arges 04.07.05, 20:52 6 lipca o godzinie 18.00 w greckokatolickim soborze archikatedrlanym odbędzie się koncert muzyki cerkiewnej, w którym wezmą udział dwa chóry z Polski ( "Żurawli" i "Namysto" ) oraz chór Seminarium Duchownego ze Lwowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oki Re: muzyka cerkiewna - koncert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 23:17 gdzie bilety i po ile Odpowiedz Link Zgłoś
arges Re: muzyka cerkiewna - koncert 06.07.05, 10:10 Cha, cha, cha... Weri fany!!! Takie koncerty są za darmochę!!! :D Zapraszam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toff Re: muzyka cerkiewna - koncert IP: *.tys84.1000lecie.pl 08.07.05, 23:08 Świetna sprawa. Mam troche płyt z roznymi chorami - gregorianskimi, gruzinskimi, bulgarskimi, ruskimi cerkiewnymi itp. Dla mnie bomba! Na pewno sie wybiore jak tylko przyjade do Przemyśla :-) 6 sierpnia to dobra data, mysle. e.g. Michał Urbaniak "Decadence" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toff Re: muzyka cerkiewna - koncert IP: *.tys84.1000lecie.pl 08.07.05, 23:16 No oczywiście zobaczylem co chcialem zobaczyc :/ 6 lipca a nie 6 sierpnia. Szkoda. Moze bedzie jeszcze jeden taki gig w sierpniu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
albida Re: muzyka cerkiewna - koncert 09.07.05, 09:24 A ja byłabym chętna posłuchać ich wszystkich. ;o) Co do koncertów to zerknij tutaj www.mateusz.pl/jaroslaw/index1.htm może znajdziesz coś dla siebie. A sam koncert był piękny. Szkoda, że tak mało ludzi o nim wiedziało/przyszło. Arges BARDZO DZIĘKUJĘ za informację! Odpowiedz Link Zgłoś
arges Re: muzyka cerkiewna - koncert 09.07.05, 13:29 Cieszę się Albido, że mój post komuś się przydał. :) Rzeczywiście publika nie dopisała. Fakt, że koncert był "imprezą" parafialną, bo był częścią "Kongresu Eucharystycznego", ale jakiś plakat mógłby pojawić się w mieście. Trochę szkoda, że w tej świątyni jest tak żałosna akustyka. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
albida Re: muzyka cerkiewna - koncert 09.07.05, 22:56 Nie tylko mnie - nas jest całe stadko słuchających. I przyzwyczailiśmy się do wyszukiwania wieści o koncertach parafialnych (co jest niezwkle trudne) - często są one niezwykłe. Dlatego bardzo dziękuję za każdą informację... i z jeszcze większą ochotą czekam na kolejne ;D Odpowiedz Link Zgłoś
arges Re: muzyka cerkiewna - koncert 09.07.05, 14:09 www.grekat.stalwol.pl Na powyższej stronej internetowej są udostępnione pliki do ściągnięcia z muzyką cerkiewną w wykonaniu mnichów studyckich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: muzyka cerkiewna - koncert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 08:58 Nie lubię takiej muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś