stukotek 12.06.07, 10:24 Mam pytanie - czy któraś z Was była w kinie na filmie "Franklin i skarb jeziora" ze swoją pociechą? Jeśli tak to proszę napiszcie czy się Wam podobało. Szczególnie czy podobało się dziecku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sweet.joan Re: oglądałyście - Franklina i skarb jeziora? War 12.06.07, 14:11 Ja nie byłam, ale widziałam w kinie zapowiedź. Wrażenie dobre. Poszłabym z dzieckiem nawet w ciemno. Odpowiedz Link Zgłoś
katka74 Re: oglądałyście - Franklina i skarb jeziora? War 12.06.07, 19:13 Moja 3 latka właśnie zaliczyła pierwszą wizytę w kinie. Była z tatą , więc przekazuje refleksje męża. Mała wróciła zachwycona i kinem i samym filmem. Jest generalnie fanka Franklina, cały seans ponad 1 godz. przesiedziała jak trusia. Mąż stwierdził, że film ciekawy, na dobrym poziomie, wiele nowych postaci, fajny dubbing. Nie poleca jednak dla dzieci poniżej 3 lat, gdyż jest kilka dramatycznych sytuacji (pożar, śmierć rodziców, był światkiem, że kilkoro młodszych dzieci na sali rozpłakało się. Generalnie polecamy! Odpowiedz Link Zgłoś
kontaminacja Re: oglądałyście - Franklina i skarb jeziora? War 12.06.07, 19:30 Bylam na Franklinie ze swoja 3-latka. Co prawda po 5 minutach zapytala, czy moze bedzie inna bajka , ale dzielnie wysiedziala do konca. Bylam nawet zdziwiona, jak bardzo przezywala tresc - szczegolnie pozar domu. Ogolnie polecam. Film duzo lepszy od naszego kinowego debiutu 'Smocze wzgorze'. Odpowiedz Link Zgłoś
stukotek Dziękuję :) 13.06.07, 08:23 Wybierzemy sie zatem, chociaż ten pożar mnie trochę przeraża. To będzie pierwsza wizyta w kinie. Odpowiedz Link Zgłoś
tatko66 Re: Dziękuję :) 13.06.07, 12:32 W których kinach już go grają? Na stronie internetowej franklina jest informacja, że film będzie w kinach od 15 czerwca! Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
malwa-malwa Re: oglądałyście - Franklina i skarb jeziora? War 13.06.07, 16:15 Witam, byłam na Franklinie z niespełna czterolatkiem, który po seansie powiedział: "Chciałbym jeszcze pięćset razy pójść na ten film!" Był naprawdę pod wrażeniem, a kilka dni temu udało się nam kupić książeczkę napisaną na podstawie tego filmu i teraz mamy cowieczorną lekturę - Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
paulaula Re: oglądałyście - Franklina i skarb jeziora? War 13.06.07, 18:40 Byłam na pokazie przedpremierowym, z 4-latką. Bardzo jej się podobało, mnie również. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: oglądałyście - Franklina i skarb jeziora? War 13.06.07, 20:47 Ja tez chętnie wybrałabym się z 3,5 roczniakiem ("przewielbia" Franklina ale napiszcie proszę czy naprawde jest tak strasznie - pożar domu i śmierć rodziców??? Franklinowi umierają rodzice? Wydaje mi się, że młody nie ma pojęcia jak dotąd, co to jest śmierć, i nie jestem pewna, czy mam ochotę go w tym względzie uśiwadamiać. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
malwa-malwa Re: oglądałyście - Franklina i skarb jeziora? War 13.06.07, 21:48 Umierają - a konkretnie to giną w pożarze - rodzice babci Franklina. Pokazany jest pożar, ale ani przez moment nie widać tych ginących w nim rodziców, jest o tym tylko mówione. Mój synek nie miał problemu, żeby to zrozumieć, bywał już na cmentarzu, zapalał znicze, wie, że ludzie umierają, ale nie boi się tego (przynajmniej nie okazuje). Czasem mu też opowiadam o ludziach, którzy żyli i umarli dawno temu, tzn. przed jego narodzinami, a byli nam bliscy. Myślę, ze trzeba dziecku też mówić o śmierci - oczywiście dostosowując się do jego możliwości zrozumienia tematu. A na film warto pójść - moim zdaniem, oczywiście. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś