Gość: Dziecko z bidula Re: Celnicy zajęli środki poronne na statku IP: *.marksys.de / 10.1.104.* 24.06.03, 19:10 O wielcy wojownicy,obroncy zycia nienarodzonego!!!! Plakac mi sie chce gdy widze w tv jak lysy skin obrzuca jajkami statek!!Smiac mi sie chce z rozpaczy jak czytam wasze komentarze!!!ZAMILKNIJCIE!!!Zadajcie sobie pytanie -ile zrobilem,zrobilas dla obrony zycia narodzonego????Czyzbyscie nie wiedzieli ze juz w polowie roku brakuje pieniedzy na jedzenie w domach dziecka!!Gdybys przeznaczyl(a) pieniadze wydane na internet na dom dziecka ile moglbys,moglabys tym zrobic dobrego!!!Potraficie tylko pieprzyc farmazony na kazdy temat-a co z dzialaniem?NIC!!!To wy bedziecie potepieni przez Boga!!On dal nam prawo wyboru-Wy je gwalcicie!!!Ja potepiam was juz teraz jak wielu innych z domu dziecka!!!Jestes takim katolikiem?-to czemu nie adoptujesz kilku z nas!!!???Jestescie obludni!!!Tak samo jak wiekszosc ksiezy kupujacych ekstra auta-a nawolujacych do milosierdzia,pomocy blizniemu ,itp.Tak,tak-prawo,milosierdzie i wszystko co niesie wiele wyrzeczen zostawcie nam-biednym i niechcianym!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłop Holenderki nie przyjechały żeby skrobać !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.03, 19:21 One tak kokietują facetów z LPRu i Młodzieży Wszechpolskiej. Tam w Holandii, mają za dużo pederastów i pedofilów, więc tym kobitką marzy się porządne ... z prawdziwym twardzielem, jak Giertych i spółka, dlatego próbują zwrócić ich uwagę na siebie. To jest apel do prawdziwych Polaków!!! Do abordażu !!! Pokażcie co Polak potrafi :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimka otrzezwiec by trzeba IP: *.dip.t-dialin.net 24.06.03, 19:36 i otworzyc sobie pierwsza lepsza gazete. W ogloszeniach medycznych poczytajcie pod haslem WYWOLYWANIE MENSTRUACJI. Jak myslicie drogie dzieci, w jaki sposob rodzimi ginekolodzy wywoluja menstruacje? Jak deszcz, przy pomocy tam-tamow? Zapewniam was, ze podziemie aborcyjne wcale nie jest takie podziemne, a jedynie pollegalne. I kosztuje. Moze gdyby antykoncepcja nie byla tematem wstydliwym, a panowie przekonali sie do prezerwatyw, zaden czarodziej nie musialby wywolywac menstruacji, jak jakiego ducha. Czego wszystkim zebranym zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_lesna A ty tam w tej Wszy-polskiej sprawdzales 24.06.03, 22:16 jakim twardzielem jest Giertych? No moje gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Celnicy zajęli środki poronne na statku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.03, 19:36 Ty naprawdę jesteś ŁOŚ (jedyny sprawiedliwy ??!!). Kim jest Strąk ? Poseł - ile osób na niego głosowało. Przypomina się przypowieść i g....e i okręcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: Celnicy zajęli środki poronne na statku IP: 193.95.187.* 24.06.03, 19:57 wyslalem wczoraj tym kobietom troche pieniedzy. niech walcza z ciemnogrodem tez za moje pieniadze. wszystkich ktorzy mysla podobnie prosze zeby zrobili tak samo www.womenonwaves.org/index_pol.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Do darczyńcy Maurycego,dobrego............... IP: *.elknet.pl 24.06.03, 20:11 Maurycy powiedz mi ,wytłumacz co to znaczy ta twoja pomoc.Czy chciałeś za te pieniądze zfundować tym paniom edukację w Polsce.Czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Gosia darczynca M.. IP: *.240.81.adsl.skynet.be 24.06.03, 22:43 chcial tylko zeby dziwczyny, kobiety polskie warte byly ciut wiecej niz przeterminowane "leki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec WG SOWY KTO SIE WYPOWIE ZA ABORCJA POPIERA SLD IP: *.echostar.pl 24.06.03, 20:22 Gość portalu: Łoś napisał(a): > Brawo! Na pohybel femistkom i mordercom! WG SOWY KTO SIE WYPOWIE ZA ABORCJA POPIERA SLD- A TO CIEKAWE TO KOGO POPIERA SOWA - LPR - PO CO SPLYCAC, CZY NIE MOZNA WYPOWIADAC SIE ZGODNIE Z WLASNYM SWIATOPOGLADEM, ABY NIE ZOSTAC ZASZUFLATKOWANYM DO ZWOLENNIKOW JAKIES PARTII LEGITYMIZUJACYCH WSZYSTKIE DZIALANIA TEJZE PARTII? JA NIE POPIERAM W SWOICH POSTACH ZADNEJ Z PARTII, MALO TEGO KAZDEJ MAM COS DO ZARZUCENIA JESLI CHODZI O ABORCJIE NIE SPLYCAJMY, PO PROSTU NIE SPLYCAJMY NASZYCH POSTAW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszla matka za 3y miesiace zostane matka IP: *.stw-bonn.de 24.06.03, 20:38 Moje dziecko nie bylo planowane. na dodatek bede samotna matka. Mimo to nie pomyslalam o usunieciu tej ciazy, w chwili gdy sie o niej dowiedzialam nie brakowalo mi prawa do aborcji, tylko mozliwosci do bycia matka. Tyle energii poswieca sie na walke z zyciem, gdyby choc jej czesc skierowac na pomoc kobietom, ktore chca urodzic dziecko, ale boja sie o swoj byt, o prace, o mieszkanie.ile dalaby pomoc chocby w zorganizowaniu opieki nad dzieckiem, by matka mogla pracowac. mowiac ze kobieta ma prawo do decydowania o wlasnym brzuchu, trzeba by dodac ze ma tez prawo do godnego zycia ze swoim dzieckiem. Zastanawiam sie kiedy w Polsce dotrze do ludzi ta prosta prawda, ze przyrost naturalny spada i niedlugo staniemy wobec problemow, ktore sa juz obecne w starzejacych sie spoleczenstwach zachodnich. Z tym ze polityka prorodzinna np. w Niemczech nie polega na uchwalaniu ustawy antyaborcyjnej, lecz na stwarzaniu korzystnych warunkow dla ludzi decydujacych sie na dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Dużo zdrowia dla Pani i dzidziusia. On czy Ona? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 21:19 Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: za 3y miesiace zostane matka 24.06.03, 21:23 Gość portalu: przyszla matka napisał(a): > Moje dziecko nie bylo planowane. na dodatek bede samotna matka. > Mimo to nie pomyslalam o usunieciu tej ciazy, w chwili gdy sie > o niej dowiedzialam nie brakowalo mi prawa do aborcji, tylko > mozliwosci do bycia matka. > Tyle energii poswieca sie na walke z zyciem, gdyby choc jej > czesc skierowac na pomoc kobietom, ktore chca urodzic dziecko, > ale boja sie o swoj byt, o prace, o mieszkanie.ile dalaby > pomoc chocby w zorganizowaniu opieki nad dzieckiem, by matka > mogla pracowac. > > mowiac ze kobieta ma prawo do decydowania o wlasnym brzuchu, > trzeba by dodac ze ma tez prawo do godnego zycia ze swoim > dzieckiem. I zamiast robić wszystko, żeby ułatwić decyzję o aborcji, pomóc podjąć o wiele bardziej naturalną dla większości kobiet chyba decyzję o urodzeniu dziecka. Nie wiem ile jest kobiet, które chciały usunąć a urodziły i teraz tego żałują, wiem natomiast, że liczba tych, które usunęły i przez lata nie mogą sobie z tym poradzić jest większa niż feministki chciałyby przyznać. A Pani życzę ślicznego i zdrowego dzidziusia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malko Re: za 3y miesiace zostane matka IP: 80.50.28.* 25.06.03, 00:33 Oj kataryna.kataryna,co ma R Kwiatkowski i jego trzymanie kupy do Twoich wypowiedzi na tym forum. Wytnijże to w końcu bo tego się nie daje juz czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec "Czy to się trzyma kupy, czy nie, ;-)))))))))))))))))) IP: *.echostar.pl 25.06.03, 03:47 Gość portalu: malko napisał(a): > Oj kataryna.kataryna,co ma R Kwiatkowski i jego trzymanie kupy do Twoich > wypowiedzi na tym forum. Wytnijże to w końcu bo tego się nie daje juz czytac. W PELNI POPIERA POWYZSZY POSTULAT;-0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nmr Re: za 3y miesiace zostane matka IP: *.BIOPHYS.UPENN.EDU 24.06.03, 22:54 > mowiac ze kobieta ma prawo do decydowania o wlasnym brzuchu, > trzeba by dodac ze ma tez prawo do godnego zycia ze swoim > dzieckiem. Jak kobiety na to nie stac to nie powinna zachodzic w ciaze. Tak, kobieta powinna miec prawo decydowania o wlasnym brzuchu, tyle ze powinna to byc decyzja podjeta glowa ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JWZ Matka Twoim wzorem IP: *.szklarska-poreba.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 00:02 Gość portalu: nmr napisał(a): > > mowiac ze kobieta ma prawo do decydowania o wlasnym > brzuchu, > > trzeba by dodac ze ma tez prawo do godnego zycia ze swoim > > dzieckiem. > > Jak kobiety na to nie stac to nie powinna zachodzic w ciaze. > Tak, kobieta powinna miec prawo decydowania o wlasnym > brzuchu, tyle ze powinna to byc decyzja podjeta glowa ..... Ty, człowieku nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz! Przeczytaj uważnie tekst matki z własnego wyboru. A potem przeczytaj swoje ordynarne słowa. I zastanów się, czy postąpiłeś dobrze. I żałuj. A jeśli uznasz, że jeszcze nie dojrzałeś, nie rozumiesz swojego błędu - wróć do początku i powtórz cały cykl jeszcze raz. I jeszcze raz. I jeszcze raz... Aż do skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Do przyszłej matki IP: *.elknet.pl 24.06.03, 22:55 Gratuluję i życzę powodzenia.Jesteś mądrą kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xys Re: za 3y miesiace zostane matka IP: *.physics.lsa.umich.edu 25.06.03, 15:47 Gratuluje. Ale to, co piszesz, nie jest argumentem w ogolnej dyskusji. Tzn. fakt, ze nawet o aborcji nie pomyslalas, nie oznacza, ze ona jest we wszystkich sytuacjach innych ludzi najzupelniej niepotrzebna. Z drugiej strony, czy jesli jestem glodny i nie mam $$, to moge ukrasc kuraczaka w sklepie? Z trzeciej strony, to chyba nie jest dobra analogia? Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_feministka Nieprawda Longerku! 24.06.03, 21:20 Dzisiaj na forum byly trzy sowy! Pelny pluralizm, a ja sowa feministka nawet tworze kolo feministek przy Leszku Millerze. A ze tobie to sie nie podoba to nic na to nie poradze. To Leszek zaprosil lodeczke do Polski i my polskie feministki z sld sie bardzo z tego powodu cieszymy. Leszek mowil ze holota przynajmniej zajmnie sie czym innym, a nie naszymi malutkimi przekrecikami. A my kochamy naszego Leszka, on jest prawdziwym mezczyzna i na pewno da nam srodki podatnikow na wizyte na stateczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec Re: Nieprawda Longerku! IP: *.echostar.pl 25.06.03, 02:24 sowa_feministka napisała: > A my kochamy naszego Leszka, on jest prawdziwym mezczyzna i na pewno da nam > srodki podatnikow na wizyte na stateczku. Jedna rada dla Leszka waszego kochanego: Przestan robic z rak helikopterki. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Celnicy zajęli środki poronne na statku 24.06.03, 21:03 Nikogo więcej do skomentowanie tej informacji Gazeta nie znalazła, tylko Kobiety na Fali i ich obrończyni Piekarska? A może jakiś lekarz, który powie o możliwych powikłaniach, bo nawet te feministki na swojej stronie nieśmiało o tym informują. Widzę, że Gazeta już wybrała. Jej prawo, ale rzetelność dziennikarska wymagałaby chyba dopuszczenia do głosu jakiegoś lekarza, który powie jak wygląda zabieg z pigułka, jakie może mieć skutki uboczne. A może jakiegoś terapeutę, który powie co się potem może dziać z kobietą. W końcu jak się mówi o prawie do wyboru, to ten wybór powinien być oparty na rzetelnej wiedzy, a nie na nachalnej reklamie jednych, i równie nachalnych okrzykach innych. Może przestać te kobiety, które wybierają się na statek traktować jak mięso armatnie w ideologicznej walce. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_feministka Gazeta nie wybrala, gazeta nakreca ta akcje! 24.06.03, 21:22 I masz duzo racji kataryno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk GLUPOTA NIE WYBIERA, GLUPOTA nakreca ta akcje! IP: *.echostar.pl 24.06.03, 21:43 Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_lesna Dokladnie TAK Longerku, 24.06.03, 22:11 Dziekuje za zlote mysli. Ps. I jak parlament holenderski zajmie sie ta sprawa bedziemy sie smiac z takich "oswieconych" prymitywow jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Holendrów wysłać do ŁODZI. Tam znają się na lekach IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 22:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec a Janka do Petza on sie zna na chlopcach IP: *.echostar.pl 25.06.03, 03:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec Re: Dokladnie TAK Longerku, IP: *.echostar.pl 25.06.03, 02:18 A jak w Polsce zlagodza w koncu ustawe aborcyjna to....,patrz swoj post. W koncu konsekwencja myslowa obowiazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella kataryna.kataryna IP: *.240.81.adsl.skynet.be 24.06.03, 22:52 skoro zadajesz pytanie-.. co sie moze dziac z kobieta.. ktora uzyla ow "magicznej" tabletki, pewnie wiesz co sie moze dziac z kobieta ktora potrafi miec depresje poporodowa?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nmr Re: kataryna.kataryna IP: *.BIOPHYS.UPENN.EDU 24.06.03, 23:04 Gość portalu: bella napisał(a): > skoro zadajesz pytanie-.. co sie moze dziac z kobieta.. ktora > uzyla ow "magicznej" tabletki, pewnie wiesz co sie moze dziac z > kobieta ktora potrafi miec depresje poporodowa?? Nie przesadzajmy z ta depresja POPORODOWA. To, ze zaplodnione jajo nie zagniezdza sie w macicy czy jest wydalane na bardzo wczesnym etapie ciazy (kobieta najczesciej nawet o tym nawet nie wie) to nic nadzwyczajneg tylko poprostu fizjologia i nie ma co z tego robic wielkiej tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: kataryna.kataryna 24.06.03, 23:07 Gość portalu: nmr napisał(a): > Gość portalu: bella napisał(a): > > > skoro zadajesz pytanie-.. co sie moze dziac z kobieta.. > ktora > > uzyla ow "magicznej" tabletki, pewnie wiesz co sie moze > dziac z > > kobieta ktora potrafi miec depresje poporodowa?? > > Nie przesadzajmy z ta depresja POPORODOWA. To, ze > zaplodnione jajo nie zagniezdza sie w macicy czy jest > wydalane na bardzo wczesnym etapie ciazy (kobieta > najczesciej nawet o tym nawet nie wie) to nic > nadzwyczajneg tylko poprostu fizjologia i nie ma co z > tego robic wielkiej tragedii. Depresje Ci się pomyliły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nmr Re: kataryna.kataryna IP: *.BIOPHYS.UPENN.EDU 24.06.03, 23:10 kataryna.kataryna napisała: > Depresje Ci się pomyliły. mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: kataryna.kataryna 24.06.03, 23:23 Gość portalu: nmr napisał(a): > kataryna.kataryna napisała: > > > > Depresje Ci się pomyliły. > > > mnie? Tak mi się zdaje. Depresja poporodowa z syndromem poaborcyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nmr Re: kataryna.kataryna IP: *.BIOPHYS.UPENN.EDU 24.06.03, 23:31 kataryna.kataryna napisała: > Gość portalu: nmr napisał(a): > > > kataryna.kataryna napisała: > > > > > > > Depresje Ci się pomyliły. > > > > > > mnie? > Tez bylem zaskoczony uzyciem tego terminu, dlatego zacytowalem przemowczynie i podkreslilem poporodowa. Nie przesadzalbym tez z ta depresja poaborcyjna. Kobiety lykajace pigulki czy uzywajace wkladek musialyby chyba zyc w permanentnej depresji. To ze panienka lyknie pigulke wcale nie oznacza, ze napewno juz "byla w ciazy". W wiekszosci przypadkow i tak nie byla. > Tak mi się zdaje. Depresja poporodowa z syndromem poaborcyjnym. > > Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: kataryna.kataryna 24.06.03, 23:38 Gość portalu: nmr napisał(a): > Tez bylem zaskoczony uzyciem tego terminu, dlatego > zacytowalem przemowczynie i podkreslilem poporodowa. > > Nie przesadzalbym tez z ta depresja poaborcyjna. Kobiety > lykajace pigulki czy uzywajace wkladek musialyby chyba > zyc w permanentnej depresji. To ze panienka lyknie > pigulke wcale nie oznacza, ze napewno juz "byla w ciazy". > W wiekszosci przypadkow i tak nie byla. Przepraszam Cię, ale chyba niewiele wiesz o temacie. Żadnej kobiecie nieciężarnej nikt RU nie poda, łyka ta, która jest w ciąży bo to za poważy środek, żeby sobie brać na wszelki wypadek. A mówiąc o pastylkach i wkładkach masz chyba na myśli środki antykoncepcyjne - to nie jest to samo co poronne. A jeśli Cię interesuje syndrom poaborcyjny, to akurat na ten temat jest bardzo bogata literatura fachowa i wierz mi, to nie jest jakiś wymysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JWZ O link proszę! IP: *.szklarska-poreba.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 00:28 kataryna.kataryna napisała: > Gość portalu: nmr napisał(a): > > > Tez bylem zaskoczony uzyciem tego terminu, dlatego > > zacytowalem przemowczynie i podkreslilem poporodowa. > > > > Nie przesadzalbym tez z ta depresja poaborcyjna. Kobiety > > lykajace pigulki czy uzywajace wkladek musialyby chyba > > zyc w permanentnej depresji. To ze panienka lyknie > > pigulke wcale nie oznacza, ze napewno juz "byla w ciazy". > > W wiekszosci przypadkow i tak nie byla. > > > Przepraszam Cię, ale chyba niewiele wiesz o temacie. Żadnej kobiecie > nieciężarnej nikt RU nie poda, łyka ta, która jest w ciąży bo to za poważy > środek, żeby sobie brać na wszelki wypadek. A mówiąc o pastylkach i wkładkach > masz chyba na myśli środki antykoncepcyjne - to nie jest to samo co poronne. A > jeśli Cię interesuje syndrom poaborcyjny, to akurat na ten temat jest bardzo > bogata literatura fachowa i wierz mi, to nie jest jakiś wymysł. > Może znasz jakiś adres internetowy, gdzie brać mogłaby się zasięgnąć rzetelnej informacji na te tematy? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella O link proszę!-link podaje IP: *.240.81.adsl.skynet.be 25.06.03, 00:41 www.kobiety.pl "..co dzesiata(!!!) kobieta cierpi na depresje poporodowa.." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella link podaje IP: *.240.81.adsl.skynet.be 25.06.03, 00:51 dokladniej : www.kobiety.pl/podstrony/19/latona6.html www.psychiatria.pl/archiwum-wyn/2438-25k psychotekst.com/strona.php itp, itd, masz wyszukiwarke to sobie reszte poszukaj (dobra jest google-podaje dziesiec stron -wpisz depresja+poporodowa) milej lektury, niedowiarku....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nmr Re: kataryna.kataryna IP: *.BIOPHYS.UPENN.EDU 25.06.03, 01:11 kataryna.kataryna napisała: > Przepraszam Cię, ale chyba niewiele wiesz o temacie. Żadnej kobiecie > nieciężarnej nikt RU nie poda, łyka ta, która jest w ciąży bo to za poważy > środek, żeby sobie brać na wszelki wypadek. Tego srodka legalnie mozna uzywac w zaleznosci od prawodawstwa do 7-go lub 9-go tygodnia ciazy. Im wczesniej tym lepiej i tym bardziej jest to podobne do dzialania srodkow antykoncepcyjnych, ktore tez pomagaja usunac poczete juz zycie. Tyle ze uzywajac RU486 kobieta musie sie zastanowic i podjac decyzje podczas gdy w przypadku antykoncepcji dzieje sie to automatycznie. Nie przesadzalbym tez z powaga tego leku. Jest to zwiazek zblizony do progestronu - naturalnie wystepujacego w organiznie kobiety. Znany tez jest juz od ponad dwudziestu lat. Przetestowany dokladnie i dopuszczony do uzytku w wielu krajach. Polaczony z prostaglandyna jest bardzo skuteczny a odsetek powiklan jest niewielki. Mysle ze podstawowym problemem jest tu problem etyczny. Tym niemniej latwo byloby go uniknac gdyby kobieta idac do lozka choc chwilke sie zastanowila czy naprawde chce zajsc w ciaze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella nmr. ty mnie IP: *.240.81.adsl.skynet.be 25.06.03, 00:07 tylko umacniasz w tym ze faceci na tematy kobiece nie powinni sie wypowiadac, zapytaj swojej mamy..albo nie, pewnie zatwardziala katoliczka tez nie slyszala ze "takie cos" jak depresja po porodzie istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nmr Re: nmr. ty mnie IP: *.BIOPHYS.UPENN.EDU 25.06.03, 00:16 Gość portalu: bella napisał(a): > tylko umacniasz w tym ze faceci na tematy kobiece nie powinni > sie wypowiadac, zapytaj swojej mamy..albo nie, pewnie > zatwardziala katoliczka tez nie slyszala ze "takie cos" jak > depresja po porodzie istnieje Napewno istnieje. wcale sie nie dziwie ze Twoja mama po obejrzeniu Cie w takowa wpadla ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Re: nmr. ty mnie IP: *.240.81.adsl.skynet.be 25.06.03, 00:28 widzisz jak nie potrafisz rozmawiac, wychodzi z Ciebie niedouczone bydle co to gdy na brak argumentow lub wiedzy reaguje atakiem bella jestem,a mama jest ze mnie dumna ale nie z tego powodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nmr Re: nmr. ty mnie IP: *.BIOPHYS.UPENN.EDU 25.06.03, 01:00 Gość portalu: bella napisał(a): > widzisz jak nie potrafisz rozmawiac, > wychodzi z Ciebie niedouczone bydle co to gdy na brak argumentow > lub wiedzy reaguje atakiem > bella jestem,a mama jest ze mnie dumna ale nie z tego powodu Przeczytaj temat ktory zaczelas, potem to co napisalas, a potem to chyba juz tylko w lusterko mozesz popatrzec. Naprawde juz wierze w depresje poporodowa .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JWZ Dobre! IP: *.szklarska-poreba.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 00:20 kataryna.kataryna napisała: > Gość portalu: nmr napisał(a): > > > Gość portalu: bella napisał(a): > > > > > skoro zadajesz pytanie-.. co sie moze dziac z kobieta.. > > ktora > > > uzyla ow "magicznej" tabletki, pewnie wiesz co sie moze > > dziac z > > > kobieta ktora potrafi miec depresje poporodowa?? > > > > Nie przesadzajmy z ta depresja POPORODOWA. To, ze > > zaplodnione jajo nie zagniezdza sie w macicy czy jest > > wydalane na bardzo wczesnym etapie ciazy (kobieta > > najczesciej nawet o tym nawet nie wie) to nic > > nadzwyczajneg tylko poprostu fizjologia i nie ma co z > > tego robic wielkiej tragedii. > > > Depresje Ci się pomyliły. > Fanatyk aborcyjny strzela, Pan Bóg kule nosi! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: kataryna.kataryna 24.06.03, 23:04 Gość portalu: bella napisał(a): > skoro zadajesz pytanie-.. co sie moze dziac z kobieta.. ktora > uzyla ow "magicznej" tabletki, pewnie wiesz co sie moze dziac z > kobieta ktora potrafi miec depresje poporodowa?? Tak, tylko depresja poporodowa ma w dużej mierze źródło w burzy hormonów i znakomitej większości kobiet mija bez śladu. A depresja poaborcyjna często ciągnie się latami bo u podłoża leży głębokie poczucie winy, którego nie da się odpędzić żadnymi racjonalnymi argumentami. Matka natura nie jest głupia, skoro większosć kobiet stworzyła tak, że są gotowe za dzieckiem w ogień wskoczyć, to siłą rzeczy zabicie w desperacji swojego dziecka - jako gwałt na macierzyństwie, czyli czymś co dla kobiety jest jakby pierwotnym instynktem - nie może nie zostawić śladu. I najczęściej nie zostawia. Ale o tym, w ramach uwalniania kobiet od kobiecości, się milczy, bo to do feministycznej ideologii kiepsko pasuje. Można występować przeciwko Bogu, państwu, wszystkiemu właściwie, ale bunt przeciwko naturze jest zazwyczaj surowo karany. Stron o radzeniu sobie z psychologicznymi skutkami aborcji jest chyba tyle co stron propagujących ją jako idealny sposób na uwolnienie się od problemu niechcianej ciąży: www.afterabortion.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Re: kataryna.kataryna IP: *.240.81.adsl.skynet.be 24.06.03, 23:58 a moze wlasnie matka matura jest glupia bo wlasnie natura? Niestety, ale troche sie nie zgadzam gdy piszesz ze u znakomitej wiekszosci ta depresja- mija, wiesz jak dlugo moze trwac u tej przykladowej -nastolatki, co to wcale nie chciala? duzo wiesz, wiec pewnie i wiesz jak ciezko zyc gdy sie potem obarcza syna-corke za "zmarnowane zycie"... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: kataryna.kataryna 25.06.03, 00:05 Gość portalu: bella napisał(a): > a moze wlasnie matka matura jest glupia bo wlasnie natura? > > Niestety, ale troche sie nie zgadzam gdy piszesz ze u znakomitej > wiekszosci ta depresja- mija, > wiesz jak dlugo moze trwac u tej przykladowej -nastolatki, co to > wcale nie chciala? duzo wiesz, wiec pewnie i wiesz jak ciezko > zyc gdy sie potem obarcza syna-corke za "zmarnowane zycie"... Najczęściej krócej niż obarczanie samego siebie za zabicie dziecka, o którym się nawet nie wie czy miało być synem czy córką. Oczywiście nie u wszystkich syndrom poaborcyjny występuje, ale jak występuje potrafi zatruć życie. A to co opisujesz to nie depresja poporodowa, czyli słynny "baby blues" tylko jakieś chroniczne poczucie frustracji. A matka natura jest mądrzejsza niż jej to chcemy przyznac. Bez niej dawno nas by tu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Re: kataryna.kataryna IP: *.240.81.adsl.skynet.be 25.06.03, 00:22 pofabulujmy ciut przy tej nastce: -ciaza zaskoczenie -chlopak(facet!!) odchodzi -rodzice won s... z domu co robic gdy nie ma gdzie sie podziac, dokad isc a jedynym wyborem zadawaloby sie -przyszlosc z brzuchem i pod wielkim znakiem zapytania gdy pomocy znikad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fafik Re: kataryna.kataryna IP: *.netcontrol.pl / 192.168.0.* 25.06.03, 00:46 Nie bardzo wiem, czego by miały takie wzruszające fabułki dowodzić. Tego typu bajeczki są dla głupiutkich dzieci. Przecież zwolennikom aborcji chodzi o to, zeby każdy w dowolnym momencie mógł sobie jej dokonać, bo się wtedy będzie miało "wolny" wybór. A jeszcze lepiej jak oszołomy z LPR nie dadzą zmienić ustawy. Można będzie i ze 100 lat udawać, że się walczy o dobrodziejstwa tego typu... Gość portalu: bella napisał(a): > pofabulujmy ciut przy tej nastce: > -ciaza zaskoczenie > -chlopak(facet!!) odchodzi > -rodzice won s... z domu > co robic gdy nie ma gdzie sie podziac, dokad isc a jedynym > wyborem zadawaloby sie > -przyszlosc z brzuchem i pod wielkim znakiem zapytania gdy > pomocy znikad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JWZ Nasze pragnienia IP: *.szklarska-poreba.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 00:57 Gość portalu: bella napisał(a): > pofabulujmy ciut przy tej nastce: > -ciaza zaskoczenie > -chlopak(facet!!) odchodzi > -rodzice won s... z domu > co robic gdy nie ma gdzie sie podziac, dokad isc a jedynym > wyborem zadawaloby sie > -przyszlosc z brzuchem i pod wielkim znakiem zapytania gdy > pomocy znikad? Przepraszam, że wcinam się w Twoją rozmowę. To o czym piszesz, nie byłoby takie smutne, gdyby nie było prawdziwe. Niestety, takie sytuacje się zdarzają. Dla mnie dodatkowo smutne jest to, że ci, którzy tyle hałasu robią wokół aborcji - mają dla dziewczyn takich jak ta w Twojej opowieści tylko jedną radę - pigułka. O ileż więcej by uczynili, gdyby tak zwyczajnie przygarnęli, przytulili do siebie, dobrym słowem pozdrowili - a niemałe środki, przeznaczane na hałaśliwą kampanię skierowali na pomoc młodym, samotnym matkom. Żal serce ściska. I równocześnie radość, gdy czyta się świadectwo świadomego macierzyństwa, takie np. jak powyżej z godz. 20:38. Jestem głęboko przekonany, że doczekamy Polski, która bez żadnych warunków wstępnych ogarnie swą pomocą wszystkie młode matki, a szczególnie te, którym sprawy osobiste nie układają sie tak, jakby tego chciały. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end To jest dobry tekst! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 01:18 Ty musisz sie zapytac twojego guru z Torunia na jakie cele przeznacza te srodki od biednych staruszek. Czy tylko na swoje helikoptery, czy tez na np. domy samotnej matki. Ps. I nie siej tutaj swojej obludy, bo nic z niej nie wynika, tak samo jak z dzialalnosci twojego ojca dyrektora, ktory po prostu jest zlodziejem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JWZ Do trzech razy sztuka! IP: *.szklarska-poreba.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 00:15 kataryna.kataryna napisała: > Nikogo więcej do skomentowanie tej informacji Gazeta nie > znalazła, tylko Kobiety na Fali i ich obrończyni Piekarska? A > może jakiś lekarz, który powie o możliwych powikłaniach, bo > nawet te feministki na swojej stronie nieśmiało o tym informują. > Widzę, że Gazeta już wybrała. Jej prawo, ale rzetelność > dziennikarska wymagałaby chyba dopuszczenia do głosu jakiegoś > lekarza, który powie jak wygląda zabieg z pigułka, jakie może > mieć skutki uboczne. A może jakiegoś terapeutę, który powie co > się potem może dziać z kobietą. W końcu jak się mówi o prawie do > wyboru, to ten wybór powinien być oparty na rzetelnej wiedzy, a > nie na nachalnej reklamie jednych, i równie nachalnych okrzykach > innych. Może przestać te kobiety, które wybierają się na statek > traktować jak mięso armatnie w ideologicznej walce. Cieszę się, że się nie poddajesz! Zauważ, że zastosowano tu ten sam schemat co przy "grubej kresce" i referendum unijnym. Podaje się marchewkę, nie wspominając narazie o kiju. Do trzech razy sztuka! Proszę tylko, nie gniewaj się za to rozbieranie. Ja się wytłumaczę, gdy tylko wyrwę wolną chwilę. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end A oszolom ze szklarskiej tez tutaj? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 00:42 Nie wiem co na to kataryna, ale ty troche za glupi do jej poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JWZ Wreszcie ktoś mnie skomplementował IP: *.szklarska-poreba.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 01:04 Gość portalu: end napisał(a): > Nie wiem co na to kataryna, ale ty troche za glupi do jej poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! sprostowanie niedomowien dziennikarza IP: *.65-203-24.mtl.mc.videotron.ca 24.06.03, 21:28 Sprostowanie niedomowien dziennikarza: Jest napisane, : "Część leków była przeterminowana" Powinno byc: 40 lekow na 68 JEST prztermoniwanych ! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: sprostowanie niedomowien dziennikarza 24.06.03, 21:33 Gość portalu: !!! napisał(a): > Sprostowanie niedomowien dziennikarza: > > Jest napisane, : "Część leków była przeterminowana" > Powinno byc: 40 lekow na 68 JEST prztermoniwanych ! Albo "ponad połowa leków". Te środki antyseptyczne i opatrunkowe to pewnie jak się któraś zrani przy krojeniu pomarańczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHk Re: sprostowanie niedomowien dziennikarza IP: *.echostar.pl 24.06.03, 21:48 TA INFORMACJA NIE JEST POTWIERDZONA, JA SLYSZALEM,ZE W SUMIE JEST 60 RODZAJI MEDYKAMENTOW A 40 BYLO PRZETERMINOWANYCH ALE CZY 60 ROZNYCH RODZAJI- GDZIE Z KAZDEGO RODZAJU JEST PO KILKADZIESIAD CZY TEZ KILKASET( BO CHYBA NIE WZIELY TYLKO PO 1 SZTUCE Z KAZDEGO RODZAJU)- A TE 40 TO SUMA Z NICH WSZYSTKICH, ALE W SZTUKACH. NP 40 Z POSROD 1000 Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_lesna Ty jestes jednak prymitywkiem, 24.06.03, 22:03 I tymi wyliczeniami to udowodniles. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Re: Ty jestes jednak prymitywkiem, IP: *.240.81.adsl.skynet.be 24.06.03, 22:30 wiedza sowy lesnej o matematyce wyzszej? przyklasnac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Longer - matematyk IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 11:28 Gość portalu: bella napisał(a): > wiedza sowy lesnej o matematyce wyzszej? przyklasnac Jezeli w tej kwestii to sie wtrace- za co przepraszam.. Longer niestety mialby chyba ´dwuje´ (cyt.) z logiki... U mnie na studiach byla razem z matematyka :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec TYS NIE SOWA TYS JAKIS NIELOT INTELEKTUALNY IP: *.echostar.pl 25.06.03, 01:23 ZNALEZIENIE PRZETERMINOWANYCH MEDYKAMENTOW NIE JEST ROWNOZNACZNE Z ICH ZASTOSOWANIEM - DROBNY ALE JAKZE ISTOTNY SZCZEGOL, W KAZDYM SZANUJACYM SIE PANSTWIE PRAWA SOWO TROCHE WNIKLIWOSCI W CZYTANIU ARTYKULOW PRASOWYCH ZYCZE. A MOZE PRZESTANIESZ OSMIESZAC SIE SWOIMI WYPOWIEDZIAMI. SZCZEGOL A DIABEL TKWI WLASNIE W SZCZEGOLACH ŚW NIELOCIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Ty sie Longier osmieszasz dalej, IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 01:39 Poczytaj sobie wypowiedzi ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec Re: Ty sie Longier osmieszasz dalej, IP: *.echostar.pl 25.06.03, 02:27 Piszesz o tym konciku wzajemnej adoracji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec ANki BLEDNA TEZE OBRON - O RYCERSKI 'KONCU' IP: *.echostar.pl 25.06.03, 02:53 O ROZNICOWANIU KOMORKOWYM. PODNIES REKAWICE LUB ZAMILCZ NA WIEKI. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6626384&strona=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Do pana Longera IP: *.elknet.pl 24.06.03, 22:40 Panie Longer nie udawaj,że jesteś aż taki głupi.Doskonale wiesz,że żyjesz bo cię matka w stadium zygoty nie abortowała.Czy chociaż jesteś jej za to wdzięczny? Nie wiem dlaczego mieszasz w to sprawę światopoglądu.Moje twierdzenia wynikają z mojego człowieczeństwa.Myślę,że ty również na pewnym etapie swojego życia ulegniesz oświeceniu.Ucz się i pogłębiaj swoją wiedzę.I o zgrozo nie wciskaj głupoty ,bo się ośmieszasz. Czytając twoje wypowiedzi nie raz mnie ubawiłeś.Coś cytujesz ale nie wiesz o co chodzi.Życzę tobie dobrego humoru .....a nie horroru.Wiesz ,wspaniały jest twój potencjał nieprzerwanie od zygoty tyle tylko,że zagubiony i trochę zboczony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kundel Do Gosi IP: *.netcontrol.pl / 192.168.0.* 25.06.03, 00:33 Droga Gosiu! Nie męcz się. Pan (Pani?) Longier to niereformowalny typ. Obserwuję go od jakiegoś czasu. To po prostu intelektualny beton. Dla niego przyczyną wszelkich nieszczęść jest Giertych. Biegnę sprawdzić, czy przypadkiem o ostatnie trzęsienie ziemi też go nie oskarżył. Gość portalu: Gosia napisał(a): > Panie Longer nie udawaj,że jesteś aż taki głupi.Doskonale wiesz,że żyjesz bo > cię matka w stadium zygoty nie abortowała.Czy chociaż jesteś jej za to > wdzięczny? > > Nie wiem dlaczego mieszasz w to sprawę światopoglądu.Moje twierdzenia wynikają > > z mojego człowieczeństwa.Myślę,że ty również na pewnym etapie swojego życia > ulegniesz oświeceniu.Ucz się i pogłębiaj swoją wiedzę.I o zgrozo nie wciskaj > głupoty ,bo się ośmieszasz. Czytając twoje wypowiedzi nie raz mnie > ubawiłeś.Coś cytujesz ale nie wiesz o co chodzi.Życzę tobie dobrego > humoru .....a nie horroru.Wiesz ,wspaniały jest twój potencjał nieprzerwanie od > > zygoty tyle tylko,że zagubiony i trochę zboczony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec PYT. RETORYCZNE:ILE JEST WARTE WASZE SZCZEKANIE BEZ PO IP: *.echostar.pl 25.06.03, 01:30 PYT. RETORYCZNE:ILE JEST WARTE WASZE SZCZEKANIE BEZ PODANIA CHOCIAZBY JEDNEGO ARGUMENTU NA GLOSZONE DYRDYMALY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Nie wiesz chora dziecino gdzie masz caps lock? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 01:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec A NIE PRZYSZLO TOBIE DO GLOWY, ZE JEZYK POLSKI IP: *.echostar.pl 25.06.03, 02:14 DOPUSZCZA POSLUGIWANIE SIE DRUKOWANYMI LITERAMI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Ala ma kota = kot ma Ale IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 10:21 Gość portalu: LONGERgierT(w)YCHkoniec napisał(a): > DOPUSZCZA POSLUGIWANIE SIE DRUKOWANYMI LITERAMI? I zabawy skladnia. LOnger - przegrales. Wiem ze facetom trudno sie do tego przyznac. NIe mam dzis czasu na dluzsze dyskusje.. :)))))) Ala ma kota = kot ma Ale To jest teza LONgera Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_lesna A longer ma camruta, a camrut longera 25.06.03, 11:01 Gość portalu: ANka napisał(a): > Gość portalu: LONGERgierT(w)YCHkoniec napisał(a): > > > DOPUSZCZA POSLUGIWANIE SIE DRUKOWANYMI LITERAMI? > I zabawy skladnia. > LOnger - przegrales. Wiem ze facetom trudno sie do tego > przyznac. NIe mam dzis czasu na dluzsze dyskusje.. > :)))))) > > Ala ma kota = kot ma Ale > --------------------------------- Witam w ten zimny dzien wszystkie czarownice. > > To jest teza LONgera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Cos w tym jest IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 11:07 sowa_lesna napisał: > > Witam w ten zimny dzien wszystkie czarownice. Ja tez witam. Mowilam ze myszy nie wolno zostawiac bo harcuja.. A czarownice zawsze pracowite i czasem z racji na tlo emocjonalne wiele pamietaja.. Ot np w kwestii dwoistosci Camruta.. To bylo tak z uwagi na atak na biusty- Wiec chyba to nie Camruty na temat rozdwojen powinny sie wypowiadac.. Tez pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec Ala ma kota = kot ma Ale - sylogizm prostacki ANki IP: *.echostar.pl 25.06.03, 14:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka NIe ma argumentow na nieistnienie Boga IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 10:30 Gość portalu: LONGERgierT(w)YCHkoniec napisał(a): > PYT. RETORYCZNE:ILE JEST WARTE WASZE SZCZEKANIE BEZ PODANIA > CHOCIAZBY JEDNEGO ARGUMENTU NA GLOSZONE DYRDYMALY? > Podobnie jak na istnienie.. Panie Longer- pisalam na gorze.. Argumentami nie warto- nie przyjmuje ich Pan. Jesli ktos ich uzywa to Pan pisze cytuje ´co to ma do rzeczy´ lub ´nie mowilem tego´ itd.. Z Panem sie nie da dyskutowac. Dyskutant musi przyjmowac argumenty innych. Jesli nie - nie jest dyskutantem a krzykaczem z Hyde Parku... Zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec GIERTYCH WINIE TYLKO ZA OKRAGLE USTECZKA IP: *.echostar.pl 25.06.03, 04:32 POSLA STRAKA PANIE SWIEC NAD NIMI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Ja nie tylko IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 10:26 Ale to tu nie ma nic do rzeczy. Longer zacznij myslec blagam.. To nie konkurs opinii i wyznanie wiary. Chodzi o sens polityczny.. Czy ty tego nie rozumiesz? czy sadzisz ze inni nie rozumieja tak jak Ty bo im swoje opinie drukujesz? Czy jestes feministycznym dzialaczem SLD? Jesli tak to mow dalej o tym co ty bys chcial.. Jesli nie naucz sie adorowac.. To nic zlego- podobnie jak mowienie dzien dobry, dziekuje i przepraszam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOWA Re: Ja nie tylko IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.06.03, 10:37 Dziendobry!!! Ktos tu znowu gnebi straszliwie plec przeciwna? Dotyczy to zarowno Pan, jak i Panow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Plec przeciwna? IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 10:51 Gość portalu: SOWA napisał(a): > Dziendobry!!! > > Ktos tu znowu gnebi straszliwie plec przeciwna? Dotyczy to zarowno Pan, jak i P > anow. Przeciez ja nic nie wiem o plci przeciwnej. Znam tylko te ktore maja sie ku sobie.. Ba nawet po 80 -tce. W koncu dusze tez sie moga miec ku sobie nawet jesli mieszkaja w mozgu... Pozdrawiam serdecznie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOWA Re: Plec przeciwna? IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.06.03, 11:02 W mozgu? To nie u mnie, mam dzis strasznie ciezki dziob. Pozdrawiam rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_lesna o witam mojego bardzo udanego sobowtora! 25.06.03, 10:59 Ale zaraz longer powie, ze to jest jedna sowa((: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOWA Re: o witam mojego bardzo udanego sobowtora! IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.06.03, 11:07 sowa_lesna napisał: > Ale zaraz longer powie, ze to jest jedna sowa((: WITAM!!! Longer : 2,99. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: o witam mojego bardzo udanego sobowtora! IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 11:16 Gość portalu: SOWA napisał(a): > sowa_lesna napisał: > > > Ale zaraz longer powie, ze to jest jedna sowa((: > > > > WITAM!!! > > Longer : 2,99. Czy to wynik meczu? Bo zdaje sie ze Pan Longer tak wlasnie to traktuje.. A moze by sie ustosunkowal do mojej refleksji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOWA Re: o witam mojego bardzo udanego sobowtora! IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.06.03, 11:26 Bulka, salata, kurczaczek i keczup. 2,99. LONGER. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Czyli holenderskie eksperymenty na biednych Polkach IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 24.06.03, 22:03 Jest to obrzydliwe abstrahując od oceny moralnej usuwania płodu okazuje sie że te światłe feministki zamierzały testować działanie przeterminowanych środków medycznych na zrozpaczonych biednych Polkach albowiem myślę że inne kobiety załatwiały kwestię niechcianej ciąży w nielegalnych klinikach aborcyjnych. Jest to traktowanie narodu polskiego jak Murzynów z buszu którym się wypycha często podobne lekarstwa głośno potem oznajmiając światu o swoich dobrodziejstwach. TO POWINNO WSZYSTKICM POLAKOM DAĆ DUŻO DO MYSLENIA ZARÓWNO PRZECIWNIKOM I ZWOLENNIKOM ABORCJI. WIADOMO ŻE ORGANIZACJE FEMINISTYCZNE W POLSCE SĄ WSPIERANE FINANSOWO PRZEZ FEMINISKI Z ZACHODU TERAZ WIDZIMY JAKA JEST KLASA TYCH PAŃ. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_lesna Sprawa bedzie rozpatrywana w parlamencie 24.06.03, 22:06 holenderskim. Bo to nie jest tak jak nam probuje sie wmowic, ze swiatla Europa i prymitywna Polska. Moze byc naprawde ciekawie i obroncy tej akcji moga sie niezle przejechac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Nie możemy dać się traktować jak Murzyni z buszu IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 24.06.03, 22:32 To będzie także test działania naszego MSZ, rządu i mediów. Test czy Czyrak nas już wytresował czy też wręcz przeciwnie pobudził nasze poczucie honoru. Dla feministek polskich to ,,dobra reklama''. Nawet ochłap dla mas nie wyszedł - zamiast chleba miały byc igrzyska a jest wielki blamaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LYSA PANTERA Murzyni z buszu sie tak glupio nie zachowuja IP: 151.152.101.* 25.06.03, 00:16 Murzyni z buszu sie tak glupio nie zachowuja. Kolejny rasista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut TO PRZESTAN SIE TAK ZACHOWYWAC! IP: *.echostar.pl 25.06.03, 05:35 Poglady osadzaja cie co najwyzej w sredniowieczu( jak dla ciebie to jest awans) ale po stronie grasujacych band barbarzyncow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella pewnie ze rozpatrza, IP: *.240.81.adsl.skynet.be 24.06.03, 22:35 choc sie podsmiewano z Polakow, uwaza sie ze granice dobrego wolontariatu zostaly przekroczone, wysylajac stateczek pelen szkodliwych medykamentow akcja nabiera innego spojrzenia Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_lesna Re: pewnie ze rozpatrza, 24.06.03, 22:55 Sowa ma znajomych Holendrow ktorzy popieraja prawo holenderskie. Ale mieszkali tutaj w Polsce kilka lat i szanuja opinie wiekszosci Polakow w tym temacie. I sa oburzeni z powodu tej akcji kilku histerycznych Holenderek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat To woda na młyn dla LPRu i Eurosceptyków IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 24.06.03, 22:58 Myslę że szkody spowodowane tą akcją są olbrzymie albowiem teraz będą mieli argument dla swojego elektoratu w stylu: jak traktuje nas Europa, kim dla nich jesteśmy itd. Uważam że Eurosceptyków jest więcej niż się wydaje albowiem akcja propagandowa przed wyborami przyniosła efekt na krótką metę, schody jeszcze przed nami a wszystkie cięcia budźetowe będą tłumaczone społeczeństwu że to winna Bruksela i będą ją nienawidzieć tak jak Warszawę bowiem naród nauczono że winna wszystkich ich nieszczęść jest Warszawa i ja nienawidzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re: To woda na młyn dla LPRu i Eurosceptyków IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 23:28 Gość portalu: tomcat napisał(a): > Myslę że szkody spowodowane tą akcją są olbrzymie albowiem teraz > będą mieli argument dla swojego elektoratu w stylu: jak traktuje > nas Europa, kim dla nich jesteśmy itd. > Uważam że Eurosceptyków jest więcej niż się wydaje albowiem > akcja propagandowa przed wyborami przyniosła efekt na krótką > metę, schody jeszcze przed nami a wszystkie cięcia budźetowe > będą tłumaczone społeczeństwu że to winna Bruksela i będą ją > nienawidzieć tak jak Warszawę bowiem naród nauczono że winna > wszystkich ich nieszczęść jest Warszawa i ja nienawidzą. ------------------------------------------------------------ Na tym korzysta i lpr i sld, to jest tzw. sztuczna polaryzacja. Moze komus na tym zalezy... A Warszawy nie nienawidza bo co to jest w-wa? To jest duza wiocha z tubylcami z calego kraju a zwlaszcza ze sciany wschodniej. Wiem, bo tu mieszkam. A ciecia beda przez najblizszych kilka lat, ale beda tez inwestycje, ktore wlasciwie juz sa. Zaden kraj wstepujacy w pierwszych latach nie byl zadowolony. I przez te 2-3 lata musimy bardzo uwazac, zeby nie wybrac sobie oszolomow i zlodziei wiekszych niz w tej chwili np. sld bis czyli samobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Re: To woda na młyn dla LPRu i Eurosceptyków IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 24.06.03, 23:59 W kwestii Warszawy się mylisz. W czasie komunizmu zawsze tłumaczono że to Warszawa decydowała a nie władze komunistyczne prosa socjotechnika - oni niewinni. A jeżeli ktoś mówi że miasto gdzie są najlepsze uczelnie polskie ( abstrahując od Uniwesytetu Jagiellonskiego), opery, filharmonia, około 20 teatrów z najlepszymi aktorami, wiele muzeów ( wiele ponoc dobrych kin - nie używam także że mogę tylko przekazać opinie innych)i nazywamy to jest wiochą to mogę tylko zakończyć stwierdzeniem że to bardzo duże miasto i innych ludzi spotykamy ( pewno mieszkasz na Pradze bo ja mam niewielu znajomych pochodzących ze wschodu) oraz inne mamy wymagania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re: To woda na młyn dla LPRu i Eurosceptyków IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 00:38 Gość portalu: tomcat napisał(a): > W kwestii Warszawy się mylisz. W czasie komunizmu zawsze > tłumaczono że to Warszawa decydowała a nie władze komunistyczne > prosa socjotechnika - oni niewinni. A jeżeli ktoś mówi że miasto > gdzie są najlepsze uczelnie polskie ( abstrahując od Uniwesytetu > Jagiellonskiego), opery, filharmonia, około 20 teatrów z > najlepszymi aktorami, wiele muzeów ( wiele ponoc dobrych kin - > nie używam także że mogę tylko przekazać opinie innych)i > nazywamy to jest wiochą to mogę tylko zakończyć stwierdzeniem że > to bardzo duże miasto i innych ludzi spotykamy ( pewno mieszkasz > na Pradze bo ja mam niewielu znajomych pochodzących ze wschodu) > oraz inne mamy wymagania. -------------------------------------- Wymagania pewnie inne, to fakt. A skad pochodze to wielu uczestnikow tego forum dobrze wie. A z twojej wypowiedzi nie to ze dochodza, wybuchaja straszne kompeksy, ale to twoj problem a nie moj. Mowie, ze to wiocha i juz, nie ma czegos takiego jak`warszawiak i w najblizszym czasie nie bedzie. Ot i co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianin Oczywiście że Warszawa to wiocha IP: *.netcontrol.pl / 192.168.0.* 25.06.03, 00:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Duza wiocha i tyle, IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 00:46 A liczba muzeow i aktorow nic tu nie zmienia. A ten tomcat to myslacy inaczej, widac ze wsiok ktoremu imponuje kazde miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Tłumoku trafiłem Cię IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 25.06.03, 08:40 Ja jestem waszawianinem w 4 pokoleniu a ty Hunem przyjezdnym w latach 90-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
end1 Za malutki jestes, zeby mnie trafic! 25.06.03, 11:53 Gość portalu: tomcat napisał(a): > Ja jestem waszawianinem w 4 pokoleniu a ty Hunem przyjezdnym w > latach 90-tych. ---------------------------------------------------------- Ja dziecinko tylko czasowo w w-wce, bo robie tu taki projekcik. Natomiast jak tylko moge to spadam do "swojego" Trojmiasta. Bo tam sie inaczej oddycha i nie ma takich swirow jak ty. Ps. A w to twoje czwarte pokolenie jestem w stanie uwierzyc ale tylko w przypadku Pcimia Dolnego (nie obrazajac tegoz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Dajcie spokoj Panowie IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 12:00 end1 napisał: > Gość portalu: tomcat napisał(a): > > > Ja jestem waszawianinem w 4 pokoleniu a ty Hunem przyjezdnym w > > latach 90-tych. > ---------------------------------------------------------- > Ja dziecinko tylko czasowo w w-wce, bo robie tu taki projekcik. > Natomiast jak tylko moge to spadam do "swojego" Trojmiasta. > Bo tam sie inaczej oddycha i nie ma takich swirow jak ty. > Ps. A w to twoje czwarte pokolenie jestem w stanie uwierzyc ale tylko w > przypadku Pcimia Dolnego (nie obrazajac tegoz) Tu sa kobiety. Co gorsza rowniez z W-wy. Chyba nie o to chodzi. Tomcat nie bedzie sie mieszal w polityke Trojmiasta a End - W-wy jesli tylko bedziemy miec na to szanse bez komuchow... Warszawa jest troche taka i troche taka... Nie warto o tym gadac czym jest bo sie wciaz zmienia ale nie zawsze w zlym kierunku..Pozdrawiam Trojmiasto jako Sowa warszawianka :)) PS. Bo zglosze zazalenia do kolegi z Gdanska!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
end1 Przepraszam sowie samice warszawskie 25.06.03, 12:08 I juz obiecuje, ze bede grzeczny((: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Nie tylko dla mnie IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 12:41 end1 napisał: > I juz obiecuje, ze bede grzeczny((: Tu sami komunisci - ratunku END - procz Tomcata, Kataryny i nas. To koszmar!!!!!! Moze dlatego ze ich mniej w spoleczenstwie to sie uzewnetrzniaja na tym forum.. Pytek nie byl taki zly.. Chyba tez to zauwazyl. Co o nim wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
end1 Re: Nie tylko dla mnie 25.06.03, 12:55 Gość portalu: ANka napisał(a): > end1 napisał: > > > I juz obiecuje, ze bede grzeczny((: > Tu sami komunisci - ratunku END - procz Tomcata, Kataryny > i nas. To koszmar!!!!!! Moze dlatego ze ich mniej w > spoleczenstwie to sie uzewnetrzniaja na tym forum.. > Pytek nie byl taki zly.. Chyba tez to zauwazyl. Co o nim > wiesz? > --------------------------------------------------------- No moze sami to nie, ale jest nadreprezentatywnosc to fakt. Przed referendum np. forum o UE bylo opanowane przez lpr-ki i upr-ki, ktore dzielnie walczyly o przyszlosc swoich wodzow. Teraz natomiast sieroty po miejmy nadzieje juz nieodleglej smierci sld szukaja sobie nowego miejsca, zeby gdzies sie zaczepic do koryta pod innym (starym- nowym) sztandarem. A stateczek jest takim odniesieniem dla nich, wokol ktorego mozna sie skupic i cos zmajstrowac. A pytka nie znam. Ot i co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Nie tylko dla mnie IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 13:53 end1 napisał: > Gość portalu: ANka napisał(a): > > > end1 napisał: > > > > > I juz obiecuje, ze bede grzeczny((: > > Tu sami komunisci - ratunku END - procz Tomcata, Kataryny > > i nas. To koszmar!!!!!! Moze dlatego ze ich mniej w > > spoleczenstwie to sie uzewnetrzniaja na tym forum.. > > Pytek nie byl taki zly.. Chyba tez to zauwazyl. Co o nim > > wiesz? > > > --------------------------------------------------------- > No moze sami to nie, ale jest nadreprezentatywnosc to fakt. > Przed referendum np. forum o UE bylo opanowane przez lpr-ki i upr-ki, ktore > dzielnie walczyly o przyszlosc swoich wodzow. > Teraz natomiast sieroty po miejmy nadzieje juz nieodleglej smierci sld szukaja > sobie nowego miejsca, zeby gdzies sie zaczepic do koryta pod innym (starym- > nowym) sztandarem. A stateczek jest takim odniesieniem dla nich, wokol ktorego > mozna sie skupic i cos zmajstrowac. > A pytka nie znam. > Ot i co. Sobowtor tez okazal sie nie taki udany. Wiec pierwsze wrazenie bylo jak najbardziej prawdziwe. Coz jestesmy omylni widac czasem trzeba sie kierowac nosem a nie intelektem.. Musze juz wraca do pracy Trzymaj sie END Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re: Dajcie spokoj Panowie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 18:21 Gość portalu: ANka napisał(a): > end1 napisał: > > > Gość portalu: tomcat napisał(a): > > > > > Ja jestem waszawianinem w 4 pokoleniu a ty Hunem > przyjezdnym w > > > latach 90-tych. > > ---------------------------------------------------------- > > Ja dziecinko tylko czasowo w w-wce, bo robie tu taki > projekcik. > > Natomiast jak tylko moge to spadam do "swojego" Trojmiasta. > > Bo tam sie inaczej oddycha i nie ma takich swirow jak ty. > > Ps. A w to twoje czwarte pokolenie jestem w stanie > uwierzyc ale tylko w > > przypadku Pcimia Dolnego (nie obrazajac tegoz) > Tu sa kobiety. Co gorsza rowniez z W-wy. > Chyba nie o to chodzi. Tomcat nie bedzie sie mieszal w > polityke Trojmiasta a End - W-wy jesli tylko bedziemy > miec na to szanse bez komuchow... > Warszawa jest troche taka i troche taka... Nie warto o > tym gadac czym jest bo sie wciaz zmienia ale nie zawsze w > zlym kierunku..Pozdrawiam Trojmiasto jako Sowa > warszawianka :)) > PS. Bo zglosze zazalenia do kolegi z Gdanska!!!! A w Gdansku tez sa czarownice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Ale mi ulżyło !!!! IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 25.06.03, 15:57 Jednej wszy przyjednej mniej zdolnej do wszystkiego aby zarobic pieniądze. To jest właśnie moralność napływowych Hunów których najazd musimy przeżywać zakładają że ktoś kłamie albowiem sami sie dowartościowują kłamstwem w stosunku do otoczenia. Gdybyś nie był tłumokiem z prowincji to byś zauważył że pisałem o operach w Warszawie i filharmonii - to nie jest miejsce gdzie spotyka sie osoby proweniencji powiatowej ( albowiem wieś tu już dawno nie przyjeżdza - za drogo). Jeżeli to cię nie interesuje to jesteś człowiekiem masowym a opinia ludu miejskiego mnie nie obchodzi. Bawi mnie wasza zawiść w stosunku do naszych uczelni itd.itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Tomcat, ty chyba nie wiesz, IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 18:05 ze duza czesc inteligencji warszawskiej, tej ktora przezyla po wojnie i powstaniu zamieszkala w Sopocie, ktory nie byl zniszczony, a wiekszosc niemiecka uciekla badz zostala zmuszona do wyjazdu. Ale to gwoli scislosci historycznej. Stad w Sopocie i dzisiaj najwiekszy z polskich miast wspolczynnik osob z wyzszym wyksztalceniem. Ps. Ja zakopuje topor wojenny, nie tylko na wniosek ANki. Ale swoja droga, kobiety rzeczywiscie lagodza obyczaje((: Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Re: To woda na młyn dla LPRu i Eurosceptyków IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 25.06.03, 08:37 Bardzo denerwuje ludzi kiedy udowadniam im proste fakty. A kiedy rodzina mieszka w mieście kilka pokoleń to się nie ma kompleksów tylko lokalny patriotyzm coś czego nie mają przyjezdni w latach 90-tych. A kontakty i przyjaznie też są z innymi ludzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komuch Re: Czyli holenderskie eksperymenty na biednych P IP: 80.50.28.* 25.06.03, 11:44 Gość portalu: tomcat napisał(a): > > okazuje sie że te światłe feministki zamierzały testować > działanie przeterminowanych środków medycznych na zrozpaczonych > biednych Polkach A skąd to wiesz? Bozia ci to we śnie objawiła debilu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Wazne, ze RU 486 nie bylo przeterminowane, Kataryn IP: *.proxy.aol.com 24.06.03, 23:04 Katarynko, a co do mozliwosci powiklania w postaci braku samo-abortu - moze byc i tak, ale moze tez byc zawal serca, albo ktoras pani moze wyleciec za burte. To sa jednak dorosli ludzie ktorzy zdecydowali sie podjac to ryzyko i ewentualnie ponosic koszty. Musle ze nie musisz poswiecac sie az tak - martwiac o te kobiety. . K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Krzysu mądra głowo,z nadszarpniętym intelektem IP: *.elknet.pl 24.06.03, 23:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec TRANSWESTYTO Z ELKU O MOZGU WIELKOSCI GROSZKA IP: *.echostar.pl 25.06.03, 04:56 TROCH INWENCJI A NIE WYZWISK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyk rozpaczy jedna z przyczyn aborcji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.03, 21:43 Dlaczego kobiety oddaja sie tym pajacom, ktorzy chca sie tylko zabawic i widza w kobiecie wylacznie obiekt seksualny. To kobieta powinna prosic o seks. Moi koledzy i ja nigdy nie zaproponowaliby zonie czy partnerce aborcji czy seksu jako pierwsi. Niestety one wola samcow ktorzy sa lepsi w (wiadomo w czym). Kobiety! wybierajcie niesmialych to nie bedzie aborcji. samotni@z.sasiedztwa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Re: jedna z przyczyn aborcji IP: *.240.81.adsl.skynet.be 24.06.03, 22:38 do jakiego klubu sie wpisales? Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_lesna To jest jedna z przyczyn impotencji, 24.06.03, 23:53 O kobiety sie walczy, a nie czeka... Odpowiedz Link Zgłoś
camrut JAKIS RESENTYMENT DO KRUCJAT i PODBOJOW SOWO?! 25.06.03, 02:32 Co tak ciagle z tym podbojem i wojowaniem?! Nie lepiej decydowac niz opierac sie na prawie silniejszego? Nie po to zrezygnowano z maczug na rzecz parlamentow i prawodawstwa. Pamietaj, POKOJ RZECZ SWIETA! Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_lesna Longierku, nie przejmuj sie! 25.06.03, 02:52 Sowa dzisiaj pracuje na kompie i czasami zaglada, co tam u ciebie slychac. Ps. A sowa maczugami sie nie posluguje, bo i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut KLOPOTY Z TOZSAMOSCIA SOWY MNIE NIE DOTYCZA IP: *.echostar.pl 25.06.03, 03:41 Rozne tu bywaly sowy, niby w duchu pluralizmu to, a i owszem, tylko cos glos tej merazerii wyjatkowo podobnie brzmi. Ale to juz, kontunujac forme SOWY SPRAWA, tak jak przesiadywanie nocami na kompie, bo to tez czynie:-) Tylko dlaczego zwracasz sie do mnie 'per' LONGER? a wracajac do watku , moze i sowa maczuga sie nie posluguje, ale poglady jak najbadziej z tej ery. SOWO HOUGH! Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_lesna Oj Longerku, cos nie tak jednak z ta tozsamoscia 25.06.03, 10:40 twoja. Ps. A sowa wczoraj bawila sie swoim rozdwojeniem jazni, ktorego zreszta nie ukrywala. ale tylko taki osobnik malo lotny jak ty musial przeprowadzic w tej sprawie sledztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Witam Camrut IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 11:00 Gość portalu: camrut napisał(a): > Rozne tu bywaly sowy, niby w duchu pluralizmu to, a i owszem, > tylko cos glos tej merazerii wyjatkowo podobnie brzmi. > Ale to juz, kontunujac forme SOWY SPRAWA, tak jak > przesiadywanie nocami na kompie, bo to tez czynie:-) > Tylko dlaczego zwracasz sie do mnie 'per' LONGER? > a wracajac do watku , moze i sowa maczuga sie nie posluguje, > ale poglady jak najbadziej z tej ery. SOWO HOUGH! Ciesze sie ze przynajmniej ty jestes tak dobrze okreslona w swojej tozsamosci.. To rzadkosc w naszych czasach - zwlaszcza w sferze etyki... A rzeczywistosc i praktyka czesto dziala jak maczuga... Ja tez nie jestem milosniczka mieszania sie w czyjas moralnosc- bardzo wyraznie o tym pisalam... Chodzi jednak o zabiegi polityczne. Bardzo wyraznie wyszlo to np w przypadku pana Krzysia.. Niby od siebie a dolacza do tego polityke.. W zwiazku z tym nie o wlasnych przekonaniach tu mowimy ale o tym co konkretnie SLD zrobilo w tej dziedzinie i w praktyce- nieprawdaz? Bo z tego co widze to zroblili mnostwo zlego a probuja teraz wykorzystywac te wartosci ktore sa dla wielu w tym kraju swietoscia.. Naprawde chodzi o maczuge rzeczywistosci... Mysle ze jest Pani kobieta wiec niech Pani sama zobaczy... Juz mowilam na Litwie wiekszosc kobiet dokonujacych aborcji to troche bezmyslne nastolatki..Owszem lekarze urzadzaja im i przed i po wyklady ale takie akcje powinny odbywac sie wczesniej czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_lesna ANiu podpisuje sie pod tym 25.06.03, 11:28 wszystkimi sowimi lapkami. I pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Celnicy zajęli środki poronne na statku IP: *.ppp.dion.ne.jp 24.06.03, 23:33 Gość portalu: Łoś napisał(a): > Brawo! Na pohybel femistkom i mordercom! Na pochybel bigotom z LPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Drogi "ja" kruszynko mała kogo się tak boisz? IP: *.elknet.pl 24.06.03, 23:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adalbert kruszynko mała kogo się tak boisz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 00:21 Gosiu, słonko ty naszej narodowej erekcji! Spójrz na te łyse wszechpolskie pały, rozłóż nogi do patriotycznego aktu - i podejmij seryjną produkcję Prawdziwych Polaków. Sięgnij do waszego, faszystowskiego dorobku ideowego, spręż się w sobie i ... alleluja i do przodu. A jak ci podludzie i ich podkobiety chca przerywać ciąże - to się ciesz, że tych antychrystów będzie mniej. Gdybyś rozumowała logicznie - to byłabyś (dla swych oponentów i oponentek) zwolenniczką sterylizacji, kastracji, eutanazji, tortur i palenia na stosie... Nie lękaj się prawdy - w niej jedynie wyzwolenie! Idź na całość ! Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_lesna Re: Celnicy zajęli środki poronne na statku 24.06.03, 23:56 Gość portalu: ja napisał(a): > Gość portalu: Łoś napisał(a): > > > Brawo! Na pohybel femistkom i mordercom! > Na pochybel bigotom z LPR --------------------------------- A co to sa femistki i bigoci? Czy ty rozumiesz co piszesz, bo jak nie to nie pisz. Tak bedzie lepiej i dla ciebie i dla tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Los do lasu i wara ci od macicic, gnoju !! IP: *.gen.twtelecom.net 25.06.03, 00:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kochający wnuczek Mamy pewien problem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.03, 00:52 Cześć! Prosze o pomoc! Moj dziadek zauwazyl dzisiaj wieczorem ze ma problem z pewna czescia swojego ciala. Dzwonil do kumpla sprzed wojny, starego marynarza. Dziadek mi mowil, ze stary to juz czlowiek, ale jeszcze może. Polecil mu zeby sie dowiedziec o jakies niebieskie tabletki. Podobno na Zachodzie i na statkach je mozna dostac, a znajomy dziadka juz nie plywa. Dziedek i babcia mowia ze moga byc nawet przeterminowane. Babcia przeznacza na to pol swojej emerytury. Pomozcie mojemu dziadkowi i babci. Bardzo ich kocham! Blagam! Przeslijcie nam te tabletki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1994 http://www.womenonwaves.org/index_pol.html IP: *.wloclawek.dialup.inetia.pl 25.06.03, 00:56 polecam :) www.womenonwaves.org/index_pol.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Celnicy zajęli środki poronne na statku 'Lang IP: *.cable.ubr04.dals.blueyonder.co.uk 25.06.03, 01:29 na pohybel kretynom.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut Re: Celnicy zajęli środki poronne na statku 'Lang IP: *.echostar.pl 25.06.03, 01:47 Czy ktos im powiedzial, zeby nie wprowadzili ich na rynek po nieslychanie korzystnej cenie (oczywiscie dla nich samych)??? Jeszcze wykupia je sluchacze RM...to by byla KATASRTOFA!!! A moze prawdziwy dopust bozy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
chrust Torpedo los! 25.06.03, 03:56 MAlego Uboota na nie napuscic, ciekawe czy tona czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut :-( IP: *.echostar.pl 25.06.03, 04:03 Tylko gowno nie tonie! W tym wypadku zrobie wyjatek i czynie jak najbardziej zwrot ad personam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: :-( IP: *.proxy.aol.com 25.06.03, 04:39 Moja Droga, niestety ale znow niestety do czynienia z przykladem wychowania czlowieka w milosci blizniego. Sama widzisz. Ten pacan to katolicki przedstawiciel cywilizacji zycia. . Tego g. sa niezmierzone poklady :(( . Serdecznosci K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut re IP: *.echostar.pl 25.06.03, 05:53 Przegladam te wypowiedzi i torsje mna wstrzasaja...zanim wejde w ten sam ton 'wyznawcow' musze chwile odetchnac i zrobic sobie wczesne sniadanie:-); to by mi dopiero popsulo image;)). serdecznosci,a moze nawet smacznego;)?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koozmin Co jest na Langenrocie? A kto nie wiedział? IP: *.chello.pl 25.06.03, 03:57 Skąd ten sensacyjny ton? Przecież doskonale było wiadomo, co to za statek. Doskonale też wiadomo, że WoW nie przeprowadzi żadnego zabiegu W POLSCE, bo pomysł ze statkiem polega na tym, żeby robić to na wodach terytorialnych. I wreszcie, jak to jest że temat aborcji wypływa (tym razem dosłownie ;) ) za każdym razem kiedy mamy w Polsce o wiele bardziej aktualne tematy? Wreszcie, szkoda że jedynymi adwersarzami do "rozmowy" z WoW jest LPR i im podobni. Jak to wszystko traktować poważnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malko Re: Co jest na Langenrocie? A kto nie wiedział? IP: 80.50.28.* 25.06.03, 11:35 Gość portalu: koozmin napisał(a): > Skąd ten sensacyjny ton? Przecież doskonale było wiadomo, co to > za statek. Doskonale też wiadomo, że WoW nie przeprowadzi > żadnego zabiegu W POLSCE, bo pomysł ze statkiem polega na tym, > żeby robić to na wodach terytorialnych. I wreszcie, jak to jest > że temat aborcji wypływa (tym razem dosłownie ;) ) za każdym > razem kiedy mamy w Polsce o wiele bardziej aktualne tematy? > Wreszcie, szkoda że jedynymi adwersarzami do "rozmowy" z WoW > jest LPR i im podobni. Jak to wszystko traktować poważnie? Nareszcie rozsądny głos na tym forum. Teraz czekajmy na dyskusję w Sejmie na temat zrównania praw kobiet i mężczyzn. Co tam,że mamy tylko 11 miesięcy na dostosowanie ustaw do UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor Re: Celnicy zajęli środki poronne na statku IP: *.pth0510.pth.iprimus.net.au 25.06.03, 04:33 Czy byl nakaz przeszukania? Nie. Polska bezprawnie wlamala sie na poklad obcego statku - to sie nazywa piractwo. Niestety, Polska ciemnota tego nie rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gula Re: Celnicy zajęli środki poronne na statku IP: *.qc.sympatico.ca 25.06.03, 05:33 najpierw chca sie dmuchac a pozniej szukaja tatusia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec ROZMAWIAJMY ZE SOBA BEZ ZBEDNYCH EMOCJI IP: *.echostar.pl 25.06.03, 07:17 ROZMAWIAJMY ZE SOBA BEZ ZBEDNYCH EMOCJI Przeciwnicy aborcji staraja sie rzucac pobozne zaklecia: statek smierc, gestapo, mordercy, skrobanka, morderstwo, niemy krzyk (prawdziwa ikona). Zeby przejsc do bardziej absurdalnych: mordercy do piekla, szowinisci katolicyzmu czy tez moje ulubione (a w ich postrzeganiu swiata perioratywne) zaklecia feministki i liberalowie;-). Nie rozumiejac, ze te ich 'swiete zaklecia' zdrowomyslacy czlowiek, albo odrzuca jako kompletnie absurdalne albo definicja ich jest z gola inna. Czy na prawde nie mozemy normalnie porozmawiac ze soba, nie obrzucajac sie inwektywami i zakleciami, tak po prostu bez zbednych emocji, ktore wystepuje po obu stronach. Nie traktujac aborcji jako tematu zastepczego. Prawa czlowieka nimi nie sa i trzeba o nich rozmawiac. Przeciez chcemy zyc w demokratycznym panstwie, a w demokracji to spoleczenstwo wyznacza normy prawne. Rozmawiajmy o edukacji seksualnej, antykoncepcji, rownouprawnieniu, homofobii i innych fobii dotykajacych Polakow bez emocji i z merytorycznymi argumentami na poparcie swoich stanowisk. Pozdrowienia dla wszystkich samodzielnie myslacych. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_lesna UWAGA! Longer z camrutem beda rozmawiac 25.06.03, 10:43 teraz bez zbednych emocji((: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Czy Longer umie rozmawiac? IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 10:49 Bo Longer jest zawsze chyba w opozycji niezaleznie od tego co sie mowi... NO bo nie lubi klubow wzajemnej adoracji... Czasem naprawde lubie to co niektorzy okreslaja mentalnoscia niemiecka.. To zorganizowani ludzie.. Ostatnio gdy bylam na pokazach aeroklubu z moimi dziecmi potrafili zasugerowac parkujac odpowiednio gdzie nalezy zbudowac nowy parking.. Sami sie zorganizowali - choc obawiam sie nikt nikogo nie znal... Och gdybysmy tak czasem troche tej mentalnosci mogli sobie pozyczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_lesna Longera pamietam jeszcze 25.06.03, 11:42 z forum o UE przed referendum. On naprawde smierdzi sld na odleglosc, ale to jest jego problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Ciekawe IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 11:47 sowa_lesna napisał: > z forum o UE przed referendum. > On naprawde smierdzi sld na odleglosc, ale to jest jego problem. Czemu teraz zaniemowil?. Wcale nie zamierzam go atakowac na sile ale niech zacznie myslec do diabla!!!! Przepraszam za temperament - ale mi sie wyrwalo. Czy to kolejne klamstwo wcielone SLD-owcow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Celnicy zajęli środki poronne na statku IP: *.pseinfo.pl / localhost 25.06.03, 07:32 Gość portalu: Łoś napisał(a): > Brawo! Na pohybel femistkom i mordercom! Po pierwsze nie zajęli tylko zaplombowali. Po drugie poza granicami naszego kraju (w tym również poza naszymi wodami terytorialnymi) nie obowiązuje polskie prawo. Po trzecie, jestem za wsteczną kontrolą urodzeń. Niektórych to po prostu trzeba zastrzelić dla ich własnego dobra... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut POLIGON WE WLADYSLAWOWIE IP: *.echostar.pl 25.06.03, 08:41 Cale te zabiegi,ogolonych zindoktrynizowanych mlodzianow w dresikach, a czasmi nawet dopiero co wyrostkow; z flaga Polski, sprzetem naglasniajacym i atrapami 'niezatapialnych' trumienek nie maja nic wspolnego z dbaloscia o prawa kobiet. Kiedy to wreszcie polskie spoleczenstwo zrozumie... Poza tym dzialacze LPR'u toleruja, a nawet sami podzegaja do chamskich, agresywnych zachowan dziejacych sie na oczach czy nawet z udzialem ich mlodocianych wyznawcow. A to nie jest zgodne ze wzorcami wychowawczymi. No chyba,ze chcemy wychowywac faszystow, szkolac ich od najmlodszych lat. Wladyslawowo to poligon idealny. Nie dosc na tym, ze uczy ich sie monolitu myslowego dopuszczajacego tylko jeden obraz swiata,silowego dochodzenia do swoich nazwijmy to racji (choc skojarzenie ze slusznoscia wyznawanych pogladow jak najbardziej w tym wypadku mylace), nieposzanowania nietykalnosci osobistej,ktora nie konczy sie pociagnieciem do jakiejkolwiek odpowiedzialnosci; przekonanie o bezkarnosci; to przyzwalamy na trenowanie ksenofobow, nacjonalistow ( przy okazji wizyty Holenderek, taki swoisty savoir - vivre jak zachowac sie w towarzystwie 'obcych'); postawy antysemickie udalo sie wypracowac bez udzialu Zydow, ktorych czesto mlodzian taki na oczy nie widzial). Mozna wymieniac wiecej, dalej,pisaszac przykladach nietolerancji i innych homofobiach ale przeciez juz wystarczy. I tak za duzo. Pytanie i tak juz nasila sie samo. Na ile jeszcze takich poligonow damy obywatelskie przyzwolenie zanim nie bedzie juz mozna nic z tym zrobic, kiedy oprocz 'parlamentarzystow w bialo- czerwonych krawatach (samoobrona) przywitamy innych w mundurkach i przepaskach na ramieniu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fester Adams Re: POLIGON WE WLADYSLAWOWIE IP: 217.8.186.* 25.06.03, 08:48 Widziałem w TV tych dresiarzy rzucającyh jajami. To zwykłe łyse kibole, które na codzień robią burdy na stadionach i leją się z policją. Tutaj prawdopodobnie mieli obiecaną skrzynkę browaru jeżeli porzucaja troche jajami przed kamerami. To ciemna masa o inteligencji worków gwoździ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut Re: POLIGON WE WLADYSLAWOWIE IP: *.echostar.pl 25.06.03, 09:05 Malo tego,ze to inteligencja workow gwozdzi;toz to najprawdziwsze MLOTY!!! Problem w tym, ze niebezpieczne :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jesus Celnicy zajęli środki poronne na statku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 09:26 jak dla mnie to kobiety powinny miec w tej sprawie (prawie) pelna swobode to one potem "z tym" zyja a co do przeterminowanych "lekow" to smiechu warte "woman on waves" pokazaly si z najlepszej strony w buraczanym kraju - ha ha ha!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Refleksja...? IP: *.com / 10.10.233.* 25.06.03, 09:49 Slabo z twoim wyczuciem - "tym" , tak nazywasz ludzi? Czy widziales (as) kiedys male dziecko w brzuchu matki, czy trzymales na rekach male dziecko? jesli mialbys dzieci, to bys zrozumial, ze dzieci to ludzie, male ale inteligentne, szybko przyswajajace wiedze, kochajace i ufajace rodzicom - a tacy jak ty splycaja sprawe do brzucha... Przeciez kobiety moga sie zabezpieczy! Jesli nie chca miec dzieci moga w skrajnym przypadku podwiazac jajowody (nie szkodliwe dla zdrowia) lub usunac jajniki...dlaczego jest taka chec zabijania...? Jeszcze jedno: byl tu na forum wczoraj taki jeden co udawadnial, ze dzieci do 1,5 roku zycia nie maja samoswiadomosci, wiec nie czuja , ze sa zabijane - czy takie gadanie mozna traktowac powaznie? Gość portalu: jesus napisał(a): > jak dla mnie to kobiety powinny miec w tej sprawie (prawie) > pelna swobode > to one potem "z tym" zyja > a co do przeterminowanych "lekow" to smiechu warte > "woman on waves" pokazaly si z najlepszej strony w buraczanym > kraju - ha ha ha!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut Re: Refleksja...? IP: *.echostar.pl 25.06.03, 10:22 Gość portalu: X napisał(a): > Slabo z twoim wyczuciem - "tym" , tak nazywasz ludzi? Czy widziales (as) > kiedys male dziecko w brzuchu matki, czy trzymales na rekach male dziecko? > jesli mialbys dzieci, to bys zrozumial, ze dzieci to ludzie, male ale > inteligentne, szybko przyswajajace wiedze, kochajace i ufajace rodzicom - a > tacy jak ty splycaja sprawe do brzucha... ... .. Dzieci to jak najbardziej ludzie. Ale zygoty to nie. Chodzi o to by aborcji dokonywac na jak wczesniejszym etapie, a wiec zanim dojdzie do specjalizowania komorek, a w ostatecznym przypadku do ok. 3miesiaca, kiedy jeszcze nie mamy doczynienia z plodem. > > Przeciez kobiety moga sie zabezpieczy! Jesli nie chca miec dzieci moga w > skrajnym przypadku podwiazac jajowody (nie szkodliwe dla zdrowia) lub usunac > jajniki...dlaczego jest taka chec zabijania...? Sterylizacja na zyczenie jest w Polsce zabroniona. A juz zupelnie nie do pomyslenia w ramach kosciola katolickiego. Weglug nauk kk oddzielenie aktu seksualnego od prokreacji jest grzechem; o antykoncepcji juz nawet nie wspominajac. Poza tym sterylizacja obojetnie czy kobiet czy mezczyzn zawiera wysoki stopien zagrozenia dla zdrowia; Poza tym,zeby mowic o tym,ze kobiety mogly sie zabezpieczyc, trzeba zweryfikowac edukacje seksualna. Niezaleznie jak to brzmi - w Polsce sa kobiety, ktore nie maja pojecia o antykoncepcji, dochodzi jeszcze problem gwaltow i ciazy w przypadku zagrozenia zycia kobiety. > Jeszcze jedno: byl tu na forum wczoraj taki jeden co udawadnial, ze dzieci do > 1,5 roku zycia nie maja samoswiadomosci, wiec nie czuja , ze sa zabijane Nie mam pojecia o kim piszesz, ale kwestia braku samoswiadomosci 1.5 dziecka ma sie nijak do mozliwosci odczuwanie przez nie bolu i cierpienia a jak zgaduje to o to tutaj chodzi. Zarodek we wczesnych etapach rozwoju (do takich wlasnie mialoby sie ograniczac zezwolenie na dokonanie aborcji nie posiada najwiekszego skupienia tkanki nerwowej; czyli po prostu mozgu - a wiec zespolu najwyzszych osrodkow nerwowych (odczuwanie bolu jest niemozliwe), ktory stanowi jednoczesnie podloze materialne zjawisk psychicznych(np. cierpienia). A wiec dopoki nie ma wyksztalconego mozgu nie mozna mowic o zadnych odczuciach. Ani na poziomie tych prostych, jak np. wlasnie bol (ryby tez czuja bol, jak donosza ostatnie badania),czy wyzszych np. cierpienie czy swiadomosc. Jest to tylko komorkowy zlepek o stopniu wyspecjalizowania mniejszym niz twoja reka. nikt nie chce nieograniczonego dostepu do aborcji. Ze wzgledu na jej drastycznosc glownie dla samej kobiety. Czy gdyby przyszlo ci dokonac amputacji reki, w przypadku zagrozenia twojego zdrowia, twierdzilabys,ze zamordowalas czlowieka??? I tu az prosi sie postawione pytanie: > takie gadanie mozna traktowac powaznie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Refleksja...? IP: *.com / 10.10.233.* 25.06.03, 10:39 Gość portalu: camrut napisał(a): > .. > Dzieci to jak najbardziej ludzie. Ale zygoty to nie. Chodzi o > to by aborcji dokonywac na jak wczesniejszym etapie, a wiec > zanim dojdzie do specjalizowania komorek, a w ostatecznym > przypadku do ok. 3miesiaca, kiedy jeszcze nie mamy doczynienia > z plodem. > > Ja moje dzieci traktowalem jak ludzi od chwili poczecia - ale to sprawa przekonan, nie chce cie zmuszac do zmiany twoich (czy masz dzieci?). > > Sterylizacja na zyczenie jest w Polsce zabroniona. A juz > zupelnie nie do pomyslenia w ramach kosciola katolickiego. > Weglug nauk kk oddzielenie aktu seksualnego od prokreacji jest > grzechem; o antykoncepcji juz nawet nie wspominajac. Chyba sie mylisz co do opinii Kosciola nt. sterylizacji - chyba, ze znasz prawo kanoniczne i przykazania lepiej ode mnie...W Starym Testamencie jest taki fragment: jesli twoja reka mialaby byc powodem grzechu -obetnij ja... > Poza tym,zeby mowic o tym,ze kobiety mogly sie zabezpieczyc, > trzeba zweryfikowac edukacje seksualna. Niezaleznie jak to > brzmi - w Polsce sa kobiety, ktore nie maja pojecia o > antykoncepcji, dochodzi jeszcze problem gwaltow i ciazy w > przypadku zagrozenia zycia kobiety. Dlaczego fministki nie edukuja 12-letnich dziewczynek, aby nie rozpoczynaly wspolzycia za wczesnie, a zadaja tylko prawa usuwania ich dzieci...? Dlaczego feministki nie pomagaja ofiarom gwaltow w poprawie psychiki (po takim strasznym zdarzeniu), dlaczego nie naciskaja na zaostrzenie wyrokow za gwalty i molestowanie...? > Zarodek we wczesnych etapach rozwoju (do takich wlasnie mialoby > sie ograniczac zezwolenie na dokonanie aborcji nie posiada > najwiekszego skupienia tkanki nerwowej; czyli po prostu mozgu - > a wiec zespolu najwyzszych osrodkow nerwowych (odczuwanie bolu > jest niemozliwe), ktory stanowi jednoczesnie podloze materialne > zjawisk psychicznych(np. cierpienia). A wiec dopoki nie ma > wyksztalconego mozgu nie mozna mowic o zadnych odczuciach. Chyba jestes na tyle rozgarniety, ze wiesz iz naukowcy wiele razy zmieniali swoje poglady? Skad mamy tak naprawde wiedziec, ze czlowiek w wieku plodowym nie odczuwa bolu? Widziaem kiedys program o aborcji 0 pokazywano tam jak kilkunastotygodniowy plod wrecz uciekal (odsuwal sie)odnarzedzi chirurgicznych... Gdybys to widzial.... to byla walka o zycie... > > > Czy gdyby przyszlo ci dokonac amputacji reki, w przypadku > zagrozenia twojego zdrowia, twierdzilabys,ze zamordowalas > czlowieka??? > I tu az prosi sie postawione pytanie: > > takie gadanie mozna traktowac powaznie? Mowiles powaznie, ale koniec jest przerazajacy: jak mozesz porownac reke do dziecka we wczesnym etapie rozwoju...? Paietaj o jednym: ludzie czasami sa przerazajacy, jesli nie sa kontrolowani. Poczytaj o ideologii Hitlera - o traktowal nawet doroslych Zydow za podludzi - i wiele osob mu wierzylo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut Re: Refleksja...? IP: *.echostar.pl 25.06.03, 11:48 > Ja moje dzieci traktowalem jak ludzi od chwili poczecia - ale to sprawa > przekonan, nie chce cie zmuszac do zmiany twoich No wlasnie i tu zaczynaj sie schody, bo skoro dochodzimy do wniosku,ze to sprawa przekonan najlepszym rozwiazaniem jest postapienie tak jak w wiekszosci krajow swiata, gdzie kwestie nieroztrzygniete moralnie pozostawia sie do samodzielnego osadzenia przez osoby zainteresowane, w mysl zachowania prawa o samostanowieniu o swoich decyzjach i ponoszeniu za nie pelnej odpowiedzialnosci ,wraz z konsekwencjami ... .. > Chyba sie mylisz co do opinii Kosciola nt. sterylizacjichyba, ze znasz > prawo kanoniczne i przykazania lepiej ode mnie...W Starym Testamencie jest > taki fragment: jesli twoja reka mialaby byc powodem grzechu -obetnij ja... Nie znam Strego testamentu na tyle aby moc o nim dyskutowac, oczywiscie ponizszy fragment, bardzo z reszta obrazowy, jest mi znany. Zapewniam Cie, ze nie myle sie co do stanowiska kosciola w tej sprawie. W razie watpliwosci, prosze zajrzyj pod link www.esculap.pl/etyka/; tam znajdziesz interesujace odniesienia dotyczace medycyny, etyki a takze ustalen miedzynarodowych co do poszczegolnych kwestji, a takze odniesienie ich do poszczegolnych religii 'uniwersalnych' > Dlaczego fministki nie edukuja 12-letnich dziewczynek, aby nie rozpoczynaly > wspolzycia za wczesnie, a zadaja tylko prawa usuwania ich dzieci...? Dlaczego > feministki nie pomagaja ofiarom gwaltow w poprawie psychiki (po takim > strasznym zdarzeniu), dlaczego nie naciskaja na zaostrzenie wyrokow za gwalty > i molestowanie...? A to juz nieprawda. Nawet w telewizji mozna ogladac roznego rodzaju proby feministek( ale nie tylko ich) zreformowania edukacji seksualnej, i odpowiedzialnego podchodzenia do tematu w szkolach jak i uwrazliwienia spoleczenstwa na krzywde kobiet i dzieci bedacych ofiarami przemocy. Z roznym skutkiem, jak widac. Wiekszosc spoleczenstwa interesuja inne sprawy. > Chyba jestes na tyle rozgarniety, ze wiesz iz naukowcy wiele razy zmieniali > swoje poglady? Skad mamy tak naprawde wiedziec, ze czlowiek w wieku plodowym > nie odczuwa bolu? Widziaem kiedys program o aborcji 0 pokazywano tam jak > kilkunastotygodniowy plod wrecz uciekal (odsuwal sie) odnarzedzi > chirurgicznych... Gdybys to widzial.... to byla walka o zycie... No wlasnie, takich informacji dostarcza nam nauka. Poza tym, gdy rozmawiamy o aborcji, rzecz idzie o to ,a by dokonywac ja na najwczesniejszych etapach ciazy, bez inwazji hirurgicznej a za pomoca tabletek wczesnoporonnych wywolujacych miesiaczki. Wtedy obrazki, ktore zapewnie kojarzysz z filmu niemy krzyk,a ktore dotyczyly plodu czyli pozniejszyc stadiow rozwoju nie mialyby miejsca. Jedynie co mozna by zobaczyc to zakrwawione podpaski, ale kto by chcial taki film ogladac... Natomiast wszedzie tam,gdzie obowiazuje restrykcyjna ustawa aborcyjna, niemy krzyk to codziennosc podziemia ginekologicznego. > Mowiles powaznie, ale koniec jest przerazajacy: jak mozesz porownac reke do > dziecka we wczesnym etapie rozwoju...? ZArodek we wczesnym etapie rozwoju, nie jest czlowiekiem...ale to jak zostalo zauwazone na poczatku pozostaje w kwestji przekonan. wiec niech kazdy decyduje sam, w pelni ponoszac za swoje przekonania odpowiedzialnosc. > Paietaj o jednym: ludzie czasami sa przerazajacy, jesli nie sa kontrolowani. > Poczytaj o ideologii Hitlera - o traktowal nawet doroslych Zydow za podludzi - > i wiele osob mu wierzylo.... Jestem przeciwko wszekim oznakom nietolerancji, agresji i silowemu rozwiazywaniu problemow,ale o tym pisalam w swoim poscie powyzej POLIGON WE WLADYSLAWOWIE, dlatego pozwolisz,ze nie bede sie powtarzac pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Refleksja...? IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 10:45 Gość portalu: camrut napisał(a): Camrut zgadzam sie i z toba i z X-em w kwestii macierzynstwa. No moze nie w kwestii sterylizacji. Faktycznie to dziwne ze jest zabroniona bo kto wie czy to nie rozwiazaloby wielu problemow. Na pewno jest nieobojetna dla zdrowia i mysle ze kosztowna - w koncu podwiazanie jajowodow czy nasieniowodow to nie wyrwanie zeba. Niezupelnie w kwestii poczatkow czlowieczenstwa. To trudna sprawa - naprawde. Z jednej strony jesli mialoby dochodzic do usuniecia plodu np z przyczyn zdrowotnych to im wczesniej tym lepiej i tu sie zgadzam ze powinny byc na to srodki. 3 miesiace to moim zdaniem straaasznie pozno i to sa wlasnie te koszmarne przypadki.. Wszystko sie rozbija jednak o praktyke i o to ze zezwolenie na aborcje to przede wszystkim przyzwolenie stosowania aborcji ZAMIAST antykoncepcji. I o to chodzi myslacym ludziom. Jezeli bedziemy tlumic to co jest pozornym chrzescijanstwem u nas a nie prawdziwymi wartosciami - jezeli bedziemy dbac o to aby antykoncjepcja byla powszechna, zrewidujemy prawo w kwestii adopcji to sa szanse na to ze duza czesc dziewczat bez presji spolecznej ze strony rodziny i otoczenia- obojetne czy katolikow, mieszkancow wsi czy pruderyjnych mieszczuchow na pewno nie bedzie sie uciekac do takich srodkow.. Fakt i rzeczywistosc jest taka ze milosciwie rzadzace nami partie polityczne zajmuja sie dzialalnoscia pozorna w tym kierunku... I o to wielu nam tutaj chodzi - tak mysle. Jest wielu ludzi ktorzy chca pomagac - musza jednak zakladac male firmy i jakos te dzialalnosc organizowac... Niestety dzialalnosc w tym kierunku wcale nie jest promowana nie musze o tym tu wspominac... Nie chodzi tu naprawde o swiatopoglady tylko wlasnie o te spostrzezenia dotyczace kwestii politycznych.. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Refleksja...? IP: *.com / 10.10.233.* 25.06.03, 11:18 Jest wreszcie jakas wywazona opinia... Pozdrowienia aNka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOWA Re: Refleksja...? IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.06.03, 11:23 Gość portalu: X napisał(a): > Jest wreszcie jakas wywazona opinia... > > > Pozdrowienia aNka! Tak, to dosc rozsadna opcja. Coz, wiele mamy do zmienienia, jeszcze wiecej do zrozumienia. Jak juz wczoraj pisalem, jestem za edukacja. Nie bardzo osobiscie zgadzam sie z tymi, ktorzy pisza o nas jako o "buraczanym kraju" itp, ale faktem jest, ze nasz poziom swiadomosci, nie tylko zreszta w kwestii aborcji, jest dosc niski. No i liczyc sie musimy nadal z katolicka "wiekszoscia" w tym kraju. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Refleksja...? IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 11:24 Gość portalu: X napisał(a): > Jest wreszcie jakas wywazona opinia... > > > Pozdrowienia aNka! Dziekuje i wzajemnie. Ale Camrut sie nie ustosunkuje zapewne.. W odpowiednim momencie poszedl/la? na sniadanie.. Zdaje sie ze tak to wlasnie u nas jest. NIkomu nie zalezy na tym aby bylo lepiej. Nikomu jak praktycznie to uzyskac. Wazne aby krzyczec glosno - ja jestem wyjatkiem mam INNE zdanie.. Moim zdaniem jesli jest nasz Polakow problem to wlasnie w tym i nieprzerwanie. Tradycja to nie ciemnota. A wypaczenia sa wszedzie. Zmiany sa korzystne pod warunkiem ze nie sa rewolucja.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOWA Re: Refleksja...? IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.06.03, 11:34 Na dluzsza mete rewolucje tez bywaja korzystne. Ale wiaza sie zawsze z duuuuuuuuuuza iloscia ofiar. A tego wlasnie chcemy uniknac, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Refleksja...? IP: *.com / 10.10.233.* 25.06.03, 11:36 Super, wciaz wywazone zdania. A moze chcialabys cos zmienic (jestes kobieta? bo nicki sa rozne)? Ja mam ochote wreszcie cos zmienic - szukam chetnych do pomocy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Jak? IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 11:42 Gość portalu: X napisał(a): > Super, wciaz wywazone zdania. > A moze chcialabys cos zmienic (jestes kobieta? bo nicki sa rozne)? > Ja mam ochote wreszcie cos zmienic - szukam chetnych do pomocy... Ja jestem kobieta- nick i koncowka zawsze ta sama. SOWA duza i lesna to rozne osoby.. - wczoraj sie spotkalismy z duza na tym forum - z lesna troche wczesniej.. Na razie zmieniam w tym co moge. Tzn zaczynam od rozmow i wlasnego podworka i glosowania. Jesli dostane konkrety moze sie przylacze- w miare mozliwosci (praca i dzieciaki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Jak? IP: *.com / 10.10.233.* 25.06.03, 11:47 Organizuje grupe ludzi, ktorzy chca cos NAPRAWDE zmienic: poczynajac od psich odchodow na ulicach, przez bezpieczenstwo we wlasnych domach az po zmiany w strukturze budzetu panstwa. Wiem, ze brzmi to na wyrost, ale zyje w tym kraju i coraz bardziej sie wkurzam na obecne "elity" - a problemy narastaja... W skrajnym przypadku przejmiemy wladze i zmienimy cos w tym kraju (oczywiscie na drodze parlamentarnej...). Po prostu potrzeba nam grupy ludzi po prostu uczciwych i z checiami do zmian na lepsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOWA Re: Jak? IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.06.03, 11:54 Gość portalu: X napisał(a): > Organizuje grupe ludzi, ktorzy chca cos NAPRAWDE zmienic: poczynajac od psich > odchodow na ulicach, przez bezpieczenstwo we wlasnych domach az po zmiany w > strukturze budzetu panstwa. Wiem, ze brzmi to na wyrost, ale zyje w tym kraju > i coraz bardziej sie wkurzam na obecne "elity" - a problemy narastaja... > > W skrajnym przypadku przejmiemy wladze i zmienimy cos w tym kraju (oczywiscie > na drodze parlamentarnej...). Po prostu potrzeba nam grupy ludzi po prostu > uczciwych i z checiami do zmian na lepsze... Brzmi prosto i banalnie. Ale......... to dosc radykalny pomysl, a moze i nie.... w sumie powstaja wciaz nowe grupy...... i nadal nic nie robia. Skad wiec taki entuzjazm? JESTEM ZLY, JESTEM WSCIEKLY itd, czy faktycznie cos proponujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Jak? IP: *.com / 10.10.233.* 25.06.03, 11:58 Zly oczywiscie jestem na "elity" obecnie sprawujace wladze. Jestem zly na to, ze kradnie sie tyle samochodow (a policja wspolpracuje), ze ginie zboze (a parlamentarzysci sa w tym umoczeni), ze tak latwo manipuluje sie "spoleczenstwem" itd. Chcielbym cos zrobic,ale wiem, ze wydaje sie to niewiarygodne dla czlowieka, w tym czasach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOWA Re: Jak? IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.06.03, 12:05 Niewiarygodne? Nie, mie sadze. Ale drogi X sytuacja wyglada tak, ze mamy tu prawicowa ANke, a z tej strony na naszej scenie politycznej niewiele mozna obecnie zrobic, jest takich grup po prostu za duzo. A zmian chca wszyscy (taka nasza tradycja narodowa). Co wiec mozemy zrobic? Mimo wszystko duzo. Jak mowilem zaczac od usuwania. Na poczatek LPR i Samoobrona. Potem cala prawica. I zaczynamy od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Panowie z SLD? IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 12:18 Gość portalu: SOWA napisał(a): > Niewiarygodne? Nie, mie sadze. Ale drogi X sytuacja wyglada tak, ze mamy tu pra > wicowa ANke, a z tej strony na naszej scenie politycznej niewiele mozna obecnie > zrobic, jest takich grup po prostu za duzo. A zmian chca wszyscy (taka nasza t > radycja narodowa). Co wiec mozemy zrobic? Mimo wszystko duzo. Jak mowilem zacza > c od usuwania. Na poczatek LPR i Samoobrona. Potem cala prawica. I zaczynamy od > nowa. Bo jesli o te kwestie chodzi to od razu wyjasniam to stronnictwo sie juz skompromitowalo. Szans mialo az za duzo bo dolaczyc do nich nalezy ´tradycje´ jedynej partii PRL-u. Naiwnosc ze kolejna partia tu pomoze to owe lewackie myslenie. Sadzilam ze Panowie zakladacie zielona prawice- a tu przebija wlasnie nasza narodowa naiwnosc.. Prawice wyrzucic a ja mam inne pytanie.. Ktora z istniejacych partii prawicowych zaproponuje nam decentralizacje? Bo ta mialaby u mnie szanse Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOWA Re: Panowie z SLD? IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.06.03, 12:30 Nie planowalem kolejnej partii. JEST ICH ZA DUZO!!! A poza decentralizacja, jakies inne pomysly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Przykro mi IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 12:37 Gość portalu: SOWA napisał(a): > Nie planowalem kolejnej partii. JEST ICH ZA DUZO!!! > A poza decentralizacja, jakies inne pomysly? Ale nie zamierzam sie nimi dzielic ze skompromitowanymi ugrupowaniami.. Nawet gdyby taka koncepcja padla z ramienia SLD. To zostanie zdeformowana i wypaczona tak jak wszystko co trafilo w ´macki´ tej partii.. Na szczescie ja mysle wolno ale mam czas na rewizje swoich wnioskow.. To wlasnie ta roznica miedzy nami. Od kiedy to SLD jest przeciwnikiem aborcji? Czy to nie przypadkiem stronnictwo Pana prezydenta - rewizje i czystki w strukturach ´NASZEJ´partii? POwodzenia Panowie - spiesze ostrzec innych.. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_lesna Re: Przykro mi 25.06.03, 13:02 Myslisz, ze moj sobowtor jest koloru czerwonego? Jak tak, to chyba trzeba bedzie szukac nowego nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Przykro mi IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 13:58 sowa_lesna napisał: > Myslisz, ze moj sobowtor jest koloru czerwonego? > Jak tak, to chyba trzeba bedzie szukac nowego nicka. Niestety. Czujnosc to nie nasza najmocniejsza strona - ale to cos jak z wirusem HIV. Siedzi sobie w srodku z zewnatrz niby nic - a jednak Odpowiedz Link Zgłoś
nep1 Re: Panowie z SLD? 25.06.03, 12:49 ANka, ja sie odcinam od sld (czy tez ludzi na LSD :-) - mowilem: liberalizm z ochrona NAPRAWDE potrzebujacych... Promuje nowe forum: NEP Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_lesna Re: Panowie z SLD? 25.06.03, 13:05 nep1 napisał: > ANka, ja sie odcinam od sld (czy tez ludzi na LSD :-) - mowilem: liberalizm z > ochrona NAPRAWDE potrzebujacych... > > Promuje nowe forum: NEP -------------------------------------- To takie nowe wcielenie? a ci potrzebujacy naprawde to starzy, zagubieni towarzysze? Nie dziekujemy za wspolprace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Dinozaury IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 13:34 sowa_lesna napisał: > To takie nowe wcielenie? > a ci potrzebujacy naprawde to starzy, zagubieni towarzysze? > Nie dziekujemy za wspolprace. NIech gina. A co to za skrot? Nie moge czytac wszystkich gazet moze mi cos wyjasnisz END Ja dzis nie moge tu byc dluzej - widac tu sami brzuchomowcy. Rozmawiaja sami ze soba - czasem nas uzywaja zeby zrobic wiekszy tlum.. Reszta rozadnych ludzi ten watek opuscila.. Spotkajmy sie jutro gdzies indziej- ja pasuje... Pozdrawiam ENd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Jest jeszcze pewien zabieg taktyczny IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 14:03 POlegajacy na nasylaniu roznych pozornych prawicowcow o idiotycznych przekonaniach - po to by nas skompromitowac. Marne proby przedsmiertne Masz racje END A teraz juz naprawde `na razie` Odpowiedz Link Zgłoś
end1 Re: Jest jeszcze pewien zabieg taktyczny 25.06.03, 14:10 Gość portalu: ANka napisał(a): > POlegajacy na nasylaniu roznych pozornych prawicowcow o > idiotycznych przekonaniach - po to by nas skompromitowac. > Marne proby przedsmiertne > Masz racje END > A teraz juz naprawde `na razie` --------------------- Tak, nawiedzeni "profesorowie" i inni tacy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zjadacz Re: Panowie z SLD? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.03, 14:38 Cześć Sowa! Zawsze zastanawiałem się czy ptaki drapieżne są jadalne. Wiesz coś o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_lesna Sowy nie! 25.06.03, 14:54 Chociaz trudno sowie samej odpowiedziec na to pytanie, bo kanibalizmu w obrebie swojego gatunku nie uprawiamy(: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka No wlasnie - to samo pytanie co SOWA IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 12:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOWA Re: Moze zrobmy forum prywatne? OIZ IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.06.03, 12:09 Na poczatek jest to jakas dzialalnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
nep1 Re: No wlasnie - to samo pytanie co SOWA 25.06.03, 12:58 Zapraszam na forum "NEP" - lece juz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Jak? IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 11:56 Gość portalu: X napisał(a): > Organizuje grupe ludzi, ktorzy chca cos NAPRAWDE zmienic: poczynajac od psich > odchodow na ulicach, przez bezpieczenstwo we wlasnych domach az po zmiany w > strukturze budzetu panstwa. Wiem, ze brzmi to na wyrost, ale zyje w tym kraju > i coraz bardziej sie wkurzam na obecne "elity" - a problemy narastaja... > > W skrajnym przypadku przejmiemy wladze i zmienimy cos w tym kraju (oczywiscie > na drodze parlamentarnej...). Po prostu potrzeba nam grupy ludzi po prostu > uczciwych i z checiami do zmian na lepsze... Nie wierze w mozliwosc zmian w kwestii odchodow na drodze centralnej :) Z innymi sprawami- to troche malo danych. Co do zmian owszem - ale w drodze ewolucji.. reform juz sporo bylo niektore za prawicy dobre ale moze bylo ich troche za duzo w jednym czasie. Zmiany raz na prawo - raz na lewo mnie nie interesuja. Jestem prawicowa generalnie z przekonan Czy ta grupa bedzie prowadzic jednolita polityke dla odrebnych spolecznosci lokalnych- bo jesli o mnie chodzi to bardzo wazna jest wlasnie decentralizacja.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOWA Re: Jak? IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.06.03, 11:59 Ja przepraszam, ale czy my nadal rozmawiamy na wlasciwy temat? My tu zmieniamy wlasnie rzaeczywistosc, za godzine zdobedziemy bezwzgledna wiekszosc w parlamencie, a tymczasem niektorzy nadal pluja na statek, "buraczany kraj" zadaja wlasnej dupy dla siebie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Jak? IP: *.com / 10.10.233.* 25.06.03, 12:01 A ja jestem liberalem - oczywiscie, ze odrebnosci musza istniec... Na przyklad w Warszawie: po polaczeniu gmin powstal jeden ogromny twor, ktorym trudno zarzadzac i proponuje sie "usrednienie" poszczegolnych dzielnic - jestem przeciw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOWA Re: Refleksja...? IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.06.03, 11:45 Gość portalu: X napisał(a): > Super, wciaz wywazone zdania. > A moze chcialabys cos zmienic (jestes kobieta? bo nicki sa rozne)? > Ja mam ochote wreszcie cos zmienic - szukam chetnych do pomocy... Pan SOWA klaniam sie. Bardzo chetnie cos zmienie. Niestety nie moge demonstracyjnie usunac ciazy (z przyczyn oczywistych), ale moze czas usunac pare innych rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut A JEDNAK, POPATRZ POWYZEJ IP: *.echostar.pl 25.06.03, 11:52 Skad to krzywdzace przekonanie?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: A JEDNAK, POPATRZ POWYZEJ IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 12:09 Gość portalu: camrut napisał(a): > Skad to krzywdzace przekonanie?! Ktore? Zabraklo kontekstu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut Re: A JEDNAK, POPATRZ POWYZEJ IP: *.echostar.pl 25.06.03, 12:17 o moim zwianiu na sniadanie w iscie 'angielskim' stylu??? Nie uciekam od odpowiedzi; X dostal/la ja powyzej. Poza tym, gdyby sprawy byly mi obojetne, nie spedzalabym tyle czasu przy kompie. Sa ciekawsze rzeczy do roboty, np. moje badania:-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: A JEDNAK, POPATRZ POWYZEJ IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 12:33 Gość portalu: camrut napisał(a): > o moim zwianiu na sniadanie w iscie 'angielskim' stylu??? > Nie uciekam od odpowiedzi; X dostal/la ja powyzej. > Poza tym, gdyby sprawy byly mi obojetne, nie spedzalabym tyle > czasu przy kompie. Sa ciekawsze rzeczy do roboty, np. moje > badania:-) > pozdrawiam Ale brak przelozenia na praktyke.. Juz mowilam jaka jest praktyka w tym przypadku- to nie sa moje jakies tam wymysly. A uciekanie od X- a to nie to samo co uciekanie od odpowiedzi na moje pytania- a to jest fakt. A moje wnioski sa takie ze obecna wladza sprawowana przez SLD wlasnie kompletnie nie robi nic w praktyce. I to nie chodzi o przetasowania w tej partii i konkretne osoby. To jest cala ´tradycja´ tej organizacji. MOga sie oczywiscie przeformowywac itd. ale to dla mnie nic nie zmienia. Naglasnianie sprawy tego statku to cwany manewr aby pokazac jacy jestesmy swietni - my liberalowie.. A tak a propos czy umozliwianie dziewczetom latwego dostepu do tabletek wczesnoporonnych a brak zainteresowania powszechna dostepnoscia antykoncepcji i stanem naszej ginekologii to nie jest tak aby ubezwlasnowolnienie? Moze troche bardziej wysublimowane i perfidne ale JEST!!!! Ja nie mam nic przeciw feministkom jesli nie naleza do tego zaklamanego ugrupowania.. Jesli maja bronic praw kobiet - niech sie w takie akcje angazuja. NIech to robia tak aby nie cierpiala na tym tradycja chrzescijanska, i zdrowy smak - bo o tym tu bylo - czy nie tak? Niechze Pani na to pytanie odpowie- ono troche inne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut Re: A JEDNAK, POPATRZ POWYZEJ IP: *.echostar.pl 25.06.03, 12:56 Gość portalu: ANka napisał(a): > Ale brak przelozenia na praktyke.. Juz mowilam jaka jest > praktyka w tym przypadku- to nie sa moje jakies tam > wymysly. nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym przelozeniem na praktyke, prosze o dookreslenie; Choc faktycznie, poglady liberalne to z polska lewica, a tym bardziej SLD nic wspolnego.Na przetasowania w rzadzie, zaciemnianie kolejnych spraw, utrzymanie przy stolkach - niezaleznie od opcji politycznej sa dwa wyjscia: 1. spoleczenstwo obywatelskie i wybory. Gdyby pani sledzila moje wypowiedzi na forum(choc to oczywiscie niemozliwe) jasnym by sie stalo, ze sprawa spoleczenstwa obywaytelskiego obchodzi mnie najbardziej; opcje polityczne stawiam na dalszym planie, tuz po programie partii jaki przeklada do realizowania 2. wybory > Ja nie mam nic przeciw feministkom jesli nie naleza do > tego zaklamanego ugrupowania.. Jesli maja bronic praw > kobiet - niech sie w takie akcje angazuja. NIech to robia > tak aby nie cierpiala na tym tradycja chrzescijanska, i > zdrowy smak - bo o tym tu bylo - czy nie tak? > Niechze Pani na to pytanie odpowie- ono troche inne W moim przekonaniu feministki robia to, co zaniedbuje rzad; to ruch bardziej spoleczny niz polityczny, mimo wszystko; czasmi rzadowi zupelnie nie na reke, o czym swiadcza chocby wypowiedzi politykow z lewa, lacznie z prezydentem, na akcje ze statkiem. Wiglada na to,ze nie moga liczyc na to by ktokolwiek przyszedl im w polityczny sukurs; w moim rozumieniu przyczyniaja sie bardziej do rozwoju spoleczenstwa obywatelskiego, wrazliwosci spolecznej podejmujac trudne kwestie, w tym spraw zwiazanych z antykoncepcja i edukacja seksualna jak nikt w kraju. Co do dalszych watkow...coz jakie czasy, takie obyczaje i smak; trudno to rozdzielac, zbyt duzo u nas gotowych rozwiazan; tradycja chrzescijanska nie zawsze wydaje sie nadazac za rozwiazaniami panstw demokratycznych, kiedy zjawiskiem powszechnym staje sie pluralizm pogladow i przekonan. ZAchowanie wiec postulatu :' NIech to robia > tak aby nie cierpiala na tym tradycja chrzescijanska, i > zdrowy smak - bo o tym tu bylo - czy nie tak? nie wydaje sie wiec mozliwe, a w moim przekonaniu takze i konietrzne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: A JEDNAK, POPATRZ POWYZEJ IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 13:27 Gość portalu: camrut napisał(a): > nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym przelozeniem na > praktyke, prosze o dookreslenie; ----------------------------------------------- Chodzi o to co pisalam a propos wiekszosci przyjmujacych te srodki. Czy o taki efekt chodzi feministkom tzn poronienie u niedojrzalych jeszcze spolecznie dziewczat zamiast antykoncepcji? --------------------------------------------------- > Choc faktycznie, poglady liberalne to z polska lewica, a tym > bardziej SLD nic wspolnego.Na przetasowania w rzadzie, > zaciemnianie kolejnych spraw, utrzymanie przy stolkach - > niezaleznie od opcji politycznej sa dwa wyjscia: > 1. spoleczenstwo obywatelskie i wybory. Gdyby pani sledzila > moje wypowiedzi na forum(choc to oczywiscie niemozliwe) --------------------------------------------------- Mozliwe - czytalam i nawet odpowiadalam --------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut Re: A JEDNAK, POPATRZ POWYZEJ IP: *.echostar.pl 25.06.03, 14:17 Gość portalu: ANka napisał(a): > Chodzi o to co pisalam a propos wiekszosci przyjmujacych > te srodki. Czy o taki efekt chodzi feministkom tzn > poronienie u niedojrzalych jeszcze spolecznie dziewczat > zamiast antykoncepcji? ____________________________________________________________ to zupelnie sprzeczne z tym co robia, czyli walcza o edukacje w szkolach, o podnoszenie waznych spolecznie spraw, feministek w Polsce, niezaleznie od historii tego ruchu nie nalezy utozsamiac z kretynkami. To nie ta ta polka. ________________________________________________________________ > ---------------------------------------------------- > To troche blad. Partie prawicowe i lewicowe (zachodnie bo > nie nasze dinozaury) to odpowiedz na konkretne > zapotrzebowanie w Panstwie. W tej chwili moim zdaniem > wazna jest dla nas ekonomia i poprawa gospodarki a bez > tego nie bedzie funduszy na zadne korzystne zmiany w > sferze spolecznej. LIberal to pojecie ogolne zalezy czego > dotyczy. W tej chwili trzeba liberalow w sferze > gospodarki . A to ani chybi prawica. > ---------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: A JEDNAK, POPATRZ POWYZEJ IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 16:09 Gość portalu: camrut napisał(a): ___________________ ) ) to zupelnie sprzeczne z tym co robia, czyli walcza o edukacje w ) szkolach, o podnoszenie waznych spolecznie spraw, feministek w ) Polsce, niezaleznie od historii tego ruchu nie nalezy ) utozsamiac z kretynkami. To nie ta ta polka. )-------------------------------------------------- Na razie konkretem sa Pani dzialania w kierunku legalizacji takiej wlasnie aborcji innych jak dotad nie zauwazylam a jestem dosc spostrzegawcza.. Inni znaja mnie od tej strony. ------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut Re: A JEDNAK, POPATRZ POWYZEJ IP: *.echostar.pl 25.06.03, 22:22 Gość portalu: ANka napisał(a): ) -------------------------------------------------- ) Na razie konkretem sa Pani dzialania w kierunku ) legalizacji takiej wlasnie aborcji innych jak dotad nie ) zauwazylam a jestem dosc spostrzegawcza.. Inni znaja mnie ) od tej strony. ) ) ------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut Re: A JEDNAK, POPATRZ POWYZEJ - ciag dalszy IP: *.echostar.pl 26.06.03, 00:13 > ------------------------------------------------------- > NIc nie wiem o zagrozeniu protestantyzmem - pani teza > jest Pani teza ja akurat obserwuje zniechecenie ludzi do > lewicy i upadku wartosci. Chyba sie wiec jednak Pani > myli. Jako kobieta czuje sie bardzo dobrze rozeznana w > moim feminizmie. To co Pani glosi to ideologia. Chce Pani > mowic w imieniu innych kobiet. Chce je Pani uczyc co jest > dla nich wazne. Ja wiem bardzo dobrze co jest dla mnie > wazne - nie musze tego oglaszac. No tak dla Pani czuje > sie spelniona w swoim zwiazku- mam tez swoje problemy. > Duzo rzadziej wynikaja one z roznic plci.. > W Polsce kobiety bywaja bardzo silne i nie ma to nic > wspolnego z pani ideologia. Czasem sa nawet za silne. Na > pewno sa inne przypadki- nie jestem slepa. > Dlatego jak mowie pomoc jest uzasadniona jesli jest i > jest faktyczna. To co Pani robi tu na forum pod tym > watkiem to JEST POLITYKA i CZYSTA IDEOLOGIA. > ------------------------------------------------ A to juz czyste przeklamanie. Skora uwaza pani nadal swoja spostrzegawczosc, to prosze jej bronic, a nie obalac. Nigdzie nie opowiedam sie za polityka na tym forum, pani natomiast tak.Ale to pol biedy. Prosze wojowac w imie politycznych 'racji' zgodnych z pani przekonaniami, ale wpychanie mi przynaleznosci do partii to juz przesada. I to zakrawajaca na celowe obrazanie. Z reszta powtarzam to wielokrotnie nawet w cytowanych przez pania fragmentach, doprawdy....zatem to u pani kwestia ideologii przyciemnia odnoszenie do tekstu. Roznica zasadnicza, choc nie jedna pomiedzy nami polega na tym, ze ja bronie prawa do DECYDOWANIA I SWIADOMEGO PODEJMOWANIA DECYZJI i bede tek czynic, niezaleznie cy bedzie to kwestia kobiet, mezczyzn, czy dzieci. Pani chce narzucenia na zasadzie moj femizniz, moje wartosci, moja ideologia sa najlepsze bo mi sluza....A tak a'propos pisze pani,ze ma rozeznanie w zwoim feminizmie. Coz tylko pogratulowac!!! Ale obawiam sie, ze istnieja inne feminizmy i inni ludzie....Swiat to ni pani i nawet nie katolicyzm i nawet nie sposcizna pokomunistyczna.Ma o wiele wiecej barw.Nie pytam o pani zwiazek, czy inne elementy zycia osobistego. Ma pani do tego prawo.GOOD FOR YOU:-)! A co do zagrozenie protestantyzmem. Nie o zagrozenie tu idzie, bo dlaczego mialby byc on grozny(sic?!) a o stawanie sie odpowiedzia dla wielu ludzi,pozostawiajac w wielu kwestach prawo decydowania samym zainteresowanych, nie wnikajac w tego typu kwestie. Poza ty pozostaje w scislym zwiazku ze swiatem swieckim chocby ze wzgledu na strukture spolecznosci wyznaniowych jak i odzielenie spraw swieckich od kosciola; Ciagle nadazanie za rozwojem pozwala odpowiadac na biezaco na pojawiajce sie pytania, nie tylko te dotyczace sfery obyczajowej ale i te odnoszace sie do osiagniec technologicznych. Ale nie mnie o tym tu rozpisywac, jako,ze dusza ze mnie ateistyczna;-) Prosze obserwowac bacznie, to teza socjologiczna, a nie ideologiczna, prosze tego nie mylic. Jesli bedzie nam dane dozyc, zobaczymy kto ma racje:-) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja sama Re: Refleksja...? IP: *.res.east.verizon.net 25.06.03, 23:09 Gość portalu: X napisał(a): > Slabo z twoim wyczuciem - "tym" , tak nazywasz ludzi? Czy widziales (as) > kiedys male dziecko w brzuchu matki, czy trzymales na rekach male dziecko? > jesli mialbys dzieci, to bys zrozumial, ze dzieci to ludzie, male ale > inteligentne, szybko przyswajajace wiedze, kochajace i ufajace rodzicom - a > tacy jak ty splycaja sprawe do brzucha... > > Przeciez kobiety moga sie zabezpieczy! Jesli nie chca miec dzieci moga w > skrajnym przypadku podwiazac jajowody (nie szkodliwe dla zdrowia) lub usunac > jajniki...dlaczego jest taka chec zabijania...? meszczyzni tez moga przejsc lekki zabieg aby nie mogli miec dzieci. i sie mylisz poniewaz "podwiazac sie" kobiecie jest bardziej ryzykowne niz meszczyznie. pewnie nie wiesz oczym mowie bo w Polsce za wszystko sa winne kobiety i wszystkie problemy dotyczace dzieci sa ich problemem. > > Jeszcze jedno: byl tu na forum wczoraj taki jeden co udawadnial, ze dzieci do > 1,5 roku zycia nie maja samoswiadomosci, wiec nie czuja , ze sa zabijane - czy > takie gadanie mozna traktowac powaznie? > > > > > Gość portalu: jesus napisał(a): > > > jak dla mnie to kobiety powinny miec w tej sprawie (prawie) > > pelna swobode > > to one potem "z tym" zyja > > a co do przeterminowanych "lekow" to smiechu warte > > "woman on waves" pokazaly si z najlepszej strony w buraczanym > > kraju - ha ha ha!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Celnicy zajęli środki poronne na statku IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.06.03, 09:49 Gość portalu: jesus napisał(a): > jak dla mnie to kobiety powinny miec w tej sprawie (prawie) > pelna swobode > to one potem "z tym" zyja > a co do przeterminowanych "lekow" to smiechu warte > "woman on waves" pokazaly si z najlepszej strony w buraczanym > kraju - ha ha ha!!!!! Wiesz dlaczego psy wachaja sobie dupy?...dlatego zeby nie czuc smrodu po takich kolesiach jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut CZY MOGLBYS UJAC SWOJE 'MYSLI' W JAKO TAKA FORME? IP: *.echostar.pl 25.06.03, 10:26 > Wiesz dlaczego psy wachaja sobie dupy?...dlatego zeby nie czuc smrodu po > takich kolesiach jak ty. Jesli to nie narusza twoich kompetencji...w przeciwnym razie daremna prosba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piopiu Re: Panikarze z LPR-u IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.21.* 25.06.03, 09:49 Oni to robią żeby pokazać jaka u nas ciemnota i jak byle pretekst jest w stanie babcie niepłodne już dawo wyprowadzi na ulice. Śmieją się z nas że u nas jak u ortodoksyjnych żydków trzeba będzie tylko przez prześcieradło się bzykać i do tego w dni płodne bo inaczej grzech. Gdzie ta wolność ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Taczka A są na pokładzie tabletki od bólu głowy? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.03, 10:32 Mam wrażenie, że conajmniej kilku osobom przydałaby się dawka uderzeniowa. Kompletna paranoja! Tyle hałasu z powodu statku feministek. Spokojnie. Większość chętnych kobiet i tak nie będzie miała kasy na przejazd do Władysławowa. Trumne chcieli wrzucic do morza... banda idiotów! Odpowiedz Link Zgłoś
camrut POL BIEDY ZE TRUMNE CHCIELI WRZUCIC I TAK SWOICH NIE 25.06.03, 10:44 WSADZILI DO SRODKA, WIEC POZYTEK Z TEGO BYLBY MARNY, gorsze sa cale te zabiegi,ogolonych zindoktrynizowanych mlodzianow w dresikach, a czasmi nawet dopiero co wyrostkow; z flaga Polski, sprzetem naglasniajacym i atrapami 'niezatapialnych' trumienek nie maja nic wspolnego z dbaloscia o prawa kobiet. Kiedy to wreszcie polskie spoleczenstwo zrozumie... Poza tym dzialacze LPR'u toleruja, a nawet sami podzegaja do chamskich, agresywnych zachowan dziejacych sie na oczach czy nawet z udzialem ich mlodocianych wyznawcow. A to nie jest zgodne ze wzorcami wychowawczymi. No chyba,ze chcemy wychowywac faszystow, szkolac ich od najmlodszych lat. Wladyslawowo to poligon idealny. Nie dosc na tym, ze uczy ich sie monolitu myslowego dopuszczajacego tylko jeden obraz swiata,silowego dochodzenia do swoich nazwijmy to racji (choc skojarzenie ze slusznoscia wyznawanych pogladow jak najbardziej w tym wypadku mylace), nieposzanowania nietykalnosci osobistej,ktora nie konczy sie pociagnieciem do jakiejkolwiek odpowiedzialnosci; przekonanie o bezkarnosci; to przyzwalamy na trenowanie ksenofobow, nacjonalistow ( przy okazji wizyty Holenderek, taki swoisty savoir - vivre jak zachowac sie w towarzystwie 'obcych'); postawy antysemickie udalo sie wypracowac bez udzialu Zydow, ktorych czesto mlodzian taki na oczy nie widzial). Mozna wymieniac wiecej, dalej,pisaszac przykladach nietolerancji i innych homofobiach ale przeciez juz wystarczy. I tak za duzo. Pytanie i tak juz nasila sie samo. Na ile jeszcze takich poligonow damy obywatelskie przyzwolenie zanim nie bedzie juz mozna nic z tym zrobic, kiedy oprocz 'parlamentarzystow w bialo- czerwonych krawatach (samoobrona) przywitamy innych w mundurkach i przepaskach na ramieniu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poo Cio Poo Cio Re: A są na pokładzie tabletki od bólu głowy? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.03, 14:35 Masz fajną ksywę. Mówił Ci już to ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Celnicy zajęli środki poronne na statku IP: 212.244.153.* 25.06.03, 10:46 Czy tto nie jest ciekawe? W czasie stworzenia świata wg. chrześcijan Bóg dał wybór człowiekowi między dobrem a złem. A teraz Kościół, LPR i wszystkie organizacje "broniące życia poczętego" chcą kobietom ten wybór odebrać, chcąc je na siłe uszczęśliwić. Czy nie uważacie, że jest to cofanie się w rozwoju do czasów inkwizycji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Celnicy zajęli środki poronne na statku IP: *.com / 10.10.233.* 25.06.03, 11:28 Niestety mylisz pojecia: nie mozna traktowac decyzji o zabiciu czlowieka (nawet malego) jak suwerennej decyzji kobiety, bo dojdziemy do zabijania starszych i niepelnosprwanych... albo samosadow... Czy myslisz, ze powinnismy pozwolic na zabijanie sasiadow, bo mamy "wolny wybor"? Proponuje ci siegnac do Starego Testamenu i przeczytac calosc a nie zaslyszane, wyrwane z kontekstu zdania I prosze: nie stosuj zbyt uproszczonych (plytkich) schematow - prawdziwi czlonkowie Kosciola Katolickiego to nie rownoznaczne z LPR, czy innymi organizacjami... Gość portalu: Wojtas napisał(a): > Czy tto nie jest ciekawe? > W czasie stworzenia świata wg. chrześcijan Bóg dał wybór > człowiekowi między dobrem a złem. A teraz Kościół, LPR i > wszystkie organizacje "broniące życia poczętego" chcą kobietom > ten wybór odebrać, chcąc je na siłe uszczęśliwić. Czy nie > uważacie, że jest to cofanie się w rozwoju do czasów inkwizycji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Re: Celnicy zajęli środki poronne na statku IP: 212.244.153.* 25.06.03, 11:51 No dobrze, Po pierwsze jak zauważyłeś w moim liście między Kościół Katolicki a LPR postawiłem przecinek - "," , a więc dla mnie nie jest to znak równości. Powiem więcej. Jestem przekonany ,że dużej części członkowie pomiędzy członkami LPRu, a Kościłom Katolickim należy postawić znak przeciwności (tzn przekreślone = - jeśli pamiętasz z lekcji matematyki) - w końcu są to ludzie, którzy obrzucają kobiety farbą, jajkami, obiecują, że naruszą ich prywatność fotografując je podczes wchodzenia na ten statek. W tej chwili nie mam czasu na sięgnięcie do Straego Testamentu, ale byłbym ogramnie wdzięczny, gdybyś zechciał mi ten problem wytłumaczyć. Kolejna sprawa, może najważniejsza. Nie jestem za całkowitym zalegalizowanie aborcjii, ale tylko w określonych przypadkach. Nie chcem, abu do gabinetów "aborcyjnych" wchodziło się z ulicy. Jednak trzeba wziąć pod uwagę natępujący fakt - pewna część (napewna durza część) nielegalnych aborcji wykonywana jest z powodu trudnej sytuacji rodzinnej matki (zdaje sobie ona sprawę z teg, że nie będzie w stanie utrzymać dziecka z powodów finansowych). W telewizji słyszałem wypowiedź przedstawicielki ruchu ochrony życia, że one pomogą każdej matce - szczerze wątpie, że pomogą one finansowo każdej matce, która takiej pomocy będzie potrzebować. Dlatego tak wiele niedoszłych matek godzi się na aborcję w podziemiu. Dodatkowo zalegalizowanie takiej aborcji spowoduje dodatkowe pływu do kasy państwa. Co o tym sądzisz? Mam nadzieję na merytoryczą (tzn normalną) odpowiedź, a nie na jakieś ogólniki. Gość portalu: X napisał(a): > Niestety mylisz pojecia: nie mozna traktowac decyzji o zabiciu czlowieka > (nawet malego) jak suwerennej decyzji kobiety, bo dojdziemy do zabijania > starszych i niepelnosprwanych... albo samosadow... Czy myslisz, ze powinnismy > pozwolic na zabijanie sasiadow, bo mamy "wolny wybor"? > > Proponuje ci siegnac do Starego Testamenu i przeczytac calosc a nie > zaslyszane, wyrwane z kontekstu zdania > > I prosze: nie stosuj zbyt uproszczonych (plytkich) schematow - prawdziwi > czlonkowie Kosciola Katolickiego to nie rownoznaczne z LPR, czy innymi > organizacjami... > > > > > Gość portalu: Wojtas napisał(a): > > > Czy tto nie jest ciekawe? > > W czasie stworzenia świata wg. chrześcijan Bóg dał wybór > > człowiekowi między dobrem a złem. A teraz Kościół, LPR i > > wszystkie organizacje "broniące życia poczętego" chcą kobietom > > ten wybór odebrać, chcąc je na siłe uszczęśliwić. Czy nie > > uważacie, że jest to cofanie się w rozwoju do czasów inkwizycji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut MYSLE X,ZE WARTO CI ODNIESC SIE DO MOJEJ ODP. IP: *.echostar.pl 25.06.03, 12:13 Powyzej, gdzie trwala pomiedzy nami dyskusja; Tak tu , jaki tam uwazam,ze gdzie wchodza przekonania, a problem pozostaje moralnie nieroztrzygniety ludzie maja prawo do samostanowienia o swoich zachowaniach, czy podjetych dzialaniach przy pelnym odniesieniu do konsekwencji jakie sie z tym wiaza. Jak dotad nie znaleziono lepszego rozwiazania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka II mojej tez IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 12:48 Gość portalu: camrut napisał(a): > Powyzej, gdzie trwala pomiedzy nami dyskusja; > Tak tu , jaki tam uwazam,ze gdzie wchodza przekonania, a > problem pozostaje moralnie nieroztrzygniety ludzie maja prawo > do samostanowienia o swoich zachowaniach, czy podjetych > dzialaniach przy pelnym odniesieniu do konsekwencji jakie sie z > tym wiaza. > Jak dotad nie znaleziono lepszego rozwiazania. Pelne odniesienie do konsekwencji to przestrzeganie prawa. A liberalem mozna byc w takim spoleczenstwie jak Wielka Brytania. PO co tu sztucznie robicie Panstwo tlum: X to tez komunista. Zapewne popiera te przekonania ze nalezy nie w pelni dojrzalym spolecznie dziewczynom dac do reki tabletke poronna ZAMIAST antykoncepcji.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut Re: II mojej tez IP: *.echostar.pl 25.06.03, 13:06 > Pelne odniesienie do konsekwencji to przestrzeganie > prawa. Z tym sie zgadzam. Dyskutujemy jednak o przyszlej ustawie, ktora ma okazje stac sie prawem obowiazujacym. A liberalem mozna byc w takim spoleczenstwie jak > Wielka Brytania. Jak widac nie tylko, postawa swiatopogladowa to stan mentalny, a nie geograficzny na szczescie:-) > PO co tu sztucznie robicie Panstwo tlum: > X to tez komunista. Zapewne popiera te przekonania ze > nalezy nie w pelni dojrzalym spolecznie dziewczynom dac > do reki tabletke poronna ZAMIAST antykoncepcji.... A tego to juz nie rozumiem. Nie mam pojecia jakie wyznania 'dzierzy' X, ciekawi mnie pewnosc pani sadow o innych; jesli zas chodzi o moja skromna osobe za komuniste sie nie uwazam. Co do sztucznego tlumu...dlaczego uwaza pani,ze on sztuczny??? Czy tylko naturalne sa przekonania pani bliskie??? I kompletnie nie mam pojecia skad te dlsze przekonania pani na temat X'a; ale moze niech X sam dochodzi meandrow pani wnioskowania pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: II mojej tez IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 13:49 Wnioskuje na podstawie tego co ktos pisze. Bardzo uwaznie czytam maile swoich respondentow.. Jezeli pod jakims watkiem znajduje nierealne wizje oraz twierdzenia - nie jestem z SLD- ale potem dzialanie i dalsze teksty danej osoby swiadcza ze jest gotowa wspomoc stronnictwo ktore ma wplyw na zly stan o ktorym piszemy (w sferze edukacji) poprzez udzial w dyskusji nad zmiana prawa to jest to to co w moim pojeciu nazywam robieniem sztucznego tlumu. Niechze sie Pani ustosunkuje do mojej wypowiedzi powyzej- rowniez do Pani Ja uwazam ze prawo ktore jest nie krzywdzi kobiet bardziej niz one moga skrzywdzic siebie same. To nie jest prosze Pani gwalt na kobietach, dyskryminacja w miejscu pracy itd.. To nie jest czas ani miejsce na takie dzialania w kierunku liberalizacji jesli nie popiera pani tego zaklamanego stronnictwa. Jak Pani widzi tradycyjna UK jest bardzo liberalna.. I tak jest w praktyce - dopoty - dopoki Pani przyjezdzajac tam pierwszy raz nie sklamie i nie nadwyrezy pokladanego w niej zaufania.. Wtedy staje sie mniej liberalna i to bardzo skutecznie i szybko.. To moim zdaniem jest dobry wzorzec dla nas.. A dzialalnosc spoleczna bez ekonomii to utopia komunizmu. Tez pozdrawiam - ja niestety musze juz konczyc bo mam prace. Nie moge tu tylko sobie politykowac. To sa moje przekonania i ja je w jakis tam sposob wprowadzam na wlasnym podworku. Co Pani zrobi to Pani sprawa- zycze tak aby mogla cos Pani uzyskac trwale.. Rewolucje to szafot, winiarnie w Kosciolach, wtorny analfabetyzm i budowanie od nowa tych samych struktur pod zmiana nazwy i ze strata czasu i energii. Reasumujac prawdziwy ciemnogrod to rewolucje.. Ps. Profesorowie ci prawdziwi nie potrzebuja politykow dla ´awansu´ w karierze naukowej. W niektorych krajach sa zupelnie niezalezni.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut PRZEMAWIA PRZEZ PANIA IDEOLOGIA, NIESTETY IP: *.echostar.pl 25.06.03, 14:35 A prowadzenie rozmowy traci wtedy sens; to nawet juz zaczyna tracac brakiem kultury nagminne przypisywanie ludziom etykietek. Uwrazliwienie na punkcie jednej frakcji politycznej, nie daje Pani zadnego mandatu, do rozdzielania dyskutantow po partiach, wedle pani widzimisie; toz to nie po chrzescijansku:-). Prosze uszanowac moje prawo do wyboru i nie kreslic mi mozliwych scenariuszy dotyczacych mojego wybory z perspektywy przesladujacej pani spiskowej reorii dziejow. Na szczescie ekonomia rzadzi sie prawami nauki a nie ideologii :-)!!!! A o wartosci systemow swiadczy ich trwanie, fakt, zobaczymy jaka wiec jest wartosc gloszonych przez kk prawd. Pozwolmy to roztrzygnac historii. Ja rowniez mam swoje poglady, choc nie wydaje mi sie by pani zrozumiala ich sens. Szufladkowanie to pozbawianie indywidualizmu, a to oznaka komunizmu, prosze wiec nie wedrowac na obce pani,jak pani twierdzi tereny i w imie milosci blizniego pozwolic mi zyc:-) .Mam nadzieje,ze nie skorzysta pani z praktyk misjonarskich i nie zacznie nawracac mnie na sile, wbrew mojej woli, na jedyna tylko wedlug pani prawde. pozdrawiam Mowimy zdaje sie o roznej Polsce. Ja o obecnej, pani z czasow komuny, ale to pokazuje jedynie pani archaiczne podejscie. Mozna walczyc ze wszystkimi profesorami w kraju dzielac ich na tych prawdziwych(bo naszych, prawicowych) i tych lipnych, bo lewicowych. Na szczescie nauka ma inne formy weryfikowania swojej wartosci, a czasy, kiedy miesza sie do niej ideologia, zawsze kojarza sie z mrocznymi wiekami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Najlepsza jest ideologia pod plaszczem IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 15:12 Dzialalnosci spolecznej. To nie ja Pania zakwalifikowalam - Pani siebie. Niestety nie chce Pani dyskutowac na argumenty- szkoda. To co sie tu dzieje pod tym watkiem sama Pani widzi-ba nawet potwierdzila Pani to w poprzednim mailu. Jezeli Pani osobiscie nie jest kobieta zgwalcona a dziala w ich imieniu to tez jest ideologia? Doprawdy gratuluje jednoznacznosci....To nie ja Pani cokolwiek narzucalam - to ja zauwazylam jakie sa inne mozliwe postawy dla dzialan spolecznych w tym kierunku i to ze Pani postawe nie uwazam za najlepsza dla osiagniecia tego celu. To nie ideologia.. NIestety teraz naprawde nie mam wiecej czasu.. Pani motywy to jednak nie fakty to bzdury takie jak twierdzenie ze w Polsce przeforsowanie tej ustawy w czyms kobietom pomoze.. Procent kobiet u ktorych aborcja jest konieczna z przyczyn zdrowotnych, takich- ktore zostaly zgwalcone sie nie zmieni - ten zawsze jest staly a te kobiety w swietle prawa przynajmniej maja na nia szanse. To na co maja szanse poza tym mozna jeszcze zmienic ale nie w postaci tych statkow. Kolejne zmiany ustaw to kolejne zawracania glowy - strata energii w obliczu zapotrzebowania na liberalizacje ustaw dotyczacych ekonomii a wiec dzialanie odwrotne do pomocy.. TAka postawa to naprawde szczyt hipokryzji - podobnie jak poslugiwanie sie dwoma a moze i wieloma nickami wowczas gdy nie jest Pani usuwana z portalu bo jest Pani wszedzie pelno - to sa moje obserwacje.. Tak z ciekawosci ile feministki maja osrodkow wspomagania kobiet po aborcji? Niechcianych i uposledzonych dzieci. Ile podobnych osrodkow maja i faktycznie w nich dzialaja siostry zakonne? No ale te wiedze nie uwaza Pani za potrzebna - bo tak Pani napisala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka I jeszcze o dwoistosci IP: *.ifn-magdeburg.de 25.06.03, 15:20 A co do tej Pani rzekomej niedwoistosci to akurat zdradza Pania ortografia. To nie sa literowki niestety. Chyba ze nalezycie ´Panstwo´ z longerem do jednego klubu wlasnej jedynie poprawnej ortografii - no i jeszcze wlasnej i jedynie slusznej logiki i skladni... PS. i z innej gruszki Za pewne sprawy francuzow nie lubie - za inne cenie. Np za to ze tak wazne jest w ich kraju pisanie listow. Tak sie akurat sklada ze procz literatury o roznych formach erotyki o nimfetkach itd jest tez ta wyzszych lotow, ktora pokazuje jak wiele mozna wyczytac z tego co i jak pisza inni ludzie. Pokazuje tez jak latwo sie nimi manewruje. Pani najwyrazniej odwaznie siegnela po te pierwsza ale nie zna tej drugiej- Moze lepiej wowczas Pani by tu nami manewrowala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut CZY WSZYSCY O ODMIENNYCH POGLADACH TO CAMRUT??? IP: *.echostar.pl 25.06.03, 21:21 Prosze o odrobine rozwagi; bo inaczej dojdzie pani do przekonania,ze jestem 'milijon' ...ale o tym muz ktos pisal. Coraz miej podoba mi sie pani nachalny sposob sprowadzania rozmowy na ideologie.A takze odbierania mi tozsamosci. Poniewaz zawsze uwazalam,ze najlepszym sposobem na strachy jest zejscie na ziemie i logiczne wyjasnienie, wiec... Dopiero w pewnym momencie 'wpadlam' na pani meandry rozumowania co do mojego jednoglosu z panem(jak mnmiemam) longerem, ale wymagalo to ode mnie przejscia na ograniczony sposob myslenia, szukajacy potwierdzenia swoich racji we wszystkim, czyli pani... Czy uwaza pani za mozliwe korzystanie z jednego lacza internetowego za pomoca tzw. switch'a rozdzielajacego je na kilka lub kilkanascie komputerow; co ma miejsce przy zakladaniu polaczen komputerowych przez jedna firme w tym samym kompleksie budynkow??? (u nas w Polsce to sie nazywa osiedle:-)) Bardzo mnie interesuje pani opinia w tym wzgledzie. Poza tym z moja ortografia nie jest tak zle. Jeszcze mnie nie uznano za dyslektyka, wiec do rzeczy moja pani, prosze nie kluczyc po meandrach pani mysli przesladowczej tylko wyjsc na prosta!!!! czego zycze...ale nie na sile:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntySLD MOJA DUPA - MOJĄ WŁASNOŚCIĄ !!! IP: 217.153.117.* 25.06.03, 11:23 MOJA DUPA - MOJĄ WŁASNOŚCIĄ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut TYLKO DLACZEGO SIE TYM CHWALIC? EUREKA?! IP: *.echostar.pl 25.06.03, 12:03 Niw splycaj dyskusji, bo temat powazny. Jesli masz cos do powiedzenia, to nie pajacuj; takie chasla nic nie wnosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poo Cio Poo Cio Re: Mój Żołądek - MOJĄ WŁASNOŚCIĄ !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.03, 14:59 Ile schabowych zjedliście za jednym zamachem? Ja 8. Kto da więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: MOJA DUPA - MOJĄ WŁASNOŚCIĄ !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 20:04 O kim tak brzydko mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: humanwaste Re: Celnicy zajęli środki poronne na statku IP: *.metrobip.com.pl 25.06.03, 11:31 Na czesc Łosia potrójne Zeig Heil! Zeig Heil! Zieg Heil! Kiedy czytam takiego Łosia, mam ochotę wymiślić tabletkę poronną na takich żywych i dużych buców jak ty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOWA Re: Celnicy zajęli środki poronne na statku IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.06.03, 11:40 SIEG HAIL a nie zieg hail. Ale to drobiazg. Proponowalbym: a). skopac jego WLASNA dupe, b). pominac pozdrowienia w/w typu w dyskusji o aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś