Dodaj do ulubionych

BLEDNACA FARBA na wlosach!!!!

IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 15.10.03, 10:43
Kochane, Zupelnie nie wiem co robic. jakos wczesniej nie zauwazylam (a moze bylam
mniej uwazna) ale moja farba na wlosach juz tydzien po farbowaniu blednie.
- farbuje od wielu lat (mam ciemno brazowe wlosy - farbuje na czarno)
- nie jestem przywiazana do jednej firmy, ale zawsze uzywam tych drozszych farb,
- myje wlosy codziennie, do tego odzywka- wszystkie kosmetyki do wlosow
farbowanych (czyli maja ten efekt przedluzac)
- farbuje co miesiac.
Poradzcie prosze, jak najdluzej utrzymac farbe na wlosych. Moze mialyscie
doswiadczenie z farbami, ktore naprawde dlugo trzymia???? Po 3 tygodniach mam
wlosy brazowe i bez polysku. Nie wiem co robic!!!
Obserwuj wątek
    • marghot Re: BLEDNACA FARBA na wlosach!!!! 15.10.03, 11:07
      A czy biegasz na solarium? Jeśli tak, to to może być jedną z przyczyn blednącej
      i matowiejącej farby.
      Mam podobny problem tzn. po 3-4 tygodniach trzeba farbować na nowo :(
      Staram się, jeśli to możliwe myć włoski co drugi dzień i wtedy farba siłą
      rzeczy dłużej łądnei się prezentuje.
      I chyba w czestotliwości mycia, a nie w szmponach, farbach etc. leży problem.
      • Gość: dusia Re: BLEDNACA FARBA na wlosach!!!! IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 15.10.03, 11:26
        ja tez pomyslalam o solarium, od jakiegos czasu leze zatem na lozku z chustka na
        wlosach. Ciekawam jeszcze, czy ktos potrafi ocenic, jaka farba trzyma sie najdluzej na
        wlosach???? Ja myje wlosy codziennie, i tak niestety juz musi pozostac.....
    • Gość: madusiak Re: BLEDNACA FARBA na wlosach!!!! IP: *.aster.pl / 10.66.4.* 15.10.03, 11:42
      tak sie robi jak wlosy zmecza sie juz zbytnim farbowaniem. Mialam to samo.
      Dobry jest szmpon Welli do farbowanych wlosow-ale z serii profesjonalnej-w
      gabinetach. Najlepiej jakbys dala troche odpoczac wlosom od farby. Jesli chodzi
      o najtrwalsze farby to jak dla mnie zdecydowanie Welli, takie w salonach używane
      • Gość: dusia Re: BLEDNACA FARBA na wlosach!!!! IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 15.10.03, 11:46
        .... a tychze w drogerii nie dostane???
        • marghot Re: BLEDNACA FARBA na wlosach!!!! 15.10.03, 12:09
          Gość portalu: dusia napisał(a):

> .... a tychze w drogerii nie dostane???

niestety nie...seria profesjonalna sprzedsawana jest tylko do salonów
          fryzjerskich
          wspomniany szmpon niestety nie zadziałał na moich wloskach :( a szkoda, bo
          zapłaciłam za niego ok. 40zl

Piszesz, że musisz myć codzinnie, jeśli dlatego, że wloski Ci się
          przetłuszczają to spróbuj ostatnie płukanie zrobić zimną lub chłodną wodą -
          powinno zmniejszyć się tłuszczenie.
          Ja tak zaczęłam robić i mogę myć włoski raz na 2 dni
          • Gość: mika Re: BLEDNACA FARBA na wlosach!!!! IP: *.spray.net.pl 15.10.03, 13:15
            Wella może dłużej się trzyma, ale bardzo niszczy, włosy po niej są zazwyczaj
            sztywne i bardzo suche.
            Niestety farby Goldwell, Loreal, Framessi, są nietrwałe, jeśli chodzi o ciemne
            kolory, wypłukują się bardzo szybko, ale też niszczą strukturę włosa.

Jeśli chodzi o mycie, to naprawdę można "nauczyć" swoje włosy dyscypliny, przy
            myciu co drugi, a nawet trzeci dzień. Włosy myte codziennie nie mają szansy na
            ładny wygląd, są szare, pozbawione blasku, bo włos musi troszeczkę w
            tym "tłuszczyku" pobyć. Warto przetrzymać włosy, na przyład w czasie wolnym,
            urlopu, myć zawsze!!! w chłodnej wodzie i po pewnym czasie one przyzwyczają
            się do mycia raz, czy dwa w tygodniu, odzyskują naturalną regulację i nie będą
            się koszmarnie tłuścić. Sprawdziłam to na sobie. Wydawało się niewiarygodne i
            nie do przyjęcia, ale zadziałało.
            • Gość: dusia Re: BLEDNACA FARBA na wlosach!!!! IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 15.10.03, 14:58
              A wiec wydaje sie, iz problem blednacej farby = problem czestego mycia wlosow.
              Ja nie myje codziennie ze wzgledu na przetluszczenie (pod tym wzgledem moglabym
              wytrzymac 2 dni), lecz na ukladanie: ja moich wloso (sa raczej krotkie) po prostu bez
              mycia nie moge za nic w swiecie ulozyc!!!
              Mika: piszesz o 3 firmach produkujacych farby, tylko dlatego , ze te sama sprawdzilas,
              lub dlatego, ze WLASNIE te farby w ciemnych kolorach sa nietrwale???
              • Gość: mika Re: BLEDNACA FARBA na wlosach!!!! IP: *.spray.net.pl 15.10.03, 16:22
                To są przecież rzekomo najlepsze farby profesjonalne, najczęściej używane w
                Polsce. Wszystkie ciemne się wypłukują, najgorsze, że zimne odcienie brążów
                robią się całkowicie ciepłe, a często jeszcze rudawe. Zwłaszcza z jasnych, czy
                tzw. mysich włosów. Z naturalnie ciemnymi powinno być lepiej.
                Tak niestety jest i dlatego po przetestowaniu mnóstwa kolorów, odcieni,
                melanżów,mieszanek, wszystkich możliwych firm, przechodzę na balejaż w
                jaśniejszej tonacji.
                A co do czesania polecam sposób, żeby dwa razy w tygodniu czesać się u
                fryzjera, nie musi być drogi, może być jakiś osiedlowy zakład. Bez problemu po
                dobrym ułożeniu włosów, z odrobiną jakieś specyfiku, czy lakieru, fryzura
                będzie dobrze wyglądać przez trzy dni.
                • Gość: dusia Re: BLEDNACA FARBA na wlosach!!!! IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 15.10.03, 21:02
                  a moze teraz wieczorkiem zglosi sie ktos, kto wie, jak najdluzej utrzymac blednacy kolor
                  farby.... W piatek farbuje, i tym razem planuje zrobic COS, zeby miec jak najdluzej ow
                  kolor na wlosach!!! Tylko CO???
                  • Gość: kk Re: BLEDNACA FARBA na wlosach!!!! IP: *.jci.com 15.10.03, 22:20
                    jak kiedys uzylam czarnej Paletty, kolor sie trzymal tak ze bylo widac odrosty.
                    odkad sie przerzucilam na 'lepszy' L'oreal, nic a nic sie nie trzyma i chyba
                    nie ma na to metody.

Do tego z kazdym farbowaniem jest coraz gorzej - wyplukuje sie w mig i zostawia
                    bure, przesuszone wlosy.

Probowalam tzw. filler - plyn z proteinami korym sie nasacza wlosy przed
                    farbowaniem zeby lepiej zlapalo - i tez nic nie pomoglo.

Nastepnym razem spobuje tania farbe Revlonu (Softsilk czy jakos tak) i zobacze.
                    Moze te 'gorsze' sa w sumie lepsze, bo sa na tyle mocne ze nie trzeba poprawiac
                    co miesiac??
                    • Gość: dusia Re: BLEDNACA FARBA na wlosach!!!! IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 15.10.03, 23:14
                      wiec dlaczego nie wrocisz do Paletty?! Slyszalam, ze ona niszczy wlosy, to dlatego?
                      Zdaje sie, ze wszystkie farby niszczy wlosy, wiec moze juz lepiej wybrac te, ktore
                      przynajmniej trzymia???
                      • Gość: kk Re: BLEDNACA FARBA na wlosach!!!! IP: *.jci.com 16.10.03, 00:55
                        nie wracam do Paletty bo... bo... wlasciwie nie wiem dlaczego :) marketing mnie
                        uwiodl albo co. a moze tu jej nie ma (mieszkam w LA) albo sie jakos nie rzuca w
                        oczy?

ide szukac Paletty!

:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka