Dodaj do ulubionych

Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia?

30.03.06, 09:16
Jeżeli tak to dlaczego, jeżeli nie to dlaczego?
Obserwuj wątek
    • mushasi Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:00
      jumbojet1663 napisał:

> Jeżeli tak to dlaczego, jeżeli nie to dlaczego?

To prowokacyjne bardzo , ale wszystko zależy od człowieka .
      U mojego ojca pracuje zawsze paru więźniów i powiem że większość z nich jest
      całkowicie normalna i oceniam ich pozytywnie .
      Co innego z notorycznymi przestępcami .
      Zupełnie inacej mogę patrzeć na ludzi którzy w więzieniu znależli się przez
      zrządzenie losu ,a inaczej na ludzi którzy już tacy są i nie ma sposobu na ich
      poprawę .
      Mam wuja który siedział 2 razy w więzieniu bo stanoł w obronie swojej żony .
      Ciocia go kocha miomo że są ze sobą z przerwami już od 30 lat.
      • patrycja033 Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:09
        Ja nie. Rzadko kto siedzi za niewinność, chociaż większość tak mówi.
        • mushasi Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:12
          Oczywiuście masz racje ale różne bywają przypadki .
          A kierowcy którzy mają wypadki to co ....????
          • patrycja033 Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:13
            Co do kierowców, to trochę inaczej
            • mushasi Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:26
              Tak patrycja , ale to też przestępcy w świetle prawa.
              Tak się składa , że mój ojciec zatrudniał właśnie u siebie w warsztacie
              skazanych , a ja miałem okazję przyjżeć się im dokładnie bo wychowałem się
              praktycznie w stolarni .
              Mogę Cię zapewnić żę niektórzy z nich są wiecej warci niż na to wskazuje
              społeczeństwo .
              Po prostu noga im sie powineła i to wszystko .
              Po jednorazowej przygodzie , nigdy już nie mają takich problemów .
              Wyobraźmy sobie , żę pies sąsiadki nas.... Ci na wycieraczkę , ty otwierasz
              drzwi i uśmiercasz kopniakiem zwierze , które spada na dół po schodach ,
              wychodzi sąsiadka i i ty jej jeszcze naubliżasz .
              Potem sąd, wyrok i co jesteś już przestępcą
              • patrycja033 Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:29
                Ja uważam, że nie należy takim ludziom ufać
      • jumbojet1663 Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:21
        Oni potrafia pisać długie listy, są tacy empatyczni, potrafią oddać na papierze
        najmniejszy szczegół:)
        • mushasi Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:31
          Masz racje ale zawsze i wszędzie musisz trzeźwo ocenić człowieka .
          Nie ma recepty na normalnośc i moralność .
          Wiem że miłość zaślepia i wzrok się psuje jednak w tym szczególnym przypadku
          nie bazowałbym na korespondencji , można wszystko napisać nawet to że Ciebie
          kocham .
          I co uwierzysz ???
          To tylko słowa , po to mamy rozum żeby z niego korzystać :)
          • jumbojet1663 Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:41
            Ja ze słowem kocham jestem bardzo zachowawczy
    • mushasi Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:35
      Sory ale ja raczej w korespondencyjne miłości nie wierzę .
      Na papierze można lać wodę aż miło .
      Czyż ludzie nie po to spotykają się i obcują ze sobą żeby się poznać i
      ewentualnie .... ale to już zależy od wielu rzeczy .
      • jumbojet1663 Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:38
        Nie chodzi o to:)
        Ze mnie np. taka świnia, ze po stylu pisania i niektórych poglądach poznam kto
        siedział w kiciu. Przyjrzyj się wnikliwie niektórym forumowym wpisom
        • mushasi Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:44
          Może i tak ja nie oceniam ludzi po tym co piszą .
          Tak sie składa że w mojej rodzinie jest sporo prawników i ludzi związanych z
          wymiarem sprawiedliwości .
          Równocześnie tak się składa ,
          że mieszkałem w kamienicy która przed wojną należała do mojej rodziny .
          W tej chwili mofgę powiedzieć z ręką na sercu , żę jestem jedynym dzieckiem
          wychowanym w tej kamienicy , który nie siedział .
          To smutne ale niestety prawdziwe .
          • jumbojet1663 Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:49
            Czy to ważne kogo masz w rodzinie? Czy prawnika czy ksiedza, bo nie rozumiem
            • mushasi Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:58
              Odpowiem krutko .
              Znam tych ludzi i środowisko bo miałem z nimi zawsze do czynienia .
              A poza tym oni mnie wychowali prawie jak rodzina .
              Nawet nie wiesz jakie historii człowiek się nasłuchał .
              Może kiedyś napiszę książkę na ten temat.
              niektóre historie są naprawdę fascynujące .
              • jumbojet1663 Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 10:59
                Fascynujace naprawde... a mnie wychowywały wilki w lesie:)
                • mushasi Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 11:04
                  Zupełnie nie rozumiem skąd ta złośliwość .
                  Ja nie maiłem matki wieć warsztat był moim domem i Ci ludzie moją rodziną w
                  pewnym sensie .
                  A skoro Cię wilki wychowały no no ...
                  • jumbojet1663 Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 11:40
                    Wracając do tematu, oni potrzebują nieustannej uwagi i wiecznego potwierdzania
                    wartośi
                    • danuta.abc Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 11:47
                      Oni mają przerąbane, jak na przyklad uda im się znaleźć pracę w dużej firmie,
                      jak się do tego nie przyznali. Jak się to wyda to od razu wylatują, bo firma
                      nie pozwoli sobie na ryzyko utraty dobrego imienia.
                      • patrycja033 Re: Która wyszłaby za mąż za byłego więźnia? 30.03.06, 12:03
                        danuta.abc napisała:

> Oni mają przerąbane, jak na przyklad uda im się znaleźć pracę w dużej firmie,
                        > jak się do tego nie przyznali. Jak się to wyda to od razu wylatują, bo firma
                        > nie pozwoli sobie na ryzyko utraty dobrego imienia.

Dlaczego przerąbane? Skoro ukrywaja cos i kłamia, to znaczy, że nie są
                        wiarygodni. Też bym takiego wyrzuciła
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka