Gość: Karolina IP: *.toya.net.pl 03.04.05, 17:31 Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie plany? Chetnie nawiazalabym z kims kontakt. Bedzie razniej/ Karolina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vsn Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 04.04.05, 13:48 ja sie zglosilem, ale caly czas czekam na jakakolwiek odpowiedz z ich strony.. Moze za duzo napisalem w CV? :) Martwi mnie to troche, bo zalezy mi na czasie, nie ukrywam.. :) Ale jak sie odezwa to jade na pewno. Kolezanka jezdzi w ITC od roku i jak na razie jest bardzo zadowolona, finansowo extra, ludzie super i fajowe warunki.. Mi na razie nie pozostaje nic tylko czekac.. :) vision@jsc.pl gg:8881188 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaa Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 14:17 Ja dzisiaj wyslalem cv i czekam na odpowiedz. Po jakim czasie przewaznie sie kontaktuja? Trzeba bedzie jechac do nich do Warszawy lub Krakowa? I tak wogole to mam mieszane uczucia, bo wiele opini czytalem na ich temat i sa to opinie dosc skrajne... Jak wogole tam wyglada cala procedura rekrutacyja..? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vsn Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 04.04.05, 14:54 Jedynym mankamentem rzeczywiscie jest koniecznosc (zawsze) wyjazdu do Krakowa na rozmowe kwalifikacyjna. Kolejna wada calego systemu jest koniecznosc oczekiwania na odpowiedz z centrali nawet do 2 miesiecy.. Ale w praktyce kontaktuja sie z wiekszoscia osob, ktore zaznaczyly w formularzu znajomosc jezyka na ponad >3. Jesli chodzi o zarobki, w praktyce jest nawet lepiej niz podaja. Mozemy sie doczytac okolo 5ps za godzine, tymczasem pakowacze np. dostaja ok 7ps/h, a stawka poza godzinami (nadgodziny) dochodzi do 50% wiecej, czyli nawet 11ps. Zakwaterowanie organizuja rzeczywiscie pozadnie, nie w jakichs klitkach. Jesli chodzi o skrajne opinie.. Mi nic takiego nie obilo sie o yszy, ale ten wyjazd traktuje jako poczatek w GB / Irlandii. Po okolo 3 miesiacach zamierzam poszukac czegos samemu. Wyjazdy sa mniej wiecej 2 3-4 osobowych grupach, takie tez jjest zakwaterowania - stad razem razniej - i w razie czego mozna potem szukac pracy razem! :) ________________________ Vision (vsn@jsc.pl) gg:8881188 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pla IP: *.toya.net.pl 04.04.05, 19:24 witam Was wszystkich , dzieki za odpowiedzi szkoda tylko ze nokt z Was teraz sie tam nie wybiera bo mnie to czeka w przyszly czwartek. Ja czekalam okolo 2 miesiace. Byl jeden telefon i zaproszenie ale nie moglam wyjechac, zachorowalam wiec zadzwonilam odwolalam spotkanie i poprosilam ze w razie czego prosze o kontakt ponownie. Ponowny kontakt nastapil po okolo 2 tygniach. i w tym przypadku nawet nie musialam jechac do Krakowa (Jestem z Leczycy)) tylko zapytano sie mnie czy jestem w dalszym ciagu zainteresowana. Opinie faktycznie o ITC sa skrajne ale przewazaja te pozytywne wiec jestem dobrej mysli. Ktos z Was sie pytal o dojazd. Oni organizuja wlasny autokar i ja w konkretne miejsce pracy jade z 9 polakami podobno. Tym z Was ktorzy przeslali apliokacje rzycze abuy do Was zadzwonili i zaproponowali zadowalajace warunki. jesli macie pytania , opinie, sugestie to bardzo prosze piszcie smialo. pozdrawiam Was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.toya.net.pl 04.04.05, 19:27 kurcze sorki za bledy w pisowni, bardzo sie spieszylam ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foooka Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 15:47 Mam kilka pytan dot. ITC. Prosilbym o odpowiedz jesli ktos mial doczynienia z nia. 1. Oplaty- na ich stronie jest napisane ze nie pobieraja zadnych oplat. a jak jest naprawde? 2. Kontakt- 2 miechy to troche duzo.. a kontaktuja sie telefonicznie czy w jaki sposob? 3. Jezyk- Jak sprawdzaja znajomosc jezyka? 4. Dojazd- Dojazd jest organizowany przez nich, czy we wlasnym zakresie? Z gory dzieki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vsn Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 04.04.05, 15:53 Rzeczywiscie, oplat 'nie pobieraja'.. Placisz im jedynie za przejazd - okolo 800,- z zakwaterowaniem. Kontaktuja sie telefonicznie, a znajomosc angielskiego sprawdzaja na miejscu w Krakowie. Ale prawda jest taka, ze samo to, czy ktos do Krakowa przyjedzie np. z drugiego konca polski - juz jest jakims tam dla nich wstepnym testem - czy kandydatowi zalezy. Oni nie kaza wyjezdzac, tylko proponuja. Na miejscu wyzywienie we wlasnym zakresie - na pczatku mieszka sie u posrednika wspolpracujacego - tutaj pewnie maja jakis tam swoj zarobek. :| _________________________ Vision gg:8881188 vision@jsc.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foooka Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 16:32 No to zapowiada sie niezle. 800 pln to nie jest taki duzy wydatek, zwlaszcza gdy w tym zawarty jest przejazd i zakwaterowanie. Zakwaterowanie, rozumiem ze na tydzien, a przejazd autokarem..? Odpowiedz Link Zgłoś
vsn Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 04.04.05, 16:35 mhhm, dokladnie jak piszesz.. Ale strasznie straszne jest to czekanie na ich odpowiedz.. Moze ktos reflektuje na wyjazd samoorganizowaną grupą? :> Odpowiedz Link Zgłoś
vsn Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 04.04.05, 16:37 www.itcpraca.pl/pracazag.php?prbaza=pracazag&pid=49&kraj=1 tu mozemy przeczytac, ze 350,- i doliczamy bilet autokarowy. Wiec mysle, ze w praktyce w taim razie roznie bywa - czasami wystarczy 600,-, czasami potrzeba 1200,-. Wszystko jak widac zalezy nie tylko od pracodawcy, ale i od stanowiska pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marekkk Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 21:43 Moze byl ktos juz z ITC i opowiedzialby co nieco..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.toya.net.pl 04.04.05, 22:33 a ty się wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
mlotkiew Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 04.04.05, 22:52 Gość portalu: Karolina napisał(a): > a ty się wybierasz? chyba tak.. poki co cv wyslalem. to ja pod innym nickiem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vsn Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 04.04.05, 23:25 heh.. i w koło Maciele.. Kolezanka byla, jest zadowolona i pojechala ponownie. Zapraszam do lektury poprzednich moich postow. :) Odpowiem krotko - mimo zlych komentarzy nt. tej firmy - z tego co ja slyszalem i z tego co wiem z wlasnego doswiadczenia - warto. Jest to na pewnp pewna i sprawdzona firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.toya.net.pl 05.04.05, 00:30 "VSN" moze masz kontakt do tej kolezanki? Czy ona teraz aktualnie pracuje w Anglii czy jest w polsce. Bede wdzieczna, pozdrawiam cie. Odpowiedz Link Zgłoś
vsn Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 05.04.05, 11:02 mam, zapraszam na maila lub gg, aktualnie 'przewraca bagietki' w piekarni w Anglii. ________________ Vision gg:8881188 vision@jsc.pl Odpowiedz Link Zgłoś
coox Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 06.04.05, 16:37 moich postow tez bylo sporo wyjechalem z ITC z 14 innymi chlopakami, zarabiamy 7,50 na godzine 12 godzin cztery dni w tygodniu po potraceniach angielskiej agencji za chate dostajemy powyzej 200 na reke za to powyzej mozna normalnie zjesc a reszte odlozyc, przyjechaly juz dwie kolejne grupy, zajmuje sie nimi tak jak nami angielska agencjia extra personnel. Moj kuzyn jedzie teraz z ITC do pakowania jedzenia, my jestesmy zadowoleni pozdrawiam. a koszty to byly 900zl dla ITC 350 ubezpieczenie i 550 przejazd autokaram. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 17:29 A dlugo czekales na odpowiedz od nich po wyslaniu cv? i jak wygladala rozmowa w Krakowie..? Odpowiedz Link Zgłoś
coox Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 12.04.05, 16:15 kazdy z znas czekal roznie od kilku dygodni do kilku miesiecy, rozmowa to formalnosc jesli znasz angielski chociaz troche, jakies testy na cyferki czy sie jej rozroznia bo potem trzeba pracowac z kodami paskowymi, luzna rozmowa z przedstawicielami angielskiej agencji, po angielsku. Nie ma czym sie przejmowac. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.toya.net.pl 06.04.05, 19:47 czesc coox. Ja wlasnie teraz tez wyjezdrzam do pakowania jedzenia tak jak twoj kuzyn. moze jedziemy razem. Ja jade do Shrewsbury. jesli mozesz prosze napisz cos wiecej gdzie Twoj kuzyn jedzie i gdzie? Dzieki z gory pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
coox Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 12.04.05, 16:12 nie wiem gdzie on jedzei czy juz pojechal cos kolo manchesteru, jedzie juz drugi raz warto sprobowac i przetrzymac by dostac insurance nuber i konto w banku. trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja tez Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 12:26 Tez rozwazam wyjazd z ITC. Jako pakowacz wystarczy mala znajomosc jezyka? Rozumienie i poslugiwanie sie prostymi zdaniami? I mam jeszcze pytanie.. w sumie dwa.. w ogloszeniu na stronie ITC jest napisane ze oczekiwanie na wyjazd wynosi od 6 do 8 tygodniu, to chodzi w tym o oczekiwanie na wyjazd juz po rozmowie w Krakowie, tak? I w Krakowie w jakim jezyku prowadzona jest rozmowa? Odpowiedz Link Zgłoś
vsn Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 07.04.05, 17:09 Jesli sie zakwalifikujesz jedziesz (niewazne skad jestes) do Krakowa na Interview, oczywiscie w jezyku angieslkim. Na stronie rzeczywiscie jest podany czas oczekiwania na wyjazd, ale chodzi tutaj nie wiem o co ITC - bo do 4 tygodni to sie czeka na odpowiedz, czyli wnioskuje, ze wyjazd do Krakowa. Na rozmowe w Krakowie chyba nie trzeba byc super przygotowanym, bo od kolezanki wiem, ze jada i tacy, ktorzy maja baaardzo male doswiadcznenie w temacie. Na interview pytaja o to, o co pyta sie na kazdym: ile sie uczysz jezyka, czemu chcesz wyjechac, jak widzisz swoja przyszlosc, powiedz something about yourself etc. :) Odpowiedz Link Zgłoś
coox Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 12.04.05, 16:20 my czekalismy dwa tygodnie tzn zalatwialismy sprawy zwiazane z wyjzadem, rozmowa po polsku albo angielsku konczy mis ie czas narazie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 15:26 Tez jestem zainteresowany tym jak wyglada samo zalatwienie formalnosci w Krakowie. Jest jakas rozmowa kwalifikacyjna, czy test z angielskiego? Bylbym wdzieczny jesli ktos moglby odpowiedziec mi na to. z gory dzieki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrzysio Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.sowilo.pl / *.sowilo.pl 07.04.05, 19:46 Czy ktos moze opowiedziec jak wygladała jego rozmowa kawlifikacyjna w Krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelia Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.blokowe.pl / *.blokowe.pl 09.04.05, 16:31 Hej! Ja tez zapisałąm sie na program Work&Travel i mam zamiar wyjechac do USA za pośrednictwem ITC.Moze bedzie okazja sie skontaktowac i pogadac np na gg:)Też chetnie dowiedziałabym sie jakichs ciekawostek, bo nie chce zeby była to jakaś wtopa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.e-wroc.com 10.04.05, 12:11 hey a gdzie ITC wysyla ludziska? do dużych miast tez czy tylko na wiochy?? mozna sobie wybrać rejon?? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka do VSN IP: *.e-wroc.com 10.04.05, 12:37 napisałeś że po 3 mc-ach zamierzasz szukać innej pracy, tzn że chcesz zerwać kontrakt? orientujesz sie jakie konsekwencje Cie za to spotkają, bo przecież pracodawca łoży na twoje szkolenie itp to se będzie musiał odbić nie? pzdr Anulka Odpowiedz Link Zgłoś
vsn Re: do VSN 10.04.05, 17:43 nawet nie wiem jakie sa konsekwencje. Na pewno finansowe, brak zaswiadczenia etc. Mozna zawsze podpisac kontrakt na 3-6 mscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.e-wroc.com 10.04.05, 23:11 a to spoko nie wiedziałam że na 3 mce też biorą a gdzie ITC wysyla ludziska? do dużych miast tez czy tylko na wiochy?? mozna sobie wybrać rejon?? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
madzia9930 Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 10.04.05, 23:25 Ja nie mogłam bniestety, postawili mnie przed faktem dokonanym, jade do zabytkowej miejscowości z tego co o niej wyczytałam w internecie, 100tyś mieszkańców, czy to nazwać miastem czy wiochą ? nie wiem , zobaczymy jak bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurka Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 07:47 Magda, prosze powiedz cos wiecej o wyjezdzie, rozmowie z ITC, kosztach, ile to trwalo, co bedziesz robic, itd. z gory dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 08:35 Czy moglby mi ktos powiedziec cos ile sie czeka, ja juz wyslalem dosc dawno moje cv i jeszcze sie do mnie nie odezwali a bardzo mi zalezy na wyjezdzie, moze ktos chce wymienic ze mna jakies ciekawe informacje, moze ktos ma wzor umowy ktora sie podpisuje przed wyjazdem to byloby super, ja mam wzor umowy ale z innej agencji posredniczacej,moja znajoma pojechala i jest zadowolona moj numer gg 8379908, moj email michal25.1979@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurka Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 14:54 Dzwonilem do ITC i powiedzieli ze oddzwaniaja po ok 4 tyg. od zlozenia aplikacji. A jezyk trzeba znac w stopniu komunikatywnym, czyli trzeba umiec wypowiadac sie pelnymi zdaniami i rozumiec oczywiscie co sie do nas mowi. Od jutra szlifuje swoj angielski :) Ps. znalazlem w ksiegarni merlin ksiazke, samouczek angielskiego dla wyjezdzajacych do pracy w anglii. 