Dodaj do ulubionych

Order uśmiechu - reaktywacja

10.10.06, 13:25
Już kiedyś zamieściłem swoją propozycję listu do kapituły:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=41970393&a=42242537
Obserwuj wątek
    • stara.gropa Re: Order uśmiechu - reaktywacja 10.10.06, 14:09
      Brawo Baronie! Jedna torebka jest Twoja.
      • lylika Re: Order uśmiechu - reaktywacja 10.10.06, 14:20
        stara.gropa napisała:

> Brawo Baronie! Jedna torebka jest Twoja.
        ...
        No nie... Rozdajesz te torebki na prawo i na lewo a miała być licytacja i forsę mieliśmy składać na zakup pralni w Kopenhadze. Ja się już nastawiłam na tę aksamitną a Ty baronowi wciskasz choć On wcale nie chce.
        • lylika Re: Order uśmiechu - reaktywacja 10.10.06, 14:21
          I jeszcze przypominam, że Baron ma być paczką nie torebką.
          • 36krzysiek Re: Order uśmiechu - reaktywacja 10.10.06, 14:41
            O matko jedyna!!! Na pomoc!!!
            • maalza Re: Order uśmiechu - reaktywacja 10.10.06, 14:41
              To będzie paczką w torebce...na głowiesmile))
              • lylika Re: Order uśmiechu - reaktywacja 10.10.06, 14:49
                Ale Baron torebki nie chce a ja tak.smile Poza tym = Baron paczka z torebką-czapką na głowie = to już przesada. Baron paczka wystarczy.smile))
                • 36krzysiek Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 12:27
                  No i co dalej ???
                  • 36krzysiek Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 12:28
                    Poza tym jest jeszcze nie tknęta sprawa honorowego obywatelstwa.
                    • stara.gropa Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 13:03
                      Jeśli chodzi o obywatelstwo, to czy Baron nie pamięta co ustaliliśmy?
                      A wniosek Barona jest bardzo dobry i teraz rodzice młodocianych dzieci powinni
                      nakłonić swoje pociechy do zebrania jak największej liczby podpisów pod nim.
                      Czekamy na relacje ze zbiorów.
                      Wniosek należy wysłać:
                      Międzynarodowa Kapituła Orderu Uśmiechu
                      00-491 Warszawa
                      ul. Marii Konopnickiej 6
                      • groha Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 13:42
                        Cholercia, nie mam młodocianych dzieci, na wnuki się jeszcze nie zanosi, nawet
                        pożyczyć nie mam skąd, a tu taka ważna sprawa. Ida, na miłość boską, w Tobie
                        jednej nadzieja, gdzieżeś Ty?!
                        • stara.gropa Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 13:43
                          Nie tylko Ida, a synek Edyty, córki Edeki, synek Klarisy, córka Anmaniki - to
                          co? Pies?
                          • maalza Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 13:48
                            Ziarnko do ziarnka i zbierze się miarkasmile...znaczy - dziecko do dziecka i
                            zbierze się...
                            • stara.gropa Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 13:50
                              ..kiecka?
                              • maalza Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 13:52
                                stara.gropa napisała:

> ..kiecka?

...niecka?
                                • stara.gropa Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 13:53
                                  zdradziecka niecka, co wygląda jak kiecka pełna dziecka?
                                  • maalza Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 13:55
                                    kiecka pełna dziecka to niecka mazowiecka!
                                • 36krzysiek Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 14:41
                                  maalza napisała:

> stara.gropa napisała:
                                  >
                                  > > ..kiecka?
                                  >
                                  >
                                  > ...niecka?

...raczej przedszkole Adamsów ! Brrr!
                                  >
                                  >
                          • groha Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 13:51
                            Jeśli już, to szczeniaczki (tylko cicho, żeby nie słyszały) smile)
                          • edeka5 Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 13:57
                            stara.gropa napisała:
                            > Nie tylko Ida, a synek Edyty, córki Edeki, synek Klarisy, córka Anmaniki - to
                            > co? Pies?

Ciągle się dopytywałam - do ilu lat liczą się dzieci. Pan Tadeusz odpowiedział,
                            że chyba do 16. To Ida i moje już odpadają. Ale Edyta ma siostrę nauczycielkę w
                            podstawówce wink
                            • stara.gropa Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 13:58
                              Na stronie Orderu nic nie ma na temat wieku, chyba, że ja nie zauważyłam.
                              Dziecko, to dziecko, póki nie stuknie mu osiemnastka.
                              • mzrr21 Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 14:01
                                Dzieckop to dziecko nawet jak ma 60
                              • edeka5 Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 15:24
                                stara.gropa napisała:
                                > Dziecko, to dziecko, póki nie stuknie mu osiemnastka.

Przeczytałam - osiemdziesiątka smile))
                                • ida14 Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 16:29
                                  Jestem. mam awarie Internetu. napisze jak będę miala chwile. naprawde chce to
                                  zrobić, bardzo. Dla mnie to zaszczyt. Tylko tak bardzo brak mi czasu.
                                  • goonia Re: Order uśmiechu - reaktywacja 11.10.06, 18:27
                                    Ja bym chciala wiedziec, czy te podpisy maja byc pod jednym listem, czy kazdy
                                    pisze swoj?
                                    Prosze o szybka odpowiedz. Pisanie po polsku trwa straaaaasznie dlugo.
                                    • stara.gropa Re: Order uśmiechu - reaktywacja 12.10.06, 08:14
                                      Myślę, że lepiej będzie, jak wyślemy kilka listów. Gooniu, a przepraszam za to
                                      niedyskretne pytanie, ile masz lat? Bo rozumiem, że masz zamiar wysłać listsmile
                                      • goonia Re: Order uśmiechu - reaktywacja 12.10.06, 21:10
                                        Mloda duchem jestemsmile)) Czy to nie wystarczy?
                                        • lylika Re: Order uśmiechu - reaktywacja 12.10.06, 21:13
                                          Całkowicie.smile))
                                          • goonia Re: Order uśmiechu - reaktywacja 12.10.06, 22:05
                                            Ufff, to mi ulzylo. Juz sie balam, ze mnie zaszczyt ominie i moj list nie
                                            zostanie uwzgledniony.
                                            • never_enough Re: Order uśmiechu - reaktywacja 12.10.06, 22:25
                                              Moje dziecko ma niecałe 5 lat, ale pisać umie.
                                              • mzrr21 Re: Order uśmiechu - reaktywacja 13.10.06, 07:43
                                                Może być 3,5 letni wnuk
    • stara.gropa Re: Order uśmiechu - reaktywacja 19.10.06, 10:24
      Jak postępy w pisaniu wniosków?
      • ida14 Re: Order uśmiechu - reaktywacja 19.10.06, 10:25
        Chowam sie...
        • ida14 Re: Order uśmiechu - reaktywacja 19.10.06, 10:34
          Szanowna Kapituło!
          Wnosze o nadanie Orderu UŚmiechu najpoczytaniejszej polskiej pisarce Joannie
          Chmielewskiej. jest ona autorka dwuch srii książek dla młodzierzy. Jedna z nich
          opowiada o przygodach pomysłowego rodzeństwa- janeczki i Pawełka Chobrowiczow,
          a druga opisuje perypetie szkolnych przyjaciólek Okretki i Tereski. Książki te
          budza uśmiech na twarzach trzeciego juz pokolenia młodych czytelników. Dla
          najmłodszych Pani Joanna napisała dwie ksiązki o sympatycznym niedźwiedziu
          Pafnucym, które nie tylko bawia, ale równiez ucza dzieci dbałosci o przyrode i
          miłosci do natury. Równiez dzieła adreowane o dorosłych niejednokrotnie sa
          zdejmowane z półki rodziców i czytane przez ich pociechy. Autorka ma
          niesamowite poczucie humoru i potrafi rozbawic do łez. Sama mówi, ze "powaga
          jest tarcza głupców". Myśle wiec, że w pełni zasługuje na Order Usmiechu.
          Ania (Sekcja Małodziezowa Towarzystwa Wszystko Chmielewskie)
          • g0p0s Re: Order uśmiechu - reaktywacja 20.10.06, 14:17
            Brawo Ida! Wniosek IDEALNY. Tylko trzeba literówki poprawić (ChAbrowiczowie!
            itp.) i gotowesmile) Gratuluję zwięzłości i jakoścismile
          • asia.sthm Re: Order uśmiechu - reaktywacja 20.10.06, 16:10
            Dobrze Idus smile))

niech to teraz rozpatrza pozytywnie i nie wyglupiaja z ociaganiem.
          • mucha90 Re: Order uśmiechu - reaktywacja 20.10.06, 16:33
            Skomentuje krótko: smilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmile

To chyba mówi samo za siebie wink
    • stara.gropa Przypomnienie 07.11.06, 14:45
      Czy ktoś już wykonał pierwszy krok?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka