Dodaj do ulubionych

Taksówki-trupy w Szczecinie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.06, 22:53
Ze zgrozą patrze co jeżdzi po naszych ulicach. No i emocje mam jak zamawiam
takse- polonez przyjedzie czy przeżarty rdzą trup? A czasem nawet jak
przyjedzie Mercedes to i tak fajne dźwieki wydaje:) Powinno sie wprowadzic
zakaz posiadania taksówki starszej niz 10 lat.
Najgorzej jest w City i Europie.
Obserwuj wątek
    • Gość: norbertszczecin Bierz z postoju i dupy nie zawracaj! IP: *.chello.pl 17.04.06, 23:07
    • Gość: częsta pasażerka Re: Taksówki-trupy w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 04:10
      Stanowczo przydałaby się akcja dokładnego sprawdzenia stanu technicznego
      taksówek szczecińskich. Rzeczywiście strach wsiadać. Limit 10 lat (na początek)
      to dobry pomysł. Z postoju Norbert możesz wziąść taxi ładnie odmalowaną a
      mówimy o stanie technicznym taksówki.
      • Gość: Ja(cek) Re: Taksówki-trupy w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 08:02
        > Stanowczo przydałaby się akcja dokładnego sprawdzenia stanu technicznego
        > taksówek szczecińskich. Rzeczywiście strach wsiadać. Limit 10 lat (na początek)to dobry pomysł.

Ze sprawdzaniem stanu technicznego się zgadzam, ale limit 10 lat to bzdura - mam znajomego który jeździ 15-letnim Volvo, wsiadając do niego czuje sie bardziej komfotowo i bezpiecznie niż w tych nowoczesnych cudeńkach. Sąsiad z ulicy jeździ na taxi wiekową Wołgą i mimo wieku bije ona na głowę połowę taksówek jeżdzących po Szczecinie.
    • etaxi Re: Taksówki-trupy w Szczecinie 18.04.06, 09:07
      Gość portalu: miron napisał(a):

> Ze zgrozą patrze co jeżdzi po naszych ulicach. No i emocje mam jak zamawiam
      > takse- polonez przyjedzie czy przeżarty rdzą trup?
      ``````````````````````````````````````````````````````````````````````````
      ja też ze zgrozą patrzę co jezdzi po ulicach a nie zawsze to jest taxi ;-)
      gość portalu "miron" chyba został źle załatwiony w danej "Stajni" lub jest
      taksówkarzem i taki temat porusza ( może wylaciał z jakiegoś powodu ?).
      a jeżeli chodzi o stan techniczny to podważany jest autorytet przeglądów
      rejstracyjnych ( taksówki dodatkowo jeszcze podczas przeglądu są sprawdzane i
      opłacane )
      znaczy się gdzieś nieuczciwie zostały sprawdzone ?
      a dla innych pasażerów taxi na telefon proponuję nie wsiadać do trupa i
      powiadomić o Tym centralę telefoniczną przy zamówieniu a w sytuacji innej tak
      jak poprzednik pisał: postój lub inna "stajnia" taxi.
      jest taki duży wybór w Szczecinie że szkoda mącić.
    • piotrus1 Re: Taksówki-trupy w Szczecinie 18.04.06, 09:14
      Gość portalu: miron napisał(a):

> Ze zgrozą patrze co jeżdzi po naszych ulicach. No i emocje mam jak zamawiam
      > takse- polonez przyjedzie czy przeżarty rdzą trup? A czasem nawet jak
      > przyjedzie Mercedes to i tak fajne dźwieki wydaje:) Powinno sie wprowadzic
      > zakaz posiadania taksówki starszej niz 10 lat.
      > Najgorzej jest w City i Europie.

jasne ;)

ty to jesteś baran !!!!

bo taksówkarze jeść nei muszą tak?
    • Gość: andreas to prawda! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 13:27
      niedawno siadłem do jakiegos mercedesa chyba puchatka...
      wszystko rzęziło, a jak gosciui właczył radio na jeden głosnik,
      to było komplet!
      W ogóle, to jakis nocny cowboy był, włosy dłuzsze przetłuszczone!
      Miły był, złego słowa nie powiem i tani!
      Moze dla tego, że tani to takie auto?

Dałem mu górka dwie dychy!
      Moze uzbiera na lepsze auto!
    • Gość: anna Re: Taksówki-trupy w Szczecinie IP: 82.160.16.* 18.04.06, 17:25
      Teraz rozumiem historię, która przydarzyła mi się kilka miesiecy temu na moście
      w Szczecinie. Był listopad, zmrok, padał deszcz, widoczność bardzo słaba. Z
      tyłu usłyszałam trąbienie. Potem wyminęła mnie taksówka i.... stanęła na moim
      pasie. Kierowca... wyłączył światła i chyba czekał aż w niego uderzę. Sama
      siebie do tej pory podziwiam, że tę przeszkodę udało mi się bezkolizyjnie
      ominąć, bo nie jechałam ani zbyt wolno, ani zbyt szybko. Kiedy to zrobiłam, pan
      kierowca chyba zaczął się ścigać, otworzył okno i krzyczał nieprzyzwoite
      wyrazy. To był starszy dość otyły pan z pewnością po 60-tce. I jechał
      mercedesem. Moja koleżanka, która była pasażerką, była przerażona. Ja też.
      Potem wyjaśniono mi, że nieuczciwi taksówkarze robią tak, jeżeli chcą naprawić
      sobie zdezelowane auto na czyjś koszt. A ja jeżdżę jeszcze na czarnych
      tablicach z rejestracją byłego województwa gorzowskiego. No cóż, pan taksówkarz
      dobrze sobie to wykalkulował: baba za kierownicą, do tego pewnie ze wsi, bo
      obca rejestracja, itp. A ja Szczecin dobrze znam na szczęście. Miałam
      szczęście, że w niego nie uderzyłam. Pan z racji wieku mógłby być moim
      dziadkiem... Pewnie kiedyś mu dolarami za kursy płacono, więc trudno mu się
      przyzwyczaić do nowych czasów. Ostrzegam przed siwym panem w mercedesie, który
      nie ma żadnych skrupułów. Rozpoznam go na pewno i zdążę zawiadomić policję.
      • Gość: andreas Re: Taksówki-trupy w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 17:33
        na pewqno to nie było to!
        to był albo napad albo chciał zwrócic Tobie uwage
        na jakąs gafe...
      • Gość: Karo Re: Taksówki-trupy w Szczecinie IP: 83.168.96.* 19.04.06, 00:12
        Osoba, która ubezpiecza mój samochód wielokrotnie ostrzegała mnie przed
        naciagaczami z taksówek i nie tylko, którzy prowokuja dziwne sytuacje
        zmierzajace do stłuczek i w rezultacie remontu starego auta na nasz koszt.
        Przypomniały mi się jej słowa gdy też miałam podobny przypadek. Przede mną
        ostro zahamowała stara taksówka. Ja też zahamowałam, ale nie miałam jeszcze
        wtedy auta z ABS i w mgle, deszczu, na mokrej nawierzchni po prostu mnie
        obróciło. Spojrzałam co mogło spowodować hamowanie tamtego auta i okazało się
        że nic przed nim nie było. Auto odjechało.
        • etaxi użytkownicy ruchu drogowego w Szczecinie 19.04.06, 09:37
          gośc portal: Karo i ..... piszą moim zdaniem wymyślone historyjki!
          ... naciągacze , wymuszanie sytuacji drogowych ( pieniędzy z ubezpieczeń) jest
          karalne!
          Takie formy można udowodnić dzisiaj ( takie czasy).
          Czy osoby, które o tych sytuacjach piszą ( zajechanie drogi, bezpodstawne
          zatrzymywanie nagłe )zawiadomiły Policję (112 lub 997 ), myślę że nie !
          dlaczego? przecież to wtedy skutkuje działaniami prawnymi by zlikwidować takich
          złych kierowców / łobuzów kierownicy !
          Gość portalu: Karo napisał(a): Przede mną
          > ostro zahamowała stara taksówka. Ja też zahamowałam, ale nie miałam jeszcze
          > wtedy auta z ABS i w mgle, deszczu, na mokrej nawierzchni po prostu mnie
          > obróciło.
          .. rozmumiem, że też miałeś stare auto i brak doświadczenia ;-)
          • Gość: Karo Re: użytkownicy ruchu drogowego w Szczecinie IP: *.fish.ar.szczecin.pl 19.04.06, 14:36
            Auto wtedy to Fiat CC o poj. 900. Jestem kierowcą z kilkunastoletnim stażem
            wtedy 10 letnim, ale nie uważam się za mistrza, są lepsi ode mnie.
            Jeśli chodzi o brak doświadczenia to masz rację, bo całkowicie mnie zaskoczyło
            coś takiego, pierwszy raz się z takim chamstwem spotkałam.
            • Gość: jerzy grzeczność na co dzień / Kamyczek do poczytania ? IP: *.globalconnect.pl 20.04.06, 09:15
              Gość portalu: Karo napisał(a):
              > Jeśli chodzi o brak doświadczenia to masz rację, bo całkowicie mnie
              zaskoczyło
              > coś takiego, pierwszy raz się z takim chamstwem spotkałam.
              trzeba by zmienić wątek o kulturze i chamstwu wśród kierowców ulic w szczecinie

pzdr na wesoło ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka