Gość: *** IP: *.media4.pl 18.04.06, 17:45 na majowy weekend? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jusytka Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? 18.04.06, 19:38 AquaCity w Popradzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:28 Lepiej zostań w domu. Ludzie co wy z tą Słowacją i jej wodami termalnymi. Wszędzie głęboka komuna i syf. Wpisz w wyszukiwarkę Słowacja i poczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
tatroman1 Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? 18.04.06, 23:22 Nie zgadzam się z przedmówcą. Byłem przed świętami. Woda czyściutka, aż nie chce się z basenu wychodzić. Oravice- pięknie usytuowana górska miejscowość. 14 km od przejścia granicznego Chochołów - Sucha Hora Polecam tam jechać Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? 20.04.06, 12:57 Może zamiast czytać bzdury sam byś się tam wybrał i sprawdził? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juro Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 00:03 Polecam Liptowski Mikulasz.Jest super.Bilety można kupić już na granicy ze zniżką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? IP: *.media4.pl 19.04.06, 08:08 aha, dodam ze bardziej chodziłoby mi o uzdrowisko niz park rozrywki:) Odpowiedz Link Zgłoś
tatroman1 Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? 19.04.06, 17:07 Jeżeli uzdrowisko bez atrakcji i tanio to polecam wspomniane już Oravice Krótko, zwięźle opisane i ze zdjęciami jest to na stronie: www.gimczad.pl Po otwarciu strony kliknąć: 1/ Czarny Dunajec 2/ Oravice Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? 19.04.06, 18:52 Ja byłam we Vrbov. Było baaaardzo tłoczno, no ale to były wakacje.To niedaleko Popradu a podobno o wiele taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? IP: *.media4.pl 19.04.06, 19:08 zastanawiam sie nad szczawnicą...a na słowacje wypad w jeden dzien - co o tym mylsicie (o ile znajde jeszcze teraz jakis pokój:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szarotka Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? IP: *.mofnet.gov.pl 20.04.06, 08:20 W Szczawnicy, podobnie jak w Zakopanem będzie tłum, tak zresztą jest już teraz we wszystkich atrakcyjnych miejscach na tzw. dłuuugie weekendy. Ja osobiście szukałabym miejsc mało popularnych i przez to spokojnych. Jeśli zależy Ci na wodach termalnych to faktycznie wybierz Słowację. Myślę, że Oravice były dobrą propozycją. Jeśli zdecydujesz sie na Szczawnicę, spróbuj poszukać czegoś na obrzeżach - Szlachtowa, Jaworki, Krościenko, ewentualnie nawet (jeśli ma sie samochod) Kłodne, Tylmanowa lub Grywałd. Jest większa szansa na miejsca, a poza tym moze być taniej i spokojniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jusytka Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 20.04.06, 12:59 Taniej owszem, ale o niebo gorzej od Popradu ... Odpowiedz Link Zgłoś
tatroman1 Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? 20.04.06, 13:58 Od lat korzystam z Oravic, zarówno latem jak i zimą, ponieważ: 1/ Woda bogata w różnorodne składniki mineralne 2/ Dogodne wypady z Chochołowa, Witowa czy Kościelska 3/ Tanio 4/ Leżąc w wodzie oglądam piękne widoki na Tatry Zachodnie 5/ Można dołożyć spacer malowniczą Doliną Juraniową i do granicy 14 km Odpowiedz Link Zgłoś
tree36 Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? 23.04.06, 11:45 Czy znasz adresy niedrogich kwater dla 4 osób na majowy weekend w Oravicach?? Odpowiedz Link Zgłoś
tatroman1 Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? 23.04.06, 12:37 Dojeżdżając do granicy Chochołów - Suha Hora około 5 km jadąc na Trstene ( jest tylko 1 droga) dojeżdżamy do miejscowości: Vitanova a tam co drugi dom to kwatery, a stamtąd 6 km do Oravic. W Oravicach jest dużo drożej. W Vitanowej nie ma możliwości nie dostać kwatery. Ewentualnie kwatera w Suchej Horze lub Chochołowie i dojazd te parę kilometrów do Oravic. Do zobaczenia na kąpielisku w Oravicach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? IP: *.media4.pl 23.04.06, 15:37 udało sie załatwic nocleg w szczaenicy (chociaz było ciezko), na słowacje pojedziemy w jeden dzien Odpowiedz Link Zgłoś