Dodaj do ulubionych

Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie plany?

IP: *.toya.net.pl 03.04.05, 17:31
Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie plany? Chetnie nawiazalabym z kims
kontakt. Bedzie razniej/ Karolina
Obserwuj wątek
    • vsn Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 04.04.05, 13:48
      ja sie zglosilem, ale caly czas czekam na jakakolwiek odpowiedz z ich strony..
      Moze za duzo napisalem w CV? :) Martwi mnie to troche, bo zalezy mi na czasie,
      nie ukrywam.. :) Ale jak sie odezwa to jade na pewno. Kolezanka jezdzi w ITC od
      roku i jak na razie jest bardzo zadowolona, finansowo extra, ludzie super i
      fajowe warunki.. Mi na razie nie pozostaje nic tylko czekac.. :)
      vision@jsc.pl
      gg:8881188
    • Gość: jaaaa Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 14:17
      Ja dzisiaj wyslalem cv i czekam na odpowiedz. Po jakim czasie przewaznie sie
      kontaktuja? Trzeba bedzie jechac do nich do Warszawy lub Krakowa? I tak wogole
      to mam mieszane uczucia, bo wiele opini czytalem na ich temat i sa to opinie
      dosc skrajne... Jak wogole tam wyglada cala procedura rekrutacyja..? Pozdrawiam
      • vsn Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 04.04.05, 14:54
        Jedynym mankamentem rzeczywiscie jest koniecznosc (zawsze) wyjazdu do Krakowa na
        rozmowe kwalifikacyjna. Kolejna wada calego systemu jest koniecznosc oczekiwania
        na odpowiedz z centrali nawet do 2 miesiecy.. Ale w praktyce kontaktuja sie z
        wiekszoscia osob, ktore zaznaczyly w formularzu znajomosc jezyka na ponad >3.
        Jesli chodzi o zarobki, w praktyce jest nawet lepiej niz podaja. Mozemy sie
        doczytac okolo 5ps za godzine, tymczasem pakowacze np. dostaja ok 7ps/h, a
        stawka poza godzinami (nadgodziny) dochodzi do 50% wiecej, czyli nawet 11ps.
        Zakwaterowanie organizuja rzeczywiscie pozadnie, nie w jakichs klitkach. Jesli
        chodzi o skrajne opinie.. Mi nic takiego nie obilo sie o yszy, ale ten wyjazd
        traktuje jako poczatek w GB / Irlandii. Po okolo 3 miesiacach zamierzam poszukac
        czegos samemu. Wyjazdy sa mniej wiecej 2 3-4 osobowych grupach, takie tez jjest
        zakwaterowania - stad razem razniej - i w razie czego mozna potem szukac pracy
        razem! :)
        • Gość: Karolina Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pla IP: *.toya.net.pl 04.04.05, 19:24
          witam Was wszystkich , dzieki za odpowiedzi szkoda tylko ze nokt z Was teraz
          sie tam nie wybiera bo mnie to czeka w przyszly czwartek. Ja czekalam okolo 2
          miesiace. Byl jeden telefon i zaproszenie ale nie moglam wyjechac, zachorowalam
          wiec zadzwonilam odwolalam spotkanie i poprosilam ze w razie czego prosze o
          kontakt ponownie. Ponowny kontakt nastapil po okolo 2 tygniach. i w tym
          przypadku nawet nie musialam jechac do Krakowa (Jestem z Leczycy)) tylko
          zapytano sie mnie czy jestem w dalszym ciagu zainteresowana. Opinie faktycznie
          o ITC sa skrajne ale przewazaja te pozytywne wiec jestem dobrej mysli. Ktos z
          Was sie pytal o dojazd. Oni organizuja wlasny autokar i ja w konkretne miejsce
          pracy jade z 9 polakami podobno. Tym z Was ktorzy przeslali apliokacje rzycze
          abuy do Was zadzwonili i zaproponowali zadowalajace warunki. jesli macie
          pytania , opinie, sugestie to bardzo prosze piszcie smialo. pozdrawiam Was.
        • Gość: Karolina Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.toya.net.pl 04.04.05, 19:27
          kurcze sorki za bledy w pisowni, bardzo sie spieszylam ;-)))
    • Gość: foooka Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 15:47
      Mam kilka pytan dot. ITC. Prosilbym o odpowiedz jesli ktos mial doczynienia z nia.
      1. Oplaty- na ich stronie jest napisane ze nie pobieraja zadnych oplat. a jak jest naprawde?
      2. Kontakt- 2 miechy to troche duzo.. a kontaktuja sie telefonicznie czy w jaki sposob?
      3. Jezyk- Jak sprawdzaja znajomosc jezyka?
      4. Dojazd- Dojazd jest organizowany przez nich, czy we wlasnym zakresie?
      Z gory dzieki. pozdrawiam
      • vsn Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 04.04.05, 15:53
        Rzeczywiscie, oplat 'nie pobieraja'.. Placisz im jedynie za przejazd - okolo
        800,- z zakwaterowaniem. Kontaktuja sie telefonicznie, a znajomosc angielskiego
        sprawdzaja na miejscu w Krakowie. Ale prawda jest taka, ze samo to, czy ktos do
        Krakowa przyjedzie np. z drugiego konca polski - juz jest jakims tam dla nich
        wstepnym testem - czy kandydatowi zalezy. Oni nie kaza wyjezdzac, tylko
        proponuja. Na miejscu wyzywienie we wlasnym zakresie - na pczatku mieszka sie u
        posrednika wspolpracujacego - tutaj pewnie maja jakis tam swoj zarobek. :|

• Gość: foooka Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 16:32
      No to zapowiada sie niezle. 800 pln to nie jest taki duzy wydatek, zwlaszcza gdy w tym zawarty jest przejazd i zakwaterowanie. Zakwaterowanie, rozumiem ze na tydzien, a przejazd autokarem..?
      • vsn Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 04.04.05, 16:35
        mhhm, dokladnie jak piszesz.. Ale strasznie straszne jest to czekanie na ich
        odpowiedz.. Moze ktos reflektuje na wyjazd samoorganizowaną grupą? :>
      • vsn Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 04.04.05, 16:37
        www.itcpraca.pl/pracazag.php?prbaza=pracazag&pid=49&kraj=1
        tu mozemy przeczytac, ze 350,- i doliczamy bilet autokarowy. Wiec mysle, ze w
        praktyce w taim razie roznie bywa - czasami wystarczy 600,-, czasami potrzeba
        1200,-. Wszystko jak widac zalezy nie tylko od pracodawcy, ale i od stanowiska
        pracy.
    • Gość: marekkk Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 21:43
      Moze byl ktos juz z ITC i opowiedzialby co nieco..?
      • Gość: Karolina Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.toya.net.pl 04.04.05, 22:33
        a ty się wybierasz?
        • mlotkiew Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 04.04.05, 22:52
          Gość portalu: Karolina napisał(a):

> a ty się wybierasz?
          chyba tak.. poki co cv wyslalem. to ja pod innym nickiem. pozdrawiam
      • vsn Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 04.04.05, 23:25
        heh.. i w koło Maciele.. Kolezanka byla, jest zadowolona i pojechala ponownie.
        Zapraszam do lektury poprzednich moich postow. :) Odpowiem krotko - mimo zlych
        komentarzy nt. tej firmy - z tego co ja slyszalem i z tego co wiem z wlasnego
        doswiadczenia - warto. Jest to na pewnp pewna i sprawdzona firma.
        • Gość: Karolina Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.toya.net.pl 05.04.05, 00:30
          "VSN" moze masz kontakt do tej kolezanki? Czy ona teraz aktualnie pracuje w
          Anglii czy jest w polsce. Bede wdzieczna, pozdrawiam cie.
          • vsn Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 05.04.05, 11:02
            mam, zapraszam na maila lub gg, aktualnie 'przewraca bagietki' w piekarni w Anglii.
    • coox Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 06.04.05, 16:37
      moich postow tez bylo sporo wyjechalem z ITC z 14 innymi chlopakami, zarabiamy
      7,50 na godzine 12 godzin cztery dni w tygodniu po potraceniach angielskiej
      agencji za chate dostajemy powyzej 200 na reke za to powyzej mozna normalnie
      zjesc a reszte odlozyc, przyjechaly juz dwie kolejne grupy, zajmuje sie nimi
      tak jak nami angielska agencjia extra personnel.
      Moj kuzyn jedzie teraz z ITC do pakowania jedzenia, my jestesmy zadowoleni
      pozdrawiam.
      a koszty to byly 900zl dla ITC 350 ubezpieczenie i 550 przejazd autokaram.
      pozdrawiam
      • Gość: gosc Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 17:29
        A dlugo czekales na odpowiedz od nich po wyslaniu cv? i jak wygladala rozmowa w Krakowie..?
        • coox Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 12.04.05, 16:15
          kazdy z znas czekal roznie od kilku dygodni do kilku miesiecy, rozmowa to
          formalnosc jesli znasz angielski chociaz troche, jakies testy na cyferki czy
          sie jej rozroznia bo potem trzeba pracowac z kodami paskowymi, luzna rozmowa z
          przedstawicielami angielskiej agencji, po angielsku. Nie ma czym sie przejmowac.
          Powodzenia
      • Gość: dominik Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.toya.net.pl 06.04.05, 19:47
        czesc coox. Ja wlasnie teraz tez wyjezdrzam do pakowania jedzenia tak jak twoj
        kuzyn. moze jedziemy razem. Ja jade do Shrewsbury. jesli mozesz prosze napisz
        cos wiecej gdzie Twoj kuzyn jedzie i gdzie? Dzieki z gory pozdrawiam
        • coox Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 12.04.05, 16:12
          nie wiem gdzie on jedzei czy juz pojechal cos kolo manchesteru, jedzie juz
          drugi raz warto sprobowac i przetrzymac by dostac insurance nuber i konto w
          banku.
          trzymam kciuki
    • Gość: ja tez Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 12:26
      Tez rozwazam wyjazd z ITC. Jako pakowacz wystarczy mala znajomosc jezyka?
      Rozumienie i poslugiwanie sie prostymi zdaniami? I mam jeszcze pytanie.. w
      sumie dwa.. w ogloszeniu na stronie ITC jest napisane ze oczekiwanie na wyjazd
      wynosi od 6 do 8 tygodniu, to chodzi w tym o oczekiwanie na wyjazd juz po
      rozmowie w Krakowie, tak? I w Krakowie w jakim jezyku prowadzona jest rozmowa?
      • vsn Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 07.04.05, 17:09
        Jesli sie zakwalifikujesz jedziesz (niewazne skad jestes) do Krakowa na
        Interview, oczywiscie w jezyku angieslkim. Na stronie rzeczywiscie jest podany
        czas oczekiwania na wyjazd, ale chodzi tutaj nie wiem o co ITC - bo do 4 tygodni
        to sie czeka na odpowiedz, czyli wnioskuje, ze wyjazd do Krakowa. Na rozmowe w
        Krakowie chyba nie trzeba byc super przygotowanym, bo od kolezanki wiem, ze jada
        i tacy, ktorzy maja baaardzo male doswiadcznenie w temacie. Na interview pytaja
        o to, o co pyta sie na kazdym: ile sie uczysz jezyka, czemu chcesz wyjechac, jak
        widzisz swoja przyszlosc, powiedz something about yourself etc. :)
      • coox Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 12.04.05, 16:20
        my czekalismy dwa tygodnie tzn zalatwialismy sprawy zwiazane z wyjzadem,
        rozmowa po polsku albo angielsku
        konczy mis ie czas narazie
    • Gość: to ja Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 15:26
      Tez jestem zainteresowany tym jak wyglada samo zalatwienie formalnosci w Krakowie. Jest jakas rozmowa kwalifikacyjna, czy test z angielskiego? Bylbym wdzieczny jesli ktos moglby odpowiedziec mi na to. z gory dzieki. pozdrawiam
      • Gość: mkrzysio Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.sowilo.pl / *.sowilo.pl 07.04.05, 19:46
        Czy ktos moze opowiedziec jak wygladała jego rozmowa kawlifikacyjna w Krakowie?
    • Gość: Amelia Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.blokowe.pl / *.blokowe.pl 09.04.05, 16:31
      Hej!
      Ja tez zapisałąm sie na program Work&Travel i mam zamiar wyjechac do USA za
      pośrednictwem ITC.Moze bedzie okazja sie skontaktowac i pogadac np na gg:)Też
      chetnie dowiedziałabym sie jakichs ciekawostek, bo nie chce zeby była to jakaś
      wtopa.
    • Gość: anulka Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.e-wroc.com 10.04.05, 12:11
      hey
      a gdzie ITC wysyla ludziska? do dużych miast tez czy tylko na wiochy?? mozna
      sobie wybrać rejon??
      pzdr
    • Gość: anulka do VSN IP: *.e-wroc.com 10.04.05, 12:37
      napisałeś że po 3 mc-ach zamierzasz szukać innej pracy, tzn że chcesz zerwać
      kontrakt? orientujesz sie jakie konsekwencje Cie za to spotkają, bo przecież
      pracodawca łoży na twoje szkolenie itp to se będzie musiał odbić nie?
      pzdr
      Anulka
      • vsn Re: do VSN 10.04.05, 17:43
        nawet nie wiem jakie sa konsekwencje. Na pewno finansowe, brak zaswiadczenia
        etc. Mozna zawsze podpisac kontrakt na 3-6 mscy.
    • Gość: anulka Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.e-wroc.com 10.04.05, 23:11
      a to spoko nie wiedziałam że na 3 mce też biorą

a gdzie ITC wysyla ludziska? do dużych miast tez czy tylko na wiochy?? mozna
      sobie wybrać rejon??

pzdr
      • madzia9930 Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 10.04.05, 23:25
        Ja nie mogłam bniestety, postawili mnie przed faktem dokonanym, jade do
        zabytkowej miejscowości z tego co o niej wyczytałam w internecie, 100tyś
        mieszkańców, czy to nazwać miastem czy wiochą ? nie wiem , zobaczymy jak bedzie
        • Gość: kurka Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 07:47
          Magda, prosze powiedz cos wiecej o wyjezdzie, rozmowie z ITC, kosztach, ile to trwalo, co bedziesz robic, itd. z gory dzieki za odpowiedz
    • Gość: michal Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 08:35
      Czy moglby mi ktos powiedziec cos ile sie czeka, ja juz wyslalem dosc dawno moje
      cv i jeszcze sie do mnie nie odezwali a bardzo mi zalezy na wyjezdzie, moze ktos
      chce wymienic ze mna jakies ciekawe informacje, moze ktos ma wzor umowy ktora
      sie podpisuje przed wyjazdem to byloby super, ja mam wzor umowy ale z innej
      agencji posredniczacej,moja znajoma pojechala i jest zadowolona
      moj numer gg 8379908,
      moj email michal25.1979@op.pl
    • Gość: kurka Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 14:54
      Dzwonilem do ITC i powiedzieli ze oddzwaniaja po ok 4 tyg. od zlozenia
      aplikacji. A jezyk trzeba znac w stopniu komunikatywnym, czyli trzeba umiec
      wypowiadac sie pelnymi zdaniami i rozumiec oczywiscie co sie do nas mowi. Od
      jutra szlifuje swoj angielski :) Ps. znalazlem w ksiegarni merlin ksiazke,
      samouczek angielskiego dla wyjezdzajacych do pracy w anglii. 13pln plus
      wysylka. razem ok. 20pln. pozdro
    • Gość: kurka Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 18:47
      Coox moze ty bys nam mogl cos jeszcze powiedziec..? Jak jest z ta znajomoscia jezyka np..
      • coox Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl 12.04.05, 16:18
        np kolega ktory juz tu jest ustawial sie w kolejce w kantynie po jedzenie i
        zawsze powtarzal the same bo nie wiedzial, albo wszystko co bral nazywa "this"
        rozumie na pewno wiecej ale tak to jest wiecej sie rozumie niz umie powiedziec.
        Nie jest tak zle w magazynei polowa kolorowych ledwo duka i jakos sobie radza.
        MY tez
        pozdrawiam
        • Gość: anulka7 Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.e-wroc.com 13.04.05, 22:11
          ale jaja:)))
    • Gość: uerr Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 09:43
      A jest moze ktos kto sie nie dostal..? Napiszcie gdzie pracujecie poprzez itc i ile wam placa i jeszcze jakies ogolne info by sie przydalo. thx .pr
    • Gość: kamila Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: 82.139.26.* 17.04.05, 15:42
      a jaki jest minimalny czas pobytu w Anglii? Czy można jechać na 2 miesiące ? (Z
      ITC)
      • Gość: q Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.e-wroc.com 18.04.05, 08:03
        zawsze możesz zerwać kontrakt, bez porozumienia albo np powiedzieć że wracasz
        do polandu bo umarł ci ktoś bliski, jesteś w ciąży etc. albo coś schrzanić i
        sami cie wywalą:))
    • Gość: rakus Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:42
      Coox a jak mieszkacie i ile placicie za pokoj? I jak z jedzeniem, bo wspominales cos o kantynie. Pozdro
      • Gość: E Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.rybnet.pl 21.04.05, 12:19
        A macie jakies doswiadczenie na stanowisku na ktore aplikujecie?
        • Gość: jamo Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.unregistered.media-com.com.pl 21.04.05, 13:25
          moze na typowo niewolnicze stanowisko niektorzy wyjechali za pośrednictwem itc
          o ile te pozytywne posty nie sa improwizowane . Wyglada , rowniez po swoim
          doświadczeniu, że mozna czekać miesiacami-spełniajac warunki - i nadal nic . A
          gdy probuje sie, przynajmniej w Krakowie dowiedzieć czy nadal sa
          zainteresowani , to oczywiście tak, jednak gdy pytam dlaczego, rozmowa sie
          konczy , dziekuje dowidzenia wysilone . Wydaje mi się niezłym pomyslem nagranie
          reportażu w stylu usterka w TVN-ie - Kraków pokazuje tam oblicze kompetencji ,
          uczciwości itp, jak w zlym śnie .
          • Gość: rakus Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 14:34
            mozesz rozwinac..? co jest nie tak wg ciebie w itc? wyjechales z nimi do pracy?
            dzieki
    • Gość: Paparazzi Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.crowley.pl 21.04.05, 20:37
      Ja bylem w pracy w Anglii przez rok i wyjechalem przez ITC. U mnie wszystko
      poszlo zgodnie z umową ale bywa róznie. Powodzenia!!!!
      • Gość: Mycerynos Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 17:52
        ITC informuje że dany pracodawca gwarantuje zakwaterowanie.
        Czy ktoś może powiedzieć jakie warunki mieszkaniowe, w ile osób itp.
    • Gość: krzysiek Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 12:22
      Witam mam na imie krzysiek.na rozmowe kwalifikacyjną jade w ten czwartek do
      krakowa na godz.9.30.Na razie wiem niewiele.jezeli wiesz cos wiecej to bede
      bardzo wdzieczny za jakies informacje odnosnie itc.Prosze o odpisanie.Kiedy jedziesz
      • Gość: rakus Re: Jade do pracy z ITC. czy ktos też ma takie pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 13:28
        a po jakim czasie sie skontaktowali z toba? rozmowa przez telefon byla po
        angielsku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka