Gość: kasia IP: *.swidnik.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 11:52 hej! ile trzeba miec punktow z matury z ang. zeby miec 2,3,4,5,6 ? (jaka punktacja) ktos wie? :) pozdrawiam kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: leila Re: matura - jezyk angielski - pomocy IP: *.milc.com.pl / 10.1.5.* 30.07.03, 13:21 wiesz to różnie jest ,z tego co wiem (bo z anglika byłam zwolniona)to ocena i pkt.zależą od tego czy jesteś w kl.z poszerzonym ang. czy nie..np w punktacji dla poszerzonych 4 odpowiada 5 z punktacji dla nieposzerzonych..więc jest różnica.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leila Re: matura - jezyk angielski - pomocy IP: *.milc.com.pl / 10.1.5.* 30.07.03, 13:24 a tak poza tym to angliści wam powiedzą,przynajmniej tak mi sie wydaje .Ja tąs punktację miałam w ręku ale nie pamiętam nic bo mnie to nie dotyczyło:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olimpia Re: matura - jezyk angielski - pomocy IP: *.icpnet.pl 17.08.03, 18:30 do tej pory (na starej maturze) bylo tak: 51-61% dop 62-72% dst 73-83% db 84-94% bdb 95-100% cel ale znajac nasza pania magister to nigdy nic nie wiadomo... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: matura - jezyk angielski - pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.03, 12:53 wszystko zalezy od poziomu, podstawowy czy tez zaawansowany, poza tym na wypracowaniu mozesz nadrobic trikami typu nafaszerowanie idiomami, zroznicowane konstrukcje itp a tak w ogole to wiele tez zalezy od wojewodztwa POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
mmaly Re: matura - jezyk angielski - pomocy 18.09.03, 14:07 Gość portalu: olimpia napisał(a): [ciach] Wasza pani magister ma rację i przedstawiła Wam punktację obowiązującą na starej maturze każdego poziomu na terenie całego kraju. Co do "faszerowania idiomami" itp, polecam dokładne przeanalizowanie kryteriów oceny wypracowania maturalnego. Wasi nauczyciele w liceum na pewno mają takowe. Nie jestem w stanie ich tutaj przedstawić, ponieważ są to kryteria zawarte w dużej tabeli formatu a4 zapisanej drobnym maczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś