Dodaj do ulubionych

Z Wenezueli na Arubę - promem czy samolotem?

11.01.04, 21:05
Może ktoś z Was przebył taką drogę?
Jeśli tak to prośba z którego miasta, jakimi liniami, za ile i może jakieś
przydatne linki?
Serdeczne dzięki:)))
Obserwuj wątek
    • Gość: kkk Re: Z Wenezueli na Arubę - promem czy samolotem? IP: *.acn.waw.pl 14.01.04, 23:41
      raczej samolotem, co prawda nie byłam na Arrubie, ale byłam na bliźniaczej
      wyspie Curacao. Niestety nawet z wyspy na wyspę nie można było się przedostać
      promem tylko samolotem lokalnych linii (koszt 100-150 USD w obie strony). Z
      Curacao nie było żadnych promów do Wenezueli (ale były samoloty). Proponuję
      napisać do amerykańskiej informacji turystycznej specjalizującej się w tej
      tematyce ata.newjersey@toaruba.com lub zadzwonić do lokalnej informacji
      turystycznej Aruba Tourism Authority 297/823 777 lub znaleźć ich adres
      internetowy.
    • starypierdola Re: Z Wenezueli na Arubę - promem czy samolotem? 15.01.04, 00:34
      Zalezey skad i jak. Ja lecialem z Punto Fijo na Arube i po tym na Curacao. Z
      PF na Arube jakies 15 minut samolotem smiglowym.
      Jak z Caracas to lepiej promem. Macieszysz sie morzem.
      SP
      • kreola Re: Z Wenezueli na Arubę - promem czy samolotem? 15.01.04, 22:23
        Piekny nick!!! Dzieki za informacje. Chyba wole prom, wlasnie zeby nacieszyc
        sie morzem (moje ulubione).
        A moge liczyc na jakies ciekawostki z Wenezueli i Aruby, bo cos czuje ze na
        bratnia (podroznicza) dusze trafilam!?
        • starypierdola Re: Z Wenezueli na Arubę - promem czy samolotem? 16.01.04, 16:39
          Nie wiem co konkretnie CI napisac; ja pracowalem w Colombii, po Wenezueli
          jezdzilem samochodem na wakacjach, na wiekszosc wysp Karaiblsich latalem
          samolotem i budzet nie byl zbyt napiety. To moze miec wplyw na moje "doznania"

W sumie: plaze na Aruba i Curacao sa dziadowskie, obie
          wyspy "zamerykanizowane" i "zeuropeizowane" (zaleta: dobre i chlodne piwo, nie
          Cerveza Polar); Isla Margarita nie do pobicia; caly szereg wspanialych plaz
          w roznych miejscach wzdluz wybrzeza Wenezueli; Merida warta zobaczenia (snieg
          blisko rownika).

Sp
          • kreola w sprawie wysepek 17.01.04, 20:30
            oczywiscie na Isla Margarita tez sie wybieram! A widziales moze archipelag Los
            Roques. Słyszałam ze to najpiekniejsze wyspy, ale niewiele o nich informacji.
            • starypierdola Re: w sprawie wysepek 17.01.04, 21:23
              Sliczne! Lecialem malym samolotem z Caracas. Nie ma specjalnie "facilities",
              tzn. hoteli, barow, etc., jak na Arubie czy Curacao. Malo ludzi, naprawde
              MALO! Za to snorkeling czy scuba diving wspaniale. Jak dasz rade i jak lubisz
              nature to jedz tam.
              SP
              • kreola Re: w sprawie wysepek 18.01.04, 00:43
                Nature lubie i nurkowanie tez:)
                Jak mi czasu wystarczy to polece. jestem na etapie zbierania informacji i
                tworzenia planu wycieczki. Zaczynam od Wenezueli, bo tak laduje, a koncze na
                Arubie bo stamtad wylatuje.
                SP zdaje sie ze sporo tam zobaczyles, zazdroszcze:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka