Dodaj do ulubionych

pulsowanie w brzuchu......?!

10.12.03, 09:44
Od jakiegos czasu czuje w dole brzucha takie jakby pulsowanie. Rytmiczne
pulsy! tuz nad pecherzem. Czy mial ktos podobne objawy? bo nie wiem co sie
dziejesad
kasia 32tc
Obserwuj wątek
    • majcia74 Re: pulsowanie w brzuchu......?! 10.12.03, 11:37
      A może to poprostu Twoje Maleństwo ma czkawkę?

Maja i Groszek /35tyg./często czkający smile
      • kobitka29 Re: pulsowanie w brzuchu......?! 10.12.03, 12:11
        Tez sie nad tym zastanawialam czy to nie czkawka? ale to sie czesto zdarza...
        Juz oczywiscie uruchomila mi sie moja bujna wyobraznia i juz sobie skojarzylam
        z fenoterolem...przyspieszona akcja serca, i jakism pulsowaniem tetnicy w
        brzuchu...Chyba za duzo czasami mysle.
        • kasik8 Re: pulsowanie w brzuchu......?! 10.12.03, 12:51
          kobitko
          Przypuszczam ze to Twoja tetnica, aorta itp...ktora biegnie przez brzuch..a
          teraz kiedy przeplyw krwi jest wiekszy mocniej ja czujesz....ja jako osoba
          szczupla (kiedyssad) czulam cos takiego w brzuchu jak mi pulsowalo...az brzuch
          mi skakal.
          Nie ma sie czym przejmowac..poprostu tego nie uciskaj.
          Kasik
          • mieszko02 Re: do kasik8 11.12.03, 13:15
            To na pewno to! Ja stawiałam na pepowinę, bo czkawka "wyglada" zupełnie
            inaczej, skacze cały brzusio, rusza się całe ciałko dziudziusia a nie
            pulsowanie w jednym miejscu i delikatniejsze. A martwiłam sie okropnie co to
            może być! A to pewnie żyła lub aorta. w każdym razie moja dzidzia urodziła sie
            zdrowiusieńka (28.11)
        • sanna99 Re: pulsowanie w brzuchu......?! 10.12.03, 15:40
          takie mini skurczyki w brzuchu? stawiam na czkawke malucha - ja biore
          fenoterol i musze zawsze szukać dobrych rozwiazan. Na poczatku jak to sie
          zaczeło lezałam plackiem i bałam sie ze znowu do szpitala na kroplówke...
          Brr...
    • mieszko02 Re: pulsowanie w brzuchu......?! 10.12.03, 12:45
      Miałam to samo tuż przed porodem (ok 5 dni), nawet na forum pytałam o to. Ale
      nistety do dziś nie wiem co to było. Moja córeczka urodziła sie zdrowa
      (28.11.03), ale wiem, ze była połączona ze mną baaardzo długą pępowiną i tak
      sobie myslę czy to nie ta pulsujaca pępowina, ale wyczuwałamja chyba dokładnie
      tam gdzie Ty, niziutko na spojeniu łonowym. Myslę,że to nic groźnego. Moja
      maleńka i jej nieco starszy braciszek właśnie spokojnie sobie spią za ścianą...
    • dollores1 Re: pulsowanie w brzuchu......?! 10.12.03, 15:29
      Najprawdopodobniej czkawka. Mnie też koło tego tygodnia nasiliły się czkawki u
      dziecka. Brzuch az mi podskakiwał do góry - i to często, nawet co godzina.
      Lekarz mówił że dziecko ćwiczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka