36krzysiek 10.10.06, 13:25 Już kiedyś zamieściłem swoją propozycję listu do kapituły: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=41970393&a=42242537 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stara.gropa Re: Order uśmiechu - reaktywacja 10.10.06, 14:09 Brawo Baronie! Jedna torebka jest Twoja. Odpowiedz Link
lylika Re: Order uśmiechu - reaktywacja 10.10.06, 14:20 stara.gropa napisała: > Brawo Baronie! Jedna torebka jest Twoja. ... No nie... Rozdajesz te torebki na prawo i na lewo a miała być licytacja i forsę mieliśmy składać na zakup pralni w Kopenhadze. Ja się już nastawiłam na tę aksamitną a Ty baronowi wciskasz choć On wcale nie chce. Odpowiedz Link
lylika Re: Order uśmiechu - reaktywacja 10.10.06, 14:21 I jeszcze przypominam, że Baron ma być paczką nie torebką. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Order uśmiechu - reaktywacja 10.10.06, 14:41 O matko jedyna!!! Na pomoc!!! Odpowiedz Link
maalza Re: Order uśmiechu - reaktywacja 10.10.06, 14:41 To będzie paczką w torebce...na głowie)) Odpowiedz Link
lylika Re: Order uśmiechu - reaktywacja 10.10.06, 14:49 Ale Baron torebki nie chce a ja tak. Poza tym = Baron paczka z torebką-czapką na głowie = to już przesada. Baron paczka wystarczy.)) Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 12:28 Poza tym jest jeszcze nie tknęta sprawa honorowego obywatelstwa. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 13:03 Jeśli chodzi o obywatelstwo, to czy Baron nie pamięta co ustaliliśmy? A wniosek Barona jest bardzo dobry i teraz rodzice młodocianych dzieci powinni nakłonić swoje pociechy do zebrania jak największej liczby podpisów pod nim. Czekamy na relacje ze zbiorów. Wniosek należy wysłać: Międzynarodowa Kapituła Orderu Uśmiechu 00-491 Warszawa ul. Marii Konopnickiej 6 Odpowiedz Link
groha Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 13:42 Cholercia, nie mam młodocianych dzieci, na wnuki się jeszcze nie zanosi, nawet pożyczyć nie mam skąd, a tu taka ważna sprawa. Ida, na miłość boską, w Tobie jednej nadzieja, gdzieżeś Ty?! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 13:43 Nie tylko Ida, a synek Edyty, córki Edeki, synek Klarisy, córka Anmaniki - to co? Pies? Odpowiedz Link
maalza Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 13:48 Ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka...znaczy - dziecko do dziecka i zbierze się... Odpowiedz Link
maalza Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 13:52 stara.gropa napisała: > ..kiecka? ...niecka? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 13:53 zdradziecka niecka, co wygląda jak kiecka pełna dziecka? Odpowiedz Link
maalza Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 13:55 kiecka pełna dziecka to niecka mazowiecka! Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 14:41 maalza napisała: > stara.gropa napisała: > > > ..kiecka? > > > ...niecka? ...raczej przedszkole Adamsów ! Brrr! > > Odpowiedz Link
groha Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 13:51 Jeśli już, to szczeniaczki (tylko cicho, żeby nie słyszały) ) Odpowiedz Link
edeka5 Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 13:57 stara.gropa napisała: > Nie tylko Ida, a synek Edyty, córki Edeki, synek Klarisy, córka Anmaniki - to > co? Pies? Ciągle się dopytywałam - do ilu lat liczą się dzieci. Pan Tadeusz odpowiedział, że chyba do 16. To Ida i moje już odpadają. Ale Edyta ma siostrę nauczycielkę w podstawówce Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 13:58 Na stronie Orderu nic nie ma na temat wieku, chyba, że ja nie zauważyłam. Dziecko, to dziecko, póki nie stuknie mu osiemnastka. Odpowiedz Link
mzrr21 Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 14:01 Dzieckop to dziecko nawet jak ma 60 Odpowiedz Link
edeka5 Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 15:24 stara.gropa napisała: > Dziecko, to dziecko, póki nie stuknie mu osiemnastka. Przeczytałam - osiemdziesiątka )) Odpowiedz Link
ida14 Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 16:29 Jestem. mam awarie Internetu. napisze jak będę miala chwile. naprawde chce to zrobić, bardzo. Dla mnie to zaszczyt. Tylko tak bardzo brak mi czasu. Odpowiedz Link
goonia Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 18:27 Ja bym chciala wiedziec, czy te podpisy maja byc pod jednym listem, czy kazdy pisze swoj? Prosze o szybka odpowiedz. Pisanie po polsku trwa straaaaasznie dlugo. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Order uśmiechu - reaktywacja 12.10.06, 08:14 Myślę, że lepiej będzie, jak wyślemy kilka listów. Gooniu, a przepraszam za to niedyskretne pytanie, ile masz lat? Bo rozumiem, że masz zamiar wysłać list Odpowiedz Link
goonia Re: Order uśmiechu - reaktywacja 12.10.06, 21:10 Mloda duchem jestem)) Czy to nie wystarczy? Odpowiedz Link
goonia Re: Order uśmiechu - reaktywacja 12.10.06, 22:05 Ufff, to mi ulzylo. Juz sie balam, ze mnie zaszczyt ominie i moj list nie zostanie uwzgledniony. Odpowiedz Link
never_enough Re: Order uśmiechu - reaktywacja 12.10.06, 22:25 Moje dziecko ma niecałe 5 lat, ale pisać umie. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Order uśmiechu - reaktywacja 19.10.06, 10:24 Jak postępy w pisaniu wniosków? Odpowiedz Link
ida14 Re: Order uśmiechu - reaktywacja 19.10.06, 10:34 Szanowna Kapituło! Wnosze o nadanie Orderu UŚmiechu najpoczytaniejszej polskiej pisarce Joannie Chmielewskiej. jest ona autorka dwuch srii książek dla młodzierzy. Jedna z nich opowiada o przygodach pomysłowego rodzeństwa- janeczki i Pawełka Chobrowiczow, a druga opisuje perypetie szkolnych przyjaciólek Okretki i Tereski. Książki te budza uśmiech na twarzach trzeciego juz pokolenia młodych czytelników. Dla najmłodszych Pani Joanna napisała dwie ksiązki o sympatycznym niedźwiedziu Pafnucym, które nie tylko bawia, ale równiez ucza dzieci dbałosci o przyrode i miłosci do natury. Równiez dzieła adreowane o dorosłych niejednokrotnie sa zdejmowane z półki rodziców i czytane przez ich pociechy. Autorka ma niesamowite poczucie humoru i potrafi rozbawic do łez. Sama mówi, ze "powaga jest tarcza głupców". Myśle wiec, że w pełni zasługuje na Order Usmiechu. Ania (Sekcja Małodziezowa Towarzystwa Wszystko Chmielewskie) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Order uśmiechu - reaktywacja 20.10.06, 14:17 Brawo Ida! Wniosek IDEALNY. Tylko trzeba literówki poprawić (ChAbrowiczowie! itp.) i gotowe) Gratuluję zwięzłości i jakości Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Order uśmiechu - reaktywacja 20.10.06, 16:10 Dobrze Idus )) niech to teraz rozpatrza pozytywnie i nie wyglupiaja z ociaganiem. Odpowiedz Link
mucha90 Re: Order uśmiechu - reaktywacja 20.10.06, 16:33 Skomentuje krótko: To chyba mówi samo za siebie Odpowiedz Link