Gość: bezrobotny IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.09, 12:51 Bardzo proszę o opinie na temat firmy "Kastpol" w Świeciu (dawny polmozbyt na Chełmińskiej). Zatrudnienie, wywiązywanie się ze świadczeń , wypłacalność, atmosfera, itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KUK Re: KASTpol - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 22:35 WSZYSTKO oki - SUPER FIRMA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuuaaaa Re: KASTpol - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.09, 20:41 Spoko firma tylko pracować!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: KASTpol - opinie IP: *.swiecie.vectranet.pl 03.04.09, 17:14 Co za idiota takie rzeczy wypisuje od dwóch m-cy wypłaty nie płaci i niewiadomo czy bankruta Stabryła nie strzeli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duży Re: KASTpol - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 21:06 mały ma racje, miodu w tej firmie nie ma. (były pracownik) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopan Re: KASTpol - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 23:27 takie bzdury o pracodawcy napisac - wszystko oki najlepiej zapraszamy do firmy ,aby sie dowiedzieć na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: KASTpol - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 10:31 Pewnie jak przyjdę,to opowiecie mi o wszystkich niedociągnięciach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: KASTpol - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.09, 16:11 ... dno, stabryła zlega ludziom z wypłatami. Tylko czekać aż wszyscy odejdą. Ma długi u kooperantów. Dziwię się że nikt mu ryja nie obił jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kafel Re: KASTpol - opinie IP: *.gprs.plus.pl 23.04.09, 22:17 Nikt mu ryja nie obije ze strachu,ze mógłby mu odpaść nos jak Jackson'owi podczas koncertu,w końcu ze 20 lat solary i innych tapet robi swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: KASTpol - opinie IP: 82.146.246.* 25.02.10, 11:39 czekam za wylata ze stycznia i poczatku lutego...nie pracuje tam juz ale caly czas slysze ze nie dostali jeszcze pieniedzy...smiech na sali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lakiernik Re: KASTpol - opinie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.04.09, 20:43 stabryla nie placi!! tylko bajki opowiada!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: KASTpol - opinie IP: *.swiecie.vectranet.pl 24.04.09, 20:05 Nie zgadzam się z waszymi opiniami to wspaniała firma HEHEHEHEHEHEHE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: KASTpol - opinie IP: *.swiecie.vectranet.pl 24.04.09, 20:07 A wszystkie Ryśki to w porządku chłopy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lak Re: KASTpol - opinie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.04.09, 21:56 nie placi obiecuje jakies dodadki do wyplat i nic nie ma jak zwykle ta firma to g..wno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: KASTpol - opinie IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.09, 11:44 TO po co tam jeszcze pracujesz,jak jest tak zle???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yee Re: KASTpol - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 11:52 Patrząc na właścicieli to nie wyglądają jak by ich firma plajtowałla :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: KASTpol - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.09, 16:41 Sprawa jest już w Państwowej Inspekcji Pracy. Tylko czekać kiedy dobiorą mu się do dupy i przestanie ludzi zwodzić. To adres dla wszystkich oszukanych i zwodzonych przez stabryłę!!! www.pip.gov.pl www.bip.pip.gov.pl/pl/bip/o_inspektoraty_pracy/oip_bydgoszcz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: KASTpol - opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.09.09, 10:29 Rysiek to dupo wlaz kazia i zrobi dla tego oszusta wszystko .Stabryla nie placi , maly ma racje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: KASTpol - opinie IP: 89.191.152.* 10.05.09, 12:57 ...podobno ostatnio była tam kontrola z pip-u, stabryła dał wszystkim wolne i pozasłaniał stanowiska gdzie pracują aby nie wyszły na jaw machloje jakie robi. To jego powszedni chleb robienie ludzi w ciula, tylko dlaczego ci ludzie się tak dają i nic nie mówią temu oszustowi i złodziejowi... Odpowiedz Link Zgłoś
lafiorka234 Re: KASTpol - opinie 13.05.09, 02:26 toc ty razem z kazikiem te machloje rzezbiles a jak cie wyportkowal z dzialek to prujesz sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lak Re: KASTpol - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.09, 12:23 stabryła ma przydomek "cygan" albo "lejwoda" to wszystko tłumaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lider Re: KASTpol - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 14:06 Osoby,które psują opinię panu Kazimierzowi Stabryle to młokosy,którym nie chciało się pracować a dużo zarabiać,więc dla takich leni nie ma miejsca między nami!! A ja wciąż pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lak Re: KASTpol - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.09, 17:25 ... i co pracujesz bez pensji 2, 3 miesiące i bez składek zus, heeeeee, stabryła nie pisz sobie dobrych opinii bo ludzie i tak się na tobie poznali, czas aby wszystko wyszło na jaw !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: KASTpol - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.09, 20:14 LYDER w kastpolu co za idiota ma czelność się wypowiadać o sumienności KAzia ??????????? chyba sam on haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: KASTpol - opinie IP: 94.254.236.* 15.05.09, 21:26 Czytając te niepochlebne opinie ,trudno się z nimi nie zgodzić.Mogę tak powiedzieć ponieważ pracowałem tam przez jakiś czas i gdyby wszystko było okey pracował bym tam dalej,ale niestety zarobki rzeczywiste od obiecanych były mniejsze o około 700zł.Wypłaty wpływały nawet z czterotygodniowym opóźnieniem.Cały czas mam kontakt z pracownikami i wiem ,że sytuacja nie zmieniła się do dzisiaj.Wiem że poodchodzili najlepsi pracownicy ,a pozostali też szukają innej pracy.Pisząc to nie chcę wieszać psów na panu Stabryle ,chcę mu tylko uświadomić,aby szanował pracowników i płacił im tyle ile obiecuje i w terminie to może nie straci dobrych pracowników.Panie Stabryła to pracownicy zarabiają pieniądze na utrzymanie pana ,pańskiej rodziny i siebie.a nie jak się panu wydaje pan na nich.Weś sobie pan do serca bo zostaniesz sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: KASTpol - opinie IP: *.ip.netia.com.pl 22.05.09, 13:49 ...i co poprawiło się po kontroli PIP-u, czy kazik znowu podpłacić "za biurkiem" komu trzeba, jak z terminami wypłat, itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lak Re: KASTpol - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.09, 16:42 Poprawa jest, kazio wyremontował sobie motorek za waszą kasę, który rozwalił koło szpitala, heeeee i dalej was w ciula robi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były lakiernik Re: KASTpol - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 22:52 Oj...dużo by pisać o tej firmie.Byłem jej pracownikiem w czasach gdy na jego syna wołaliśmy "mokra Włoszka-włosy w żelu i takie tam,firmę miał zarejestrowaną na córkę(może jeszcze ma,nie wiem)Wylał mnie z pracy tylko dlatego(art.52)bo nie chciałem zostać po godzinach:miałem małe dziecko i z nikim go zostawić-ale co to go obchodzi-za nie wykonanie polecenia-art.52-patrząc z perspektywy - nie żałuje bo i tak nie płacił a niewolnikiem to chyba nikt nie lubi być.Z powodu nie płacenia przez niego ZUS-u,byłem przesłuchiwany na Policji.Widzę że przez tyle lat nic się nie zmieniło-tylko współczuć,tym bardziej że na rynek pracy wraca bezrobocie a ON zapewne już zaciera ręce...Z pozdrowieniami dla byłych pracowników KASTPOLU i ku przestrodze dla przyszłych pracowników-pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glow Re: KASTpol - opinie IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 26.05.09, 23:10 No synek kiedyś szefa walił, teraz coś rurka zmiękła, przycichł, z marniał :) Bidula :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ares Re: KASTpol - opinie IP: *.centertel.pl 06.12.09, 12:09 ostrzegam wszystkich to ''firma krzak'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc1234567 Re: KASTpol - opinie IP: 83.238.157.* 25.01.10, 20:06 Czy mógłby mi ktos napisać jak Pan S. wywiązuje się z płac od grudnia zeszłego roku? Odpowiedz Link Zgłoś
minka2.0 Re: KASTpol - opinie 10.02.10, 21:29 Niestety w Kastpolu nic się nie zmieniło.Nadal zaleganie z wypłacaniem wypłat!!Za grudzień 2009 tylko połowa pensji została wypłacona w połowie stycznia ,a już luty i nadal nic .Słyszałem od znajomego ,że cały czas cisza!Nie rozumiem tych pracowników ,przecież za opóżnianie pensji grozi pracodawcy kara.Dziwię się,że żaden pracownik nie reaguje.Skandal!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reksio Re: KASTpol - opinie IP: *.centertel.pl 11.02.10, 22:16 dlaczego piszesz niestety ja mu życzę żeby za te krzywdy ludzkie wszystko mu zlicytowali choc pewnie wszystko przepisał na starą.... Odpowiedz Link Zgłoś
minka2.0 Re: KASTpol - opinie 22.02.10, 23:50 "Niestety "to tylko przenośnia!Też życzę mu wszystkiego co złe.Jak można tak oszukiwać pracownika ,a co z tymi pracownikami co mają rodziny .Z czego mają żyć!Jak widać nie przejmuje się nimi,ważne że sam ma co jeść.Ludzie przecież mają opłaty,kredyty.Taki pracownik zaraz powinien odejść z firmy.Wszędzie ma złą opinię więc do takiej firmy nikt pracować nie pójdzie!Dużo można pisać ale poprostu brakuje słów!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: KASTpol - opinie IP: 109.243.9.* 12.03.10, 11:47 Minka to co piszesz to są święte słowa ale on nie tylko nie płaci w terminie ale jak nie uda się jemu naciągnąć klienta i niema kasy to obcina pensje jak i komu chce bo umowy są podpisywane na najniższą krajową plus premia i nic mu nie zrobią.Pracownicy to jedno a co z oszukanymi klientami co z hurtownikami którzy latami czekają na swoje pieniądze co z podwykonawcami też przekręcił.Jakie prawo my mamy w tej Polsce że taki ktoś chodzi jeszcze na wolności.Pojawiła się jednak iskierka nadziei że krzywdy ludzkie zostaną wyrównane bo w kwietniu ma być licytacja Kastpolu.Obawiam się tylko czy aby nie jest to jakiś celowy zabieg z jego strony żeby się wywinąć od odpowiedzialności.Pozostaje tylko czekać na mam nadzieję szybki i ostateczny koniec pana S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: KASTpol - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.10, 23:10 Szanowni Państwo. Stabryła nosi chyba nie nadarmo przydomek w Świeciu: "cygan", albo "brudas". Pracowałem tam jakiś czas temu już po miesiącu wiedziałem co to za gagatek. Nic mu nie zrobią bo majątek cały jest na córkę, on ma tylko wersalkę i to co nosu na sobie. Ma także dobrze opłacaną prawniczkę z Bydgoszczy i smaruje kasą specjalnym służbom. Ja go podałem do inspekcji pracy, kasę odzyskałem, lecz za to mnie zwolnił. Powinni pracownicy się zgrać i napisać do inspekcji pracy. Co myślicie aby nadać temat do TV np do programu sprawa dla reportera Pani Jaworowicz, może to by coś zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuu Re: KASTpol - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.10, 23:30 spróbować można lecz kto weźmie na siebie odwagę by tego dokonać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRANCUZ Re: KASTpol - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 20:22 OGÓLNIE TO NIE BEDE SIE ZA DUZO WYPOWIADAC NA TEN TEMAT BO TO NIE MA SESU GOSC DUZO GADA OBIECUJE ZŁOTE GÓRY A W RZECZYWISTOŚCI TAK NIE JEST ZAPIERDA**LA SIE ZA 3 A PESJE DOSTAJE SIE NA POŁOWE CHODZI MI O JEDNEGO CZŁOWIEKA ZERO SZACUNKU ZE STRONY KAZIKA I JEST LIPA STRASZNA NIE IDZCIE TAM TO JEST OBÓZ PRACY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRANCUZ Re: KASTpol - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 20:25 ZJEBANA FIRMA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: KASTpol - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.10, 14:48 Firma zalega z płatnościami wielu dostawcom, próbowano ogłosić upadłość ale nie wyszło. Nie polecam jako partnera do robienia interesów. Lepiej dać kase chorym dzieciom niż wystawić im fakture na przelew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wladmir Re: KASTpol - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.10, 11:48 Tom, jak możesz tgo napisz na adres wladmir@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maverick Re: KASTpol - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.10, 13:34 Kazik jest winien ludziom kupe kasy ale nie płaci bo sie nikogo ani niczego nie boi, dziwie sie pracownikom ze nie wezma sprawy w swoje rece.Stabryła tylko obiecuje i opier.... pracowników, jak tam nie ma czym ani z czego robić o panu majstrze nie wspomne zeby nie to ze codzien rano chodzi robic "gałke" kaziowi to ten by go juz dawno zwolnil sa siebie warci ha ha ha!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorro Re: KASTpol - opinie IP: 94.254.214.* 10.06.10, 09:22 To prawda Maverick jego długi są rzędu kilku milionów złotych aż dziwne że ludzie się nie zbiorą do kupy i coś z nim nie zrobią.Tam pracują sami ludzie ze wsi i mają klapki na oczach bo poza Kastpolem świata nie widzą a to że za kwiecień jeszcze całej wypłaty ni dostali to nic.Majster to fakt poza zażywaniem tabaki dłubaniem w nosie i robieniem drobnych fuch w tajemnicy przed Kaziem nie robi nic.Brak materiałów i narzędzi to chleb powszedni,pracowników za dobrych też niema bo wszyscy odeszli a jak pojawi się jakiś fachowiec to majster Rysio tak go załatwi że albo Kazio go zwolni albo sam odejdzie.Majster musi by tam najważniejszy więc niema miejsca dla lepszych od niego.Kastpol chyli się ku upadkowi i myślę że niedługo zakończy się jego era. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: KASTpol - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.10, 12:26 Widziałem ogłoszenie licytacji majątku Kastpolu,przez komornika skarbowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Medium Re: KASTpol - opinie IP: 188.33.159.* 11.06.10, 15:36 Licytacja to już historia jakoś się z tego wywinął pewnie na plecach Włochów z którymi podpisał jakąś dziwną umowę.Słyszałem że robi się tam bardzo nieciekawie odchodzą pracownicy,klienci też się poznali na tej firmie i niema zamówień.Myślę że sprawiedliwość zbliża się dużymi krokami i niebawem dopadnie Pana K ku uciesze wszystkich oszukanych i poszkodowanych przez niego ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: KASTpol - opinie IP: *.centertel.pl 11.06.10, 22:55 cieszę się że jest już tyle wpisów na temat tego oszusta a najbardziej raduje się że powinęła mu się nóżka mam nadzieje że włosi szybko wycofają się z tego interesu a swoją drogą czy oni nie czytają wpisów w internecie przecież bezczelność tego faceta bije wszelkie rekordy wielki ku... biznesmen a jak ja jechałem do niego po mój samochód po roku czasu to z biura uciekł tylnym wyjściem a potem chował się za śmietnikiem jak piszę o nim to adrenalina mi rośnie uwierzcie mi gdybym nie miał rodziny to ukróciłbym jego męczarnie na tym świecie proszę więc wszystkich oszukanych koniarzy wpisujcie się niech wszyscy się dowiedzą co to za typ ludzie nie zamawiajcie nic w tej firmie pewna strata pieniędzy i zdrowia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: KASTpol - opinie IP: *.centertel.pl 11.06.10, 23:14 no proszę czytam sobie forum a tu nowy wpis pozdrawiam cię oszukany i podzielam twoje wszystkie opinie sam poznałem licząc z tobą czterech koniarzy oszukanych przez tego buca a za granicą ponoć też kilka firm oszukał na niezły szmal zawsze jak spotykamy się gdzieś nazawodach to opowiadamy sobie o swoich przejściach z panem K. to się w głowie nie mieści czemu ten gość chodzi jeszcze po ziemi z tego co ludziska mówią to kolo ma już niezłe problemy a to dopiero początek bo do dupska dobrała mu się jakaś konkretna adwokat z bydgoszczy ja tam się cieszę pozdrawiam wszystkich oszukanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiecie Re: KASTpol - opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.06.10, 08:53 to o czym piszesz "oszukany" to są grożby karalne, i chociaż sam nie przepadam za stabryłą to podałbym cię do sądu. Trochę znam jego klimaty, ciekawe czemu po ponad roku dopiero odbierałeś auto ? kasy nie było czy co .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Re: KASTpol - opinie IP: 94.254.173.* 12.06.10, 10:42 Ty świecie czemu zadajesz takie debilne pytania Oszukanemu?Ja ci odpowiem dlaczego po roku bo tyle czasu robił go w ciula tak jak wielu innych klientów a niektórzy czekali jeszcze dłużej a inni nie doczekali się w ogóle i zabierali auta nie skończone.Facet ma ponad 3 miliony długu u ludzi,robota stoi bo niema grosza na materiały,wypłat dla pracowników z miesięcznym opóźnieniem ale jak przychodzi weekend to siada wraz z małżonką na swój motocykl za 100000zł i rusza w świat i ma gdzieś wszystkich.Jestem pewien że z tą znajomością jego klimatów to u ciebie tragicznie albo jesteś jego krewnym i nam tu ściemniasz.Mimo to pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świecie Re: KASTpol - opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.06.10, 23:29 nie jestem nikim z rodziny kazika brrrrrrrrrrrrr i całe szczęście ale może pan oszukany to koleś który pracował w kaspolu i wziął paru kumpli z tej firmy i założył własny biznes koło mondi ? próbował z skandynawami a wyszło że uciekł do innej firmy i zostawł kumpli na lodzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Re: KASTpol - opinie IP: 188.33.224.* 13.06.10, 12:52 Nie znam pana Oszukanego ale na mój chłopski rozum z tego co pisze wynika jasno i jednoznacznie że jest jednym z wielu oszukanych klientów przez Pana Kazika.Pojęcia nie mam jak możesz to inaczej interpretować i dopisywać jakieś swoje dziwnie stronniczo spiskowe teorie.Pewien jestem że to twoje wyrzekanie się pokrewieństwa z Kazikiem to jedna wielka ściema.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: KASTpol - opinie IP: 178.56.16.* 13.06.10, 13:19 kolega świecie ma rację przegiąłem z tym wpisem serdecznie cię przepraszam panie K. byłem wtedy po kilku drinkach i nie wiedziałem co piszę ... nie będę na tym forum już się wypowiadał muszę przygotowywać na zawody będę jednak śledził wasze opinie i każda negatywna mnie cieszy zresztą panowie ja mu życzę jak najgorzej i tak mam informację z pierwszej ręki co tam się dzieje więc tomaszu jak się spotkamy na zawodach na konikach to ci opowiem o nowinkach a wszystkich innych ostrzegam .... Odpowiedz Link Zgłoś