Dodaj do ulubionych

gdzie w TBG montują podtlenek LPG ?

IP: 208.77.19.* 26.04.09, 16:15
gdzie w Tarnobrzegu lob okolicy można zamontować podtlenek LPG w pełnoletnim
dużym fiacorze w wersji kombii, do instalacji posiadam węże wysokociśnieniowe,
rury oraz 3 butle z propan-butanem (pozostałość z kuchenki gazowej), posiadam
też 2 agregaty chłodnicze ze starych lodówek oraz przetwornice 12V na 230V i
mocy 500W
Obserwuj wątek
    • Gość: emeryt Re: gdzie w TBG montują podtlenek LPG ? IP: 208.53.138.* 26.04.09, 16:28
      ja w swojej wołdze mam od 15 lat podtlenek LPG a w zaporożcu żona ma od 8 lat,
      jeździmy na zloty a auta w domu tankujemy, szwagier zrobił trójnik w instalacji
      gazu ziemnego kawałek węża i dodatkowy zawór,
      dość często jeździmy na zloty emerytów i rencistów z podtlenkiem LPG,
      na takim udogodnieniu żaden dzieciak swoim wysłużonym maluchem nie ma startu
    • Gość: kierowca PKS Re: gdzie w TBG montują podtlenek LPG ? IP: 74.63.84.* 26.04.09, 16:30
      nie orientuje sie ktoś czy w autobusie Jelcz lub Autosan można coś takiego
      wstawić bo mają straszne przyśpieszenia a jakby dodało im 700Koników to by tylko
      fruwały przez przystanki
      • Gość: mechanik Re: gdzie w TBG montują podtlenek LPG ? IP: 208.77.19.* 26.04.09, 16:48
        www.youtube.com/watch?v=b6Gdg9hhOas w aucie
        www.youtube.com/watch?v=7LMf7SGpBTQ kabaret
        www.youtube.com/watch?v=Zg1rmjgVBZY&feature=related oraz mechanicy Kubicy

jak nic pasuje do podtlenku propan-butanu
        • Gość: rolnik Re: gdzie w TBG montują podtlenek LPG ? IP: 208.77.19.* 26.04.09, 18:03
          ja mam tlenek H2O w trachtorze i dobrze jeździ od roku 1962, nic w niem nie
          zmieniane, nawet opony ma orginalne radzieckie radialki, napęd atomowy, 4 śmigła
          rozruchowe i spoiler na prawym błotniku, kazda lacha na niego siada
          • Gość: papa Re: gdzie w TBG montują podtlenek LPG ? IP: 83.1.112.* 26.04.09, 18:39
            te pouczające dyskusje to chyba z okazji rocznicy wybuchu elektrowni
            w Czarnobylu
    • Gość: proboszcz Re: gdzie w TBG montują podtlenek LPG ? IP: 83.1.120.* 26.04.09, 18:46
      U nas z tym będzie problem, ale w Smerdynie jest warsztat Jerzego Kolanko, który
      się na tym zna.

U mnie(w VW Golf I) trzeba było dospawać wyjętą z Zaporożca dwururkę trójdrozną
      kremplowaną poprzecznie i wtedy butlę od podtlenku dało się podpiąć pod
      instalację LPG.

Myślę, że do Twojego 125p w zupełności wystarczą 2 butle oraz jeden agregat.
      resztą możesz zatrzymać na części zapasowe albo wystawić na allegro (szybko i za
      dobrą kaskę pójdzie). Przetwornica będzie Ok, pod awrunkiem że przetważa DC na
      AC i jest bez bolca od uziemienia. Obawiam się równiez, że 500W nie da tyle
      pałeru aby z podtlenku wyciagnąć moc na maksa. Ale próbuj i podziel się swoimi
      osiagnięciami.
      • Gość: dziadek Re: gdzie w TBG montują podtlenek LPG ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 11:55
        a co to jest potlenek PG ?
        • Gość: powotownik PG Re: gdzie w TBG montują podtlenek LPG ? IP: 208.77.19.* 27.04.09, 12:59
          dziadek dla ciebie PG to pogotowie gaciowe, jak se w pampersa nawalisz z
          podtlenkiem to dzwonisz po pielęgniarkę a ona z nowym PG (pampersem gów... ) idzie,

PS
          PISZ POPRAWNIE DZIADEK I CZYTAJ UWAŻNIE
          • Gość: dziadek Re: gdzie w TBG montują podtlenek LPG ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 13:19
            No to wytłumacz mi mądralo co to jest podtlenek LPG.
            • Gość: rencista Re: gdzie w TBG montują podtlenek LPG ? IP: 208.77.19.* 27.04.09, 20:54
              o instalacjach gazowych to pewnie nie słyszałeś , dziadek Ty to lepiej pilnuj
              swoich rozruszników serca na liotowo-jonowych bateryjach i zebyś ładowarki nie
              zgubił bo bedzie zawał
              • dominicktbg Re: gdzie w TBG montują podtlenek LPG ? 27.04.09, 23:55
                No to może łaskawie wytłumacz co to takiego skoro pozjadałeś wszystkie rozumy.
                • Gość: mechanik Re: gdzie w TBG montują podtlenek LPG ? IP: 208.77.19.* 28.04.09, 14:52
                  masz sprezarke albo dwie i wpychaja zchlodzone lpg do cylindrow, jest lepsze od
                  nitro poniewaz na dluzej starcza i nie katuje tak silnika i przyspieszenie jest
                  o wiele lepsze, ale w tbg to ciezko o kogos kto by o tym slyszal, ogladnij filem
                  " za szybki dziadek za wolny wnyczek" albo "wsciekly rencista na autostardzie"
                  ewentualnie " babcia zawsze wciska gaz 2 razy " po takich seansach napewno juz
                  nie bedziesz glupio pytal
                  • Gość: rolnik Re: gdzie w TBG montują podtlenek LPG ? IP: 208.77.19.* 30.04.09, 08:55
                    cos mi sie zdaje ze za inteligentny temat i niekt z cimnego spoleczenstwa
                    balkoniarzy nie wie o co chodzi
                    • Gość: znawca Re: gdzie w TBG montują podtlenek LPG ? IP: *.92b.tarnobrzeg.pilicka.pl 09.05.09, 16:20
                      podtlenek-LPG.pl i wszystko jasne
                      • Gość: menel_TBG Re: gdzie w TBG montują podtlenek LPG ? IP: *.anonymouse.org 17.05.09, 13:32
                        ja zem se wczoraj na wislostradzie właczył podtlenek jak stoly niebieskie misie,
                        to nawet pewnie mnie nie zauwazyly bo od swiatel do nich to juz chyba ze 400km
                        mialem na lyczniku, az podmuch powietrza im kijane przerzucił na drugo strone
                        drogi do rowu kolo cmentarza
                        • Gość: dziadek Re: gdzie w TBG montują podtlenek LPG ? IP: 208.77.19.* 22.06.09, 09:34
                          w sobote kolo poludnia widzialem jak sobie babcia wlaczyla podtlenek w duzym
                          fiacie kombi, szedl jak zyleta....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka