Dodaj do ulubionych

matura - jezyk angielski - pomocy

IP: *.swidnik.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 11:52
hej!

ile trzeba miec punktow z matury z ang. zeby miec 2,3,4,5,6 ? (jaka
punktacja) ktos wie? :)

pozdrawiam

kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: leila Re: matura - jezyk angielski - pomocy IP: *.milc.com.pl / 10.1.5.* 30.07.03, 13:21
      wiesz to różnie jest ,z tego co wiem (bo z anglika byłam zwolniona)to ocena i
      pkt.zależą od tego czy jesteś w kl.z poszerzonym ang. czy nie..np w punktacji
      dla poszerzonych 4 odpowiada 5 z punktacji dla nieposzerzonych..więc jest
      różnica..
    • Gość: leila Re: matura - jezyk angielski - pomocy IP: *.milc.com.pl / 10.1.5.* 30.07.03, 13:24
      a tak poza tym to angliści wam powiedzą,przynajmniej tak mi sie wydaje .Ja tąs
      punktację miałam w ręku ale nie pamiętam nic bo mnie to nie dotyczyło:)
    • Gość: olimpia Re: matura - jezyk angielski - pomocy IP: *.icpnet.pl 17.08.03, 18:30
      do tej pory (na starej maturze) bylo tak:
      51-61% dop
      62-72% dst
      73-83% db
      84-94% bdb
      95-100% cel
      ale znajac nasza pania magister to nigdy nic nie wiadomo... :)
      • Gość: Olka Re: matura - jezyk angielski - pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.03, 12:53
        wszystko zalezy od poziomu, podstawowy czy tez zaawansowany, poza tym na
        wypracowaniu mozesz nadrobic trikami typu nafaszerowanie idiomami, zroznicowane
        konstrukcje itp
        a tak w ogole to wiele tez zalezy od wojewodztwa
        POWODZENIA
      • mmaly Re: matura - jezyk angielski - pomocy 18.09.03, 14:07
        Gość portalu: olimpia napisał(a):
        [ciach]
        Wasza pani magister ma rację i przedstawiła Wam punktację obowiązującą na starej maturze każdego poziomu na terenie całego kraju.
        Co do "faszerowania idiomami" itp, polecam dokładne przeanalizowanie kryteriów oceny wypracowania maturalnego. Wasi nauczyciele w liceum na pewno mają takowe. Nie jestem w stanie ich tutaj przedstawić, ponieważ są to kryteria zawarte w dużej tabeli formatu a4 zapisanej drobnym maczkiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka