Dodaj do ulubionych

Czemu TokFm tak sceptycznie podchodzi do UPRu?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 13:34
Doczekam się kiedyś wśród gości zaposzonych do audycji np.Stanisława Wojtery?
Obserwuj wątek
    • Gość: Czerwiec 14 Re: Czemu TokFm tak sceptycznie podchodzi do UPRu IP: *.iel.waw.pl 14.06.04, 14:17
      Ono (radio), a właściwie Ci, których słychać nie tylko sceptycznie podchodzą do
      UPR-u. Oni się boją zarówno UPR, jak i LPR. Słychać to szczególnie dzisiaj od
      rana - od Janiny Paradowskiej do teraz (13:59). Płaczą i płaczą i nie mogą
      zrozumieć, jak to się stało, że prawdziwie polska partia, w Polsce osiągnęła
      tak dobry wynik.
      Wstyd proszę Państwa. Ja rozumiem, że jesteście spod znaku Agory, ale w końcu
      jesteście mniejszością, o czym przypomniały Wam wyniki wyborów (porównaj wyniki
      UW i LPR). I to jest właściwa proporcja.
      A tak na marginesie - chyba nie będziecie z tego powodu urządzali żadnej parady
      równości i domagali się wyrównania ... wyników wyborów. Tak wspomniałem o tej
      paradzie, bo też strasznie płakaliście, że się nie pozwala mniejszościom (tym
      razem seksualnym) eksponowania swoich zachcianek.
      • Gość: alx Re: Czemu TokFm tak sceptycznie podchodzi do UPRu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.06.04, 17:29
        > Ono (radio), a właściwie Ci, których słychać nie tylko sceptycznie podchodzą > do UPR-u. Oni się boją zarówno UPR, jak i LPR.

Tak, tak. Zwłaszcza Ziemkiewicz, który wystąpił w reklamie wyborczej UPR.

> Płaczą i płaczą i nie mogą
        > zrozumieć, jak to się stało, że prawdziwie polska partia, w Polsce osiągnęła
        > tak dobry wynik.

A inne partie nie są polskie?

> Tak wspomniałem o tej
        > paradzie, bo też strasznie płakaliście, że się nie pozwala mniejszościom (tym
        > razem seksualnym) eksponowania swoich zachcianek.

Jedni płakali, inni wręcz przeciwnie. Widzisz, to nie RM.
        • Gość: lolo Re: Czemu TokFm tak sceptycznie podchodzi do UPRu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 09:36
          Tak, tak. Zwłaszcza Ziemkiewicz, który wystąpił w reklamie wyborczej UPR.

No własnie to wydaje się najbardziej dziwne.
          Ziemkiewicz jest sympatykiem UPRu (kiedyś chyba należał do partii),a na antenie
          nie słyszałem by skomplementował ugrupowanie którego jest sympatykiem.
          Takie jest ukierunkowanie agory i pracownik nie może sie wyłamywać.
          • Gość: alx Re: Czemu TokFm tak sceptycznie podchodzi do UPRu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.06.04, 17:38
            Gość portalu: lolo napisał(a):

> No własnie to wydaje się najbardziej dziwne.
            > Ziemkiewicz jest sympatykiem UPRu (kiedyś chyba należał do partii),a na
            > antenie nie słyszałem by skomplementował ugrupowanie którego jest
            > sympatykiem. Takie jest ukierunkowanie agory i pracownik nie może sie
            > wyłamywać.

Jej... dlaczego trzeba wszystko tłumaczyć "instrukcjami z góry"? Może mu zakazano, a może po prostu wystarczy mu głoszenie swoich poglądów i nie chce robić ze swojego programu agitacji za konkretną partią?
            • Gość: Staszek Re: Czemu TokFm tak sceptycznie podchodzi do UPRu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.04, 18:13
              To prawda nigdy nie mówił np. "glosujcie na UPR bo to jedyna słuszna partia" bo
              było by to niewiarygodne.
              Po drugie Ziemkiewicz prezentuje realne podejście do zycia
              nakierowuje tok myślenia słuchaczy na "kompatybilny" z UPR i to wystarczy,
              ludzie zaczynają myśleć, że to co on prezentuje jest logiczne i tym samym w
              wyborach skreślają ludzi z partii których "jawni" szefowie wydają się podobnie
              myśleć.
              Poza tym w polityce nie liczą się szyldy tylko ludzie
              ja np. lubię za inteligencję Korwina-Mikke ale i równiez np. Frasyniuka,
              Celińskiego, Borowskiego a przecież ci ostatni to socjaliści?
              • Gość: ... Re: Czemu TokFm tak sceptycznie podchodzi do UPRu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.06.04, 09:16
                Polecam felieton RAZ w "Najwyższym Czasie" - z zeszłego tygodnia, dotyczący
                wyborów do europarlamentu i sytuacji w UPR...
    • temp5 Re: Czemu TokFm tak sceptycznie podchodzi do UPRu 18.06.04, 11:55
      a co to UPR? A tak na powaznie to bardzo dobrze ze sceptycznie podchodza, juz mi wystarczy sam Ziemkiewicz, ktory czasami nie ma zielonego pojecia o czym mowi - np UE
    • Gość: upeerowiec A co ma socjalista do wolności??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.04, 19:18
      Radio promuje socjalistów z SDPL, UW, Kwasa, wrażliwość na głód w Bieszczadach
      (którego nikt nie widział) i tolerancję dla wszelkich zboczeń (oczywiście za
      wyjątkiem antysemityzmu).
      Co ma robić UPR w takim towarzystwie?
    • Gość: a Re: Czemu TokFm tak sceptycznie podchodzi do UPRu IP: *.stacje.agora.pl 23.06.04, 14:27
      • Gość: Pieciolatek Cud cud cud prawdziwy - UPR na antenie TOKfm !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.04, 12:58
        Sam słyszałem - wczoraj po 17.00 padła nazwa unii polityki realnej.
        Codziennie słucham TOKu i jestem w szoku

Michnik pojechał na urlaub?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka