Gość: mmm IP: *.ericsson.net 27.12.07, 10:07 dlaczego po prostu nie zakaza produkcji papierosow ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stett Jakie znowu koncesje panie autor ? 27.12.07, 10:27 Od kiedy do cholery na sprzedaż alkoholu jest wymagana koncesja ? Niech pan pismak z GW sobie poczyta ustawe o swobodzie działalności gospodarczej zamiast tego co pisze drugi z ŻW, to nie będzie może wygadywał takich bzdur. Art. 46. 1. Uzyskania koncesji wymaga wykonywanie działalności gospodarczej w zakresie: 1) poszukiwania lub rozpoznawania złóż kopalin, wydobywania kopalin ze złóż, bezzbiornikowego magazynowania substancji oraz składowania odpadów w górotworze, w tym w podziemnych wyrobiskach górniczych; 2) wytwarzania i obrotu materiałami wybuchowymi, bronią i amunicją oraz wyrobami i technologią o przeznaczeniu wojskowym lub policyjnym; 3) wytwarzania, przetwarzania, magazynowania, przesyłania, dystrybucji i obrotu paliwami i energią; 4) ochrony osób i mienia; 5) rozpowszechniania programów radiowych i telewizyjnych; 6) przewozów lotniczych. Nie wiem dlaczego panowie dziennikarze uparli się na te koncesje, skoro na przedaż alkoholu wydaje się zezwolenie, to jest pierwsze. Po drugie panowie z partii rządzącej ostatnio mówili, że zlikwidują gro niepotrzebnych zezwoleń, ponoć nawet była mowa o 1/3 ogółu - a tu takie kwiatki... jestem bardzo zawiedziony POstawą tejże partii. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Re: Będą potrzebne koncesje na handel papierosami 27.12.07, 10:27 "LIBERALOWIE" z PO.To ciekawe,kiedy wroci kara za spekulacje i odgornie narzucane tabele płac.No i budowanie mieszkan-tylko w spoldzielniach.Albo koncesjonowanych firmach Rysia Krauzego i Jana Kulczyka Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Będą potrzebne koncesje na handel papierosami 27.12.07, 11:09 trzeba podnieść akcyzę na papierosy tak żeby paczka kosztowała 20 zł. Wtedy u Ukraińców na bazarze papierosy podrożeją do 10 zł za paczkę. I dobrze tak palaczom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dedee Będą potrzebne koncesje na handel papierosami? IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.07, 11:25 Kolejna danina na tych darmozjadów i pole do łapówkarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiena Brak znajomości tematu dziennikarzy czasem smuci IP: *.net.autocom.pl 27.12.07, 11:32 Na handel alkoholem wydaje się zezwolenie. I pewno o tym myślą dziennikarze, myśląc o sprzedaży papierosów. Nie wiem czy którakolwiek gazeta zacznie rozróżniać koncesję od zezwolenia, pozwolenia, czy wpisu do działalności gospodarczej. To lekki wstyd mając na względzie powtarzalność błędu. Polecam redakcji lekturę art. 46, 63 i 75 ustawy o swobodzie działalności gospodarczej. Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek.polny Liberalizm - koncesyjka, zezwolenie... 27.12.07, 11:57 A gospodarka to sie Pawlak zajmuje. Niezbyt fajnie sie musza czuc ci, co Dody posluchali i na PO glosowali. Nie dosc, ze wyszli na niedouczonych dresiarzy, to jeszcze zostali ewidentnie zrobieni w bambuko. Odpowiedz Link Zgłoś
patience A kartki na mięso kiedy będą? 27.12.07, 12:25 jakby nie było, jesteśmy też narodem grubasów. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Będą potrzebne koncesje na handel papierosami? 30.12.07, 19:39 "Zakazać wszystkiego,żeby nie było niczego" - skojarzyło mi się z hasłem wyborczym pewnego kandydata na prezydenta. No cóż, papierosy staną się więc towarem luksusowym, a luksus zawsze pociągał.Wzrośnie procent drobnych kradzieży i przemyt. Czy o to rządowi chodzi ? a może tylko o zyski z akcyzy ? Dlaczego z narkotykami nie walczy się z taką zaciekłością, choc sa daleko bardziej szkodliwe ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norbar1 Będą potrzebne koncesje na handel papierosami? IP: *.ip.fastwebnet.it 03.01.08, 08:56 Moze wprowadzmy na wszystko koncesje sprzedaz pieczywa mleka itp.Chyba juz przerabialismy gospodarke w wydaniu nakazowo rozdzielczym.A ja proponuje wprowadzic koncesje dla glupich poslw ci ktorzy wymysla najglubrze ustawy ktore przyniosa szkody gospodarce to powinnie za nie zaplacic Odpowiedz Link Zgłoś