Dodaj do ulubionych

Oficjalny komunikat - będzie nowe przedszkole !!!

19.12.06, 19:49
Będzie nowe przedszkole na Kabatach !!!!

info ze strony urzędu dzielnicy

www.ursynow.pl/informacje/przedszkole.php
Dzielnica Ursynów to miejsce, w którym z każdym rokiem przybywa mieszkańców. Najwięcej nowych budynków powstaje w południowej części, głównie na Kabatach. Niezbędna jest budowa nowych obiektów oświatowych, przede wszystkim przedszkola, ponieważ od kilku już lat brakuje miejsc w ursynowskich placówkach dla najmłodszych.

Nowe przedszkole zostanie wybudowane przy ul. Pala Telekiego. Dzielnica Ursynów posiada już dokumentację dla tej inwestycji, czekamy na pozwolenie na budowę.

Przedszkole o powierzchni użytkowej ok. 2600 m2 przewidziane jest dla 200 dzieci. W jedno-piętrowym budynku znajdzie się 8 sal dydaktycznych, 3 sale na zajęcia dodatkowe, sala zajęć ruchowych, stołówka i kuchnia, a także gabinet lekarski i gabinet logopedy. Każda sala dydaktyczna będzie posiadać oddzielny węzeł sanitarny.

Przedszkole będzie przystosowane dla osób niepełnosprawnych - dostęp na piętro zapewni winda. Na działce wokół przedszkola, wśród zieleni powstanie nowoczesny plac zabaw.

Wizualizacje

www.ursynow.pl/informacje/przedszkole_zdjecia.php?zdjecie=1
www.ursynow.pl/informacje/przedszkole_zdjecia.php?zdjecie=2
Obserwuj wątek
    • volta2 Re: Oficjalny komunikat - będzie nowe przedszkole 20.12.06, 08:51
      To dobra wiadomość, ale ja już raczej nie będę tym przedszkolem zainteresowanasad
      No, chyba że jakąś wpadeczkę jeszcze kiedyś zaliczę?

Teraz powinnam zacząć lobbować za szkołą, bo ta na wilczym dole pęka w szwach.
      A z mojego lamentowania powstał na całą stonę w stołecznej artykuł o braku
      miejsc w przedszkolach i w radiu audycja też była, osobiście udzielałam
      wywiadu.
      • agatka_s Re: Oficjalny komunikat - będzie nowe przedszkole 20.12.06, 14:52
        jak tempo reakcji na lamenty ma byc takie kosmiczne, to Ty juz lepiej zacznij
        lamentawac nad....Wyzsza Uczelnia.

Serio: fajna wiadomosc-a gdzie konkretnie bedzie (wiem na jakiej ulicy, ale w
        ktorym miejscu, tak opisowo)
        • ak6 Re: Oficjalny komunikat - będzie nowe przedszkole 21.12.06, 15:23
          Wygląda na to, że przedszkole zajmie puste miejsce za siatką przy placu zabaw.
          • agatka_s Re: Oficjalny komunikat - będzie nowe przedszkole 22.12.06, 15:21
            ale tam miala byc chyba sala gimnastyczna Primus.

Chyba ze jest jakies inne puste miejsce, ktorego nie kojarze
            • marek.dumle Re: Oficjalny komunikat - będzie nowe przedszkole 23.12.06, 14:29
              Podejrzewam, że w grę wchodzi tylko pustawy teren obok budynku Wersala.
              Bo skoro nie likwidują placu zabaw, a Primus terenu przecież nie zwolni (nie po
              to go grodzi) zatem zostaje tylko ten trochę wąski pasek przy Wersalu
              • agatka_s Re: Oficjalny komunikat - będzie nowe przedszkole 27.12.06, 20:00
                dzis obejrzalam te budowe Primusa i widze ze ona jest bardzo "przytulona" do
                budynku Primusa, i nie jest duza. Miesci sie w swietle dzialki tak do juz
                istniejacego tymczasowego ogrodzenia. Zostaje jeszcze spory kawalek do placu
                zabaw (tam teraz stoi dzwig), moze tam bedzie to przedszkole ? Nie wiem jak
                daleko siega wlasnosc Primusa ?
                • marek.dumle Re: Oficjalny komunikat - będzie nowe przedszkole 28.12.06, 09:55
                  agatka_s napisała:
                  > dzis obejrzalam te budowe Primusa i widze ze ona jest bardzo "przytulona" do
                  > budynku Primusa, i nie jest duza. Miesci sie w swietle dzialki tak do juz
                  > istniejacego tymczasowego ogrodzenia. Zostaje jeszcze spory kawalek do placu
                  > zabaw (tam teraz stoi dzwig), moze tam bedzie to przedszkole ? Nie wiem jak
                  > daleko siega wlasnosc Primusa ?

Skoro grodzą ten teren to (moim zdaniem) przedszkola tam nie wpuszczą.
    • paszczakowna1 Re: Oficjalny komunikat - będzie nowe przedszkole 23.12.06, 00:01
      Ciekawe czy ja się załapię (dziecko 7 m-cy aktualnie). Jakoś wątpie - w budżecie
      gminy na rok 2007 jest na ten cel oszałamiająca suma 50 tys. Chyba też czas
      lobbować za szkołą...

No, ale dobrze, że coś się ruszyło.
      • aga_wa1 Re: Oficjalny komunikat - będzie nowe przedszkole 28.12.06, 11:33
        chyba nie umiem czytac,ale tam nie jest napisane ze nie likwiduja placu zabaw-
        tylko "powstanie nowoczesny"-zapewne ze wzgledow bezpieczenstwa zamkniety-
        wyłacznie dla przedszkola.
        zreszta od poczatku mówiło sie ze ten plac na Pala jest "na chwile" i
        praqwdopodobnie cały teren przeznacza na przedszkole..a szkoda-bo ja mam to
        gdziessad(
        • marek.dumle Re: Oficjalny komunikat - będzie nowe przedszkole 28.12.06, 12:09
          Według pisma z Zarządu Dzielnicy Ursynów:

"Chciałbym również uspokoić Państwa, że plac zabaw dla dzieci przy ul. Zoltana
          Balo nie zostanie zlikwidowany, a planowana budowa przedszkola na terenie przy
          placu zabaw nie będzie kolidowała z istniejącym już terenem rekreacyjnym"

Całość: kabaty.org/petycja-odpowiedz.pdf

I narazie tego się trzymam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka