale w taco to nie dziala...:/
Obserwuj wątek
    • Gość: klient Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.strong-pc.com 08.06.07, 13:06
      klient nasz Pan.... ;-)
      • Gość: Aga Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 14:33
        Ja Taco przestałam juz dawno odwiedzać.
    • Gość: klient Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 14:36
      a moze pracownicy mieli strajk włoski jak w marketach?
      a swoją drogą to szefowi powinno zalezec na klientach a nie samym pracownikom
      (co nie zwalnia ich od tego aby wykonywali swoje obowiązki jak najlepiej).
      • Gość: hellyspring Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 14:53
        Też pomyslałam o strajku włoskim, ale tak jak mówiłam,pani Marzena jest zawsze odpychająca i nieprzyjemna (nigdy nie usłyszałam np. pytania w formie: "Czy już się państwo zastanowili" tylko "Co podać?" bez cienie uśmiechu...).
        Nie czekaliśmy na jedzenie szczególnie dlugo, ale mój posiłek był po prostu OHYDNY, wierz mi, odkąd otwarto Taco (pierwszy raz byłam tam w 1 klasie liceum, a więc 6-7 lat temu) nigdy nie dostałam takiego paskudztwa, pomijam ilość, ale w ogóle nie było przyprawione! Ostry sos?? Tam chyba w ogóle nie było sosu..
        A reszta obsługi wydaje się być mocno zestresowana. Nie wiem, kto jest szefem, lecz obawiam się, że lata świetności taco ma już ze sobą. Jeszcze jest tam sporo ludzi, ale z tego co wiem, właśnie wskutek takiej a nie innej obslugi, lokal traci kolejnych klientów.
        Wczoraj było mi aż wstyd, bo znajomy przyjechał z Katowic, poleciłam mu Taco jako restaurację na poziomie, z dobrym i niedrogim jedzeniem, a tu takie coś:/
        Sam powiedział do mnie, że następnym razem pójdziemy gdzie indziej coś zjeść.
        Kurcze, no, naprawdę się zbulwersowałam, zwłaszcza, że sobie myślę, ile pieniędzy zostawiłam w Taco przez te wszystkie lata, a tu przychodzę po raz kolejny i nawet mi słomki nikt nie poda:))
        Przede mną wyzwanie; muszę znaleźć jakąś miłą, dobrze urządzoną restaurację z przystępnymi cenami w TG:))
        • Gość: szamam Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.07, 16:27
          Taco zawsze była i jest na bodaj njwyższym poziomie w Tarnowskich Górach. Nie
          znam innego na piętrze, chyba leśniczówka albo w Zbrosławicach u Jońcy! Sosu nie
          było, bo poprzedni klient zjadł, a co? Był mało ostry, ale szefowa jak nóż - nie
          chce pisać dosadniej, bo wplączę wątek osiedla Fazos! Mało miałaś, to trzeba
          było potem kupić sobie kiełbasy u Wojtachy, a co!? Może trzeba było gości
          zaprosić nie do Taco, ale do Tesco, mała róznica w nazwie, a tanio i tak samo
          świeżo!
          A teraz poważnie! Nie wiem, jak tam jest, bo z zasady niektórym z TG zarobić
          nigdy nie dam, więc do tego lokalu "na wysokim pozimoie nie chodzę" i koniec!
          Obsługa rzeczywiście w lokalach jest fatalna, kelner(ka) powinien(nna) być, a
          jakoby go (jej) nie było! Dobra obsługa jest sztuką, a zadowolony kilient nigdy
          nie będzie grymasił nawet jeśli dostanie podnoski poprzednika sprzed godziny.
        • Gość: ........ Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.07, 11:22
          sama pracowałam w taco i wiezcie mi ze przy takim ruchu jak tam bywa zazwyczaj
          czlowiek nie wie gdzie ma rece wlorzyc.klienci bywaja opryskliwi i doskonale w
          ten sposob potrafia wytracic personel z równowagi.kazdy z pracownikow zabija sie
          zeby klijent dostal swoje zamówienie jak najwczesniej.ale ludzie taco to nie
          McDonald's to nie bar szybkiej obslugi
          • hellyspring Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! 10.06.07, 11:33
            Moja droga, ja też pracowałam w gastronomii, więc nigdy nie zdarzyło mi sie być opryskliwą dla kelnerki, zawsze używam słów "proszę", "dziękuję", "czy mogłaby pani", notomiast kiedy proszę o słomkę i uzyskuję odpowiedź, że "już zaraz", to chciałabym ją otrzymać, jeśli nie, sama się pofatyguję, a nie czekam jak głupia. Przychodząc do restauracji liczę się z tym, że chwilę muszę na danie poczekać, ale liczę też na profesjonalną i miłą obsługę, bo, jak sama mowisz, nie jest to fast-food.
            A musisz wiedzieć, że akurat w rzeczony czwartek tłumów w taco nie było (Boże Ciało), potem, kiedy my wychodziliśmy już, zebrało się więcej osób. Wiem, że czasem trudno poradzić sobie z ograniczonym malkontentem, lecz jesli kelnerka bez przerwy chodzi naburmuszona i opryskliwa, to klientom atmosfera się niestety udziela, a zachowania Marzeny opisałam i nie wynikało ono raczej z dużej ilości gości czy też ich chamstwa.
    • Gość: blazejjjj Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 17:58
      to ja na pbrone taco powiem ,ze kiedys otrzymalem podwojna porcje za przedluzony czas oczekiwania na potrawe, mile to bylo nie powiem i smaczne :))
    • Gość: matti jaka obsługa - taka opinia o lokalu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.07, 11:21
      Tak się składa, że naszą ulubioną knajpkę przestaliśmy odwiedzać w momencie, gdy
      kelnerką została Marzena zresztą ze swoją koleżanką "Misią" - chyba Karoliną -??
      Teraz byliśmy raz "na zwiadach" i jak widzę Marzena została na dłużej. No cóż...
      jak się ma niewyparzoną gębę i grubiańskie zwyczaje (łagodnie mówiąc)
      "prywatnie" to nie sposób nagle stać się aniołem w pracy...
      • Gość: matti Re: jaka obsługa - taka opinia o lokalu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.07, 11:24
        ''Marzena jest chyba jakąś przełożoną, bo PRZY KLIENTACH pozwala sobie w
        niewybredny sposób zwracać uwagę i poprawiać innych
        pracowników wówczas, gdy wia leży po jej stronie ("Ten pan nie ma piwa?Wzięłam
        zamówienie, piwo leży na barze, kazałam wam je
        zanieść!" na co chłopaczek "Ej, nie mi kazałaś...")''
        .... hehe....
        Marzena wcale nie musi być "przełożoną" by tak mówić... no cóż... stare zagrywki...
        • ddawwidd22 Re: jaka obsługa - taka opinia o lokalu... 10.06.07, 11:28
          Hehe pamiętam, że kiedyś poszliśmy tam z kumplem herbaty się napić. Czekaliśmy
          tak masakrycznie długo, że po krótkim pytaniu: "Jest w tym mieście inna knajpa z
          herbatą?" podnieśliśmy się z krzeseł i wyszliśmy.
          • Gość: djluck Re: jaka obsługa - taka opinia o lokalu... IP: *.strong-pc.com 10.06.07, 21:45
            Ja tam nie narzekam na obsluge, wrecz przeciwnie.
            Nie rozmiem co sie czepiacie Marzeny, kazdy ma zle dni...
    • Gość: In Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: 82.160.247.* 11.06.07, 08:51
      Precz z Marzeną ! Ja chodzę tam najwyżej raz w roku, ostatnio byłem w maju.
      Obsługa się starała, czekałem na swoje danie tylko tyle ile potrzebowała moja
      rodzina na zjedzenie swojego taco. Oczywiście kelnerka w przelocie powiedziała
      mi, kiedy straciłem już nadzieję, że już mi podaje, ale moja rodzina z tego
      powodu musiała na mnie sporo się naczekać, ponieważ jem powoli, a taco było
      duże. Stwierdzam, że takie jedzenie nie jest dla mnie i więcej się nie dam
      namówić. Może napoje, ale nie taco.
      No i największym argumentem za odstępieniem od korzystania z tej restauracji w
      moim przypadku, jest to, że na sali konsumpcyjnej dozwolone jest palenie
      tytoniu. Ja nie palę, więc towarzystwo palaczy przy konsumpcji dopuszczone
      przez właściciela lokalu, traktuję jak ciężkie przestępstwo. Ostatnio przed
      rokiem pytałem się kelnerki dlaczego tak jest? "No ale okna są otwarte i jest
      przeciąg". Ciekawe jak jest tam zimą?
      • Gość: tarnogórska mama Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 12:26
        no cóż ja po przeczytaniu tego postu na miejscu Pani Marzeny oddałabym sprawę
        na policję,przecież można dociec kto to napisał,a moim zdaniem jest to
        zniesławienie.

"Zniesławienie jest przestępstwem. Uregulowane zostało w art. 212 Kodeksu
        Karnego. Możliwe kary za popełnienie tego przestępstwa to grzywna, kara
        ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku. Jeżeli zniesławienie nastąpiło
        poprzez środki masowego komunikowania to sprawca takiego przestępstwa podlega
        grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do lat 2. Sąd
        fakultatywnie może orzec też nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, PCK albo na inny
        cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego. Według Kodeksu Postępowania
        Karnego (art. 31) właściwym sądem będzie ten, w którego okręgu popełniono
        przestępstwo."

Jeżeli Pani Marzena jest tak nie miła wystarczy zwrócić jej uwagę lub jej
        szefowej a nie na forum pisać takie bzdury.
        Jedno jest pewne teraz w TACO będą tłumy :P

• Gość: socjalgierkowiec Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.07, 12:50
          Na tym forum, to jeszcze nie tak bardzo, chociaż czasem też, ale na innych
          opluwają w te i na zad polityków, robią sobie niewybredne uwagi na temat
          burmistrz ów i radnych, ale jesli ktoś napisze o pani Marzenie coś
          niepochlebnego, to jest to zniesławienie. Ja w tym lokalu nie bywam, nie znam
          tej pani i chociaż czytałem o sprawie z pewnością tam nie pójdę.
          Jeśli polityk, burmistrz, radny jest niemiły, też wystarczy mu o tym powiedzieć
          albo przłożonemu
        • Gość: socjalgierkowiec Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.07, 12:56
          I na koniec! Czy to też jest wypowiedź, czy zniesławienie?
          Re: Co sądzicie o piekarnii naprzeciwko Staszica?
          odkąd poajwił się tam nowy personel,jest poprostu beznadziejnie,kiedyś zawsze
          było tam miło,teraz zanim kupisz bułki słyszysz jak jakieś sprzedawczynie gadają
          o swoich podbojach,niezaliczonych egzaminach,i innych głupotach. Niestety ja juz
          tam ...
          autor: Gość portalu: tarnogórska mama 2007-03-19 19:56:49
          • Gość: tarnogórska mama Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 13:01
            myslę że nie, nie podałam nazwiska :P
            • hellyspring Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! 12.06.07, 13:12
              Napisałam po prostu swoje wrażenia odnośnie obsługi a przypadek zrządził że Marzena jest tam jakąś znajomą znajomej i kiedyś dowiedziałam się jak ma na imię, wszystko. Bynajmniej nie miałam zamiaru nikogo zniesławiać, ale jeśli faktycznie za uzycie czyjegoś imienia na forum mozna zgłosić kogoś na policję, to wszyscy forumowicze byliby już chyba notowani. Przypomnij sobie, tarnogórska mamo, wątki o nieuprzejmych sprzedawczyniach, miłych i niemiłych kelnerkach, że o wątkach politycznych mnożących się przed wyborami nie wspomnę.
              Pomijam fakt, że nazwiska nie wymieniłam, a że do Marzeny uwagi klientów nie docierają to już słyszałam z innego źródła.
              Nie wydaje mi się jednakowoż aby przez ciekawość sprawdzenia na własnej skórze (czy też podniebieniu) powolnego upadku lokalu nagle wszyscy forumowicze masowo zaczęli odwiedzać tę restaurację:))
            • Gość: fanNiuniTG Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 13:14
              Obsługa w Taco była, jest i - miejmy nadzieję ze nie będzie nadal - niemiła.
              Bywam tam od samego otwarcia i nigdy nie było szczególnie miło czy
              sympatycznie. Chodzę tam czasami bo wiem czego mogę się spodziewać. Albo się coś
              zmieni albo ktoś wreszcie otworzy konkurencyjna knajpę z jedzeniem, powiedzmy,
              północno amerykańskim i wtedy skończy się prosperiti taco.
              • Gość: In Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: 82.160.247.* 12.06.07, 14:39
                Taco może zakończyć swoją działalność nie ze względu na złą obsługę, kuchnię
                itp. Jeśli wejdzie w życie ustawa o zakazie palenia w miejscach publicznych, a
                nie zostanie ono w Taco zabronione, to sprawa jasna.
            • Gość: socjalgierkowiec Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.07, 23:01
              Myślę, że podałaś miejsce i to jest dla mnie ważne. Jeśli ktoś powie, że
              burmistrz XXX jest głupi, to go zniesławia, a jeśli powie, że człowiek pracujący
              w gabinecie burmistrza miasta YYY, to nie? Masz jakąś faryzejską mentalność!
              • Gość: szaa Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 23:25
                jakby kazdego mieli przymknac za zniesławianie kogos w sieci to fora samoistnie
                przestałyby istniec a uzytkowników sieci globalnej było by trzech:]

w kazdym badz razie, byłam dzisiaj w Taco, obsługiwały dwie Panie - Marzena i
                Taka Blondynka i moze wylewne i specjalnie usmiechniete nie byly, ale
                obsługiwały dobrze i na poziomie. Moze zniesmaczeni trafili poprostu na jakis
                zly dzien Pani Marzeny ( kazdy jest człowiekiem) a może ja trafiłam na Jej
                dobry:P nie wiem.. w kazdym badz razie pewnie jeszcze tam wróce:]

• makowa.pani Zgadzam się z Tarnogóską Mamą 13.06.07, 08:30
          Nie wolno na nikogo tak napadać zwłaszcza na forum. Tacy jesteście odważni
          wszsyscy. Chyba przestanę czytać to forum bo sama agresja. Dziwię sie Kasicyy że
          nie usuneła wypowiedzi i Pani Marzenie. Ale pewnie byście znowu na nią najechali
          że wam ogranicza wolność. Ciekawe jak wy byście się czuli gdyby to o waszej
          pracy ktoś tak napisał.
          • Gość: loli A ja nie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 16:19
            No a gdybyś to Ty była w ten sposób obsłuzona w swojej ulubionej knajpie to też broniłabyś całego świata? Ja tu zresztą agresji nie obserwuję, ot, wymianę emocji. Do tego forum chyba słuzy, nie? I jak ktoś słusznie zauważył, co powiesz o wątku o najgorszych sprzedawczyniach?
            • Gość: knajpowieczka Re: A ja nie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 16:32
              to jeszcze nic! zajrzyjcie do SVEJKOVEJ GOSPODY! porównajcie obsługę i jedzenie
              z Taco. stwierdzicie, że w Taco pomimo tych uwag jakie macie, jest po prostu
              bosko ;P
          • Gość: socjalgierkowiec Re: Zgadzam się z Tarnogóską Mamą IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.07, 21:10
            O mnie tak jeszcze nikt nie napisał, więc sobie daruj te teksty i przestań
            skręcać temat! O innych forumowiczach też nie. Piszesz tak jakbyś logicznego
            myślenia uczyła sie od milicjantów z filmu "Miś". Na tym świecie tak się już
            utarło, że ktoś może być potraktowany jak pies i nikt się za nim nie ujmie, a
            kiedy mu nerwy siądą, to każdy chce go pouczać i bierze w obronę prawdziwego
            winowajcę. Forum służy do wymiany informacji i poglądów, każdych poglądów! Nie
            tylko na temat ginekologów i robienia im kryptoreklamy. Jeśli ktoś został źle
            potraktowany w knajpie, to ma się popłakać na schodach do tego pogieesowskiego
            magazynu i spiki w rękaw wycierać?
            • Gość: tarnogórska mama Do socjalgierkowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 23:50
              "Myślę, że podałaś miejsce i to jest dla mnie ważne....
              Masz jakąś faryzejską mentalność! "

ok,tak samo ważne jak to na że na forum obgadujesz kolegę (zresztą co z Ciebie
              za kumpel :D)

"
              Gość: socjalgierkowiec 15.04.07, 11:38 najlepsze efekty w wychowaniu

ludzi daje edukacja samego siebie. Kolega, który robił kiedyś wykłady o braku
              higieny w hipermarkecie, potem w ubikacji nie umył sobie rąk po sikaniu. Gdy mu
              zwróciłem uwagę, zrobił się czerwony jak sztandar rewolucji. "

Dla mnie chłopie nic dodać nic ująć,ciekawe jaką Ty masz mentalność ;)

• Gość: socjalgierkowiec Re: Do socjalgierkowiec IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.07, 07:06
                Kumpla nie obgaduję, bo ta czynność polega na czymś innym, tak mi się zdaje, a
                nawet wiem. Osoba ta do forumowiczów TG nie należy, bo mieszka w innej częsci
                Polski. Samoedukację robię codziennie, a śmodruchów i pyskaczy w sklepach i
                knajpach starm się tępić swoim zachowaniem, czyli bezlitosną moją postawą. A
                jaki ze mnie kumpel? Podobno całkiem dobry, bo podobno jestem do bólu
                bezpośredni i to tuszuje wszystkie moje wady w ilości ogromnej.Czy mentalność
                jest słowem określającym twoje mętne wypowiedzi?
                • hellyspring Hmmm... 14.06.07, 10:04
                  Nie jestem typem osoby, która usiadłaby na schodach wcieracjąc śpiki w rękaw (było wówczas ciepło i rękaw miałam krótki:)) , ale nie należę też do tzw. upierdliwych klientów, którzy za uchybienie ze strony personelu każą wołać szefa i jak najgorzej się o danej kelnerce/kelnerze wypowiadają. Forum wydawało mi się rozwiązaniem pośrednim: dając ujście swoim emocjom, jak tyo było już napisane, chciałam przy okazji sprawdzić, czy tylko ja po wyjściu z Taco czułam się tak potraktowana. Jak się okazuje takich osób jest wiecej.
                  Czy ja wiem, czy jest to oczernianie i zniesłwianie?? Co się tyczy wypowiedzi Tarnogórskiej Mamy apropos obsługi w piekarni na ul. Piłsudskiego, to moim zdaniem niewiele się różniła od mojej wypowiedzi, może nie podałaś imion bo ich po prostu nie znasz? Nie wiem, nie wnikam. Lecz przekonana byłam iż forum, tak jak Hyde Park, służy do wypowiadania opinii wszelakich (na szczęście nie mamy królowej, a zatem ograniczeń:)) a tu okazuje się, że kilka osób ma co do tego wąrpliwości...
                  • Gość: socjalgierkowiec Re: Hmmm... IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.07, 11:09
                    Podzielam zdanie i milknę
                  • bea70 Re: Hmmm... 14.06.07, 14:16
                    tarnogorskamama sie po prostu osmieszyla w tym watku.
                    A obmowa pan na poczcie na Szwedzkiej nie kwalifikuje sie pod znieslawienie? Po
                    prostu smieszu warte.
    • Gość: Chichotka Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 11:45
      Ja powiem tak. Zgadzam się zupełnie z hellspring. Też tego samego wieczoru byłam
      w tym okalu i widziałam co tam się działo. Zachowania wspomnianej Pani nie da
      się absolutnie niczym usprawiedliwić - jest arogancka i wiecznie ma grymas
      niezadowolenia na twarzy. Skoro jej tam tak źle, niech zmieni pracę,
      przynajmniej nie będzie klientom uprzykrzała konsumpcji i chwil relaksu.
      Albo niech zmieni nastawienie, bo wkońcu jest to jej obowiązkiem i za to jej
      płacą. Tyle. Zawsze jest jakieś wyjście.
      • Gość: duduś Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.07, 17:34
        A ja właściwie nie mam nic do powiedzenia, tylko piszę, żeby coś napisać
        • Gość: ula Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.07, 22:36
          To ja też napiszę byle co
          • Gość: aja Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.07, 19:05
            A ja tam poszedłem specjalnie - takie byle co według mnie
    • maniek321 Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! 26.06.07, 15:40
      hellyspring ma problem bo nie chcieli jej w taco za kelnerke a jak bylas tak
      żle obsłużona to mogłaś wyjść
      • hellyspring Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! 26.06.07, 18:25
        Wiesz, myślę że o moje problemy martwić się nie musisz, mam ciekawe studia i dostosowaną do nich pracę, a w gastronomii pracować już nie chcę:P
        A co do wyjścia, to w końcu wyszłam. Tylko że skoro zapłaciłam, to jednak miałam ochotę tam chwilę posiedzieć. Ta ochota jednak szybko minęła.
        I nie zwykłam szkalować kogokolwiek przez wzgląd na dręczące mnie kompleksy.
    • sirions Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! 27.06.07, 23:05
      Do Taco za często nie zaglądam, ale zgadzam się z tym, że czasami czas oczewkiwania na potrawy jest nieznośnie długi. Tak, to nie Mc'Donalds, ale jeśli czekanie się ma przedlużyż, to kelnerka powinna przyjść i powiadomić o tym. Ostatnio coraz więcej moich znajomych narzeka na tą restaurację, czytając ten wątek nie dziwie się.
      Uważam, że autorka wątku ma rację odnośnie niemiłej obsługi. Praca kelnera polega na ciągłym kontakcie z klientem. To, że ktoś ma gorszy dzien, to ok, niech sobie ma, ale niech go nie przekłada na klientów. Każdy ma z nas gorsze dni, jednak w pracy należy zachowywać się na poziomie, a nie, że ktoś będzie niemiły dla klientów, dlatego, że mu sie mleko przypaliło rano. Trochę szacunku dla innych i pracy.
      Pozdrawiam
      • Gość: mike Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 15:34
        Polecam restaurację w Hotelu Neo. Naprawdę pycha, cenowo trochę wysoko ale
        warto!!!!
    • Gość: gość Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.strong-pc.com 04.07.07, 14:26
      no to fakt coraz gorzej tam z obsługą
    • Gość: gość cd Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.strong-pc.com 04.07.07, 15:04
      ale jedzonko pycha!
    • Gość: zz Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 19:57
      A co powiedziec o obsludze "u wronow"??Tam to dopiero sie dlugo czeka,na sama
      cole czekalam 30 minut :D paranoja jakas i jeszcze gdyby cokolwiek powiedzieli
      ze np.dzis to maja ludzi itp,bo przeprosin-nie oszukujmy sie-to sie mozna nie
      doczekac nigdy lub o nich pomarzyc.Juz wiecej tam nie pojde,chyba ze obsluga sie
      zmieni...najsmieszniejsze jest to,ze ZAWSZE napiwki zostawialam!Taco to przy tym
      nic!No chyba ze tylko Ja mam takiego pecha;)Bojkotuje.Wyrzekam sie dobrej pizzy
      na rzecz normalnego traktowania-normalnego,bez zadnej wazeliny.
      • Gość: ooo Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.07, 21:37
        Ale u Wronów tyle much nie lata!
        • Gość: :o Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 23:24
          niewiem,na zapleczu nie bywam
    • Gość: haha Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.hcm.com.pl 06.07.07, 07:38
      nie ma co jak na bufecie jest jedna flaszka wódki a jak braknie to kelnerka
      musie biec do monopolowego to chybba coś nie halo. niech właściciel popracuje
      za 1tys.
    • Gość: gość Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.strong-pc.com 06.07.07, 17:01
      nie zgadzam się. Obsługa jest super!!!
      • Gość: anzelm Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.07, 18:19
        W końcu!
        • Gość: skin Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.07, 22:49
          Cojedliście dzisiaj w taco?
          • Gość: wiki Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: 83.1.71.* 25.06.08, 22:49
            Pracowałam w TACO ale na samym początku i też zdarzały się różne sytuacje ale co
            do obsługi to pomimo złego dnia to ma być zawsze 100% miła i grzeczna dla
            klienta bo cóż by się działo jakby tak lekarze okazywali w pracy swoje ciężkie dni
            • Gość: kobieta Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 09:29
              przeciez to nie jest restauracja ,tylko fast foot ,wiec czego
              zadacie ?
            • Gość: to ja :)) Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.piekary.net 27.06.08, 10:14
              Bywam w Taco i nigdy nie zdarzyło mi się, aby było coś nie
              tak.Zawsze uśmiechnięte dziewczyny.Smaczne jedzenie.A problem w
              tym,że lokal zrobił się za mały bo chętnych dużo.Więcej
              życzliwości:))
              • Gość: Iwona z TG Re: Skandaliczna obsługa w Taco Meksicano!!! IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.08, 16:58
                Nie wiem o co Wam wszystkim chodzi??? Ja chodze do taco czesto,
                zapraszam znajomych, organizuje spotkania i nie zdazylo mi sie nigdy
                cos takiego jak co niektorym osobom. Jest pyszne jedzenie, przemila
                obsluga i jesli bede miala polecac lokal z diobrym jedzeniem to z
                pewnoscia polece wlasnie taco. Jest w centrum miasta a jesli ktos ma
                blizej Lewsniczowke to droga wolna.......
    • dantetg TACO - smaczne przede wszystkim 28.06.08, 01:03
      Ludzie, dajcie sobie uzu (mowie ogolnie, zeby nie bylo ze to pomowienia :P ).
      Bywam w TACO od czasu do czasu. A to posilki, a to herbata ze znajomymi, jakies
      piwko itd. I szczeze powiedziawszy - no nie zdarzylo mi sie jakos SPECJALNIE
      odnotowac bardzo opryskliwej obslugi. Kto wie, moze mialem szczescie nie trafic
      na pania M. A moze po prostu miala zly dzien a sprawa zostala zbytnio
      rozdmuchana na forum.

Tak czy owak - zarcie maja w porzadku.
      Tylko raz prosilem o sok banan z porzeczka pol na pol NIE MIESZANE, dostalem
      wymieszane. Ale tez sie wypilo ;-)

Co do palenia - FAKT, DUUUUZY MINUS. Palenie w lokalu mi nie odpowiada a i
      takich klientow jest wiecej jak sie okazuje.

Pozdrawiam i zluzujcie poslady!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka