Dodaj do ulubionych

OPEL serwis, która ASO uczciwa?

IP: *.nbp.pl 11.09.03, 11:47
Chcę uzyskać informacje i spostrzeżenia nt. solidności i opłacalności
wykonywania przeglądów oraz jakości usług przez ASO Opla, jak również
pozostałych zakładów mechanicznych wykonujących usługi (przeglądy + naprawy).

Mile widziana jest każda uwaga i sugestia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Andy Re: OPEL serwis, która ASO uczciwa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.03, 12:28
      Opel i ucyciwosc. Hehe dobre. Opel ma chyba najbardziej beznadziejna siec aso
      ze wszystkich marek w Polsce. Wystarczz zobaczyc ile placowek opla ma
      postepowanie w sadzie za naciaganie klientow i machloje z fakturami.
      Pozdrawiam
      • Gość: ~Sara Re: OPEL serwis, która ASO uczciwa? IP: *.nbp.pl 11.09.03, 12:45
        Opiszę w skrócie mój przypadek.
        Auto oddane do przeglądu po 30 tys.
        Czas trwania usługi około 4 godz.
        Faktura OK, ale gorzej z rzeczywistością.
        Śladów po wykonaniu niektórych czynności - brak.

Nie jestem fachowcem, ale wydawało mi się, że wielu rzeczy wyszczególnionych w
        fakturze, ASO po prostu nie wykonało!

• Gość: ANDY Re: OPEL serwis, która ASO uczciwa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.03, 12:56
          Przeglad robilas pewnie w aso dixi car lub aso mangalia service? Jeżeli sa
          oznaki że przewidziane czynnosci nie zostaly wykonane w Twoim autku, to pojedz
          do tej stacji jeszcze raz i popros kogos z kierownictwa. Pewnie nie bedziesz
          miała okazji z kierownikiem rozmawiac oni sa od liczenia kasy a nie od
          uzerania sie z klientami. Ale w kazdym razie pogadaj z kierownikiem zmiany w
          tejze aso gdzie robilas przeglad. Istanieje nikla szansa ze naprawia zeby bylo
          wszystko ok ale warto sprobowac.
          Pozdrawiam.
          • Gość: ~Sara Re: OPEL serwis, która ASO uczciwa? IP: *.nbp.pl 12.09.03, 13:03
            Mój przypadek miał miejsce jakiś czas temu. Uwagi zgłosiłam następnego dnia.
            Może było to nieracjonalne, ale nie chciałam odstawiać tam ponownie auta.
            Dlaczego? Prosty powód: nie zjem potrawy w restauracji, którą wcześniej
            zareklamowałam kelnerowi.
            Właśnie planuję przegląd i być może naprawę. Przeraża mnie myśl, że się to
            powtórzy.
            • Gość: Andy Re: OPEL serwis, która ASO uczciwa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.03, 13:17
              Gość portalu: ~Sara napisał(a):

> Mój przypadek miał miejsce jakiś czas temu. Uwagi zgłosiłam następnego dnia.
              > Może było to nieracjonalne, ale nie chciałam odstawiać tam ponownie auta.
              > Dlaczego? Prosty powód: nie zjem potrawy w restauracji, którą wcześniej
              > zareklamowałam kelnerowi.
              > Właśnie planuję przegląd i być może naprawę. Przeraża mnie myśl, że się to
              > powtórzy.

He he z tą restauracja to masz racje, dobra analogia. A na poważnie spróbuj
              jechac do ASO na modlińską. Słyszałem że tam tak bardzo nie partolą roboty.
              Pozdrwiam:)
              • Gość: ~Sara Re: OPEL serwis, która ASO uczciwa? IP: *.nbp.pl 12.09.03, 14:20
                Nexteam?
                • Gość: Andy Re: OPEL serwis, która ASO uczciwa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.03, 18:53

> Nexteam?

Tak Nexteam.

Pozdrawiam
    • Gość: robert a skąd jesteś? szukasz stacji w całek Polsce? IP: *.acn.pl 11.09.03, 12:46
      • Gość: ~Sara Re: a skąd jesteś? szukasz stacji w całek Polsce? IP: *.nbp.pl 11.09.03, 12:59
        Moja trefna stacja to Auto-Praga Ząbki.
    • Gość: Adam Re: OPEL serwis, która ASO uczciwa? IP: *.acn.waw.pl 11.09.03, 13:19
      Niestety żadna!!!!!! drogo i po partacku, a w Dixi Car rozbili mi samochód!!!!!

Dlatego mam swojego zaufanego mechanika, który zna Ople na wylot i lubi to co
      robi. Mechanik, któremu można po prostu zostawić samochód bez obawy, że coś
      ukradnie, podmieni czy naciągnie.
      Gorąco polecam Tomek Majewski ul.Szczotkarska 29 (Bemowo)665 93 72, 0-501325201

Możesz się powołać na Adama z zielonej vectry:)

Pozdrawiam,
      • Gość: ~Sara Re: OPEL serwis, która ASO uczciwa? IP: *.nbp.pl 15.09.03, 11:48
        Czy ten fachowiec ma ścieżkę?
        • Gość: Adam Re: OPEL serwis, która ASO uczciwa? IP: *.acn.waw.pl 15.09.03, 12:10

> Czy ten fachowiec ma ścieżkę?

Jeżeli sobie wysypie na lustro to ma, ale z tego co wiem to nie wącha:)
          Jest dobry i jeżeli wymienia np. wahacze czy drążki to obowiązkowo wyśle Cię na
          geometrię i scieżkę. Dlatego uważam, że jest dobry i solidny,a wcale nie musi
          mieć w warsztacie scieżki, od tego są własnie stacje diagnostyczne.
          • Gość: ~Sara Re: OPEL serwis, która ASO uczciwa? IP: *.nbp.pl 15.09.03, 12:32
            Dziękuję za odpowiedź.
            Pisząc o pierwszej ścieżce miałeś na myśli kreskę?
            • Gość: Adam Re: OPEL serwis, która ASO uczciwa? IP: *.acn.waw.pl 15.09.03, 16:10

> Dziękuję za odpowiedź.
              > Pisząc o pierwszej ścieżce miałeś na myśli kreskę?

Na szczęście jestem z pokolenia, które narkotyki znało tylko z amerykańskich
              filmów. Teraz niestety każdy w już podstawówce rozróżnia kreskę od ścieżki, ale
              to smutne.

Pozdrawiam
              • Gość: ~Sara Re: OPEL serwis, która ASO uczciwa? IP: *.nbp.pl 16.09.03, 10:03
                Narkotyczny wątek nt. wiedzy pokoleń jest nieporozumieniem.
                Moja uwaga dotyczyła tylko uściślenia Twojej myśli.
                Na forum szukam czego innego.

Pozdrawiam.
      • Gość: ch47 Re: OPEL serwis, która ASO uczciwa? IP: *.petrus.pl / 172.17.128.* 11.10.03, 14:00
        serwisy????? tylko dla nowych samochodów i ludzi z kasą ,przykład? puknąłem
        maską silnika ,można klepać ,można kupić w serwisie -1078 zł,mozna kupić na
        giełdzie - 150 zł,wnioski wyciągnijcie sami :):)
    • Gość: marcin c 3 opel baxima elblag NIE IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.09.03, 16:18
      partacze i naciagacze dzieki nim jezde renowka i japoncem
      • Gość: grygi Grudziądz = nie IP: *.visp.energis.pl 11.09.03, 21:14
        najgorsza stacja ASO Opla to Grudziądz = tragedia.

Moj szef najnowsza Vectre naprawial tam 14 razy i nie naprawil. Ja tam
        jezdzilem z Corsa na przeglady i juz nie jezdze. Obsluga fatalna = komuna

grygi
        • Gość: d a ja IP: *.uk.avon.com 12.09.03, 16:19
          robilem swoja na Ostrobramskiej w Warszawie
          w miare OK ale to byl sluzbowy pojazd
          zalezalo im bo mielismy do serwisowania 150 opli w firmie
        • Gość: XxX Re: Grudziądz = nie IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 21:15
          Zgadzam się również mam z nimi problemy :((
    • oneentry Re: OPEL serwis, gdzie na Dolnym Śląsku ? 13.09.03, 12:04
      A gdzie zrobić przegląd gwarancyjny Opla na Dolnym Śląsku ?
      • wielki_czarownik Karkonoska. /nt 15.09.03, 16:17
        • wielki_czarownik We Wrocku oczywiście. /nt 15.09.03, 16:17
    • Gość: domox Re: OPEL serwis, która ASO uczciwa? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 23:04
      Ewentualnie mógłbym Ci polecić ASO A.J. Miniewski na ul.17- ego Stycznia 32.
      Tam zostałem naprawde dobrze obsłużony.Wiele złego słyszałem natomiast o ASO na
      Mangalii. Podobno podmieniają części i są niezłymi naciągaczami. Ale tak jak
      mówie: "podobno". Generalnie panuje opinia, że ASO to złodzieje no ale gdzie
      serwisować nowy samochód? W garażu u jakiegoś mechaniczka?
      • Gość: ~Sara Re: OPEL serwis, która ASO uczciwa? IP: *.nbp.pl 15.09.03, 11:08
        Opel to nie maluch. Ma trochę elektroniki itd. Trzeba mnieć odpowiedni sprzęt.
        W stodole raczej nie da się dużo zrobić.
      • Gość: dddd Re: OPEL serwis, która ASO uczciwa? IP: *.inetia.pl 15.09.03, 18:09
        Co do Miniewskiego to mam mieszane uczucia.
        Wymieniałem łozysko w kolumnie kierowniczej, a po kilku dniach zaczęła mi stukać
        cała przekładnia kierownicza-dziwny przypadek.
        Ceny części i usługi za duże - ale to wada każdego serwisu.
        A co ciekawe.Kiedyś chciałem popatrzeć jak mi naprawiają samochód na warsztacie
        to nie pozwolili mi tam wejść - czyżby mieli coś do ukrycia??????
    • Gość: pawka6 Re: OPEL serwis, która ASO uczciwa? IP: *.chello.pl 05.10.03, 12:58
      dobra rada.Jeśli chcesz dobrze sprzedać auto to musisz je serwisować w
      autoryzowanym zakładzie,ale naprawiaj je w jakimś małym poleconym
      warsztacie.serwis opla w Polsce to wielkie gówno,złodzieje i partacze,ponadto
      GM nic sobie z tego nie robi,taki Hyunday zerwałby ze wszystkimi już umowę.mam
      opla(narazie nie mam z nim kłopotów)słysałem że niezły jest zakład na Budkach
      Szczęśliwickich(mają autoryzaję Opla).
      • Gość: Adam Re: OPEL serwis, która ASO uczciwa? IP: *.acn.waw.pl 05.10.03, 14:12
        Gość portalu: pawka6 napisał(a):

słysałem że niezły jest zakład na Budkach
        > Szczęśliwickich(mają autoryzaję Opla).

Gówno mają a nie autoryzację!!! Mieli jednego dobrego mechanika niejaki pan
        Jarek, ale były jakieś dymy i go wyrzucili.
        Teraz pracuje tam jeden niedouczony matoł, który dwie godziny biedził się
        kiedyś nad odpiętą wtyczką w klimatyzacji!!!! Drugiego poszukiwali z
        ogłoszenia. Własciciel pan Marek to prywatnie bardzo sympatyczny i porządny
        człowiek, ale nie przyjeżdżam do niego towarzysko tylko serwisować samochód
        dlatego jeżdżę do "swojego" Tomka, a po Budkach Szczęsliwickich mam tylko miłe
        wspomnienia bo nie chcę żeby amatorzy eksperymentowali na moim samochodzie
    • Gość: Sven Re: OPEL serwis, która ASO uczciwa? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 20:56
      ASO Trax w Lodzi. Zglaszalem kilka usterek na gwarancji, ale kazali jezdzic. Po
      gwarancji nagle je dostrzegli i chcieli usunac. Standardem jest faktura za brak
      pomocy, czyli "Koledzy przeprowadzili pomiary, wszystko gra, nalezy sie 300 zl."

Klienci za lada placa 160 pln za podlaczenie auta do komputera. Do znajomych
      mechanik z komputerem pod katana wychodzi za zakret. Cena 50 pln, bez zbytniej
      krepacji.

Z innej beczki. Conti Premium 195/65/15: ASO - 450/szt, Carman - 299/szt.

Mam swojego mechanika i od tego czasu jest to wdzieczne auto. Wbrew pozorom nie
      sa to az tak skomplikowane pojazdy zeby trzymac sie ASO. Opel to nie wahadlowiec.

Pozdr.
    • Gość: guru Re: OPEL serwis, która ASO uczciwa? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.03, 20:28
      czy ktos podzieli sie swoimi doswiadczeniami z ASO we Wrocławiu?
      • Gość: Robert Re: OPEL serwis, która ASO uczciwa? IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 13.10.03, 07:52
        We Wroclawiu nie znam , slyszalem , ze jest dobre ASO Opla w Swidnicy. Moze
        ktos potwierdzic? R.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka