vandikia 05.07.07, 20:47 ze części składowe rewelacyjne i jesli całość wyjdzie nie taka to sie poplacze staje sie na starosc monotematyczna, gary i gary, porazka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
veeto1 Re: a ja robię sałatkę gyros i Wam powiem 05.07.07, 21:06 hehehe, mnie też dziś na greckie żarcie napadło i se poszłam do greckiego baru na gyros, sałatkę i tzatzyki. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: a ja robię sałatkę gyros i Wam powiem 05.07.07, 21:19 a mnie dzisiaj na staropolsko wzielo- kotlecik, ziemniaczki i buraczki. pycha. Vanda..jak robisz ta grecka salatke? mentalnie sie nie nadajesz na garkotluka, wiec sie nie martw za bałdzo Odpowiedz Link
vandikia muli mi forum strasznie, wiec zbiorczo odp 05.07.07, 21:30 salatka ma m.in w sobie drób przyprawiony, ogórki konserwowe, kukurydze, kapuste pekinska, pomidory i cos jeszcze - nie pamietam teraz jako drob zrobilam piersi z indyka zalane przyprawa gyros i wysmażone, az woda wyparuje co do mentalnosci.. bo ja wiem..lubie ten sport po prostu )) Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: muli mi forum strasznie, wiec zbiorczo odp 05.07.07, 21:36 sos na pewno opuscilas) no wiec nie jestes garkotlukiem. garkotluk nie lubi, on robi bo nie umie inaczej a ja tez lubie. ostatnio zrobilam Malzowi pyszna lazanie. inspiracje czerpie z forum - galeria potraw i tu co tu duzo kryc. teraz chce zrobic w jakis wolny dzien zeberka Dzikiej) Odpowiedz Link
vandikia Re: muli mi forum strasznie, wiec zbiorczo odp 05.07.07, 21:38 pewnie tak P polepszylo sie f na szczescie.. nie wiem co jest, ze czasem wieczorami tak muli, ze strona otwiera sie ok 5 minut? a lazania czym nadziana byla? ja dzis szczawiową zrobilam, chodzila za mną od ho ho ho..i hoooo... czuje sie bajecznie, bo wyszla kwasna, dobra. kurcze, jak to zarciem sobie czlowiek dogodzic umie )) ktorys z kucharzy powiedzial, ze nie je po to by żyć, a żyje po to by jeść - ja sie tez ku tej 2 opcji skłaniam chyba ))) Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: muli mi forum strasznie, wiec zbiorczo odp 05.07.07, 22:15 mnie znowu wylogowywuje co 5 minut kurwicy mozna dostac. lacze moje sie raz poprawia raz psuje co niesamowicie mi psuje humor, bo chcialabym sie jakos rozmowic wreszcie i ostatecznie rozmowic z neostarda a jak postrasze je , ze pakuje ten caly bajzel do tych 5 kartonow co je dostalam (bo bylam taka mundra i se lajboxa z widelostrada zainstalowalam- place za 512 28 ybli teraz a potem 60 bede bulic) to zaczyna mi smigac jak nie powiem co. lazania -tradycyjna chyba. zrobilam wypelnienie a'la chilli con carne;-DD typowo wloskieDD czyli miecho mielone, kukurydza, fasola czerowna, cebula , sos pomidorowy. pikantnie, zabojczo, dobrze)) szcawiowej chyba nigdy nie jadlam. nie lubie) no a jesli chodzi o te opcje to u mni sie wacha to wszystko. raz kocham jesc i celebruje kazdy kasek, a czasem to nie mam ochoty jesc niczego. i niedobrze mi na sama mysl o zarelku chocby nie wiem jakie bylo ale na szcezscie to przemijajacy stan i krotkotrwaly;-DD Odpowiedz Link
vandikia Re: muli mi forum strasznie, wiec zbiorczo odp 06.07.07, 09:58 wczoraj tez mnie wywalalo i dalam sobie spokoj a takiej lazanii, ktora opisujesz nie jadlam nigdy, ja robie mielone plus sos pomidorowy i beszamelowy ))) aha i wiecz co? w tej sałatce nie ma sosu, mieso jest oblepione przyprawą gyros, a pozniej sa warstwy majonezu i keczupu )) Odpowiedz Link
raduch Re: muli mi forum strasznie, wiec zbiorczo odp 05.07.07, 21:53 pszczolaasia napisała: > sos na pewno opuscilas) > no wiec nie jestes garkotlukiem. garkotluk nie lubi, on robi bo nie umie inacze > j Hyhy. Mamy taki bar w mieście, gdzie te kuchary są wystawione ze swoimi dziełami jak na galerii. Tam są takie garkotłuki, których zwyczajnie nie byłbym w stanie objąć. Vandzi nie to ryzyko nie dotyczy, ona poza marginesem błedu jest. Bardzo poza. > a ja tez lubie. ostatnio zrobilam Malzowi pyszna lazanie. inspiracje czerpie z > forum - galeria potraw i tu co tu duzo kryc. teraz chce zrobic w jakis wolny > dzien zeberka Dzikiej) Dzisiaj jadłem, wczoraj z wieczora se zrobiłem. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: muli mi forum strasznie, wiec zbiorczo odp 05.07.07, 22:18 Vandzi nie to ryzyko nie dotyczy, ona poza marginesem błedu > jest. Bardzo poza. no wiec wlasnie. przy czym..mi nie chodzilo li tylko o efekt wizyalny mentalnosc ma tu tez niebegatlne znczenie noa le wiadomo o co chodzi) dziemik musi byc jakis specjalny? czy byle jaki? mam kurde aroniowy na podoredziu, ale jakos mi go tak... skzoda no! jaki dajesz? Odpowiedz Link
raduch Re: muli mi forum strasznie, wiec zbiorczo odp 05.07.07, 22:27 Morelowy. Obaj młodzi jedli, co dość rzadkie. Ale się mi wydaje, że ujdzie każdy byle bez tych włażących w zęby pestek. Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: a ja robię sałatkę gyros i Wam powiem 05.07.07, 22:22 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=65431326 Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: a ja robię sałatkę gyros i Wam powiem 05.07.07, 22:25 matko Morf gdzie Cie nosi) cze! Odpowiedz Link
mmagi Re: a ja robię sałatkę gyros i Wam powiem 05.07.07, 22:48 a co Cie to obchodzi,co? Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: a ja robię sałatkę gyros i Wam powiem 05.07.07, 23:16 a obchodzi;-D bo co?;-P Odpowiedz Link
mmagi Re: a ja robię sałatkę gyros i Wam powiem 05.07.07, 23:18 masz chopa to go pilnuj;0 Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: a ja robię sałatkę gyros i Wam powiem 05.07.07, 23:19 nie boj zaby siedzi kolo mnie i smyram go jedna rasia;-P Odpowiedz Link
mmagi Re: a ja robię sałatkę gyros i Wam powiem 05.07.07, 22:48 drugi garkotłuk na tym forumie))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: a ja robię sałatkę gyros i Wam powiem 05.07.07, 22:56 mmagi co cię ugryzło,zachowuj się byle jak ale się zachowuj Odpowiedz Link
mmagi Re: a ja robię sałatkę gyros i Wam powiem 05.07.07, 23:09 wypad z wata!!!! ona to zrozumi Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: a ja robię sałatkę gyros i Wam powiem 05.07.07, 23:18 a kto jest pierwszy? chyba nie myslisz o tej osobie co mysle ze myslisz;PP Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: a ja robię sałatkę gyros i Wam powiem 05.07.07, 23:21 atam)) Ty se jaja robisz a ja sie do sparingu szykuje;-D ide spac)) branoc Mmagi)) dzie sa foty z Zakopca? moglabys jakies wyslac ju noł? i widoki pokazac jakies z sobom na przyklad)) Odpowiedz Link
mmagi Re: a ja robię sałatkę gyros i Wam powiem 05.07.07, 23:23 kuśwa jusz mie widziałas i wystarczy Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: a ja robię sałatkę gyros i Wam powiem 05.07.07, 23:24 a to Ty masz jakis limit wporowadzony? łeee. ide! ;-P Odpowiedz Link
mroofka2 Re: a ja robię sałatkę gyros i Wam powiem 05.07.07, 22:59 robiłam ostatnio pyszna mi wyszła nie chwaląc się;D Odpowiedz Link
vandikia Re: a ja robię sałatkę gyros i Wam powiem 06.07.07, 09:56 no pachnie fajnie, zaraz bede konsumowac ) Odpowiedz Link
aasiula1 Re: a ja robię sałatkę gyros i Wam powiem 05.07.07, 23:19 ty wanda potrzebujesz zeby cie ktoś porzadnie wyru.... za przeproszeniem, bo za duzo energii masz Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: a ja robię sałatkę gyros i Wam powiem 06.07.07, 00:12 mmagi sama se zrób..... wypad Odpowiedz Link
vandikia Re: a ja robię sałatkę gyros i Wam powiem 06.07.07, 09:56 to chyba by mnie musial w traklcie zabic, zeby mnie energii pozbawic )) Odpowiedz Link
vandikia ale proporcje z głowy 06.07.07, 10:16 na taką dość sporą i głeboką salaterkę potrzebne: duża pierś indycza ogórki konserwowe cebule - ze 2 duże pomidory - ze 3 duże przyprawa gyros - sie tak nazywa na opakowaniu majonez keczup kukurydza kapusta pekińska piers kroisz w niewielkie kawałki - kwadraciki, podsmażasz na oleju i zalewasz przyprawą (4 łyżeczki gyros na szklanke wody) i smazysz dopoki woda nie wyparuje i zostanie miecho oblepione tym gyrosem. jak ostygnie kładziesz na spód salaterki i polewasz keczupem, na to kładziesz cebule pokrojone w cienkie piórka a na to pokrojone w drobną kostkę ogórki konserwowe - nie wiem ile, tyle, żeby przykryły całośc i ułożyły warstwe. na to kładziesz ful majonezu )) i na majonez keczup. potem wywalasz na to odsączoną kukurydzę, a na warstwe kukurydzy pokrojoną w cienkie paseczki kapuste pekińską (w przepisie do kapusty dodawali lyzeczke wegety najpierw, ale ja zapomnialam ) , na kapuste znowu wrzucasz majonez i na samą górę układasz plasterki pomidora i już. nie mieszasz, nie solisz, nie pieprzysz, troche sie musi wszystko przegryzc Odpowiedz Link
lajton Re: ale proporcje z głowy 06.07.07, 10:21 A! czekałam i ja na to. Dzięki! Robię w poniedziałek. Napaliłam się. Odpowiedz Link