Gość: merda IP: *.pool8546.interbusiness.it 17.03.06, 11:58 Ostatnio naszla mnie ochota na zakup sztuczych rzes,ale nie wiem w ogole jak to sie zaklada,czy sie trzyma,czy maluje tuszem? Prosze o pomoc i porade czy warto.Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: merda Re: Sztuczne rzesy IP: *.pool8546.interbusiness.it 17.03.06, 12:47 Oj prosze dziewczyny o podpowiedz,wiem,ze sie na tym znacie.Nie mam sie kogo zapytac,naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
cherryhills Re: Sztuczne rzesy 17.03.06, 14:48 Sztuczne rzęsy przykleja się przed malowaniem powiek. Trzeba nałozyć cienką, równą warstewkę kleju na te rzęsy i przyłożyć nad własnymi. Najlepiej zacząć od wewnętrzengo kącika oka i przyklejać jak najblizej własnych, lekko dociskając. Jeśli są za długie na tym sznureczku i wystają poza linię rzęs, trzeba je skrócić nażyczkami. Ale lepiej przymierzyc je najpierw na sucho. Jak już wyschną, możesz zrobić kreskę eye-linerem, albo kredką, żeby nie było widać takiej różnicy. Potem cień i dopiero tusz. Tylko że tuszując od dołu, malujesz w zasadzie tylko swoje własne rzęsy, chyba że coś tam dotrze to tych sztucznych. One są już na tyle czarne, długie i gęste że tusz im niepotrzebny. :) Generalnie sztuczne rzesy trzymają się dobrze na tych klejach, które sa dołączone do opakowania, ale problem jest jak Ci się taki klej skończy albo wyschnie w tubce. Ja nigdzie jeszcze nie trafiłam, żeby kupić sam klej. Pozostaje tylko dokupywanie kolejnych opakowań z rzęsami. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ella Re: Sztuczne rzesy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 21:34 Fajne są taki pojedyńcze kępki. Można je przyczepiać nawet na codzień i wyglądają naturalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxi Re: Sztuczne rzesy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 21:37 Przyczepia sie na czystą powiekę, albo jak już nałożysz cienie. Nakładasz warstwe kleju i dociskasz jak troche się tym klejem wybrudzisz na powiekach to sie nie przejmuj. Klej w tubce jest biały lub żółty a po wyschnieciu robi się przeźroczysty. Potem nakładasz cienie lub poprawiasz jeśli były wcześniej i jak chcesz możesz wytuszować te sztuczne rzęsy. Ale to zależy jakie one są jak bardzo długie to sie raczej nie tuszuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merda Re: Sztuczne rzesy IP: *.pool8546.interbusiness.it 22.03.06, 10:25 Dopiero teraz odnalazlam moje pytanie na temat sztucznych rzes.Dziekuje Wam za odpowiedzi i rady.Pozdrawiam i wyruszam na poszukiwanie rzes. Odpowiedz Link Zgłoś