jumbojet1663 30.03.06, 09:16 Jeżeli tak to dlaczego, jeżeli nie to dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mushasi Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:00 jumbojet1663 napisał: > Jeżeli tak to dlaczego, jeżeli nie to dlaczego? To prowokacyjne bardzo , ale wszystko zależy od człowieka . U mojego ojca pracuje zawsze paru więźniów i powiem że większość z nich jest całkowicie normalna i oceniam ich pozytywnie . Co innego z notorycznymi przestępcami . Zupełnie inacej mogę patrzeć na ludzi którzy w więzieniu znależli się przez zrządzenie losu ,a inaczej na ludzi którzy już tacy są i nie ma sposobu na ich poprawę . Mam wuja który siedział 2 razy w więzieniu bo stanoł w obronie swojej żony . Ciocia go kocha miomo że są ze sobą z przerwami już od 30 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja033 Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:09 Ja nie. Rzadko kto siedzi za niewinność, chociaż większość tak mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
mushasi Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:12 Oczywiuście masz racje ale różne bywają przypadki . A kierowcy którzy mają wypadki to co ....???? Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja033 Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:13 Co do kierowców, to trochę inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
mushasi Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:26 Tak patrycja , ale to też przestępcy w świetle prawa. Tak się składa , że mój ojciec zatrudniał właśnie u siebie w warsztacie skazanych , a ja miałem okazję przyjżeć się im dokładnie bo wychowałem się praktycznie w stolarni . Mogę Cię zapewnić żę niektórzy z nich są wiecej warci niż na to wskazuje społeczeństwo . Po prostu noga im sie powineła i to wszystko . Po jednorazowej przygodzie , nigdy już nie mają takich problemów . Wyobraźmy sobie , żę pies sąsiadki nas.... Ci na wycieraczkę , ty otwierasz drzwi i uśmiercasz kopniakiem zwierze , które spada na dół po schodach , wychodzi sąsiadka i i ty jej jeszcze naubliżasz . Potem sąd, wyrok i co jesteś już przestępcą Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja033 Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:29 Ja uważam, że nie należy takim ludziom ufać Odpowiedz Link Zgłoś
jumbojet1663 Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:21 Oni potrafia pisać długie listy, są tacy empatyczni, potrafią oddać na papierze najmniejszy szczegół:) Odpowiedz Link Zgłoś
mushasi Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:31 Masz racje ale zawsze i wszędzie musisz trzeźwo ocenić człowieka . Nie ma recepty na normalnośc i moralność . Wiem że miłość zaślepia i wzrok się psuje jednak w tym szczególnym przypadku nie bazowałbym na korespondencji , można wszystko napisać nawet to że Ciebie kocham . I co uwierzysz ??? To tylko słowa , po to mamy rozum żeby z niego korzystać :) Odpowiedz Link Zgłoś
jumbojet1663 Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:41 Ja ze słowem kocham jestem bardzo zachowawczy Odpowiedz Link Zgłoś
mushasi Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:35 Sory ale ja raczej w korespondencyjne miłości nie wierzę . Na papierze można lać wodę aż miło . Czyż ludzie nie po to spotykają się i obcują ze sobą żeby się poznać i ewentualnie .... ale to już zależy od wielu rzeczy . Odpowiedz Link Zgłoś
jumbojet1663 Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:38 Nie chodzi o to:) Ze mnie np. taka świnia, ze po stylu pisania i niektórych poglądach poznam kto siedział w kiciu. Przyjrzyj się wnikliwie niektórym forumowym wpisom Odpowiedz Link Zgłoś
mushasi Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:44 Może i tak ja nie oceniam ludzi po tym co piszą . Tak sie składa że w mojej rodzinie jest sporo prawników i ludzi związanych z wymiarem sprawiedliwości . Równocześnie tak się składa , że mieszkałem w kamienicy która przed wojną należała do mojej rodziny . W tej chwili mofgę powiedzieć z ręką na sercu , żę jestem jedynym dzieckiem wychowanym w tej kamienicy , który nie siedział . To smutne ale niestety prawdziwe . Odpowiedz Link Zgłoś
jumbojet1663 Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:49 Czy to ważne kogo masz w rodzinie? Czy prawnika czy ksiedza, bo nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
mushasi Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:58 Odpowiem krutko . Znam tych ludzi i środowisko bo miałem z nimi zawsze do czynienia . A poza tym oni mnie wychowali prawie jak rodzina . Nawet nie wiesz jakie historii człowiek się nasłuchał . Może kiedyś napiszę książkę na ten temat. niektóre historie są naprawdę fascynujące . Odpowiedz Link Zgłoś
jumbojet1663 Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:59 Fascynujace naprawde... a mnie wychowywały wilki w lesie:) Odpowiedz Link Zgłoś
mushasi Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 11:04 Zupełnie nie rozumiem skąd ta złośliwość . Ja nie maiłem matki wieć warsztat był moim domem i Ci ludzie moją rodziną w pewnym sensie . A skoro Cię wilki wychowały no no ... Odpowiedz Link Zgłoś
jumbojet1663 Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 11:40 Wracając do tematu, oni potrzebują nieustannej uwagi i wiecznego potwierdzania wartośi Odpowiedz Link Zgłoś
danuta.abc Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 11:47 Oni mają przerąbane, jak na przyklad uda im się znaleźć pracę w dużej firmie, jak się do tego nie przyznali. Jak się to wyda to od razu wylatują, bo firma nie pozwoli sobie na ryzyko utraty dobrego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja033 Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 12:03 danuta.abc napisała: > Oni mają przerąbane, jak na przyklad uda im się znaleźć pracę w dużej firmie, > jak się do tego nie przyznali. Jak się to wyda to od razu wylatują, bo firma > nie pozwoli sobie na ryzyko utraty dobrego imienia. Dlaczego przerąbane? Skoro ukrywaja cos i kłamia, to znaczy, że nie są wiarygodni. Też bym takiego wyrzuciła Odpowiedz Link Zgłoś