13pln plus wysylka. razem ok. 20pln. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurka Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 18:47 Coox moze ty bys nam mogl cos jeszcze powiedziec..? Jak jest z ta znajomoscia jezyka np.. Odpowiedz Link Zgłoś
coox Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 12.04.05, 16:18 np kolega ktory juz tu jest ustawial sie w kolejce w kantynie po jedzenie i zawsze powtarzal the same bo nie wiedzial, albo wszystko co bral nazywa "this" rozumie na pewno wiecej ale tak to jest wiecej sie rozumie niz umie powiedziec. Nie jest tak zle w magazynei polowa kolorowych ledwo duka i jakos sobie radza. MY tez pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka7 Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.e-wroc.com 13.04.05, 22:11 ale jaja:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uerr Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 09:43 A jest moze ktos kto sie nie dostal..? Napiszcie gdzie pracujecie poprzez itc i ile wam placa i jeszcze jakies ogolne info by sie przydalo. thx .pr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: 82.139.26.* 17.04.05, 15:42 a jaki jest minimalny czas pobytu w Anglii? Czy można jechać na 2 miesiące ? (Z ITC) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.e-wroc.com 18.04.05, 08:03 zawsze możesz zerwać kontrakt, bez porozumienia albo np powiedzieć że wracasz do polandu bo umarł ci ktoś bliski, jesteś w ciąży etc. albo coś schrzanić i sami cie wywalą:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rakus Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:42 Coox a jak mieszkacie i ile placicie za pokoj? I jak z jedzeniem, bo wspominales cos o kantynie. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.rybnet.pl 21.04.05, 12:19 A macie jakies doswiadczenie na stanowisku na ktore aplikujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamo Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.unregistered.media-com.com.pl 21.04.05, 13:25 moze na typowo niewolnicze stanowisko niektorzy wyjechali za pośrednictwem itc o ile te pozytywne posty nie sa improwizowane . Wyglada , rowniez po swoim doświadczeniu, że mozna czekać miesiacami-spełniajac warunki - i nadal nic . A gdy probuje sie, przynajmniej w Krakowie dowiedzieć czy nadal sa zainteresowani , to oczywiście tak, jednak gdy pytam dlaczego, rozmowa sie konczy , dziekuje dowidzenia wysilone . Wydaje mi się niezłym pomyslem nagranie reportażu w stylu usterka w TVN-ie - Kraków pokazuje tam oblicze kompetencji , uczciwości itp, jak w zlym śnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rakus Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 14:34 mozesz rozwinac..? co jest nie tak wg ciebie w itc? wyjechales z nimi do pracy? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paparazzi Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.crowley.pl 21.04.05, 20:37 Ja bylem w pracy w Anglii przez rok i wyjechalem przez ITC. U mnie wszystko poszlo zgodnie z umową ale bywa róznie. Powodzenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mycerynos Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 17:52 ITC informuje że dany pracodawca gwarantuje zakwaterowanie. Czy ktoś może powiedzieć jakie warunki mieszkaniowe, w ile osób itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 12:22 Witam mam na imie krzysiek.na rozmowe kwalifikacyjną jade w ten czwartek do krakowa na godz.9.30.Na razie wiem niewiele.jezeli wiesz cos wiecej to bede bardzo wdzieczny za jakies informacje odnosnie itc.Prosze o odpisanie.Kiedy jedziesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rakus Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 13:28 a po jakim czasie sie skontaktowali z toba? rozmowa przez telefon byla po angielsku? Odpowiedz Link Zgłoś