Dodaj do ulubionych

Aydinbey Gold Dreams - Konakli, Alanyia

20.07.06, 14:51
Wykupiliśmy opcję All inclusive w 5 gwiazdkowym hotelu Aydinbey Gold Dreams. Nie
polecam tego hotelu i nie wiem dlaczego Triada sprzedaje jego ofertę jako szczególnie atrakcyjną. Postaram się to opisać i zacznę
od plusów tego hotelu: Są 2, moim zdaniem niezaprzeczalne: ładne pokoje oraz dosyć dobre i urozmaicone jedzenie.
Teraz minusy: przede wszystkim odległość do Alanyi - 20 km ( dojechać można dolmuschem - małe autobusy które kursuja co 10-15 min
i kosztuje to ok 2 EUR w jedna stronę ), Plaża hotelowa jest naprawdę brzydka i brudna, wszędzie pety, kubeczki itp. Sprzątaja ja
rzadko i niedbale. Poza tym plaża jest kamienista. Ktoś napewno stwierdzi że w tych okolicach plaże po prostu takie są. Jest to
prawda, ale sąsiednie hotele maja plaże czyste ładne i... usuwają co jakiś czas kamienie z wody. W hotelu jest oczywiście basen,
ale trudno jest tam znaleźć wolny leżak jeśli się przyjdzie zbyt późno.
Sam hotel składa się z 2 duzych budynków położonych na małej parceli. W sezonie w hotelu jest ok 800 osób, więc proszę sobie
wyobrazić hałas i zamieszanie podczas posiłków. Przy kolacji stoi się po jedzenie 20 min w kolejce itp. Nie jest to wina złej
obsługi, która uwija sie jak w ukropie, ale oszczedności, które hotel robi na ludziach. Obsługa po prostu się nie wyrabia, bo jest
jej za mało w stosunku do takiej liczby gości. Widzieliśmy że te same osoby pracowału 7 dni w tygodniu od godziny 7:00 do 23:00 ,
więc jest to oczywisty wyzysk!!!
W pomieszczeniach ogólnodostepnych ( hole, recepcja, restauracja itp. ) nie ma klimatyzacji tak jak to być powinno w 5 gwiazdkowym
hotelu.
Jeśli chodzi o oferte all inclusive to alkohole są rozcieńczane wodą jeszcze w butelce, więc po dodaniu coli do whiskey alkoholu
juz tam prawie nie ma - nie jest to tylko nasze zdanie ale też i innych gości.
Jest też wiele innych drobiazgów, które dziwią w tym 5 gwiazdkowym hotelu ale nie ma sensu o tym pisać. Ja dałbym temu hotelowi 3
gwiazdki.
Moim zdaniem nie ma sensu brać tego hotelu i przepłacać za 5 gwiazdek. My, wiedząc wcześniej jak to wygląda w rzeczywistości,
wolelibyśmy mieszkać w 3 gwiazdkowym ale w samej Alanyi lub w bliskich okolicach. Naprawdę nie ma sensu przepłacać.
Obserwuj wątek
    • etrusek Re: Aydinbey Gold Dreams - Konakli, Alanyia 20.07.06, 15:13
      autor: megg12@gazeta.pl

Hotel 5*, ok. 18 km od Alanyi, ale w praktyce to nie przeszkadza, na zakupy
      mozna sie wybrac do Konakli do Afry lub podjechchać dolmużem do A.
      Pokoje urządzone bardzo ładnie, czysta łazienka, daja szampon, mydła itd.
      cyli to co byc zawsze powinno, a nie zawsze jest.
      Klimatyzacja sterowana indywidualnie, w lodówce woda codziennie wymieniana.
      wszystkie pokoje z widokiem na morze, na plażę przejście przez ogród tunelem.
      Jest boisko do kosza, można grac w rzutki, jest kryty basen, gabinet
      piekności, łaźnia, sauna.
      jedzenie smaczne, nawet bardzo, jest tez grill. Wszystko czysto podane,
      potrawy robione w rękawiczkach (jestem wyczulona na robienie czegos na oczach
      gości gołymi rękoma, więc bardzo mi to sie spodobało). Praca kelnerów
      doskonała, choć gości juz sie zjechało duzo. Nie ma problemu z leżakami,
      miejsca sporo, są 3 baseny plus 2 zjeżdżalnie, animacja non stop. Amfiteatr z
      wieczornym show. Napoje w kubeczkach plastykowych jednorazowych.
      bardzo polecam ten hotel, wybieram sie do niego znowu jesienią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka