Gość: emi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 13:30 co sadzicie o tym imieniu, moja mama opiekuje sie dziewczynka o tym imieniu, nie sadzicie ze dziwne i nietypowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Berenika 29.10.07, 13:34 Znam dwie Bereniki (jedna ma brata Lubomira, druga siostry Blankę i Birutę). Imię podoba mi się bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Berenika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 13:38 To imię jest przepiekne. Nalezy do moich faworytów. Odpowiedz Link Zgłoś
krimhilda Re: Berenika 31.10.07, 08:10 O boze, Biruta to prawie jak Boruta (diabel) Co to za imie? Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Berenika 31.10.07, 08:46 to polski odpowiednik imienia Birutė (pochodzi najprawdopodobniej od lit. czasownika 'birti' - spadać, upadać'). Występuje też męska forma Birutis (w polskim Birut bodajże, ale się z nią osobiście w naszym języku nigdy nie spotkałam). Na Litwie to dość popularne imię żeńskie, nadawania na poziomie naszej Alicji. Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Berenika 29.10.07, 13:40 nie jest to bardzo popularne imię, ale na pewno nie dziwne, wręcz przeciwnie - bardzo ładne i wdzięczne moim zdaniem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Berenika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 22:10 Bardzo mi się podoba. Znam jedną jedyną Berenikę - dziewczyna ma nie tylko oryginalne imię, ale i zainteresowania! Od dzieciństwa z zapałem uczy się chińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś