kochanica-francuza 15.03.09, 19:38 Rzemieślnik zajmujący się wykonaniem przedmiotów z cyny. Co to jest piknometr? Przyrząd do pomiaru piękna góralszczyzny. A Wasze definicje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 3,14-Roman Re: Kto to jest cynik? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.03.09, 19:47 CYNIK- Czerwone Yeti Nienawidzące Irytujących Komarów i klasyka: Papuasi- pokarm małej Joanny Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Kto to jest cynik? 15.03.09, 20:53 Mistyk wystygł, wynik - cynik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzio Re: Kto to jest cynik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 00:31 Nie no. Facet wykonujący wyroby z cyny to raczej cynnik. Ale tak też mówią górale na cennik. Więc już nic nie kapuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bakemono Re: Kto to jest cynik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 01:43 zasłonić-wypełnić coś słoniami kozaczek-zwierzątkowa forma płatności zwierzać się-porastac sierścią zamordować-spoliczkowac kogos (i car, jak powszechnie wiadomo, szedł do celu opierajac się na mordzie) ..i z Lema: zmok-zmoczony smok smok-suchy zmok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bakemono Re: Kto to jest cynik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 12:36 szczerzyć się - mówić bez ogródek :) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Kto to jest cynik? 16.03.09, 14:44 dziwić się...hę, hę... masaż- masuje górnik- góruje murarz- murawę zdobi Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: Kto to jest cynik? 16.03.09, 23:52 drzejms-buond napisał: > murarz- murawę zdobi I podobnie: farbuje - uzywam farby, farbuje farba musze - uzywam much, musze muchami Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Kto to jest cynik? 16.03.09, 16:11 Silnik to człowiek silny Nocnik to człowiek prowadzący nocny tryb życia Pilnik to inaczej kujon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bakemono Re: Kto to jest cynik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 16:59 ... albo pilnik to taki, który mieszka w Pile albo posługuje się piłą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bakemono Re: Kto to jest cynik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 17:27 KATEGORIA SPECJALNA: słowa, które nabierają dodatkowego znaczenia po tym jak napisze je jakiś geniusz ortografii. Przypomina mi się na przykład "rozbujnik". Jak wszyscy wiedzą, jest to ktoś, kto stoi przy huśtawce i udziela się kinetycznie, zwłaszcza na początku. Porządliwy - kiedyś była z niego SZYCHA :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quote Re: Kto to jest cynik? IP: 206.71.158.* 16.03.09, 17:37 * Cynik jest łajdakiem, który perfidnie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jaki być powinien. * Cynik jest to człowiek, który zna cenę wszystkiego i wartość niczego. * Cynik to człowiek, który wąchając kwiatki, rozgląda się jednocześnie za trumną. * Cynik to ktoś, kto w wieku lat dziesięciu odkrył, że święty Mikołaj nie istnieje i nadal jest z tego powodu wytrącony z równowagi. To ostatnie jest dobre:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizolof Re: Kto to jest cynik? IP: *.cable.smsnet.pl 16.03.09, 20:14 Pierwszy i ostatni dają ciekawy zakres definicji:) Jak jesteśmy przy cynizmie "fizoloficznym", to może stoik to taki podpieracz ścian na potańcówce? Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: Kto to jest cynik? 16.03.09, 19:36 Cynik- cłowiek co pyta cy nik (...) jest wolny? Odpowiedz Link Zgłoś
frred Re: Kto to jest cynik? 16.03.09, 22:48 A któż to jest GINEKOLOG? To ten, co szuka problemów tam, gdzie inni radość znajdują I coś o swoim zawodzie: Co to jest: czworo w pokoju, jedna pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swinka Re: Kto to jest cynik? IP: 209.139.208.* 16.03.09, 22:56 > Co to jest: czworo w pokoju, jedna pracuje? Bukkake? :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizolof Re: Kto to jest cynik? IP: *.cable.smsnet.pl 16.03.09, 23:08 Frred, ja bym uznał:) Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: Kto to jest cynik? 16.03.09, 23:54 kochanica, sprobuj inaczej: cynik? Ja tam nie wiem, cy NIK, moze tylko kontrola z ministerstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies-li-kot Re: Kto to jest cynik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 11:55 antykwariat - antyczny szaleniec szczaw - siusiający chłopiec kijanki - badyl Ani maruda -moja rudowłosa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizolof Re: Kto to jest cynik? IP: *.cable.smsnet.pl 17.03.09, 17:47 > kijanki - badyl Ani No proszę, i jak delikatnie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: notyp Re: Kto to jest cynik? IP: *.icpnet.pl 17.03.09, 12:09 Optyk - optyka chaty mchem. Odpowiedz Link Zgłoś
amourpropre Re: Kto to jest cynik? 17.03.09, 13:07 Wycieraczka - zawodzenie małego skorupiaka Z gatunku "przekręconych": Zbączeniec - bąk dewiant Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmumio Re: Kto to jest cynik? IP: *.as.kn.pl 17.03.09, 18:04 Dawno,dawno temu,chyba w latach 80-tych ubiegłego stulecia było sobie pismo satyryczne"Karuzela".Czytywałem tam,m.in. rubrykę o innym znaczeniu wyrazów.Masa tego było,na tę chwilę pamietam tylko: poparzona-żona duchownego prawosławnego. Jak cos sobie przypomne albo wymyślę to napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Kto to jest cynik? 18.03.09, 22:33 Karuzela przejęła to żywcem ze "Szpilek" albo "Przekroju", tam to było wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziunia Re: Kto to jest cynik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 09:17 Szczawnica - toaleta gryzipiórek - fetyszysta znajdujący zaspokojenie w konsumpcji upierzenia Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Kto to jest cynik? 18.03.09, 10:06 Szczawnica mi się najbardziej podoba... czemu ja na to nie wpadłem? bom głuptak i głomp...pustak wręcz! pustak grający na harfie :-D)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies-li-kot Re: Kto to jest cynik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 15:02 kierownica-prowadząca pojazd małolata-rzadko korzysta z usług linii lotniczych kompas-spec od komputerów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot li to czi pies Re: Kto to jest cynik? IP: 78.159.117.* 19.03.09, 15:18 kompas - paser sprzetu komputerowego :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies-li-kot Re: Kto to jest cynik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 11:30 słonina- mięso ze słonia manierka- dziewczynka przestrzegająca zasad savoir-vivre'u ciągutka-dziewczynka uwielbiająca lody:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizolof Re: Kto to jest cynik? IP: *.cable.smsnet.pl 19.03.09, 13:16 Polecę klasykiem: mikrus - mały Rosjanin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizolof Re: Kto to jest cynik? IP: *.cable.smsnet.pl 19.03.09, 14:06 Wiedziałem, że pomyliłem, mikrusek miał być:) Tu zbiorcza lista, żeby nie wyważać otwartych raz drzwi: www.wbp.olsztyn.pl/forumart/p_e.htm Odpowiedz Link Zgłoś
paramecium Re: Kto to jest cynik? 19.03.09, 19:52 I jeszcze wokół zabaw ze słowem, taka strona schroniskodlaslow.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
maniekkrzak Re: Kto to jest cynik? 19.03.09, 21:55 To nie ja ! -- Powiększenie penisa jest możliwe ! Spróbuj ! Odpowiedz Link Zgłoś
chicot Drogie dno, czyli słów znaczenie ukryte: 20.03.09, 06:43 budyń - płacz roślin, powój - stan żałoby po utracie wuja, pociotek - jw, dot. cioć, baranek - poranna zaduma, napastować - wysmarować, natłuścić, kupowanie - defekacja, jaszczur - homofobiczna duma szczuraże i może jeszcze coś specjalnie dla Bassonera: politura - stan po wypiciu litra. Można by tak długo i rzewliwie, ale to było by na razie na tyle, albowiem przypomniałem sobie, że zostawiłem mleko na gazie, no muszę się spieszyć na pekaes, żeby zdążyć do fabryki. Odezwę się fajrancie. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond kto to jest cynik 20.03.09, 09:37 cy nik nie wizi co cyni cynik? -cynik cyta tacyta! Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: kto to jest cynik 20.03.09, 14:27 cynik cycaty jest cyniczną cytrzystką grającą do cytatu z tacyta ;-D) Odpowiedz Link Zgłoś