Dodaj do ulubionych

Słowacja - wody termalne - które wybrac?

IP: *.media4.pl 18.04.06, 17:45
na majowy weekend?
Obserwuj wątek
    • jusytka Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? 18.04.06, 19:38
      AquaCity w Popradzie
    • Gość: leon Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:28
      Lepiej zostań w domu. Ludzie co wy z tą Słowacją i jej wodami termalnymi.
      Wszędzie głęboka komuna i syf. Wpisz w wyszukiwarkę Słowacja i poczytaj.
      • tatroman1 Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? 18.04.06, 23:22
        Nie zgadzam się z przedmówcą.
        Byłem przed świętami.
        Woda czyściutka, aż nie chce się z basenu wychodzić.
        Oravice- pięknie usytuowana górska miejscowość.
        14 km od przejścia granicznego Chochołów - Sucha Hora
        Polecam tam jechać
      • jusytka Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? 20.04.06, 12:57
        Może zamiast czytać bzdury sam byś się tam wybrał i sprawdził?
    • Gość: Juro Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 00:03
      Polecam Liptowski Mikulasz.Jest super.Bilety można kupić już na granicy ze zniżką.
      • Gość: *** Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? IP: *.media4.pl 19.04.06, 08:08
        aha, dodam ze bardziej chodziłoby mi o uzdrowisko niz park rozrywki:)
        • tatroman1 Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? 19.04.06, 17:07
          Jeżeli uzdrowisko bez atrakcji i tanio to polecam wspomniane już Oravice
          Krótko, zwięźle opisane i ze zdjęciami jest to na stronie:
          www.gimczad.pl
          Po otwarciu strony kliknąć:
          1/ Czarny Dunajec
          2/ Oravice
    • flisa3 Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? 19.04.06, 18:52
      Ja byłam we Vrbov. Było baaaardzo tłoczno, no ale to były wakacje.To niedaleko
      Popradu a podobno o wiele taniej.
      • Gość: *** Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? IP: *.media4.pl 19.04.06, 19:08
        zastanawiam sie nad szczawnicą...a na słowacje wypad w jeden dzien - co o tym
        mylsicie (o ile znajde jeszcze teraz jakis pokój:(
        • Gość: Szarotka Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? IP: *.mofnet.gov.pl 20.04.06, 08:20
          W Szczawnicy, podobnie jak w Zakopanem będzie tłum, tak zresztą jest już teraz
          we wszystkich atrakcyjnych miejscach na tzw. dłuuugie weekendy. Ja osobiście
          szukałabym miejsc mało popularnych i przez to spokojnych. Jeśli zależy Ci na
          wodach termalnych to faktycznie wybierz Słowację. Myślę, że Oravice były dobrą
          propozycją. Jeśli zdecydujesz sie na Szczawnicę, spróbuj poszukać czegoś na
          obrzeżach - Szlachtowa, Jaworki, Krościenko, ewentualnie nawet (jeśli ma sie
          samochod) Kłodne, Tylmanowa lub Grywałd. Jest większa szansa na miejsca, a poza
          tym moze być taniej i spokojniej.
      • Gość: Jusytka Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 20.04.06, 12:59
        Taniej owszem, ale o niebo gorzej od Popradu ...
        • tatroman1 Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? 20.04.06, 13:58
          Od lat korzystam z Oravic, zarówno latem jak i zimą, ponieważ:
          1/ Woda bogata w różnorodne składniki mineralne
          2/ Dogodne wypady z Chochołowa, Witowa czy Kościelska
          3/ Tanio
          4/ Leżąc w wodzie oglądam piękne widoki na Tatry Zachodnie
          5/ Można dołożyć spacer malowniczą Doliną Juraniową i do granicy 14 km
          • tree36 Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? 23.04.06, 11:45
            Czy znasz adresy niedrogich kwater dla 4 osób na majowy weekend w Oravicach??
            • tatroman1 Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? 23.04.06, 12:37
              Dojeżdżając do granicy Chochołów - Suha Hora około 5 km jadąc na Trstene
              ( jest tylko 1 droga) dojeżdżamy do miejscowości: Vitanova a tam co drugi dom to kwatery, a stamtąd 6 km do Oravic.
              W Oravicach jest dużo drożej.
              W Vitanowej nie ma możliwości nie dostać kwatery.
              Ewentualnie kwatera w Suchej Horze lub Chochołowie i dojazd te parę kilometrów do Oravic.
              Do zobaczenia na kąpielisku w Oravicach
              • Gość: *** Re: Słowacja - wody termalne - które wybrac? IP: *.media4.pl 23.04.06, 15:37
                udało sie załatwic nocleg w szczaenicy (chociaz było ciezko), na słowacje
                pojedziemy w jeden dzien
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka